Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ....ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ . !!! [ video με υπότιτλους ]Μέσω του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ο γνωστός Έλληνας οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης, μετέφερε σε περισσότερα από 8,5 εκατομμύρια τηλεθεατών στο Ηνωμένο βασίλειο την πρότασή του για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης.
Πέραν της συμφωνίας ή της διαφωνίας με όσα αναφέρει και προτείνει στο εξαιρετικό ρεπορτάζ, ή μάλλον μίνι-ντοκιμαντέρ που μαγνητοσκόπησε για το Channel 4, ο Βαρουφάκης πρόσφερε πραγματικά ότι καλύτερο μπορούσε στη δοκιμαζόμενη χώρα μας. Πολέμησε αποτελεσματικά το στερεότυπο του «τεμπέλη Έλληνα» και του «εργατικού Βορειοευρωπαίου» και γι’ αυτό αξίζει συγχαρητήρια…
Παρακολουθήστε το βίντεο πατώντας ΕΔΩ protagon.gr

"Θαρσείν Χρη" (Πρόδρομος Εμφιετζόγλου)

 
"ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ"
Έξοδος από το αδιέξοδο με εθνικούς όρους!
"Δεν είναι κρίμα να γονατίσεις, κρίμα είναι να μην ξανασηκωθείς και να προχωρήσεις".

Γονατίσαμε από τα λάθη μας, όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά, ηθικά, πνευματικά και πολιτιστικά. Και άλλες φορές όμως το Έθνος μας γονάτισε, αλλά πάντα είχε τις δυνάμεις να σηκωθεί και να προχωρήσει. Και τώρα πρέπει, και μπορούμε, να ξανασηκωθούμε.
Χρειάζεται πίστη. Πίστη στον Θεό, πίστη στην πατρίδα, πίστη στις δυνάμεις μας. Χρειάζεται όμως και αποφασιστικότητα, πείσμα, θυσίες, και σοφία.
Πρώτα πρέπει να δούμε τα λάθη μας που μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση. Να τα παραδεχθούμε, να διδαχθούμε, να μην τα επαναλάβουμε. Πρέπει να αλλάξουμε, να γεννάμε, να παράγουμε, να γίνουμε καλλίτεροι. Να επιλέξουμε τη νέα ηγεσία της χώρας με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον, τους καλλίτερους για την πατρίδα. Να διορθώσουμε τα του οίκου μας. Νέα κρατική οργάνωση, αποτελεσματική, με περιορισμό δαπανών που να συμβάλει στην ανάπτυξη, να καταπολεμήσει την αναξιοκρατία και την διαφθορά, που να βοηθάει, αντί να διώχνει τα καλλίτερα παιδιά της.
Μια διακυβέρνηση, που επιτέλους θα στείλει στη φυλακή όσους έκλεψαν την πατρίδα, θα επαναφέρει το αίσθημα ευθύνης, εμπιστοσύνης, αξιοκρατίας και δικαιοσύνης σε όλους τους πολίτες.
Όλα τα ανωτέρω, είναι εύκολα στη θεωρία, όμως δύσκολα στην πράξη. Και το χειρότερο, χρειάζονται χρόνο. Και χρόνο δεν έχουμε. Πρέπει λοιπόν, άμεσα να αποφασίσουμε δύο κρίσιμα αποφασιστικά βήματα, που θα ανατρέψουν την σημερινή παρακμιακή αυτοκαταστροφική κατάσταση, να κόψουμε τα δεσμά του μνημονίου. Του σημερινού μας γόρδιου δεσμού.
Πρέπει λοιπόν τώρα, πρώτον, να κηρύξουμε την Α.Ο.Ζ. μας και να εκμεταλλευτούμε τα πλούσια ενεργειακά αποθέματα, και δεύτερον, να θέσουμε επίσημα και να απαιτήσουμε τις οφειλόμενες Γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις.

Α.Ο.Ζ.
Αυτή είναι η Ελληνική Α.Ο.Ζ, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας που ψηφίσθηκε στο Montego Bay στις 10 Δεκεμβρίου του 1982, και οριστικοποιήθηκε με τις πράξεις του Ο.Η.Ε. τον Μάρτιο του 1986 και τον Ιούλιο του 1993. Την εν λόγω συνθήκη την κυρώσαμε το 1995 και βέβαια, σύμφωνα και με το Σύνταγμά μας, υποχρεούμεθα να την εφαρμόσουμε. Και απορεί κανείς γιατί δεν κηρύξαμε την Α.Ο.Ζ μας τόσα χρόνια. Γιατί αυτή η συστηματική ύποπτη σιωπή; Εγκληματική αμέλεια ή "φοβικό σύνδρομο";
Φτάνει πια με αυτό το "φοβικό σύνδρομο". Φοβόμαστε τους Τούρκους, τους Αμερικάνους, τους Γερμανούς, ακόμα και τους Σκοπιανούς! Φτάνει πια.
Δεν φοβήθηκε η ματωμένη Κύπρος που κήρυξε και οριοθέτησε την κυπριακή Α.Ο.Ζ. με την Τουρκία πάνοπλη στο νησί. Δεν φοβήθηκε ο Τάσσος Παπαδόπουλος, οι δικοί μας γιατί φοβούνται εδώ και 25 χρόνια;
Τώρα όμως διαφαίνονται επιτέλους τα πρώτα ελπιδοφόρα σημάδια. Οι αγώνες του Καθηγητή Καρυώτη και αρκετών άλλων, αρχίζουν να αποδίδουν. Ο Αντώνης Σαμαράς διεκήρυξε την Ελληνική ΑΟΖ ως πρώτη προτεραιότητα και σύντομα ξεκινούν συνομιλίες με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση της Ελληνοαιγυπτιακής ΑΟΖ.
Το 1912 ο Βενιζέλος διπλασίασε την Ελλάδα. Το 2012 μπορούμε να την διπλασιάσουμε και πάλι. Και πέραν της τεράστιας γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας μας, να αρχίσουμε άμεσα την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου όλης της Α.Ο.Ζ. μας.
Το Ισραήλ και η Κύπρος άνοιξαν το δρόμο. Εμείς πρέπει να μη χάσουμε στιγμή πλέον.
Οι σημερινές εκτιμήσεις της αξίας των κοιτασμάτων υπερβαίνουν τα 3 τρισεκατομμύρια, και όπως απεδείχθη με τις αντίστοιχες γεωτρήσεις στο Ισραήλ και Κύπρο, η πραγματικότητα υπερβαίνει τις εκτιμήσεις.
Λοιπόν άμεσα Α.Ο.Ζ.,άμεσα προκήρυξη διαγωνισμών στα 10 πρώτα οικόπεδα, όχι μόνο στο Ιόνιο αλλά και στο Αιγαίο. Ανατολικά της Θάσου. Νότια της Κρήτης. Νότια του Καστελόριζου.
Προτείνω την παραχώρηση όλων των δικαιωμάτων εξόρυξης και εκμετάλλευσης στην "Ελληνική Εταιρεία Υδρογονανθράκων", την εκτίμηση της αξίας των κοιτασμάτων από διεθνείς οίκους και την προσφορά του 20% των μετοχών της Εταιρείας στους απανταχού Έλληνες. Με εκτίμηση σημερινής αξίας 1 τρισεκατομμυρίου λοιπόν και προσφορά του 20% των μετοχών στη μισή αξία, μπορεί να συγκεντρωθούν 100 δισεκατομμύρια. Και αν μείνουν αδιάθετες μετοχές, αυτές μπορεί να διατεθούν στο παγκόσμιο επενδυτικό κοινό. Με σφιχτό χρονοδιάγραμμα η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί σε 1 χρόνο.
Μετά από 4 χρόνια, όταν θα έχουν προχωρήσει οι έρευνες, όταν το ελληνικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο θα ρέουν στην Ευρώπη αποτρέποντας την ενεργειακή της ασφυξία, τότε μπορεί να γίνει επανεκτίμηση της αξίας της Εταιρείας και έκδοση νέων μετοχών και πάλι με παρόμοια διαδικασία.
Και βέβαια, πρέπει να θέσουμε με παρρησία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι η Ελληνική Α.Ο.Ζ. είναι και Ευρωπαϊκή Α.Ο.Ζ., ότι όταν τα παγκόσμια αποθέματα φυσικού αερίου και το πετρέλαιο θα λιγοστεύουν, άρα οι τιμές θα ανεβαίνουν, η Ευρώπη θα έχει τη δική της ενέργεια, που δεν θα εξαρτάται από ένα "επεισόδιο" στα στενά του Ορμούζ ή στο Σουέζ, ούτε σε διαμάχες Ρωσίας-Ουκρανίας, ούτε στους εκβιασμούς της Τουρκίας.
Και βέβαια, πρέπει να υποστηρίξουν και να χρηματοδοτήσουν τα ενεργειακά έργα υγροποίησης και αγωγού φυσικού αερίου Ισραήλ-Κύπρου–Κρήτης–Ηπείρου–Ιταλίας και να μην επιτρέψουν πειρατικές ενέργειες οιουδήποτε αντίθετες με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και της ίδιας της Ένωσης.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ
Οι Γερμανοί δεν πρέπει να ξεχνούν τα εγκλήματα που διέπραξαν στην πατρίδα μας τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μας ερείπωσαν και μας λεηλάτησαν. 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα. Έκαψαν 1.700 χωριά, δολοφόνησαν χιλιάδες Έλληνες. Το Δίστομο δεν ξεχνιέται, όποια απόφαση και αν βγάλει η Χάγη.
Μας χρωστούν λοιπόν, δεν τους χρωστούμε. Και μας χρωστούν τις πολεμικές επανορθώσεις, αλλά και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο!
Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν, πρέπει να πληρώσει και η Γερμανία. Το 1990 η Γερμανία ενοποιήθηκε, άρα και η τελευταία δικαιολογία εξέλιπε. Να τηρήσουν και το λόγο που έδωσε ο Καγκελάριός τους Erhard το ’64. Τα κράτη έχουν συνέχεια και οι υποχρεώσεις πρέπει να τηρούνται εκατέρωθεν. Ο Χίτλερ το παραδέχθηκε, πλήρωσε μάλιστα δύο δόσεις, πώς μπορεί η Μέρκελ να το αρνείται;
Τι μας οφείλουν λοιπόν τώρα οι Γερμανοί; Με μέσο τόκο 6% από το ’44 μέχρι τώρα, μας οφείλουν 165 δισεκατομμύρια $ από το κατοχικό δάνειο και 335 από τις πολεμικές επανορθώσεις, ήτοι 500 δισεκατομμύρια $. Κατ’ άλλους υπολογισμούς, του Γάλλου Οικονομολόγου Depla, το ποσό ανέρχεται σε 575 δισεκατομμύρια $, ήτοι περί τα 440 δισεκατομμύρια.
Είναι επιτέλους καιρός το θέμα να τεθεί επίσημα, από την Ελλάδα στη Γερμανία και να οριστικοποιηθεί ο τρόπος αποπληρωμής. Επίσημα, υπεύθυνα, ανυποχώρητα, χωρίς "φοβικό σύνδρομο".
Και να δώσουμε και μία συμβουλή στην Μέρκελ, τον Σόιμπλε και όσους μας ειρωνεύονται, υποτιμούν και εξευτελίζουν: Δύο φορές τον περασμένο αιώνα αιματοκυλίσατε την Ευρώπη, οδηγήσατε τη χώρα σας σε ολική καταστροφή. Πάρτε το μάθημα της Ιστορίας. Μην επαναλάβετε το ίδιο λάθος τρίτη φορά.
Τα 100 δισεκατομμύρια από την μετοχοποίηση του 20% των πόρων της Ελληνικής Α.Ο.Ζ., συν την τμηματική καταβολή από τις πολεμικές επανορθώσεις της Γερμανίας, δεν θα αλλάξουν μόνο τη σημερινή οικονομική αθλιότητα στην Ελλάδα. Θα αποτελέσουν το απαραίτητο οικονομικό εφαλτήριο, για να αποκτήσουμε την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια μας. Θα μας βοηθήσουν, σοφότεροι πια, να προχωρήσουμε, να γεννάμε, να δημιουργούμε, να παράγουμε πολιτισμό, ότι κάναμε εδώ και 3.000 χρόνια!
Εμπρός λοιπόν, "Θαρσείν Χρη".

________________________
Ομιλία του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, σε συζήτηση που διοργανώθηκε από το ΕΛΚΕΔΑ στην Παλαιά Βουλή, 23 Φεβ 2012

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΓΑΠ


ΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΓΑΠ ... ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ Ο ΠΟ@$ΤΑΡΑΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Σε εθνικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται η υπόθεση της διαρροής των ενδοεταιρικών συνομιλιών των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών και ενός από τα πλέον σεβάσμια think tank των ΗΠΑ Stratfor, καθώς αποδεικνύεται ότι την στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, τον Δεκέμβριο του 2009 δήλωνε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 ότι «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007!
Με δεδομένη όμως την ανάγκη να προσφύγει η τότε κυβέρνηση στον μηχανισμό στήριξης, προτίμησε αντί να... ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις, στην περιοχή, έστω και χωρίς να καθορίσει την ΑΟΖ, προτίμησε να οδηγήσει την χώρα στο Μνημόνιο!

Λίγους μήνες μετά και ενώ οι πληροφορίες είχαν αρχίσει και διέρρεαν ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στη Βουλή είπε τα ίδια:
«Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα».

Στο WikiLeaks διέρρευσαν μάλιστα εκτιμήσεις των στελεχών του Stratfor που ανέφεραν ότι
«Καλύτερα μετά από αυτό να συνδεθεί η Ελλάδα με το δολάριο, αν βγει από την ζώνη του ευρώ».

Σε ότι αφορά τα πετρέλαια (οι συζητήσεις των στελεχών που διέρρευσαν αφορούν διάστημα από τα μέσα του 2009 μέχρι το 2011) υπάρχουν και μυστικές έρευνες προηγούμενων ετών οι οποίες δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουν εντοπιστεί τεράστια κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά και στο Αιγαίο!


Τα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα αποκαλύπτουν συζητήσεις του επικεφαλής της Stratfor με δικούς του αναλυτές- δεν είναι δηλαδή μια εκτίμησή τους απλά αλλά διαρροή.


Οι υπολογισμοί φαίνεται να στηρίζονται σε επαφή με το ίδιο τον επικεφαλής της Noble Energy ο οποίος έχει ολόκληρο τον φάκελο για τα εντοπισθέντα κοιτάσματα στην Α.Μεσόγειο.


Τα κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ.


Τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.


Τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην λεκάνη του Βόρειου Αιγαίου, αποκαλύπτουν τα αρχεία του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ που τόσα χρόνια έμεναν κρυμμένα, για την ακρίβεια,
θαμμένα! Στη λεκάνη του βόρειου Αιγαίου, τόσο ανατολικά του πεδίου του Πρίνου, περί τη νησίδα Μπάμπουρας (και γύρω τοποθεσίες) όσο και δυτικά, προς τα νότια του κόλπου του Στρυμώνα και το Άγιο Όρος, τα εικαζόμενα δυνητικά κοιτάσματα επαρκούν για να καλύψουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Δηλαδή, περίπου 5,5 δισ. απολήψιμων (και όχι ΟΟΙΡ !) βαρελιών, με δυνατότητα παραγωγής πάνω από 100.000 βαρέλια/ημέρα. Και αυτές είναι ενδείξεις μόνο από τη βόρεια περιοχή του Αιγαίου.


Παλαιότερες, προ του 2000, μελέτες του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ κάνουν λογο για όγκο Πρωτογενούς Υφιστάμενου Πετρελαίου (ΟΟΙΡ) που συντηρητικά εκτιμάτο σε άνω των 4 δισ. βαρέλια ανεπιβεβαίωτα αποθέματα στο Αιγαίο (Λεκάνες Θεσσαλονίκης και Βορείου Αιγαίου) και γύρω σε άλλα 2 δισ. βαρέλια στη ζώνη της Λεκάνης Ιονίου.


Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τη μέση αναλογία που διέπει τη σχέση μεταξύ ΟΟΙΡ και ωφέλιμες απολήψιμες ποσότητες, θα μπορούσαμε συντηρητικά να υπολογίσουμε ότι το σύνολο ανεπιβεβαίωτων και δυνητικώς εκμεταλλεύσιμων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα είναι της τάξεως των 1,2 δισ. ισόποσων βαρελιών. Δηλαδή μια αύξηση τουλάχιστον κατά 120 φορές του σημερινού αποθέματος των 10 εκατ. βαρέλιων!


Όλα αυτά ήταν σε γνώση της κυβέρνησης Παπανδρέου τον Δεκέμβριο του 2009 όταν έκανε την περίφημη δήλωση
«Δεν υπάρχει πετρέλαιο» και βέβαια μία τέτοια παραδοχή θα άλλαζε ολόκληρη της ψυχολογία και δεν θα δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης τον Μάϊο του 2010.

Όταν υπογράφηκε το πρώτο Μνημόνιο, αναγγέλθηκε άμεσα η ίδρυση φορέα υδρογονανθράκων και σταδιακά άρχισαν να έρχονται στην δημοσιότητα πληροφορίες για ύπαρξη κοιτασμάτων, πάντα από ανεξάρτητες πηγές, όπως το
defencenet, η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ κλπ. Και ξαφνικά προκηρύχθηκαν και διαγωνισμοί για την Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Κρήτη (όχι όμως τη νοτιοανατολική)!

Και τώρα, μετά τη ψήφιση του νέου Μνημονίου και την αλλαγή του νόμου που διέπει τη νέα δανειακή σύμβαση από το ελληνικό σε βρετανικό δίκαιο (
που σημαίνει κατάσχεση των εσόδων από πετρέλαιο και φυσικό αέριο) τελικά αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες…
apmea
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και προσέξτε (στο 1:27 του βίντεο) τι απαντά ο προδότης Τζέφρυ...

 


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz1o5OD0I30

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ!!... ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ...ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ!!...ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ " ΟΠΛΑ" ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!

Μια παραγωγή του Crash που πρέπει να δουν και να κρατήσουν όλοι οι Έλληνες.

Τ
ο ντοκιμαντέρ του Crash παρουσιάζει το χρονικό της μεγάλης λεηλασίας, ξεσκεπάζει συνωμότες και αποκαλύπτει την ωμή αλήθεια με ντοκουμέντα, αποδείξεις και ονόματα.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz1o5Gf9LuD

Τα μυστικά για τον ιδανικό ύπνο

Ο καλός ύπνος μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή μας, κάνοντάς την πιο ποιοτική και εύκολη, δεδομένων των... ούτως ή άλλως δύσκολων συνθηκών της καθημερινότητας.

Μία έρευνα που διεξήχθη σε 2.000 ενήλικες στη Βρετανία, αποκάλυψε τα "κλειδιά" ενός καλού ύπνου, που δεν θα πρέπει να έχει διάρκεια λιγότερη των οχτώ ωρών καθημερινά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ό,τι κάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας και κυρίως το απόγευμα επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου μας.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων, γυρνώντας από τη δουλειά στο σπίτι, περνούν τουλάχιστον δύο ώρες κάνοντας διάφορα πράγματα, πριν πέσουν στο κρεβάτι, με τον μέσο άνθρωπο να παρακολουθεί σχεδόν δυο ώρες τηλεόραση, κυρίως σειρές ή τηλεπαιχνίδια.

Κι αφού μπουν σε διαδικασία ύπνου, οι περισσότεροι χρειάζονται τουλάχιστον είκοσι λεπτά, προτού τελικά κοιμηθούν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας καλός ύπνος βοηθάει στο να είμαστε πιο αποδοτικοί την επόμενη ημέρα και το μόνο που χρειάζεται, είναι να υιοθετήσουμε μερικές απλές συνήθειες.

Τι προτείνουν οι ειδικοί:

* Παρακολουθήστε μία ώρα και 45 λεπτά τηλεόραση

* Μιλήστε στο τηλέφωνο με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο

* Κάντε και ένα "πέρασμα" από το διαδίκτυο

* Φροντίστε να ξεκουραστείτε τουλάχιστον 2 ώρες μετά τις δουλειές του σπιτιού

* Το βραδινό φαγητό, καλό είναι να σερβίρεται στις 8.30

* Πιείτε το τελευταίο ποτό σας, το αργότερο στις 9.10

* Πηγαίνετε στο κρεβάτι στις 10.00 ακριβώς

* Διαβάστε για περίπου 20 λεπτά

* Κοιμηθείτε φορώντας πυτζάμες ή νυχτικό

* Η καλύτερη μεριά για να ξεκουραστείτε, είναι εάν ξαπλώσετε από τη δεξιά μεριά του κρεβατιού και από τη δεξιά σας μεριά

* Φροντίστε η διάρκεια του ύπνου σας να φτάνει τις 8 ή και 9 ώρες.
nooz.gr

Συμβουλές Feng Shui για το Γραφείο!

 

Το γραφείο πρέπει να αποτελεί ένα χώρο παραγωγικό που να εκπέμπει γαλήνη και να φέρνει οικονομική ευημερία. Σύμφωνα με...
τη θεωρία του Feng Shui, για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει να συνδυάσουμε στοιχεία της εργονομίας, της οικολογίας και της ψυχολογίας.
Μερικές λεπτομέρειες μπορούν να το μεταμορφώσουν από ασφυκτικό χώρο δουλειάς σε ένα άκρως δυναμικό περιβάλλον. Κάποιες από τις ενέργειες που βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση είναι οι ακόλουθες.

Ο πρώτος και κυριότερος κανόνας είναι να αποφεύγετε την ακαταστασία. Το γραφείο σας πρέπει να είναι καθαρό και τακτοποιημένο. Οργανώστε τα χαρτιά και τους φακέλους σας με προσοχή. Σε ένα ακατάστατο δωμάτιο και πνιγμένο στα χαρτιά και τους φακέλους γραφείο θα είμαστε περιτριγυρισμένοι από αρνητική ενέργεια, αφού σύμφωνα με το Feng Shui η αταξία των πραγμάτων σκοτώνει τη θετική ενέργεια στο χώρο. Αντιμετωπίστε όσα από τα χαρτιά αυτά είναι σημαντικά με σεβασμό, γιατί συμβολίζουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της επιχείρησης και πετάξτε αυτά που δεν χρειάζεστε, καθώς και οτιδήποτε σας φέρνει κακές αναμνήσεις.

Η θέση του γραφείου δεν πρέπει να βρίσκεται στην ίδια ευθεία με την πόρτα. Τοποθετήστε το μακριά αλλά με το βλέμμα στην πόρτα του χώρου, για να δίνει την εικόνα πως βρίσκεστε σε θέση ηγετική. Σύμφωνα με μία μεταφορά του Feng Shui, η δουλειά "μπαίνει" από την πόρτα και δεν πρέπει να της έχετε γυρισμένη την πλάτη. Αποφύγετε το γραφείο σας να "κοιτάει" σε διαδρόμους, σκάλες, αποθηκευτικούς χώρους, ασανσέρ ή τουαλέτες, γιατί αυτό θα σας δημιουργεί δυσάρεστα συναισθήματα. Φροντίστε, ωστόσο, πίσω από την πλάτη σας να βρίσκεται κάποιος τοίχος ή κάποια γωνία που θα σας παρέχει μία νοητή στήριξη. Αν δε μπορέσετε να αποφύγετε την πλάτη στο παράθυρο φροντίστε τουλάχιστον το παράθυρο να "κοιτάει" σε κάποιο ψηλό κτίριο, που σα "νοητό βουνό" θα σας στηρίζει ή σε τοίχο. Επίσης, αντενδείκνυται να βλέπει σε δύο διαφορετικούς τοίχους που κάνουν γωνία, γιατί προκαλεί συναισθηματικό άγχος.


Ο φωτισμός του γραφείου σας σε συνδυασμό με τα χρώματα των τοίχων και των επίπλων παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεσή σας. Αποφύγετε τους θολούς φωτισμούς και τους λαμπτήρες φθορισμού και τοποθετήστε ένα φίλτρο στην οθόνη του υπολογιστή σας που θα απορροφά τη γυαλάδα και τη βλαβερή ακτινοβολία. Τοποθετήστε στο γραφείο μία λάμπα με κόκκινο καπέλο που θα διαχέει στο χώρο το ζεστό χρώμα της φωτιάς. Το κόκκινο είναι για τους Κινέζους το χρώμα της ευημερίας και βοηθάει πολύ όταν βρίσκετε σε κάποιο σημείο του γραφείου σας, όπως π.χ. σε ένα έργο τέχνης με πιτσιλιές χρωμάτων.

Ακολούθως, ευοίωνα για το χώρο σας χρώματα είναι το κίτρινο και το μοβ, ενώ το πράσινο ξεχωρίζει για τις αναζωογονητικές του ιδιότητες. Δοκιμάστε αυτά τα χρώματα βάφοντας τους τοίχους του γραφείου με τις απαλές και ζεστές τους αποχρώσεις και αφήστε άφθονο φυσικό φως να εισβάλλει από τα παράθυρα. Ισορροπήστε φωτεινά και σκοτεινά χρώματα, μαλακές και σκληρές επιφάνειες, απαλά και τραχιά υφάσματα για τα παράθυρα, τα έπιπλα και το πάτωμα.


Επιλέξτε έπιπλα ποιοτικά και αναπαυτικά που θα σας δίνουν ένα αίσθημα σταθερότητας και σιγουριάς. Τοποθετήστε όμορφα αντικείμενα που θα τραβάνε το μάτι και κάποιο προσωπικό σας είδος (π.χ. μία φωτογραφία) που θα κάνει το χώρο σας πιο οικείο και ευχάριστο.

Η θέση του υπολογιστή είναι επίσης πολύ σημαντική για το Feng Shui. Τοποθετήστε τον στο βόρειο ή δυτικό τμήμα του γραφείου για να ενισχύσετε τη δημιουργικότητά σας. Αν όμως χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για να παράγετε εισόδημα τοποθετήστε τον στα νοτιοανατολικά του γραφείου σας. Φροντίστε να έχετε τα καλώδια του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του γραφείου σας πάντα τακτοποιημένα ή ακόμα καλύτερα κρυμμένα. Πέραν του ότι θα μειώσετε την ακαταστασία, το Feng Shui λέει ότι έτσι θα βοηθήσετε στην ελεύθερη ροή του chi (της παγκόσμιας ενέργειας).

Για να δώσετε πραγματικά στο γραφείο μια ζωντανή και υγιή ενέργεια μπορείτε να προσθέσετε αρκετά φυτά. Αυτό θα βοηθήσει και στην εξάλειψη των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη βελτίωση της εναέριας κυκλοφορίας, όπως επίσης θα βοηθήσει στην αιτιολογία της ενέργειας στο δωμάτιο. Τα περισσότερα φυσικά στοιχεία είναι για το καλύτερο, καθώς μειώνουν το στρες και να έχετε αίσθημα πιο σταθερή και συνδέεται με τη γη.
Δεν πρέπει, όμως, να έχετε κάκτους ή φυτά με μυτερά φύλλα στο γραφείο σας γιατί τα λεπτά αγκυλωτά τους άκρα μπορούν να προκαλέσουν "shar chi", δηλαδή αρνητική ενέργεια. Προτιμήστε φυτά πράσινα και φυλλώδη και τοποθετήστε τα στα αριστερά του γραφείου σας ή του χώρου εργασίας. Σύμφωνα με το Feng Shui τα "τυχερά" φυτά είναι το μπαμπού και η παχίρα (pachira aquatica), ένα μικρό ποώδες φυτό που είναι γνωστό και ως money tree.

Το στοιχείο του νερού μπορείτε να το συμπεριλάβετε στο γραφείο σας τοποθετώντας ένα επιτραπέζιο σιντριβάνι με πίδακες νερού ή ένα ενυδρείο στα βόρεια, ανατολικά ή νοτιοανατολικά του γραφείου σας, που θα ενεργοποιήσει την επαγγελματική η επιχειρησιακή σας επιτυχία.

Τέλος, όσον αφορά τη διακόσμηση μπορείτε να τοποθετήσετε εικόνες που σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα. Πίνακες ζωγραφικής ή φωτογραφίες που δείχνουν διαδρομές ή δρόμους είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, καθώς καθοδηγούν το μυαλό να βλέπει στο μέλλον και να οραματίζεται νέες ευκαιρίες που μπορεί να οδηγήσουν στην επιτυχία.


Συμβουλές!

1) Η τύχη της καριέρας ενεργοποιείται όταν διαλέγετε ως χώρο μελέτης τη βορειοδυτική πλευρά του γραφείου ή του σπιτιού σας.

2) Τοποθετήστε το χρηματοκιβώτιο, που συμβολίζει το μεταλλικό στοιχείο, ή την ταμιακή σας μηχανή στο δυτικό ή βορειοδυτικό τμήμα του χώρου. Το χρηματοκιβώτιο συμβολίζει την ευημερία και την οικονομική ασφάλεια της επιχείρησης.

3) Ο Νότος αντιπροσωπεύει τη Φήμη, τοποθετήστε εκεί ένα φυτό γρήγορης ανάπτυξης και ένα σποτ φωτισμού με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω.

4) Αποφύγετε τους καθρέφτες γιατί μπορούν να αντανακλούν την αρνητική ενέργεια των πελατών στα άτομα του γραφείου, ενώ τον έλεγχο της ενέργειας πρέπει να τον διατηρείτε εσείς.

5) Διακοσμήστε το παράθυρο του χώρου με τα χαρακτηριστικά κρεμασμένα μεταλλικά κουδουνάκια, τύπου ονειροπαγίδα, που ο ήχος τους με τον αέρα διαθέτει χαλαρωτικές ιδιότητες. Εναλλακτικά κρεμάστε ένα κρυστάλλινο διακοσμητικό που, πέρα από τους υπέροχους χρωματισμούς του με το φως του ήλιου, θα ενεργοποιήσει το chi του χώρου.
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget