Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

O Nόμος της 'Ελξης

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ
Πολλές φορές έχουμε ακούσει την έκφραση έπαθα αυτό που φοβόμουν ή γνώρισα τον άνδρα των ονείρων μου. Τίποτε από τα παραπάνω δεν έγινε στην τύχη απλά για άλλη μια φορά ένας ακόμη συμπαντικός νόμος λειτούργησε εν αγνοία μας.
Ο νόμος της έλξης ένας πανίσχυρος συμπαντικός νόμος που στην καθημερινότητα πολλές φορές έχουμε δει τα αποτελέσματα του ακόμη κι όταν ακούμε να λένε γύρω μας τα λεφτά πάνε στα λεφτά. Ακριβώς έτσι συμβαίνει αλλά όχι ....
έτσι απλοϊκά κι αναίτια όσο ακούγεται.
Αρχικά πρέπει να διευκρινίσουμε τι ακριβώς σημαίνει συμπαντική έλξη. Σχεδόν όλοι μας γνωρίζουμε αυτή την έννοια από τον νόμο της φυσικής με τον οποίο ασκείται μαγνητική έλξη στα ετερώνυμα φορτισμένα αντικείμενα με την συμπαντική έλξη όμως εννοούμε την μαγνητική έλξη σε ομώνυμα φορτισμένα αντικείμενα ή γεγονότα και καταστάσεις που ο άνθρωπος με διάφορους τρόπους καλεί και εμφανίζει στην ζωή του. Ας το αναλύσουμε όμως λιγάκι περισσότερο.

Εφαρμόζοντας το φυσικό νόμο αν φορτίσουμε αρνητικά ένα αντικείμενο και το πλησιάσουμε σε ένα άλλο που έχουμε φορτίσει θετικά τότε ανάμεσα στα δύο αντικείμενα θα αναπτυχθεί μια ισχυρή τάση να ενωθούν το ένα με το άλλο.
Με τον συμπαντικό νόμο της έλξης το προηγούμενο παράδειγμα έχει ισχύ όταν και τα δυο αντικείμενα έχουν το ίδιο φορτίο αρνητικά ή θετικά. Τότε ενώ στον φυσικό νόμο θα είχαμε απώθηση των αντικειμένων στον συμπαντικό έχουμε έλξη.
Αν αναρωτηθείτε πως μπορεί να φορτιστεί ο άνθρωπος θετικά ή αρνητικά ώστε να προσελκύσει πάνω του γεγονότα ή καταστάσεις ή ακόμη και υλικά αγαθά, θα σας απαντήσω πως η σκέψη και το συναίσθημα είναι τα εργαλεία που κάνουν αυτή την δουλειά. Απλά φανταστείτε τον άνθρωπο σαν ένα μεγάλο μαγνήτη που είναι ανά πάσα στιγμή ενεργός και φορτισμένος άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά ανάλογα με το είδος των σκέψεων και των συναισθημάτων που τον πλημμυρίζουν την δεδομένη στιγμή. Όταν διακατέχεται από αρνητικές σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα το ενεργειακό του πεδίο φορτίζεται αρνητικά ενώ στην περίπτωση που κάνει θετικές σκέψεις και γεμίζει από χαρούμενα συναισθήματα φορτίζεται θετικά. Είναι απολύτως βέβαιο και αποδεδειγμένο ότι ο άνθρωπος παρόλο που είναι ενδεδυμένος με αυτό το φθαρτό σώμα στην ουσία είναι ενέργεια, τόσο στο φυσικό όσο και στις άλλες διαστάσεις όπου οι νόμοι της φύσης λειτουργούν εντελώς διαφορετικά ή κάποιοι απουσιάζουν εντελώς.
Η ενεργειακή κατάσταση κάθε ανθρώπου μπορεί κάλλιστα να διαγνωστεί από την αύρα που τον περιβάλει κάτι που σήμερα είναι πλέον εφικτό με ειδικά μηχανήματα αλλά και με γυμνό οφθαλμό ύστερα από ειδική εξάσκηση.
Έτσι αγνοώντας τον νόμο της έλξης είναι θέμα χρόνου να καλέσουμε γύρω μας ακριβώς αυτό που πάλλεται στην ίδια συχνότητα με τις δικές μας δονήσεις.
Όταν έχουμε φορτιστεί αρνητικά θα αρχίσουν γύρω μας να συγκεντρώνονται άσχημες καταστάσεις , αναποδιές και κακοτυχίες άνθρωποι με παρόμοια προβλήματα απαισιόδοξοι και εξίσου αρνητικοί με αποτέλεσμα να διογκώνεται η ήδη υπάρχουσα ανεπιθύμητη και ανυπόφορη κατάσταση.
Μιλήσαμε για ομώνυμα φορτία και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό. Η λύπη θα φέρει κι άλλη λύπη η χαρά θα φέρει κι άλλη χαρά ο πλούτος πλούτο κι η φτώχεια περισσότερη φτώχεια. Είναι απαραίτητο στο σημείο αυτό να κάνουμε μια σημαντική διευκρίνηση. Ο νόμος της έλξης δεν γνωρίζει τι δεν θέλουμε αλλά μόνο τι θέλουμε καθώς οι δονήσεις που εκπέμπουμε λαμβάνονται σαν επιθυμίες και δεν μπορεί να ξεχωρίσει αν φοβόμαστε κάτι πολύ ή το θέλουμε εξίσου πολύ. Ακόμη κι αν οι δονήσεις που στέλνουμε στο σύμπαν ουσιαστικά προέρχονται από ανεπιθύμητα φορτία που έχουμε πάνω μας, με απλά λόγια ενώ εμείς φωνάζουμε δεν το θέλω αυτό απομάκρυνε το απ’ την ζωή μου, ο νόμος της έλξης θα φροντίσει να το φέρει κοντά μας γιατί αυτό που αναγνωρίζει είναι η δόνηση και δόνηση για το σύμπαν σημαίνει θέλω.
Συνεπώς η κατανόηση αυτού του νόμου ο οποίος έχει σαν αποστολή να υλοποιήσει ότι εμείς δημιουργήσαμε με την σκέψη στον άυλο κόσμο θα μας βγάλει από πολλούς μπελάδες και στην καλύτερη περίπτωση θα τον εκμεταλλευτούμε προς όφελος μας.
Ο νόμος αυτός στην ουσία ψυχανεμίζεται το ενεργειακό μας πεδίο ανιχνεύει τις δονήσεις που αυτό εκπέμπει και βάζει σε λειτουργία την έλξη αντίστοιχων δονήσεων. Ο νόμος αυτός πιστεύει ότι αποδίδει δικαιοσύνη, θεωρεί ότι είναι το μαγικό μας τζίνι και στην κυριολεξία σκοτώνεται να μας εξυπηρετήσει. Ο νόμος της έλξης δεν είναι νοήμων, δεν καταλαβαίνει ότι όταν φοβόμαστε κάτι πολύ θέλουμε να το αποφύγουμε, εκείνος έλαβε απλά ένα σινιάλο και τρέχει να μας φέρει το ίδιο και ακόμη περισσότερο γιατί θεωρεί, ότι το αφεντικό, δηλαδή εμείς, με την δόνηση που εκπέμψαμε του δώσαμε μια παραγγελία που πρέπει να εκτελέσει. Θα δούμε σε άλλο άρθρο ποιος είναι αυτός που ελέγχει αυτόν και τους υπόλοιπους νόμους και πως μπορούμε να συμφιλιωθούμε μαζί του, ώστε να πετυχαίνουμε πάντα αυτό που θέλουμε και όχι αυτό που δεν θέλουμε.
Πρέπει να κατανοήσουμε πως ο νόμος της έλξης είναι ένας καλοκάγαθος γίγαντας με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης ή αν θέλουμε μπορούμε να τον φανταστούμε σαν ένα απόλυτο μηχάνημα εξυπηρέτησης που όμως δεν προγραμματίστηκε σωστά ή τουλάχιστον όχι έτσι όπως θα μας βόλευε.
Σκεφτόμενοι με την λογική θα έπρεπε όταν η δόνηση μας είναι αρνητική εξ αιτίας μια ανεπιθύμητης κατάστασης που θέλουμε πολύ να αποφύγουμε να γινότανε αυτό ακριβώς: Ο νόμος της έλξης να έδιωχνε μακριά μας αυτή την ανεπιθύμητη κατάσταση. Τότε όμως δεν θα λεγόταν νόμος της έλξης αλλά νόμος της απώθησης ή νόμος όπως μας βολεύει. Δηλαδή θα έπρεπε να λειτουργεί όπως κι ο φυσικός νόμος, όταν είμαστε χαρούμενοι να μας φέρει λύπη και όταν λυπούμαστε να μας φέρει χαρά , κάτι που όμως δεν συμβαίνει και είναι πολύ εύκολο να το παρατηρήσουμε γύρω μας. Αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να προσέξουμε πολύ καλά αντί να αρχίσουμε να τα βάζουμε με την άδικη ή δίκαιη λειτουργία του νόμου είναι να φροντίσουμε να παίξουμε το δικό του παιγνίδι. Έτσι ή αλλιώς δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε υπάρχει και λειτουργεί μ’ αυτά τα δεδομένα. Κατανοώντας το πώς λειτουργεί μπορούμε να δούμε ότι όλα όσα ζούμε είναι αποτελέσματα αυτού του νόμου.
Είναι πολύ πιο χρήσιμο να γνωρίζουμε την ύπαρξη του παρά να νομίζουμε ότι όλα είναι αποτελέσματα τύχης ή ατυχίας. Η γνώση από μόνη της μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε και εμείς όσα επιζητούμε και να βγούμε μέσα από τα αδιέξοδα που φανταζόμαστε πως μας έριξε η κακιά μας τύχη ή όπως πολλοί θα πούνε οι λάθος επιλογές.
Βλέπουμε πόσο στενά συνδεδεμένοι είναι ο νόμος της σκέψης με τον νόμο της έλξης αλλά και πόσο συνδυαστικά δουλεύουν όλοι τους αφού ο ένας στην ουσία χρησιμοποιεί τον άλλο και δεν μπορεί να λειτουργήσουν ανεξάρτητα. Με άλλα λόγια ο νόμος της έλξης δεν θα τεθεί σε λειτουργία αν κάποιος άλλος νόμος όπως αυτός της σκέψης δεν του δώσει αυτό το δικαίωμα ή το ερέθισμα.
Μόλις η σκέψη αρχίζει να δημιουργεί στο άυλο και ενεργειακό πεδίο η ενέργεια που φορτίζει το δημιούργημα της στέλνει άμεσο μήνυμα στον νόμο της έλξης να αναλάβει δράση και να αναζητήσει τρόπους ώστε να φέρει στο υλικό πια πεδίο το ποθητό αντικείμενο ή κατάσταση.
Η ταχύτητα με την οποία δημιουργεί η σκέψη δεν είναι ανεξάρτητη από την ταχύτητα του νόμου της έλξης. Η σκέψη δεν υλοποιείται άμεσα και μας δίνει έτσι την ευκαιρία να αλλάξουμε στάση αν δούμε ότι είμαστε στην αρνητική πλευρά. Ο νόμος της έλξης κάνει το ίδιο πράγμα παρά το γεγονός ότι αυτός ερεθίζεται περισσότερο με «Την δύναμη των συναισθημάτων» τα οποία έχουν πολύ ισχυρή δόνηση. Άρα η ταχύτητα με την οποία θα ενεργοποιήσουμε τον νόμο της έλξης έχει να κάνει με το πόσο ισχυρή και επίμονη δόνηση εκπέμπουμε την κάθε στιγμή.
Τα συναισθήματα όπως ο φόβος η λύπη κι ο θυμός έχουν από τις πιο ισχυρές δονήσεις και συνήθως γεγονότα και άνθρωποι που συντονίζονται με αυτά προσελκύονται πολύ πιο γρήγορα παρά στις περιπτώσεις που δονούμαστε με ευχάριστα συναισθήματα. Τα κακά νέα διαδίδονται πάντα πιο γρήγορα από τα καλά. Είναι χαρακτηριστικό πόσο εύκολα μπορεί να μας επηρεάσει ένα συναίσθημα φόβου, άγχους και απαισιοδοξίας πόσο έντονα νιώθουμε την δόνηση τους στο σώμα μας και πόσο δύσκολα λόγω και των κοινωνικών συνθηκών που μας περιβάλλουν νιώθουμε τα συναισθήματα της χαράς και της ευτυχίας.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να εμφανίζονται πολύ γρήγορα στη ζωή μας δυσάρεστες καταστάσεις και ανεπιθύμητοι άνθρωποι ενώ πολύ πιο αργά ευχάριστες καταστάσεις και χρήσιμου άνθρωποι με χαρούμενη διάθεση.
Όλα και όλοι θα έρθουν δίπλα μας αργά ή γρήγορα ανάλογα με το επίπεδο δόνησης που βρισκόμαστε και πόσο δυνατά το στέλνουμε στο σύμπαν. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για ότι έχει να κάνει με την χαρά και την επιτυχία εξαιτίας του γεγονότος ότι ο φόβος και η λύπη έχουν μεγάλη δύναμη και δυστυχώς εμφανίζεται πολύ πιο συχνά στην σκέψη και στο είναι μας. Αυτή η δυσκολία είναι που μας κάνει να απογοητευόμαστε εύκολα τις περισσότερες φορές καθυστερώντας ή φρενάροντας το ποθητό αποτέλεσμα αφού η αμφιβολία στέλνει μια δόνηση που στην ουσία ο νόμος της έλξης αντιλαμβάνεται πως πρέπει να περιμένει, Θεωρεί και έτσι είναι πως το αφεντικό δεν είναι σίγουρο γι αυτό που έχει ζητήσει μέσω των δονήσεων του. Αυτό το δεδομένο δεν είναι πάντα κακό και δεν πρέπει να το εκλαμβάνουμε σαν μειονέκτημα της δράσης του νόμου αλλά περισσότερο σαν πλεονέκτημα και εξηγώ το γιατί με ένα παράδειγμα.
Είμαστε φορτισμένοι αρνητικά λόγω του ότι ζούμε δυσάρεστες καταστάσεις και
φοβόμαστε ότι θα είμαστε έτσι για πάντα. Η δόνηση μας είναι αρνητική και ισχυρή και ενώ ο νόμος της έλξης αρχίζει να καλεί στο σύμπαν ότι νομίζει ότι χρειαζόμαστε εμείς ξαφνικά αμφιβάλουμε, πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε κάτι διαφορετικό κάτι πιο όμορφο στη ζωή μας και έτσι η αρνητική δόνηση μας χαλαρώνει γίνεται πιο ανίσχυρη και ο νόμος της έλξης το αφουγκράζεται και αρχίζει σιγά-σιγά να φρενάρει. Όπως λοιπόν διαπιστώνουμε στην προκειμένη περίπτωση η συμπεριφορά του νόμου μας εξυπηρετεί αφού τα άσχημα αποτελέσματα αναβάλλονται εξ αιτίας της αλλαγής από μέρους μας στο είδος της δόνησης που εκπέμψαμε.
Πρέπει λοιπόν να αφήνουμε τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους χωρίς αμφιβολίες όταν βλέπουμε ότι καθυστερεί μια ευεργετική κατάσταση ένα κρυφό όνειρο μια φλογερή επιθυμία μας. Όλα γίνονται ακριβώς για να μας δώσουν την ευκαιρία να σιγουρευτούμε ότι καταλήξαμε σ’ αυτό που θέλουμε.
Είναι απαραίτητο να επαναλάβουμε ότι δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να κατανοήσουμε και να ελέγξουμε τις επιθυμίες μας ούτε τις σκέψεις μας. Θεωρούμαστε εγωιστικά όντα με κεντρικό σκοπό να ικανοποιήσουμε τις προσωπικές μας επιθυμίες χωρίς να αναλογιζόμαστε ότι με τον τρόπο αυτό λειτουργούμε πολλές φορές σε βάρος των συνανθρώπων μας.
Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να ελέγχουμε τις επιθυμίες μας και τις σκέψεις μας συνειδητά δίνοντας έμφαση στο γενικό καλό ή αν μη τι άλλο αυτό που θα ζητήσουμε να μην επιβαρύνει τον συνάνθρωπο μας.
Το συμπέρασμα από την παρατήρηση της λειτουργίας του νόμου αυτού είναι πως έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε την ζωή μας και να την ζήσουμε όπως εμείς θα θέλαμε. Το δυστύχημα είναι πως αν δεν προσέξουμε και δεν είμαστε συνειδητοί θα ζήσουμε και την ζωή που δεν θα θέλαμε κι αυτό εξαιτίας του γεγονότος ότι ο νόμος δεν γνωρίζει το δεν θέλω γι αυτόν όλες οι δονήσεις έχουν το ίδιο νόημα είναι όλες θέλω.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε και να είμαστε εμείς οι τιμονιέρηδες σ’ αυτό το γήινο ταξίδι αρκεί να παραδεχθούμε το γεγονός ότι ο νόμος υπάρχει και λειτουργεί. Στην αντίθετη περίπτωση θα ζήσουμε ότι ασυνείδητα εκπέμπουμε και εδώ πραγματικά δεν θα χρειασθούμε απλά τύχη αλλά πάρα πολύ απ’ αυτήν γιατί τότε είναι πραγματικά που η ανεξέλεγκτη δόνηση μας θα παρουσιάζει στην ζωή μας φαινομενικά τυχαία γεγονότα.
Είναι δεδομένο ότι στην ζωή μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Ο καθένας από εμάς είναι ένας ξεχωριστός δημιουργός και έχει μέσα του τις δυνατότητες να πλάσει τη ζωή που ονειρεύεται. Το γεγονός ότι σήμερα διαπιστώνουμε κοινωνικές ανισότητες κυρίως οικονομικές είναι πολύ εύκολο και φαντάζει λογικό να το αποδώσουμε στα καμώματα της ζωής. Περίπου το ίδιο συνέβαινε και σε άλλες εποχές που η γνώση του ανθρώπου για τους νόμους της φύσης ήταν μηδαμινή. Τότε δεν γνώριζε ούτε ότι η γη γυρίζει και ο πρώτος που τόλμησε και το είπε θεωρήθηκε βλάσφημος και ηλίθιος. Οι κεραυνοί και οι αστραπές ήταν εκφράσεις ενός θυμωμένου θεού που προειδοποιούσε τους άπιστους και κακούς ανθρώπους πως θα τους κάψει. Ενίοτε έκαιγε και μερικούς άτυχους που βρισκόντουσαν στην ύπαιθρο όταν ξεσπούσε καταιγίδα και οι συχωριανοί τους πιστεύανε ότι έτσι πλήρωσαν για τις αμαρτίες τους. Σήμερα γελάει κανείς διαβάζοντας ότι ο άνθρωπος πέρασε από τέτοιες εποχές σε κάποιες πρωτόγονες ημέρες αλλά τότε δεν γελούσε κανείς.
Οι σπουδαίοι και πετυχημένοι συνάνθρωποι μας φαντάζουν άλλοτε ήρωες στα μάτια μας, άλλοτε τυχεροί και πολλές φορές αδίστακτοι που πατάνε επί πτωμάτων προκειμένου να καταφέρουν τα πάντα. Όσοι όμως από εμάς τους κοινούς θεατές αντιλαμβάνονται σιγά-σιγά ότι υπάρχουν νόμοι- κανόνες που διέπουν τα πάντα τόσο στο φυσικό όσο και στο συμπαντικό πεδίο κρυφογελάνε ή απλά αδιαφορούν με την άγνοια των υπολοίπων και συνεχίζουν την δουλειά τους εφαρμόζοντας τους νόμους δρέποντας έτσι τα ευεργετικά τους αποτελέσματα.
Είναι πολύ σημαντικό να αφυπνιστούμε και να πιστέψουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα με εξασφαλισμένη την επιτυχία. Όποιος νιώσει ότι μπορεί ,δονείται σε αυτό ακριβώς το επίπεδο. Στέλνει μήνυμα στο σύμπαν ότι μπορεί, ότι δικαιούται να λάβει και λαμβάνει. Όταν όμως φοβάται ότι δεν αξίζει τίποτε και πάλι λαμβάνει με την διαφορά ότι τώρα θα λάβει αυτό που φοβάται κι όχι αυτό που θα ήθελε. Δυστυχώς αυτός ο τύπος ανθρώπου έκανε το λάθος να πει στο σύμπαν τι φοβάται και όχι τι θέλει να πετύχει. Η δόνηση του συντονίστηκε με αυτήν όλων όσων νιώθουν ακριβώς έτσι και το σύμπαν φρόντισε να τους βάλει να συναντηθούν μεταξύ τους για να κλαίνε παρέα την μοίρα τους.
Είναι αυτό το ζητούμενο στη ζωή μας; Είναι η λύπη και η δυστυχία τα συναισθήματα που θέλουμε να νιώθουμε; Παλεύουμε από το βράδυ ως το πρωί μόνο και μόνο για να βρίζουμε την τύχη μας και να ζηλεύουμε τους άλλους; Γεννηθήκαμε φτωχοί και θεωρούμε ότι δεν έχουμε καμιά πιθανότητα να γίνουμε πλούσιοι; Θεωρούμε τους εαυτούς μας ανίκανους για κάποια πράγματα και απλά σκύβουμε το κεφάλι αποδεχόμενοι αυτό ως γεγονός; Σε όλα αυτά το σύμπαν λέει απλά σύμφωνοι θα εφαρμόσω τον νόμο της έλξης για σένα και θα λάβεις αυτό που πιστεύεις. Με λίγα λόγια στην καλύτερη περίπτωση θα μείνεις στο χάλι που είσαι ή ακόμη χειρότερα γιατί υπάρχουν και χειρότερα έτσι κι αλλιώς αυτό λες καθημερινά για να παρηγορηθείς υπάρχουν και χειρότερα. Αναρωτιέμαι πολλές φορές και ρωτάω κι εσάς το εξής άραγε καλύτερα δεν υπάρχουν; Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπομείνουμε τις δυσκολίες και να δεχθούμε ότι αυτή είναι η μοίρα μας επειδή έχουμε δει ότι υπάρχουν και χειρότερα. Σύμφωνοι υπάρχουν και χειρότερα και ο καθένας που ζει μέσα σ’ αυτά επαναλαμβάνει την ίδια φράση και η ζωή συνεχίζεται σ’ αυτό το ρυθμό για όλους αυτούς που νιώθουν έτσι γιατί απλά για άλλη μια φορά λαμβάνουν τα αποτελέσματα της δράσης του νόμου της έλξης.
Σ’ αυτό το βιβλίο θα μάθετε όχι μόνο ότι υπάρχουν και καλύτερα, αλλά θα μπορέσετε και να τα ζήσετε και κάθε μέρα να ζείτε και καλύτερα και όλο και καλύτερα ξεκινώντας από τώρα κάνοντας το πρώτο βήμα το οποίο είναι : Πιστέψτε ότι οι νόμοι που θα διαβάσετε μέσα σ’ αυτές τις σελίδες υπάρχουν και πρέπει να τους εκμεταλλευτείτε όπως κάνουν τόσοι άλλοι που έχουν αφυπνιστεί. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για να αρχίσουν να αλλάζουν όλα στη ζωή του καθενός. Διαφορετικά κλείστε τώρα αυτό το βιβλίο και μείνετε θύματα των αρνητικών δονήσεων σας.
Δεύτερο βήμα να αρχίζουμε σταθερά να νιώθουμε όμορφα όπως θα νιώθαμε την ώρα της επιτυχίας. Υπάρχει για όλους μια στιγμή που γεμίσαμε χαρά. Ας την θυμηθούμε πάλι για να αρχίσει να πάλλεται μέσα μας εκείνη η όμορφη δόνηση. Έτσι το δεύτερο βήμα ουσιαστικά είναι να αρχίσουμε να αλλάζουμε τις δονήσεις μας από αρνητικές σε θετικές. Αυτό μπορεί να γίνει με την βοήθεια του νόμου της σκέψης. Πρώτα θα ανακαλέσουμε στην μνήμη μας χαρούμενες στιγμές και στην συνέχεια θα αρχίσουμε να πλάθουμε με τα ίδια συναισθήματα αυτό που επιθυμούμε νιώθοντας ότι το δικαιούμαστε και ότι θα το κάνουμε δικό μας δίχως την παραμικρή αμφιβολία. Προσοχή δεν ονειροπολούμε αναστενάζοντας με την σκέψη αχ, πόσο ωραία θα ήταν να το είχα αυτό!! Δημιουργούμε σαν να βρισκόμαστε σε ένα εργαστήριο και να κατασκευάζουμε στ’ αλήθεια κάτι ,γεμίζοντας από χαρά που είναι πια δικό μας. Η δόνηση που εκπέμπουμε την στιγμή αυτής της δημιουργίας είναι η θετική δόνηση που επιδιώκουμε και πετυχαίνουμε δυο πράγματα: Πρώτον να στείλουμε μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να λάβουμε το ποθούμενο αντικείμενο ή γεγονός και δεύτερο στην περίπτωση που αρχικά είχαμε τα μαύρα μας χάλια να φρενάρουμε τα χειρότερα επειδή εστιάσαμε πλέον στην θετική πλευρά της ζωής. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η συνεχιζόμενη θετική δόνηση φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα ενώ τα σκαμπανεβάσματα φρενάρουν τον νόμο είτε θετικά είτε αρνητικά.
Τρίτο βήμα είναι να αποφασίσουμε ότι αυτή η όμορφη αίσθηση που μας πλημμύρισε την ώρα που δημιουργούσαμε με την σκέψη μας την επιθυμία μας θα μας συντροφεύει απ’ εδώ και πέρα μόνιμα. Απομακρύνουμε συστηματικά απ’ τη ζωή μας οτιδήποτε προσπαθεί να αλλάξει αυτή την όμορφη δόνηση: Άσχημες σκέψεις , θλιβερές εικόνες , υποτιμητικές δηλώσεις προς το πρόσωπο μας και συναισθήματα φόβου κι ανασφάλειας. Προσοχή δεν εννοώ να γίνουμε αναίσθητοι και να γυρίσουμε την πλάτη σε κάθε συνάνθρωπο μας ο οποίος βιώνει προβλήματα και μεμψιμοιρεί αλλά δεν ταυτιζόμαστε με όσα αυτός εκφράζει. Αποφεύγουμε να βάλουμε μέσα μας το πρόβλημα του προσπαθώντας να τον βοηθήσουμε δείχνοντας του τον δρόμο που διαλέξαμε κι εμείς να περπατήσουμε.
Υπάρχουν περιπτώσεις που θα απομακρυνθούν τέτοιοι άνθρωποι απ’ την ζωή μας εφόσον επιμείνουν στην αρνητική δόνηση για τον λόγο ότι δεν είναι συμβατοί πλέον με εμάς. Ο νόμος της έλξης θα τους στείλει παρόμοιους μ’ αυτούς κι σε εμάς επειδή αλλάξαμε δόνηση άλλους σαν κι εμάς. Αυτό θα συμβεί και για τον απλούστατο λόγο ότι μέσα από νέες γνωριμίες πρόκειται να λάβουμε πολλά από αυτά που περιμένουμε.
Διώξτε τον φόβο και την ανασφάλεια απ’ την ζωή σας δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα σας το μόνο που θα πετύχουν είναι να ξεζουμίζουν την ενέργεια σας και να σας κρατούν αιχμάλωτους στην ίδια κατάσταση. Αφήνοντας αυτά τα συναισθήματα να μας ελέγχουν εύκολα και με το παραμικρό γινόμαστε ευάλωτοι και θύματα της καταναλωτικής μας κοινωνίας. Προσέξτε πως το έχουν αντιληφθεί οι διαφημιστικές εταιρείες και πολλά προϊόντα πέρα από την χρηστική τους αξία προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ενδόμυχες φοβίες κι ανασφάλειες. Παρατηρήστε τα διαφημιστικά σποτ για καλλυντικά και θα δείτε ότι παίζουν με τον φόβο της γήρανσης την ανασφάλεια αν κάποιος είναι ωραίος ή όχι. Δείτε αυτά των προϊόντων καθαριότητας που εμφανίζουν ένα μικρό παιδί να μπουσουλάει αγγίζοντας διάφορα αντικείμενα στο σπίτι. Αμέσως μετά έρχεται το προϊόν και μας ανακουφίζει απ’ τον φόβο πιθανής μόλυνσης του παιδιού. Οι ιθύνοντες ξέρουν πολύ καλά πόσο εύκολα μας καταλαμβάνουν αυτά τα άσχημα συναισθήματα και φροντίζουν να εκμεταλλεύονται έξυπνα αυτή την αδυναμία.
Φυσικά και πρέπει να απολυμαίνουμε τους χώρους των σπιτιών μας αλλά αυτό μπορούμε να το κάνουμε για το καλό μας και όχι από φόβο ή ανασφάλεια για τα παιδιά μας λες και εμείς είμαστε άτρωτοι. Πουλάει το γεγονός ότι νοιαζόμαστε γι αυτά κι η ανησυχία μας μη τυχόν και πάθουν κάτι κακό.
Θα ασχοληθούμε εκτενέστερα με τα συναισθήματα και την σχέση τους με τους συμπαντικούς νόμους, στο σημείο αυτό αρκεί να θυμόμαστε ότι έχουν ισχυρή δόνηση και βάζουν άμεσα σε ενέργεια τον νόμο της έλξης.
Εφαρμόζοντας τα παραπάνω βήματα η ζωή μας θα αρχίσει να αλλάζει προς την κατεύθυνση που θέλουμε εμείς και είναι πραγματικά εκπληκτικό να βλέπει κανείς πως μπορεί να δημιουργεί ο ίδιος την ζωή του. Θα μπορούσα να σας παραθέσω ένα σωρό από περιπτώσεις ανθρώπων που βρεθήκανε στον πάτο και ανεβήκανε ξανά στην κορυφή, είμαι όμως απόλυτα σίγουρος πως όλοι σας έχετε ένα τέτοιο παράδειγμα δίπλα σας ή πολύ κοντά σας. Όταν ολοκληρώσετε την μελέτη αυτού του βιβλίου και γνωρίσετε τους συμπαντικούς νόμους θα προσέχετε ολοένα και περισσότερο τέτοια γεγονότα και θα μπορείτε να διακρίνεται το πώς συμπεριφερθήκανε αυτοί οι άνθρωποι και πετύχανε θεαματικές αλλαγές στη ζωή τους.
Συνοψίζοντας όλα όσα εξετάσαμε για τον δεύτερο συμπαντικό νόμο πρέπει να θυμόμαστε ότι.
Ο νόμος της έλξης φέρνει κοντά μας ακριβώς αυτό που αντιλαμβάνεται μέσω των δονήσεων μας. Το ενεργειακό μας σώμα φορτίζεται θετικά και αρνητικά ανάλογα με το φορτίο των συναισθημάτων που επιτρέπουμε να μας πλημμυρίσει κάθε στιγμή. Η φόρτιση αυτή εκπέμπει αντίστοιχες ενεργειακές δονήσεις προς το σύμπαν και βάζει σε λειτουργία τον νόμο της έλξης ο οποίος καλείται να φέρει στην ζωή μας ότι δονείται στο σύμπαν με τον ίδιο τρόπο. Αν είμαστε λυπημένοι ή νιώθουμε φόβο κι ανασφάλεια θα παρατείνει αυτή την κατάσταση και θα διαπιστώνουμε συνεχώς ότι ζούμε όλο και περισσότερο μέσα στο ίδιο θλιβερό περιβάλλον. Αν είμαστε χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι θα μας φέρει παρόμοιες καταστάσεις ολοένα σε μεγαλύτερο βαθμό.
Ο νόμος της έλξης δεν είναι τιμωρός πιστεύει ότι εξυπηρετεί τις επιθυμίες μας. Η δομή της λειτουργίας του δίνει την εντύπωση ότι δεν ξέρει τι του γίνεται αλλά δεν είναι έτσι. Θα καταλάβουμε πολλά αν κατανοήσουμε ότι όλα γύρω μας εκπέμπουν και εκφράζονται με δονήσεις. Άνθρωποι και αντικείμενα πάλλονται διαρκώς σε διάφορα επίπεδα. Συνυπάρχουμε με την ίδια ποιότητα δονήσεων που εκπέμπουμε. Αυτή είναι η φύση του πράγματος ενεργειακά. Ασύμβατες δηλαδή διαφορετικές δονήσεις δεν μπορούν να αντιληφθούν η μια την άλλη ούτε είναι δυνατό να βρίσκονται μαζί στην ίδια διάσταση. Ότι έχει διαφορετική δόνηση γίνεται αυτόματα αόρατο για τα γήινα και φυσικά μάτια μας. Αλλάζοντας δόνηση θα αλλάξουμε επίπεδο και θα βρεθούμε σε ένα περιβάλλον συμβατό με την νέα μας δόνηση. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο νόμος της έλξης. Θα φέρνει πάντα δίπλα μας οτιδήποτε δονείται όπως κι εμείς.
Ο νόμος της έλξης έλκει τα ομώνυμα. Σύμφωνα με όσα είπαμε προηγουμένως στην περίπτωση εφαρμογής αυτού του νόμου ξεχνάμε αυτό που ξέραμε από τον νόμο της φυσικής όπου τα ετερώνυμα έλκονται και τα ομώνυμα απωθούνται. Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος βλέποντας πολλές φορές ζευγάρια που ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και πολλές φορές είναι τόσο διαφορετικοί στον χαρακτήρα και θα πει γιατί δεν εφαρμόσθηκε κι εδώ ο νόμος. Γιατί δεν είναι ίδιοι και οι δύο εφόσον ο νόμος της έλξης έλκει τα ομώνυμα. Έτσι φαινομενικά θα λέγαμε πως ο νόμος δεν ισχύει πάντα και όσοι είναι δύσπιστοι θα βρουν το πάτημα που ζητούσανε για να στηρίξουν την άρνηση τους στον νόμο αλλά και πάλι δεν είναι έτσι. Έχουμε ένα ζευγάρι που η γυναίκα είναι ήρεμη κι ο άνδρας οξύθυμος, σύμφωνα με τον νόμο δεν έπρεπε να είναι μαζί και λογικά η γυναίκα έπρεπε να φέρει κοντά της ένα ήρεμο σύντροφο. Διαφεύγει όμως στον παρατηρητή αυτό που προφανώς η γυναίκα φοβόταν ενδόμυχα ότι θα της συμβεί και ασυνείδητα έβαλε σε εφαρμογή τον νόμο ο οποίος της έφερε αυτό που δεν ήθελε. Σε άλλες περιπτώσεις βλέπουμε μια δυναμική γυναίκα να είναι μαζί με έναν άνδρα χαμηλών τόνων και αναρωτιόμαστε πως ταιριάζουν αυτοί οι δύο ή γιατί μια τόσο δυναμική γυναίκα δεν βρίσκει κάποιον ανάλογο μ’ αυτή. Το πιο πιθανό είναι η φαινομενικά δυναμική γυναίκα να ψάχνει κατά βάθος την τρυφερότητα και την ηρεμία και όχι αυτό που προβάλει η ίδια. Εδώ είναι που γίνεται ξεκάθαρο ότι ο νόμος δεν βλέπει εξωτερικά γνωρίσματα αλλά μόνο ενεργειακές δονήσεις και βάσει αυτών λειτουργεί.
Ο νόμος της έλξης και ο τρόπος που λειτουργεί μπορεί να μας φέρει αυτό που ονειρευόμαστε αρκεί να τον χειριστούμε έξυπνα και να αποφύγουμε τις παγίδες των συναισθημάτων που οδηγούν σε λάθος αποτελέσματα. Τώρα είναι η στιγμή να τα’ αλλάξουμε όλα γύρω μας αρκεί να πιστέψουμε ότι γίνεται αρκεί να μην αμφιβάλλουμε αρκεί να δοκιμάσουμε. Ο νόμος της έλξης είναι το κανάλι μέσα από το οποίο θα έρθει σε μας αυτό που ζητάμε. Δεν γνωρίζει τι δεν θέλουμε και ας μη χάνουμε τον καιρό μας να το βροντοφωνάζουμε. Ζητάμε αυτό που θέλουμε και πακετάρουμε το αίτημα μας με όμορφα και χαρούμενα συναισθήματα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα λάβουμε και δεν σταματάμε να χαιρόμαστε γι αυτό που έρχεται. Η παραμικρή αμφιβολία θα φρενάρει τον ερχομό και πολύ πιθανόν να το γυρίσει πίσω. Αν όλα όσα σας παρουσίασα τα εφαρμόσετε με αρνητικό συναίσθημα για κάτι που δεν θέλετε και φοβάστε να μην σας έρθει δυστυχώς θα σας έρθει. Εφαρμόστε τον νόμο συνειδητά και μόνο για το καλό. Μη πείτε ποτέ φοβάμαι μη πάθω κακό γιατί θα το πάθετε. Πείτε θέλω το καλό και χαίρομαι γι αυτό και τότε και το κακό θα φύγει και το καλό θα έρθει.
Θα επανέλθουμε στον νόμο της έλξης μέσα από τα επόμενα κεφάλαια γιατί όπως θα διαπιστώσετε στην συνέχεια αυτόν χρησιμοποιούν όλοι οι νόμοι για την υλοποίηση των επιθυμιών. Είναι ο Αι Βασίλης αυτού του κόσμου και θα δούμε αργότερα πως δίνουμε τις παραγγελίες μας και ποιοι τον βοηθάνε.

http://smixiotis-konstantinos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου