Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Άλλα θέλω κι άλλα κάνω


                                          Στίχοι: Σωκράτης Μάλαμας
Μουσική: Σωκράτης Μάλαμας
Πρώτη εκτέλεση: Σωκράτης Μάλαμας

Άλλες ερμηνείες:
Μπάμπης Τσέρτος
Μανώλης Λιδάκης


Άλλα θέλω κι άλλα κάνω
πώς να σου το πω
έλεγα περνούν τα χρόνια
θα συμμορφωθώ.

Μα είναι δώρο άδωρο
ν' αλλάξεις χαρακτήρα
τζάμπα κρατάς λογαριασμό
τζάμπα σωστός με το στανιό.

Έξω φυσάει αέρας
κι όμως μέσα μου
μέσα σ' αυτό το σπίτι
πριγκιπέσα μου,
το φως σου και το φως
χορεύουν γύρω μας
απίστευτος ο κόσμος
κι ο χαρακτήρας μας.

Άλλα θέλω κι άλλα κάνω
κι έφτασα ως εδώ
λάθη στραβά και πάθη
μ' έβγαλαν σωστό.

Ξημερώματα στο δρόμο
ρίχνω πετονιά
πιάνω τον εαυτό μου
και χάνω το μυαλό μου.
 

Γυμνάσου στο σπίτι

με προπονήτρια την Ελένη Πετρουλάκη

Tags: Ελένη Πετρουλάκη, ασκήσεις, προπόνηση, κιλά, θερμίδες


 Είσαι πνιγμένη στη δουλειά και δεν βρίσκεις καθόλου χρόνο για να πας στο γυμναστήριο. Αφιέρωσε λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα για να προπονηθείς από το σπίτι σου. Η Ελένη Πετρουλάκη πραγματοποιεί αποκλειστικά για το Shape μια σειρά εύκολων ασκήσεων που μπορείς να κάνεις στο σπίτι.


Η ταυτότητα του προγράμματος:
Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείς να ακολουθήσεις την Ελένη Πατρουλάκη σε μια σειρά ασκήσεων που μπορείς να κάνεις από τη σιγουριά του σπιτιού σου. Το εν λόγω βίντεο είναι κομμάτι των ασκήσεων που προτείνει η Ελένη για εσένα που δεν βρίσκεις χρόνο για να γυμναστείς.
 Εδώ, θα δεις πως θα κάνεις τις απαραίτητες διατάσεις πριν το βασικό πρόγραμμα ασκήσεων. Μείνε συντονισμένη, γιατί σύντομα, θα βρεις στο www.shape.gr το υπόλοιπο μέρος του προγράμματος για απώλεια κιλών στο σπίτι!
 Τι θα χρειαστείς:
Μια καρέκλα, το στρώμα γυμναστικής σου, ένα μπουκαλάκι νερό (για να ενυδατώνεσαι όσο ασκείσαι) και τα αθλητικά σου παπούτσια και ρούχα. Είπαμε, δεν είσαι μεν στο γυμναστήριο αλλά πρέπει να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένη για τις συνθήκες της γυμναστικής.
ΠροβολήΠερισσότερα απόΣχετικά βίντεοΣχόλιαΔιαμοιρασμόςΑποστολήΣελιδοδείκτηςΤwitterFacebοοk

Απολύθηκες; Ψυχραιμία…

Απολύθηκες; Ψυχραιμία…

 Σχεδόν σε όλους, ειδικά το τελευταίο διάστημα έχει τύχει να απολυθούν από τη δουλειά τους. Όσο δραματική κι αν σου φαίνεται η κατάσταση, σκέψου θετικά και ανάλαβε δράση!
Ο συγγραφέας του βιβλίου «Πώς να ξεπεράσεις μια απόλυση»Στίβεν Μίτσελ Σακ, σου προτείνει μερικούς τρόπους για να το ξεπεράσεις:
1. Επίτρεψε στον εαυτό σου ένα διάστημα πένθους. Ξέσπασε και άσε το θυμό, την απογοήτευση και όλα τα αρνητικά συναισθήματα να εκδηλωθούν.
2. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να συνειδητοποιήσει την κατάσταση και να δεχτεί την αλλαγή.
3. Μοιράσου το πρόβλημά σου με τους πολύ κοντινούς σου ανθρώπους.
4. Απόφυγε τους αρνητικούς ανθρώπους που θα σε κάνουν να νιώθεις ακόμη πιο άσχημα.
5. Σκέψου τι ήταν αυτό που προκάλεσε την απόλυσή σου, ώστε να αξιοποιήσεις την εμπειρία θετικά στην επόμενη δουλειά σου.
6. Μην καταφύγεις σε λύσεις όπως το ποτό, την υπερκατανάλωση φαγητού, το ξενύχτι.
7. Μην πράξεις ή μην πεις κάτι για το οποίο θα μετανιώσεις αργότερα. Η εκδικητικότητα δε συνιστά τον καλύτερο σύμβουλο σε αυτές τις περιπτώσεις.
8. Οργάνωσε τα οικονομικά σου. Έλεγξε το υπόλοιπο των χρημάτων σου και αποφάσισε με σύνεση πώς θα το διαχειριστείς μέχρι να μεταβληθεί η κατάσταση.
9. Αναζήτησε εργασία με ψυχραιμία και χωρίς διάθεση απελπισμένου ανθρώπου, ώστε να πετύχεις το καλύτερο δυνατό. Ανανέωσε το βιογραφικό σου, πήγαινε σε ραντεβού και συνεντεύξεις και ενημέρωσε τους γύρω σου ότι ψάχνεις για νέα δουλειά.
10. Και μην ξεχνάς: Μπόρα είναι, θα περάσει!


Πηγή: Shape

Αναρρώστε με σπανάκι

 Μην συνεχίζεται να παίρνετε ανεξέλεγκτα φάρμακα χωρίς συνταγή γιατρού για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα που σας άφησε το κρυολόγημα που σας ταλαιπώρησε.
Υπάρχει ένας πιο εύκολος και γευστικός τρόπος για να διώξετε την ατονία και την αίσθηση αδυναμίας.
Βάλτε στον αποχυμωτή ένα κιλό βιολογικό σπανάκι. Προσθέστε στον χυμό κόκκινο κρασί και δύο κουταλιές μέλι.
Πίνετε το ρόφημα πρωί και βράδυ επί 2 ή 3 μήνες. Το διατηρείτε στο ψυγείο.

Tα πολλαπλά οφέλη του νερού

 Θέλετε να χάσετε βάρος; Πιείτε νερό.
Θέλετε να έχετε καλύτερο δέρμα; Πιείτε νερό.
Θέλετε να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας, θέλετε να προστατεύσετε τις αρθρώσεις, θέλετε να βοηθήσετε στη μείωση και την αποβολή των τοξινών, τη χαλάρωση του δέρματος και της δυσκοιλιότητας; Πιείτε νερό.
Περισσότερο από το μισό του σώματός μας αποτελείται από νερό, και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε καθώς καταστέλλει την όρεξη και βοηθά το σώμα να μεταβολίσει το λίπος. Ρυθμίζει επίσης τη θερμοκρασία του σώματος και απομακρύνει από το σώμα μας τις τοξίνες. Πάνω από όλα όμως, το νερό λειτουργεί και ως μεταφορέας θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου για την απορρόφηση και τη χρησιμοποίηση των βιταμινών και των μετάλλων.
Ενώ ήδη γνωρίζετε ότι το πόσιμο νερό είναι καλό για την υγεία, ωστόσο ορισμένες φορές ίσως αναζητούμε πιο γευστικές επιλογές. Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλο 'ποτό' που να μπορεί να πάρει τη θέση του νερού, όσον αφορά τα φυσικά οφέλη του, όμως υπάρχουν και άλλες λύσεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσετε τη γεύση του νερού, όπως για παράδειγμα προσθέτοντας λίγο περισσότερη όξινη γεύση στο νερό σας βάζοντας μια φέτα λεμόνι.
Επίσης μπορείτε να προσλαμβάνετε τις καθημερινές σας ανάγκες για νερό, χωρίς να χρειάζεται να πιείτε αποκλειστικά νερό. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από φρούτα, λαχανικά και διάφορα ροφήματα όπως χυμοί, αναψυκτικά (χωρίς ζάχαρη), καφέ και τσάι που μπορείτε να προσλαμβάνετε επαρκή ποσότητα νερού.
Παρακάτω ακολουθούν μερικές οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ξεδιψάσετε το σώμα σας:
* Όταν ξυπνάτε, ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό.
* Κρατήστε ένα μπουκάλι παγωμένο νερό στο ψυγείο.
* Έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι φρέσκο νερό μαζί σας.
* Αποφύγετε να πίνετε πολλά καφεϊνούχα ποτά.
* Πιείτε μερικές γουλιές από μια τρεχούμενη πηγή που μπορεί να συναντήσετε.
* Πιείτε ένα ποτήρι νερό με κάθε γεύμα, ακόμη και αν πίνετε άλλο ποτό.
* Αν πεινάτε, πιείτε ένα ποτήρι νερό προτού καταναλώσετε το σνακ σας.
* Αυξήστε τα φρούτα σας και την πρόσληψη λαχανικών.
* Παραγγείλτε σούπα πριν από το γεύμα σας.
* Προγραμματίστε το νερό που πρέπει να πίνετε και βάλτε καθημερινούς στόχους.
Πηγή: www.iatronet.gr

Ευέλικτη συσκευή μετατρέπεται σε τηλέφωνο, tablet και notebook!

 Σε κάθε CES, η Asus συνηθίζει να παρουσιάζει κάποιο από τα concepts των ερευνητικών ομάδων της. Αυτή τη χρονιά παρουσίασε το IRIS (Inspirational Research for Immersive Space), βασισμένο στη εξισορρόπηση “του μυαλού μας και του χώρου που μας περιβάλλει”, το οποίο περιλαμβάνει μία ευέλικτη συσκευή που μπορεί να μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες μας και να συνδέεται ασύρματα με πληθώρα διαφορετικών συσκευών, π.χ. όπως ένας βιντεοπροβολέας.
Η πολυμορφική αυτή συσκευή έχει πάχος όσο ένα φύλλο χαρτιού, ενώ μπορεί να πάρει 5 διαφορετικές μορφές: Hence Core IRIS, IRIS Home, IRIS Phone, Pro IRIS και IRIS Tablet. Φυσικά, θα αργήσουμε πολύ να δούμε κάτι τέτοιο, αλλά είναι θετικό το γεγονός ότι ακόμα μία εταιρία έχει προχωρήσει την έρευνα για δημιουργία πολυμορφικών-μετατρεπόμενων συσκευών.


πηγή:techgear

Scanner για δημιουργία ηλεκτρονικών βιβλίων

 Η εξέλιξη των eReaders και η έξαρση της χρήσης ηλεκτρονικών βιβλίων, λέγεται ότι θα οδηγήσει σταδιακά στην “εξαφάνιση” των κανονικών βιβλίων . Όμως, τι θα γίνει με όλα τα βιβλία που έχουμε αγοράσει και δεν θέλουμε να ξαναπληρώσουμε την ηλεκτρονική μορφή τους;
Η λύση είναι απλή και λέγεται Book Saver Book Scanner, μια συσκευή της Ion Audio με πρωτότυπο σχεδιασμό που παρέχει την καλύτερη δυνατή γωνία σάρωσης για τις σελίδες του βιβλίου. Χρησιμοποιεί δύο κάμερες με flash και εσείς απλά γυρίζετε σελίδα, πατάτε ένα κουμπί και αποθηκεύετε σε μια κάρτα μνήμης microSD.
Η τιμή του είναι $149 (€120) και θα μπορούσε να βοηθήσει όχι μόνο στην εξοικονόμηση χρημάτων από διπλές αγορές, αλλά και στην αρχειοθέτηση σημειώσεων και συγγραμμάτων από το Πανεπιστήμιο!

Επιστημονικό όχι στο μνημόνιο

 Εκδήλωση ενάντια στο μνημόνιο διοργανώνουν αύριο στις 6 το απόγευμα στο θέατρο Ακροπόλ οι επιστημονικοί φορείς.
Τίτλος της εκδήλωσης « Η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους» και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κορυφαίος μας μουσικοσυνθέτης και επικεφαλής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, Μίκης Θεοδωράκης.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι πρόεδροι των  εξής φορέων: Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος,  Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Κωδική ονομασία IceCube: εξερευνώντας το διάστημα, κάτω από τους πάγους!

  Εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια, ένα άκρως φιλόδοξο πείραμα εξελίσεται κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής.
 Κωδική ονομασία "IceCube" και σκοπός του η ανακάλυψη των άγνωστων µικροσωµατιδίων που επηρεάζουν το κλίμα της Γης!
 Επί τω επιστημονικότερω, αυτό που αναζητούν οι επιστήμονες είναι να βρουν τον τρόπο δημιουργίας των κοσµικών ακτίνων αλλά και των νετρίνων που φθάνουν στον πλανήτη µας από το διαστημα και -ανακοινώσεις- είναι πολύ πιθανό να επηρεάζουν το κλίµα της Γης, προκαλώντας από καταιγίδες και αστραπές, μέχρι όλα τα καιρικά φαινόμενα!
"Μελετάμε τον ουρανό, κάτω από τους πάγους!"
  Ο δρ Σουµπίρ Σαρκάρ, αστροφυσικός στο Πανεπιστήµιο της Οξφόρδης και επικεφαλής της βρετανικής οµάδας επιστηµόνων του IceCube, δηλώνει χαρακτηριστικά: "Γνωρίζουμε πως  το πείραµα αυτό ακούγεται εν πρώτοις τρελό. Κι όμως, µπορούμε να µελετήσουμε τον ουρανό θάβοντας τους ανιχνευτές µέσα στον πάγο! Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί τα νετρίνα και οι κοσµικές ακτίνες µάς αποκαλύπτουν έναν εντελώς νέο τρόπο να µελετάµε το Σύµπαν και µας επιτρέπουν να δούµε περιοχές που δεν µπορούσαµε µέχρι σήµερα".
  Όπως σας είχε ενημερώσει το pyles.tv πριν από λίγες ημέρες, στην περιοχή της Ανταρκτικής έχουν ήδη  "Εντοπιστεί σπάνιες κοσμικές ακτίνες υψηλής ενέργειας!". Τα  γιγαντιαία μηχανήματα, που αποτελούν µέρος του παρατηρητηρίου ΙceCube, µεταδίδουν τώρα τα πρώτα σήµατα, σκορπίζοντας αισιοδοξία στους επιστήμονες.














Πώς γίνεται το πείραμα κάτω από τους πάγους

  Ενας µεγάλος αριθµών φρεατίων σε βάθος που ξεπερνάει τα 2,5 χλµ., εξοπλισμένα με κατάλληλούς αισθητήρες, βοηθούν την διεθνή επιστ��μονική οµάδα να καταγράφει γαλάζιες λάµψεις που παράγονται όταν υψηλής ενέργειας σωµατίδια των κοσµικών ακτίνων και νετρίνα συγκρούονται µε τα άτοµα του πάγου (στη φωτογραφία).
  Σε αυτά τα βάθη οι αισθητήρες λειτουργούν σαν τηλεσκόπιο κι έτσι επιτρέπουν την παρατήρηση της τροχιάς των σωµατιδίων και τον  εντοπισμό του σημείου του Γαλαξία από’ όπου προέρχονται. Αυτό που έχει εντοπιστεί για την ώρα, είναι ένα σηµείο κοντά στον Αστερισµό Ιστία, από το οποίο πολλές κοσµικές ακτίνες κατευθύνονται προς τη Γη. Η περιοχή αυτή είναι γνωστή για τις µεγάλες ποσότητες ακτινοβολίας που εκλύει στον Γαλαξία.
  Οι αστρονόµοι αισιοδοξούν  πως θα φτάσει η στιγμή που θα μπορούν να εντοπίσουν ακόµη και "µαύρες τρύπες"και να ερµηνεύσουν πώς αυτές επηρεάζουν τον καιρό του πλανήτη μας!

  Στο βίντεο από το ΝewScientist μπορείτε να δείτε εικόνες από το παρατηρητήριο IceCube στην Ανταρκτική.

ΠροβολήΠερισσότερα απόΣχετικά βίντεοΣχόλιαΔιαμοιρασμόςΑποστολήΣελιδοδείκτηςΤwitterFacebοοk


πηγή :pyles.tv

"Ο άνθρωπος μπορεί να προβλέψει & να αλλάξει το μέλλον"!


Η πειραματική απόδειξη (;)
 Ο καθηγητής ψυχολογίας Ντάριλ Μπεμ του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης, με τη συμμετοχή 1.000 εθελοντών, έκανε εννέα πειράματα και διαπίστωσε πως στα οχτώ από αυτά οι συμμετέχοντες χωρίς να το συνειδητοποιήσουν, έκαναν μελλοντικές προβλέψεις, όπως ερωτήματα και λέξεις που θα τους έδιναν, θέση των εικόνων κ.α.
  Οι προβλέψεις τους ήταν τέτοιες ώστε να αποκλειστεί η σύμπτωση. Η έρευνα επισημαίνει πως ο άνθρωπος, όχι μόνο μπορεί να δει το μέλλον, αλλά και με τις πράξεις του να το επηρεάσει!
Ο αντίλογος
 Ένας άλλος Αμερικανός ψυχολόγος, ο Γιόακιμ Κρούγκερ, μόλις έμαθε τα αποτελέσματα των πειραμάτων και της έρευνας, αντέδρασε πολύ λέγοντας πως είναι «γελοίο» να πιστεύει κανείς πως οι άνθρωποι διαθέτουν μαντικές ικανότητες. Αναγνώρισε όμως και αποδέχτηκε πως η διαδικασία και η μεθοδολογία των πειραμάτων ήταν σωστή.
  Λέτε τελικά να δικαιώνονται η Πυθία και ο Κάλχας;
 πηγή :pyles.tv

  
 
 

Ο καπνός του τσιγάρου προκαλεί γενετικές βλάβες

Νέα έρευνα
   Βλάβες σε γενετικό επίπεδο και αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, προκαλούν μόλις μέσα σε λίγα λεπτά οι πρώτες εισπνοές καπνού από έναν καπνιστή, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

"Η επίδραση είναι τόσο γρήγορη που είναι αντίστοιχη με την απευθείας έγχυση της ουσίας στο αίμα" εξηγούν οι επιστήμονες, αναφέροντας ότι πρόκειται για μία "σοβαρή προειδοποίηση" για τους καπνιστές.
Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Chemical Research in Toxicology και είναι η πρώτη που εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι ουσίες που υπάρχουν στον καπνό προκαλούν βλάβες στο ανθρώπινο DNA.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 12 εθελοντές καπνιστές, στους οποίους οι ερευνητές παρακολούθησαν τα ίχνη των τοξικών προϊόντων που υπάρχουν στον καπνό των τσιγάρων και ονομάζονται πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η δράση του φαινανθρένιου στο αίμα, το οποίο προκάλεσε "μεταλλάξεις οι οποίες θα μπορούσαν εξελιχθούν σε καρκίνο".
"Οι καπνιστές φθάνουν στο μέγιστο επίπεδο της ουσίας σε ένα χρονικό διάστημα που εξέπληξε ακόμα και τους ερευνητές: μόνο σε 15 - 30 λεπτά αφού οι εθελοντές είχαν τελειώσει τα τσιγάρα τους" τονίζει η μελέτη.
Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου. Περισσότερα από 12 εκατομμύρια νέα κρούσματα καταγράφονται κάθε χρόνο, ενώ περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν. Περίπου το 90% των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα σχετίζεται με το κάπνισμα.
πηγή:protothema