Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Πως θα αποφύγεις τα γιορτινά καυγαδάκια.


Οι γιορτές: σου προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, αγάπης και ζεστασιάς! Ή μήπως όχι; Ή μήπως είσαι στην τσίτα και οι καυγάδες δεν σε αφήνουν να αγιάσεις με το έτερον σου ήμισυ; Συγκεντρώσαμε τις πιο συχνές αιτίες καυγάδων στα ζευγάρια τις γιορτές και στις παραθέτουμε!

Ο καυγάς για την πεθερούλα:Η μαμά του χώνεται στην μαγειρική και στις δικές σου προετοιμασίες για τις γιορτές κι εκείνος απλά θεωρεί πως η μανούλα του θέλει να βοηθήσει! Εσύ πάλι βράζεις από θυμό.
Διόρθωσέ το: αντιμετώπισέ την στα ίσα αλλά με γιορτινή διάθεση και χωρίς νεύρα. Πες της: Νιώθω (εδώ βάζεις συναίσθημα) ότι όταν κάνετε αυτό (εδώ βάζεις αυτό που σε εκνευρίζει)! Σας παρακαλώ πολύ (εδώ βάζεις αυτό που θέλεις να κάνει). Για παράδειγμα: Νιώθω άσχημα όταν κριτικάρετε την μαγειρική μου. Σας παρακαλώ, μην μου λέτε ότι το φαγητό μου είναι τόσο χάλια, ακόμα κι αν δεν σας αρέσει.

Ο καυγάς για τα λεφτά:Εσύ θέλεις να κάνεις χριστουγεννιάτικο πάρτυ ή πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν κι εκείνος πιστεύει ότι είναι πεταμένα λεφτά και δεν το χρειάζεστε.
Διόρθωσέ το: προσπάθησε να μην φας όλο το δώρο σου ή το μισθό σε ψώνια για ρούχα και παπούτσια αλλά κράτησε ένα σεβαστό ποσό για το πολυπόθητο γιορτινό πάρτυ.

Ο καυγάς του ταξιδιού:Χάσατε την πτήση σας γιατί αργήσατε να ξεκινήσετε, κολλήσατε στην κίνηση με το αμάξι, γιατί δεν ξυπνήσατε πρωί ή απλά εκείνος τρέχει πολύ κι εσύ ζαλίζεσαι στο αμάξι.
Διόρθωσέ το: το να ταξιδεύεις τις γιορτινές ημέρες είναι από μόνο του μια επώδυνη και στρεσογόνα κατάσταση. Κι επειδή στα ταξίδια εκνευριζόμαστε ακόμα περισσότερο, ξεσπάμε στον πρώτο άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας, στο σύντροφό μας! Φτιάξε ένα cd αποκλειστικά με χαλαρωτικά τραγούδια για το ταξίδι, εξοπλίσου με νεράκι (για να μην αφυδατωθείτε), ρύθμισε τα ρολόγια σου σωστά για να μην χάσετε την πτήση και κάνε το σταυρό σου (κι ο Θεός βοηθός)!

Ο καυγάς του "που θα πάμε τις γιορτές":Εκείνος θέλει να περάσει τις γιορτές με τους δικούς του κι εσύ με τους δικούς σου.
Διόρθωσέ το: η επιτυχημένη σχέση στο συμβιβασμό κρίνεται. Ο καθένας θα κάνει ένα βηματάκι πίσω και ή θα μοιράσετε τις ημέρες δίκαια ή θα μοιράσετε τις χρονιές δίκαια ή θα περάσετε τις γιορτές στους δρόμους (ακόμα και χωριστά)! Διαλέγεις και παίρνεις.

Ο καυγάς για τα δώρα:
Εσύ έψαξες και του βρήκες εκείνο του σούπερ συλλεκτικό αυτοκινητάκι, κι εκείνος την έβγαλε με μια δωροκάρτα από το εμπορικό!
Διόρθωσέ το: πριν βγάλετε τα μαχαίρια το βράδυ της ανταλλαγής των δώρων, φροντίστε να συζητήσετε από πριν τι σημαίνει για εσάς το γιορτινό δώρο και ποια η συναισθηματική του αξία! Ταυτόχρονα, ορίστε το μέγιστο και το ελάχιστο μπάτζετ για δώρα από πριν.

Ο οικογενειακός καυγάς:Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις, ειδικά στο σπίτι του, κοντεύουν να σε στείλουν στο τρελάδικο αλλά εκείνος φαίνεται να περνάει ζωή και κότα.
Διόρθωσέ το: βρες λίγο χρόνο για τον εαυτό σου και κάνε ένα χαλαρωτικό περίπατο, μια θεραπεία μασάζ στο σπα, διάβασε ένα βιβλίο ή ρίξτο στη γιόγκα μπας και τα βγάλεις πέρα με την τρελή τρελή οικογένεια του.

Ο καυγάς για/με τα παιδιά:Εσύ θέλεις να αγοράσεις στα παιδιά/ανίψια/βαφτιστήρια τα δώρα που θέλουν κι εκείνος λέει δεν πειράζει, μικρά είναι δεν θα καταλάβουν και έτσι θα τα κακομάθεις.
Διόρθωσέ το: ο καθένας θα φτιάξει μια λίστα δώρων όπως θεωρεί ότι είναι σωστή και κατόπιν θα συμβιβαστείτε κάπου στη μέση.

Ο καυγάς των εθίμων και παραδόσεων:Αυτός δεν θέλει να ανοίξει την πόρτα στα παιδιά που λένε κάλαντα, δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να αγοράσετε αληθινό έλατο κι εσύ θέλεις να στολίσεις κάθε γωνία του σπιτιού με αγγελάκια και έχεις φτιάξει όποιο χριστουγεννιάτικο γλυκό ξέρεις.
Διόρθωσέ το: εξήγησέ του πόσο σημαντική είναι για εσένα η παράδοση και πόσο όμορφα αισθάνεσαι όταν κάνει όλα αυτά που έκανε και η μαμά σου τέτοιες ημέρες. Ταυτόχρονα, προσπάθησε να μάθεις γιατί εκείνος αποφεύγει τα έθιμα τόσο πολύ και ποιά ιστορία υπάρχει πίσω από την αποστροφή του αυτή για τις γιορτές.

Ο καυγάς με τον χρόνο:Εκείνος λέει ότι δουλεύεις πολύ παρά το ότι οι γιορτές είναι για να τις περνάς με την οικογένεια και εσύ πιστεύεις ότι πρέπει να τα δώσεις όλα για να πάρεις μεγαλύτερο γιορτινό μπόνους μπας και τα βγάλετε πέρα με τα έξοδα των γιορτών.
Διόρθωσέ το: φτιάξε ένα πλάνο δραστηριοτήτων και προσπάθησε να γυρίζεις στο σπίτι πριν τις 8 το βράδυ. Ενημέρωσέ τον για τις κοινές δραστηριότητες που λογαριάζεις να έχετε και δώστου να καταλάβει με τον προγραμματισμό αυτό, πως εκείνος ήταν, ειναι και θα παραμείνει νούμερο 1 προτεραιότητα σου.

Ο καυγάς λόγω υπερκόπωσης:Και οι δύο είστε κουρασμένοι από τις υποχρεώσεις και τις δουλειές που προκύπτουν και ξεσπάτε ο ένας στον άλλο.
Διόρθωσέ το: κάθε φορά που αισθάνεσαι οργή και θυμό από την πολλή κούραση, αναρωτήσου: τώρα πραγματικά μου φταίει ο καλός μου ή απλά είμαι κουρασμένη; Προτού ξεσπάσεις λοιπόν επάνω του, πάρε 5 βαθιές ανάσες, μέτρα μέχρι το 8 και συνέχισε να ζεις στον πυρετό των γιορτών.
 

Yποστηρίζει πως μπορεί να χαρίσει την ηδονή σε κάθε θηλυκό

 



Οι υπηρεσίες του κοστίζουν 100 λίρες την ώρα και δεν είναι ζιγκολό!
Ονομάζεται Mike Lousada και αυτοαποκαλείται ο "Γκουρού του οργασμού". Τώρα θέλει να βοηθήσει όλο και περισσότερες γυναίκες που έχουν ανενεργό την λίμπιντο τους και προτείνει στους...

υπευθύνους του Βρετανικού συστήματος υγείας το πρόγραμμά του να μπει στις λίστες τους ώστε να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του.

Ο σεξοθεραπευτής ισχυρίζεται ότι μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να ανακαλύψουν την χαρά της σεξουαλικής ευχαρίστησης. Τις βοηθά με τις μεθόδους του να ξεπεράσουν τυχόν σεξουαλικές κακοποιήσεις αλλά και ψυχολογικά ζητήματα. Οι μέθοδοί του περιλαμβάνουν συζήτηση, διαλογισμό και αισθησιακό μασάζ.

Εφόσον κριθεί σκόπιμο και συμφωνήσει με τις πελάτισσές του, με κάποια έξτρα χρήματα μπορεί να χρησιμοποιήσει και το περίφημο μασάζ "γιόνι", μασάζ στα γεννητικά όργανα των γυναικών.

Αυτό μπορεί να ακούγεται ύποπτο αλλά ο Lousada επιμένει πως "Δεν είμαι ζιγκολό. Είμαι ένας θεραπευτής

Ο Lousada έχει εκπαιδευτεί σε εναλλακτικές πρακτικές όπως η ψυχοθεραπεία, η σεξουαλική θεραπεία και η βιοενεργητική.
Η δουλειά μου είναι να αλλάζω τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις μέσω της ομιλίας. Η θεραπεία και οι ασκήσεις πραγματοποιούνται στο σπίτι της "ασθενούς".

"Δουλεύω με γυναίκες που έχουν προβλήματα με το σεξ" λέει ο Lousada. "Εκείνες που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ή έχουν ψυχολογικά προβλήματα, ή απλά επιτυχημένες επιχειρηματίες που θέλουν να ανακαλύψουν την θηλυκότητά τους.

Ο Lousada έχει πολλές μαρτυρίες στην ιστοσελίδα του από γυναίκες που έχουν επωφεληθεί από το έργο του.
Τέσσερα είναι τα στάδια της μεθόδου του θεραπευτή.
 
 Σε πρώτη φάση προσπαθεί να κατανοήσει
 
Η δεύτερη φάση είναι αυτή που αποκαλεί "φυσικοθεραπεία της απελευθέρωση". Μασάζ σε συγκεκριμένους μύες ώστε να απελευθερώσει τα συναισθήματα και τις μνήμες που αποθηκεύονται στο σώμα.

Το τρίτο στάδιο είναι "δουλειά του σώματος" και "δεν είναι κατάλληλο για όλες", δηλώνει.

Η σεξουαλική αφύπνιση είναι το τελικό στάδιο. "Κάνω κολπικό μασάζ. Οι μύες του κόλπου κρατάνε την ένταση. Ενώ κάνω μασάζ με το ένα χέρι με το άλλο τους κάνω μασάζ στα μαλλιά και στο κεφάλι".

πηγή:tromaktiko

Πού ξοδεύτηκαν τα 73 δισ. που μας έδωσε η τρόικα;


 


  • Γκρεμίζεται ο μύθος του “να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις…”
  • Οργή και μόνο προκαλούν τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν πλήρως την θέση που μόνο το Ολυμπία είχε το θάρρος να αρθρώσει από τον Ιούνιο του 2010, όταν τα καθάρματα του μνημονίου έθεταν το εκβιαστικό δίλημμα περί “πληρωμής μισθών και συντάξεων”.
  • Πόσες φορές το ακούσατε αυτό το παραμύθι; Με τον εκβιασμό κάθε δόσης;
Από τα 73 δισ. ευρώ, που έλαβε η χώρα μας από την τρόικα των δανειστών, το 85,5%, ή 62,4 δισ. ευρώ, κατευθύνθηκε στην αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου χρέους. Ό,τι απέμεινε από αυτό το δάνειο, μόλις 10,6 δισ. ευρώ, αξιοποιήθηκε κατά το δοκούν από την κυβέρνηση, για να καλυφθούν διάφορες υποχρεώσεις του Δημοσίου. Μόλις ένα πολύ μικρό μέρος αυτού του ποσού, διατέθηκε για την κάλυψη της μισθοδοσίας όσων εργάζονται σε υπουργεία, ΟΤΑ, υπηρεσίες και οργανισμούς του Δημοσίου.
 
Με τα λεφτά της τρόικας, το κράτος πλήρωνε, κυρίως, συντάξεις, εσωτερικές οφειλές προς προμηθευτές φαρμάκων, εργολάβους και τεχνικές εταιρείες, ακόμη και επιχορηγήσεις σε ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και ΔΕΚΟ. Όταν οι δανειστές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ καθυστερούσαν να καταβάλουν μία δόση (κάτι που συνέβη με την 6η των 8 δισ. ευρώ, η οποία εκταμιεύθηκε με τρίμηνη καθυστέρηση), το Δημόσιο διέκοπτε αμέσως τις πληρωμές. Από τον Ιούνιο του 2010, που η Ελλάδα μπήκε στον μηχανισμό της ευρωβοήθειας (ΔΝΤ και Ευρωζώνη) μέχρι σήμερα, η χώρα μας πέρασε τρεις τρικυμίες με την καταβολή των δόσεων από την τρόικα.

Εκείνοι, οι οποίοι βίωναν πιο έντονα αυτές τις καταστάσεις, σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες, ήταν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και οι συνταξιούχοι. Επί της κεφαλής όλων αυτών επικρεμόταν η απειλή, να μην πάρουν τους μισθούς ή τις συντάξεις τους. Απειλή, εντούτοις, καθαρά ψυχολογική, την οποία η κυβέρνηση έβγαζε τεχνηέντως προς τα έξω, για να μπορέσει να πάρει τα μέτρα που ζητούσαν οι πιστωτές. Όπως προκύπτει από το σχέδιο δημοσιονομικής χρηματοδότησης της Ελλάδας από την τρόικα, ελάχιστα είναι τα ποσά που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να καλύψει τέτοιου είδους υποχρεώσεις.
Οι μισθοί στο Δημόσιο πληρώνονταν σχεδόν αποκλειστικά από τις εκδόσεις γραμματίων, οι οποίες είχαν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της καθυστέρησης που σημειώθηκε στην καταβολή της 6ης δόσης. Τα λεφτά, που απαιτούνται για να πληρωθούν οι μισθοί, φτάνουν, σε μηνιαία βάση, το 1,1 δισ. ευρώ. Αντιθέτως, οι συντάξεις πληρώνονταν με τα δάνεια της τρόικας.
Σύμφωνα με το προηγούμενο σχέδιο, οι μηνιαίες δαπάνες για συντάξεις ανέρχονται σε 530 εκατ. ευρώ. Από το σχέδιο δημοσιονομικής χρηματοδότησης προκύπτουν και άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα, σχετικά με τις ανάγκες του Δημοσίου, αλλά και την κατανομή των δανείων της τρόικας, στους 18 μήνες της ευρωβοήθειας.

Συγκεκριμένα:
Το συνολικό δάνειο από την τρόικα φτάνει τα 73 δισ. ευρώ. Από αυτά, 52,9 δισ. ευρώ κατέβαλε η Ευρωζώνη, και 20,1 δισ. ευρώ το ΔΝΤ.

Τα 62,4 δισ. ευρώ χρησιμοποιήθηκαν για την εξυπηρέτηση του υφιστάμενου χρέους. Τα 24,9 δισ. ευρώ «απορρόφησαν» τα έντοκα γραμμάτια, και τα 37,5 δισ. ευρώ τα ομόλογα.

Η αναχρηματοδότηση αυτών των τίτλων το 2ο εξάμηνο του 2010, απαίτησε 19,3 δισ. ευρώ, και 43,1 δισ. ευρώ, συνολικά, το 2011.

Οι συνολικές ανάγκες του κράτους το διάστημα Ιουνίου 2010 – Δεκεμβρίου 2011 ανέρχονται σε 94,4 δισ. ευρώ. Στο ποσό αυτό, η τρόικα έχει υπολογίσει υποχρεώσεις, που σχετίζονται με την κάλυψη του ελλείμματος τρεχουσών αναγκών του Δημοσίου, έκτακτες δανειακές ανάγκες, χρεολύσια και το κόστος ανανέωσης του χρέους (βραχυπρόθεσμο – μακροπρόθεσμο). Αυτές επιμερίζονται σε 32,8 δισ. ευρώ για το 2010, και σε 61,6 δισ. ευρώ για το 2011.

Σε 32 δισ. ευρώ ανέρχονται τα ποσά που άντλησε το Δημόσιο από την εσωτερική αγορά (έντοκα), προκειμένου να καλύψει τη διαφορά, σε σχέση με το δάνειο της τρόικας.

Οι ανάγκες για μισθούς και συντάξεις, στο Δημόσιο, μαζί με τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιρινής αδείας, ανέρχονται, για το διάστημα Ιουνίου 2010 – Δεκεμβρίου 2011, σε 28,7 δισ. ευρώ.

Για εσωτερικά χρέη και επιχορηγήσεις σε νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία, το Υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποίησε το 4,5% του δανείου της τρόικας. Ήτοι 3,3 δισ. ευρώ.

Από το 2012 η τρόικα παύει να δίνει δάνεια για την κάλυψη ελλειμμάτων και εσωτερικών χρεών. Η εξυπηρέτηση αυτών των υποχρεώσεων θα γίνεται αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό. Οι πιστωτές, εφόσον όλα πάνε καλά, θα συνεχίσουν να μας χρηματοδοτούν, μόνο για να εξυπηρετούμε τα δάνειά μας. Βέβαια, σύμφωνα με το προηγούμενο κείμενο του σχεδίου, οι χρηματοδοτικές ανάγκες, το 1ο εξάμηνο του 2012, ανέρχονται σε 40,5 δισ. ευρώ.

Στο 1ο τρίμηνο λήγουν ομόλογα και έντοκα 19,1 δισ. ευρώ, και στο δεύτερο 13,2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, μέσα στο καλοκαίρι θα πρέπει να καλυφθούν τίτλοι αξίας 12,6 δισ. ευρώ. Εξ αυτών, 8,1 δισ. ευρώ αφορούν ομόλογα, ενώ από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2012 το Δημόσιο θα πρέπει να καλύψει λήξεις 5,5 δισ. ευρώ. Τα έντοκα γραμμάτια, που έχει προγραμματιστεί να εκδοθούν όλο το 2012, υπολογίζονται σε 17 δισ. ευρώ.

πηγή:kostasxan

Ο ΓΑΠ πάσχει από "σύνδρομο Καντάφι";




  • Στα όρια διάλυσης το ΠΑΣΟΚ λόγω αλαζονείας και… καρέκλας
Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε ό,τι είχαμε αντιληφθεί τόσα χρόνια για το κόμμα που κυβέρνησε. Πως ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται σε άλλο Γαλαξία και πως τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη, που ακόμη παίρνουν αποφάσεις για την Ελλάδα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα.
Όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση αποδεικνύουν ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα όρια της διάλυσης είτε λόγω της αλαζονείας του αρχηγού του που θεωρεί το κόμμα οικογενειακή υπόθεση, είτε λόγω της φαγωμάρας των κορυφαίων που βλέπουν τον εαυτό τους ως τους σωτήρες της πατρίδας.

Αλλά από την άλλη, γιατί θα πρέπει να ασχολούμαστε με ένα κόμμα που διέλυσε τη χώρα; Και ποιον ενδιαφέρει εν πάση περιπτώσει πότε θα ξεκαθαρίσουν τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ;

Επί της ουσίας ο Γ. Παπανδρέου, αφού στήριξε τον Λ. Παπαδήμο πήγε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου για να πει στους συναγωνιστές του ότι θα πρέπει να… ξαναγίνει Πολιτικό Συμβούλιο μετά την Πρωτοχρονιά. Όπως έκανε και όταν ήταν πρωθυπουργός, δεν πήρε καμιά απόφαση κι άφησε τα πάντα να σέρνονται, παρά την ασφυκτική πίεση που δέχεται να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Ο κ. Παπανδρέου μοιάζει με τους παλιούς κομμουνιστές που έκαναν συνεδριάσεις στις ΚΟΒΕΣ και για να λάβουν απόφαση έφτιαχναν πέντε – έξι επιτροπές μέχρι να καταλήξουν σε ακόμη μια συνεδρίαση.

Οι δελφίνοι ήταν συνεννοημένοι και το ανέμεναν. Και οι τρεις ζήτησαν να ανοίξει τώρα, πριν τις 15 Ιανουαρίου το θέμα της διαδοχής.
Ο Βενιζέλος, που έχει κάνει του κόσμου της συμφωνίες με την διαπλοκή, τόνισε ότι ως τις 15 Ιανουαρίου πρέπει να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, ότι θέλει καθαρές λύσεις και σταθερή ηγεσία και ότι το θέμα της διαδοχής πρέπει να έχει τελειώσει πριν την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Ο Βενιζέλος θέλει ένα πολιτικό χρόνο δύο μηνών για να ετοιμαστεί για εθνικές εκλογές στην περίπτωση που κερδίσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Περισσότερο από όλους πίεσε ο Λοβέρδος, που «αξιοποίησε» και τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ και πρώην νομάρχη Γιάννη Μίχα (που εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τα γερμανικά υποβρύχια). «Από την εισήγηση προκύπτει ασάφεια. Δυστυχώς, και πάλι ασάφεια. Είπατε πως θα πράξετε το καθήκον σας, ποιο, όμως, από όλα ; Η ασάφεια αυτή περιπλέκει τα πράγματα. Ποιος άραγε ωφελείται από αυτήν ; Κατά τη γνώμη μου κανένας», είπε ο Λοβέρδος, που πρότεινε το μοντέλο της σύντομης διαδικασίας που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο. Ο Λοβέρδος είπε να μην γίνει καμία περιοδεία, να αξιοποιηθεί το διαδίκτυο για τον εσωκομματικό διάλογο, οι υποψήφιοι να μην πηγαίνουν στις Νομαρχιακές Οργανώσεις και να αρχίσουν τηλεοπτικές εμφανίσεις 3 μέρες πριν την κάλπη.

Ο Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι στηρίζει ολόθερμα την κυβέρνηση Παπαδήμου (ξεχνώντας όσα έχει πει εναντίον του μνημονίου…). Για τα εσωκομματικά πρότεινε ένα «οδικό χάρτη» με απολογισμό, ανασύνταξη και εκλογή ηγεσίας και οργάνων, πριν τις εθνικές εκλογές. Μάλιστα υπενθύμισε στον ΓΑΠ ότι «όπως επανειλημμένα έχετε τονίσει δεν είμαστε στην πολιτική για την καρέκλα αλλά για να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον», ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ το μετέωρο βήμα του πελαργού».

Αυτοδιάλυση και επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ για να εκφράσει το κέντρο και την αριστερά ζήτησε η Διαμαντοπούλου.

Υ.Γ.
1. Στα πολλά ταξίδια του στην Λιβύη μήπως ο ΓΑΠ προσεβλήθη από το … “σύνδρομο Καντάφι” και δεν εννοεί να ξεκολλήσει με τίποτα από την καρέκλα;
2. Μου άρεσε πολύ ένας τίτλος που γράφτηκε σήμερα σε κάποιο site. «Ο Γιώργος έχει ραντεβού με την ιστορία». Φοβερό, με μια επισήμανση. Η ιστορία το ξέρει αυτό;
3. Να κάνουμε μια πρόταση στον κ. Παπανδρέου; Μήπως να ζητήσει δημοψήφισμα για το αν πρέπει να φύγει και πότε από το κόμμα;

πηγή:kostasxan

Η διαπλοκή στηρίζει Παπαδήμο για τα σκουπίδια, τον τζόγο και την Ζήμενς


  Κυβέρνηση για τα σκουπίδια, τον τζόγο, τους εργολάβους και την Ζήμενς                                                                                                                                   


Νομίζετε ότι ο τίτλος είναι υπερβολικός; Νομίζετε ότι ήταν μια ακόμα “δημοσιογραφική υπερβολή” όταν λίγες ημέρες μετά τον σχηματισμό της …εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως γράφαμε για … “κυβέρνηση Ξενοφώντα Παπαδήμου”; Διαβάστε τη συνέχεια και μετά το συζητάμε:

Τα χρυσοφόρα σκουπίδια
Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανάληψη από ιδιώτες της διαχείρισης των σκουπιδιών, μια μπίζνας πολλών δις ευρώ κάθε χρόνο. Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Π. Κουκουλόπουλος, το έχει ανακοινώσει, οι χωροθετήσεις σε τέσσερα σημεία στην Αττική υπάρχουν, το πρόβλημα με την Κερατέα φαίνεται να λύνεται, οπότε το μόνο που μένει είναι να πάρουν θέση οι «μνηστήρες» της βρομιάς που αξίζει χρυσάφι.
Όπως όλα δείχνουν, στη μάχη των απορριμμάτων θα πάρουν μέρος όλα τα μεγάλα ονόματα του διεθνούς και εγχωρίου επιχειρηματικού κατεστημένου. Αυτού που έχει συνηθίσει να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις ή να επιβάλει σχήματα που το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μοιράσουν την πίτα. Ακριβώς όπως έγινε πριν από όχι και τόσο πολλά χρόνια με την “οικουμενική κυβέρνηση Ξενοφώντα Ζολώτα” που μοίρασε στην Ζήμενς και την Ιντρακόμ τις ελληνικές τηλεπικοινωνίες και θεσμοποίησε την διαπλοκή.
Από τα ονόματα που ενδιαφέρονται για τα σκουπίδια καταλαβαίνει κανείς και γιατί κάποιοι στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου η οποία μόλις κάνει τη δουλειά της (τη μοιρασιά εννοείται) θα φάει μεγάλη κλωτσιά από τους νταβατζήδες και τους εθνικούς προμηθευτές.
Αυτός που φυσικά παίζει δυνατά είναι ο όμιλος Μπόμπολα μέσω της εταιρείας ΗΛΕΚΤΩΡ η οποία έχει εμπειρία στη διαχείριση των σκουπιδιών και έχει και τεχνογνωσία από το εξωτερικό. Μη σας πω ότι παίζει εν ου παικτοίς και δεν είναι καθόλου τυχαία η άνευ όρων στήριξη στον Παπαδήμο από τις εφημερίδες του συγκροτήματος της Μεταμόρφωσης.
Αλλά στο κόλπο φαίνεται να μπαίνει και ο Σ. Κόκαλης, πανταχού παρών σε όλες τις μεγάλες δουλειές του δημοσίου. Η Ιντρακάτ φαίνεται να προωθεί τη δική της πρόταση σε συνεργασία με τη γαλλική Suez Environnement. Δε θα πρέπει να αποκλείσουμε μια ακόμη συνεργασία των δύο επιχειρηματιών μετά από αυτή για την απόκτηση του Κρατικού Λαχείου η οποία πιθανότατα να επεκταθεί και στον ΟΠΑΠ. Μπόμπολας και Κόκκαλης φαίνεται να τα έχουν βρει σε πολλά σημεία ενώ και η γαλλική εταιρεία έχει δοσοληψίες με τον όμιλο Μπόμπολα για τον έλεγχο της ΕΥΑΘ.
Κατά τα λοιπά, στους μεγάλους παίκτες των απορριμμάτων θα πρέπει να υπολογιστούν ο Γ. Περιστέρης της ΓΕΚ, που έχει φτιάξει τη θυγατρική ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα – και την στηρίζει το γνωστό παραπαίον συγκρότημα της Μιχαλακοπούλου.
Επίσης, ο όμιλος Λάτση αλλά και ο όμιλος Λασκαρίδη μέσω της εταιρείας Μεσόγειος που κάνει τα έργα στην Κερατέα.
Καύση, αποξήρανση, θερμική επεξεργασία, παραγωγή ενέργειας από βιομάζα; Ότι κι αν επιλεγεί, τα εργοστάσια που θα φτιαχτούν θα δώσουν τεράστια κέρδη στους διαχειριστές τους. Παράλληλα, θα ανοίξει ο δρόμος και για την ιδιωτικοποίηση της συλλογής των σκουπιδιών η οποία τώρα γίνεται από τους δημοτικούς υπαλλήλους με τα γνωστά αποτελέσματα.
Και πριν προχωρήσουμε παρακάτω ένα αφελές ερώτημα: από τους “νεοφιλελεύθερους” της ΝΔ που έχουν ερωτευθεί τον Παπαδήμο, ενδιαφέρεται κανείς ιδιαιτέρως για τα σκουπίδια;


Οικουμενική Ζολώτα: "Για τον γιό του Πέτρου" (Κόκκαλη) που είχε πει και ο Χαρίλαος

Τζόγος – ΟΠΑΠ
Αν κανείς διαβάσει πίσω από τις συναντήσεις, τα ταξίδια, τις κουβέντες και τα «χτυπήματα» θα αντιληφθεί ότι εδώ και καιρό ο τζόγος αποτελεί το φιλέτο που όλοι θέλουν να πάρουν. Η κυβέρνηση Ξενοφώντα… Παπαδήμου θα μοιράσει πολλά και ο τζόγος είναι ένα από αυτά. Άλλωστε αυτό δεν κάνουν οι κυβερνήσεις… ειδικού σκοπού;
Η μητέρα των «μαχών» μεταξύ διεθνών και ελληνικών συμφερόντων αφορά την ιδιωτικοποίηση των Λαχείων ( Λαϊκό, Εθνικό, Πρωτοχρονιάτικο, Ξυστό» ). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ΟΠΑΠ, Intralot και η ιταλική Lottomatica (που εκπροσωπείται από τον κ. Μπόμπολα) θα κατέβουν μαζί σε ένα πολύ ισχυρό σχήμα για να διεκδικήσουν τα λαχεία. Έκπληξη θα μπορούσε να πει κανείς αν θυμηθεί τις αλληλοκατηγορίες, αλλά οι μπίζνες είναι πάνω από όλα. Μάλιστα, λέγεται ότι στο σχήμα θα μπει και η αμερικανική Scientific, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους λαχείων στον κόσμο. Άλλοι παίκτες που θέλουν τα λαχεία είναι η καναδική Pollard, η Βρετανική Camelot, η Αυστραλιανή Τaytt, η Αustrian Lottery, η Ιταλική SISAL που ελέγχει το Apax.
Ακολουθούν οι διαγωνισμοί για τα 16.500 και 18.500 μηχανήματα – φρουτάκια για τα οποία ακούγονται ως μνηστήρες πάλι INTRALOT, η Lottomatica αλλά και επιχειρηματίες όπως ο Κοπελούζος, ο Μελισανίδης, ο Κοντομηνάς κ.λπ. Τα λεφτά είναι πολλά, πάνω από 800 εκατ. για τους δύο αυτούς διαγωνισμούς ενώ θα ακολουθήσει και το πακέτο πώλησης των μετοχών του ΟΠΑΠ που κατέχει το δημόσιο.

Ζήμενς
Μετά τις Γιορτές θα έρθει στη Βουλή η σύμβαση για τη Siemens με την οποία θα ξεμπλοκάρει το θέμα των επτά νέων σταθμών του Μετρό της Αθήνας. «Είναι θέμα απόλυτης προτεραιότητας» έχει τονίσει ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης.
Έως τα μέσα του 2012 αναμένεται η λειτουργία επτά νέων σταθμών του Μετρό, οι οποίοι κατασκευαστικά είναι έτοιμοι, αλλά δεν λειτουργούν επειδή κανείς δεν τολμούσε να βάλει την υπογραφή του. Τώρα όμως που θα υπάρχει “εθνική στήριξη” θα ξεκολλήσουν και τα στυλό. Πρόκειται για τους σταθμούς Περιστέρι, Ανθούπολη και Χαϊδάρι στη γραμμή 1 του Μετρό της Αθήνας προς τα δυτικά προάστια και Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό στην γραμμή 2 του Μετρό προς τη νότια Αθήνα.
Πριν από μερικές ημέρες εξάλλου, στο υπουργικό συμβούλιο λύθηκαν ΧΩΡΙΣ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ δύο άλλα καυτά θέματα της διαπλοκής: Το πρώτο αφορούσε τον συμβιβασμό με τη Siemens και την εξουσιοδότηση στον Ευ. Βενιζέλο να κλείσει το ζήτημα με συμψηφισμό ώστε να προχωρήσουν και τα έργα του μετρό που έχουν παγώσει.
Το δεύτερο αφορούσε στα πέντε μεγάλα οδικά έργα με συμβάσεις παραχώρησης που έχουν κολλήσει λόγω απουσίας τραπεζικής χρηματοδότησης. Το σχέδιο για να ξεμπλοκάρουν τα έργα που έχουν ήδη αναλάβει ο Μπόμπολας, η J&P Αβαξ, η ΓΕΚ Τέρνα, η ΑΕΓΕΚ και οι υπόλοιποι ξένοι εργολάβοι προβλέπει την παρέμβαση της ΕΤΕπ με χορήγηση δανείου 4-5 δις ευρώ στις τράπεζες ή την απευθείας δανειοδότηση των κατασκευαστών.
Λύνεται έτσι ένα διπλό πρόβλημα. Ικανοποιείται η Siemens και βολεύονται οι εργολάβοι. Κι όλα αυτά έχει αναλάβει να τα λύσει ο κ. Βενιζέλος και ενδεχομένως αυτή να είναι και η πραγματική αιτία των καυγάδων του με τον κ. Βορίδη και όχι τα …διαζύγια (για να μην περνάνε για βλάκες, δηλαδή)
Εθνική ντροπή

Ο κ. Βορίδης, «την πέμπτη ημέρα κατά τας γραφάς» (από την ορκωμοσία του), δηλαδή στις 16 Νοεμβρίου, συναντήθηκε στην πιο κλειστή ιδιωτική λέσχη, στην Αθηναϊκή Λέσχη, για γεύμα με τον εκδότη, εκτελεστικό πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΟΛ κ. Σταύρο Ψυχάρη. Ο τρίτος συνδαιτυμόνας ήταν υψηλόβαθμο δημοσιογραφικό στέλεχος του ΔΟΛ, σύμφωνα με επίσης παριστάμενα την ίδια ώρα μέλη της λέσχης τής (τέως) αριστοκρατίας. Δεν ξέρω τι άκουσαν οι γείτονες από τη συζήτηση Βορίδη – Ψυχάρη, όμως φαντάζομαι ότι ο εκδότης του «Βήματος» δεν καιγόταν για τους ταξιτζήδες και για τις μετατάξεις, ούτε για την ακροδεξιά ιδεολογική version που απασχολεί τον κ. Βορίδη.(Ελευθεροτυπία)
Για τον ντροπιαστικό συμβιβασμό με την Ζήμενς έχουμε γράψει κι άλλες φορές. Υπενθυμίζουμε καταρχήν ότι στην Αμερική η Siemens υποχρεώθηκε πρόσφατα να βγάλει από την τσέπη της $1.6 δις για να διευθετήσει τις κατηγορίες για συστηματικές δωροδοκίες σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο για την εξασφάλιση πολυπόθητων συμβάσεων. Με άλλα λόγια βρήκαν την κότα με τα χρυσά αυγά η Αμερικανοί και την αρμέγουν αλύπητα…..μπράβο τους
Εμείς στο Ελλάντα είμαστε ακόμα στην … επίκυψη
Και η Siemens εκεί που μας χρώσταγε μας ζητά τώρα και το βόδι.
Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, αφού το ΠΑΣΟΚ δεν τολμούσε να κάνει μόνο του τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ανέθεσαν στον Βενιζέλο να τον κάνει μέσω της …οικουμενικής οδού της κυβέρνησης Παπαδήμου. (Τα ίδια δεν γινόντουσαν και επί οικουμενικής Ζολώτα;).
Στην αρχή, επί Παμπούκη, είχαν σκεφθεί να δώσει «συμβιβαστικά» η Ζήμενς 100-150 εκατ. ευρώ «αποζημίωση» στο ελληνικό κράτος γα τα …100 εκατομμύρια που όπως υπολογίζουν έδωσε η Ζήμενς σε μίζες στους πολιτικούς διαχρονικά.
Επειδή όλοι καταλαβαίνουμε τι έχει να γίνει έτσι και κάνουν κάτι τέτοιο ο Βενιζέλος λέει τώρα ότι θα πάει τον συμβιβασμό στα 200 – 250 εκατ. ευρώ, αλλά σιγά μην συμφωνήσουν οι Γερμανοί. Έτσι όπως μαθαίνουμε η Μέρκελ έδωσε εντολή να κινηθεί η Ζήμενς για να διεκδικήσει …. δικαστικά αυτά που της χρωστάνε ελληνικά νοσοκομεία από εξοπλισμό που τους προμήθευσε (όλοι ξέρουμε με ποιες διαδικασίες). ‘Έτσι στο τέλος θα πούνε μας ζητάτε τόσα, σας ζητάμε τόσα πάρτε και …10 εκατομμυριάκια για την διαφορά.
Κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ως …”Ξενοφών Παπαδήμος”
Έρχονται κι άλλα επεισόδια στο παιχνίδι της μοιρασιάς για τις μεγάλες business. Δεν ξέρουμε πόσα γνωρίζει ο κ. Παπαδήμος αλλά μάλλον θα πρέπει να προσέξει να μην γίνει …. Ξενοφών Παπαδήμος και η κυβέρνησή του μείνει στην ιστορία ως μια ακόμη οικουμενική που μοίρασε την πίτα.
Ο υπουργός υποδομών κ. Βορίδης ευελπιστεί επίσης ότι επί των ημερών του θα αρθεί το αδιέξοδο στους πέντε μεγά­λους αυτοκινητόδρομους και συγκεκριμένα την Ιονία Οδό, την Ολυμπία Οδό, τον αυτοκινητόδρομο «Μορέας», τον Ε-65 και την ΠΑΘΕ για το τμήμα από τη Μαλακάσα μέχρι το Κλειδί. Μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, της ενεργοποίησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του «κουρέματος» της Ολυμπίας Οδού και του Ε-65 αναζητείται η τελική λύση. Επί της ουσίας όμως αυτό που πάει να γίνει είναι να υπάρξει τρικομματική ευλογία στους εθνικούς κατασκευαστές ώστε κανείς να μην φωνάζει στο μέλλον.

Τα άλλα μεγάλα ντηλ (στα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε προσεχώς) αφορούν:
- Την μοιρασιά της πίτας στην Ενέργεια, όπου πάλι η Γερμανία πιέζει να έχει την μερίδα του λεόντος
- Την τραπεζική μοιρασιά που είναι και το μεγαλύτερο ντηλ και εξηγεί και την ..πρωθυπουργία Παπαδήμου, ως πλέον ειδικού.
- Στις τηλεπικοινωνίες, οι τρεις εταιρίες κινητής (Cosmote, Vodafone, Wind) πιέζουν προκειμένου να βελτιωθεί ο νόμος για την αδειοδότηση των κεραιών.

πηγή:antinews

Αλήθειες και ψέματα για την κρίση του ευρώ και την Ελλάδα


 






Του John H. Cochrane,
καθηγητού στο University of Chicago
Bloomberg
Η Ευρώπη είναι γεμάτη από άσχημες ιδέες, και κακά χρέη.
Η κοινή λογική λέει πως οι χρεοκοπίες χωρών σημαίνουν και το τέλος του ευρώ. Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, θα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη. Για να σωθεί η νομισματική ένωση, οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν.
Όλα αυτά είναι σαχλαμάρες. Στην Αμερική, πολιτείες, αλλά και δήμοι χρεοκόπησαν, και επιχειρήσεις πτώχευσαν. Δεν τρέχει τίποτα. Ένα νόμισμα είναι απλά μια μονάδα αξίας, όπως τα μέτρα είναι μονάδες μήκους. Αν οι Έλληνες έκλεβαν στο λάδι τους ενός λίτρου, αυτό δεν θα απειλούσε το μετρικό σύστημα!

Οι διασώσεις είναι αυτές που απειλούν το ευρώ. Η ΕΚΤ αγοράζει ελληνικό, ισπανικό, ιταλικό , και πορτογαλικό χρέος. Δανείζει χρήματα σε τράπεζες, που με την σειρά τους αγοράζουν το χρέος. Υπάρχουν ισχυρές πιέσεις προς την ΕΚΤ να αγοράσει, και να εγγυηθεί κι άλλο χρέος. Όταν το χρέος αυτό καταρρεύσει, τότε θα χρειαστεί η ΕΕ να βρει τρισεκατομμύρια ευρώ σε νέα φορολογικά έσοδα, ή να διαλυθεί το ενιαίο νόμισμα.

Αν φύγουν από το ευρώ, η Ελλάδα, η Ιταλία, κ.ά. θα καταστραφούν. Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα στη φάση μιας κρίσης χρέους, σημαίνει απώλεια των καταθέσεων, διάλυση του εμπορίου μέσω ελέγχων του κεφαλαίου, άνοδο του πληθωρισμού, και διεθνή οικονομική απομόνωση που θα βάλει τέλος στην όποια ανάπτυξη. Παράλληλα, η έξοδος από το ευρώ δεν θα διασφαλίσει την μη χρεοκοπία, επειδή τα χρέη θα συνεχίσουν να είναι σε ευρώ, και όχι σε δραχμές ή λιρέτες.

Οι υπέρμαχοι της εξόδου θεωρούν πως μια υποτίμηση θα ξεγελάσει τους εργαζομένους, κάνοντας τους πιο ανταγωνιστικούς, λες και οι άνθρωποι τρώνε κουτόχορτο, και δεν γνωρίζουν πως θα πληρώνονται με άχρηστα χρήματα.
Αν η υποτίμηση του νομίσματος καθιστούσε τις χώρες ανταγωνιστικές, τότε η Ζιμπάμπουε θα ήταν η πλουσιότερη χώρα του πλανήτη!

Κανένας ψηφοφόρος του Σικάγου δεν θέλει τον κυβερνήτη της πολιτείας του Ιλλινόις να γλιτώσει τα οικονομικά προβλήματα, υποτιμώντας το δολάριο. Γιατί λοιπόν να το θέλουν κάποιοι οικονομολόγοι για την Ελλάδα;
Το τελευταίο σχέδιο της Ευρώπης, απαιτεί αυστηρή εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων, που είναι ίδιοι με αυτούς τους οποίους η ΕΕ αγνοούσε εδώ και δέκα χρόνια. Λες και μια ντιρεκτίβα από τις Βρυξέλλες, θα κάνει αυτομάτως τους Έλληνες υπάκουους. Φανταστείτε το πόσο επιτυχής θα ήταν το ΔΝΤ, ή ο ΟΗΕ, αν έβαζαν βέτο στα ελλείμματα του αμερικανικού προϋπολογισμού!
Το όλο σχέδιο δεν είναι παρά μια προσπάθεια να βγει ασπροπρόσωπη η ΕΚΤ, και να αγοράσει χρέος με φρεσκοτυπωμένα ευρώ.

Η αύξηση της δημοσιονομικής ενότητας βλάπτει το ευρώ. Δείτε την Πολωνία ή την Σλοβακία. Κάποτε, η υιοθέτηση του ευρώ αποτελούσε μονόδρομο. Ήταν το ίδιο λογική, με τις διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ να θέλουν το κοινό δολάριο. Σήμερα όμως, δεν είναι πια μονόδρομος. Αν η υιοθέτηση του ευρώ σημαίνει να πληρώνεις για να σώσεις την Ελλάδα και τη Ιταλία, τότε…. Ένα ενιαίο νόμισμα χωρίς δημοσιονομική ένωση, είναι μια καλή ιδέα. Μια νομισματική όμως ένωση, με μια δημοσιονομική ένωση που θα διασώζει κάποιους, δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πιστεύουν πως η δουλειά τους είναι να σταματήσουν την μεταδοτικότητα και να ηρεμούν τις αγορές. Ρίχνουν όλο το φταίξιμο στους κερδοσκόπους. Και συνεχώς ψάχνουν για την μεγάλη ανακοίνωση, η οποία ως δια μαγείας θα καλμάρει τις αγορές, και θα πέσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια στην αγορά ομολόγων. Το πρόβλημα όμως είναι πραγματικό και όχι ψυχολογικό, και οι κυβερνήσεις δεν είναι καλοί ψυχολόγοι. Δεν μπορείς να βουλώσεις μια τρύπα με τρισεκατομμύρια, μόνο με την ψυχολογία.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως η Ελλάδα είναι σαν την Lehman Brothers, και πως αν καταρρεύσει θα συμπαρασύρει ολόκληρο το οικοδόμημα. Η Ελλάδα όμως δεν είναι η Lehman Brothers. Δεν διαθέτει τρισεκατομμύρια δολάρια σε συμβόλαια παραγώγων. Δεν είναι χρηματιστηριακός ντίλερ, που αν τυχόν αποτύχει θα παγώσουν διάφορα κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία. Οι πιστωτές της δεν έχουν το νομικό δικαίωμα να κατασχέσουν περιουσιακά στοιχεία που οφείλονται σε συμβαλλόμενους. Η Ελλάδα αποτελεί έναν απλό οφειλέτη, σαν κι αυτούς που χρεοκοπούν σταθερά, από την εποχή του μεσαίωνα.

Μια χρεοκοπία κράτους μπορεί να βλάψει το οικονομικό σύστημα, για τον απλό λόγο ότι η Ευρώπη έχει επιτρέψει στις τράπεζές της να γεμίσουν με χρέος, το οποίο στα βιβλία τους διατηρεί την ονομαστική του αξία, και αντιμετωπίζεται ως ασφαλές χωρίς όμως να στηρίζεται σε κεφάλαια.

Οι χρεωμένες κυβερνήσεις πιέζουν τις τράπεζες να αγοράσουν περισσότερο χρέος, και όχι λιγότερο. Και όσο οι τράπεζες αυξάνουν τα κεφάλαια τους, τόσο γεμίζουν με περισσότερο «ασφαλές» κρατικό χρέος, το οποίο χρησιμοποιούν ως εγγύηση για να δανείζονται από την ΕΚΤ. Η μεγάλη προχθεσινή «επιχείρηση ρευστότητας» της ΕΚΤ, προσφέρει δισεκατομμύρια στις τράπεζες, προκειμένου να αυξήσουν τα ρίσκα τους σε κρατικά χρέη. Οι καταθέτες και οι πιστωτές το έχουν αντιληφθεί, και ήδη ψάχνουν για την έξοδο.

Φουσκώνοντας τις τράπεζες με κρατικό χρέος, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί κάνουν την αναπόφευκτη χρεοκοπία πολύ πιο επικίνδυνη. Άρα, δεν ισχύει το ότι οι ρυθμίσεις θα κάνουν τις τράπεζες πιο ασφαλείς.
Το ότι το ευρώ ένωσε περιοχές που ποικίλλουν σε επίπεδο ανάπτυξης δεν είναι το βασικό ελάττωμα της ΟΝΕ. Να μη ξεχνάμε πως το Μανχάταν και το Μισισίππι χρησιμοποιούν κι αυτά το ίδιο νόμισμα. Ούτε φταίει το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις δεν μπορούν πια να προχωρούν σε υποτίμηση. Και τέλος δεν φταίει το ότι όταν συστάθηκε η νομισματική ένωση, δεν προβλέφτηκε και η αντίστοιχη δημοσιονομική.

Το βασικό ελάττωμα του ευρώ ήταν και είναι η λανθασμένη ρύθμιση του τραπεζικού συστήματος. Το κρατικό χρέος, που μπορεί να αποφύγει τη χρεοκοπία εφόσον τα κράτη έχουν την δυνατότητα να τυπώνουν χρήμα, δεν είναι χωρίς κινδύνους σε μια νομισματική ένωση. Και όμως, οι τραπεζικές αρχές αλλά και η ΕΚΤ προσποιούνται για το αντίθετο.
Έτσι, εφαρμόζοντας κακές ιδέες, η Ευρώπη πήρε ένα απλό ζήτημα αναδιάρθρωσης χρέους, και το μετέτρεψε σε τραπεζική κρίση, νομισματική κρίση, δημοσιονομική κρίση, και τέλος σε πολιτική κρίση.
Όταν τελειώσουν τα ευχολόγια, η Ευρώπη θα βρεθεί ενώπιον μιας σκληρής επιλογής. Μπορεί να έχει μια νομισματική ένωση χωρίς χρεοκοπίες κρατών. Αυτό προϋποθέτει δημοσιονομική ένωση, και αποδοχή των γερμανικών ελέγχων επί των εθνικών προϋπολογισμών της Ελλάδας και της Ιταλίας (ίσως και της Γαλλίας).

Και αυτό κανένας δεν το θέλει, και μάλιστα δικαίως.
Η άλλη επιλογή είναι να υπάρχει μια νομισματική ένωση χωρίς αντίστοιχη δημοσιονομική. Αυτό μπορεί να είχε μια επιτυχία, αλλά θα έπρεπε να βασίζεται σε δυο κεντρικές ιδέες: Τα κράτη να μπορούν να χρεοκοπούν, όπως και οι επιχειρήσεις, και οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης και της κεντρικής, να αντιμετωπίζουν το κρατικό χρέος ως οποιοδήποτε άλλο επιχειρηματικό χρέος.

Η τελευταία επιλογή είναι η διάλυση, ίσως συνοδευόμενη από κρίση πληθωρισμού.
Το ευρώ, όπως και το μέτρο, είναι μια πολύ καλή ιδέα. Το να το πετάξουμε στα σκουπίδια θα ήταν μια αχρείαστη και άσκοπη τραγωδία.


Απόδοση: S.A.


πηγή:kostasxan

2012. ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ

Οι προλήψεις και οι δεισιδαιμονίες του δίσεκτου... 2012!

Το 2012 που πλησιάζει, πέρα από τις γνωστές προφητείες και καταστροφολογίες που το συνοδεύουν, έχει ακόμη ένα... κουσούρι: είναι δίσεκτο!

Το pyles.tv, ετοίμασε ένα αφιέρωμα στις δεισιδαιμονίες και τις προλήψεις που συνοδεύουν τις δίσεκτες χρονιές!

Γιατί υπάρχουν δίσεκτα έτη
Με τον χαρακτηρισμό "δίσεκτο", εννοούμε το έτος που έχει 366 μέρες, αφού κάθε 4 χρόνια ο μήνας Φεβρουάριος διαθέτει 29 αντί των 28 ημερών. Ο λόγος καθιέρωσης του δίσεκτου χρόνου, ήταν καθαρά πρακτικός και αφορούσε την διόρθωση σφαλμάτων που προκαλούνται από τον μη ακριβή υπολογισμό της διάρκειας της ημέρας, πλήρους περιστροφής της Γης, στην μέτρηση του ηλιακού έτους.

Γιατί τα δίσεκτα έτη θεωρούνται... γκαντέμικα!
Τα δίσεκτα έτη, συνοδεύονται από πολλές προλήψεις και δεισιδαιμονίες, οι οποίες μάλλον έχουν τις ρίζες τους στην παράδοση των Ρωμαίων που θεωρούσαν τον Φεβρουάριο ως "τον μήνα των νεκρών". Ήταν η εποχή του χρόνου που οι ψυχές άφηναν για λίγο τον άλλο κόσμο και ανέβαιναν στους ζωντανούς. Το γεγονός πως στο δίσκετο έτος, ο Φεβρουάριος έχει ακόμη ένα 24ωρο, οδήγησε πιθανότατα στην άποψη ότι ολόκληρη η χρονιά είναι... δυσοίωνη!

Ισως από τους Ρωμαίους να πέρασε η πρόληψη αυτή και στους Έλληνες, αν και κατά μία άλλη άποψη, η σύνδεση του δίσεκτου με την κακοτυχία οφείλεται σε... αγραμματοσύνη! Άνθρωποι χωρίς γνώσεις, που ασχολούνταν κυρίως με αγροτικές εργασίες μπέρδευαν το πρόθεμα "δις" με το "δυσ", που συνοδεύει αρνητικές έννοιες, και ερμήνευαν την "δίσεκτη χρονιά" ως "δύσκολη χρονιά"!

Τι υποτίθεται ότι συμβαίνει στα δίσεκτα χρόνια!
Σύμφωνα με τους προληπτικούς, όταν η χρονιά είναι δίσεκτη συμβαίνουν μία σειρά από άσχημα γεγονότα, που αφορούν τον καθέναν ατομικά αλλά επεκτείνονται και σε συλλογικό επίπεδο και μπορεί να ξεκινήσουν από μεγάλες φυσικές καταστροφές και να φτάσουν μέχρι σε πόλεμο!

" Το 1940, χρονιά του Β Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν δίσεκτο", λένε οι οπαδοί της άποψης αυτής. "Ναι, αλλά το 1914, χρονιά του Α Παγκοσμίου, δεν ήταν", απαντούν εκείνοι που θεωρούν ανοησίες τα περί "γρουσούζικου" δίσεκτου, σχολιάζοντας πως όταν κάποιος πιστεύει σε δεισιδαιμονίες βρίσκει πάντα τρόπο να τις... επιβεβαιώσει!
Τι ΔΕΝ κάνουν οι προληπτικοί κατά τη διάρκεια του δίσεκτου έτους!
Σε ατομικό επίπεδο, υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες που οι προληπτικοί αποφεύγουν να κάνουν κατά τη διάρκεια των δίσεκτων ετών. Συγκεντρώσαμε τις πιο γνωστές από αυτές. Όταν είναι δίσκετη χρονιά:
- δεν παντρευόμαστε
- δεν ξεκινάμε να χτίσουμε σπίτι
- δεν αγοράζουμε σπίτι
- δεν αγοράζουμε αυτοκίνητο
- δεν φυτεύουμε νέες καλιέργειες
- δεν κλείνουμε σημαντικές συμφωνίες
- δεν ξεκινάμε νέες σχέσεις
Ενημερωτικά αναφέρω ότι η υπογράφουσα παντρεύτηκε το... δίσεκτο έτος 2000, χρονιά κατά την οποία αγόρασε και το σπίτι της και έφερε στον κόσμο τα δίδυμα αγοράκια της! Μέχρι σήμερα, 11 χρόνια μετά, όλα βρίσκονται στην θέση τους! Τυχαίο;;

"Οι προλήψεις αντικατοπτρίζουν τις αδυναμίες μας"!


Οι διάφορες ιστορίες μεταφυσικού περιεχομένου μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και τηρούνται με ευλάβεια. Σημασία δεν έχει το μορφωτικό επίπεδο, καθώς όλοι, ουδενός εξαιρουμένου, ακούγοντας μια δυσάρεστη είδηση, χτυπάμε ξύλο ή αποφεύγουμε να περνάμε κάτω από σκάλα.

Στην εποχή της τεχνολογίας διατηρούν το δικό τους άγραφο νόμο και αλίμονο σε εκείνον που παραστρατεί. Μια σειρά από ατυχήματα, που μερικοί θεωρούν συμπτώσεις, δίνουν τη σκυτάλη σε αυτό που ορίζουμε γκαντεμιά ή κακή τύχη.


Ένα σημάδι προμηνύει τι μέλλει γενέσθαι με μεταφυσικό τρόπο και πολλές φορές δεν έχει άμεση σχέση με το γεγονός που ακολουθεί. Ωστόσο μυστηριώδεις δυνάμεις συνωμοτούν και η πρόβλεψη γίνεται πραγματικότητα...

Οι περισσότερες πηγάζουν από μύθους, θρύλους ετών που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και τις αποδεχόμαστε χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες επί του θέματος. Αν και η επιστήμη σήμερα έχει χαράξει ένα λαμπρό δρόμο, οι δεισιδαιμονίες αποτελούν την "μαύρη τρύπα" του πολιτισμού.

Ο Dr Stuart Vyse, καθηγητής ψυχολογίας στο Connecticut College και συγγραφέας του "Πιστεύοντας στη Μαγεία: Η ψυχολογία των Προλήψεων" ( Believing in Magic: The Psychology of Superstition), έχει προσπαθήσει να εξηγήσει αυτή την ανεξήγητη συνήθεια.
"Οι προλήψεις αποτελούν τη φυσική κατάληξη διαφόρων ψυχολογικών διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένης της διαίσθησης και των συμπτώσεων, για να ελέγχουμε όσο μπορούμε την καθημερινότητα μας. Δηλαδή αποτελούν το μέσο της απάλειψης της ανασφάλειας και της ανυπομονησίας μας.

Όταν αναμένουμε κάτι, μια συνάντηση ή ένα κοινωνικό γεγονός δίνουμε βαρύτητα σε διάφορα σημάδια, ακόμα και αν έχουμε προετοιμαστεί αρκετά. Ας πούμε ένα ρούχο το θεωρούμε τυχερό και το φοράμε, ή τοποθετούμε ένα γούρι. Προσπαθούμε με έναν ανεξήγητο τρόπο να εξασφαλίσουμε την καλή τύχη και να μειώσουμε το άγχος μας με φυσικό τρόπο.

Θα πρέπει όμως να βρούμε ένα άλλο τρόπο να προσεγγίζουμε τα γεγονότα. Να παρατηρούμε με τη λογική ό,τι μας προβληματίζει και να οργανώνουμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά το πρόγραμμα μας. Δεν χρειάζεται να γίνονται εμμονές. Εξάλλου η τύχη είναι με το μέρος των ικανών και όχι των προληπτικών.

Μειώνοντας το στρες, "χτίζουμε" γερά θεμέλια στον εγκέφαλο και δεν υπάρχει κανένα κενό για να ξετρυπώσουν οι προλήψεις και να μας κυριεύσουν. Τέλος αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι μεγαλώνοντας, οι περίεργες αυτές πεποιθήσεις σταματούν να μας απασχολούν. Επομένως δεν υπάρχει λόγος σοβαρός που πρέπει να χάνουμε τον ύπνο μας επειδή είδαμε μαύρη γάτα, ή αφήσαμε τα παπούτσια μας ανάποδα", συμπληρώνει.
Οι προλήψεις πρωταγωνιστούν στη ζωή μας. Εξελίσσονται παράλληλα με τις κοινωνίες και προσαρμόζονται σύμφωνα με τα όσα επιδεικνύουν οι πολιτιστικές επιταγές. Η προσωπική κρίση, η παιδεία και τα πιστεύω, ενδυναμώνουν ή αποδυναμώνουν την ισχύ τους. Μας υποδεικνύουν με ποιο τρόπο μπορούμε να αποφύγουμε την γκαντεμιά. Ο καθένας μας έχει τουλάχιστον μια πρόληψη κατά νου που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Αν πάλι δεν πιστεύετε σε αυτά τότε για εσάς μια μαύρη γάτα είναι απλώς μια γάτα! Ή μήπως δεν είναι;

πηγή:pyles.tv