Σάββατο 12 Μαΐου 2012

...δεν άκουσα από κανένα τις λέξεις «Εθνική Ανεξαρτησία»

 



Το τελευταίο αντίο...

 




Μπενύτο μαναράκι μου, έμαθα πως τα βάζεις με αδύνατους. Κακό παιδί. Δεν κάνει. Σου φταίει λες ο Ανδρέας. Αυτός κοιλάρα μου, είναι μακαρίτης εδώ και χρόνια. Ας τον ήσυχο. Σε αποτέλειωσε πιστεύεις η ιστορία με τον Άκη. Παρεμπιπτόντως, να πω στον Άκη, "ατυχία μεγάλε". Αν ήταν το ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, τώρα θα ήσουν έξω. Αλλά βλέπεις λογάριαζες χωρίς το...λαό.
Γλυκιά μου, η ιστορία με τον Άκη, ναι σου κόστισε λιγάκι. Ήταν, γιατί βλέπεις, όταν τον υπερασπιζόσουν, δεν κρατούσες μια πισινή. Αθώος έλεγες. Βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Εμ, μην το βάζεις, κάηκες.
Τα ρίχνεις στο χαζό. Εντάξει φταίει, όσο και ο διάολος με το μήλο. Αλλά, ομορφάντρα μου, η σκέψη να φταίει και κάποιος υπουργός του, που όταν έβαζε χαράτσι μέσω ΔΕΗ, γυάλιζε το μάτι του, σου περνά από το κενό ανάμεσα στα αυτιά σου; Μπάαα. Βενιζέλο, ο πιο έξυπνος να είσαι, που δεν είσαι, αν κάνεις τέτοια, ο λαός σε στέλνει σπίτι σου κι ακόμα παραπέρα.
Ζουμερέ μου, έχασες γιατί έγδαρες τον κοσμάκη. Έχασες, γιατί καταντήσατε από κόμμα, διεφθαρμένη συμμορία. Έχασες γιατί είσαι αλαζόνας. Στο είπα, μην κατέβεις εκλογές. Όχι δεν διαβάζω χαρτιά. Ούτε πατούσες, ούτε μουστάκια. Σου μετέφερα, τι έλεγαν πρώην οπαδοί και στελέχη σου. Ξέρεις πιο ήταν το μοιραίο λάθος σου; Η ΔΕΘ, που εξήγγειλες το χαράτσι. Από κει και μετά, ήσουν τελειωμένος. Όπως ο Σαμαράς με την στήριξη στο ΓΑΠ. Το ΠΑΣΟΚ θα έχανε ούτως ή άλλως, εξ αιτίας του μνημόσυνου.
Και ένα μικρότερο λάθος τακτικής. "Ο Σαμαράς πρωθυπουργός" που έλεγες προεκλογικά. Σε άφησα, είχες πλάκα που αυτοκτονούσες. Ρε Βαγγέλη, σκέψου, αν ο πράσινος ήθελε Σαμαρά πρωθυπουργό, εσένα θα ψήφιζε; Πήγαινε κατευθείαν ΝΔ.
Ωραία στην έσκασε ο Γιωργάκης. Κι είναι και χαζός. Αλλά είναι και μισός καουμπόι, έχει που να πάει. Γιατί νομίζεις έκανε ποδήλατο, κανό, μαραθώνιο; Να βρει με ποιο τρόπο θα φύγει πιο γρήγορα, όταν ο λαός θα τον κυνηγάει, να του ζητήσει τα λεφτά που υπήρχανε. Εσένα δε σε κόβω να τη γλυτώνεις. Ένεκα τα σπληνάντερα…
Τι να κάνεις τώρα με ρωτάς. Όταν ένα μαγαζί είναι σε τέτοια χάλια, το κλείνουν. Λένε: κλειστό λόγω πένθους. Και βγάζουν εισιτήριο για έξω. Ζήτησες παραιτήσεις, σωστό. Λείπει όμως μια, η δική σου. Βαγγελιώ μου, πήραμε σα λαός μια απόφαση. Να σας κάνουμε ότι μας κάνατε. Δείξαμε ψυχραιμία, υπομονή, κατανόηση, συγχωρέσαμε πολλά, υπερβολικά πολλά.
Έπρεπε να σας παλουκώσουμε πολύ πιο πριν. Αλλά έρχεται κάποτε η ώρα. Καλώς φοβάστε. Οι αποτυχίες σπίτια τους. Οι κλέφτες φυλακή. Αυτά που ξέρατε τέλος. Και μη νομίζετε ότι θα αλλάξουμε γνώμη. Μπενύτο μου, ήταν να μην το αποφασίσουμε.
Άδειασε μας τη γωνία λοιπόν.
πηγή:sibilla

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΝ ΒΡΕΘΩ ΣΕ ΧΑΝΤΑΚΙ ΝΑΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΕ ΕΦΑΓΑΝ!

 



Δώστε τους να καταλάβουν ότι δεν είναι παντοδύναμοι…

 



Χάρρυ Κλυνν
ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ
Στις εκλογές θα πάρουν μέρος πάνω από 15 κόμματα! Έχετε, λοιπόν επιλογές... Δώστε τους να καταλάβουν ότι δεν είναι παντοδύναμοι… Δώστε τους να καταλάβουν ότι δεν είναι μοναδικοί... Δώστε τους να... καταλάβουν ότι δεν μπορούν να μας εκβιάζουν μια ζωή και να μας κοροϊδεύουν… Δώστε τους να καταλάβουν ότι δε χάσαμε την επαναστατικότητά μας, δε χάσαμε την ψυχή μας… Δώστε τους να καταλάβουν ότι δε θα ανεχθούμε να ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας στην αβεβαιότητα και στην εξαθλίωση... Δώστε τους να καταλάβουν ότι δε θα πληρώσουμε εμείς τα κλεψιμαίικά τους... Δώστε τους να καταλάβουν ότι ο λαός είναι κυρίαρχος και θα τους τιμωρήσει…

Χάρρυ Κλυνν -> Τα παραμύθια σας τα ξέρασε ο λαός, μνημονιακά φρικιά…

 



O ξευτιλοπαπαδήμος, αμερικανογερμανοτσολιάς μέχρι τα μπούνια και γνήσιο τέκνο της νέας τάξης πραγμάτων και του αιματοβαμμένου διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου, επισκέφτηκε σήμερα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εξασφαλίσει το ομόλογο των 3,3 δις που κατέχει η ΕΚΤ και το οποίο, όπως αποκαλύπτει η Le Monde, ΔΕΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΘΗΚΕ!!!
Αναδιαρθρώθηκαν, όμως, τα ομόλογα των ταμείων, των νοσοκομείων και των πανεπιστημίων που κινδυνεύουν να... βάλουν λουκέτο, για να εξασφαλιστούν οι κερδοσκόποι δανειστές και όχι οι καθαροί επενδυτές ή οι αποταμιευτές.
Τα υπόλοιπα 900 εκ. από τη δόση που εισπράξαμε πηγαίνουν για αποπληρωμή τόκων!
Και τα «παραμύθια» περί πληρωμής μισθών και συντάξεων που δήθεν πληρώνονται από τα τοκογλυφικά δάνεια των «εταίρων» μας, από καιρό τα έχει ξεράσει ο Ελληνικός λαός που έστειλε τον μνημονιακό δικομματισμό των «σάπιων» κυβερνητικών κομμάτων στον καιάδα της διάλυσης και της πολιτικής ανυποληψίας…
 
πηγή: Χάρρυ Κλυνν(μονταζ Γρέκι)

Το «βαθύ λαρύγγι» του Μπαρόζο ήταν γαλάζιο ή πράσινο;

 



thumb
Αυτό τελικά είναι το ερώτημα που διακινείται εδώ και λίγες ώρες στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία… Τι χρώμα είχε το «βαθύ λαρύγγι» που παρακαλούσε τον Μπαρόζο να παρέμβει στα εσωτερικά μας και σε βάρος του Τσίπρα; Ήταν πράσινο ή γαλάζιο;
Όλα άρχισαν μετά την καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη ότι «εγχώριες δυνάμεις» ουσιαστικά εκλιπαρούσαν τον Μπαρόζο, μόλις λάβει την επιστολή Τσίπρα, να κάνει δηλώσεις κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι με την στάση του οδηγεί την χώρα εκτός ευρώ!!! Και επειδή έχει αρχίσει το γαϊτανάκι και τα ερωτηματικά, να σας πούμε εξ αρχής ότι σύμφωνα με απολύτως ακριβείς πληροφορίες του Pontiki.gr το "βαθύ λαρύγγι» δεν είναι πρόσωπο που προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Άρα;
Έντονα λοιπόν τίθεται το ερώτημα, ποιο μπορούσε να είναι αυτό θεσμικό και πολιτικό πρόσωπο, που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους προκειμένου να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις, και μάλιστα κατέχει υψηλή θέση στο εδώ πολιτικό σύστημα.
Είναι δυνατόν αυτό το θεσμικό πρόσωπο να λειτουργεί ως το "βαθύ λαρύγγι" της Ε.Ε ζητώντας από τον πρόεδρο της, να δημιουργήσει θέμα όταν θα ελάμβανε την επιστολή Τσίπρα με την ακραία διατύπωση περί μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου.
Η κίνηση αυτή, όπως επισημαίνουν οι έγκυρες πηγές μας, θα είχε στόχο να αποκοπεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από κάθε έναρξη συζήτησης με τα ευρωπαϊκά όργανα, καθιστώντας τον αδιάλλακτο στο ελληνικό πολίτικο σκηνικό, με προφανείς αρνητικές επιπτώσεις σε ενδεχόμενο νέας προεκλογικής περιόδου.

Η καταγγελία Δραγασάκη
«Εγχώριες δυνάμεις ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον Μπαρόζο και τον προετοίμαζαν, μόλις λάβει την επιστολή Τσίπρα, να βγει και να κάνει δηλώσεις ότι μετά την επιστολή αυτή η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει στο ευρώ» κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του χρέους: «Στη σκέψη τη δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης. Δηλαδή να βγούμε και μονομερώς να πούμε ότι διαγράφουμε το χρέος. Αυτό που θα γίνει είναι μια επαναδιαπραγμάτευση, ένα πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους».

Αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ
Η τοποθέτηση Δραγασάκη πάντως προκάλεσε την αντίδραση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, η οποία μίλησε για αθλιότητες καλώντας τον, να διευκρινίσει ποιους εννοεί και το ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν οι δηλώσεις του κ. Δραγασάκη απηχούν την επίσημη θέση του κόμματος.
"
Το Ποντίκι"

«Εγκαταλείπω την πολιτική αν δεν μπω στη Βουλή» - Είδε κανείς παραίτηση;

 

Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα της 26 Ιουλίου 2011, όταν μια δήλωση-τοποθέτηση της Ντόρας αιφνιδιάζει πολλούς, μαζί και τους πολιτικούς συντάκτες...."Η ΔΗΣΥ θα αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών, ωστόσο αν δεν μπει στη Βουλή, εγώ θα αποχωρήσω από την πολιτική" είχε πεί τότε η πρόεδρος. Το είχε πεί και το έκανε πράξη το 1994 ο τότε πρόεδρος της ΔΗΑΝΑ και κατοπινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, σύμφωνα με την οποία αν δεν κατάφερνε να εκλέξει ευρωβουλευτές, ήταν έτοιμος να αναστείλει τη δράση του κόμματός του και να αποχωρήσει από την πολιτική όπερ και εγένετο... Μετά απο ένα χρόνο σχεδόν, το κόμμα της Ντόρας δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 2,5% και μένει εκτός βουλής.

Και αντί αυτού ενώ περιμέναμε όλοι να κάνει πράξη τα όσα είχε πεί περι παραίτησης, η Ντόρα το βράδυ των εκλογών τονίζει πως μπορεί να μην πέτυχε το στόχο της που ήταν η είσοδος του κόμματος στην επόμενη Βουλή αλλά ... Μια μάχη χάθηκε-όχι ο πόλεμος και ότι η ΔΗΣΥ δημιουργήθηκε για να αποτελεί μια χρήσιμη και λογική φωνή. Και αυτό θα συνεχίσουμε να είμαστε....prassia-eyrytanias.blogspot.com

ΣΟΚ για τους όσους έχουν κάνει την φετινή φορολογική δήλωση!

 



Τα φυλάγανε όλα για μετά τις εκλογές! Όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν προλάβει είτε να συμπληρώσουν την φετινή φορολογική δήλωση, είτε να δουν μέσω του etax το εκκαθαριστικό τους έχουν πάθει στη κυριολεξία ΣΟΚ.
Δείτε χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Μισθωτός χωρίς άλλο εισόδημα που πέρυσι πήρε επιστροφή 1000€, φέτος θα πληρώσει 500€!
Μισθωτός χωρίς άλλο εισόδημα που πέρυσι πήρε επιστροφή 200€, φέτος θα πληρώσει 800€!
Αν ο μισθωτός έχει και άλλα εισοδήματα (πχ. ενοίκια) τότε...

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο φόρος των μισθωτών και των συνταξιούχων παρακρατείται αυτόματα κάθε μήνα και εαν δεν υπάρχουν άλλα εισοδήματα στην φορολογική δήλωση τότε δεν υπάρχει και επιπρόσθετος φόρος. Έως πέρυσι αυτά...

Το κερασάκι στην τούρτα είναι και η έκτακτη εισφορά του 2011. Αυτή την στιγμή απο τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους παρακρατείται μέσω των μισθών/σύνταξης η έκτακτη εισφορά του 2012. Αυτή του 2011 θα πρέπει όλοι να την πληρώσουν ξεχωριστά στην εφορία!

Φυσικά για όσους μπορούν και φοροδιαφεύγουν τόσα χρόνια τώρα, ούτε ενα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί απο το Ελληνικό κράτος. Οι συνήθεις ύποπτοι για άλλη μια φορά θα πληρώσουν την κρίση τους.

Κατεβάστε το πρόγραμμα eTAX 2012 δωρεάν και δείτε το κοστούμι που σας έχουν ράψει ήδη. Βάλτε τα ποσά σας και θα καταλάβετε. Το link για να το κατεβάσετε ΕΔΩ


...και φυσικά μην παραλείψετε να πάτε να ξαναψηφίσετε ΝΔ/ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Ιουνίου για να συνεχίσουν να μας σώζουν!

Τι δήλωνε ο Αλέξης Τσίπρας το 2007 για πολιτική καριέρα; [video]







Το 2007 ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ένας φέρελπις πολιτικός. Σε επίσκεψη του στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ μια ομάδα φοιτητών επιμελήθηκε το συγκεκριμένο προφίλ. Ποια ήταν η πρώτη του δημόσια εμφάνιση; Τι έλεγε το 2007 για την πολιτική καριέρα; Τι έλεγε τότε ο πολιτικός του μέντορας Αλέκος Αλαβάνος; Δείτε ένα μάλλον "προφητικό" βίντεο...

 

 

cityzentv.gr