Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Αλλάξτε σώμα με 7 εύκολους τρόπους


woman_running


Αν ξεκινήσατε τώρα να γυμνάζεστε ή αν θέλετε να κάψετε λίπος αυτά τα μυστικά θα αλλάξουν το σώμα και τη ζωή σας, για πάντα!
Αλλάξτε σώμα με 7 εύκολους τρόπους

Είναι απλά, μπορείτε να τα ακολουθήσετε εύκολα αρκεί να μην τα ξεχνάτε ποτέ!
1 Αν είστε αρχάρια μην παραλείπετε τα βασικά
Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής χωρίζεται σε ενδυνάμωση, καρδιοαγγειακές ασκήσεις και διατάσεις. Συνήθως οι περισσότεροι αφαιρούν τις διατάσεις, οι οποίες διαρκούν μόνο πέντε λεπτά, αυξάνουν τη δύναμή κατά 20%, ενώ κάνουν πιο εύκαμπτες τις αρθρώσεις. Με την ενδυνάμωση απομονώνετε τους μυς και τους γυμνάζετε αρκετές φορές τη βδομάδα, αναπτύσσοντας μεγαλύτερη αντίσταση απ’ αυτή που έχουν συνηθίσει. Οι καρδιαγγειακές ασκήσεις αυξάνουν τους ρυθμούς της καρδιάς σε επίπεδο εκγύμνασης και τους κρατάνε σ’ αυτούς τους ρυθμούς για περίπου είκοσι λεπτά. Μην παραλείπετε κανένα από τα τρία μέρη.
2 Γυμναστείτε για την υγεία σας
Γυμναστείτε πρώτα για την υγεία σας. Γι’ αυτό αποφύγετε το κάπνισμα και το αλκοόλ και υιοθετήστε ένα ισορροπημένο διατροφικό σχήμα. Χρειάζεται να λαμβάνετε 25-30 γραμμάρια φυτικών ινών καθημερινά, να καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά πέντε φορές την ημέρα, να μειώσετε το κόκκινο κρέας και να αυξήσετε το ψάρι και το άπαχο κρέας. Αν ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τέσσερις ώρες εβδομαδιαίας άσκησης θα ζήσετε κατά προσέγγιση οκτώ χρόνια περισσότερο.
3 Εξαφανίστε τα ψωμάκια με ραχιαίους
Ας είμαστε ρεαλιστές: δεν υπάρχει αυτό που λέμε “τοπικό αδυνάτισμα” γιατί το λίπος καίγεται αναλογικά σε όλο το σώμα. Για να αποκτήσετε λεπτή μέση και δυνατούς κοιλιακούς, εστιάστε στους μυς. Κάντε τακτικά κοιλιακούς, αλλά γυμνάστε και την πλάτη σας με ραχιαίους.
4 Αποκτήστε γερή καρδιάΗ καρδιά είναι ένας μυς, όπως και όλοι οι άλλοι μυς του σώματος και πρέπει να τη δουλεύετε με τέτοιο τρόπο, ώστε να αυξάνεται ο ρυθμός της για περίπου είκοσι λεπτά. Αν τη δουλεύετε τακτικά, τότε σιγά σιγά αποκτάτε περισσότερη αντοχή και διάρκεια στην άσκηση. Πάρτε το στα σοβαρά και περπατήστε με έντονο ρυθμό. Το να κάνετε για παράδειγμα το γύρω του τετραγώνου σε αργό ρυθμό, ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα στην καρδιά σας.
5 Φάτε κάτι πριν το γυμναστήριο
Μια καλή πηγή πρωτεϊνών πριν τις ασκήσεις ενδυνάμωσης, επηρεάζει την ποιότητα της άσκησης και αναπτύσσει όχι μόνο την ενέργειά σας, αλλά και τους μύες σας.
6 Κάψτε λίπος, όχι μόνον θερμίδες
Αν θέλετε να χάσετε λίγα κιλά, τότε η προτροπή “φάε λιγότερο, κινήσου περισσότερο” ίσως φέρει αποτελέσματα. Αν, όμως, έχετε περάσει μια – δύο εγκυμοσύνες και θέλετε να χάσετε είκοσι κιλά, μ’ αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να χάσετε λίγο και μόλις ξαναρχίσετε να τρώτε κανονικά, θα τα πάρετε πίσω. Το μυστικό για να μην ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε, χωρίς να κάνετε δίαιτα συνεχώς, είναι να καίτε σωματικό λίπος, όχι απλώς να χάνετε βάρος.

Το μυστικό

Για να ενδυναμώσετε όλες τις μυικές ομάδες και να έχετε επαρκή καρδιαγγειακή άσκηση αρκούν τρεις φορές τη βδομάδα τριαντάλεπτα προγράμματα άσκησης. Επιπλέον, καρδιαγγειακές ασκήσεις πέντε φορές τη βδομάδα για μισή ώρα, όπως το περπάτημα ή το τρέξιμο, αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό για ένα γραμμωμένο σώμα.