Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Αποκάλυψη του Μιχ. Ιγνατίου! Κορυφαία στελέχη τράπεζας το γλεντάνε στα μπουζούκια με δημοσιογράφους εν μέσω κρίσης!



Ασυνείδητοι άνθρωποι υπάρχουν παντού. Σ' όλες τις κοινωνικές τάξεις. Σ΄όλους τους επαγγελματικούς χώρους. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.
Μόνο που την ιστορία που θα μας διηγηθεί στη συνέχεια ο καλός φίλος και εξαιρετικός δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" της Κύπρου, δύσκολα τη χωράει ο νους μας. Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν κορυφαία στελέχη του τραπεζικού χώρου (για την ακρίβεια συγκεκριμένης τράπεζας) τα οποία καλούν δημοσιογράφους για να...
γλεντήσουν από κοινού στα μπουζούκια, δίχως να κρατούν καν τα προσχήματα;
Πότε; Τον Απρίλιο του 2012!
Μιχάλης Ιγνατίου: Από το κακό στο χειρότερο...
Η ιστορία που θα διαβάσετε παρακάτω είναι πέρα για πέρα αληθινή. Μου την αφηγήθηκε με ακρίβεια Αθηναίος συνάδελφος, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνάντηση της εν λόγω Τράπεζας, νομίζοντας ότι τον κάλεσαν για ενημέρωση...
Το ουίσκι έρρεε με αφθονία. Τα πανέρια σχημάτιζαν στοίβες, ανάμεσα σε ένα σκηνικό πυκνού καπνού από πανάκριβα πούρα, χαμηλού φωτισμού και ζωντανής μουσικής που είχε συνεπάρει τους πρωταγωνιστές της ιστορίας μας. Μπορεί να μην πρόκειται για «μια βραδιά στον Ρέμο, με πρώτο τραπέζι πίστα», αλλά για ένα πραγματικό γεγονός που σοκάρει, καθώς αυτοί που τα «έσπαγαν» και χόρευαν (προφανώς στην υγεία των κορόιδων) ήταν τραπεζίτες και μάλιστα μιας τράπεζας, η οποία για να επιβιώσει σήμερα ζητά «δανεικά» και παίζει κορώνα - γράμματα την είσοδο της χώρας στον σκληρό μηχανισμό του ΔΝΤ-Ε.Ε.. Να πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή: Απρίλιος 2012. Στην Αθήνα βρίσκεται σύσσωμη η ηγετική ομάδα της εν λόγω Τράπεζας, η οποία έχει προσκαλέσει μάλιστα και δημοσιογράφους για ολιγοήμερη παραμονή. Τι πιο «τέλεια συγκυρία» από το να διοργανωθεί μια δημοσιογραφική βραδιά μαζί και με Έλληνες οικονομικούς συντάκτες, προκειμένου τα κορυφαία στελέχη να ενημερώσουν για τις τρέχουσες εξελίξεις, οι οποίες ήταν ιδιαίτερα «θερμές»...
Η πρόσκληση εστάλη, και το ραντεβού δόθηκε στο εστιατόριο «Λίθος» στην περιοχή του Ψυρρή. Αν και μικρός ο χώρος, όλα φαίνεται πως είχαν διοργανωθεί στην εντέλεια από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Τράπεζας: prive όλο το μαγαζί, εκλεκτοί μεζέδες, κρασί και ορχήστρα. Οι Αθηναίοι δημοσιογράφοι, συνηθισμένοι από αντίστοιχες τραπεζικές συναντήσεις, αφού πέρασε η πρώτη μισή ώρα του φαγητού, άρχισαν δειλά-δειλά να βγάζουν τα σημειωματάριά τους για να κρατήσουν κάποιες σημειώσεις. Αντ’ αυτού, βέβαια, τα στελέχη τους έλεγαν: «τι σημειώνετε; δεν υπάρχει κανένα θέμα προς δημοσίευση... εμείς σας καλέσαμε για να χαλαρώσουμε, να γνωριστούμε καλύτερα και να πιούμε ένα κρασί».
Στην ερώτηση: «Ναι, αλλά τι θα γίνει με το κρίσιμο θέμα της αύξησης κεφαλαίου, από πού θα βρεθούν τα λεφτά;», η απάντηση ήταν: «μην ανησυχείτε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ελέγχουμε πλήρως την κατάσταση. Η τράπεζα πλέον απελευθερωμένη από το παλαιό καθεστώς (σ.σ. που την καταχρέωσε) θα πάει ακόμα καλύτερα, και θα το δείτε».
Αυτή η στιχομυθία, με μερικές παραλλαγές τέτοιου τύπου, κυριάρχησε σε όλα τα τραπέζια μέχρι που το κλίμα μετετράπη σε μπουζουκλερί Εθνικής Οδού! Η μουσική δυνάμωσε, και δεν άργησαν να έρθουν και οι «παραγγελιές» για τραγούδια. Τι κι αν ο κόσμος καίγονταν, τι κι αν η Αθήνα θύμιζε ...Καμπούλ λόγω της οικονομικής κρίσης, τα κορυφαία στελέχη είχαν πάρει το μικρόφωνο από τους τραγουδιστές, έκαναν αφιερώσεις ο ένας στον άλλο και στη συνέχεια οι πιο «θεριακλήδες» το έριξαν στον χορό, με το πατροπαράδοτο «βαρύ ζεϊμπέκικο» να έχει την τιμητική του.
Στην αρχή, οι δημοσιογράφοι κοιτούσαν αμήχανα ο ένας τον άλλο, σαν να επρόκειτο για κακόγουστο αστείο. Κι όμως δεν ήταν καθόλου αστείο! Όσο περνούσε η ώρα, το κέφι απογειωνόταν με στοίβες από γαρύφαλλα που επιστρατεύθηκαν στον λουλουδοπόλεμο. Είδαν και απόειδαν οι δημοσιογράφοι, κατάλαβαν ότι προφανώς οι τραπεζίτες είναι εκτός τόπου και χρόνου και χωρίς πολλά-πολλά κατευθύνθηκαν προς την πόρτα της εξόδου, βγάζοντας το συμπέρασμα ότι πρόκειται για «βαριά περιστατικά». Το θέμα βέβαια δεν έμεινε ασχολίαστο την επομένη από όλους τους συναδέλφους τους Έλληνες τραπεζίτες, οι οποίοι δεν πίστευαν στα αυτιά τους.
Όσα σας περιγράφω παραπάνω, με την βοήθεια συναδέλφου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, είναι 100% αληθινά γεγονότα και ταυτόχρονα τραγικά. Ο καθένας μπορεί να κρίνει και να καταλάβει γιατί η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο...
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Κατάντησαν «θέατρο του παράλογου» οι συζητήσεις του λεγόμενου μεσαίου χώρου, καθώς οι περισσότεροι πιστεύουν ότι στο τέλος θα πράξουν ό,τι απαιτεί το ΑΚΕΛ, το οποίο θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί προ του κινδύνου να εκλεγεί ο Νίκος Αναστασιάδης, με τον οποίο βέβαια δεν έχουν πολλές διαφορές στο Κυπριακό. Εγώ, πάντως, αναμένω ότι ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα «κάνει τη διαφορά» με τη νέα πρότασή του...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, σε όλο τον κόσμο, οι υποψήφιοι και τα κόμματα που τους υποστηρίζουν, καταθέτουν τις θέσεις τους για τα πάντα. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥείναι υποχρεωμένος να απαντήσει στο μείζον ερώτημα: τι θα πράξει εάν του καταθέσουν στο τραπέζι σχέδιο, όπως το φιλοτουρκικό κείμενο του Κόφι Ανάν, το οποίο το 2004 υποστήριξε με πάθος.
Από το kourdistoportocali, μέσω "Το Γρέκι"

«Πολλαπλές ικανότητες και γνώσεις» το μυστικό της επιτυχίας στην εποχή μας



της Σώτω Μητρόγλου, Γενική διευθύντρια Ινστιτούτου Επικοινωνίας

Τα τελευταία χρόνια, οι νέοι και η δουλειά φαίνεται να πηγαίνουν παράλληλα και να "συναντιούνται" με δυσκολία.
Τα στοιχεία λένε ότι ένας στους τέσσερις νέους είναι χωρίς δουλειά, μία στις πέντε γυναίκες δεν βρίσκει εργασία, ενώ από τους ανέργους πάνω από ένας στους δύο συμπλήρωσε ένα χρόνο εκτός αγοράς. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή για την ανεργία στο Γ΄ Τρίμηνο του 2011 ενώ το ποσοστό της ανεργίας έχει φτάσει στο 17,7%.

Βλέποντας όλα αυτά αναρωτιέσαι: Σ΄ αυτό το "εχθρικό" περιβάλλον πώς να ξεκινήσεις την εργασιακή σου ζωή; Δύσκολο. Κι όμως μέσα σε αυτές τις δυσκολίες κάποιοι έχουν επιτυχία. Θα μου πείτε πώς και γιατί το καταφέρνουν;

Για τους παρακάτω ακριβώς λόγους. Διότι: α) το πιστεύουν β) το θέλουν πολύ γ) εξαντλούν όλες τις πιθανότητες και δεν περιμένουν άπραγοι δ) ψάχνουν και ενημερώνονται για τους τομείς που δείχνουν να έχουν ανάπτυξη ακόμη και σε περίοδο ύφεσης και ε) είναι όσοι γνωρίζουν να περιγράφουν καλά τον εαυτό τους και να δημιουργούν ενδιαφέρον για εκείνους. Αυτοί που κατέχουν το θέμα του storytelling. Και είναι αυτοί που έχουν σχεδόν πάντα θετικό αποτέλεσμα.

Αναμφισβήτητα στην αγορά δημιουργούνται νέες ανάγκες, οι οποίες έχουν καινούργιες απαιτήσεις. Σίγουρα όταν είσαι νέος θέλεις να εξελιχθείς, γρήγορα. Θεωρείς σημαντικό στοιχείο μόνο την τυπική γνώση. Αυτά που έχεις μάθει στις σχολές και τα πανεπιστήμια.

Οπωσδήποτε αυτά είναι σημαντικά και απαραίτητα. Αλλά, στις μέρες μας, φαίνεται ότι πιο απαραίτητο είναι να γνωρίζεις τι συμβαίνει γύρω σου, τι ανάγκες διαμορφώνονται και ποιες νέες κατευθύνσεις και προοπτικές διαφαίνονται. Στη σημερινή εποχή είναι απαραίτητο πλέον να λειτουργεί κανείς με πολύπλευρες δεξιότητες και γνώσεις.

Θα αναφέρω ένα παράδειγμα για τον χώρο της επικοινωνίας. Όχι πολλά χρόνια πριν, υπήρχε η τάση προς την εξειδίκευση. Σήμερα άλλαξαν τα πράγματα. Έχουμε ανάγκη από άτομα με πολλαπλές ικανότητες. Είναι σημαντικό να ξέρεις το σύνολο της διαδικασίας και όχι μόνο το μικρό συγκεκριμένο τμήμα ή τη διαδικασία που καλείσαι να εξυπηρετήσεις στην καθημερινότητα. Από την εξειδίκευση θεωρώ ότι περνάμε στην συνολική γνώση και στους εργαζόμενους πολλών δεξιοτήτων: Οι δημόσιες σχέσεις πρέπει να έχουν και digital skills. Οι digitals πρέπει να γνωρίζουν τα βασικά της αποτελεσματικής επικοινωνίας και τις τεχνικές προβολής και παρουσίασης . Όλοι πρέπει να ξέρουμε πώς να διαπραγματευόμαστε κι όχι μόνο τα media shop και οι υπεύθυνοι παραγωγής. Όλοι πρέπει να έχουμε μίνιμουμ στάνταρντ αισθητικής.

Η αυτοβελτίωση όχι μόνο θα μας ανοίξει μια νέα πόρτα αλλά θα μας βοηθήσει και σε προσωπικό επίπεδο να βιώσουμε καλύτερα τις δυσκολίες που θα τύχει να συναντήσουμε.

πηγή:campuscu.com

Οικογενειακή υπόθεση των Παπακωνσταντίνου το εργοστάσιο της ΔΕΗ



Στο βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα αποδεικνύεται πως ο υπουργός των Μνημονίων έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα αδιαφορώντας για την εξόφληση των κατοχικών δανείων.

Οικογενειακή υπόθεση των Παπακωνσταντίνου το εργοστάσιο της ΔΕΗ
Η σχέση της οικογένειας Παπακωνσταντίνου με το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα περιγράφεται στο νέο βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα «Μια οικογένεια για όλες τις εποχές», που διατρέχει τη σύγχρονη ελληνική ιστορία από το 1941 μέχρι σήμερα.
Μέσω σπάνιων φωτογραφιών - ντοκουμέντων, ο ιστορικός και δημοσιογράφος Δημοσθένης Κούκουνας παραθέτει στοιχεία για το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας που η οικογένεια Παπακωνσταντίνου και συγκεκριμένα ο Γεώργιος Μ. Παπακωνσταντίνου, είχε αποκτήσει το 1941 σύμφωνα με το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα που του είχε παραχωρήσει ο κατοχικός πρωθυπουργός Γεώργιος Τσολάκογλου.
Ο Μακεδόνας πολιτικός Σωτήριος Γκοτζαμάνης, ως υπουργός Οικονομικών της κατοχικής κυβέρνησης Τσολόκογλου, υπέγραψε τα κατοχικά δάνεια, που θα όφειλε η μεταπολεμική Γερμανία να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (1919-2000), υιός του Γεώργιου Παπακωνσταντίνου, υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών στην Κοζάνη. Ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη όμως, αδιαφόρησε για την είσπραξη των κατοχικών δανείων.
Το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εγγονός του επιχειρηματία που ευνοήθηκε από τον Τσολάκογλου, όταν ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου το 2009-11 αντί να ζητήσει την εξόφληση των κατοχικών δανείων προτίμησε να υπογράψει το μνημόνιο και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.
Ποιος είναι ο Δημοσθένης Κούκουνας
Ο Δημοσθένης Κούκουνας είναι δημοσιογράφος και ιστορικός συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1950 στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει οικονομικά στην Αγγλία, αλλά από νεαρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε στη συγγραφή βιβλίων, τη δημοσιογραφία και γενικά στον εκδοτικό χώρο.
Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, κυρίως ιστορικών και βιογραφικών, μεταξύ των οποίων: «Η γερμανική εισβολή και η συνθηκολόγηση», «Η είσοδος των Γερμανών στην Αθήνα», «Η Μάχη της Κρήτης», «Έλληνες Πολιτικοί», «Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός», «Ίων Δραγούμης», «Άρης Βελουχιώτης, ο αμφιλεγόμενος πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ», «Νίκος Ζαχαριάδης» κ.ά.
Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα κατοχικά θέματα, δείγμα των οποίων αποτελεί και το παρόν βιβλίο του που πραγματεύεται την ελληνική οικονομία επί Κατοχής και την αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια.
Το βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα έχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό με προσωπικότητες που σημάδεψαν την σύγχρονη ελληνική ιστορία και αποτελεί ένα χρήσιμο ανάγνωσμα πριν την άσκηση -για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο διάστημα- του εκλογικού μας δικαιώματος.

koukounas1
Ο τότε πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα το 1958, την εποχή που η ΔΕΗ εξαγόρασε το εκεί εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας που είχε αποκτήσει η οικογένεια Παπακωνσταντίνου το 1941.


koukounas2
Ο τότε υπουργός Συντονισμού της κυβέρνησης Παπάγου Παναγής Παπαληγούρας επισκέπτεται το 1954 την Πτολεμαΐδα. Μετά το ταξίδι αυτό, οργανώθηκε στη δυτικομακεδονική αυτή πόλη επίσκεψη γερμανικής αποστολής υπό τον περίφημο υπουργό Έρχαρτ.

koukounas3
Ο Γερμανός φρούραρχος Πτολεμαΐδας φον Λάνγκε, αξιωματικός των Ες Ες.


koukounas4
Το εργοστάσιο της ΔΕΗ σήμερα. Το προηγούμενο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας της Πτολεμαΐδας ανήκε στην οικογένεια Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με το προνόμιο που είχε παραχωρήσει τον Οκτώβριο 1941 ο Τσολάκογλου.


koukounas5
Ο στρατηγός Γ. Τσολάκογλου το 1941

koukounas6
Ο παλαιός πολιτικός Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (1919-2000), υιός του δαιμόνιου επιχειρηματία Γεωργίου Μ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος το 1941 απέκτησε από τον Τσολάκογλου το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα. Ο ίδιος υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών στην Κοζάνη.

koukounas7
Ο κατοχικός πρωθυπουργός Γεώργιος Τσολάκογλου, με την υπογραφή του οποίου παραχωρήθηκε το προνόμιο ηλεκτρικής ενέργειας στην οικογένεια Παπακωνσταντίνου το 1948.


koukounas8
Ο Μακεδόνας πολιτικός Σωτήριος Γκοτζαμάνης, ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών της κατοχικής κυβέρνησης Τσολόκογλου υπέγραψε τα κατοχικά δάνεια, που θα όφειλε η μεταπολεμική Γερμανία να επιστρέψει στην Ελλάδα. Το 1954 ο Μιχ. Παπακωνσταντίνου τον είχε χαρακτηρίσει ως τη “μεγαλυτέρα ζώσα πολιτική φυσιογνωμία της Ελλάδος” και υπήρξε θερμός οπαδός και συνεργάτης του. Ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη όμως αδιαφόρησε για την είσπραξη των κατοχικών δανείων. Το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εγγονός του επιχειρηματία που ευνοήθηκε από τον Τσολάκογλου, όταν ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου το 2009-11 αντί να ζητήσει την εξόφληση των κατοχικών δανείων προτίμησε να υπογράψει το μνημόνιο και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Τρεις γενιές – τρία σκάνδαλα…


koukounas9
Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο κύριος συντελεστής του μνημονίου, της χρεοκοπίας και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί. Ούτως ή άλλως είναι κάτοχος μεγάλης περιουσίας που προέρχεται από μια υπογραφή του Τσολάκογλου…


πηγή:newsbomb

10 πράγματα που ωφελεί το σεξ


10 πράγματα που ωφελεί το σεξ

Δρα προληπτικά κατά του καρκίνου, βελτιώνει το καρδιαγγεικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει το στρες και τον πόνο. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες, τα οφέλη που έχει το σεξ στην υγεία είναι αρκετά και σημαντικά.

Μειώνει το στρες

Ένα από τα μεγάλα οφέλη που έχει το σεξ στην υγεία, είναι η μείωση της πίεσης, που συνεπάγεται και μείωση του στρες. Στη μελέτη συμμετείχαν 24 γυναίκες και 22 άνδρες που έκαναν καθημερινά σεξ. Ειδικοί από πανεπιστήμιο της Σκοτία τους υπέβαλαν σε στρεσογόνες καταστάσεις. Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα, όσοι έκαναν συχνά σεξ, μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα μία κατάσταση που τους προκαλούσε σρες και διατηρούσαν την πίεσή τους σε φυσιολογικά επίπεδα.

Σε άλλη μελέτη φάνηκε πως η συχνότητα της συνουσίας συνδέεται άμεσα με τη μείωση της συστολικής πίεσης σε άτομα που συζούσαν. Και οι δύο μελέτες δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Journal Biological Psychology.

Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό

Σεξουαλική υγεία σημαίνει καλή φυσική κατάσταση. Όταν κάποιος συνουσιάζεται μία με δύο φορές την εβδομάδα έχει αυξημένα επίπεδα αιμοσφαιρίνης, η οποία προστατεύει από το κρυολόγημα και μεταδιδόμενες νόσους. Η έρευνα έγινε από το Πανεπιστήμιο του Wilkes.

Αδυνατίζει

Τριάντα λεπτά σεξ (μαζί με τα προκαταρκτικά) καίνε περισσότερες από 85 θερμίδες, που σημαίνει σε περίπου έξι μήνες καίγονται περίπου 4.000 θερμίδες. Επιπλέον, σύμφωνα με την Patti Britton, σεξολόγο από την Αμερικανική Ομοσπονδία Σεξουαλικών Εκπαιδευτών και Θεραπευτών, «το σεξ είναι από τα καλύτερα είδη άσκησης.

Βελτιώνει το καρδιαγγειακό

Είναι λανθασμένη η εντύπωση που έχουν κάποιοι ηλικιωμένοι για την συνουσία, καθώς εκτιμούν πως εάν επιχειρήσουν μία πράξη, θα βρεθούν στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό. Ερευνητές από τη Βρετανία βρήκαν πως το σεξ, ακόμη και όταν το κάνουν συχνά οι ηλικιωμένοι, βοηθά το καρδιαγγειακό σύστημα και αποτρέπει εγκεφαλικά και καρδιαγγειακά επεισόδια. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Epidemiology and Community Health.

Ανεβάζει την αυτοεκτίμηση


Σύμφωνα με μελέτη που έκανε το Πανεπιστήμιο του Τέξας, η αυτοεκτίμηση είναι ένας από τους 237 λόγους που κάνουμε σεξ. Μάλιστα, ακόμη και όταν κάποιος έχει αρκετά υψηλή αυτοεκτίμηση, μία καλή συνουσία τον ανεβάζει στα ύψη.

Βελτιώνει την εμπιστοσύνη

Κάνοντας σεξ αυξάνει η ορμόνη οξυτοκίνη, η οποία ονομάζεται και ορμόνη της αγάπης. Και αυτό διότι βοηθά στη δόμηση στενών συναισθηματικών σχέσεων με το άτομο που προκαλεί την έκκρισή της. Η ίδια ορμόνη συνδέεται και με το αίσθημα της γενναιοδωρίας. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν κάποιος μας ικανοποιεί σεξουαλικά, μπορούμε να φτάσουμε σε ακρότητες γενναιοδωρίας. Η ίδια ορμόνη, επίσης, είναι η ορμόνη του μητρικού φίλτρου.

Η μελέτη έγινε από τα Πανεπιστήμια του Pittsburgh και της North Carolina.

Μειώνει τον πόνο

Σε περιπτώσεις που η οξυτοκίνη αυξάνει απότομα, αυξάνουν και οι ενδορφίνες, ορμόνες που βοηθούν στην αντιμετώπιση του πόνου. Έτσι, όταν κάποιος έχει πονοκέφαλο, αρθρίτιδα ή συμπτώματα προεμμηνορυσιακού συνδρόμου, μπορεί να τα αντιμετωπίσει κάνοντας σεξ. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Bulletin of Experimental Biology and Medicine.

Μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη

Η συχνή εκσπερμάτωση, ειδικά σε άτομα άνω των 20 ετών, λειτουργεί ως προληπτική θεραπεία καρκίνου του προστάτη. Όπως προέκυψε από τν μελέτη ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη σε όσους εκσπερμάτωναν συχνά, ήταν μειωμένος κατά 35%. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση British Journal of Urology. Σε έτερη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Journal of the American Medical Association βρήκαν πως όταν κάποιος εκσπερματώνει 21 ή περισσότερες φορές το μήνα, μειώνει δραματικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.

Δρα προληπτικά κατά της ακράτειας ούρων


Για τις γυναίκες, οι ασκήσεις στους μυς της πυέλου, γνωστές και ως Κέγκελ, κατά τη διάρκεια της συνουσίας, εκτός του ότι προσφέρει περισσότερη ευχαρίστηση και στους δύο, δρα προληπτικά ως προς τη μείωση εκδήλωσης ακράτειας ούρων σε μεγάλη ηλικία.

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου


Η οξυτοκίνη που απελευθερώνεται με τον οργασμό, βοηθά ιδιαίτερα στις διαταραχές του ύπνου. Η καλή ποιότητα ύπνου, από την πλευρά της, επιφέρει αρκετά άλλα ευεργετικά αποτελέσματα, όπως είναι η σωστά ρυθμισμένη πίεση, καλή ταχύτητα μεταβολισμού άρα καλύτερο δείκτη μάζας σώματος.


πηγή:ygeianews

Γιατί οι άνδρες απατούν περισσότερο τις… υψηλόμισθες γυναίκες;




Ευάλωτοι στην… απιστία είναι οι άνδρες που συμβιώνουν με γυναίκες που αμείβονται με περισσότερα χρήματα από ό,τι οι ίδιοι, υποστηρίζουν τώρα οι ειδικοί επιστήμονες.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν ερευνητές από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κορνέλ, όσες βγάζουν περισσότερα έχουν περισσότερες πιθανότητες να απατηθούν από τους συζύγους ή τους συντρόφους, καθώς οι άνδρες που κερδίζουν λιγότερα χρήματα είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν και αλλού ερωτική συντροφιά.

Οι ερευνητές του αμερικανικού πανεπιστημίου εξηγούν πως η απιστία ενδεχομένως να είναι μια μέθοδος για να αποκατασταθεί η ηγετική φυσιογνωμία ενός άνδρα.

Άλλωστε, όπως περιγράφουν οι ειδικοί, όταν η γυναίκα αμείβεται με περισσότερα, οι άνδρες νιώθουν πως απειλείται η αρσενική τους ταυτότητα, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να την ανακτήσουν και πάλι αναζητώντας συντροφιά σε ξένες αγκαλιές.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι γενικότερα οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία, καθώς έπειτα από καταγραφή της ζωής συγκεκριμένων ζευγαριών διαπιστώθηκε, σε ένα διάστημα έξι ετών, ότι το 6,7% των ανδρών απάτησε τη σύντροφό του, σε αντίθεση με το 3,3% των γυναικών.


Πηγή: ygeianews.gr  

Η επιστροφή των Ανδρομέδιων




epistrofi andromediwn katerini Η παρουσίαση του βιβλίου Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΩΝ στην Κατερίνη
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-05 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΑΒΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ.
ΠΡΟΛΟΓΙΖΕΙ Ο ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ.
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ. ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ.
Δείτε το βίντεο από την παρουσίαση…
epistrofi andromediwn katerini 2 199x300 Η παρουσίαση του βιβλίου Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΩΝ στην ΚατερίνηΛίγα λόγια για το βιβλίο…
Σε ένα παράλληλο σύμπαν τον Ιούλιο του 2015 τριάντα χιλιάδες ενεργειακές στήλες εμφανίζονται ξαφνικά σε όλη την υφήλιο. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών σε συνεργασία με τους επιστήμονες της N.A.S.A. και την βοήθεια της Ελληνοαμερικανίδας αστροφυσικού Ελένης Πάλλας προσπαθούν να κατανοήσουν το φαινόμενο. Αρωγός τους στην προσπάθεια αυτή είναι ο εκκεντρικός Έλληνας ερευνητής Ιάσων Βουράκης. Οι επικυρίαρχοι του πλανήτη όμως θα δημιουργήσουν ανυπέρβλητα εμπόδια στους στόχους των ηρώων μας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους επιτραπεί να κατανοήσουν πλήρως τον δυσεπίλυτο γρίφο που προοιωνίζει την επιστροφή ενός διαγαλαξιακού πολιτισμού μετά από χιλιάδες χρόνια στη Γη.
Μέσα από μία έντονη πλοκή και καταιγιστική δράση στο έργο αυτό συνδυάζονται παρά πολλά στοιχεία της ελληνικής άλλα και της παγκόσμιας μυθολογίας δοσμένα με μυθιστορηματικό τρόπο.
Σκοπός είναι να αποτελέσουν κίνητρο στον αναγνώστη μετά το τέλος του βιβλίου να μελετήσει κομμάτια της παγκόσμιας γνώσης που δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψη του. Σε ένα κόσμο που τα κοινωνικά και ηθικά πρότυπα καταρρέουν είναι σίγουρο ότι με μοχλό τους μεγάλους μυθιστοριογράφους της Αρχαίας Ελλάδας θα ταξιδέψει σε κόσμους διαφορετικούς από ότι έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα. Δίπλα στον Όμηρο, τον Ησίοδο, τον Απολλόδωρο και τον Διόδωρο τον Σικελιώτη στέκονται στιβαροί ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Πλούταρχος, ο Ηράκλειτος και τόσοι άλλοι μεγάλοι φιλόσοφοι εκείνης της από πολλούς ξεχασμένης εποχής. Εκεί είναι που θεωρούμε ότι ο σύγχρονος Έλληνας πρέπει να στραφεί τελικά για να αντιμετωπίσει τα δύσκολα προβλήματα που τον απασχολούν. Ευχή μας είναι το πόνημα αυτό να είναι η σκανδάλη που θα πυροδοτήσει την στροφή του προς αυτή την κατεύθυνση.

πηγή:portalpierias



Κατερίνη. Catastroika, Ένα ντοκιμαντερ, το οποίο δεν θα προβληθεί ποτέ στην τηλεόραση!





       
catastroika top Κατερίνη. Catastroika, Ένα ντοκιμαντερ, το οποίο δεν θα προβληθεί ποτέ στην τηλεόραση!
Δημόσια υπαίθρια προβολή του ντοκιμαντέρ «Catastroika» από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 20:30 στο θεατράκι του Πάρκου Κατερίνης.
Οι άγνωστες πτυχές των ιδιωτικοποιήσεων και το ξεπούλημα της χώρα μας.
Ένα ντοκιμαντερ, το οποίο δεν θα προβληθεί ποτέ στην τηλεόραση!
Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες
Η χώρα μας έχει βγει στο σφυρί. Πωλείται από άκρο εις άκρον! Πωλούνται τα πάντα βάση ενός διεθνούς σχεδίου. Πωλούνται οι δρόμοι, το νερό, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι πηγές, τα ποτάμια, ο αέρας! Πωλούνται τα πάντα! Θέλετε να μάθετε από ποιούς, πως και γιατί; Σας καλούμε, να δούμε μαζί, σε υπαίθρια προβολή το ντοκιμαντέρ «Catastroika».
Η Catastroika, σύμφωνα με την ανακοίνωση των δημιουργών, αναζητά τις συνέπειες της επικείμενης εκποίησης του ελληνικού δημόσιου πλούτου. Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης από την Καλιφόρνια, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, τη Μόσχα και τη Ρώμη, επιχειρούν να προβλέψουν τι θα συμβεί από την εφαρμογή αυτού του μοντέλου σε μια χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.
Η διαδικασία ξεπουλήματος που θα ακολουθηθεί στην Ελλάδα έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές σε ανάλογες περιπτώσεις. Οι ίδιοι άνθρωποι που αναλάμβαναν το ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων σε χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν στήσει σήμερα τα γραφεία τους σε χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας – και οι καλύτεροι από αυτούς βρίσκονται εδώ και μήνες στην Αθήνα.
catastroika top 200x300 Κατερίνη. Catastroika, Ένα ντοκιμαντερ, το οποίο δεν θα προβληθεί ποτέ στην τηλεόραση!Η διαδικασία ακολουθεί πάντα τα ίδια ακριβώς βήματα:
Αρχικά οι κυβερνήσεις σε συνεργασία με τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ξεκινούν μια άγρια επίθεση εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπεύθυνοι για όλα τα οικονομικά δεινά της χώρας.
Ο μύθος του υπερδιογκωμένου δημόσιου τομέα συχνά βασίζεται στη διαστρέβλωση στοιχείων από οργανισμούς που στηρίζονται και στηρίζουν την εκάστοτε κυβέρνηση.
Παράλληλα συγκεκριμένοι δημόσιοι οργανισμοί εγκαταλείπονται συνειδητά στη μοίρα τους, εξοργίζοντας τους πολίτες με την αναποτελεσματικότητά τους.
Και η διαδικασία ολοκληρώνεται με την πώληση ακόμη και των κερδοφόρων δημόσιων οργανισμών σε ένα κλάσμα της αξίας τους.
Η ομάδα της Καταστρόικα ταξιδεύει ήδη σε αρκετά σημεία του πλανήτη συλλέγοντας εικόνες, πληροφορίες και υλικό για τα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων που ακολουθήθηκαν στις πιο αναπτυγμένες χώρες της γης. Ο απολογισμός δεν είναι ποτέ άσπρος ή μαύρος. Το παλιό σχήμα του «κοινωνικού χαρακτήρα» του δημοσίου τομέα απέναντι στον απάνθρωπο πρόσωπο της ελεύθερης αγοράς είναι εξίσου απλουστευτικό με τις θεωρίες του Μίλτον Φρίντμαν για την ανάγκη να ιδιωτικοποιήσουμε και τον αέρα που αναπνέουμε. Η περίπτωση της Ελλάδας όμως ξεπερνά την απλή θεωρητική συζήτηση για το ρόλο του κράτους στην οικονομία.
Σας καλούμε να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί αυτό το συγκλονιστικό ντοκιμαντερ, το οποίο δεν θα προβληθεί ΠΟΤΕ στην τηλεόραση! Ελάτε να γνωρίσουμε τις άγνωστες πτυχές των ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα μας.
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr – www.otoposmou.gr


πηγή:PortalPierias

Ομοιοπαθητική: Σε ποιο βασίλειο της φύσης ανήκετε;



Τα τρία βασίλεια της φύσης στην Oμοιοπαθητική.
Ομοιοπαθητική: Σε ποιο βασίλειο της φύσης ανήκετε;
Όλα τα φάρμακα στην ομοιοπαθητική προέρχονται από τα τρία βασίλεια της φύσης. Σκέφτηκα να σας αναλύσω τα τρία αυτά βασίλεια για να πάρετε μια ιδέα και να δείτε πιο βασίλειο φαίνεται κοντινό σας. Το κάθε ένα από αυτά τα βασίλεια έχει κάποια χαρακτηριστικά που κάνουν τον κάθε άνθρωπο να ξεχωρίζει και τη θεραπεία με την ομοιοπαθητική να γίνεται πιο εύκολη.
Τα τρία αυτά βασίλεια είναι:
α. το ορυκτό
β. το φυτικό
γ. το ζωικό
90307309_-_Copy
Ξεκινώντας από το ορυκτό βασίλειο θα τονίσω ότι τα άτομα που χρειάζονται φάρμακα από αυτό το βασίλειο πιστεύουν ότι είναι ελλιπείς. Η βασική τους ανάγκη είναι η αίσθηση της δομής. Νιώθουν συνέχεια ότι κάτι τους λείπει από την ταυτότητα τους ή την σχέση τους ή την απόδοσή τους. Φοβούνται ότι θα χάσουν την πληρότητα τους ή ότι θα σπάσει η δομή με άμεσο επακόλουθο την αποτυχία.
Συνήθως μπαίνουν κατευθείαν στο θέμα όταν θέλουν να μιλήσουν και ο τρόπος που μιλούν είναι δομημένος και ευθύς. Είναι συστηματικοί, οργανωμένοι και τακτικοί. Έχουν ένα τρόπο τον οποίο δεν τον αλλάζουν (μπορεί να έχουν και έναν δεύτερο αλλά όχι παραπάνω) και φέρονται παρόμοια σε όλες τις καταστάσεις. Όταν έχουν ένα πρόβλημα, ο τρόπος ο οποίος θα το παρουσιάσουν είναι οργανωμένος, με τονισμένα σημεία, με ακρίβεια και αριθμούς.
Συνεχίζοντας με το φυτικό βασίλειο θα πρέπει να τονίσω ότι αυτά τα άτομα που χρειάζονται φάρμακα από αυτό το βασίλειο έχουν σαν βασικό χαρακτηριστικό την ευαισθησία και την αντιδραστικότητα. Η βασική εμπειρία σε κάθε τομέα της ζωής είναι μια κοινή αίσθηση και η αντίθεση της. Συνήθως τους ακούς να λένε «είμαι ευαίσθητος, με επηρεάζει, αυτό με αγγίζει κτλ».
Όσοι ανήκουν στο φυτικό βασίλειο γράφουν στρογγυλεμένα και αποδιοργανωμένα, ενώ όταν μιλούν λένε όλα αυτά που τους επηρεάζουν και έχουν μεγάλη ποικιλία στον λόγο. Η φύση τους είναι απαλή, ευαίσθητη, επηρεάζεται εύκολα και μπορεί να γίνουν και ευέξαπτοι. Είναι συνήθως καλλιτέχνες. Ο τρόπος που παρουσιάζουν ένα πρόβλημα τους είναι περιγραφικός και πολλές φορές περιπλανούνται στον λόγο. Έχουν γρήγορη αντίδραση και η φύση του προβλήματος που μπορούν να παρουσιάσουν οφείλονται σε πολλούς τροποποιητικούς παράγοντες και σε υπερβολική ευαισθησία. Είναι συνήθως άτομα μεταβλητά, προσαρμόσιμα και ασταθή. Έχουν πολύ γρήγορο ξεκίνημα και πολλές εναλλαγές στη ζωή τους.
Τέλος, υπάρχει και το ζωικό βασίλειο το οποίο έχει θέματα επιβίωσης. Σε αυτό το βασίλειο η γενική ιδέα είναι το θύμα και ο θύτης, ο δυνατός και ο αδύναμος, ο κυνηγός και το θήραμα. Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται επίσης οι δολοπλοκίες μαζί με τις αντιζηλίες και τον ανταγωνισμό.
Είναι τα άτομα που συνεχώς επιζητούν την προσοχή, είναι ελκυστικά και έντονα. Ο τρόπος ο οποίος μιλάνε είναι λέγοντας πολλές φορές «θα τους φάω, θα τους χτυπήσω, είναι καλύτερος από εμένα κτλ». Έχουν πολύ ζωντανή ομιλία και γίνονται αρκετά δελεαστικοί έχοντας έναν πολύ συναρπαστικό χαρακτήρα. Η ταχύτητα που αναπτύσσουν είναι από μέτρια έως γρήγορη.
Σαν χαρακτήρες είναι πολύ παιχνιδιάρηδες, πολύ ερωτικοί, επιθετικοί, γρήγοροι στις αντιδράσεις τους, περίεργοι και εκδηλωτικοί. Η ανάγκη για επικοινωνία είναι ένα από τα πιο έντονα χαρακτηριστικά τους.
Οι φόβοι που έχουν συνήθως αυτά τα άτομα είναι ότι θα χάσουν την ελκυστικότητα τους. Έχουν μεγάλο θέμα με τον ανταγωνισμό, την απόρριψη και την επιθετικότητα. Διαθέτουν πολλούς τρόπους για να παρουσιάσουν τις απότομες αλλαγές που έχουν συνήθως. Είναι ασταθείς και αεικίνητοι.
Αυτά τα άτομα συχνά νιώθουν διαχωρισμένα από τους άλλους και πιστεύουν ότι τα ανθρώπινα όντα είναι πολύ σκληρά. Στο μυαλό τους στιφογυρνά συνέχεια "το ποιος κερδίζει, ποιος επιβιώνει και ποιος είναι ο πιο ισχυρός".
Ο τρόπος ο οποίος παρουσιάζουν το πρόβλημα τους είναι έχοντας αίσθημα και ζωντανά. Πάντα ζητούν την προσοχή των άλλων και τα μάτια τους βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση. Εδώ να συμπληρώσω ότι σε αυτό το βασίλειο πολλές φορές ανήκουν τα άτομα που ζητούν την επαφή με τα μάτια.


πηγή:astrology.gr