Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Το θείο ελληνικό αλφάβητο



Μάθετε να αναγνωρίζετε τις κωδικοποιημένες γνώσεις που περιέχονται στα στοιχεία ή αλλιώς γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου.


γράφει ο Γιώργος Χαραλαμπίδης
Το θείο ελληνικό αλφάβητο
Όλοι μας γνωρίζουμε από την πρώτη ημέρα της εισόδου μας στο σχολείο, ότι το Αλφάβητό μας, αποτελείται από 24 ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Όποιος δεν σε θέση να αναγνωρίζει τις κωδικοποιημένες γνώσεις που περιέχονται σε αυτά τα στοιχεία, θεωρείται ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ.


Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζουμε ότι υπάρχει μία θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στο Αλφάβητο των 24 στοιχείων που χρησιμοποιούμε σήμερα και στο αρχαίο Ελληνικό αλφάβητο το οποίο αποτελείται από 27 στοιχεία.


Αυτό το αρχαίο αλφάβητο των 27 στοιχείων, θεωρείται απολύτως ολοκληρωμένο, διότι εμφανίζει μία εντελώς διαφορετική και ολοκληρωμένη δομή, που χαρακτηρίζεται από ένα πλήθος εξαιρετικά σημαντικών ιδιοτήτων.


Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να γνωρίσουμε λοιπόν αυτήν την ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ του Αρχαίου Ελληνικού Αλφαβήτου των 27 στοιχείων, που το καθιστά ΜΟΝΑΔΙΚΟ και ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο αλφάβητο που βρίσκεται σε χρήση επάνω στον πλανήτη Γη.


Το πρώτο αδιαμφισβήτητο γεγονός που θα πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι τα 27 στοιχεία του Αλφαβήτου διαθέτουν μια κρυμμένη ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.
Οποιοδήποτε ξένο Αλφάβητο και αν εξετάσουμε θα διαπιστώσουμε ότι αποτελείται από έναν αριθμό στοιχείων, τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο σαν γράμματα, προκειμένου να καταφέρουν να αποδώσουν την ηχητική των λέξεων.


Αντιθέτως, οι εσωτερικοί κανόνες που ισχύουν στο Αρχαίο Ελληνικό Αλφάβητο ακολουθούν μία εντελώς διαφορετική λογική.
Η παγκόσμια πρωτοτυπία του Αρχαίου Ελληνικού Αλφαβήτου, είναι ότι το κάθε σύμβολο ή στοιχείο του μπορεί να εκληφθεί, όχι μόνο ως ΓΡΑΜΜΑ όπως συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα αλφάβητα, αλλά ταυτοχρόνως μπορεί να εκληφθεί και σαν ΑΡΙΘΜΟΣ αλλά επίσης και σαν μία ΜΟΥΣΙΚΗ ΝΟΤΑ!


Επομένως το κάθε ένα από τα 27 ΣΤΟΙΧΕΙΑ του ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ακολουθεί μία ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΗ ΔΡΑΣΗ η οποία του επιτρέπει να ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ:


1. ΓΡΑΜΜΑ


2. ΑΡΙΘΜΟ


3. ΜΟΥΣΙΚΗ ΝΟΤΑ


Θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε καλύτερα αυτές τις μοναδικές δυνατότητες του Αρχαίου Ελληνικού Αλφαβήτου και να μας αποκαλυφθεί αυτή η πολύ καλά κρυμμένη εσωτερική του δυναμικότητα, αν κατατάξουμε αυτά τα 27 στοιχεία του σε 3 σειρές όπου η κάθε μία θα αποτελείται από 9 στοιχεία.
Διότι αφενός μεν ο αριθμός 9 είναι ο μεγαλύτερος μονοψήφιος αριθμός που υπάρχει, αφετέρου δε το 3 αναφέρεται στην τρισυπόστατη διάσταση του αρχαίου αλφαβήτου.


Στον πίνακα που ακολουθεί έχουμε κατατάξει τα 27 στοιχεία του αρχαίου αλφαβήτου σε 3 σειρές.
Untitled3
Παρατηρούμε ότι με την συγκεκριμένη διάταξη, οι 3 σειρές που προκύπτουν αποκτούν ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό:
Η πρώτη σειρά περιλαμβάνει τους αριθμούς από το 1 ως το 9
Η δεύτερη σειρά περιλαμβάνει τους αριθμούς από το 10 ως το 90
Η τρίτη σειρά περιλαμβάνει τους αριθμούς από το 100 ως το 900.


Παρατηρούμε επίσης ότι από το αρχαίο αλφάβητο έχουν αφαιρεθεί τα εξής στοιχεία:
Το γράμμα F που έχει αριθμητική αξία 6,
Το γράμμα Q που έχει αριθμητική αξία 90
Το γράμμα ΣΑΝΜΠΥ που έχει αριθμητική αξία 900.
Το ΣΑΝΜΠΥ είναι το πλέον μυστηριώδες στοιχείο του αρχαίου αλφαβήτου, διότι δεν γνωρίζουμε σε ποια περίπτωση μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν γράμμα, ενώ γνωρίζουμε μόνο ότι εκπροσωπεί τον αριθμό 900.


Οι ιδιότητες της Ελληνικής Γλώσσας που προκύπτουν από το αποτέλεσμα της χρήσης αυτού του τρισυπόστατου αλφαβήτου είναι άκρως σημαντικές και αποτελούν επίσης μία παγκόσμια πρωτοτυπία.
Διότι κάθε λέξη, δεν αποτελεί μόνο την έννοια στην οποία αναφέρεται η λέξη αυτή, αλλά ταυτοχρόνως αποκτά με τον τρόπο αυτόν και μία μυστικιστική αλλά και μυητική διάσταση, διότι χαρακτηρίζεται από μία συγκεκριμένη ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΑΞΙΑ που προκύπτει αν προσθέσουμε την αριθμητική αξία του κάθε γράμματος και υπολογίσουμε το άθροισμά της.


Ας δούμε ένα γνωστό παράδειγμα:
Αν υπολογίσουμε την αριθμητική αξία των γραμμάτων της λέξης ΠΟΛΙΤΗΣ, δηλαδή τον λεξάριθμό της, θα έχουμε:
Π=80 + Ο=70 + Λ=30 + Ι=10 + Τ=300 + Η=8 + Σ=200 = 698
Όμως τον ίδιο ακριβώς λεξάριθμο έχει και η λέξη ΟΠΛΙΤΗΣ.
Αυτό σημαίνει ότι για να μπορεί να υφίσταται η έννοια της ΠΟΛΗΣ και του ΠΟΛΙΤΗ, ο ίδιος ο πολίτης θα πρέπει να είναι σε θέση να υπερασπίζεται την πόλη του, ανά πάσα στιγμή, από τους κάθε λογής εχθρούς της που θέλουν να την υποδουλώσουν.
Διαπιστώνουμε επομένως ότι στην Ελληνική λογική ένας ΠΟΛΙΤΗΣ οφείλει ως βασική υποχρέωση απέναντι στην πόλη του να είναι σε θέση να την υπερασπιστεί ως ΟΠΛΙΤΗΣ.
ΠΟΛΙΤΗΣ = ΟΠΛΙΤΗΣ =698


Τέτοιου είδους, ανάλογα παραδείγματα υπάρχουν πάρα πολλά και μας δίνουν πάντοτε την δυνατότητα να ανακαλύπτουμε τον τρόπο σκέψης των προγόνων μας.
Με τον τρόπο αυτό αποκαλύπτεται και ένα ακόμα χαρακτηριστικό της αρχαίας Ελληνική γλώσσας, δηλαδή το γεγονός να μπορεί να αναγραμματίζεται.


Ο Πλάτωνας μας αναλύει στο βιβλίο του ΚΡΑΤΥΛΟΣ την άποψη ότι αν μία λέξη μπορεί μέσα από την διαδικασία των αναγραμματισμών να μας αποκαλύψει την έννοιά της, αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη λέξη αποτελεί μία θεία κατασκευή!


Στην Ελληνική Γλώσσα υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός λέξεων που έχουν την δυνατότητα να ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ και να με τον τρόπο αυτό να μας δίνουν επιπλέον σημαντικές πληροφορίες ως προς την εσωτερική τους ερμηνεία.


Ένα εξαιρετικά αποκαλυπτικό παράδειγμα αναγραμματισμού αποτελεί η ίδια η δομή της λέξης «ΛΕΞΗ» στην οποία αν αλλάξουμε την σειρά της κατάταξης των γραμμάτων της, μας αποκαλύπτει ότι αυτή η λέξη προέρχεται από μία «ΕΛΞΗ» .
Πράγματι, μετά από αυτήν την διευκρίνιση που μας δίνει η ίδια η Ελληνική Γλώσσα, θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να κατανοήσουμε ότι οι ΛΕΞΕΙΣ αποτελούνται από ΕΛΞΕΙΣ γραμμάτων του αλφαβήτου μας που ενώνονται μεταξύ τους και με τον τρόπο αυτόν συναποτελούν τα γράμματα μιας λέξης.
Όπως είναι πολύ εύκολο πλέον να κατανοήσουμε, ένα αλφάβητο που αποτελεί το σύνολο των γραμμάτων που μας επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουμε, είναι απολύτως απαραίτητο για την ΝΟΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ της ανθρωπότητας, διότι μέσω αυτής έλξης των γραμμάτων, μπορούν να σχηματιστούν οι ΛΕΞΕΙΣ με τις οποίες θα ονομάσουμε τις έννοιες που είναι απαραίτητες για την εξέλιξη της ζωής μας.

Πως αποδυναμώνεται η ενέργεια μας



Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει, ότι οι άνθρωποι εκτός από ύλη είμαστε και ενέργεια και σαν ενεργειακά όντα συνεχώς αλληλεπιδρούμε ο ένας με τον άλλο.
Πως αποδυναμώνεται η ενέργεια μας
Όλο και περισσότερο σήμερα ακούμε να γίνεται λόγος για την ενέργεια. Την ενέργεια της Γης, των φυτών, των ζώων, των ανθρώπων. Ενεργειακές θεραπείες, ενεργειακοί τόποι, αντικείμενα φορτισμένα ενεργειακά είναι πλέον μέρος της ζωής μας.


Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει, ότι οι άνθρωποι εκτός από ύλη είμαστε και ενέργεια και σαν ενεργειακά όντα συνεχώς αλληλεπιδρούμε ο ένας με τον άλλο.

Η αύρα μας αντιδρά συνεχώς στην αύρα των άλλων. Όταν συναντάμε κάποιον που μας αρέσει, η αύρα μας ανοίγει και επιτρέπει στην αύρα του άλλου να αναμειχθεί μαζί της.


Όταν δύο ερωτευμένοι είναι μαζί, οι αύρες τους δείχνουν συχνά να συνδυάζονται και να σχηματίζουν μια μεγάλη αύρα με έντονα λαμπρά και ζωντανά χρώματα.



Όταν συναντάμε κάποιον που δεν μας αρέσει, οι αύρες απωθούν η μια την άλλη. Σας έχει τύχει να συναντήσετε κάποιον που τον αντιπαθήσατε αμέσως, αν και δεν υπήρχε κανένας λόγος για κάτι τέτοιο; Η αύρα του απωθούσε τη δική σας προειδοποιώντας σας να μείνετε μακριά του.


Ορισμένα άτομα είναι «ψυχικοί βρικόλακες», δηλαδή απομυζούν τη δική σας για να ενισχύσουν τη δική τους. Αν νοιώσατε ποτέ εντελώς αποστραγγισμένοι από ενέργεια ενώ είσαστε με κάποιον το άτομο αυτό ήταν «ψυχικός βρικόλακας» Αυτά τα άτυχα άτομα συνήθως έχουν άκαμπτη νοοτροπία, δεν διαθέτουν ψυχική αντίληψη και τους λείπει η αυτοεκτίμηση. Συνειδητά ή ασυνείδητα απομυζούν ενέργεια από τους άλλους πράγμα που βοηθά τους ίδιους αλλά κάνει όλους τους άλλους να νοιώθουν εξαντλημένοι και εκνευρισμένοι.


Οι σκέψεις μας μπορούν να επηρεάσουν το αιθερικό μας ομοίωμα. Αν κάνουμε συνεχώς αρνητικές και εχθρικές σκέψεις αυτές αποτυπώνονται στο τέλος στην αύρα μας και έχουν επίδραση στην υγεία μας.



Η αύρα ενός υγιούς ατόμου , όπως φαίνεται στις φωτογραφίες Κίρλιαν λάμπει, κινείται και αλλάζει συνεχώς χρώματα. Αντιθέτως η αύρα ανθρώπων που είναι άρρωστοι μοιάζει με σκοτεινή λίμνη με στάσιμα νερά. Οι αρρώστιες φαίνονται σαν σκούρες κηλίδες ή σαν διακοπές στην κίνηση της αύρας. Οι ενδείξεις αυτές εμφανίζονται πριν το άτομο αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά.


Άτομα που καπνίζουν έχουν μια γκρίζα αύρα. Όταν κόβουν το τσιγάρο σε μερικές εβδομάδες η αύρα τους ξαναβρίσκει την προηγούμενη λαμπρότητα της.


Οι θετικές σκέψεις και πράξεις έχουν αντίστοιχα ευεργετική επίδραση στην υγεία και την ευεξία μας πράγμα που αντικατοπτρίζεται στα θαυμάσια χρώματα που παίρνει το αιθερικό μας ομοίωμα.


Η αύρα φαίνεται να επεκτείνεται σε μέγεθος και τα χρώματα της να γίνονται πιο λαμπερά στο φως του ήλιου, γι αυτό ίσως αισθανόμαστε μεγαλύτερη ζωντάνια και ενεργητικότητα το καλοκαίρι σε σχέση με το χειμώνα.


Όσο πιο ισχυρό είναι το αυρικό μας πεδίο, τόση περισσότερη ενέργεια έχουμε για να κάνουμε αυτά που χρειαζόμαστε και θέλουμε. Όσο πιο δυνατή και υγιής είναι η αύρα μας, τόσο λιγότερες πιθανότητες υπάρχουν να επηρεαζόμαστε από εξωγενείς δυνάμεις.



Aν το αυρικό μας πεδίο είναι αδύναμο, τότε αυτές οι δυνάμεις έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να το παραβιάσουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κουραζόμαστε πιο γρήγορα ή να γινόμαστε υποχείριο των άλλων.


Μια αποδυναμωμένη αύρα μπορεί να κάνει κάποιον να νοιώθει αποτυχημένος, να έχει προβλήματα υγείας ή ακόμα να νοιώθει ότι είναι αναποτελεσματικός σε κάποιες δραστηριότητές του ή γενικά στη ζωή του.


Η αύρα αποδυναμώνεται από:

-Αρνητικές σκέψεις
-Ακατάλληλες δραστηριότητες
-Άγχος
-Κακή διατροφή
-Υπερβολική κούραση
-Έλλειψη φυσικής άσκησης
-Έλλειψη καθαρού αέρα
-Τοξικές ουσίες
-Καπνό, αλκοόλ


Πηγές:
Αura reading for beginners, Richard Webster
How to see and read thw aura, Ted Andrews
μέσω astrology.gr

Ονειροπολούμε την μισή… ζωή μας!




Τη μισή τους μέρα, σε νοητικά ταξίδια ξοδεύουν οι άνθρωποι, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του Χάρβαρντ. Διαπίστωσαν ότι η ονειροπόληση κάνει τους ανθρώπους δυστυχισμένους, καθώς θυσιάζουν το παρόν.

Οι άνθρωποι, χωρίς να το συνειδητοποιούν, περνούν το μισό περίπου χρόνο της μέρας τους κάνοντας σκέψεις ή φαντασιώσεις για πράγματα διαφορετικά από αυτά που κάνουν τη συγκεκριμένη στιγμή.

Το χειρότερο είναι ότι αυτά τα νοητικά «ταξίδια» τους κάνουν πιο δυστυχισμένους, από ό,τι αν μπορούσαν να είναι κυριολεκτικά παρόντες, με το σώμα και το νου τους, στην κάθε στιγμή της καθημερινότητάς τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι στο σεξ, περισσότερο από κάθε άλλη δραστηριότητα, οι άνθρωποι βρίσκονται στο παρόν, άρα είναι και πιο ευτυχισμένοι.

Οι ψυχολόγοι Ντάνιελ Γίλμπερτ και Μάθιου Κίλινγκγουορθ του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό Science, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τη βρετανική Γκάρντιαν, διαπίστωσαν ότι η τάση γυναικών και ανδρών να βρίσκονται συνεχώς «κάπου αλλού» μειώνει τελικά την ευτυχία που νιώθουν. «Το ανθρώπινο μυαλό είναι περιπλανώμενο και ένα περιπλανώμενο μυαλό είναι δυστυχισμένο», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις 2.250 ατόμων από 83 χώρες με τη βοήθεια μιας εφαρμογής του iPhone την οποία ανέπτυξαν, μέσω της οποίας καλούσαν σε συχνά αλλά άτακτα χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα τους εθελοντές (ακόμα και όταν έκαναν σεξ!) και τους ζητούσαν να απαντήσουν πόσο ευτυχισμένοι ήσαν, τι έκαναν εκείνη τη στιγμή και τι σκέφτονταν. Όπως αποκαλύφτηκε, σχεδόν το μισό χρόνο οι άνθρωποι «ονειρεύονται», δηλαδή το μυαλό τους περιπλανιέται σε άσχετα πράγματα, ευχάριστα ή δυσάρεστα.

Οι αμερικανοί ψυχολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η περιπλάνηση του νου αποτελεί γενικά την αιτία μάλλον και όχι τη συνέπεια του διάχυτου αισθήματος δυστυχίας μέσα στη μέρα.

Οι εθελοντές, γενικά, δήλωσαν πιο χαρούμενοι όταν έκαναν σεξ, ασκούνταν σωματικά ή είχαν κάποια συζήτηση, ενώ ήταν λιγότερο ευτυχισμένοι όταν χρησιμοποιούσαν τον υπολογιστή, όταν ξεκουράζονταν ή δούλευαν.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι μόνο το 4,6% του αισθήματος ικανοποίησης και ευτυχίας που νιώθει ένας άνθρωπος σε μια δεδομένη στιγμή, μπορεί να αποδοθεί στη συγκεκριμένη δραστηριότητα της κάθε στιγμής, ενώ η περιπλάνηση του μυαλού συνεισφέρει περισσότερο

Οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο συγκεντρωμένοι στο παρόν και ο νους τους περιπλανιέται λιγότερο, όταν κάνουν σεξ, γι’ αυτό είναι πιο ευτυχισμένοι. Σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, ο νους περιπλανιέται τουλάχιστον στο 30% του χρόνου.

Διάφορες θρησκείες και φιλοσοφικές παραδόσεις έχουν τονίσει εδώ και αιώνες την ανάγκη του ανθρώπου να ζει στο παρόν, αν θέλει πραγματικά να ολοκληρωθεί και να ευτυχίσει. Η σύγχρονη επιστήμη φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει αυτό που οι σοφοί λένε εδώ και καιρό.


Πηγή: ygeianews.gr