Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Ποιοί κρύβονται πίσω από τα ληξιπρόθεσμα.

17 Δεκ 2010
Ποιοί βρίσκονται πίσω από τα ληξιπρόθεσμα

Προ ημερών ο κ. Παπακωνσταντίνου επιχείρησε μέσα στο πολυνομοσχέδιο να περάσει και τη διαγραφή «κάποιων» από την λίστα με τους οφειλέτες του Δημοσίου.
Φυσικά δεν μιλάμε για οφειλέτες του δημοσίου της τάξεως των 1000 ή 10.000 ευρώ.
Πρόκειται συνολικά για 3.700 οφειλέτες, ο καθένας εκ των οποίων χρωστάει πάνω από......
ένα εκατομμύριο ευρώ προς το Δημόσιο.
Ο λόγος για τη διαγραφή των 24 από τα 33 δισεκατομμύρια ευρώ των ληξιπρόθεσμων χρεών, στο σύνολο των οποίων η κυβέρνηση υποστήριζε προεκλογικά ...;. ότι θα στηριχθεί, ώστε να αυξήσει τα έσοδα!
Η επιχειρηματολογία αυτή ήταν μια από τις πολλές πάνω στις οποίες το ΠΑΣΟΚ βασίστηκε ώστε να ανέβει στην εξουσία και -όπως ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ- ήταν προεκλογικές κορώνες.. Εκ των υστέρων παραδέχτηκε ότι εκ των 33 δισ. ευρώ των βεβαιωμένων οφειλών μόνο 8 με 10 δισ. ευρώ θεωρούνται εισπράξιμα από το υπουργείο Οικονομικών.
Προσέξτε όμως την ψαλίδα μεταξύ των 8 και 10 δις. ευρώ όπου ...;.κρύβεται και το «ζουμί της υπόθεσης».
Υπό την ασφυκτική πίεση, λοιπόν, βουλευτών ακόμα και από το κυβερνών κόμμα ο κ.Παπακωνσταντίνου οδηγήθηκε στην απόσυρση του συγκεκριμένου μέτρου.
Προανήγγειλε όμως ότι η διάταξη θα επανεισαχθεί σε άλλο νομοσχέδιο αφού προηγουμένως έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο όλα τα ονόματα των οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.
Άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ του κ. Παπακωνσταντίνου αφού μιλώντας χθες, Πέμπτη, στο Βήμα99,5 ο Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος άρχισε να τα ...; «μασά».
Κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των ονομάτων των οφειλετών του Δημοσίου με χρέη που είναι ανεπίδεκτα είσπραξης.
Όπως δήλωσε, τα ονόματα των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, θα δημοσιευθούν μόνον εάν η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα γνωμοδοτήσει θετικά στο σχετικό αίτημα του υπουργείου Οικονομικών.
Μάλιστα, προσέθεσε πως το ίδιο θα ισχύσει για την περίπτωση της δημοσιοποίησης των εισοδημάτων των φορολογουμένων μέσω του TaxisNet.
Κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί, εκτός και εάν επιχειρηθεί πραξικοπηματική κατάλυση του Συντάγματος. Και τούτο διότι στο άρθρο 9Α του Συντάγματος ρητά ορίζεται ότι ο καθένας έχει δικαίωμα προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα, των προσωπικών του δεδομένων.
Υπενθυμίζω βέβαια ότι πρόσφατα με τον τελευταίο φορολογικό νόμο (3842/2010) προστέθηκε στο άρθρο 85 του ΚΦΕ, το οποίο προβλέπει στα του φορολογικού απορρήτου, νέα διάταξη με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στη διοίκηση να αναρτά στον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων κατάλογο όλων των φορολογουμένων με πρόσβαση σε αυτόν ύστερα από ταυτοποίηση του χρήστη.
Δηλαδή ο πρόσφατος νόμος που έφερε το ΠΑΣΟΚ , «μπάζει» από παντού και είναι απορίας άξιο με ποιο τρόπο νομοθετούν στην χώρα μας. Η απόδειξη είναι στα λεγόμενα του Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών κ. Γεωργακόπουλου.
Τέλος πάντων, ας δούμε έστω μια απεικόνιση της λίστας των οφειλετών με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.
Η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτών αφορά σε παραβάσεις, όπως είναι οι παράνομες επιστροφές Φ.Π.Α., σύσταση εικονικών εταιριών, και πραγματοποίηση συναλλαγών με πλαστά ή/και εικονικά στοιχεία.
Στη λίστα αυτή φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις:
- Μεγάλο λογιστικό γραφείο, με έδρα στη Θεσσαλονίκη και οφειλές, που φτάνουν στα 636 εκατομμύρια ΕΥΡΩ.
- Εταιρεία που μέχρι πρόσφατα δραστηριοποιούταν στις υπηρεσίες οδικής εξυπηρέτησης.
- Όμιλος διαφημιστικής εταιρίας, που εντοπίστηκε να κάνει «κρυφές δουλειές» και συμφωνίες, τις οποίες ουδέποτε είχε δηλώσει.
- Χρηματιστηριακή εταιρία, η επωνυμία της οποίας αναφερόταν συχνά στην υπόθεση της αγοράς δομημένων ομολόγων από τα ασφαλιστικά ταμεία.
- Γνωστή και κραταιά ασφαλιστική εταιρία, με σημαντικό αριθμό αδήλωτων κεφαλαίων.
- Τουριστικό συγκρότημα, με επίσης πλήθος αδήλωτων συναλλαγών.
- Η συντριπτική πλειοψηφία των επώνυμων καλλιτεχνών - κυρίως τραγουδιστές -, οι οποίοι έχουν εντοπιστεί από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για κάθε είδους παράβαση.
Στην λίστα περιλαμβάνονται και υπηρεσίες του Δημοσίου, ΔΕΚΟ, αλλά και ...; Τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες σε λειτουργία, καθώς και μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, όπως και αρκετοί επώνυμοι ελεύθεροι επαγγελματίες, τα ονόματα των οποίων ...;..δεν θα δούμε ποτέ στο διαδίκτυο!
Πηγή: Τιτανίς

Λ. Παπαδόπουλος: Οι πολιτικοί μας έσυραν στον γκρεμό - Newsbomb.gr

 Λ. Παπαδόπουλος: Οι πολιτικοί μας έσυραν στον γκρεμό
 του Αντώνη Ανδρικάκη
Ο ποιητής,ο δημοσιογράφος, ο πρόεδρος των προέδρων και η καλύτερη παρέα! Αυτός είναι ο Λευτέρης. Χαίρεσαι να μιλάς μαζί του.Να μπαίνεις στον κόσμο του. Να τον ακούς να λέει ιστορίες τόσο γλαφυρά και με αυτό το διαπεραστικό χιούμορ που κρύβει μια απέραντη τρυφερότητα. «Να με αφήνεις να κοιμάμαι τα μεσημέρια, γιατί είμαι και μεγάλος άνθρωπος. Λέγε τι θες να με ρωτήσεις...».
Με το ένστικτο και τη δημοσιογραφική του ματιά ακτινογραφεί την εποχή μας «Η ζωή μας τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν βλέπω άνθρωπο χαμογελαστό. Ο κόσμος έχει πέσει σε κατάθλιψη. Οι δουλειές των ψυχολόγων και των ψυχιάτρων έχουν πολλαπλασιαστεί».
Έχει γεννηθεί πριν από τον πόλεμο και έχει περάσει πολλά «Έχω φάει στη μούρη κατοχή, εμφύλιο, καταστάσεις τραγικές για την Ελλάδα. Πάντοτε όμως υπήρχε η αισιοδοξία. Στην κατοχή λέγαμε θα έρθουν οι Εγγλέζοι ,θα περνάμε υπέροχα η Ελλάδα θα αναγεννηθή.Όταν έγινε ο εμφύλιος λέγαμε θα τελειώσει και η Ελλάδα θα προχωρήσει.Έχουμε περάσει πολλές περιπέτειες και τυραννίες και πάντα ελπίζαμε. Παίρναμε μια ανάσα και πάλι πέφταμε στη λακκούβα».
Πιστεύει πως όλοι έχουμε κάποια ευθύνη για την κατάσταση καθώς αγοράσαμε καινούργιο αμάξι με αυτοκινητοδάνειο ή θέλαμε πρώτο τραπέζι πίστα με εορτοδάνειο.Θεωρεί όμως πως συντριπτικά μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι πολιτικοί. «Δεν υπήρξε πολιτικός από το ‘74 κι ύστερα που να κράτησε δυνατά τα χαλινάρια αυτού του τόπου.Αυτοί δημιούργησαν το πελατειακό κράτος.Αυτό που λέει ο Πάγκαλος ότι τα φάγαμε μαζί,πολύ λίγο αληθεύει. Οι ίδιοι οι πολιτικοί λέγανε ψήφισέ με να διορίσω το παιδί σου. Η γενιά που μας κυβερνάει έχει κάνει τεράστια λάθη. Οι πολιτικοί άνδρες της Ελλάδας μας οδήγησαν στον γκρεμό».
Χαλαρώνει κάποια στιγμή από την ένταση και προσθέτει: « Βέβαια δεν πρέπει να τους καρπαζώνουμε όλους. Υπήρξαν πολιτικοί που δούλεψαν πολύ. Η Ελλάδα του 50 και του 60 δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή. Εχουν. γίνει πράγματα που πρέπει να τα πιστώσουμε στην ελληνική πολιτική».
Και μετά ξαναθυμώνει «Δε μου λες ; Τι δουλειά έχει ο γιος του Μαρκεζίνη να βγαίνει στα κανάλια συνεχώς να μας λέει πως θα σώσουμε την Ελλάδα; Ε;
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ!


πηγή :newsobomb.gr

ΔΣΑ: Έτσι ξεπούλησαν την Ελλάδα!!! - Newsbomb.gr

ΔΣΑ:  Έτσι ξεπούλησαν την Ελλάδα!!!

Δημοσίευση 16/12/2010 18:03 Ανανέωση 16/12/2010 21:07

Την απάλειψη των όρων που θίγουν κυριαρχικά μας δικαιώματα από το Μνημόνιο Δανειακής Σύμβασης που έχουμε υπογράψει απαιτεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του.
Στο κείμενο που υπογράφει ο πρόεδρος Δημήτρης Παξινός (φωτό) αναφέρεται ότι «με το άρθρο 14 παρ.5 της σύμβασης η Ελλάδα παραιτείται ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:

Tη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011 επιστημονικοί φορείς, μεταξύ των οποίων ο ΔΣΑ διοργανώνουν εκδήλωση στο θέατρο Ακροπόλ εκδήλωση για το θέμα. Κεντρικός ομιλητής ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης και επικεφαλής της κίνησης πολιτών ''Σπίθα'' Μίκης Θεοδωράκης.
ΔΣΑ: Έτσι ξεπούλησαν την Ελλάδα!!!                            
  πηγή:   Newsbomb.gr