Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Διευκρινίσεις από τη ΔΕΗ - Πότε συμφέρει και πότε όχι το νυχτερινό ρεύμα

Σε περίπτωση που η συνολική κατανάλωση, μέρας και νύχτας, είναι κάτω από 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, το νυχτερινό τιμολόγιο επιφέρει μείωση του λογαριασμού.

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ, που ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου, δίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΡΑΕ, με αφορμή σχετικά ερωτήματα καταναλωτών για το νυχτερινό τιμολόγιο:

- Σε περίπτωση που η συνολική κατανάλωση, μέρας και νύχτας, είναι κάτω από 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, το νυχτερινό τιμολόγιο επιφέρει μείωση του λογαριασμού μόνο στην περίπτωση που η νυχτερινή κατανάλωση ξεπερνάει τις 150 kWh το τετράμηνο. Αυτό συμβαίνει γιατί το νυχτερινό επιβαρύνεται και με επιπλέον πάγιο, 4 ευρώ το τετράμηνο

- Σε περίπτωση που η συνολική κατανάλωση, μέρας και νύχτας, ξεπερνάει τις 800kWh το τετράμηνο, ο πελάτης έχει σε κάθε περίπτωση όφελος από το νυχτερινό τιμολόγιο, ανεξάρτητα από την κατανάλωση κατά τις νυχτερινές ώρες, και παρά τη χρέωση του παγίου. Αυτό προκύπτει γιατί σε περίπτωση που δεν ίσχυε η νυχτερινή χρέωση, ο καταναλωτής θα εντασσόταν στην αμέσως επόμενη κατηγορία (801-1000 Wh το τετράμηνο) και θα ίσχυαν μεγαλύτερες χρεώσεις, με σημαντική επίπτωση στον τελικό λογαριασμό.

Η ΡΑΕ σημειώνει ακόμη ότι η κατηγορία στην οποία εντάσσεται ένας πελάτης μπορεί να μεταβάλλεται κάθε τετράμηνο, ανάλογα με την κατανάλωσή του. Δηλαδή μπορεί ένα τετράμηνο να βγαίνει "χαμένος" από το νυχτερινό τιμολόγιο, αλλά το επόμενο να κερδίζει.

Για το λόγο αυτό καλεί τη ΔΕΗ να κάνει τα εξής:

-Να ενημερώσει τους πελάτες που κάνουν χρήση του νυχτερινού τιμολογίου, έτσι ώστε να κάνουν ορθολογική διαχείριση του φορτίου τους και να ενθαρρύνουν τη μεταφορά φορτίου στις ώρες χαμηλότερης χρέωσης ώστε να αποκομίζουν το μέγιστο οικονομικό όφελος από το τιμολόγιο αυτό.

-Να ενημερώνει τους νέους πελάτες που επιλέγουν το νυχτερινό τιμολόγιο για τη σωστή χρήση του τιμολογίου αυτού και τη συμφερότερη οικονομικά λύση για αυτούς, βάσει των χαρακτηριστικών κατανάλωσής τους.

-Να μεριμνά ώστε το προσωπικό της που έρχεται σε επαφή με τους καταναλωτές μέσω των καταστημάτων, τηλεφωνικών κέντρων, κλπ., να είναι επαρκώς ενημερωμένο έτσι ώστε να είναι σε θέση να πληροφορεί ανάλογα και να απαντά σε σχετικά ερωτήματα καταναλωτών.

Η ΡΑΕ αναφέρει ακόμη ότι με τον τρόπο που έγιναν οι τελευταίες αυξομειώσεις στα τιμολόγια, "έχουν εξομαλυνθεί οι επιπτώσεις από τις απαραίτητες αυξήσεις στους μικρούς καταναλωτές, στα πλαίσια της μετάβασης προς ορθολογικές τιμές για όλους τους Οικιακούς Πελάτες, έτσι ώστε να αντανακλάται το πραγματικό κόστος παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Στο τέλος της μεταβατικής περιόδου, προσθέτει η Ανεξάρτητη Αρχή, οι χρεώσεις για τους Οικιακούς Πελάτες δεν θα πρέπει να διαφοροποιούνται ανάλογα με την κατανάλωσή τους."

Με άλλο έγγραφο, η ΡΑΕ διευκρινίζει ότι το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο παρέχεται από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, όχι μόνο από τη ΔΕΗ, και ζητά από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να κάνει τη σχετική προετοιμασία.


   

 

Περιοχές της Πιερίας -Ελατοχώρι


Σχεδιάζετε  διακοπές στο βουνό; Ευχηθείτε να χιονίσει και βάλτε στην ατζέντα σας τα ανερχόμενα Πιέρια.

Τα μονοπάτια με το περιηγητικό ενδιαφέρον, οι δασικοί δρόμοι για 4x4, οι όμορφοι οικισμοί, οι καλές ξενοδοχειακές μονάδες και το καλοκουρδισμένο χιονοδρομικό κέντρο κάνουν το Ελατοχώρι –μια περιοχή με φυσικό κάλλος, η οποία ζούσε μέχρι πρότινος στη σκιά του Ολύμπου– να κερδίζει συνεχώς φανατικούς φίλους. Ιδανικό τόσο για φυσιολατρικές βόλτες όσο και για αρχαιολογικές εκδρομές, μπορεί να αποτελέσει βάση για επισκέψεις στο Δίον, στην κοιλάδα ανάμεσα στον Όλυμπο και στην Κατερίνη, στη Βεργίνα – ακόμη και στην Παναγία τη Σουμελά (μέσω της Εγνατίας Οδού).
 Σε όσους από εσάς αρέσει να γράφετε χιλιόμετρα, προτείνουμε μια κυκλική διαδρομή που αξίζει: με αφετηρία το χωριό Ρητίνη και μέσω του δασικού δρόμου, απέναντι από το σχολείο, καταλήγετε έπειτα από περίπου τρεισήμισι ώρες στο χωριό Βρύα, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Ρητίνη. Must στάσεις της διαδρομής, το ορειβατικό καταφύγιο στο οροπέδιο Σαρακατσάνα, ο κρεμαστός καταρράκτης, η βρύση Κούτουλου και το αρχαίο λατομείο. Αν ανεβείτε στα Πιέρια με την οικογένεια, σημειώστε πως ανάμεσα στο Ελατοχώρι και στη Ρητίνη υπάρχει ένας ινδιάνικος καταυλισμός για να παίξουν τα πιτσιρίκια, ενώ το Κτήμα Ηρακλής, στη διασταύρωση για Κατερίνη, φιλοξενεί άλογα (και για εκδρομές), άγριες πάπιες και πολλά ζώα ακόμη.

Διαμονή - φαγητό
Στο «Vaela Pallas» (2351082955, www.vaelapallas.com), με τη διακόσμηση να μας ταξιδεύει σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Οι οικογένειες και οι παρέες θα βρουν ιδανικό καταφύγιο στο «Πιερίων Μούσες» (2351086000, www.pierionmusses.gr), ενώ για όσους αναζητούν ατμοσφαιρικούς χώρους και θέα στον Όλυμπο, προτείνουμε το «Σεμέλη Mountain Resort» (2351082992, www.semeliresort.gr). Ωραία θέα προσφέρει και το πολυτελές «Νικέλλη» (2351082218, www.nikelli.gr), στην έξοδο προς το χιονοδρομικό. Για σπιτική φιλοξενία και ζεστή ατμόσφαιρα, τέλος, κλείστε δωμάτιο στο «Atrion Highland Hotel» (2351082300, www.atrion hotel.gr) με το βιενέζικου στιλ cafe-bar.
Για ζαρκάδι στη γάστρα και μαγειρευτό γαρδουμπάκι στο «Αγνάντι των Γεύσεων» (2351082955), για τσιπουράκι με σούπερ μεζεδάκια στο «Αρωματικά Μπερδέματα» (6944462838), για ελληνική δημιουργική κουζίνα στο «Κόκκινο Πιπέρι» (2351082252, www.kokkinopiperi.gr) και για σούβλα και μαγειρευτά στο «Παλιό Σχολειό» (2351082750). Για κότσι στο φούρνο στο «Τζιβαέρι» (2351082544) και για ψαράκι στο «Μεράκι» (2351082713). Οι πιο γκουρμέ αξίζει να κάνετε μια στάση στο «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω» (2352021300), στο Λιτόχωρο.


Sfendami Mountain Festival 2011



Ελάτε να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, τις σκέψεις μας και τους προβληματισμούς μας . Ελάτε να απολαύσουμε τη συντροφικότητα, την απλότητα της ζωής και την ελληνική φιλοξενία.
Τρέξιμο - Ποδήλατο
  • Εκδηλώσεις και διαγωνισμοί για παιδιά από τριών χρόνων και άνω, για οικογένειες και για ηλικιωμένους με κέφι για ζωή
  • Αθλητικά σεμινάρια
  • Επιδείξεις δεξιοτεχνίας
  • Τοπικά προϊόντα και έθιμα
  • Εκθέτες με διάφορα αθλητικά προϊόντα
  • Παζάρι αθλητικών ειδών από αθλητές

Ένα ενδιαφέρον αθλητικό, πολιτιστικό, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό διήμερο που θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά στη Σφενδάμη Πιερίας από τις 16 – 17 Απριλίου 2011.

Παράλληλες Εκδηλώσεις το διήμερο:
Κατά τη διάρκεια του διημέρου οι επισκέπτες και οι αθλητές θα έχουν την δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν με τις επιδείξεις δεξιοτεχνίας που θα πραγματοποιηθούν, να ενημερωθούν από τα σεμινάρια, να συμμετέχουν σε παράλληλες δραστηριότητες που θα γίνουν κατά την διάρκεια των αγώνων, να γευτούν παραδοσιακές λιχουδιές και να παρακολουθήσουν έθιμα της περιοχής, να μάθουν και να δουν από κοντά τα νέα προϊόντα και τις καινοτομίες στα αντίστοιχα αθλήματα με την έκθεση των εταιρειών που θα λειτουργεί το διήμερο, να συμμετέχουν στο παζάρι με δικά τους αθλητικά είδη που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και άλλα πολλά γεγονότα που μέχρι την ημέρα του αγώνα θα συμπληρώσουν το μενού του διημέρου Sfendami Mountain Festival 2011.
πηγή:sfendami.gr

«Εκπαίδευση ενηλίκων στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στις Νέες Τεχνολογίες – Ήρων2»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ) και το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) σχεδιάζουν και υλοποιούν το πρόγραμμα «Εκπαίδευση ενηλίκων στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στις Νέες Τεχνολογίες – Ήρων2» με στόχο την εκπαίδευση ενηλίκων πολιτών, αρχάριων στην πληροφορική στη χρήση Η/Υ και τις νέες τεχνολογίες.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΣΠΑ 2007-13) και από το Ελληνικό Δημόσιο.
α) Σε ποιους απευθύνεται
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες (άνω των 18 ετών), που είναι αρχάριοι στην πληροφορική.
β) Περιεχόμενο του προγράμματοςΓενικές γνώσεις σχετικά με τον τρόπο που λειτουργούν οι υπολογιστές
Η χρήση του λειτουργικού συστήματος
WindowsΗ χρήση κειμενογράφου (Word)Η χρήση υπολογιστών φύλλων (Excel)Η χρήση προγράμματος παρουσιάσεων (Powerpoint)Πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αναζήτηση πληροφοριών, εφαρμογές.
Η χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
(e-mail)Σύγχρονα θέματα που αφορούν τη χρήση του διαδικτύου (ασφάλεια, ιοί υπολογιστών κ.λπ.)
Η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ!
γ) Διάρκεια ΠρογράμματοςΗ διάρκεια του προγράμματος είναι 50 ώρες. Μαθήματα θα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα από 2,5 ώρες κάθε φορά, απογευματινές ώρες. Τα τμήματα ολοκληρώνονται σε διάστημα 10 εβδομάδων (2,5 μηνών περίπου).
δ) Έναρξη τμημάτων
Τα τμήματα θα ξεκινήσουν το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2011.
ε) Τόπος διεξαγωγής
Τα τμήματα θα γίνονται στα εργαστήρια πληροφορικής των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευόμενοι θα ενταχθούν σε τμήμα που θα λειτουργήσει σε κάποιο κοντινό σχολείο της περιοχής τους (εφόσον υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός αιτήσεων από την περιοχή).
στ) ΠιστοποίησηΟι εκπαιδευόμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα, θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης.
ζ) Αιτήσεις συμμετοχήςΑιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται άμεσα, στη γραμματεία του προγράμματος Δνση: Ειρήνης 34, Κατερίνη, τηλ: 2351037774, ώρες λειτουργίας: 9 – 13




Χάστε κιλά κλείνοντας το καλοριφέρ!

Η θερμότητα των κλειστών χώρων δεν μας αφήνει να κάψουμε πολλές θερμίδες


 
ΛΟΝΔΙΝΟ Τα ζεστά σπίτια τον χειμώνα όπου λειτουργεί το καλοριφέρ στο... φουλ συντελούν στην «επιδημία» της παχυσαρκίας! Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές του University College στο Λονδίνο, σύμφωνα με τους οποίους η θαλπωρή των κλειστών χώρων μπορεί να μας αρέσει αλλά δεν μας αφήνει να κάψουμε πολλές θερμίδες (κάτι που θα συνέβαινε αν χρειαζόταν να ζεστάνουμε το σώμα μας σε περίπτωση που βρισκόμασταν σε έναν κρύο χώρο).

Οι επιστήμονες από το Λονδίνο αναφέρουν ότι στον ανεπτυγμένο κόσμο η μέση εσωτερική θερμοκρασία των διαφορετικών χώρων συνεχώς ανεβαίνει. Με δεδομένο μάλιστα ότι περνούμε πλέον όλο και περισσότερο χρόνο σε κλειστούς χώρους, είτε εργαζόμενοι σε ένα γραφείο, είτε μπροστά στην τηλεόραση και τον υπολογιστή, ο συνδυασμός ζέστης και ακινησίας μάς κάνει να χάνουμε τη μάχη με τη ζυγαριά.

Οπως σημειώνουν οι ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό «Οbesity Reviews», όταν το σώμα είναι συνεχώς ζεστό δεν μετατρέπει τον «καφέ» λιπώδη ιστό σε ενέργεια. Το αποκαλούμενο «καφέ» λίπος αποτελεί μια μορφή λίπους του οργανισμού που όταν ενεργοποιηθεί εξαιτίας χαμηλής θερμοκρασίας καίει θερμίδες πολύ ταχύτερα από το λίπος του οργανισμού που όλοι γνωρίζουμε και το οποίο έχει λευκο-κίτρινο χρώμα. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι τη συγκεκριμένη μορφή λίπους διέθεταν μόνο τα βρέφη, ωστόσο πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι υπάρχει και στους ενηλίκους.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, η μέση θερμοκρασία ενός καθιστικού ανεβαίνει κατά περίπου μισό βαθμό Κελσίου κάθε δεκαετία και ξεπερνά πλέον τους 20 βαθμούς Κελσίου. Πρέπει να κατεβάσουμε λοιπόν τον θερμοστάτη για να κατεβεί και ο δείκτης της ζυγαριάς.
 
πηγή:tovima.gr  

Στο ίδιο «ράντσο» … μαθητές !!!

 
πηγή:greki

Μεγαλώνοντας υπάκουα παιδιά


  Μεγαλώνοντας υπάκουα παιδιά 

Το μικρότερο ηλεκτρικό Audi!


Το μικρότερο ηλεκτρικό Audi! 

Θαύματα της φύσης:ενδιαφέρουσες σπηλιές

Crystal Cave in Mexico – Carsten Peter, © National Geographic.

Swallow Cave in Mexico – Chris Mclennan

Natural Bridge in Australia – Destin Sparks

Channel Islands in France – Jsysco

Deer Cave in Borneo

Caves at the North End of Barbados – studio.maris

Εξωφρενικό! Βγάλαμε ελληνικά νησιά στο σφυρί!

Δώδεκα από τα ωραιότερα ελληνικά νησάκια στο Αιγαίο, αλλά και κοντά στην Αθήνα και στην Πελοπόννησο βγαίνουν ήδη στο… σφυρί με μεσίτη την εταιρεία Private Islands Inc που έχει έδρα τον Καναδά.
Τα νησάκια που πωλούνται είναι:
ΚΑΡΔΙΩΤΙΣΣΑ - Κεντρικό Αιγαίο – Σύνδεση με Φολέγανδρο και Σίκινο
280 στρέμματα, τιμή πώλησης: 6.500.000 ευρώ

ΝΑΥΣΙΚΑ: Έχει 2 φυσικά λιμάνια – Υποδοχή Ferry
1.280 στρέμματα, τιμή πώλησης: 6.900.000 ευρώ

ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ: Πολύ κοντά σε Αθήνα και Κόρινθο
300 στρέμματα, τιμή πώλησης: 15.500.000 ευρώ

ΒΟΥΒΑΛΟΣ: Κολυμπήστε με τα δελφίνια σε αυτό το θεσπέσιο νησί, σ΄ έναν κόλπο περιτριγυρισμένο από τη θαυμάσια θέα των βουνών της Δ. Ελλάδας.
31.63 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Δίπλα στην Πελοπόννησο, δύο ώρες από την Αθήνα
750 στρέμματα

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: Με καθαρούς τίτλους ιδιοκτησίας
2,5 στρέμματα, τιμή πώλησης: 1.500.000 ευρώ

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ «ΛΙΧΝΑΡΙ»: Ιδανικό για ανάπτυξη οικισμού
95 στρέμματα, τιμή πώλησης: 3.000.000 ευρώ

ΤΡΑΓΟΝΗΣΙ: Κοντά στην Αθήνα, ιδανικό για ιδιωτικό θέρετρο
90 στρέμματα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 01: 2 φυσικά λιμάνια και 2 φυσικές ακτές. Το νησί διαθέτει λόφους με υψόμετρο 77 μ. από τη θάλασσα.
170 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος

"ΜΙΚΡΗ ΑΜΟΡΓΟΣ":
494 στρέμματα, τιμή πώλησης 6.100.000 ευρώ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 03: Ένα από τα πέντε στο σύμπλεγμα νησιών Εχινάδες. Εύκολη πρόσβαση από Αθήνα.
49.4 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 02: Ιόνιο πέλαγος
58.3 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος.

πηγή:newsbomb.gr

Ελαιόλαδο κατά της κατάθλιψης


Όσο περισσότερα λιπαρά και βιομηχανικές τροφές καταναλώνει κάποιος, τόσο περισσότερο επιβαρύνει την ψυχική υγεία του, με τον κίνδυνο της κατάθλιψης να παραμονεύει. Αντίθετα, οι μεσογειακές τροφές και ιδιαίτερα το ελαιόλαδο φαίνεται πως δρουν κατά της κατάθλιψης, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Ναβάρα και της Λας Πάλμας στα Κανάρια νησιά, με επικεφαλής τον καθηγητή προληπτικής ιατρικής, Αλμουδένα Σάντσεζ -Βιγιέχας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό PLoS ONE, διαπίστωσαν επίσης ότι ορισμένες μεσογειακές τροφές, όπως το ελαιόλαδο, που έχουν πολλά ωμέγα-9 λιπαρά οξέα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο της κατάθλιψης, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορρείο ειδήσεων.
Οι επιστήμονες μελέτησαν για έξι χρόνια τη διατροφή, τον τρόπο ζωής και την κατάσταση της υγείας περισσότερων από 12.000 εθελοντών, από τους οποίους κανείς δεν είχε κατάθλιψη στην αρχή της έρευνας, ενώ 657 είχαν διαγνωστεί με αυτήν στο τέλος, μετά την πάροδο της εξαετίας. Όσοι κατανάλωναν συχνά "fastfood" και γλυκά βιομηχανικής παραγωγής, πλούσια σε υδρογονωμένα "τρανς" λιπαρά, εμφάνιζαν σημαντική αύξηση (έως 48%) του κινδύνου εμφάνισης κατάθλιψης, σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν τέτοια λίπη.
Όσο περισσότερα λιπαρά κατανάλωνε κάποιος, τόσο φαινόταν να επιβαρύνει την ψυχική υγεία του, σύμφωνα με τους ερευνητές. Από την άλλη, διαπιστώθηκε ότι τα πολυακόρεστα λίπη, που υπάρχουν στα ιχθυέλαια και στα φυτικά έλαια, όπως το ελαιόλαδο, "σχετίζονται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης κατάθλιψης".
Η μελέτη επισημαίνει ότι σε όλο τον κόσμο περίπου 150 εκατ. άνθρωποι υποφέρουν από συμπτώματα κατάθλιψης, ενώ σε ορισμένες χώρες, όπως στις ΗΠΑ και τη βόρεια Ευρώπη (σε αντίθεση με τις μεσογειακές ευρωπαϊκές χώρες) είναι αυξημένο το ποσοστό κατανάλωσης ανθυγιεινών κορεσμένων και "τρανς" λιπαρών, που υπάρχουν σε κρέατα, βούτυρα, μαζικά παραγόμενα γλυκά και φαγητά "fast food". Οι ερευνητές υπογραμμίζουν, επίσης, ότι τα θανατηφόρα καρδιαγγειακά περιστατικά σχετίζονται και με την κακή διατροφή.

 πηγή:enet.gr

Γορίλας περπατάει σαν άνθρωπος

 Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει το video που θα παρακολουθήσετε παρακάτω, τον 21 ετών γορίλα Ambam, να περπατάει σαν άνθρωπος στο Κέντρο Αγρίων Ζώων του Κεντ.

Όπως δήλωσε ο φύλακας Phil Ridges, «Ο πατέρας του Ambam, ο Bitam, συνήθιζε να επιδεικνύει παρόμοια συμπεριφορά όταν κουβαλούσε φορτία φαγητού».

Αν και όλοι οι γορίλες περπατάνε, ενίοτε, στα δύο πόδια ο Ambam έχει γίνει διάσημος τόσο για την άνεση όσο και για τη συχνότητα που βαδίζει στα δύο του πόδια.

δείτε το βίντεο

πηγή:zougla.gr