Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Πως πήδηξαν ασάλιωτα τους Έλληνες τα τελευταία 12 χρόνια τα λαμόγια των Κυβερνήσεων...




Γράφει ο Α.
Από το περίφημο 1999 που 18αρηδες, 30άρηδες, 40άρηδες, αλλά και 80άρηδες που είχαν τις οικονομίες μιας ζωής για τα γεράματα, "έχωσαν" ότι είχαν και δεν είχαν (άλλοι πήραν δάνεια!!!) στο Χρηματιστήριο, με τον...
τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη να βγαίνει στα κανάλια και να προτρέπει τους Έλληνες να ρίξουν χρήμα στην ευκαιρία της δεκαετίας όπως χαρακτηριστικά έλεγε!

Λίγους μήνες μετά, κάποια μεγαλολαμόγια έτριβαν τα χέρια τους, ενώ οικογένειες διαλύθηκαν, Έλληνες πολίτες αυτοκτόνησαν και τα γερόντια πέθαναν από τον καημό τους που έχασαν τα 20, 30, 50 χιλιάρικα που μάζευαν μια ζωή.

Τα υπόλοιπα 4 χρόνια είχαν την έλευση του ευρώ και των Ολυμπιακών αγώνων, με ατελείωτα φαγοπότια, κομπίνες, λαμογιές και ασύλληπτα νούμερα σε χρήμα σε λογαριασμούς πάλι λίγων.

Πριν δυο χρόνια ήρθαν τα φωτοβολταϊκά βάζοντας τους Έλληνες πολίτες να επενδύσουν σε μια φούσκα που δεν είχε προηγούμενο, επενδύοντας 30, 40, 50 ακόμα και 60 χιλιάδες με εγγυημένες αποδόσεις για τα επόμενα 25 χρόνια. Φούτσες...
Απλήρωτα τιμολόγια, αλλαγές στον τρόπο πληρωμής και μεγάλες αποκλίσεις και μειώσεις από τα προσυμφωνηθέντα! Πεταμένα λεφτά από αθώους πολίτες, καμία μέριμνα από το κράτος, πάλι αυτοκτονίες, διαλυμένες οικογένειες, φασαρία.



Πριν ένα χρόνο και κάτι, το κράτος δίνει το ελεύθερο στους Έλληνες να χρησιμοποιήσουν ως εναλλακτική την χρήση του αερίου στα αυτοκίνητα. Ανάσα για τους πολίτες αφού η συμφωνία του κράτους είχε ως όρο, έως το 2018 το αέριο να έχει κόστος το ανώτερο έως το 50% της βενζίνης. Χιλιάδες Έλληνες πολίτες έτρεξαν στα συνεργεία, έδωσαν 1000, 1500, 2000, ακόμα και 2500 χιλιάδες ευρώ για να κάνουν τη μετατροπή σε αέριο, για να γλιτώσουν τα μαμησιάτικα των φόρων της βενζίνης που έχει φτάσει τα 2 ευρώ το λίτρο.

Μια εβδομάδα πριν, η Κυβέρνηση εξήγγειλε ότι θα γίνει διόρθωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης, αυξάνοντάς τον και πηδώντας πατόκορφα τον κακομοίρη πλέον Έλληνα πολίτη που θέλει καθημερινά  5,60 ευρώ για τα διόδια της Αττικής οδού και 5 ευρώ (αυτή τη στιγμή) για αέριο για να πάει στη δουλειά του, από την οποία παίρνει κατά μέσο όρο 36 ευρώ μεροκάματο!
Δίνει λοιπόν το 1/3 του μεροκάματου σε έξοδα μετακίνησης και καλείται να δώσει ακόμα περισσότερα σε λίγες μέρες επειδή η Κυβέρνηση θέλει να μας δείξει για ακόμα μια φορά πόσο αφερέγγυα είναι αλλά και πόσο μεγάλα λαμόγια έχει στους κόλπους της.

Κάποιοι αναγνώστες του tromaktiko κατά καιρούς έχουν σχολιάσει πως σε λίγο θα μας φορολογούν τον αέρα που αναπνέουμε αλλά και το χέσιμο με Ειδικό Φόρο Ρύπανσης!

Στην Ελλάδα πλέον τα περιμένω όλα...
Όλα όσα μπορούν να εξοντώσουν μια και καλή τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη ως προσωπικότητα...

Ανυπομονώ όμως να δω στη σειρά και σαν στρατιωτάκια στην Ευελπίδων όλα τα λαμόγια της τελευταίας 30ετίας με "βραχιόλια" να συνοδεύονται προς τον Εισαγγελέα...

Όνειρα θερινής νύκτος λέτε;;;

πηγή:tromaktiko