Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Κρατικές διαφημίσεις στην Ιστοσελίδα της μαμάς Μαργαρίτας

Και ενώ γύρω μας σφυρίζουν οι επιχορηγήσεις του γιού Γιώργου στη Μ.Κ.Ο της μητέρας Μαργαρίτας , άλλοι μιλάνε για 400 παρά... κάτι χιλιάδων ευρώ.άλλοι μιλάνε 1.249.694 ευρώ, ψάξαμε και εμείς να δούμε τι είναι αυτή η Μ.Κ.Ο.. Είναι η...Κ.Ε.Δ.Ε. ( Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη) με πρόεδρο την Μαργαρίτα Τσαντ Παπανδρέου και μέλη του Δ.Σ. όλοι μέλη του ΠαΣοΚ και μόλις μπήκαμε στη σελίδα τους στο ιντερνετ kede.org πάθαμε το μεγάλο σοκ. Γεμάτη διαφημιστικά banner σε μια ιστοσελίδα που δεν έχει καμία επισκεψιμότητα. Εχει ΕΥΔΑΠ , έχει Τσιμέντα , έχει Βασιλόπουλο Και πάνω από όλους ο ΟΠΑΠ . Δηλαδή ακόμα και σήμερα ο ΟΠΑΠ πληρώνει διαφημιστική δαπάνη στην Μαργαρίτα για να διαφημιστεί σε μια ιστοσελίδα που δεν μπαίνει κανένας.

Τι να πούμε τώρα;;;
Θα μας απαντήσει κανείς;;;
Θα παραιτηθεί κανένας;;;
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/02/blog-post_4140.html

Η Δημοκρατία "μας" έγινε "χωράφι" τους;


  • Γράφει ο Δημήτρης Κοκογιάννης
Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.
Η αρχή αυτή που προέρχεται από τη διάσημη φράση του Αβραάμ Λίνκολν «governmentof the people, by the people, for the people» στην ιστορική του ομιλία στο Γκέτεσμπουργκ κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου το 1863, έχει υιοθετηθεί ελαφρά παραφρασμένη και από το Ελληνικό Σύνταγμα στο άρθρο 1 στις βασικές του διατάξεις που καθορίζουν τη μορφή του πολιτεύματος:
  1. Το πολίτευμα της Eλλάδας είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
  2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
  3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Τι από τα παραπάνω ισχύει στις μέρες μας; Ας τα πάρουμε με τη σειρά:
  • Οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό. Αυτό σημαίνει ότι τις εξουσίες ασκεί κυβέρνηση που θα πρέπει να έχει εκλεγεί δημοκρατικά από το λαό, ή μάλλον από την πλειοψηφία του λαού.
Συμβαίνει αυτό; Η απάντηση θα πρέπει να είναι καταφατική με μια επιφύλαξη. Πως απέσπασε η σημερινή Κυβέρνηση την ψήφο των πολιτών προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία; Με ψεύτικες υποσχέσεις που δεν υλοποίησε ούτε στο ελάχιστο, δεν αποδείχτηκε ικανή να διαχειριστεί την οικονομική κρίση που τόσο αυτή όσο και η προηγούμενη είχαν δημιουργήσει στη Χώρα, άρα είναι υπόλογη και καταδικαστέα καθώς εξαπάτησε τους πολίτες.
  • Οι εξουσίες υπάρχουν υπέρ του λαού και του Έθνους.
Αυτό σημαίνει ότι οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να είναι σε όφελος των πολιτών και του Έθνους.
Είναι; Μάλλον όχι. Αντίθετα όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν πλήξει σε βαθμό εξευτελιστικό το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και έχουν δημιουργήσει ένα πισωγύρισμα εκατό και πλέον χρόνων.
Σε μια νύχτα και με μια μονοκονδυλιά δικαιώματα που είχαν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα ήλθε μια «σοσιαλιστική» υποτίθεται κυβέρνηση και τα κατήργησε, σπέρνοντας την απογοήτευση και την ανασφάλεια σε ολόκληρο το λαό, υποθηκεύοντας το μέλλον του και στερώντας το όποιο δικαίωμα για όνειρα στη νέα γενιά.
  • Οι εξουσίες ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα;
Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό, καθώς οι «ψηφισμένοι» με δόλια υφαρπαγή της ψήφου εθνοπατέρες, καταστρατηγούν τις διατάξεις του Συντάγματος, έχοντας εκ των προτέρων φροντίσει να θέσουν τους εαυτούς τους υπεράνω του ελέγχου, και ας λέει το Σύνταγμα στο άρθρο 4 ότι:
«Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου».
Αυτοί ψήφισαν το άρθρο 62, σύμφωνα με το οποίο :

«Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος. Επίσης δεν διώκεται για πολιτικά εγκλήματα βουλευτής της Βουλής που διαλύθηκε, από τη διάλυσή της και έως την ανακήρυξη των βουλευτών της νέας Βουλής.
Η άδεια θεωρείται ότι δεν δόθηκε, αν η Βουλή δεν αποφανθεί μέσα σε τρεις μήνες αφότου η αίτηση του εισαγγελέα για δίωξη διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Βουλής.
Η τρίμηνη προθεσμία αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών της Βουλής.»

Έχουμε με λίγα λόγια μια συνταγματική εκτροπή ενσωματωμένη στο ίδιο το σύνταγμα, που κατάφωρα μαρτυρά την πρόθεση των πολιτικών να ανομήσουν και εκ προοιμίου να θεσπίζουν την απαλλαγή τους. Διαφορετικά τι νόημα θα είχε μια τέτοια διάταξη.
Και εδώ έρχεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να ρίξει τη σφαλιάρα του στο πολιτικό μας σύστημα, καταδικάζοντας τη Χώρα σε πρόστιμο, δικαιώνοντας την προσφυγή του κ. Συγγελίδη κατά της πρώην συζύγου του πολιτικού κυρίας Αποστολάκη, καθώς η Βουλή δεν ήρε την ασυλία της σε μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον της.
Γιατί λοιπόν να μας παίρνουν στα σοβαρά οι εταίροι μας στην Ευρώπη και αλλαχού, όταν γνωρίζοντας τα χάλια μας, εκμεταλλεύονται το περίεργο καθεστώς μας και μπορούν άνετα να μας «σερβίρουν» υποβρύχια που γέρνουν ή να παίρνουν προμήθειες «με το αζημίωτο» και να καλείται ο λαός να αποζημιώνει με τη ζωή του τις ανομίες των πολιτικών;;
Δεν είναι λοιπόν περίεργο το φαινόμενο του «γιουχαΐσματος» των πολιτικών εντός ή εκτός Ελλάδος, ακόμα και οι βιαιοπραγίες εναντίον τους.
Μια καλή λύση και ένδειξη «συγνώμης» αν μπορούσε να χαρακτηρισθεί έτσι, θα ήταν η κατάργηση των επίμαχων άρθρων 61 και 62 του Συντάγματος.

πηγή :blognews

Ελλάδα: Ζητείται επανεκκίνηση και ικανός οδηγός στην κρατική μηχανή


Στην Ελλάδα δεν παράγονται ανταγωνιστικά προϊόντα και οι λιγοστές φωτεινές εξαιρέσεις απλά καθιστούν την έλλειψη πιο ορατή. Στην παρούσα χρονική καμπή, επιβάλλεται εθνική κινητοποίηση για τη δημιουργία και την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, διαφοροποίησης και μεγάλης προστιθέμενης αξίας. Εθνική κινητοποίηση που θα έχει τα χαρακτηριστικά εκείνης των Ολυμπιακών Αγώνων, μόνο που αυτή τη φορά η πρόκληση είναι ακόμα πιο κρίσιμη και η επιτυχία πραγματικά αναγκαία.
Ποιος άραγε μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας; Ποιος μπορεί να σχεδιάσει, να κινητοποιήσει και να επιβάλει την εφαρμογή ενός προγράμματος επανεκκίνησης; Ενός προγράμματος κινητοποίησης των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας καθώς η τεράστια πρόκληση που αντιμετωπίζουμε σήμερα ονομάζεται «Παραγωγή»; Ενός προγράμματος ανάπτυξης, ρεαλιστικού και βιώσιμου, με προστιθέμενη αξία που να προέρχεται από τη δημιουργία, την εμπορική εκμετάλλευση ή και την εγχώρια παραγωγή καινοτόμων και ανταγωνιστικών προϊόντων - υπηρεσιών, και όχι γενικά για την «ανάπτυξη» από κατανάλωση με δανεικά χρήματα και επιδοτήσεις. Ενός προγράμματος ανταγωνιστικότητας που δεν θα προέρχεται μόνο από τη απαραίτητη μείωση κόστους, που λογικά προωθεί το μνημόνιο, αλλά και από την ποιότητα, τη διαφοροποίηση, τη διεκδίκηση του «price premium» που σε αντίθεση με το κόστος, μπορεί να εξασφαλίσει στη χώρα ένα επιθυμητό βιοτικό επίπεδο αν όχι και αυτό της «σύγκλισης» -σαν αστείο ακούγεται πλέον- που στο πρόσφατο παρελθόν έθεσε ως στόχο -κενό περιεχομένου δυστυχώς- πρωθυπουργός με «εκσυγχρονιστική» ρητορική.
Ποιος θα παίξει το ρόλο που έπαιξε η Ολυμπιακή Επιτροπή για την οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων ή αυτόν που παίζει η Τρόικα για το πρόγραμμα της «μη χρεοκοπίας»;Αναζητείται συνεπώς, το θεσμικό ισοδύναμο της Τρόικας και της Ολυμπιακής Επιτροπής για την κινητοποίηση της παραγωγής και της καινοτομίας.
Τραγική ειρωνεία, γράφω αυτό το άρθρο και διαβάζω παράλληλα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για «το προϊόν της χρονιάς 2011». Έντεκα κατηγορίες καταναλωτικών προϊόντων τσίχλες, προϊόντα περιποίησης, απορρυπαντικά και άλλα. Έντεκα νικητές, επιλεγμένοι από τον τελικό καταναλωτή με βάση την καινοτομία που προσφέρουν, έντεκα εισαγόμενα προϊόντα, τεσσάρων αξιόλογων διεθνών εταιριών. Αναρωτιέμαι, μήπως η κατάσταση δεν είναι πλέον αναστρέψιμη;
Την ίδια στιγμή που τα Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες δεν μπορούν καν να σταθούν στην εσωτερική αγορά πόσο μάλλον στον ανταγωνισμό της παγκοσμιοποιημένης αγοράς, ο προσανατολισμός και η δυναμική της χώρας δεν οδηγεί στη δημιουργία κρίσιμης μάζας δυνάμεων αλλαγής της σημερινής πραγματικότητας. Η παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, υπηρεσιών, πρωτότυπης γνώσης, περιεχομένου, πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων εξακολουθεί να μην αποτελεί εθνική προτεραιότητα!Αυτή η αδυναμία σε συνδυασμό με την οικονομική συγκυρία, το μεγάλο χρέος, το ακριβό, μη παραγωγικό κράτος, τη χαμηλής προστιθέμενης αξίας σημερινή οικονομική δραστηριότητα (βασισμένη κυρίως στο εμπόριο εισαγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών και την κατανάλωση), δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση που νομοτελειακά θα προκαλέσει περαιτέρω πτώση του βιοτικού μας επιπέδου τα επόμενα χρόνια.
Ας θυμηθούμε τη περίοδο 1997 - 2004. Χρειάζεται μία συντονισμένη εθνική προσπάθεια να δημιουργήσουμε πολλά σύγχρονα και αξιόλογα ελληνικά προϊόντα. Αγαθά, υπηρεσίες και δραστηριότητες που θα παράγουν αξία και θα μας εκπροσωπούν ως χώρα διεθνώς τον 21 αιώνα. Φανταστείτε ότι την επταετία 1997 - 2004 τα χρήματα, το ανθρώπινο ταλέντο και η ενέργεια που επενδύσαμε με συλλογικότητα και ενθουσιασμό είχαν στόχο να βρούμε το δρόμο προς τις διεθνείς αγορές με συμμαχίες, δίκτυα και στρατηγικό μάρκετινγ, να δημιουργήσουμε περιεχόμενο, γνώση, ιδέες, συμβολισμούς, προϊόντα, υπηρεσίες, εμπειρίες, τέχνη, design, πρωτοβουλίες, στρατηγικές, οργάνωση, στελέχη, επιχειρηματικότητα, διπλωματία και άλλα σύγχρονα πολιτισμικά αγαθά, ικανά να μας τοποθετήσουν ως μία ανταγωνιστική οικονομία στην διεθνή Αγορά.
Δεν έχουμε επιλογές, ό,τι δεν κάναμε μετά την μεταπολίτευση, πρέπει να το αρχίσουμε σήμερα. Να συγκεντρωθούμε στον πυρήνα μας σε μία εθνική προσπάθεια να επενδύσουμε σωστά τους λιγοστούς πόρους που μας είναι διαθέσιμοι - χρήμα, ταλέντο, ενέργεια - σε ότι πιο αξιόλογο και δυνητικά ανταγωνιστικό υπάρχει στη χώρα αυτή τη στιγμή. Οινογαστρονομία, υψηλής ποιότητας και σύγχρονης αισθητικής επώνυμα προϊόντα - πρεσβευτές, καινοτόμες υπηρεσίες Εκπαίδευσης, Υγείας και Τουρισμού, προϊόντα περιποίησης, υπηρεσίες της διάνοιας, οτιδήποτε μπορεί να φέρει αξία.Οι ξένες επενδύσεις είναι στη σημερινή συγκυρία κάτι παραπάνω από απαραίτητες. Η πραγματοποίηση τους όμως δεν οδηγεί αυτόματα στην παραγωγή αξίας για τη χώρα και τον πληθυσμό της, ιδιαίτερα μετά τα φορολογικά κίνητρα που επιβάλλεται να δοθούν στους επενδυτές για να υπάρξει ενδιαφέρον. Ακραίο παράδειγμα η Τζαμάικα η οποία κατά δήλωση του Προέδρου της είναι απλά παρατηρητής του χρήματος που μπαίνει και βγαίνει από τον τουρισμό. Επιβάλλεται η οικοδόμηση ενός πλαισίου που δίνει κίνητρα για συνέργειες με Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες ώστε οι επενδύσεις να κινητοποιούν την παραγωγή και να προστατεύεται η αυθεντικότητα.Το ερώτημα παραμένει για το ποιος μπορεί να ηγηθεί. Ποιος θα παίξει το ρόλο της Τρόικας και της Ολυμπιακής Επιτροπής για να μας κάνει να παράγουμε;


πηγή:blognews

Η σπίθα γίνεται φλόγα


Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Στη Θεσσαλονίκη, στο Βελλίδειο, χθες το απόγευμα, η σπίθα που άναψε ο Μίκης Θεοδωράκης πρίν από τρείς μήνες, άρχισε να γίνεται φλόγα.

Τη φούντωσαν οι ζεστές ανάσες της Θεσσαλονικιώτικης κοινωνίας που κρεμάστηκε από τα χείλη του μεγάλου πατριώτη και δημοκράτη δάσκαλου και οδηγητή, Μίκη Θεοδωράκη.

Η Αλήθεια του Μίκη, που, αφτιασίδωτη, αντήχησε στην πλημμυρισμένη από αγωνιόντα λαό, αίθουσα, έπνιξε τα μεγάλα ψέμματα που εκστομίζονται από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη του καθεστώτος πολιτικού συστήματος, μέσα σε αυτή την ίδια αίθουσα, κάθε χρόνο, στα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Τα μεγάλα ψέμματα που κοιμίζουν τον Λαό και νεκρώνουν τις αντιδράσεις του, αποκαλύφθηκαν, εκμηδενίστηκαν και σκοτώθηκαν χθες από τα τεκμήρια του εγκλήματος που προσκόμισε στη Βουλή της Λογικής που συνεδρίασε χθες εκτάκτως στο Βελλίδειο, ο Μίκης και η διακεκριμένη παρέα του: ο καθηγητής συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς, ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης και ο δικός μας πολιτειολόγος (και ανεπανάληπτος) Κώστας Ζουράρις.

Η ομορφιά, όμως, της εκδήλωσης, δεν ήταν η φωτεινή αυτή ομάδα που ακτινοβολούσε, έχοντας στη μέση τον ήλιο Μίκη.

Η μεγάλη ομορφιά της χθεσινής πανδαισίας, ήταν αυτή που κάθονταν απέναντί τους. Ήταν τα βουρκωμένα μάτια και το σφίξιμο του λαιμού για να μην αφήσει το λυγμό να βγει, με την εμφάνιση του αγαπημένου τους γίγαντα, του Μίκη, στη σκηνή. Ήταν η έκφραση του μωσαϊκού των λαϊκών προσώπων που, μπουχτισμένα από τον φαφλατισμό των ενόχων που «το παίζουν σωτήρες», ρουφούσαν την Αλήθεια σαν νέκταρ.
Η μεγάλη ομορφιά, χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, ήταν το ραντεβού της Αλήθειας με τον έρωτα της (χτυπημένης πισώπλατα και παραπαίουσας) Πατρίδας.

Στο ραντεβού αυτό, η σπίθα, πήρε να γίνεται φλόγα.
Τώρα, όλοι εμείς που φυσήξαμε για να γίνει αυτό, πρέπει να φυσήξουμε ακόμη πιο δυνατά, για να κάνουμε τη φλόγα, φωτιά.
Ύστερα, η φωτιά, θα γίνει μόνη της πυρκαγιά, για να κάψει αυτούς που έκαψαν και καίνε την Ελλάδα μας.


πηγή: ας μιλήσουμε επιτέλους

Αετός κυνηγάει αγριοκάτσικα, απίστευτο video!!!

Perierga.gr - Αετός κυνηγάει αγριοκάτσικαΕίναι ο βασιλιάς των πτηνών, το πιo δυνατό ιπτάμενο ον, αλλά το video που ακολουθεί ξεπερνάει τα όσα μπορούμε να φανταστούμε. Χρυσαετός επιτίθεται σε αγριοκάτσικα αρκετά μεγαλύτερα από αυτόν σε μέγεθος. Όχι μόνο καταφέρνει να τα ρίξει στο γκρεμό αλλά βλέπουμε ότι μεταφέρει τη λεία του σε πολύ μεγάλη απόσταση.
Έχουμε δεί αρκετές σκηνές με αετούς να κυνηγούν αλλά το συγκεκριμένο video μας έχει αφήσει άναυδους!!!

πηγή:perierga

Σοκ από τις καταγγελίες Καρατζαφέρη

που θέλουν τον Άκη να "απειλεί" την οικογένεια Παπανδρέου!

Μείζον ηθικό-για την ώρα-θέμα για τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, δημιουργούν οι τοποθετήσεις του αρχηγού του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη σύμφωνα με τις οποίες ο Άκης "κρατάει" η "απειλεί" την οικογένεια Παπανδρέου.

Είναι πολύ βαριά κατηγορία ενός αρχηγού κόμματος, ο οποίος αφήνει έμμεσα να εννοηθεί ότι ο Άκης γνωρίζει ένοχα μυστικά της οικογένειας του πρωθυπουργού και ...

 μ αυτή τη γνώση εκβιάζει την ασυλία του.

Ο πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να τοποθετηθεί.

Πως είναι δυνατόν να δέχεται απαθής μια τέτοια καταγγελία;

Μπορεί να υπερασπισθεί η όχι την τιμή της οικογένειάς του;

Επίσης οφείλει να μας πει εαν το κόμμα του θα εισηγηθεί Προανακριτική για το σκάνδαλο της Siemens.

Πυρά" του Μητροπολίτη Κόνιτσας στο τοπικό καρναβάλι....Εχουν χαζεψει εντελως οι παπαδες...


Μήνυμα κατά του καρναβαλιού στέλνει σύμφωνα με πληροφορίες η Μητρόπολη της Κόνιτσας, μιλώντας για "ειδωλολατρικά απομεινάρια" και "σπατάλη" που δεν αρμόζει στους χαλεπούς καιρούς που διερχόμαστε.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ ..............της NET, ο Μητροπολίτης κ. Ανδρέας εξέφρασε μέσω της ανακοίνωσης του, "την θλίψη" του για τα σχέδια να διοργανωθεί καρναβάλι στην πόλη.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα καρναβάλια είναι "απομεινάρια ειδωλολατρικά" και ότι ενώ η οικονομική κρίση πλήττει όλες τις κοινωνικές τάξεις της ακριτικής επαρχίας "κάποιοι μοιάζουν να ζουν σε άλλον πλανήτη".
Επίσης απευθύνει το ερώτημα "ποιος θα χορηγήσει τα ποσά" για τις εκδηλώσεις αυτές και τονίζει ότι "είναι καιρός να σοβαρευτούμε".
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας κατάγεται από την Πάτρα, την "πρωτεύουσα" του Καρναβαλιού.
http://www.newpost.gr/ellada/item/ 
Σχολιο της αλεπους του Ολυμπου...Εχουν πολυ πλακα οι παμπλουτοι παπαδες...Δεν ξερουν ποσα εχουν, ντυνονται σαν καρναβαλια ολες τις εποχες του χρονου και οχι μονο τις αποκριες, ξοδευοντας τεραστιες περιουσιες γι αυτο το σκοπο, εχουν ολοι τεραστιες κοιλιες, σαπιοκοιλιες, σαν του "μαζι τα φαγαμε", εχουν οδηγους,αυτοκινηταρες,ανηψιες,χρυσαφια και ζαφειρια,οι εκκλησιες στοιχιζουν εκατομμυρια, επενδυουν στο χρηματιστηριο, εχουν τηλεοπτικα καναλια δικα τους και ραδιοφωνα, ξενοδοχεια,μετοχες σε Ελλαδα και εξωτερικο, δεν πληρωνουν φορους και......ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΜΙΛΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ????

Μιλανε , αυτοι, για τις μασκαραδες ??? ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ...ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ...ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΕΔΩ...ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ  ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΑΝ , ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ, (ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ)
ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ....ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ....

 πηγή : αλεπού του Ολύμπου

Οι μεγαλύτεροι κατάσκοποι στη σύγχρονη ιστορία!

Ο Τζέιμς Μποντ προβάλλει στα μάτια των περισσοτέρων από εμάς ως ο ιδεότυπος του μυστικού πράκτορα. Ωστόσο, ο βίος και η πολιτεία των μεγαλύτερων κατασκόπων στη σύγχρονη ιστορία δείχνει ότι στο ευγενές άθλημα της συλλογής πληροφοριών έχουν διακριθεί άνθρωποι πέραν πάσης υποψίας
Μάτα Χάρι (1876-1917)
Perierga.gr - Οι μεγαλύτεροι κατάσκοποι!Γεννημένη στο Leeuwarden της Ολλανδίας το 1876, η Μάτα Χάρι είναι μια από τις πρώτες γυναίκες διπλές κατασκόπους. Έδρασε για λογαριασμό της Γερμανίας και της Γαλλίας κατά το Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σε ηλικία 19 χρόνων παντρεύτηκε έναν αξιωματικό του στρατού και τον ακολούθησε στην τότε Ολλανδική αποικία της Ιάβας. Μετά την αποτυχία του γάμου της και το θάνατο του ενός από τα δύο παιδιά της επέστρεψε στην Ευρώπη και το Παρίσι δουλεύοντας για πολλά χρόνια ως στριπτιζέζ και συνοδός υψηλόβαθμων στρατιωτικών.
Το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, βρήκε τη Μαργκαρέτα Ζέλε, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, να πλησιάζει τα σαράντα και τα οικονομικά της σε κακή κατάσταση. Έτσι, όταν την προσέγγισε η γερμανική μυστική υπηρεσία δεν χρειάστηκε πολύ για να αποφασίσει να συνεργαστεί μαζί της παρέχοντας πληροφορίες.
Η εργατικότητα της, το απαράμιλλο κάλλος και ο κοσμοπολίτικος αέρας της άρχισαν σύντομα να αποδίδουν καρπούς. Ακόμα περισσότερους καρπούς φυσικά απέδωσε η συνεργασίας της με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.
Τον Ιανουάριο του 1915,μετά από μερικούς μήνες διπλής δράσης, συνελήφθη και δικάστηκε για προδοσία. Εννέα μήνες αργότερα εκτελέστηκε από γαλλικό απόσπασμα.
Τζούλιους και Εθελ Ρόζενμπεργκ (1915, 1918 – 1953)
Perierga.gr - Οι μεγαλύτεροι κατάσκοποι!
Ο Τζούλιους και η Εθελ Ρόζενμπεργκ ήταν ένα ζευγάρι Αμερικάνων κομμουνιστών που εκτελέστηκαν το 1953 για κατασκοπεία κατά των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της δράσης τους, που διήρκεσε από το 1942 μέχρι περίπου το 1950, παρείχαν στην KGB χιλιάδες έγγραφα που αφορούσαν κατασκευαστικές λεπτομέρειες του μαχητικού αεροσκάφους P-80 της Lockheed. Οι απόρρητες αναφορές για τις εταιρείας Emerson Radio και ειδικότερα τα σχέδια μιας ασφάλειας χρησιμοποιήθηκαν πολύ αργότερα για την κατάρριψη ενός αμερικάνικου U2.
Η σύλληψη και η επακόλουθη καταδίκη τους ήταν παράλληλα η αρχή της περιόδου του Μακαρθισμού!
Όλντριτς Έιμς (1941)
Ο Όλντριτς Έιμς ήταν ένας πρώην υπάλληλος της CIA στον τομέα της αντικατασκοπίας. Μέχρι που το 1985 αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο μπαίνοντας στην πρεσβεία της Σοβιετικής Ένωσης. Οι λόγοι της προδοσίας του Ειμς δεν ήταν ιδεολογικοί αλλά καθαρά οικονομικοί. Προσφέροντας πληροφορίες αντί αμοιβής είχε σκοπό να αντιμετωπίσει προσωπικά χρέη.
Την ίδια χρονιά οι αξιωματούχοι της CIA παρατήρησαν ότι έχαναν κατασκόπους με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς από το συνηθισμένο αλλά για άγνωστους λόγους δεν υποπτεύθηκαν πιθανή διείσδυση της KGB. Όταν το FBI ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης αποκάλυψε τη δράση του Ειμς και φοβούμενο ότι θα αυτομολήσει στο ανατολικό μπλοκ τον συνέλαβε στο αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον μαζί με τη γυναίκα του. Αργότερα εκτελέστηκε στην ομοσπονδιακή φυλακή του Άλενγουντ της Πενσιλβάνια.
Τζιάκομο Καζανόβα 1725-1798
Perierga.gr - Οι μεγαλύτεροι κατάσκοποι!Περισσότερο γνωστός για τις ερωτικές του επιδόσεις και το βιβλίο «Η ιστορία της ζωής μου», που είναι η καλύτερη περιγραφή της ζωής στο 18ο αιώνα που διασώζεται, ο Καζανόβα ήταν κατάσκοπος για τις αρχές της πόλης και τους Ενετούς Ανακριτές.
Εξαιτίας της οικονομικής υποστήριξης που είχε η μητέρα του από διάφορους πατρώνους της τέχνης, είχε τη δυνατότητα να σπουδάσει και γίνει μεταξύ άλλων δικηγόρος. Οι ερωτικές του σχέσεις με διάφορες ισχυρές γυναίκες της εποχής του έδωσαν δύναμη.
Ωστόσο το πάθος του για τη χαρτοπαιξία αλλά η αυτοκαταστροφική του φύση τον εμπόδισαν από το να δημιουργήσει μια περιουσία. Σε μια περίπτωση λέγεται ότι έχασε το ισοδύναμο του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε μια νύχτα.
Το 1872 και μετά από δύο χρόνια δράσης εξορίστηκε από την πόλη για τη διασπορά φημών εναντίων ενός ισχυρού πατρικίου της Βενετίας.
Κλάους Φουχς (1911-1988)
Perierga.gr - Οι μεγαλύτεροι κατάσκοποι!Ο Κλάους Φουχς γεννήθηκε στο Ρούσελχαϊμ της Γερμανίας στις 19 Δεκεμβρίου 1911. Τη δεκαετία του 1930 και όντας μέλος του γερμανικού κομμουνιστικού κόμματος διέφυγε στη Βρετανία όπου και σπούδασε μαθηματικά και φυσική. Για ένα μικρό διάστημα εργάστηκε στο βρετανικό πρόγραμμα για την κατασκευή ατομικής βόμβας παρέχοντας πληροφορίες σε σοβιετικούς κατασκόπους.
Το 1943 μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και εργάστηκε στο Πρόγραμμα Μανχάταν συμβάλλοντας σε πολλούς θεωρητικούς υπολογισμούς για τη ατομική διάσπαση και αργότερα στη σχεδίαση της πρώτης βόμβας υδρογόνου.
Ιστορικά έχει αποδειχτεί ο οι πληροφορίες που παρείχε στους σοβιετικούς χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο για τον έλεγχο των επιστημόνων παρά για την επίλυση προβλημάτων του δικού τους ατομικού προγράμματος. Ωστόσο κάποια στοιχεία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου επέτρεψαν στους σοβιετικούς να ξέρουν ότι οι ΗΠΑ δεν ήταν έτοιμες για πυρηνικό πόλεμο μέχρι τις αρχές τις δεκαετίας του πενήντα.Το 1946 καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης, εκτείοντας τα 9 προτού επιστρέψει στην Ανατολική Γερμανία.
Ρίτσαρντ Σόργκε (1895-1944)
Perierga.gr - Οι μεγαλύτεροι κατάσκοποι!Ο Ρίτσαρντ Σόργκε θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κατασκόπους των Σοβιετικών στην Ιαπωνία πριν και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Γεννημένος στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν και ανηψιός ενός από τους στενούς συνεργάτες του Καρλ Μαρξ υιοθέτησε την κομουνιστική ιδεολογία κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης του από τραυματισμό στον Α’ παγκόσμιο Πόλεμο.
Το Μάιο του 1933 η Σοβιετική Ένωση τον έστειλε στο Τόκιο για να οργανώσει ένα δίκτυο κατασκόπων κάτι που έκανε με ιδιαίτερη επιτυχία. Στις 14 Σεπτεμβρίου πληροφόρησε τον Κόκκινο Στρατό ότι οι Ιάπωνες δεν είχαν σκοπό να επιτεθούν παρά μόνο αν οι γερμανοί καταλάβουν τη Μόσχα ή ξεσπάσει εμφύλιος στη Σιβηρία. Αυτό επέτρεψε στους Σοβιετικούς να μετακινήσουν μεγάλες μονάδες στρατού και να αναστρέψουν την κατάσταση στη μάχη του Στάλινγκραντ. Μια άλλη επιτυχία ήταν η ακριβής προειδοποίηση των Συμμάχων για την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ.
Η δουλειά του Σόργκε θεωρείται ότι εμπόδισε την επικράτηση των Ναζί στο Β’ΠΠ, διατήρησε το Στάλιν στην ηγεσία του Κομουνιστικού Κόμματος και της Σοβιετικής ένωσης και διαμόρφωσε τη πρόσφατη μεταπολεμική ιστορία όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.
Ο Σόργκε συνελήφθη το 1941 στο Τόκιο και παρά τους βασανισμούς που υπέστη αρνήθηκε όλους τους δεσμούς του με τη Σοβιετική Ένωση. Για την προσφορά του τιμήθηκε μετά θάνατο με τον τίτλο του Ήρωα της Σοβιετικής Ένωση

πηγή: men24.gr

Νόσημα αρμοδιότητας συνταγματολόγων

 

Tου Χρηστου Γιανναρα

Πρόωρες εκλογές μέσα στην άνοιξη θα ήταν για την Ελλάδα ό,τι και για τον χτυπημένο από βαριά πνευμονία ένας περίπατος στον χιονιά. Αλλά το τελευταίο που ενδιαφέρει τα κόμματα είναι η Ελλάδα και η επιβίωσή της, το δείχνουν κάθε μέρα στην πράξη. Αν η αξιωματική αντιπολίτευση δεσμευόταν να απόσχει από τον κατεξευτελισμό του Συντάγματος που θα ήταν οι τόσο πρόωρες εκλογές, το ενδεχόμενο αποκλειόταν με σιγουριά.
Στο πρωθυπουργοκεντρικό πολίτευμα της χώρας (περίπου φεουδαλικό ή φασιστοειδές) το αν και πότε θα γίνουν εκλογές το αποφασίζει, μόνος και ανεξέλεγκτος, ο πρωθυπουργός. Και για τον σημερινό επιβαίνοντα στο πανκυρίαρχο πόστο ο πειρασμός είναι μεγάλος: Ξέρει, πως εκλογές μέσα στην άνοιξη θα τις κερδίσει οπωσδήποτε – έχει στο χέρι, με κάθε άνεση, άλλα τέσσερα χρόνια εξουσίας. Ο αντίπαλος, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αποκλείεται να πλειοψηφήσει, είναι ανύπαρκτος ανταγωνιστής.
Ο σημερινός απελπιστικά ολίγιστος πρωθυπουργός και το συνονθύλευμα των πρωτάρηδων της κυβέρνησής του θα αποδειχθούν με τις εκλογές, για την Ελλάδα, μονόδρομος. Παρά την εικόνα, που προκλητικά ενσαρκώνουν, εντολοδόχων με αλλοδαπούς εντολείς. Παρά τα κατά συρροήν εγκλήματα φυγομαχίας, τη λιποταξία έστω και από την .........
απόπειρα να τολμήσουν μόνοι τους τα όσα προφανή και στοιχειώδη απαιτούσαν οι δανειστές μας – πάταξη της αλογίας και κρατικής διαφθοράς. Θα επανεκλεγούν, παρά το γεγονός ότι τους «άδειασε» ο ίδιος ο Στρος - Καν αποκαλύπτοντας τον πρωθυπουργό σπεύδοντα να προσφέρει την Ελλάδα στο διαβόητο ΔΝΤ, αμέσως μόλις συγκρότησε τη μαριονετική κυβέρνησή του («Κ» 20.2.2011).
Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Διότι η Ν.Δ. παραμένει το ίδιο, ανάλλαχτο κόμμα, που ο λαός το έφτυσε, πριν από ενάμισο χρόνο, εξοργισμένος στο έπακρο και αηδιασμένος. Κόμμα ανίκανο να απαλλαγεί από τη «φυσιογνωμία» που του προσδίδουν οι χιλιοφθαρμένες φιγούρες της εξωφρενικής ανικανότητας και διαφθοράς πέντε χρόνων κατησχυμμένης κυβερνητικής θητείας. Οδήγησαν τον λαό σε τέτοιο θυμό, ώστε να παραδώσει τη χώρα στον πιο μειονεκτικό και προβληματικό πρωθυπουργό που γνώρισε ποτέ ο πολιτικός της βίος. Και παρά το εξευτελιστικό εκλογικό ράπισμα, η Ν.Δ. αποδείχνεται ανίκανη να αυτοκαθαρθεί.
Αλλαξε αρχηγό, ναι, απαλλάχτηκε από τη μητσοτακική επιμειξία. Αλλά είναι περισσότερο από φανερό ότι ο Αντώνης Σαμαράς εκλέχτηκε αρχηγός για να μην αλλάξει τίποτα στο κόμμα. Δεν πιστεύει σε κάτι περισσότερο ή διαφορετικό από αυτό που, επί πέντε χρόνια στην κυβέρνηση, απέδειξε ότι είναι η Ν.Δ. Δεν υποψιάζεται, δεν οραματίζεται ο Α.Σ. αυτό που θα μπορούσε να είναι το κόμμα του, γι’ αυτό και φοβάται να θίξει αυτό που έχει καταντήσει να είναι. Μετράει την πολιτική δύναμη με τη μεζούρα της ποσότητας, με κουκιά βουλευτικών εδρών, γι’ αυτό και φοβάται μήπως του φύγουν οι ανίκανοι και οι φαύλοι, μήπως διαρρεύσουν στο θνησιγενές νεόπλασμα όπου και οργανικά ανήκουν. Αντί να τους παρωθεί στη μεταπήδηση, προσπαθεί να τους δελεάσει με χάντρες και καθρεφτάκια. Μάχεται να συντηρήσει το ίδιο αποτροπιαστικό κομματικό «προφίλ» που ο λαός μετά βδελυγμίας αποδοκίμασε. Αποδείχνεται, μέρα με τη μέρα, ο πιο ακατάλληλος να δώσει μάχη για την ποιότητα, το αμείλικτο ξεσκαρτάρισμα του κόμματός του, που θα προκαλούσε και την ανανεωτική ανατροπή όλου του πολιτικού σκηνικού.
Είναι κρίμα, γιατί ξέρει τι τον περιμένει. Η ατολμία εξόντωσε πολιτικά τον Μιλτιάδη Εβερτ, εξευτέλισε δραματικά και διέσυρε τον Κ. Καραμανλή, τον βραχύ. Ο Εβερτ έσωζε ακόμα την ψυχική υγεία του ρεαλισμού, της επαφής με την πραγματικότητα, που γεννάει ο πατριωτισμός. Γι’ αυτό και ξεστόμισε, σε αυθόρμητη έκρηξη εμπιστοσύνης, την πιστοποίησή του: «Το κόμμα μας είναι σάπιο, οι βουλευτές μας σάπιοι. Μόνο επανάσταση μας σώζει, ειρηνική». Δεν την τόλμησε. «Δεν γίνεται» έλεγε – και δεν εξήγησε ποτέ το γιατί. Προσπάθησε να προσαρμοστεί στο κανονάρχημα των «επικοινωνιολόγων», να το παίξει «λαϊκός τύπος», να καλαμπουρίζει για μακαρονάδες και μπουλντόζες. Τον εξουδετέρωσαν σε ελάχιστους μήνες.
Ο διάδοχός του υπερτέρησε σε ατολμία. Ούτε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του δεν μπορούσε να διανοηθεί κι ας βοούσε το πανελλήνιο για την ανικανότητα πρωτοκλασάτων υπουργών του. Να σπάσει αυγά, να βάλει μαχαίρι στη σήψη, να σφίξει τα γκέμια σε πρωταθλητές της φαυλόητας, να απολύσει κραυγαλέα ανίκανους, ούτε που χωρούσε στο μυαλό του. Αφησε πίσω του την εικόνα του ανθρώπου που δεν πίστευε σε τίποτα, δεν τον ενδιέφερε τίποτα ουσιαστικό. Εφυγε με το στίγμα της ντροπής, λέκιασε το οικογενειακό του όνομα.
Στα ίχνη του βαδίζει και ο Σαμαράς. «Μία από τα ίδια», πρωτεύουν οι μικροσκοπιμότητες της συντήρησης, καμιά διακινδύνευση για χάρη των πρωτείων της ποιότητας. Να απαλλαγεί από τους φθαρμένους και διεφθαρμένους, να κάνει πρώτο μέλημά του το κλίμα και τις προϋποθέσεις επιστράτευσης ανθρώπινης ποιότητας με κοινωνική καταξίωση – ούτε το διανοείται. Κάποια καινούργια πρόσωπα εισχώρησαν στην κομματική κουζίνα, αλλά με τις ίδιες συνταγές, ίδια τη βρωμερή τσίκνα αλληλομαχαιρωμάτων, θανάσιμα αλληλομισούμενων δειγμάτων πανσθενούς μετριότητας. Απαράλλαχτο, πανομοιότυπο το παρελθόν.
Στην περίπτωση των εν Ελλάδι «κομμάτων εξουσίας», η νομοτελειακή ευτέλεια των οργανωτικών μηχανισμών και της ανθρώπινης ποιότητας που τους στελεχώνει είναι συνάρτηση της μετριότητας των αρχηγών ή το αντίστροφο αληθεύει; Οι επαΐοντες ας αποφανθούν.
Το ολοφάνερο είναι ότι ακόμα και άνθρωποι διαυγούς ανιδιοτέλειας, θυσιαστικής ετοιμότητας και χαρισματικής ευφυΐας, ύστερα από λίγους μήνες θητείας στους μηχανισμούς των «κομμάτων εξουσίας» νοσούν, με νομοτέλεια αδήριτη, την απώλεια επαφής με την πραγματικότητα. Δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν αντιλαμβάνονται τι γίνεται γύρω τους. Νόσημα αρμοδιότητας ψυχιάτρων, όχι ηθικολόγων.
Σίγουρα και αρμοδιότητας συνταγματολόγων. Συντακτικής συνέλευσης για ριζική αλλαγή του Συντάγματος.

Οι υποτίθεται ξυλοκόποι του βορά, οι "βάρβαροι" Ισλανδοί ορίστε τι έκαναν για παραπλήσια κατάσταση της οικονομίας τους


 
Οι Ισλανδοί δεν αρκέστηκαν στα δάκρυα και την οργή. Απαίτησαν
και πήραν απαντήσεις. Για το τι έφταιξε, ποιοι ευθύνονται και τι
πρέπει να γίνει για να μην ξανασυμβεί παρόμοια κρίση.
 
Μόλις 15 μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η εξεταστική επιτροπή που συνέστησε το Κοινοβούλιο από ανεξάρτητους ειδικούς έβγαλε
πόρισμα 2.400 σελίδων, με το οποίο όχι μόνο καταλόγισε
ευθύνες, αλλά και τις προσωποποίησε. Κατονομάζονται ο πρώην
πρωθυπουργός Γκέιρ Χάαρντε, τρεις πρώην διοικητές της
κεντρικής τράπεζας, υπουργοί, ενώ ποινικές ευθύνες
καταλογίζονται σε στελέχη των τριών ιδιωτικών τραπεζών.
 
Ηδη ο εισαγγελέας έβγαλε διεθνή εντάλματα σύλληψης, ...καθώς πολλά
golden boys διέφυγαν στο εξωτερικό, κάνοντας μία μέρα πριν από
την εκδήλωση της κρίσης τεράστιες αναλήψεις από τους
λογαριασμούς τους. Τρεις συνελήφθησαν και κρατούνται. Η
κυβέρνηση έκανε μηνύσεις και ζητάει πίσω τα κλεμμένα.
 
Η εξεταστική επιτροπή είχε στη διάθεσή της 80 υπαλλήλους, δικό
της προϋπολογισμό και δικαίωμα να ζητήσει -ακόμη και να
κατασχέσει- στοιχεία από κρατικές υπηρεσίες και ιδιώτες.
 
Επίσης, ανεξάρτητη επιτροπή ετοιμάζει συστάσεις για να γίνουν
μεταρρυθμίσεις ώστε να αποφευχθεί παρόμοια κρίση στο μέλλον.
Στο πλαίσιο της διαφάνειας, αναρτήθηκε τον Απρίλιο στον
ιστότοπο της Βουλής ( http://sic.althingi.is/) το πλήρες κείμενο που η
κυβέρνηση ονομάζει «Έκθεση της αλήθειας» και οι Ισλανδοί
αποκαλούν «Μαύρο πόρισμα» καθώς και εκτεταμένη περίληψη
στα αγγλικά.
 
Κανείς, ούτε καν οι κατηγορούμενοι, δεν
αμφισβήτησαν την αμεροληψία των συντακτών του πορίσματος.
 
Το βράδυ της ανακοίνωσης 45 ηθοποιοί συγκεντρώθηκαν στο
Δημοτικό Θέατρο του Ρέικιαβικ και διάβασαν επί πέντε
συνεχόμενα 24ωρα, σε μια κατάμεστη αίθουσα, ολόκληρη την
έκθεση.
 
Για τους περήφανους, πλην εξαπατημένους απογόνους
των Βίκινγκς, ήταν μια ομαδική ψυχανάλυση, μια διαδικασία
κάθαρσης.
 

πηγή:αλεπού του Ολύμπου
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget