Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς μπορείς να μειώσεις τη χοληστερίνη φυσικά



Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο γίνεται λόγος για την κακή χοληστερόλη και τις βλαβερές συνέπειες που προκαλεί στην υγεία μας. Μάλιστα, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, τα κρούσματα των ανθρώπων που αποκτούν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης αυξάνονται κάθε χρόνο με ταχύτατους ρυθμούς.

Και όμως, χωρίς να χρειαζόμαστε πάντα τη βοήθεια φαρμάκων, μπορούμε εύκολα να ελέγξουμε τη χοληστερόλη στο αίμα μας, διατηρώντας τη στο σωστό επίπεδο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσουμε τις σωστές διατροφικές επιλογές, καθώς και έναν υγιεινό τρόπο ζωής! Η καλύτερη μέθοδος λοιπόν, για να μειώσουμε με φυσικό τρόπο τη βλαβερή χοληστερόλη στον οργανισμό μας, είναι να τροποποιήσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, καθώς και τον τρόπο της ζωής μας

Αναλυτικότερα
Αλλαγή διατροφής: 
-Επιλέγουμε να καταναλώνουμε κυρίως προϊόντα με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά και αντικαθιστούμε τα τηγανητά φαγητά με ψητά ή στη σχάρα.
-Συμπεριλαμβάνουμε στη διατροφή μας σε μεγάλη συχνότητα φαγητά πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα, όπως ψάρια (σολομός, σαρδέλες, σκουμπρί, κ.ά.), φουντούκια και ίνες λιναριού.
-Αποφεύγουμε την κατανάλωση αναψυκτικών και, αντιθέτως, πίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, άπαχο γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη D και ασβέστιο, που ενισχύουν με τον καλύτερο τρόπο την καρδιά και τα οστά μας.
-Μειώνουμε τα προϊόντα που περιέχουν άσπρο αλεύρι και στη θέση τους επιλέγουμε δημητριακά και ψωμί ολικής αλέσεως. Επίσης, αντικαθιστούμε τα ζυμαρικά με όσπρια, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και καλή χοληστερόλη.
-Αυξάνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά. Οι ιδανικότερες επιλογές είναι το σπανάκι, το μπρόκολο και τα πολύχρωμα φρούτα, όπως το μάνγκο.
-Πίνουμε αλκοολούχα ποτά με μέτρο. Μάλιστα, ένα με δύο ποτήρια λευκού ή κόκκινου κρασιού βοηθάνε στην καλή λειτουργία της καρδιάς.
-Αποφεύγουμε να τρώμε περισσότερους από 4 κρόκους αβγού την εβδομάδα, καθώς και τη συχνή κατανάλωση γαρίδων και αλλαντικών.
-Όταν ψωνίζουμε στο σούπερ μάρκετ, ελέγχουμε πάντα τις ετικέτες των προϊόντων και επιλέγουμε αυτά που περιέχουν λιγότερο από 15 γρ. λίπους, αν πρόκειται για γεύμα και λιγότερο από 3 γρ., αν πρόκειται για σνακ.
-Μειώνουμε την κατανάλωση του αλατιού. Η σωστή ποσότητα για έναν 
ενήλικα είναι 1 κουταλάκι ημερησίως. 

Αλλαγή τρόπου ζωής

Ασκούμαστε
-Όλοι οι επιστήμονες,ανεξαιρέτως, συνιστούν την άσκηση ως την καλύτερη πρόληψη κατά της χοληστερόλης.
-Τώρα, εάν δεν ανήκουμε στην κατηγορία «των φίλων της γυμναστικής», μπορούμε να επικεντρωθούμε στο συχνό περπάτημα.
-Χάνουμε βάρος ή το διατηρούμε σε ένα σταθερό επίπεδο. Βέβαια, η μείωση του βάρους θα πρέπει να γίνει με μία ισορροπημένη δίαιτα, επιλέγοντας μεν φαγητά της προτίμησής μας, αλλά σε σωστές μερίδες και ποσότητες.

Κόβουμε το κάπνισμα
Δυστυχώς το να ελαττώσουμε απλώς το κάπνισμα δεν αρκεί, αφού ακόμα και αν καπνίζουμε από ένα μέχρι πέντε τσιγάρα την ημέρα, το αποτέλεσμα θα είναι να εξαντλήσουμε το αμυντικό σύστημα του οργανισμού μας και να αυξήσουμε τον κίνδυνο εμφράγματος.

Δεν ξεχνάμε ποτέ: Η πρόληψη είναι το κλειδί για μια ζωή γεμάτη υγεία!
Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι επισκέψεις στο γιατρό μας βοηθούν, όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε, αλλά κυρίως να προλάβουμε, τυχόν προβλήματα υγείας. Το ιδανικό λοιπόν, είναι να κάνουμε μία φορά τον χρόνο ένα τσεκ απ για να ενημερωνόμαστε για τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα μας, έτσι ώστε να είμαστε πάντοτε υγιείς.

Συμβουλή: Δεν πρέπει μόνο να αποβάλλουμε από την διατροφή μας τα βλαβερά φαγητά, αλλά και να φροντίζουμε να καταναλώνουμε τα ωφέλιμα. Καθημερινά λοιπόν, θα πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων ή λαχανικών σε συνδυασμό με προϊόντα ολικής αλέσεως.

12 λεκέδες και πως να τους καθαρίσεις!


Λέρωσες το αγαπημένο σου ρούχο; Μην αγχώνεσαι! 



    Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα χειρότερο από το να έχεις ντυθεί, βαφτεί, χτενιστεί και ξαφνικά να πέφτει επάνω σου κόκκινο κρασί, να λεκιάζεσαι με το κραγιόν σου (και να μην ξέρεις ποιον να κατηγορήσεις από τον ίδιο σου τον εαυτό), να χύνεται ο καφές πάνω σου, να στάζει το ποτήρι νερό επάνω στη δερμάτινη φούστα σου. Μόνο στη σκέψη θέλω να κλείσω τα μάτια και τα αυτιά σαν σε ταινία τρόμου! Ανατριχίλα!

    Είναι αυτές οι στιγμές που δεν θέλεις να σου συμβούν ποτέ κι όταν τυχαίνουν καταριέσαι και λες δεν μπορεί σε εμένα όλα τα ανάποδα να γίνονται!  Κι αφού προσπαθείς με κάθε τρόπο να φερθείς ψύχραιμα και να πεις γούρι γούρι (!) από μέσα σου σιγοβράζεις και λησμονείς τα λόγια της μανούλας που πάντα κάτι σου έλεγε για το πως να βγάλεις τον τάδε λεκέ αν πέσει επάνω στο ρούχο σου. Γιατί ποτέ δεν το θυμάμαι όμως; 

    Το TLIFE που θέλει να είσαι ανεξάρτητη, κι αυτή που θα δίνει τις λύσεις σε τέτοιες ύψιστης σημασίας κρίσιμες στιγμές σου δίνει 12 λεκέδες και τη λύση τους - σαν μαθηματικά μοιάζει! 


    Λεκές από αίμα 

    Eίναι αυτές οι στιγμές που τα κάνεις όλα τέλεια, βιάζεσαι και ξαφνικά συνειδητοποιείς πως έχεις κοπεί και τα σημάδια έχουν αποτυπωθεί στο ρούχο σου! 

    TIP: Το αίμα βγαίνει με κρύο νερό και απορρυπαντικό ρούχων. Εύκολα, γρήγορα κι απλά! Το ζεστό νερό δεν αφαιρεί, όπως πολλοί πιστεύουν, τους λεκέδες από αίμα. Αντίθετα, εξαπλώνονται στο ύφασμα καταστρέφοντάς το.



    Λεκές από κόκκινο κρασί


    Το κόκκινο κρασί είναι ένα αρκετά χειμερινό "σπορ" αφού ζεσταίνει αρκετά. Παρόλα αυτά πάντα έχεις στο μυαλό σου να μην στάξει κάπου και η στιγμή απόλαυσης χαθεί για πάντα. 

    TIP: Αν λερωθεί το άσπρο σου φόρεμα με κόκκινο κρασί, ρίξε στο λεκέ λίγο ούζο και θα φύγει αμέσως. Κατόπιν πλύντο κανονικά. Απλούστατο!



    Λεκές από κραγιόν 


    Κόλησαν τα χείλη σου επάνω στο ρούχο σου; Πήγες να δοκιμάσεις μία μπλούζα κι άφησες σημάδι; Φίλησες το αγόρι σου και τα χείλη σου έμειναν αποτυπωμένα σε όλη του την μπλούζα; 

    TIP: Τρίψε το σημείο του λεκέ με φυτικό λίπος (φυτίνι) και μετά πλύντο. 



    Λεκές από λάδι 


    Αναρωτιόμουν πως μπορείς να λερωθείς από λάδι και τελικά συνειδητοποίησα πως είναι ο πιο εύκολος λεκές αφού πες μου πόσες φορές έχεις λερώσει το τραπεζομάντιλο τρώγοντας σαλάτα; Φαντάσου να συμβεί στο ρούχο σου! 

    TIP: Βρέξε το σημείο με λίγη βενζίνη και μετά ρίξε ταλκ. Βούρτσισέ το και πλύντο κανονικά. Εάν το ύφασμα δεν πλένεται, τότε απλώς βούρτσισε καλά αφού απορροφηθεί το λάδι από το ταλκ.



    Λεκές από make up 


    Eίναι ο πιο συνηθισμένος λεκές αφού βάλε - βγάλε τα ρούχα σίγουρα έχεις αφήσει την "υπογραφή" σου επάνω τους. 

    ΤIP: Βρέξε το λεκέ με υγρό απορρυπαντικό κι άφησε το να δράσει. Πλύνε κανονικά. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις και υγρό ντεμακιγιάζ μη-λιπαρό.



    Λεκές από λευκό κρασί 


    Δεν αγχνώνεσαι τόσο στο λευκό αλλά πάλι μπορεί να σου συμβεί και είναι κρίμα να χάσεις το κέφι σου εξαιτίας του παλιολεκέ!

    TIP: Ρίξε αλάτι και άφησε να μείνει για μισή ωρίτσα. Μετά τρίψε με σφουγγάρι βουτηγμένο σε ζεστό νερό με απορρυπαντικό. Ξέπλυνε με κρύο νερό.



    Λεκές από τσίχλα 

    Aκούγεται από παιδικό εώς κι ανώριμο αλλά όλες μασάμε τσίχλα και μπορεί να μην το παραδεχόμαστε αλλά τα ατυχηματάκια μας τα έχουμε. 

    TIP: Βάλε το ρούχο στην κατάψυξη για να σφίξει η τσίχλα και ξεκόλλησε τα κομματάκια της.



    Λεκές από ντομάτα 

    Eίναι ο λεκές του καλοκαιριού αφού όλο και κάποιο σαγανάκι θα φας, όλο και κάποιο έδεσμα πλυμυρισμένο με σάλτσα θα λιγουρευτείς.

    TIP: Αν δεν αντιδράσεις γρήγορα , θα δυσκολευτείς πολύ να τον εξαφανίσεις. Τρίψε λοιπόν αμέσως το λεκέ με άφθονο υγρό απορρυπαντικό κι άφησε τον για λίγο. Έπειτα, πλύνε κανονικά το ρούχο.



    Λεκές από καφέ 


    O καφές είναι καθημερινή απόλαυση και δεν είναι λίγες οι φορές που σου έχει χυθεί ή είχες κάποιο μικρό ατύχημα.

    TIP: Οι λεκέδες από καφέ φεύγουν πιο εύκολα αν τους τρίψεις με αλάτι και αφήσεις λίγο αλάτι επάνω τους για 1 ώρα προτού τα ξεπλύνεις.



    Λεκές από παγωτό 

    O λεκιές του καλοκαιριού! Είναι αυτό που έχεις ντυθεί κι έχεις πάει βόλτα, τρως παγωτό και ξαφνικά ανατρέπεται όλη σου η νύχτα. Ε, νίκησε τον λεκέ πανεύκολα!

    TIP: Ξεκίνησε με διάλυμα απορρυπαντικού και συνέχισε με διάλυμα αμμωνίας και ξιδιού. Ξέβγαλε καλά με νερό και στέγνωσε την περιοχή πολύ καλά. 


    Λεκές από σοκολάτα 

    H σοκολάτα πολλές φορές σου φαίνεται ακίνδυνος λεκές αφού λες δεν είναι ρευστός για να λερωθείς. Τι γίνεται όμως όταν πέσει επάνω σου;

    TIP: Αφαίρεσαι όση ποσότητα μπορείς με μια σπάτουλα ή με ένα μη κοφτερό μαχαίρι και στη συνέχεια άπλωσε κρύο διάλυμα απορρυπαντικού. Συνέχισε με διάλυμα αμμωνίας και στη συνέχεια ξιδιού αν ο λεκές δεν απομακρυνθεί με το πρώτο βήμα. Τέλος, ξέβγαλε πολύ καλά με νερό κι άφησέ το να στεγνώσει.



    Λεκές από γρασίδι

    Σαν ρομαντικό κορίτσι πήγες βόλτα στην εξοχή και βγήκε από μέσα σου ο αυθορμιτισμός και τσουπ όχι μόνο έκατσες κατα γής αλλά ξάπλωσες κιόλας!

    TIP: Αν ο λεκές είναι μεγάλος, τρίψε τον μαλακά με λευκό οινόπνευμα, ξέπλυνε καλά με κρύο νερό και πλύνε κανονικά. Αν δεν πειθαρχήσει ή αν το ύφασμα είναι ευαίσθητο, μούλιασέ το σε κρύο και μετά πλύνε το με χλιαρό νερό και υγρό απορρυπαντικό. Ξέπλυνε με κρύο νερό, στο οποίο θα προσθέσεις λίγο οξυζενέ . Ξέπλυνε ξανά με κρύο νερό και λίγο ξίδι.

    Ποιά είναι τα τρία βασικά σου όπλα για να νικήσεις εώς και να εξολοθρεύσεις τον εχθρό;

    ΤΑΛΚ : Αν καλύψεις με ταλκ ένα λιπαρό λεκέ, θα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του.
    ΑΛΑΤΙ : Αφαιρεί τους λεκέδες από κρασί.
    ΓΑΛΑ : Τρέμε λεκέ από μελάνι!

    πηγή:tlife