Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012


Κάντε βαράκια μισή ώρα τη μέρα και διώξτε τον διαβήτη

 
Γυμνάζεστε χαλαρά με βαράκια στο σπίτι, ή οπουδήποτε αλλού; Καλά κάνετε. Όχι μόνο “χτίζετε” απαλά τους μύες σας, αλλά και απομακρύνετε τον κίνδυνο κάποια στιγμή να πάθετε διαβήτη. Μια νέα έρευνα Αμερικάνων και Δανών επιστημόνων τονίζει ότι η τακτική άσκηση με βάρη μειώνει κατά περίπου ένα τρίτο την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου.  

Είναι η πρώτη φορά που μία έρευνα αναδεικνύει τον ρόλο της εξάσκησης με βαράκια για την προστασία από τον διαβήτη, καθώς μέχρι τώρα οι μελέτες είχαν εστιάσει στα σχετικά οφέλη της αεροβικής άσκησης, όπως το τρέξιμο ή το γρήγορο περπάτημα.
Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Άντερς Γκρόντβεντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "Archives of Internal Medicine", μελέτησαν πάνω από 32.000 άνδρες για μία περίοδο 18 ετών, στη διάρκεια της οποίας σχεδόν οι 2.300 ανέπτυξαν διαβήτη τύπου 2.
Η μελέτη έδειξε ότι η άσκηση με βαράκια για τουλάχιστον 30 λεπτά τη μέρα, πέντε φορές την εβδομάδα (δηλαδή συνολικά 150 λεπτά), μειώνει κατά 34% κατά μέσον όρο τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Αλλά ακόμα και η λιγότερο συχνή άσκηση -έως μία ώρα την εβδομάδα (1-60 λεπτά)- σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο διαβήτη κατά 12%. Όσοι έκαναν ενδιάμεση άσκηση με βαράκια (60 έως 150 λεπτά την εβδομάδα), είχαν μειωμένο κίνδυνο κατά 25%.
Αντίστοιχα, η αεροβική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη κατά 52% (για 150 και πάνω λεπτά εβδομαδιαίως), κατά 31% (για 60 - 150 λεπτά) και κατά 7% (για λιγότερο από μία ώρα).
Όμως, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αν τα βαράκια συνδυάζονται με αεροβικού τύπου άσκηση, τότε επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή μείωση (κατά 59%) του κινδύνου για διαβήτη. Δεν είναι σαφές αν ανάλογο όφελος, κάνοντας βαράκια και αεροβική άσκηση, επιτυγχάνουν και οι γυναίκες όσον αφορά τον διαβήτη, γι’ αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, χρειάζεται περαιτέρω μελέτη του θέματος.
Ο Γκρόντβεντ επισήμανε ότι αρκετοί άνδρες δυσκολεύονται να κάνουν αεροβικές ασκήσεις, όμως η νέα έρευνα δείχνει ότι τα βαράκια αποτελούν μία καλή εναλλακτική λύση γι’ αυτούς από πλευράς υγείας.
 πηγή:iatropedia


Δείτε τι συμβαίνει στο έμφραγμα- BINTEO


Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε, αναπαριστά με τη βοήθεια της τεχνολογίας τι ακριβώς συμβαίνει στην καρδιά μας, όταν κάποιος πάθει έμφραγμα. Το βίντεο ξεκινάει με την καθημερινότητα μιας γυναίκας που παθαίνει έμφραγμα ενώ οδηγάει...

Στη συνέχεια και με τρισδιάστατη απεικόνιση μεταφερόμαστε μέσα στην καρδιά, όπου και παρακολουθούμε τη ροή του αίματος και πως εκείνο ξαφνικά σταματάει.
Δείτε το βίντεο  


Τελικά, πόσο συχνά πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι σεξ;

Είναι ο καυγάς τους εδώ και πολύ καιρό. Εκείνος δεν είναι ικανοποιημένος.
Θέλει σεξ σχεδόν καθημερινά.Εκείνη είναι σχεδόν μονίμως κουρασμένη. Η δουλειά της τρώει σχεδόν όλη τη μέρα, αγχώνεται και γυρίζει σπίτι κατάκοπη -σωματικά και ψυχικά. Εκείνος επιμένει ότι έχουνε πρόβλημα. Εκείνη επιμένει ότι τρεις φορές την εβδομάδα αρκούν. Εκείνος θεωρεί πως είναι πολύ φρέσκο ζευγάρι ακόμα και πρέπει να κάνουν πιο συχνά. Εκείνη πιέζεται. Και δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει…

Μήπως να απευθυνθούμε σε μια ψυχολόγο για να το λύσουμε αυτό το θεματάκι μια και καλή; Πόσο συχνά πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι έρωτα τελικά; “Η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών διαφέρει στα ζευγάρια” διευκρινίζει η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου “εφόσον εξαρτάται από την αμοιβαία διάθεση και επιθυμία. Δεν υπάρχει πρέπει αλλά ούτε και συγκεκριμένος αριθμός στις σεξουαλικές επαφές που να ορίζει τη “φυσιολογική” συχνότητα. Η ποσότητα δεν είναι αυτή που καθορίζει τόσο την καλή σεξουαλική επαφή όσο είναι η ποιότητα”. Όταν ο ένας θέλει κι ο άλλος όχι “Η σεξουαλική επιθυμία διαφέρει γενικότερα στους ανθρώπους, αλλά μπορεί να διαφέρει και στο ίδιο το άτομο σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Αυτό που έχει σημασία είναι να ικανοποιούνται και οι δύο σύντροφοι στην ερωτική τους ζωή και να εκφράζονται ικανοποιώντας τις δικές τους ανάγκες μέσα από τη συχνότητα που οι ίδιοι ορίζουν” τονίζει η ψυχολόγος.

“Στην ερωτική σχέση το σημαντικότερο δεν είναι πόσες φορές την εβδομάδα ένα ζευγάρι έχει σεξουαλική επαφή αλλά το κατά πόσο ο καθένας μέσα στο ζευγάρι είναι ευχαριστημένος και νιώθει άνετα μέσα στα πλαίσια της σεξουαλικής τους σχέσης” συμπληρώνει η Ντόρα Μίνου.Άρα, δεν υπάρχουν αριθμοί που ορίζουν το φυσιολογικό. Το παν είναι να νιώθει ο καθένας μέσα στη σχέση του ικανοποιημένος. Αν όμως ο ένας νιώθει κι ο άλλος όχι;“Όταν ο ένας απ’ τους δύο συντρόφους έχει λιγότερη διάθεση για σεξ αλλά θεωρεί ότι είναι υποχρέωσή του να ανταποκριθεί σεξουαλικά, τότε λειτουργεί χωρίς να το θέλει και να το αισθάνεται. Αυτό μπορεί να φέρει ως αποτέλεσμα θυμό απέναντι στο ταίρι του και μακροχρόνια ίσως να οδηγήσει σε προστριβές μέσα στη σχέση αλλά και να μειωθεί ακόμη περισσότερο η επιθυμία του για σεξ” εξηγεί η κ.Μίνου.

“Παράλληλα ο άλλος σύντροφος που έχει περισσότερη διάθεση για σεξ μπορεί να αρχίσει να νιώθει ότι το ταίρι του τον /την αποφεύγει, τον απορρίπτει σεξουαλικά, δεν τον αγαπά, με αποτέλεσμα να του δημιουργούνται αισθήματα ανασφάλειας, στέρησης και απόγνωσης. Τα αισθήματα αυτά μπορεί να τον κάνουν πιο επίμονο και πιεστικό στη σεξουαλική επαφή. Έτσι το σεξουαλικό πρόβλημα μπορεί να καταλήξει καταστροφικό για την ίδια τη σχέση”.

Όταν τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητοΑν νιώθεις ότι το πρόβλημα δεν είναι παροδικό, αν νιώθεις ότι είναι μια παγιωμένη κατάσταση τότε… -Πρέπει να συζητήσετε σοβαρά. Να εκφράσετε και οι δύο το πως αντιλαμβάνεστε την κατάσταση. “Η επικοινωνία για τα ευαίσθητα ζητήματα της σεξουαλικής ζωής έχει καθοριστική σημασία για τη λειτουργικότητα της σχέσης αλλά και για το μέλλον του ζευγαριού”.-Δεν είναι εύκολο πρόβλημα αυτό και ίσως η βοήθεια ενός ειδικού να είναι απαραίτητη. Ένας ψυχοθεραπευτής θα αξιολογήσει το πρόβλημα και θα εμβαθύνει σε τυχόν άλλες διαταραχές της σχέσης.

“Η κάθε περίπτωση έχει ειδικά χαρακτηριστικά και γι’ αυτό χρειάζεται υπομονή, κατανόηση και κίνητρο και από τους δύο που αποτελούν τη σχέση ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ανάλογα. Η ειλικρινής επικοινωνία μεταξύ των δύο και η βοήθεια από κάποιον ειδικό στις περισσότερες περιπτώσεις μας φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα στην επίλυση του προβλήματος” συμπληρώνει η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου.
tlife.gr

Παγκόσμια ημέρα οργασμού η 8η Αυγούστου

Έχει ξεχωριστή θέση στη ζωή των ανθρώπων, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές ευχαρίστησης αφού είναι η κορύφωση της σεξουαλικής ηδονής. Για αυτό και δεν θα μπορούσε να μην έχει τη δική του παγκόσμια ημέρα.

Σήμερα γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα του οργασμού για 14η χρονιά, η οποία καθιερώθηκε το 1998, έπειτα από πρωτοβουλία του αμφίφυλου αμερικανού εικαστικού καλλιτέχνη και ακτιβιστή του σεξ, Άλεξ Χίρκα.

Στόχος του καλλιτέχνη ήταν να καθιερωθεί μία ημέρα κατά την οποία θα αποθεώνεται το ανώτατο στάδιο της σεξουαλικότητας.

Καθιερώθηκε το 1998 από τον καλλιτέχνη Άλεξ Χίρκα...

Πιέζουν οι Ρόθτσιλντ με το εργαλείο τους S&P την Ελλάδα!


Πιέζει ο οίκος Ρόθτσιλντ με το εργαλείο του, την Standard & Poor`s, την Ελληνική Κυβέρνηση και τους Ελληνες γενικότερα!Ετσι, σε «αρνητική» από «σταθερή» υποβάθμισε ο οίκος Standard & Poor`s την προοπτική αξιολόγησης του χρέους της Ελλάδας, εξαιτίας, όπως αναφέρει, των καθυστερήσεων στην υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος, που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές.

Ο οίκος αξιολόγησης, που διατηρεί σήμερα τη βαθμολογία της Ελλάδας στο CCC, επισημαίνει ότι η υποβάθμιση είναι «πιθανή», λόγω της «οικονομικής πορείας της χώρας και των καθυστερήσεων στην υλοποίηση του προγράμματος για τη μείωση των ελλειμμάτων», που απαιτούνται από την τρόικα σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Πεποίθηση του Standard & Poor`s είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση «θα δυσκολευτεί να πετύχει περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων», προκειμένου να εκπληρωθούν οι διεθνείς απαιτήσεις για την έγκριση της νέας δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

«Θεωρούμε πιθανό ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ζητήσει πρόσθετη βοήθεια 7 δισεκατομμυρίων ευρώ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης. 

Φυσικά, ουδείς εδώ στην Ελλάδα, τολμά να αναφέρει, ότι οι Τράπεζες των Ρόθτσιλντ, BlackRock και Neuberger Berman, καθε φορά που ένας από τους δύο διεθνείς οίκους αξιολόγησης, η S&P και η Moody`s, (που τους ανήκουν) κάνουν αρνητική αναφορά στην Ελλάδα, αυτομάτως κερδίζουν εκατομμύρια!

Παράλληλα, απαξιώνουν το ίδιο το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα!

Ενα σύστημα στο οποίο έχουν μεγάλη οικονομική διείσδυση!

Κάποτε ένας τραπεζικός σε σχόλιό του στους aegeantimes, ανέφερε "είναι δυνατόν οι Ρόθτσιλντ να έχουν ιδιοκτησία σε Ελληνικές Τράπεζες και να θέλουν να τις καταστρέψουν;" και μας κάλεσε να σοβαρευτούμε!

Μήπως σήμερα ο αγαπητός σχολιαστής, άλλαξε γνώμη, όταν η αξία πώλησης -ειδικά- των κρατικών τραπεζών έχει εκμηδενιστεί, με αποτέλεσμα να πωλούνται έναντι πινακίου φακής σε άλλες τράπεζες πλήρως ελεγχόμενες από τον Οίκο Ρόθτσιλντ;

Ερχεται λοιπόν, νέο κύμα αποκαλύψεων για το τραπεζικό μας ... σύστημα, εδώ στους AegeanTimes!!! 

Οπως καταλάβατε, το "μας" ήταν ειρωνικό, μιας και η χώρα μας δεν έχει δικό της τραπεζικό σύστημα, και γι αυτό δεν μπόρεσε να αντισταθεί ούτε μια μέρα στους κερδοσκόπους!

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget