Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Κώστας Μπέης - Μνημόνιο και Πρόεδρος Δημοκρατίας ,Γιώργος Κασιμάτης - "αντισυνταγματικό το Μνημόνιο"

Άνθρωποι του πνεύματος είναι. Γνωρίζουν καλύτερα απ' όλους το αντικείμενο των συμβάσεων-συμφωνιών, τουλάχιστον στην Ελλάδα.
Άργησαν χαρακτηριστικά κι αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι και να ψάχνεις τους λόγους.


Γιατί ξυπνήσατε τώρα; Γιατί τώρα κατόπιν εορτής; Όλοι αυτοί που δεν έχουν εξειδίκευση στα θέματα το ξέρανε και φωνάζανε από την αρχή, και εσείς οι ειδικοί δεν το γνωρίζατε; Ή δεν θέλατε να το γνωρίζετε; Ακόμη και ο Παπούλιας στην πρώτη θητεία του oρκίστηκε στο κείμενο της Μπενάκη που μιλούσε για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Προδοσία μυρίζει παντού.
Να δούμε πώς θα βγεί ή χώρα από την τρύπα του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ. Το τέταρτο ευρωπαϊκό Ράιχ είναι πραγματικότητα.

Οι πρώτες ελληνίδες στο πανεπιστήμιο (ως φοιτήτριες και ως καθηγήτριες)

 

Η εκπαίδευση των κοριτσιών στη χώρα μας είναι, ίσως, η μεγαλύτερη προσφορά του 20ου αιώνα στην ιστορία του Ελληνικού Πνεύματος (των ανδρών). Στα τέλη του 1800 τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα για την εκπαίδευση των νεανίδων, που ζούσαν στην Αθήνα (για την υπόλοιπη Ελλάδα το σκοτάδι ήταν βαθύ).
Το 1884 η Σεβαστή Καλλισπέρη υπέβαλε αίτηση για να δώσει εξετάσεις στη φιλοσοφική σχολή. Οι καθηγητές της αναστατώθηκαν (ήταν η πρώτη φοιτήτρια) και, τελικά, της το επέτρεψαν. Η Σεβαστή επέτυχε στις εξετάσεις, αλλά το υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε (λόγω του φύλου της) να επικυρώσει τις υπογραφές των καθηγητών που την εξέτασαν. Η Σεβαστή θα αρχίσει, τελικά, τις σπουδές της στη Σορβόνη. Πάντως, το 1895 ήταν η πρώτη γυναίκα που διορίστηκε επιθεωρήτρια σχολείων θηλέων (ας όψεται η Σορβόνη).Το 1890  το ελληνικό έθνος (των ανδρών) θα αποκτήσει την πρώτη φοιτήτρια. Πρόκειται για την Ιωάννα Στεφανοπούλου (ή Στεαφανόπολι), αν και ο πρύτανης θα διαμαρτυρηθεί στο υπουργείο «δια την ανάμειξιν των φύλων».
Το 1895 η χρονιά ήταν καλή για τις φοιτήτριες: γράφτηκαν πέντε φοιτήτριες στην Ιατρική Σχολή Αθηνών (ανάμεσα τους και οι αδελφές Παναγιωτάτου). Οι συμφοιτητές τους, (πνεύματα «ανοιχτά» και «ελεύθερα», τρομάρα τους!!) διαμαρτυρήθηκαν «δια την εισβολή του ποδόγυρου εις τον περίγυρο του Ιπποκράτους».
Το 1908 η Αγγελική Παναγιωτάτου έχει τελειώσει με Άριστα το πτυχίο της στην Αθήνα και έχει, ήδη, μετεκπαιδευθεί στην Γερμανία. Οι καθηγητές της αποδεικνύονται πιο φιλελεύθεροι από του φοιτητές και της εμπιστεύονται τη θέση της υφηγήτριας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Οι μουστακαλήδες φοιτητές, τιμώντας πάντα τα παντελόνια τους(!;) ωρύονταν από τα θρανία και φώναζαν προς την καθηγήτρια τους: «στην κουζίνα! Στην κουζίνα!». Τελικά, η Παναγιωτάτου επαύθη, οι μουστακαλήδες έστριβαν με ικανοποίηση το τσιγκελωτό μουστάκι τους, αλλά, μάλλον, θα χλόμιασαν, όταν έμαθαν ότι η Παναγιωτάτου διορίστηκε καθηγήτρια στο πανεπιστήμιου του Καΐρου. Θα ένιωσαν κάπως αμήχανα, γιατί όπως όλοι οι θρασύδειλοι ντρέπονται, όταν φανερώνονται οι ντροπές τους και όχι, όταν τις κάνουν.
Πάντως, ακόμα και στις γυναίκες έλειπε, δικαιολογημένα,  το πάθος για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Διαβάζουμε την απογοήτευση κάποιας αρθρογράφου στην «εφημερίδα των Κυρίων», όταν έμαθε ότι μια φοιτήτρια έλαβε μέρος σε μια κινητοποίηση – διαμαρτυρία των φοιτητών. Τρέμει στη σκέψη, η αρθρογράφος, για το τι θα γινόταν αν τους κατέβρεχε η αστυνομία και η φοιτήτρια έτρεχε στους δρόμους βρεγμένη με λυτά τα μαλλιά ή το χειρότερο αν άκουγε ύβρεις από τα στόματα των ανδρών τα οποία δεν έπρεπε επ΄ ουδενί λόγω να ακούσει. Και καταλήγει η αρθρογράφος: «θα συνιστούσαμε εις την στασιάζουσαν φοιτήτρια να αποθεση εις τους συναδέλφους της τα φοιτητικά συμφέροντα… και οι φοιτητές να γίνονται διερμηνείς των ιδεών της..»

πηγή:24γράμματα

Άρθρο Βόμβα: Ποιος είναι ο “ Γιώργος” Α. Παπανδρέου; Το προφιλ ενός ψεύτη και προδότη Πρωθυπουργού

 
Quantcast

                                Ποιος είναι ο “ Γιώργος” Α. Παπανδρέου; Το προφιλ ενός ψεύτη και προδότη Πρωθυπουργού.
- Πως ένας άχρηστος μετατρέπεται σε Πρωθυπουργός.
Καταγωγή
Ο μικρός Jeffrey γεννήθηκε στην Αμερική το στις 16 Ιουνίου 1952 στο Saint Paul της Μινεσότα των ΗΠΑ.
Κατάγεται από πατέρα Ελληνο-Πολωνό τον 
Ανδρέα Παπανδρέου-Mineiko (με εβραϊκή καταγωγή) και μάνα εβραία την Margaret Chant κάτοικο Αμερικής με παππού τον Douglas Chant και στέλεχος των Ιεχωβάδων στις ΗΠΑ.
Το όνομά του
Το πραγματικό πλήρες όνομα του είναι Jeffrey Mineiko – Papandreou αλλά για ενσυντομία των φωνάζουν ΓΑΠ ή GAP (αγγλιστί) (μιάς και έτσι έγραφε το όνομα του στα email που αντάλλαζε με την μητέρα του)
Σε ένα βιβλίο του Γιώργου Λακόπουλου “ Του μιλάνε τα κύματα…Ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν μπει στην πολιτικη“ , (εκδόσεις Καστανιώτη, που πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούνη του 2008,στις σελίδες 124-125) διαβάζουμε τα εξης :
-Το 1959, που είχε μετακομίσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Γεώργιος Παπανδρέου φώναξε ένα πρωί τον ιερέα της ενορίας της Εκάλης και βαφτίστηκαν και τα τέσσερα αδέρφια ορθόδοξοι χριστιανοι. Ο Γιώργος, που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι,πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του, με ανάδοχο τον καθηγητή Γιώργο Λιανόπουλο – φίλο του Ανδρέα από την Αμερική και υφυπουργό του Καραμανλή στη Μεταπολίτευση.Τον μικρότερο,τον Ανδρέα,τον βάφτισε ο ίδιος ο Γεώργιος Παπανδρέου. Αυτή η τελετή κρατήθηκε σαν οικογενειακό μυστικό και από μια άποψη ήταν. Έγινε κυρίως για το χατίρι του Γέρου”.
-Σημείωση
Ακριβής ημερομηνία και ενορία στην οποία βαφτίστηκε ο Jeffrey δεν υπάρχει..
Πολύς κόσμος αμφισβητει ότι έχει πράγματι βαφτιστεί , λόγω του ότι ό άλλος του παππους, ο Douglas Chant, ήταν στέλεχος των Ιεχωβάδων των ΗΠΑ, και επειδη διαδιδόταν παλιότερα μια άλλη διαφορετικη ιστοριούλα περι βαπτίσεώς του στις ΗΠΑ απο τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο , αλλα και διότι υπάρχει και η φήμη ότι στο Αμερικανικο Κολλέγιο είχε δηλώσει προτεστάντης, και επειδη ποτε άλλοτε δεν έχει δημοσιευτει κάτι για το γεγονος της βάπτισης, ούτε φωτογραφίες απ’ αυτην.
-Σημείωση 2
Είχε δικαστικές διαμάχες με την Λιάνα Κανέλλη βουλευτή του ΚΚΕ για το ότι δεν χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα…





Σπουδές
Σπούδασε κοινωνιολογία στο Amherst College στη Μασαχουσέτη (Massachusetts), ΗΠΑ, την περίοδο 1970-1975, πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κοινωνιολογία της ανάπτυξης στο London School of Economics, Ηνωμένο Βασίλειο (1975-1977). Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Στοκχόλμη και παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στο Κέντρο Διεθνών Σχέσεων στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, όπου συμμαθητής του ήταν ο Αντώνης Σαμαράς πρώην αποστάτης της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα Πρόεδρος της.
Θέσεις στην Ελληνική Πολιτική σκηνή
Βουλευτικές θητείες
  • Βουλευτής Αχαΐας (1981-1996)
  • Βουλευτής Α’ Αθήνας (1996-2004)
  • Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2004-Σεπτ. 2007)
  • Βουλευτής Αχαΐας (Σεπτ. 2007 – Οκτ. 2009)
  • Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής (Οκτ. 2009 – Σήμερα)
Υπουργικές θητείες
  • Υφυπουργός Πολιτισμού (Ιούλιος 1985 – Φεβρουάριος 1987)
  • Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1988 – 1989)
  • Υφυπουργός Εξωτερικών (Οκτώβριος 1993 – Ιούλιος 1994)
  • Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ιούλιος 1994 – Σεπτέμβριος 1996)
  • Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (Σεπτέμβριος 1996 – Φεβρουάριος 1999)
  • Υπουργός Εξωτερικών (Φεβρουάριος 1999 – Φεβρουάριος 2004, Οκτώβριος 2009 – σήμερα)

Το χρονικό του ψέμματος και της προδοσίας
Ο Jeffrey Papandreou είναι μέλος και έχει συμμετάσχει πάρα πολλές φορές στην ζωή του στις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg, ανά τον κόσμο.
Η τελευταία φορά που συμμετείχε ήταν στην Bilderberg που έγινε στο Καβούρι της Αττικής το 2009 πριν αναλάβει πρωθυπουργός όπου εκεί πήρε το χρήσμα για να πάρει το τιμόνι της Ελλάδας.
Σημείωση
Τα σχέδια της Bilderberg για την Ελλάδα είναι και το ΠΑΣΟΚ επιβάλει:
 
-Αφελληνισμός
-Καταστροφή της παιδείας(ήδη το κανει η Διαμαντοπουλου που είναι μέλος της Bilderberg)
-Καταστροφή και σβήσιμο της Ιστορίας
-Διάλυση πολιτισμού και γλώσσας
-Αχταρμοποίηση Ελληνικού Λαού με την βοήθεια Μεταναστών(λαθραίων και μη)
-Επιβολή ΔΝΤ
-Πώληση ορυκτού πλούτου σε ξένες εταιρίες
-Ιδιωτικοποίηση των πάντων
-Eπιβολή της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης
-Ηλεκτρονικές Ταυτότητες
-Διχοτόμηση και κατακερματισμός της Ελλάδας σε 9 περιφέρειες (Ανεξάρτητη Κρήτη,Δωδεκάνησα-Τουρκία, Θράκη-Τουρκικη Θράκη, Μακεδονία-Σκόπια, Ηπειρός-Αλβανία, Ανεξάρτητη Κέρκυρα, Πελλοπόνησος, Στερεά Ελλάδα, Κυκλάδες)
 
Ο Henry Kissiger (Ισόβιος Πρόεδρος της Bilderberg) και πρώην Υπ.Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε αναφέρει σε ομιλία του στην Ουάσικτον, το 1974:
“Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή.”
Σημείωση
 
Το ΔΝΤ ήξεραν οτι αν μπει στην Ελλάδα αυτοι που θα κανουν κουμαντο ειναι το ΔΝΤ. Κυβέρνηση δεν έχουμε πλεον, ειναι πιόνια του ΔΝΤ.. Το ΔΝΤ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ, ΕΠΙΒΑΛΕΙ και η Κυβέρνηση πράτει χωρίς να πει τίποτα.
Όσοι ασχολούνται με την Νεα Τάξη Πραγμάτων ήξεραν πως ηταν η σειρά μας το 2010.
 
Προεκλογικές θέσεις:
 
Σε μια περιοδο που η Ελλάδα έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται υπερχρεωμένη εμφανίζεται ο Jeffrey σε όλες τις προεκλογικές ομιλίες του λέγοντας πως λεφτά υπάρχουν… Έτσι με τα ψέματα κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου ωστε να τον ψηφίσει απέναντι σε μια Ν.Δ. μπαχαλαμένη..
 
1)Τον Οκτώβριο του 2009 αναμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας και εδώ αρχίζει η προδοσία της Ελλάδας και η επιβολή των ορέξεων των τραπεζιτών ΔΝΤ,ΕΚΤ κλπ λέγοντας “Λεφτα υπάρχουν”
 
2)Έλεγε το ασφαλιστικό είναι άδικο και κατέβαινε στις πορείες μαζί με τους απεργούς
 
Μετεκλογικές θέσεις και πράξεις:
 
1) Του έγινε πρόταση για δανεισμό από Αμερικάνικη εταιρία (Hayman Private Equity LLC στην Βοστόνη) μία στις 11 Ιανουαρίου επιστολή δηλώσεως προθέσεως, και μετά στις 8 Φεβρουαρίου τις οποίες δεν δέχτηκε…..αρα δεν μπορεί να λέει πως δεν υπήρχαν καθόλου λεφτά….(κρατάμε επιφυλάξεις για τους προσφερθέντες όρους… κανείς δε σου χαρίζει τίποτε, και τα Private Equities είναι σκληρά αρπαχτικά συνήθως).

2) Την επομένη των εκλογών, εντελώς συμπτωματικά, η ΤτΕ(με την βοήθεια του Προβόπουλου που είναι μέλος της bilderberg) αλλάζει τον κανονισμό και διευκολύνει την ανοικτή πώληση ελληνικών ομολόγων, δλδ διευκολύνει την άνοδο των επιτοκίων (υπόθεση Τ+10)(περισσότερα στις παραπομπές).
 
3) Τον Ιανουάριο του 2010 άρχισε να λέει  και αυτός και ο Γιώργος Παπακωσταντινου πως λεφτά υπήρχαν και πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ.(περισσότερα στις παραπομπές)

4) Τον Απρίλιο του 2010 απο το Καστελόριζο ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στηριξης… ΔΝΤ κλπ
 
5) Συνεχίζει να κανει τα στραβά μάτια για το Αιγαίο και κλείνει συμφωνίες, με Τούρκους και Αμερικάνους ,κάτω απο το τραπέζι(στις παραπομπές περισσότερα).
 
6) Κατήργησε τον τίτλο Εθνικής από το Υπουργείο Παιδείας και απο άλλα Υπουργεία.
 
7) Κατήργησε το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
 
8) Συνομιλεί με τα σκόπια με βάση το όνομα “Μακεδονία” και το υπόλοιπο κομμάτι βλέπουμε.
 
9) Ο ελληνικός λαός εχει αρχισει να πεινάει και λέει στους υπουργούς του: “Κάντε διακοπές άφοβα”.
 
10) Κάνει τα στραβά μάτια για την Θράκη τώρα που είναι σοβαρή η κατάσταση.
 
11) Τον Ιούλιο του 2010 είναι ο πρώτος “Έλληνας” πρωθυπουργός που επισκέπτεται το Ισραήλ  και καταθέτει στεφάνι για το ολοκαύτωμα των Εβραίων.(στις παραπομπές περισσότερα).
 
12) Τον Ιούλιο του 2010 συζητάει για πώληση Κρατικών τραπεζών μετά απο πρόταση του ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Σάλλα.
 
13) Αφαιρεί τον πίνακα από το πρωθυπουργικό γραφείο η Ελλάς Ευγνωμονούσα (πριν την επίσκεψη Ερντογαν) (περισσότερα στις παραπομπές).
 
14) Τον Ιούλιο του 2010 κανει πολιτική επίταξη και επιστράτευση απεργών(ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών) γιατι αντιδρούσαν στο άνοιγμα του επαγγέλματος τους.





 
Σημείωση
 
Ο συνταγματολόγος Βενιζέλος το 2007 λέει πως μια πολιτική επιστράτευση και επίταξη λόγο απεργίας αδιανόητη, λέγοντας:
“Είναι επίσης αδιανόητο, μετά από όσα έχουν συμβεί, να μην υπάρχει ρητή μνεία της τροπολογίας αυτής στο φαινόμενο της απεργίας. Και στη δική μας πρόταση, όπως και στην πρόταση του Συνασπισμού, προβλεπόταν ρητά ότι η απεργιακή κινητοποίηση από μόνη της δεν συνιστά λόγο επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, πολιτικής κινητοποίησης και άρα δεν μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική επιστράτευση, παρά μόνο εάν συντρέχουν οι αυστηρά οριοθετημένες προϋποθέσεις του άρθρου 22 παράγραφος 4.Είτε σε περίπτωση πολέμου ή γενικής επιστράτευσης είτε όταν υπάρχουν αμυντικές ανάγκες είτε όταν υπάρχουν αμιγώς πολιτικές ανάγκες, δηλαδή ανάγκες αστικής κινητοποίησης, σε περίπτωση θεομηνίας ή ισοδύναμης ανθρωπογενούς καταστροφής και σε περίπτωση προβλήματος δημόσιας υγείας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα συνήθη μέτρα.”

 
Συμπέρασμα…
Μετά τον Εφιάλτη στις Θερμοπύλες δεν έχει ξαναεμφανιστεί τέτοιος προδότης στον Ελλαδικό χώρο….
 
Μας κυβερνάει ένας άχρηστος (όπως έλεγε ο Πάγκαλος) προδότης πολιτικός, που ανέβηκε στα στρώματα της πολιτικής με την βοήθεια της μασωνίας, των εβραίων και της bilderberg, ώστε να στεφθεί πρωθυπουργός της Ελλάδας και να την πουλήσει σε αυτά τα κέντρα διακυβέρνησης του πλανήτη. Είναι δημόσιος κίνδυνος, διέπραξε ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ με την υπογραφή του μνημονίου ξεκινώντας το έργο της καταστροφής της πολύπαθης Ελλάδας, ξέροντας απο την πρώτη στιγμή που πήγε στο Καβούρι το 2009 οτι ήταν σειρά του στην πολιτική. Ενας άχρηστος, τελιωμενος, ξεφτιλισμένος, πολιτικός που μπορεί να έχει Ελληνική καταγωγή, αλλά δεν νιώθει Έλληνας(όπως λεει και ο αδερφός του Νίκος), αδιαφορόντας φυσικα για ότι συμβαίνει που ξέρει πολυ καλα τι συμβαίνει και προσπαθει με λόγια και πράξεις με την βοήθεια των ΠΑΣΟΚΟΚΑΝΑΛΩΝ να κοροϊδέψει τους Έλληνες κατι που θα αρχισει σιγα σιγα να βλέπει οτι δεν καταφέρει..
Επόμενος…
 
Ο JEFFREY GIORGOS MINEIKO PAPANDREOU CHANT
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ, ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΟΜΙΛΙΑ, ΝΑ ΕΞΟΡΙΣΤΕΙ, ΝΑ ΔΗΜΕΥΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ  ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
Και αυτός και όσοι υπέργαψαν το μνημόνιο…
 
Το πρώην “ ΠΑ.ΣΟ.Κ” πλέον αποτελείται από:
A)Yπουργούς και γενικούς γραμματείς χωρίς πτυχία
Β)Εβραίους
Γ)Μέλη της Λέσχης Bilderberg
Δ)Μασώνους
Τα ονόματα τους;
Δημήτρης Δρούτσας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Θάλεια Δραγώνα, Μαρία Δαμανάκη, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος (πραγματικό όνομα Τούρκογλου), Μιχάλης Χρυσοχοίδης(πραγματικό όνομα Κοεμζόγλου), Αλεβιζάτος, Άλεξ Ρόντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Τρεπεκλής(περισσότερα στις παραπομπές)





Παραπομπές
Βίντεο
  1. Ο Jeffrey λέει λεφτά υπάρχουν προεκλογικά και μετά τις εκλογές λεφτά υπήρχαν
  2. Προσφυγή στο ΔΝΤ γιατι λεφτά δεν υπάρχουν γιατι τα εφαγε η μαρμαγκα
  3. Η λύση του ΔΝΤ ήταν για το ΠΑΣΟΚ πριν ανεβει στην κυβέρνηση και δεν υπάρχει περιπτωση να παμε στο ΔΝΤ λεει ο Παπανδρέου
  4. Τα αίτια της παγκόσμιας κατάρρευσης σε 3 λεπτά (Vi…
  5. Ο Χρυσοχοίδης λέγεται Κοεμζόγλου
  6. Ο Βενιζέλος δεν θελει να δώσει όχημα στην εκκλησία για μεταφορά εικόνας
  7.  
    πηγή:filologos10 ,αιέν αριστεύειν 

Τα ακαδημαϊκά «οχήματα» της πολιτικής εξαπάτησης

Τα ακαδημαϊκά «οχήματα» της πολιτικής εξαπάτησης

Έχει ο καιρός γυρίσματα και η πολιτική κυλίσματα: Αυτός είναι ο πάγιος κανόνας των καθεστώτων και των πολιτικών τους απατεώνων.

Σήμερα αυτά τα «κυλίσματα» έχουν πάρει μορφή πυρετώδους και καθημερινού ρυθμού. Οι κωλοτούμπες είναι τόσο καθημερινές και τόσο θεαματικές που δεν προλαβαίνεις να τις παρακολουθήσεις. Το τοπίο έχει πλημμυρίσει από σαλτιμπάγκους…

Και δεν περιορίζεται αυτή η επιδημία της σήψης και αποσύνθεσης στα καθεστωτικά ιερατεία της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και του …πνεύματος, αλλά και σε πολλά ιστολόγια. Θεματικές κωλοτούμπες και εδώ, προβάλλουν αυτό που έφτυναν μέχρι χθες.

Τέτοιοι καιροσκοπισμοί, σαλτιμπαγκισμοί και «μεταμορφώσεις» δεν μπορούν να εξηγηθούν ούτε με το «άλλοθι» της πολιτικής άγνοιας, ούτε με το «άλλοθι» της ...

αγωνιώδους και απελπισμένης αναζήτησης πολιτικής διεξόδου.

Αν είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν κάποιοι (μέχρι χθες γνώριζαν) το τι είναι οι διάφοροι ακαδημαϊκοί που ξαφνικά «ξύπνησαν» να μας μιλήσουν για την «αντισυνταγματικότητα» του Μνημονίου και τα παρόμοια.

Δηλαδή όποιος σήμερα κατακεραυνώνει το Μνημόνιο ως «αντισυνταγματικό» παίρνει άφεση αμαρτιών;

Γίνεται η «αντισυνταγματικότητα» του Μνημονίου κολυμπήθρα του Σιλωάμ για όλους αυτούς που μέχρι χθες όχι μόνο δεν βγάζανε μιλιά για τίποτα, αλλά συμμετείχαν και ενεργά στους μηχανισμούς τους καθεστώτος και υπηρέτησαν πιστά τις κυβερνητικές πολιτικές και τους «νταβάδες»;

Βγαίνουν τώρα οι κύριοι Γιώργος Κασιμάτης, Κώστας Μπέης και κάποιοι άλλοι, παρέα με το Μάνο να μας μιλήσουν για την κατάλυση του Συντάγματος;

Είναι δυνατόν να χειροκροτούμε αυτή την κατάφορη κοροϊδία και απάτη;

Και δεν θα αναφερθούμε στο ότι όλη αυτή η ακαδημαϊκή «σάρα και μάρα» υπηρέτησε από υψηλά κυβερνητικά και καθεστωτικά πόστα την υποταγή της Ελλάδας στο λάκκο των λεόντων: Την ΕΕ και το ευρώ.

Και είναι αυτή η υποταγή που κατέλυσε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την εθνική ανεξαρτησία της χώρας και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ το Σύνταγμα.

Το Μνημόνιο είναι ο κώδικας αυτής της υποταγής, η τυπική επένδυση της ΟΥΣΙΑΣ που υπέταξε την Ελλάδα στους «νονούς» του χρήματος και μας οδήγησε στο σημερινό κατάντημα.

Αυτά, όμως περί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ υποταγής μας και κατάλυσης της εθνικής μας υπόστασης και του Συντάγματος δεν τα καταλαβαίνουν οι φορμαλιστές τυπολάτρες που γαυγίζουν σήμερα, εκ του ασφαλούς, για την «αντισυνταγματικότητα» του Μνημονίου: Όλο το καθεστώς (και το ίδιο πασοκικό κράτος και παρακράτος) θα χρησιμοποιήσει το τυπικό του Μνημονίου για να επικαλύψει και να ξεπλύνει τα πάντα: Για να εξαπατήσει για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό.

Μια, λοιπόν και οι τυπολάτρες υπάλληλοι του καθεστώτος, καμώνονται ότι δεν καταλαβαίνουν την ΟΥΣΙΑ, θα μιλήσουμε απλά, συγκεκριμένα και με παραδείγματα.

α). Η ψήφιση του νόμου για την Ιθαγένεια δεν ήταν αντισυνταγματική πράξη; Γιατί δεν ευαισθητοποιήθηκαν εδώ οι Κασιμάτηδες, Μπέηδες και ΣΙΑ;

β). Ο Καλλικράτης, που χωρίζει την Ελλάδα σε καντόνια και θέτει τις βάσεις του εθνικού τεμαχισμού της χώρας δεν ήταν αντισυνταγματική πράξη; Και εδώ σιγή ιχθύος όταν ψηφιζόταν…

γ). Τα πραξικοπήματα εναντίον της Παιδείας, της Ορθοδοξίας, των ιστορικών και εθνικών μας συμβόλων δεν είναι αντισυνταγματική πράξη; Αυτά τα προωθούν και οι «ευαίσθητοι» της «συνταγματικής νομιμότητας»!!!

δ). Η εισβολή και κατοχή της χώρας από τους λαθρομετανάστες, ο στιγματισμός, σαν «ρατσισμός» κάθε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ εναντίον αυτού του εγκλήματος, αλλά και εναντίον όλης της ελληνικής κοινωνίας, δεν είναι αντισυνταγματική πράξη;

Εδώ όχι μόνο δεν μιλούν, αλλά συμβάλλουν ενεργά στην κατάλυση του Συντάγματος!!!

ε). Τέλος τα εκλογικά πραξικοπήματα δεν είναι αντισυνταγματική πράξη; Δεν είναι αντισυνταγματική πράξη, η οποία καταλύει κάθε έννοια της λαϊκής κυριαρχίας, να εκλέγονται νομαρχιακοί και δημοτικοί άρχοντες με ποσοστά γύρω στο 15% !!!

Αυτά τα λίγα παραδείγματα αρκούν για να δείξουν ΟΛΗ την υποκρισία και ΑΠΑΤΗ των ΟΨΙΜΑ, πολύ όψιμα, ακαδημαϊκών διαμαρτυρόμενων!!!

Βεβαίως, όταν ψηφιζόταν το Μνημόνιο, ΚΑΝΕΙΣ από αυτούς δεν ψέλλισε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.

Έρχονται σήμερα που και το ίδιο το καθεστώς «θεμελιώνει» τη νέα απάτη στην καταγγελία του Μνημονίου να μας μιλήσουνε για «αντισυνταγματικότητα»!!!!

Φυσικά δεν είναι τυχαίο αυτό το «ξύπνημα», από τον καθεστωτικό λήθαργο, των πανεπιστημιακών ιερατείων.

Ούτε είναι τυχαία η επιλογή του Κασιμάτη σαν τον «αντάρτη» υπεράσπισης του Συντάγματος, ούτε του Μπέη, κ.λπ…

Όλοι αυτοί αποτελούν το «όχημα» των νέων ιδεολογιών περί «αρίστων», το «όχημα» των νέων σχεδίων του καθεστώτος, το «όχημα» των «νταβάδων».

Θα αρχίσουν διακριτικά να περιφέρονται από τα ΜΜΕ και να προβάλλονται.

Ήδη, σήμερα (Πέμπτη) ο Παπαδάκης στον ΑΝΤ. φιλοξένησε τον κ. Κασιμάτη…

Αύριο θα δούμε και άλλες παρελάσεις από τα ΜΜΕ…

Και το Μίκη να παρελαύνει και να καλείται από τηλεστάρ…
Υ.Γ. Αναμένουμε να μιλήσει κάποτε ο Μίκης για τις βαριές καταγγελίες εναντίον της «κίνησής» του που έκανε ο Καζάκης, ο άνθρωπος που ο ίδιος διόριζε στην ηγεσία της «κίνησης».

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει να σιωπά ο Μίκης για όλα αυτά που του καταμαρτυρούν οι δικές του ΕΠΙΛΟΓΕΣ στην ηγεσία του «κινήματος»…

πηγή  resaltomag ,μέσω γρεκι

Γιωργάκης όπως Πινοσέτ; Κι οι δύο πούλησαν το νερό σαν εμπόρευμα!


Σήμερα ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα μπούν στο σφυρί η ΕΥΔΑΠ κι η ΕΥΔΑΘ.
Ποιος άλλος είχε κάνει κάτι ανάλογο;
Μα ο Αουγκούστο Πινοσέτ!
Οι άνθρωποι χωρίς Τιμή, έχουν μια τιμή για όλα!
Δείτε το Ντοκυμαντέρ “ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΖΩΗ” του Γ.Αυγεροπούλου από τον “ΕΞΑΝΤΑΣ”. ΕΔΩ :
Λίγα (πολλά ) λόγια για το Ντοκυμαντέρ:

Ο κώδικας του Νερού

.Μπορείτε να φανταστείτε μια αγορά νερού; Μια αγορά, όπου ιδιοκτήτες μετοχών νερού θα το πουλούσαν και θα το αγόραζαν, ενώ άλλοι θα κερδοσκοπούσαν πάνω στην τιμή του χωρίς να το χρειάζονται; Πως θα ήταν η ζωή, εάν όλα τα νερά του πλανήτη, επιφανειακά ή υπόγεια, τα νερά των ποταμών, των λιμνών και των παγετώνων, ανήκαν σε ιδιώτες;

Πωλείται ζωή

Σε μια εποχή όπου ο άνθρωπος έχει ξεχάσει την καταγωγή του και μένει τυφλός ακόμα και μπροστά στις βασικές ανάγκες για την επιβίωσή του, το νερό έχει γίνει το θύμα της αδιαφορίας του. Ράσελ Κάρσον, Αμερικανίδα βιολόγοςΧιλιάδες άνθρωποι έπεσαν θύματα της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέτ, άνθρωποι, εξαφανίστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν. Τον Οκτώβριο του 1981, το στρατιωτικό καθεστώς της Χιλής εξαπέλυσε επίθεση πάνω σε έναν ακόμα στόχο του: το Νερό.

Το χρονικό εκείνο διάστημα, η πολιτική «ηγεσία» της Χιλής έδωσε τη συγκατάθεσή της σε ένα χρόνιο αίτημα των φιλελεύθερων οικονομολόγων. Με μια σειρά από νόμους, θεμελιώθηκε ότι το νερό εκτός από ένα κοινό δημόσιο αγαθό, είναι ένα σημαντικό αγαθό οικονομικής ανάπτυξης. Ήταν τότε που δόθηκε η επίσημη συγκατάθεση για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του νερού στη Χιλή.
Chile0038Η ιστορία του «Κώδικα του Νερού» (Código de Aguas) ξεκινάει το 1951, που ουσιαστικά δίνεται το δικαίωμα της ιδιωτικής χρήσης των υδάτων που υπάρχουν εντός των ιδιωτικών γαιών, χωρίς ωστόσο να μπορούν να μεταφερθούν σε κάποιον άλλον αυτά τα δικαιώματα. Στον «Δεύτερο Κώδικα του νερού» το 1967, δίνεται το προνόμιο στους ιδιοκτήτες γαιών να εξορύσσουν και να εκμεταλλεύονται το νερό, αλλά η άδεια δεν μπορούσε να κληροδοτηθεί ή να εμπορευτεί στην αγορά. Το κράτος διατηρούσε το δικαίωμα να αφαιρέσει το προνόμιο της ιδιωτικής χρησικτησίας πάνω στο νερό οποιαδήποτε στιγμή.
Με τον «Τρίτο Κώδικα του Νερού» το 1981, το Νερό χαρακτηρίστηκε ως εθνικό περιουσιακό στοιχείο διαθέσιμο προς ιδιωτική χρήση. Το δικτατορικό καθεστώς, υπάκουο στις επιταγές της ελεύθερης αγοράς, νομοθέτησε την εμπορευματοποίηση του νερού ως οποιοδήποτε άλλο προϊόν, παραχωρώντας τα δικαιώματα εκμετάλλευσής του από οποιοδήποτε άτομο ή εταιρία, χωρίς μάλιστα, τη φορολόγησή τους. Όταν ξεκίνησαν οι πρώτες ιδιωτικοποιήσεις, διαχωρίστηκε η ιδιοκτησία της γης από την ιδιοκτησία του νερού κι έτσι δημιουργήθηκε η Αγορά των Νερών, (Mercado de Aguas), στην οποία πωλούνται και αγοράζονται τα δικαιώματα νερών, η τιμή των οποίων ποικίλει ανάλογα την περιοχή και την ποσότητα της ροής του νερού (λίτρα ανά δευτερόλεπτο). Κατ’ αυτό τον τρόπο ένα κοινό και δημόσιο αγαθό πήρε όλα τα χαρακτηριστικά ενός οποιουδήποτε εμπορεύματος που πωλείται και αγοράζεται στην αγορά. Πηγές, ποτάμια και λίμνες έγιναν βορά στις ορέξεις της κάθε εταιρίας.
NEWD_AD2Σήμερα, ο Κώδικας Νερού επιτρέπει στον κάθε ενδιαφερόμενο να κάνει μιαν αίτηση στην Γενική Διεύθυνση Υδάτων (Dirección General de Aguas-DGA) και να αποκτήσει ισοβίως τα δικαιώματα χρήσης του υδροφόρου πόρου που επιθυμεί. Αφού βέβαια πληρώσει ο ίδιος για τις τεχνικές μελέτες και για την επιθεώρηση της υδροφόρου περιοχής, αμέσως μετά γίνεται ο απόλυτος κάτοχός της και μπορεί να κάνει ότι θέλει μ’ αυτό το πολύτιμο αγαθό. Μπορεί να πουλήσει τα δικαιώματα χρήσης του νερού, να τα νοικιάσει ή να περιμένει να ανεβούν οι τιμές για να τα πουλήσει και να επωφεληθεί οικονομικά. Η λειτουργία λοιπόν αυτής της Αγοράς Νερού προκάλεσε κύμα κερδοσκόπων οι οποίοι αγοράζουν δικαιώματα νερού κάποιας περιοχής με σκοπό να τα μεταπουλήσουν και να καρπωθούν το κέρδος, χωρίς τις περισσότερες φορές να χρησιμοποιούν το νερό. Έγινε, δηλαδή, το νερό παιχνίδι χρηματιστηρίου. Το Κράτος της Χιλής βλέποντας ότι αυξάνονται οι κερδοσκόποι που κατέχουν δικαιώματα νερού χωρίς να χρησιμοποιούν το νερό, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι ανάγκες γι αυτό το αγαθό, τους επέβαλε ετήσιο φόρο.

Ο Κώδικας χωρίζει τα δικαιώματα νερού σε δύο κατηγορίες: Aguas Consuntivas (νερά τα οποία χρησιμοποιούνται από βιομηχανίες και μετά τα επιστρέφουν σε ποταμούς ή κανάλια) και σε Aguas no Consuntivas (νερά που δεν επαναχρησιμοποιούνται επιφανειακά). Το 85% των νερών της πρώτης κατηγορίας (ποταμοί και λίμνες) ανήκουν στην Πολυεθνική ισπανική εταιρία παραγωγής ενέργειας, την ENDESA.
Chile0052Από την άλλη πλευρά όλες οι Εταιρίες Ύδρευσης, παροχής πόσιμου νερού και αποχέτευσης βρίσκονται πια στα χέρια μεγάλων οικονομικών οργανισμών και πολυεθνικών εταιριών, όπως στους ομίλους Solari, Luksic, Vicuña, Leon και στις εταιρίες Αnglean Water, Thames Water(Μ.Βρετανία), Iberdrola(Ισπανία), Suez Lyonnaise Meaux(Γαλλία).
«Κάποιος πρώτα κάνει αίτηση για παραχώρηση δικαιώματος πάνω σε έναν υδροφόρο ορίζοντα. Αν υπάρχει διαθεσιμότητα σ’ αυτό το αγαθό, τότε το Κράτος το παρέχει. Τότε η εταιρία πρέπει να πληρώσει την κατοχύρωση αυτού του νερού που θα χρησιμοποιήσει. Αλλά το κόστος αυτή τη στιγμή δεν είναι σημαντικό», μας λέει κυνικά ο Υπουργός Ορυκτών, Σαντιάγο Γκονζάλες.
Έτσι, με την ξεχωριστή απλότητα που διακρίνει τη λογική της Αγοράς, το νερό για πολλούς κατοίκους της Χιλής μοιάζει σαν το χρυσό: πανάκριβο και δυσεύρετο, ενώ για τι εταιρίες είναι ένα ακόμα «χαρτί» στην αγορά.
**********
Chile0149Ο χαλκός που βγαίνει από τα έγκατα του ορυχείου Chuquicamata, είναι ο πνεύμονας της οικονομίας της Χιλής και το συγκεκριμένο ορυχείο, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Chuquicamata ή εν συντομία για τους ντόπιους Chuqui, ένα ορυχείο, ένας μύθος. Ο χαλκός, ένα από τα πρώτα μέταλλα που ανακάλυψε ο άνθρωπος 10 χιλιάδες χρόνια π.χ, μαζί με τον χρυσό χρησιμοποιήθηκε από τους Μάγια, τους Ίνκας και τους Αζτέκους και συνέβαλε στην ανάπτυξη του πολιτισμού τους. Χιλιάδες χρόνια μετά στην έρημο της Atacama, στον Βορρά της Χιλής οι γηγενείς πληθυσμοί, οι ινδιάνοι Aymara, βλέπουν την ζωή στην περιοχή αλλά και τον πολιτισμό τους να εξαρτάται και πάλι από τον χαλκό αλλά σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή… Η έρημος της Atacama, δυτικά της οροσειράς των Άνδεων, όπου και βρίσκεται το ορυχείο θεωρείται η πιο άνυδρη περιοχή του πλανήτη, με ποσοστό βροχοπτώσεων 1 mil. τον χρόνο.
Οι εγκαταστάσεις της Codelco, της κρατικής εταιρείας χαλκού της Χιλής που διαχειρίζεται τα ορυχεία της χώρας μετά τις κρατικοποιήσεις του 1971, απλώνονται σε μια έκταση 600 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο βουνό. Η Codelco Norte, η βόρρεια Διεύθυνση της εταιρίας περιλαμβάνει την Chuquicamata αλλά και ένα άλλο ορυχείο μικρότερο σε έκταση το Radomiro Tomic. Επιχείρηση “Ανοιχτού Ουρανού” ονομάζουν τα ανοιχτά ορυχεία, και χρειάζονται καθημερινά για να λειτουργήσουν 164. εκατομμύρια λίτρα νερού, για να δώσουν με την σειρά του 550 χιλιάδες τόνους εκ των οποίων μόνο οι 170 χιλιάδες είναι αξιοποιήσιμο μετάλλευμα. Αυτό το γεμάτο σκόνη μέρος, είναι η καρδιά της οικονομίας της χώρας. Δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, με 8000 ανθρώπους προσωπικό, παράγοντας περίπου 11.000 δολάρια κάθε λεπτό που περνάει.
Chile0126Το ορυχείο μοιάζει σαν ένας τεράστιος κρατήρας, μια από τις μεγαλύτερες τρύπες που έχει ανοίξει ο άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη. Έχει 1 χιλιόμετρο βάθος, 4,9 χιλιόμετρα μήκος και τρία χιλιόμετρα πλάτος. Λειτουργεί χωρίς διακοπή από το 1915 και έχει περάσει από πολλές διαφορετικέ μορφές εκμετάλλευσης.
Ροντρίγο Χουρκέρα, Υποδιευθυντής Μεταλλείων ΤσουκικαμάταΗ ΚΟΔΕΛΚΟ ΧΙΛΉς, για το έτος 2009, έχει προϋπολογίσει να παραγάγει γύρω στους 1.500.000 τόνους χαλκού, το οποίο αποτελεί, περίπου, το 10% της παγκόσμιας παραγωγής. Πρόκειται για μια επιχείρηση του κράτους της Χιλής, που τα 5 τελευταία χρόνια έχει φέρει σ’ αυτήν τη χώρα, περίπου 20 δις δολάρια,, που είναι ένα ποσό πολύ σημαντικό για τον προϋπολογισμό του έθνους. Είναι η πιο σημαντική, η πιο μεγάλη βιομηχανία κι αυτή που παράγει έσοδα για τη χώρα
Το ζήτημα που προκύπτει είναι σαφές. H καρδία της οικονομίας της Χιλής, ο χαλκός, χρειάζεται να αντλήσει τόννους νερού για να χτυπά με αυτούς τους ρυθμούς όπως βέβαια νερό χρειάζονται το περιβάλλον, οι καλλιεργείς της περιοχής, τα ζωντανά, και σίγουρα ο άνθρωπος…

Δον Χουαν, αγρότης της περιοχής, κοινότητα Τοκονάο
Chile0274Πριν, είχαμε το προνόμιο να ποτίζουμε συχνότερα την καλλιέργεια, τα δέντρα… Δηλαδή, είχαμε 9-10 μέρες, το μήνα, που ερχόταν εδώ το νερό. Τώρα πια όχι. Τώρα έχουμε, περίπου, κάθε 15 -19 μέρες, που μας έρχεται το νερό, κάτι το οποίο βλάπτει αρκετά τα δέντρα και τις καλλιέργειές μας. Τώρα πια, δεν ξέρω τι θα κάνουμε ή πως θα γίνει να έρθει το νερό εδώ. Γιατί, στην πραγματικότητα, τόσο με τα μεταλλεία, όσο και με όλα τα υπόλοιπα που παίρνουν το νερό, το χάνουμε. Παντελής ανεπάρκεια νερού, είναι πολύ μεγάλη η έλλειψη που έχουμε τώρα. Σε όλο το λεκανοπέδιο. Όχι μόνο εδώ. Δεν ξέρουμε αν αυτό συμβαίνει επειδή στεγνώνει ο ποταμός ή διότι το παίρνουν οι εταιρείες. Και, κυρίως, μιλάμε για το υπόγειο νερό, με τις εκσκαφές που κάνουν, εδώ γύρω, οι εταιρείες, και εμείς αποτυγχάνουμε…
Όταν αυτή σύγκρουση ανάμεσα στο κέρδος και την ζωή, το δολάριο και το νερό, λαμβάνει χώρα στο πιο άνυδρο σημείο του πλανήτη παίρνει χαρακτήρα οικουμενικό. Η κυβέρνηση της Χιλής βέβαια έχει δώσει σαφή προτεραιότητα στον Χαλκό…όπως θα ήταν “φυσικό” άλλωστε σε ένα σύστημα όπου το νερό είναι προϊόν και όχι αγαθό και σίγουρα η εταιρία χαλκού έχει μεγαλύτερο πορτοφόλι από τις κοινότητες ιθαγενών, ή των αγροτών της περιοχής και ως εκ τούτου κατέχει το συντριπτικό ποσοστό των υδάτων επίγειων και υπόγειων.
Χιλιάδες χρόνια μετά την εποχή του Χαλκού, το μετάλλευμα αυτό συνεχίζει να δεσπόζει στην περιοχή, δίνει αλλά και παίρνει ζωή. Η φιγούρα – μούμια ενός εργάτη του ορυχείου που χρονολογείται από τον 5 αιώνα και βρέθηκε σε διάνοιξη σήραγγας στα τέλη του περασμένου αιώνα καταπλακωμένος από κάποια κατολίσθηση ίσως αποτελεί μια εικόνα της αέναης μάχης του ανθρώπου με τα στοιχεία της φύσης.
**********
Όλα τα νερά της Χιλής εκτός από τη θάλασσα, έχουν «κοπεί» σε μερίδια που ονομάζονται «δικαιώματα νερού». Τα «δικαιώματα νερού» είναι τίτλοι ιδιοκτησίας ισόβιοι, ξέχωροι από τη γη και έχουν εμπορική αξία, όπως ακριβώς ένα σπίτι, ή ένα κτήμα. Μπορείς να το νοικιάσεις, να το χρησιμοποιήσεις, ή να το κρατήσεις χωρίς να το κάνεις τίποτα περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή, για να το πουλήσεις ακριβά.
Chile2Στη χώρα, που θεωρείται πρωτοπόρος στις εφαρμογές του νεοφιλελευθερισμού και των ιδιωτικοποιήσεων, όλα τα νερά πωλούνται. Ποτάμια, λίμνες και υπόγεια ύδατα καταλήγουν σε ιδιώτες, σε επιχειρήσεις και κερδοσκόπους που θεωρούν το νερό επένδυση με σκοπό το κέρδος. Στη Χιλή το νερό δεν θεωρείται πια αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά εμπορεύσιμο προϊόν. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει, πως αν είσαι αγρότης δεν μπορείς να ποτίσεις το χωράφι σου ακόμα και αν αυτό βρίσκεται στις όχθες του ποταμού διότι το ποτάμι μπορεί να ανήκει σε άλλους. Αντιστοίχως, δεν μπορείς να πάρεις νερό αν δεν έχεις «δικαίωμα» και συλλαμβάνεσαι αν πιαστείς επ’ αυτοφώρω.
Όλα ξεκίνησαν το 1981, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Πινοσέτ όταν δημιουργήθηκε ο Κώδικας του Νερού (Código de Aguas), ένα πακέτο νόμων οι οποίοι θεμελιώνουν ότι το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό, αλλά ιδιωτικό προϊόν.
chile3Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στη βόρεια Χιλή, στην έρημο της Ατακάμα, που θεωρείται η πιο ξηρή περιοχή του πλανήτη. Τα εδάφη, στα οποία κατοικούν από την αρχαιότητα οι ιθαγενείς ινδιάνικοι πληθυσμοί Αυμάρα και Λινκάν Αντάι, είναι πλούσια σε ορυκτά και μέταλλα. Η Χιλή είναι ο τρίτος προμηθευτής χαλκού του κόσμου. Οι εταιρίες που διαχειρίζονται τα τεράστια ορυχεία χαλκού της περιοχής, έχουν πάρει στην ιδιοκτησία τους τα νερά του Ρίο Λόα, του μακρύτερου ποταμού της χώρας. Και μπορεί κάποτε τα νερά του ποταμού να έδιναν ζωή στην περιοχή, σήμερα, όμως, τεράστιες ποσότητες νερού χρησιμοποιούνται για να ξεχωρίσουν το μέταλλο από την πέτρα.chile4Ένα από τα τρία μεγαλύτερα ορυχεία χαλκού του κόσμου είναι αυτό της Τσουκικαμάτα. Από πάνω μοιάζει σαν ένας τεράστιος κρατήρας, μια από τις μεγαλύτερες τρύπες που έχει ανοίξει ο άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη. Έχει 1 χιλιόμετρο βάθος, 4,9 χιλιόμετρα μήκος και τρία χιλιόμετρα πλάτος. Αυτό το γεμάτο σκόνη μέρος, είναι η καρδιά της οικονομίας της χώρας. Δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, με 8000 ανθρώπους προσωπικό, παράγοντας περίπου 11.000 δολάρια κάθε λεπτό που περνάει. Το ορυχείο το εκμεταλλεύεται η κρατική εταιρία Codelco. «Η κατανάλωση λίτρου ανά δευτερόλεπτο της Βόρειας Κοδέλκο, που περιλαμβάνει την Τσουκικαμάτα, είναι γύρω στα 1.900 λίτρα το δευτερόλεπτο», λέει ο Γκοντόι Αλεμάν, πολιτικός μηχανικός. 1900 λίτρα ανά δευτερόλεπτο αντιστοιχεί στην ποσότητα νερού που θα κατανάλωναν σε 1 μέρα 432.000 Αμερικανοί, ή 1.216.000 Ευρωπαίοι, ή 16.416.000 Αφρικανοί.
«Είναι οικονομικό το θέμα. Τα λεφτά! Έτσι απλά το βλέπω εγώ. Εμείς δεν αξίζουμε ούτε ένα πέσο γι εκείνους, γι αυτό μένουμε στο περιθώριο. Για τη χώρα υπάρχουν άλλες προτεραιότητες όπως τα δολάρια και τα λεφτά από το χαλκό. Κι εμείς; Εμάς ας μας φάνε τα σκυλιά!», μας λέει ο Μιγκέλ, ένας από τους τελευταίους αγρότες της Κιγιάγκουα, μιας πόλης που έσφυζε από ζωή, αλλά σήμερα έχει μετατραπεί σε πόλη – φάντασμα. Οι κάτοικοί της έχουν μεταναστεύσει στην Καλάμα, που η οικονομική της ανάπτυξη οφείλεται στα ορυχεία χαλκού που υπάρχουν στην περιοχή.
chile5Η εθνική κυριαρχία της Χιλής έχει πια υποθηκευτεί αφού το 85% των νερών της πρώτης κατηγορίας (ποταμοί και λίμνες) δεν ανήκουν στη χώρα αλλά στην Πολυεθνική ισπανική εταιρία παραγωγής ενέργειας, την ENDESA. Από την άλλη πλευρά όλες οι Εταιρίες Ύδρευσης, παροχής πόσιμου νερού και αποχέτευσης βρίσκονται πια στα χέρια μεγάλων οικονομικών οργανισμών και πολυεθνικών εταιριών, όπως στους ομίλους Solari, Luksic, Vicuña, Leon και στις εταιρίες Αnglean Water, Thames Water (Μ.Βρετανία), Iberdrola(Ισπανία), Suez Lyonnaise Meaux (Γαλλία). Η τελευταία εταιρία είναι ιδιοκτήτρια της Εταιρίας Aguas Andinas, που τροφοδοτεί με νερό την πρωτεύουσα Σαντιάγο.
Η κεντροαριστερή κυβέρνηση της Χιλής υπό την Michelle Bachelet, προσπαθεί σήμερα να ισορροπήσει ανάμεσα στην απόταξη των καταλοίπων που έχει αφήσει (μέσω ακόμα και σήμερα νόμων εν ισχύ) το πολύχρονο δικτατορικό καθεστώς του Πινοσέτ και τον εναρμονισμό της οικονομίας της χώρας με την διεθνή αγορά. Παρά την τροποποίηση κάποιων νόμων το 2005, που όριζε ότι όποιος δεν χρησιμοποιεί το δικαίωμα νερού και το κρατάει για να το πουλήσει αργότερα κερδοσκοπώντας πάνω στις αυξομειώσεις των τιμών, του επιβάλλεται πρόστιμο, η κατάσταση δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα. Το πρόστιμο είναι χαμηλό για όποιον σκέφτεται να κερδοσκοπήσει. Η κυβέρνηση προσπαθεί να τροποποιήσει το Σύνταγμα, αλλά ισχυρίζεται ότι η δεξιά αντιπολίτευση δεν της επιτρέπει να κάνει τις κατάλληλες αλλαγές.
chile6Υπό αυτές τις συνθήκες, ο ντόπιος πληθυσμός βιώνει τις άγριες συνέπειες της πλήρους εμπορευματοποίησης ενός αγαθού που ελάχιστοι πίστευαν ότι θα υπαχθεί στους νόμους της αγοράς, που το μόνο που καθορίζει είναι οι αριθμοί του κέρδους μιας χούφτας ιδιωτικών εταιριών. Όμως, ο πρώην πρόεδρος των ιθαγενών της Ατακάμα με μερικές απλές λέξεις προβλέπει το δυσοίωνο μέλλον: «Το νερό και η γη πάνε μαζί. Το ένα είναι το θηλυκό και το άλλο το αρσενικό. Το νερό δεν είναι δικό μου, εγώ είμαι μέρος του. Ούτε η γη είναι δική μου, εγώ είμαι μέρος της. Ο άνθρωπος είναι περαστικός. Και παρ’ όλα αυτά θέλει να παίξει με τη γη. Αλλά ποτέ δεν το έχει πετύχει. Γιατί μετά η γη θα τους στείλει το λογαριασμό. Και η γη δεν ζητάει λεφτά, πληρώνεται με αίμα».

Σενάριο, Σκηνοθεσία, Επιτόπια έρευνα: Γιώργος Αυγερόπουλος / Συντονισμός, Επιμέλεια Έρευνας: Άγγελος Αθανασόπουλος / Έρευνα & Οργάνωση θέματος: Μανώλης Φυλακτίδης, Γεωργία Ανάγνου / Οργάνωση – Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή / Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιάννης Αυγερόπουλος / Μοντάζ : Γιάννη Μπιλήρης, Άννα Πρόκου / Πρωτότυπη Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης / Γραφικά: Σάκης Παλπάνας / Μία παραγωγή της SMALL PLANET για τη ΕΡΤ © 2009 – 2010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ



Ανοιχτή έκκληση στον Χάρρυ Κλυνν


Η χώρα μετά τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργεύοντα Γιώργου Παπανδρέου, μεταβάλλεται σε χώρο, προς πώληση, ενοικίαση, υπενοικίαση, κανείς δεν ξέρει… Πάντως, η Ελλάδα αλλάζει και ο τέταρτος δρόμος που διάλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου μας στέλνει κατ’ ευθείαν σε τριτοκοσμική κατάσταση, αφού πλέον παρακαλάμε ανοιχτά οποιαδήποτε πολυεθνική να έρθει να αγοράσει, για να μην… πτωχεύσουμε!!!

Αγαπητέ κύριε Βασίλη Τριανταφυλλίδη, σεβόμενος το πρόσωπό σας και απευθυνόμενος προς το πολιτικό όν που έχει αποδείξει πως αγαπά την πατρίδα και τους ανθρώπους της, θεωρώ πως πρέπει να κινηθείτε άμεσα και με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον να περάσετε σε ένα πανεθνικό κάλεσμα σωτηρίας της πατρίδας από τους πατριδοκάπηλους και τους λοιπούς ξενόφερτους που ξεπουλάνε την πατρώα γη σαν να πρόκειται για οικογενειακή τους κληρονομιά.

Τολμώ να σας ζητήσω να παρέμβετε ως πολιτική οντότητα και να καλέσετε όλους μας, ενώνοντάς μας, απέναντι στον ορατό πλέον δυνάστη μας. Είμαι απολύτως βέβαιος πως γνωρίζετε ανθρώπους που πρόθυμα θα σας συνοδεύσουν στον καλό και υπέρ της πατρίδας αγώνα.

Κάντε το τώρα, κάντε το άμεσα. Κάντε το εσείς, επειδή εμείς, μόνοι μας δεν μπορούμε. Μην γίνετε ηγέτης (αν δεν το θέλετε), αλλά γίνετε μπροστάρης… για να μπορέσουμε όλοι μαζί να δώσουμε ένα τέρμα στην κατοχή της χώρας.Η μοίρα φαίνεται πως παίζει παράξενα παιχνίδια, αφού ένας αγαπητός σε όλους κωμικός είναι πολύ σοβαρότερος στις τοποθετήσεις του από το τσίρκο των θλιβερών πολιτικών που μας κυβερνούν…

Περιμένουμε όλοι μας να κάνετε το βήμα εμπρός…

Αναγνώστης


Mε στοιχεία ξεσκεπάζονται τα ψέματα για την πώληση της δημόσιας περιουσίας


  • Δείτε στο Βίντεο στο τέλος του άρθρου όλο το ιστορικό για τα ψέματα, σχετικά με την πώληση της δημόσιας περιουσίας...
O κ πρωθυπουργός στις 22 Σεπ.2010 σε ομιλία του, σε εκδήλωση του Economic Club (Νέα Υόρκη 2010), μεταξύ άλλων είπε :
“Για αυτό η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για απευθείας πωλήσεις, συμβάσεις παραχώρησης, δημοσίου διαγωνισμού, ιδιωτικοποιήσεων, στρατηγικών συνεργασιών ή χρηματοοικονομικών εταιρειών συμμετοχικού κεφαλαίου – εταιρειών «holding»….
 
Στις 15 Φεβ.2011 ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του , στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δια Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση, που τόνισε:
“Πάγια θέση μας είναι – και το επαναλαμβάνω για όσους, εντός ή και εκτός Ελλάδας, δεν το έχουν συνειδητοποιήσει – ότι ναι, θα αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία. Θα αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη. Θα αξιοποιηθεί για την αποκλιμάκωση του χρέους…. αλλά κανείς μας να μην συγχέει τον όρο «αξιοποίηση» με τον όρο «πώληση». Η Ελλάδα δεν πουλάει τη γη της

Σήμερα (15/4/2011) ο κ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-­2015 .













Δείτε τι αναφέρεται στις σελίδες 21 και 22 για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας…
ΔιαδικασίεςΠώληση
– Συμβάσεις Παραχώρησης
– Στρατηγικός επενδυτής
– Μετοχοποίηση μέσω Χρηματιστηρίου– Εταιρία συμμετοχών
Σας θυμίζουν κάτι τα πιο πάνω;;
Είναι ακριβώς ότι είχε πει ο πωθυπουργός στις 22 Σεπ.2010 σε ομιλία του, σε εκδήλωση του Economic Club (Νέα Υόρκη 2010):
Για αυτό η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για απευθείας πωλήσεις, συμβάσεις παραχώρησης, δημοσίου διαγωνισμού, ιδιωτικοποιήσεων, στρατηγικών συνεργασιών ή χρηματοοικονομικών εταιρειών συμμετοχικού κεφαλαίου – εταιρειών «holding»….Μετά από όλα αυτά έχετε καμιά αμφιβολία για τα ψέματα; Και μάλιστα ψέματα που έγιναν κατά συρροή (λέτε να εμπεριείχαν και δόλο;)Έχετε καμιά αμφιβολία για την πώληση γης και δημόσιας περιουσίας;

Υ.Γ: Αλήθεια εκείνο το νομοσχέδιο για την μη πώληση γης, πότε θα έρθει στην Βουλή;

πηγή:kostashan