Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Έκρυβαν τη σωτηρία της Ελλάδας


Από τις αρχές του 2009 μέσα από επίσημες επιστημονικές μελέτες και απόρρητα στοιχεία κρατικών υπηρεσιών, φωνάζω ότι έχουμε ορυκτό πλούτο, έχουμε πετρέλαιο, έχουμε φυσικό αέριο και πολύτιμα μέταλλα που θα μπορούσαν να σώσουν την Ελλάδα από την οικονομική της κατάρρευση.

Έκρυβαν τη σωτηρία της Ελλάδας
Από τις αρχές του 2009 μόνος, σαν τον τρελό του χωριού, με αλλεπάλληλες εκπομπές στην τηλεόραση (Αθέατος Κόσμος στο Alter) φωνάζω ότι δεν είναι μόνο ο Πρίνος, που έτσι κι αλλιώς στερεύει στη Θάσο, που μας δίνει πετρέλαια, αλλά έχουμε τεράστια κοιτάσματα και στο Αιγαίο, αλλά κυρίως στο Ιόνιο, στη δυτική Ελλάδα, στο Πατραϊκό κόλπο. Κι έχουμε ένα θησαυρό σε φυσικό αέριο νότια της Κρήτης. Και θυμάμαι τον Γιώργο Παπανδρέου σαν πρωθυπουργό του 2012 να βγαίνει στη Βουλή και να λέει με εκείνο το μειλίχιο υφάκι: «Δεν έχουμε πετρέλαιο και μην ακούτε τι λέει μία εκπομπή».
Και θυμάμαι τον ανεκδιήγητο Πάγκαλο να με ειρωνεύεται στη Βουλή με εκείνο το ανόητο: «Να μου φέρει ο Χαρδαβέλλας τα κλειδιά των πετρελαίων στο Καστελόριζο»
Κι εγώ μεν, δεν χρειάστηκε να του στείλω κανένα κλειδί γιατί ο λαός του έστειλε ήδη την περιφρόνησή του και το γιούχα του.
Τώρα όμως τρέχουν και δεν φτάνουν με τον ορυκτό μας πλούτο. Οι 8 μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου ερευνών για υδρογονάνθρακες έσπευσαν να δηλώσουν παρούσες στο διεθνή διαγωνισμό του υπουργείου Ενέργειας. Και σε ένα μήνα αρχίζουν οι έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Ας το πούμε λοιπόν τώρα που επιτέλους μπήκαμε στο δρόμο της αλήθειας.
Μας έκρυβαν τη σωτηρία της Ελλάδας που υπάρχει στο υπέδαφός της.
Μας έκρυβαν ότι υπάρχει πλούτος πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ σε υδρογονάνθρακες που η εκμετάλλευσή του θα μπορούσε να μας σώσει από τις δαγκάνες ΔΝΤ και Κομισιόν.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις το 2009 για την ύπαρξη του ελληνικού ορυκτού θησαυρού, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της τότε κυβέρνησης έδωσαν σκληρή μάχη ψευδόμενοι ασύστολα, για να αποτρέψουν κάθε έρευνα αποκάλυψης του θησαυρού αυτού.
Και η απάντηση είναι ολοφάνερη: Για να φτάσουμε στο σήμερα να μην μπορούμε να ζήσουμε χωρίς δανεικά και να έρθουν τα κοράκια και να αρπάξουν τον ελληνικό θησαυρό.

Κώστας Χαρδαβέλας

δείτε τα σχετικά βίντεο στο newsbomb.gr

Πανελληνισμός: Η απάντηση στην παγκόσμια υποταγή

Οι Έλληνες ηγέτες υπηρετούσαν τον Σκοπό, το Πνεύμα σε αντίθεση δυστυχώς με όλες τις άλλες αυτοκρατορίες της οικουμένης αλλά και με την σύγχρονη χρηματωπιστωτική λαίλαπα που παραπέμπει στην στυνγή βαρβαρότητα των Ούννων.

Πανελληνισμός: Η απάντηση στην παγκόσμια υποταγή
Η ιστορία έχει δώσει αμείλικτες απαντήσεις και έχει κρίνει συστήματα, πολιτισμικές απόπειρες, ιδεολογήματα αλλά και στάση ζωής. Ο κάθε πολιτισμός κρίνεται από το δεδομένο διαχείρισης της Ισχύος. Το Γιατί απέκτησε την Ισχύ και το Πώς την διαχειρίστηκε θα παραμείνουν τα μοναδικά κριτήρια αξιολόγησης των Εθνών μέσα στις χιλιετίες.

Η συμπεριφορά του νικητή βλέπετε κρίνει και την πραγματική του φύση, αφού σε κάθε εποχή υπήρχαν νικητές και ηττημένοι.

Αυτή η σύγκριση φανερώνει την διαχρονική υπεροχή του Ελληνικού πολιτισμού που θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με τον πυρφόρο μαχητή που γκρεμίζει πύλες για να ρίξει άπλετο φως σε σκοτεινά υπόγεια - αποθήκες ψυχών. Ναι, αυτός ήταν ο ρόλος της Ελληνικής ισχύος και όχι η γενοκτονία των τοπικών πληθυσμών ώστε να καρπωθεί ανενόχλητος τους πόρους άλλων λαών.

Ακόμα και με το ξίφος, οι Έλληνες ηγέτες υπηρετούσαν τον Σκοπό, το Πνεύμα σε αντίθεση δυστυχώς με όλες τις άλλες αυτοκρατορίες της οικουμένης αλλά και με την σύγχρονη χρηματωπιστωτική λαίλαπα που παραπέμπει στην στυνγή βαρβαρότητα των Ούννων.

Τρανή απόδειξη, ο πρώτος που η ιστορία ονόμασε "Μέγα". Ο Αλέξανδρος που ένωσε τους Έλληνες και αποθέωσε τον Ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του γνωστού κόσμου. Ο Εκπολιτιστής Ηγέτης που κάποιες ασημαντότητες ασθμαίνοντας προσπαθούν να τον συγκρίνουν με τους σφαγείς των αιώνων. Βασιζόμενοι πάντα στην αμάθεια των νέων γεννεών που έντεχνα καλλιεργούν για να επιβάλλουν την Λήθη εναντι της Αληθείας.

Μα ποιός ηγέτης στην ιστορία έγινε δεκτός με πανηγύρισμούς ακόμα και από την οικογένεια του αντίπαλου αυτοκράτορα; Ποιός ηγέτης μνημονεύεται εδώ και αιώνες από τους λαούς που υποτίθεται ότι κατέσφαξε; Ο Τζέκινγκς Χαν; Ο Ταμερλάνος; Ο Χίτλερ; Ή μήπως νομίζετε ότι θα μνημονεύετε ο Σόρος από τις επόμενες γενιές;

Το γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος υμνείται ακόμα σαν Θεός από τους λαούς της Ανατολής δείχνει το πραγματικό άδολο φως του Ελληνισμού απέναντι στην λύσσα των άλλων κατακτητών. Ο Μέγας Αλέξανδρος μεταλαμπάδευε έναν ανώτερο πολιτισμό. Έναν πολιτισμό που προστάτευε τον αδύνατο απέναντι στις ορέξεις του δυνατού. Έφερνε την γυναίκα και το παιδί ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας όταν πριν την έλευση του εθεωρούντο "Res" (αντικείμενα).

Ο Μέγας Αλέξανδρος σφράγιζε τις πύλες απέναντι στο σκότος διδάσκοντας τον Ελληνικό ανθρωπισμό στους λαούς. Ο Ελληνισμός δεν πήγαινε ως κατακτητής αλλά ως απελευθερωτής από τα δεσμά της Τυραννίας, της Αμαθείας, της Κτηνωδίας.

Ο Ελληνισμός δεν ήταν ληστής και δολοφόνος. Απόδειξη, ο αμύθητος θησαυρός της Βακτριανής που έμεινε ανέγγιχτος από τους 'Ελληνες βασιλείς αλλά έμελλε να εκποιηθεί από τους Ταλιμπάν και τους σύγχρονους "απελευθερωτές"... Όταν όλες οι άλλες εκφάνσεις επεκτατισμού συνοδεύοντο από ανείπωτες σφαγές και γενοκτονίες. Ο τοπικός πληθυσμός έπρεπε να εξαλειφθεί για να ληστευούν οι φυσικοί πόροι χωρίς αντίσταση.

Διότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του βάρβαρου κατακτητή, του Ούννου ή Οθωμανού σφαγέα είναι το Έθνος που είναι ζυμωμένο με την Γη του. Διότι δεν πρόκειται να την παραδώσει, δεν θα την ατιμάσει.

Αυτήν την θηριωδία ζούμε δυστυχώς και σήμερα. Ποιός θα αμφισβητήσει την επίθεση που δέχεται η Ελλάδα στους τομείς της παιδείας και της υγείας από αυτούς που επιβουλεύονται τα "ασημικά" της; Από τους "συνωστισμούς" στα Γενόσημα του θανάτου, η κοιτίδα του Πανελληνισμού παραμένει ο στόχος των παγκόσμιων εξουσιαστών...
...και η απάντηση θα έλθει μόνο όταν το άδολο αυτό φως ξαναλάμψει στην κοιτίδα του και φωτίσει την ανθρωπότητα δείχνοντας ότι η απάντηση στην ασυδοσία των τοκογλύφων, μπορεί να είναι μόνο Ελληνική!

πηγή:newsbomb

Έχασαν οι λέξεις τα νοήματά του

 


Κάποιες λέξεις στήν τόσο πλούσια ελληνική γλώσσα χρειάζεται να επαναπροσδιορισθούν καθώς, και δεν γνωρίζω εάν είναι από λάθος η από πρόθεση, με τη ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ βοήθεια των Πολιτικών μας ΑΡΧΗΓΩΝ και των ανδρών και γυναικών που αθροίζονται στους 300 της Βουλής, τα μηνύματα που μεταφέρουν έχουν χάσει την αρχική τους σημασιολογία, τι εννοούσαν, τι σήμαιναν, τι υποδήλωναν!

Η ελλαδική πορεία στο χωροχρόνο, δεν αποτελεί καταγραφή μιας ευθείας που στοχεύει επίμονα και ασάλευτα προς το μέλλον. Υπήρξαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όπως συμβαίνει και με άλλους λαούς εξίσου ή λιγότερο «ιστορικούς» (με την έννοια της χρονικής τους παρουσίας στη γη) αποτυχίες, λοξοδρομήσεις, λαθεμένες στροφές και στασιμότητα-τελμάτωση. Η διαπίστωση, όμως, ότι υπάρχει στασιμότητα, έλλειψη προόδου, ΔΕΝ πρέπει να μας στερήσει την αισιοδοξία θανατώνοντας την μεγάλη υπόθεση της ελπίδας!

Λίγες εβδομάδες λέγεται ότι μας χωρίζουν πλέον από τις ερχόμενες ιστορικά κρίσιμες και καθοριστικές εκλογές που προγραμματίζονται στα τέλη Απρίλη ή αρχές Μάη (πώς και ΔΕΝ φρόντισε το Πολιτικό μας σύστημα να αποφύγει την οδυνηρή υπενθύμιση τoυ Μάη του 2010 και την πρόσκληση της ΤΡΟΙΚΑ που μας καταβαράθρωσε οικονομικά, και οδήγησε στην εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και εθνικού πλούτου στους «τοκογλύφους»…δανειστές μας;)

Συχνά-πυκνά τα «πηγαινέλα» Αθήνα-Βρυξέλλες του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και Υπουργού Οικονομικών καθηγητή κ Βενιζέλου και του Πρωθυπουργού κ Παπαδήμου (της νεοφώτιστης και «δήθεν» εθνικής σωτηρίας με ολίγη ΝΔ και…καθόλου πλέον ΛΑΟΣ). Οσονούπω θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τα αντίστοιχα «πηγαινέλα» και μάλιστα ξεκινώντας από την Αθήνα κρατώντας «περίστροφο» στο χέρι που το εναπόθετε στη συνέχεια στο ΤΡΑΠΕΖΙ των Βρυξελλών του τέως Πρωθυπουργού κ Παπανδρέου και του τέως Τσάρου της Οικονομίας Δρ Παπακωνσταντίνου…

Και οι υπόλοιποι, Ηγέτες και «υποτακτικοί», στην Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑΙ και ψάχνουν μεθοδικά και εντατικά τρόπους για να ΥΨΩΣΟΥΝ ακόμη πιο ψηλά τα προστατευτικά τείχη των Τραπεζών και των Οικονομιών τους ενόψει μιας ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ εξελισσόμενης πορείας προς την πλήρη απαξίωση (αποφεύγω τον όρο ΠΤΩΧΕΥΣΗ για να μην…παρεξηγηθώ) της Ελληνικής Οικονομίας…

ΜΥΔΡΟΥΣ εξαπολύει ο κ Σαμαράς κατά της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ενώ δεσμεύεται ότι «θα βγάλει τις κουκούλες» όταν γίνει Πρωθυπουργός, και κατά-Κεραυνώνεται από τον κ Βενιζέλο που τον κατηγορεί ότι αυτός ευθύνεται για τις συνεχώς διογκούμενες ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ των Ευρωπαίων για περισσότερες, πλατύτερες και βαθύτερες θυσίες των Ελλήνων και δεσμεύσεις της Ελλάδος και του Εθνικού της πλούτου!… Καλά αγνοούν αμφότεροι το γεγονός ότι ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στην «δήθεν» Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας ή είναι «θύματα» του ψυχολογικού μηχανισμού «άρνησης της πραγματικότητας»;

Ο σωστή λέξη που περιγράφει τη συμπεριφορά τους εντός και εκτός Βουλής είναι μάλλον η άγνοια καθώς ο μηχανισμός «άρνησης της πραγματικότητας» υποδηλώνει ψυχονευρωτικές διαταραχές που ΔΕΝ έχουν ούτε ο κ Βενιζέλος ούτε ο κ Σαμαράς αλλά μάλλον όλοι εμείς οι υπόλοιποι, πρωτοστατούντων των πράσινων και μπλε ψηφοφόρων (πόσοι έχουν απομείνει και σε λίγες εβδομάδες θα τους… καταμετρήσουμε.)

Εδώ στην Ελλάδα της ομφαλοσκόπησης στα Πανεπιστημιακά μας ιδρύματα ΔΕΝ είναι πλέον οι φοιτητές που κάνουν ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ αλλά οι Καθηγητές και τα Διοικητικά στελέχη που αντιδρούν στο Νόμο της κ Διαμαντοπούλου για ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ της Ανωτάτης Ελληνικής Παιδείας στερώντας από την σιωπηρή ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ φοιτητών το δικαίωμα να βρίσκονται στα Αμφιθέατρα και των γονέων τους να βλέπουν τον ιδρώτα που ξοδεύουν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους σε σύστημα ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ να…στεγνώνει άσκοπα!

«Πολιτικό όφελος» για την Ελληνική αντιπολίτευση είναι όρος που δημιουργεί την επίφαση ΚΕΡΔΟΥΣ ενώ τελικά αποτελεί προδιαγραμμένη πορεία σε ατομική, συλλογική, εθνική ΖΗΜΙΑ!

Ξεκίνησα σήμερα δηλώνοντας ότι οι λέξεις έχασαν τα νοήματά τους!...
Θυμηθείτε μερικές λέξεις-κλειδιά και τα νοήματά τους που ήταν προσφιλή στον Πρωθυπουργό κ Σημίτη και το «μπλοκ» των συνεργατών του μεταξύ των οποίων οι κκ Παπανδρέου (ο εκλεκτός του διάδοχος), Παπαδήμος (ο τωρινός μας Πρωθυπουργός), Βενιζέλος (ο προαλειφόμενος για Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και τωρινός Τσάρος της Οικονομίας)...

Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ μας έλεγαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ταυτόσημος με την ΠΡΟΟΔΟ και έτσι μας προσέφεραν το ΕΓΚΛΗΜΑ του Χρηματιστηρίου, την ΣΠΑΤΑΛΗ των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων καθώς μας οδηγούσαν ΕΝΤΟΣ της Ευρωζώνης για να καταλήξουμε στην ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΗ ζώνη της… ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ!

Η ΠΡΟΟΔΟΣ γεννά το αίσθημα της αισιοδοξίας, ‘όταν ΔΕΝ στοχεύει στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου ενός λαού, στην κατάργηση κεκτημένων, στη μείωση σε επίπεδα ΠΕΙΝΑΣ μισθών και συντάξεων!...

Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ περικλείει το νόημα ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν και σίγουρα αυτό ισχύει για τους τοκογλύφους δανειστές μας και τα Πιστωτικά τους ιδρύματα αλλά ΟΧΙ για τους Έλληνες, την ελληνική οικονομία, την Ελλάδα!..

Η ΕΛΠΙΔΑ δίνει το απαραίτητο θάρρος που θα μας κάνει να αγωνιστούμε ώστε να γίνουν τα πράγματα καλύτερα.

Η ΕΛΠΙΔΑ αντίθετα από την ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ επιβιώνει ακόμη και σε εποχές που έχουν χαθεί τα νοήματα των λέξεων καθώς επικρατεί σύγχυση στόχων, απόψεων και πεποιθήσεων...

ΕΛΠΙΔΑ, λοιπόν, χρειαζόμαστε τώρα που θα γεννήσει την ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ότι θα ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΞΑΝΑ όπως το κάνουμε εδώ και 3 χιλιετίες!!!

Είναι όμως πολύ πικρή η διαπίστωση ότι μας ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ φίλοι και εταίροι επειδή διαχειρίστηκαν ανεύθυνα οι δικοί μας πολιτικοί τη δική μας περιουσία και τύχη ΚΑΙ παραμένουν ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ…