Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Η δίαιτα του καρπουζιού θα σας κάνει γαζέλες



Η δίαιτα του καρπουζιού θα σας κάνει γαζέλες
Λαχταράτε μία φέτα καρπούζι μετά το μπάνιο σας στη παραλία; Θέλετε να φτύσετε τα κουκούτσια όπως κάνατε μικροί, αλλά έχετε βάλει το καρπούζι στη μαύρη λίστα και το αποφεύγετε.
Το 90% του καρπουζιού αποτελείται από νερό και το 5% από φρουκτόζη. Περιέχει τις απαραίτητες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων βιταμίνη C, Α, Β1, Β6, το μαγνήσιο, β-καροτένιο, κάλιο και διαλυτές φυτικές ίνες. Εάν σε αυτά προσθέσετε πως έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ουσίες και είναι φυσικό διουρητικό, τότε κάνοντας το παρακάτω ενδεικτικό πρόγραμμα μπορείτε να χάσετε έως και 5 κιλά σε μία εβδομάδα.

Πρωινό
γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, 2 κουταλιές νιφάδες βρώμης, 1 φέτα καρπούζι

Δεκατιανό
1 φέτα καρπούζι

Μεσημεριανό
1 μερίδα ψάρι ψητό με σαλάτα, 1 φέτα καρπούζι

Απογευματινό
1 φέτα καρπούζι

Βραδινό
1 φέτα καρπούζι 1 γιαούρτι 2%
   πηγή:queen

Τροφές που δυναμώνουν το μυαλό και βοηθάνε στη συγκέντρωση




Σύμφωνα με πολλές έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, η κατανάλωση ενός σωστού πρωινού, βελτιώνει τη μνήμη, ενισχύει την προσοχή και τείνει να αυξήσει... την αποδοτικότητά σας.

Τα τελευταία χρόνια, μια πληθώρα ερευνών υποστηρίζει επίσης, ότι η κατανάλωση ω-3 λιπαρών οξέων, είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία και ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενδυναμώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σας και δρα προστατευτικά σε εμφράγματα εγκεφαλικά επεισόδια και κατά της άνοιας. Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα αποτελούν: τα ψάρια (κυρίως η σαρδέλα, ο σολομός, το σκουμπρί κ.α.), ο λιναρόσπορος, τα καρύδια, η αντράκλα (γλιστρίδα) κ.α.

Τα προϊόντα ολικής αλέσεως (ψωμί, δημητριακά, μακαρόνια), είναι απαραίτητα καθημερινά για τον οργανισμό, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης χοληστερίνης και αποτελούν τα βασικά «καύσιμα» του εγκεφάλου.

Η καφεΐνη σε μικρές δόσεις είναι τονωτική, προκαλεί εγρήγορση στον οργανισμό και βοηθάει στη συγκέντρωσή σας. Η καφεΐνη υπάρχει στον καφέ, στο τσάι, στις σοκολάτες, δε διάφορα ενεργειακά ποτά κ.α. Καλό είναι να μην το παρακάνετε όμως, γιατί μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσουν νευρικότητα και υπερδιέγερση.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β3, Β5, Β6, Β12 κ.λπ.) αποτελούν σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, Όταν βρίσκονται σε μειωμένα επίπεδα στον οργανισμό, προκαλούν αδυναμία συγκέντρωσης, έντονες μεταβολές της διάθεσης, προκαλούν εκνευρισμό, σας κάνουν ευέξαπτους και πολλές φορές δεν σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι οι εξής: το συκώτι, τα ψάρια, το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα δημητριακά, τα φρούτα, τα φιστίκια κ.α.

Το φυλλικό οξύ διαδραματίζει και αυτό σημαντικό ρόλο, αφού η έλλειψή του έχει συνδεθεί με την κατάθλιψη. Τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ είναι το συκώτι, τα όσπρια, το σπανάκι, το μπρόκολο, οι μπανάνες κ.α.

Οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες, όπως η Ε και η C, είναι απαραίτητες για τη σωστή εγκεφαλική λειτουργία και επιπλέον μπορούν να επηρεάσουν τόσο τη συγκέντρωση, όσο και τη μνήμη. Η βιταμίνη C συμβάλλει στην παραγωγή ορμονών (όπως για παράδειγμα στην αδρεναλίνη), οι οποίες έχουν τη ικανότητα να βοηθούν τον οργανισμό σας να αντιμετωπίσει το στρες. Καλές πηγές αποτελούν τα φραγκοστάφυλα, τα πορτοκάλια, τα ακτινίδια, οι χρωματιστές πιπεριές, το σπανάκι κ.α.

Τέλος, το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο, που ενεργοποιεί τη δράση των βιταμινών Β και ενισχύει την καλή διάθεση. Μπορείτε λοιπόν να καταναλώσετε μπανάνες, σουσάμι, ταχίνι, αμύγδαλα, καθώς και γαλακτοκομικά προϊόντα, που είναι πλούσια σε μαγνήσιο.

dietplus.gr

Φέτα βεζούβιος




Θα χρειαστούμε:
  • Φέτα
  • Πιπεριές καυτερές
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι (άτριφτο, σε σπόρους)
  • Δεντρολίβανο
  • Ένα βαζάκι, αποστειρωμένο

Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια καθώς και την φέτα σε κομμάτια, ώστε να μπορούμε να την βάλουμε στο βαζάκι μας.
Αφού έχουμε έτοιμα τα υλικά, αρχίζουμε να τα βάζουμε στο βαζάκι. Πρώτα ρίχνουμε το πιπέρι και λίγο δεντρολίβανο (προαιρετικά).
…εν συνεχεία πιπεριές…
…και τέλος την φέτα μας.
Συνεχίζουμε να βάζουμε στρώσεις από πιπεριές και φέτα μέχρι να γεμίσει το βαζάκι.

Αφού γεμίσει το βαζάκι ρίχνουμε πάλι λίγο πιπέρι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, μέχρι να καλύψει όλα τα υλικά μέχρι επάνω. Το λάδι είναι αυτό που θα συντηρήσει την φέτα και δεν θα χαλάσει. Για να πάρει τα αρώματα το τυρί θα χρειαστεί να αφήσετε το βάζο κλειστό για αρκετές μέρες, περίπου 1-2 εβδομάδες. Καλή σας όρεξη…
Πηγή: www.instructables.com

Γιατί η τρόικα και το μνημόνιο επιβάλλουν την ψηφιακή τηλεόραση;




Ο λαός μας, λόγω της ευρείας έλλειψης πληροφόρησής του (αφού η ενημέρωσή του είναι στα χέρια ασύδοτων και εξαγορασμένων δημοσιογράφων) έχει γίνει έρμαιο της Νέας Τάξης, που τον χρησιμοποιεί για πειραματισμούς, χάρη στην πρόθυμη συνεργασία με την εκλεγμένη πολιτική τάξη. Γι αυτό το θέμα δεν μιλάει κανείς στην Ελλάδα και δεν αναρωτιέται κανείς γιατί βιάστηκαν να εισαγάγουν αυτή την (με το ζόρι) αλλαγή στη ζωή των Ελλήνων... 

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ότι από αύριο εξαφανίζεται η αναλογική τηλεόραση στην Αττική;Κόβεται το αναλογικό σήμα, κάτι που δεν έχει συμβεί σε καμιά χώρα του κόσμου...

Σε άλλες χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά και αλλού) η ψηφιακή (ή διαδραστική) τηλεόρασηέκανε την εμφάνισή της το 2000-2001, με πλήρη δημόσιο διάλογο για τους κινδύνους που κρύβει αυτό το είδος τηλεόρασης για την παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών να διατηρούν τις δραστηριότητές τους κατά τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας σε προσωπικό επίπεδο. 

Κανείς δεν μας έχει πληροφορήσει για το γεγονός ότι όταν χρησιμοποιεί κανείς αυτό το είδος τηλεόρασης, οι κινήσεις του καταγράφονται, ακριβώς όπως όταν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο. Παρακολουθούν τι κανάλια βλέπεις, τι προγράμματα και για πόση ώρα. Τι έχεις παραγγείλει μέσω διαδραστικής τηλεόρασης, κλπ. Το γεγονός ότι ο κόσμος ενημερώθηκε έγκαιρα σε άλλες χώρες και έγινε δημόσιος διάλογος και σάλος πάνω στο θέμα, ανάγκασε τις κυβερνήσεις να αφήσουν την επιλογή (αν θέλουν το ένα ή το άλλο είδος τηλεόρασης) στους πολίτες μέχρι και σήμερα.

Τι έχουμε, αντίθετα, στην Ελλάδα; 
Έχουμε ένα μνημόνιο που προβλέπει την υποχρεωτική κατάργηση της αναλογικής τηλεόρασης μέχρι τις 20 Ιουλίου στην Αττική και μέχρι τα μέσα Αυγούστου στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πόσοι το γνωρίζουν αυτό;

Έχει αναρωτηθεί ο κόσμος γιατί αυτό το μέτρο το προβλέπει το μνημόνιο;
Τι σχέση μπορεί να έχει το μνημόνιο με τις τηλεοπτικές συνήθειες των Ελλήνων και γιατί δίνεται προτεραιότητα σε ένα τέτοιο θέμα; 
Κανένα από τα σημεία δεν δίνεται στους Έλληνες πολίτες για να ενημερωθούν.

Τέλος, τα μονοπώλια έχουν απαγορευτεί ναι ή όχι; Και αν απαγορεύτηκαν, πως επιτρέπεται η μονοπωλιακού τύπου ενημέρωση; Μήπως επειδή είναι και η καλύτερη συναινετική (μετά το διαδίκτυο) παρακολούθηση;

ΥΓ: Βλέπουμε έτσι γιατί οι ηλεκτρονικές ταυτότητες απορρίφθηκαν στη Βρετανία και την Ολλανδία, μετά από έντονες αντιδράσεις των πολιτών, αλλά δεν θα έχουν πρόβλημα να τις πλασάρουν εδώ.