Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Αυτοί οι γιατροί θα το ξεκάνουν το «παιδί»!

Από τότε που κόλλησε την ΔουΝουΤίτιδα δεν έχει αφήσει γιατρό για γιατρό. Άρχισε από το εξωτερικό να επισκέπτεται τους ειδικούς Γάλλους, Αμερικανούς και Γερμανούς ΔουΝουΤολόγους. Του έγραψαν συνταγές τις οποίες ακολουθεί πιστά και κάθε τρίμηνο που ...
έρχονται για επανεξέταση του ξαναγράφουν και νέες συνταγές, μα αντί να πάει καλύτερα όλο και χειροτερεύει η κατάστασή του.

Απευθύνθηκε στους δικούς μας κορυφαίους «γιατρούς» αλλά μπορεί μεν να συμφώνησαν στη διάγνωση αλλά διαφώνησαν στον τρόπο θεραπείας της αρρώστιας.

Πάει…. αυτοί οι "γιατροί" θα το ξεκάνουν το «παιδί»!

πηγή:greki

Ο Γιώργος τα κατάφερε! Νέα υποδούλωση της χώρας στο διηνεκές!!!!


Απίστευτο. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό το οποίο ακριβώς είχαμε προβλέψει. Εξάλλου η προπαγάνδα τους έχει γίνει πολύ προβλέψιμη. Από μέρες λοιπόν τώρα, παρατηρούσαμε ότι η κυβέρνηση και όλος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του καθεστώτος, παρουσίαζαν την όλη κατάσταση πολύ τραγική και τον πρωθυπουργό να δίνει τις «μάχες» του. Άλλωστε και ο ίδιος σε όλες τις δηλώσεις του, επαναλάμβανε συνεχώς τη φράση «θα δώσουμε τη μάχη». Το λέγαμε ότι αυτό μας βάζει σε υποψίες πως στο τέλος θα παρουσιάσουν την καταστροφή ως τεράστια νίκη.
Από το πρωϊ λοιπόν σήμερα, ξεκίνησαν τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ να παρουσιάζουν ως τεράστια νίκη του κ. Παπανδρέου, αυτά που συμφωνήθηκαν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα σήμερα στις Βρυξέλλες.


Τι συμφωνήθηκαν:

1) Να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ΕΥΡΩ.

2) Να μειωθεί το επιτόκιο από 5,8% σε 4,8% και

3) Να δανείζεται η χώρα από το Ταμείο

Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να επαναγοράζει τα ομόλογα που λήγουν. Δηλαδή νέο χρέος με μεγαλύτερο επιτόκιο για εξόφληση του παλιού.
Υπάρχει και μια τέταρτη συμφωνία την οποία κάνουν γαργάρα….. Την πώληση δημόσιας περιουσίας αξίας 50 δις ΕΥΡΩ, ως αντάλλαγμα για τα πιο πάνω..

Ποιες είναι οι συνέπειες:

1) Κερδίζουμε χρόνο, αλλά να τον κάνουμε τι;;

2) Διασώζεται προς το παρόν τα σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, το οποίο θα συνεχίσει να μας κυβερνά κανονικότατα, χωρίς να αλλάζει τίποτα.

3) Το χρέος των 110 δις μεγαλώνει. Απλά πολλαπλασιάστε τα χρόνια της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους, επί 4,8% επί το κεφάλαιο, για κάθε χρόνο για να δείτε πόσο ακόμα μεγαλώνει το χρέος.

4) Το χειρότερο. Με τον δανεισμό από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μετατρέπεται το ιδιωτικό χρέος προς τους διεθνείς τοκογλύφους, το οποίο θα μπορούσαμε άνετα να «κουρεψουμε» σε ενυπόθηκο χρέος προς τα κράτη της ΕΕ, όπως ακριβώς και τα 110 δις, το οποίο δεν θα μπορούμε πλέον να αγγίξουμε. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!!

5) Θα εκποιηθεί δημόσια περιουσία και επικερδείς ΔΕΚΟ αξίας 50 δις ΕΥΡΩ σε ιδιώτες.

6) Θα περάσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας που θέλει η Γερμανία στο εσωτερικό μας Δίκαιο.

7) Διαρκής λιτότητα και διεθνή υποδούλωσή μας στο διηνεκές.

Πως θα καταντήσουμε;
Στο τέλος, έπειτα από μερικά χρόνια, αφενός θα έχουμε χάσει τελείως την επικερδή δημόσια περιουσία μας, αφετέρου θα βρισκόμαστε με ένα τεράστιο ενυπόθηκο πλέον δημόσιο χρέος, προς τα κράτη της ΕΕ, το οποίο θα απειλήσει άμεσα τις ατομικές μας περιουσίες. Στο μεταξύ τα δύσκολα μέτρα θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται.
Ιδού η τεράστια νίκη του κ. Παπανδρέου.
Αυτή τη φορά περιμένουμε από τον άλλο σημαντικό πόλο του πολιτικού συστήματος, δηλαδή την Νέα Δημοκρατία να αντιδράσει.
Δεν θέλουμε τίποτε άλλο. Θέλουμε μόνο ένα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ με το ερώτημα «Ναι τη νέα συμφωνία ή πτώχευση;».
Αν δεν το πράξει και τώρα η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή, αν δεν αξιώσει να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός γι’ αυτή τη μακροχρόνια σκλαβιά που μας βάζουν, τότε θα έχει διαπράξει ολέθριο ιστορικό λάθος για την ίδια και τον τόπο.
πηγή:ας μιλήσουμε επιτέλους

ΠΡΟΣΟΧΗ: κυκλοφορούν πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ!

 


Δυο νεαροί συνελήφθησαν στην Κατερίνη επειδή διακινούσαν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. Αρχικά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, συνέλαβαν το απόγευμα χθες, 10 Μαρτίου 2011, στην Κατερίνη, Βούλγαρο 25 ετών. Προσπάθησε να πληρώσει, σε...
 πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας 54χρονου, με δυο πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. Ο πρατηριούχος ειδοποίησε την αστυνομία, ο νεαρός Βούλγαρος συνελήφθη και, κατά την προανάκριση υποστήριξε πως είχε πάρει τα χρήματα από 41χρονο Έλληνα, για εργασίες που είχε κάνει. Έτσι η αστυνομία συνέλαβε και τον 41χρονο και τους παρέπεμψε στον εισαγγελέα

salonicanews.com

Τρεις απολύσεις, ένα λουκέτο κι ένα ζεϊμπέκικο…


Όσο διαρκεί ένα ζεϊμπέκικο, τέσσερα λεπτά και κάτι…
Κείμενα σαν αυτό κι εκατοντάδες άλλα, φωτογραφίες σαν αυτή και χιλιάδες άλλες, βίντεο κι ό,τι άλλο οπτικοακουστικό παράγεται στις μέρες μας και καταναλώνεται εν ριπή οφθαλμού κι ερμηνεύεται ως φυσικό ή παράλογο με τις κρατούσες αντιλήψεις, θ’αποτελέσουν ένα εκρηκτικό υλικό για τους ιστορικούς και πολιτικούς επιστήμονες αλλά και τους ψυχιάτρους του μέλλοντος.
Ούτε ο Γιώργος τώρα, ούτε ο Κώστας πριν, είναι και ήταν, τόσο ανάλγητοι παρότι φαίνεται πως έκαναν και κάνουν πολλά προς αυτήν την κατεύθυνση. Ούτε προδότες. Ούτε απλά ανόητοι κι ανεπαρκείς. Κανείς από τους δυο δεν είχε οικονομική ανάγκη πέρα από μια θεμιτή και ίσως υπερβολική φιλοδοξία. Που κι αυτή τους ήρθε μπούμερανγκ. Ο ένας ήδη ευτελίστηκε κι ο άλλος βασανιστικά ευτελίζεται, μέρα τη μέρα.
Θ’ αναρωτιούνται, όμως, οι ερευνητές και θ’αναζητούν απαντήσεις για τα ήθη, τις συμπεριφορές και τις καταστροφικές εμμονές. Και θα ταξινομούν και θ’ αναλύουν τον, ευτυχώς γι’αυτούς, ψηφιακό πληροφοριακό πλούτο. Αλλά παρότι θα’ χουν ασυγκρίτως πολλαπλάσια στοιχεία για να κρίνουν, δεν θα’χουν ζήσει αυτήν τη περίοδο που εμείς ζούμε. Αυτήν τη σύγχυση, αυτόν τον πληθωρικό σουρεαλισμό.
Ας πούμε για τη σύγχυση με τις πολιτικές έννοιες. Με την ερμηνεία εννοιών όπως «φιλελεύθερος σοσιαλισμός» ή «κοινοβουλευτικός αυταρχισμός». Ή με την οριοθέτηση εννοιών όπως «λαϊκισμός», «εθνική προδοσία», «δοσιλογισμός», «εθνικισμός», «ρατσισμός».
Ή ας πούμε για τη σύγχυση με τον τρόπο ζωής. Γιατί πολύ πριν χορέψει ο Γιώργος, χόρευε ο Άκης. Κι ακόμη πιο πριν, χόρευε ο Ανδρέας. Και βέβαια όχι εκείνος που τον κτυπούσαν ένα βράδυ στην ταράτσα. Και θ’αναρωτιούνται. Πώς ένας λαός με έντεχνα είδωλα κατέληξε ν’ακολουθεί Bon viveur πολιτικούς της μίζας και των δανεικών και μαζορέτες βουλευτίνες που τα’ σπαγαν στα μπουζουκομάγαζα;
Πώς προετοίμαζαν τους εγκεφάλους των πολιτών, με περιοδικά και τηλεοπτικά προγράμματα life-style; Πώς μεθόδευαν το πλιάτσικο πρώτα των δανεικών και μετά των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμμάτων κυρίως αυτών που δεν συμμετείχαν ψυχή τε και σώματι σε κείνο τον καρνάβαλο που κράτησε κοντά μισόν αιώνα; Πώς όλοι μαζί οι καθεστωτικοί κρατικο-υπάλληλοι κολλούσαν σα βδέλες στο σώμα της χώρας μέχρι την τελική πτώση;
Κι όσες μελέτες καταπιάνονται με τις ρίζες των γεγονότων της εποχής θα στέκονται στον όρο «φαινόμενο πασόκ», όχι στην αυστηρή έννοια των αρχικών αλλά στην έννοια του τί αυτό αντιπροσώπευε στη συνείδηση των τότε κατοίκων της χώρας. Και θα θέτουν υπό συζήτηση το χαρακτηρισμό-του ως κινήματος σχεδόν στα όρια του «φανατικού», ως ενός επίμονου κι αξεπέραστου τρόπου ζωής και αντιλήψεων που αφομοίωσαν και ξεπέρασαν το συντηρητισμό, την τότε «δεξιά», και εξουδετέρωσαν κάθε άλλου τύπου καθεστωτική λύση, την τότε «αριστερά».
Ενός ανίκητου τρόπου που βασιζόταν στην αξία της ήσσονος προσπάθειας, στον τυχοδιωκτικό πλουτισμό στο όνομα του νόμου και της τάξης, στην έλλειψη σεβασμού προς τους μη καθεστωτικούς και τη μεθοδική οικονομική τους εξόντωση, στην καθολική έλλειψη της αξιοκρατίας στην κοινωνική ανέλιξη του πολίτη, σε σημείο που ν’ αποτελεί βασική προϋπόθεση γι’ αυτήν, και στην ανάδειξη της ενασχόλησης με την πολιτική σ’ επάγγελμα με αυστηρά συντεχνιακά χαρακτηριστικά που η διασφάλιση των κεκτημένων του σε κομματικό, βουλευτικό ή συνδικαλιστικό επίπεδο να ήταν υπεράνω κάθε κοινωνικού και εθνικού συμφέροντος.
Κι ενώ θα τους είναι όλ’αυτά αδιανόητα και θα κουνούν απορημένοι το κεφάλι για την πολιτική ιστορία και την καθημερινή ζωή των προγόνων τους, θα τους φαίνεται ακόμη πιο αδιανόητο ότι, παρ’όλ’αυτά, αυτοί εξακολουθούν να μιλούν ελληνικά, ότι η χώρα αυτή, παρ’όλ’αυτά, εξακολουθεί να υπάρχει κι ότι αυτό που τελικά έβγαινε σαν κραυγή και φόβος από κάτι κείμενα σαν αυτό, τελικά διαψεύστηκε από την ιστορία. Κι εκείνο το παλιό «φαινόμενο ΠΑσόκ» ήταν τελικά μια απαραίτητη παρένθεση στην πορεία αυτογνωσίας ενός λαού μέσα στη μακρόχρονη ιστορία του.
ΥΓ. Ο τίτλος, μια απλή αναγωγή των επίσημων στοιχείων της οικονομικής ύφεσης, σ’ όσο, περίπου, διαρκεί ένα ζεϊμπέκικο, τέσσερα λεπτά και κάτι…




πηγή:blognews

Ματιά στα αρχαία σπίτια της Πιερίας




Άποψη από την ανασκαφή στην πηγή της Αρτέμιδος.


Το πρόχειρο και το καλό σερβίτσιο, αλλά και η χρήση χειροποίητων χαλιών, ήταν ενταγμένα στην κουλτούρα των κατοίκων της νότιας Πιερίας από τη μυκηναϊκή περίοδο ακόμη. Φως στην καθημερινή ζωή εκείνης της περιόδου ρίχνει για πρώτη φορά η ανασκαφή στην Πηγή της Αρτέμιδος, θέση που βρίσκεται δυτικά της εθνικής οδού, στο ύψος του Πλαταμώνα, με άμεση εποπτεία της περιοχής από τις εκβολές του Πηνειού έως την παραλία του Πλαταμώνα, προσφέροντας έτσι δυνατότητα ελέγχου του σημαντικού περάσματος από τη Θεσσαλία στη Μακεδονία.

Η ανασκαφή προκλήθηκε από την ΠΑΘΕ, στο πλαίσιο της διάνοιξης της νέας εθνικής οδού και η αρχαιολογική έρευνα αναγνώρισε τρεις φάσεις χρήσης του χώρου. Η τελευταία φάση χρονολογείται στα κλασικά χρόνια, ενώ οι προηγούμενες στην Υστερη Εποχή του Χαλκού. Με αφορμή τις εργασίες του 24ου ΑΕΜΘ, η επικεφαλής της ανασκαφής, Σοφία Κουλίδου -η ανακοίνωσή της θα γίνει αύριο στις 20.00- μιλώντας στον «Α» εξηγεί: «Επιβεβαιώνεται μέσα από τα ευρήματα-οικιστικά κατάλοιπα η κατοίκιση κατά τη μυκηναϊκή περίοδο και συγκεκριμένα από το 1.500 ώς το 1.100 π.Χ. Παρόλο που είχαν εντοπιστεί νεκροταφεία της μυκηναϊκής εποχής, δεν είχαν εντοπιστεί στοιχεία οικιστικής χρήσης του χώρου, με αποτέλεσμα να υπάρχει η απορία πού και πώς ζούσαν οι άνθρωποι της εποχής εκείνης. Μέσα από την ανασκαφή αυτήν έχουμε την ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στα σπίτια της εποχής εκείνης, στις καθημερινές συνήθειες και ασχολίες».
Αγγεία, κοσμήματα και υφαντά
Η ίδια συμπληρώνει ότι κατά τη δεύτερη φάση μεταξύ των ευρημάτων συγκαταλέγεται «ένα μικρό εργαστήριο για το ψήσιμο αγγείων. Εντοπίστηκαν, μάλιστα, αρκετά εργαλεία κοπής, καθημερινά αγγεία αδιακόσμητα, αλλά και καλής ποιότητας τροχήλατα και πολύ καλά διακοσμημένα πιάτα και δοχεία πόσης, αλλά και υφαντικό βάρος -που χρησιμοποιούνται στους αργαλειούς- και τέλος χάλκινα κοσμήματα. Κατά την περίοδο της οικιστικής ανάπτυξης της θέσης πραγματοποιήθηκε και μία μεμονωμένη ταφή στην περιοχή του κλιβάνου. Πρόκειται για μία απλή λακκοειδή ακτέριστη ταφή. Θα ήταν ελκυστική αλλά με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ατεκμηρίωτη η υπόθεση ότι ο νεκρός ήταν ο κεραμέας, όπως στην περίπτωση του μυκηναϊκού κεραμικού κλιβάνου στο Διμήνι. Επίσης, εντοπίστηκε μια κατασκευή της χρονικής αυτής περιόδου, που πιθανό να αποτελούσε μία προσπάθεια διαχείρισης-διευθέτησης των υδάτων ή ακόμη αποστράγγισης του χώρου σε περιπτώσεις βροχοπτώσεων».
Κατά την αρχαιότερη φάση -1550-1400 π.Χ.- ο χώρος λειτούργησε ως νεκροταφείο και κατόπιν κατοικήθηκε, αν και όχι πάνω στους τάφους, αλλά δίπλα. Αποκαλύφθηκαν 10 τάφοι ενηλίκων, πέντε από τους οποίους ήταν κτερισμένοι, μεταξύ άλλων, με χειροποίητα αγγεία, χάλκινα μαχαιράκια και μία χάλκινη περόνη με άκρη στριφογυριστή. Από την τρίτη φάση των ιστορικών χρόνων -χρονολογείται στο πρώτο μισό 4ου π.Χ.- δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία, ωστόσο ενδιαφέρον προκαλεί ένας μνημειώδης τοίχος μήκους 20 μέτρων και πλάτους 1,10 μ. και με καλή κατασκευή αντιστήριξης, που ενδεχομένως ήταν μέρος της περιμέτρου μεγάλου κτιρίου.





Πηγή: Γιώτα Σωτηροπούλου, Εφημερίδα "Αγγελιοφόρος"


 Ἔρρωσο: Ματιά στα αρχαία   

Της φάπας και της κλάψας


 
  • Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Το εθνικό ανάστημά μας, τα τελευταία χρόνια, κόντυνε. Είμαστε πλέον ένας λαός της φάπας και της κλάψας.
Δηλαδή, μας ρίχνουν φάπες και το μόνο που κάνουμε, είναι να κλαψουρίζουμε, διαμαρτυρόμενοι ότι δεν τις αξίζουμε.
Το «εθνικό ανοσοποιητικό μας σύστημα», δεν μπορεί να αντιδράσει και να μας κάνει να σηκωθούμε στα πόδια μας. Πάσχουμε από ένα «ΕΗΤΖ» της εθνικής μας υπόστασης. Με το επόμενο κρυολόγημα, μπορεί και να πεθάνουμε.Στην τρέχουσα καθημερινότητα, η κοινωνία μας κυριαρχείται από την παρακολούθηση των οικονομικών φαινομένων (τα οποία και δεν μπορεί να κατανοήσει, λόγω έλλειψης ειδικών γνώσεων) τα οποία γίνονται, πλέον, κατανοητά διότι γίνονται αισθητά στο πορτοφόλι της και στην καθημερινή ζωή της. Δεν αντιλαμβάνεται όμως ότι, η γενεσιουργός αιτία όλων αυτών, είναι η μεγάλη υποβάθμιση που υπέστη η Δημοκρατία στη χώρα μας. Δεν έχει καταλάβει ότι η υποβάθμιση της Δημοκρατίας είναι που προκάλεσε την οικονομική υποβάθμιση της καθημερινότητάς μας. Και εξηγούμαι:
  • Το (γνωστό σε όλους) αξίωμα, ότι «μία χώρα κατακτάται ή με όπλα ή με δάνεια», δεν ήταν γνωστό σε αυτούς που φόρτωσαν με δάνεια (εκ των προτέρων αδύνατον να εξοφληθούν) την Ελληνική κοινωνία; Ποιος αντέδρασε, σε κάθε πράξη δανεισμού, καταγγέλοντας ότι υποθηκεύουμε τη Δημοκρατία μας; Κανένας!! Τουναντίον, η δανειοληψία θεωρήθηκε ως μέγα κατόρθωμα και ικανότητα!!
  • Το (γνωστό σε όλους) αξίωμα, ότι μόνο με την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ προοδεύει μία κοινωνία, δεν ήταν γνωστό σε αυτούς που επέβαλλαν την οικογενειοκρατία και την ημετεροκρατία, η οποία γεννά την φαυλοκρατία; Ποιος αντέδρασε, σε κάθε πράξη καταπάτησης της αξιοκρατίας, κατηγορώντας τους δράστες, ότι υποθηκεύουμε τη Δημοκρατία μας ; Κανένας!!! Κάποιοι, μάλιστα, επαίρονταν για τη «λαμογιά» τους.
  • Ποιος αντέδρασε (όλα αυτά τα χρόνια), υποστηρίζοντας ότι υποθηκεύουμε τη Δημοκρατία μας, σε κάθε πράξη πρόσληψης κομματικών ανδράποδων, (που, εκτός του ότι ρήμαξαν το κοινωνικό Ταμείο, αποδιοργάνωσαν και διέλυσαν τη δημόσια διοίκηση); Κανένας!!! Κάποιοι, μάλιστα φώναζαν για αυξήσεις στις αμοιβές αυτών των ανδράποδων.
  • Ποιος αντέδρασε (όλα αυτά τα χρόνια), σε κάθε πράξη βουλευτικής υποψηφιότητας γόνου προϋπάρχοντος πολιτικού, καταγγέλοντας ότι υποβαθμίζουμε τη Δημοκρατία μας, αφού δημιουργούμε μία πολιτική Ολιγαρχία αποτελούμενη από τρείς «βασιλικές» οικογένειες (Καραμανλή, Μητσοτάκη, Παπανδρέου) με 72 «οικογένειες αυλικών» τους, μέσα στο σύνολο των 300 βουλευτικών θέσεων; Κανένας!!! Μάλιστα, οι «γαλαζοαίματοι της συμφοράς» είχαν (και συνεχίζουν να έχουν, μέχρι την οριστική εξορία τους από τη χώρα) την πρωτοκαθεδρία σε κάθε δημόσια εκδήλωση και την ανοχή σε κάθε ατόπημά τους.
  • Ποιος αντέδρασε ( όλα αυτά τα χρόνια) για τη διάλυση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας (αποβιομηχάνιση, μείωση της γεωργικής παραγωγής , απαξίωση της επιχειρηματικότητας, εξαφάνιση της έρευνας και τεχνολογίας, επιβράβευση της «αρπαχτής» και της «κονόμας», αποθέωση του δημοσιοϋπαλληλισμού, συνώνυμου του «κάάάθομαι και εισπράττω», κλπ) λέγοντας, σε κάθε νομοθέτημα που συνέβαλλε προς αυτή την πραγματικότητα, ότι υποθηκεύουμε τη Δημοκρατία μας; Κανένας!!!
  • Ποιος αντέδρασε (όλα αυτά τα χρόνια), στη νόθευση της εκλογικής διαδικασίας, λέγοντας ότι υποβαθμίζουμε τη Δημοκρατία μας, όταν επιτρέπουμε στη «μιντιοκρατία» και τα αφεντικά της, να υποβάλλει στο εκλογικό σώμα, την προτίμηση στους δικούς της εκλεκτούς; Κανένας!!! Όλων οι σιελογόνοι αδένες έχουν πρηστεί από το γλύψιμο των καναλαρχών και των τσιρακιών τους.
  • Ποιος αντέδρασε (όλα αυτά τα χρόνια), υποστηρίζοντας ότι υποβαθμίζουμε τη Δημοκρατία μας, όταν είμαστε μία από τις κορυφαίες χώρες του κόσμου στην ΔΙΑΦΘΟΡΑ, χωρίς να υπάρχει ούτε ένας διεφθαρμένος στη φυλακή;
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, λοιπόν, αφού πρώτα διολίσθησε η Δημοκρατία μας στη σημερινή πολιτική και οικονομική Ολιγαρχία (που κυβερνά υπό τον μανδύα της Δημοκρατίας), σπαταλήθηκε από αυτήν κάθε Οικονομική μας ικμάδα έως την πτώχευσή μας, γεγονός που οδήγησε και στην παρούσα απώλεια της Εθνικής μας κυριαρχίας επί του πλέον ζωτικού εθνικού χώρου, αυτού της Οικονομίας μας.
Αυτήν όλη τη μετάλλαξη, από Κοινοβουλευτική Δημοκρατία σε καλυπτόμενη Ολιγαρχία, η κοινωνία, δεν την πήρε χαμπάρι, για τρείς λόγους:
  • Η αλλοτρίωση της Δημοκρατίας σε Ολιγαρχία έγινε σιγά-σιγά με μία στάγδην διολίσθηση διάρκειας 35-40 περίπου χρόνων.
  • Στο έγκλημα συμμετείχαν (ή δεν το αντιλήφθηκαν) όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, (άλλο λιγότερο και άλλο περισσότερο) γεγονός που βοήθησε τα μέγιστα στην αποκοίμιση του λαού.
  • Η προπαγάνδα κάλυψε (και συνεχίζει να καλύπτει) πολύ αποτελεσματικά το έγκλημα, δεδομένου ότι τα αφεντικά της (οι κάτοχοι των ΜΜΕ), συμμετέχουν πρωταγωνιστικά στη λεηλασία της χώρας, πλουτίζοντας ασύστολα.
Η ύπαρξη του τελευταίου λόγου, που δίνει μία εξήγηση στο γαιτί, σαν κοινωνία, δεν πήραμε χαμπάρι το τι γινότανε και μία ωραία πρωία ξυπνήσαμε φτωχοί και ξεφτιλισμένοι, είναι και η μοναδική αισιόδοξη νότα στο σημερινό σκοτάδι της αιχμαλωσίας μας.
Κι αυτό διότι:
  1. Μας δίνει μία δικαιολογία στο ερώτημα «γιατί δεν αντιδρούμε». Άλλο πράγμα είναι να ξέρεις ότι πωλείται ολόκληρη η ζωή σου, οριστικά και αμετάκλητα και να μην αντιδράς και άλλο πράγμα είναι να μην ξέρεις την αλήθεια, και να νομίζεις ότι «μπόρα είναι, θα περάσει», οπότε «δεν βγαίνεις έξω» και περιμένεις στωικά.
  2. Μας δείχνει ένα αδύνατο σημείο του δυνάστη μας, που είναι (κυριολεκτικά) στο χέρι μας να το αξιοποιήσουμε και να τον αποτελειώσουμε.
Και, εξηγούμαι: Η προπαγάνδα, αποτελεί το κάστρο του καθεστώτος πολιτικού συστήματος. Αυτή το κρατάει από την κατάρρευση που θα έπρεπε να είχε συμβεί προ πολλού, μετά την αποκάλυψη των μεγάλων ψεμμάτων (που πάλι αυτή διέδιδε) όπως, π.χ «η κάθετη ρήξη» του Κώστα Καραμανλή με τη διαφθορά και τους νταβατζήδες της, που βγήκε «συντεχνία λαμογιών/κουμπάρων», όπως ο Σοσιαλισμός του ΓΑΠ και του Πα.Σο.Κ που βγήκε άκρατος νεοφιλελευθερισμός, όπως ο «πατριωτισμός» του Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ, που υπέγραψε την άλωση της εθνικής μας κυριαρχίας διά του «Μνημονίου», ή του Σαμαρά και της ΝΔ που δεν τολμά, φοβούμενος τα έξωθεν«αφεντικά», να αρθρώσει κουβέντα για το έγκλημα της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας μας και κατατρύχεται σε οικονομικίστικες ατραπούς περί «ανάπτυξης» και άλλα φαιδρά.
Η τέχνη της κάλυψης ενός ψεύδους με ένα άλλο ή με έναν εύσχημο αποπροσανατολισμό της συζήτησης, έχει αποκτήσει, στη χώρα μας, μεγάλη εξέλιξη και βελτίωση, που θα τη ζήλευε και ο Γκαίμπελς.
Το παρήγορο, λοιπόν, είναι ότι, το κάστρο της προπαγάνδας, αποτελεί και τη μοναδική και τελευταία οχύρωση των ενόχων της κατάντιας μας.Άρα, αν μπορέσουμε να το καταλάβουμε, θα έχουμε αφαιρέσει το μοναδικό καταφύγιο του δυνάστη μας, οπότε η απελευθέρωσή μας απ’ αυτόν, θα είναι γεγονός.Όμως, μπορούμε να το καταλάβουμε;
ΝΑΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ, αν λάβουμε υπ’ όψη μας ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες,
τα μόνα έσοδα των ΜΜΕ (και, κυρίως, του βαρέως πυροβολικού, των «καναλιών») προέρχονται από τις διαφημίσεις προϊόντων και υπηρεσιών.Αν τους κόψουμε τα έσοδά τους, για δυο-τρείς μήνες, θα κλείσουν και θα πάψει αυτή η χυδαία προπαγάνδα του συστήματος.Θα τους κόψουμε, λοιπόν, τα έσοδά τους.
Κηρύσσουμε, από σήμερα, μποϋκοτάζ σε κάθε προϊόν που θα διαφημίζεται στην τηλεόραση. Παύουμε να αγοράζουμε κάθε προϊόν που θα
διαφημίζουν τα κανάλια και οι εφημερίδες.Οι εταιρείες που διαφημίζονται, παρακολουθούν πολύ στενά την απόδοση των πωλήσεών τους σε σχέση με την αυξομείωση του διαφημιστικού χρόνου που χρυσοπληρώνουν στα κανάλια.Μόλις δούν ότι οι πωλήσεις τους πέφτουν, παρά την δαπάνη διαφήμισης που χρυσοπληρώνουν, θα σταματήσουν αμέσως τη συνέχιση της διαφήμισής τους. Το ίδιο θα πάθει κάθε προϊόν που διαφημίζεται σ’ αυτά τα ΜΜΕ.Παράλληλα, θα τους ενημερώσουμε κι εμείς για το τι γίνεται.Όσοι θέλουμε, γυρίζουμε τον διακόπτη και βλέπουμε τις πραγματικές ειδήσεις στους μικρούς, ανεξάρτητους τοπικούς σταθμούς και τους παροτρύνουμε να προβάλλουν την Αλήθεια των γεγονότων.
Είναι καιρός ν’ αφήσουμε την κλάψα και να ρίξουμε κι εμείς καμιά φάπα σ’ αυτούς που μας έχουν υποδουλώσει και μας ξεφτιλίζουν, καθημερινά.
Όσοι συμφωνούν, κάνουν την πρόταση δική τους και τη διαδίδουν στους φίλους τους.
Ας επιχειρήσουμε αυτή την ανέξοδη, ξεκούραστη και ευχάριστη, αλλά και εξαιρετικά αποτελεσματική «επανάσταση του καναπέ».Όλοι μπορούμε να το κάνουμε.Μία γενναία φάπα στα αφεντικά της προπαγάνδας, αρκεί για να γκρεμίσει το κάστρο του ένοχου καθεστώτος και να μας ελευθερώσει από την αιχμαλωσία στην οποία, κάθε μέρα και περισσότερο μας δένουν με τις «διαπραγματεύσεις» τους, κάθε μέρα και περισσότερα πουλούν από τη δική μας περιουσία.
Ο Μίκης Θεοδωράκης λέει:

«…απευθύνομαι σε σας, τους απλούς πολίτες, μαζί με την προτροπή να αφήσετε κατά μέρος την παθητική σας στάση και με κάθε τρόπο να απαιτήσετε τα δικαιώματα που έχετε ως οι μόνοι «ιδιοκτήτες» αυτής της χώρας. Δεν είστε ένοικοι ούτε παρίες. Είστε τα Αφεντικά και θα πρέπει να το αποδείξετε στην πράξη».

Το «κίνημα των διοδίων» και το «κίνημα των εισιτηρίων», έδειξαν τη δύναμη που έχει η συσπείρωση πολιτών. Αυτό ήταν η πρώτη, μεγάλη, κατάκτηση όλων ημών των αιχμαλώτων.Το «κίνημα της φάπας», παίρνοντας τη σκυτάλη από αυτά, στρέφει το δόρυ του στην καρδιά του συστήματος και καλεί πολίτες/οπλίτες, «ελεύθερους σκοπευτές» του διαδικτύου και του καφενείου, να χτυπήσουν τον δυνάστη.Η συμμετοχή του κάθε πολίτη σ’ αυτό, είναι πολύ πιο εύκολη, απ’ ότι ήταν στα άλλα.

Το σύνθημα είναι: «Φάπα αντί κλάψα».
(Προσομοιάζει προς το εβραϊκό «οφθαλμόν αντί οφθαλμού», αλλά ας μην είμαστε τόσο σκληροί και βάρβαροι).

Λοβέρδος και Σπηλιοτόπουλος άκουσαν τα... δέοντα γιουχαΐσματα


Άγριο ξεφώνημα έφαγε ο Ανδρέας Λοβέρδος χθές το βράδυ, όταν επιχείρησε να εμφανιστεί σε βιβλιοπωλείο του Χαλανδρίου για να παρουσιάσει κάποιο βιβλίο. Πολυπληθής ομάδα φοιτητών από την περιοχή, εφοδιασμένη με πανό και έντονη μαχητικότητα, εισέβαλε στο χώρο του βιβλιοπωλείου και αφού φώναξε συνθήματα, στη συνέχεια άρχισε να του επιτίθεται προσωπικά αποκαλώντας τον “ψεύτη” και άλλα χειρότερα.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, παρ’ ότι τελευταία προσέχει να μην εμφανίζεται σε δημόσιες εκδηλώσεις, τα έχασε, γιατί δεν περίμενε ότι θα τον ανακάλυπταν ακόμα και σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο και έψαχνε να βρει τρόπο να την κοπανήσει. Αυτός που είχε χάσει το χρώμα του όμως, ήταν ο συνομιλητής του και συμπατριώτης του (Πατρινοί γαρ αμφότεροι) Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος φώναζε στον βιβλιοπώλη από πού μπορεί να διαφύγει. Όταν τον είδαν, παρ’ ότι δεν ήταν ο αρχικός στόχος, τα άκουσε κι αυτός, αλλά γρήγορα οι δύο πολιτικοί άνδρες έφυγαν από την πίσω πόρτα, όπου τους φυγάδευσαν οι άνδρες της ασφάλειάς τους.
Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν:
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό”
“Ούτε στο Χαλάνδρι ούτε πουθενά, έξω οι υπουργοί από τη γειτονιά”
“Όταν τα βρίσκουν μέσα στη Βουλή, η αντιπολίτευση είμαστε εμείς”
Λοβέρδο έλα στο λαό σου”

πηγή:blognews

Ταραμοσαλάτα με λαχανικά

Τα υλικά μας 
200 γρ. ταραμάς
την ψίχα από ένα ψωμί, βρεγμένη και στραγγισμένη καλά (ίσως περισσέψουν 1-2 φέτες)
1,5 φλιτζάνι λάδι
3 λεμόνια
ένα φρέσκο κρεμμύδι, λίγη πιπεριά, δύο καρότα, λίγο μαϊντανό, λίγο άνηθο


Ρίχνω τον ταραμά και λίγο λάδι στο μπλέντερ και το βάζω σε λειτουργία. Προσθέτω το κρεμμύδι, το καρότο και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα πολτοποιώ. Αν χρειάζεται προσθέτω λίγο ακόμα λάδι. Στη συνέχεια βάζω λίγο λίγο το ψωμί, εναλλάξ με το λάδι και το λεμόνι. Δοκιμάζω τη γεύση και αν χρειάζεται προσθέτω λεμόνι.

Σημείωση: Η δόση δε χωράει στο μπλέντερ, πρέπει να χωριστεί στα δύο. Εννοείται ότι μπορείτε να προσθέσετε όποια λαχανικά σας αρέσουν ή να παραλείψετε κάποιο από αυτά που δεν τρώτε.

Μυστικός πράκτορας… “περιστέρι”!

Perierga.gr - Περιστέρια μυστικοί πράκτορεςΤην ώρα που η υφήλιος κρατάει την ανάσα της εν αναμονή των αποκαλυπτηρίων του πρώτου «αόρατου» κινεζικού μαχητικού αεροσκάφους, της τεχνολογίας Stealth, οι Κινέζοι στρατιωτικοί εξελίσσουν ένα άλλο μυστικό όπλο, αυτή τη φορά στον τομέα των διαβιβάσεων: τα ταχυδρομικά περιστέρια!
Θα εκπαιδεύονται κατά χιλιάδες και θα στέλνονται σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης, στις πλέον απομονωμένες περιοχές της χώρας, μεταφέροντας απόρρητα μηνύματα για τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις.
Φοβούμενες το μελλοντικό ξέσπασμα ενός πολέμου, οι στρατιωτικές Αρχές αποφάσισαν να στραφούν σε λίγο πιο… απαρχαιωμένες μεθόδους επικοινωνίας, για την περίπτωση που θα καταρρεύσουν όλα τα δίκτυα πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των κέντρων διοίκησης και ελέγχου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου, πολύ σύντομα ο στρατός της χώρας θα αποκτήσει ένα σμήνος από 10.000 ταχυδρομικά περιστέρια. Και σήμερα υφίσταται ανάλογη υπηρεσία, στην οποία όμως «υπηρετούν» μόλις 200 φτερωτοί ταχυδρόμοι.
«Τα στρατιωτικά αυτά περιστέρια θα πραγματοποιούν ειδικές αποστολές, μεταφέροντας απόρρητα μυστικά στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της κινεζικής ενδοχώρας», τόνισε ο Τσεν Χονγκ, ειδικός αναλυτής επί στρατιωτικών θεμάτων.
Περιστέρια χρησιμοποιεί ο κινεζικός στρατός από το 1950, είναι όμως η πρώτη φορά που θα συγκροτηθεί ένα ολόκληρο ειδικό… φτερωτό σώμα σε τόσο μεγάλη κλίμακα.


πηγή: newsit.gr

Τα ιδιόμορφα νησιά της λίμνης Τιτικάκα

Η λίμνη Τιτικάκα βρίσκεται στα σύνορα της Βολιβίας και του Περού και είναι μια από τις μεγαλύτερες λίμνες του πλανήτη και η πιο εμπορικά πλεύσιμη.
Είναι επίσης η μεγαλύτερη λίμνη στη Νότια Αμερική και τροφοδοτείται με νερό από τις βροχοπτώσεις και από τους πάγους των παρακείμενων οροσειρών μέσω 27 ποταμών!
Είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα νησιά της, τα οποία δημιουργούνται από τους ντόπιους.  Συνολικά υπάρχουν  τουλάχιστον 42 νησιά που εποικούνται από τις τοπικές φυλές, κάποια από τα οποία είναι τεχνητά και δημιουργήθηκαν με ένα πραγματικά μοναδικό τρόπο.
Αυτά τα νησιά δημιουργήθηκαν από καλαμιές που τοποθετήθηκαν στρατηγικά για να επεκταθούν στα ρηχά νερά της λίμνης.  Αρχικά τα νησιά αυτά δημιουργήθηκαν σαν καταφύγιο από τους πολέμους που μαινόταν στην περιοχή. Αρχικά οι άνθρωποι περνούσαν αρκετό καιρό πάνω σε βάρκες και για να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη εκμεταλλεύθηκαν τις καλαμιές για να δημιουργήσουν αυτές τις πρωτότυπες αποικίες. Με τον καιρό οι νησίδες αυτές κατάληξαν να είναι πραγματικά και κατοικήσιμα νησιά. Σήμερα τα νησιά αυτά είναι σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Στο κάθε τεχνητό νησί κατοικούν κατά μέσο όρο πέντε οικογένεις που αποτελούνται το πολύ από δέκα άτομα!
Υπάρχουν βέβαι και μεγαλύτερα, φυσικά νησιά, που κατοικούνται από σημαντικά μεγαλύτερο πληθυσμό.
Perierga.gr - Λίμνη Τικικάκα
Perierga.gr - Λίμνη Τικικάκα
Perierga.gr - Λίμνη Τικικάκα
Perierga.gr - Λίμνη Τικικάκα
Perierga.gr - Λίμνη Τικικάκα
Perierga.gr - Λίμνη Τικικάκα
Perierga.gr - Λίμνη Τικικάκα
Perierga.gr - Λίμνη Τικικάκα
Perierga.gr - Λίμνη Τικικάκα
Perierga.gr - Λίμνη Τικικάκα
Perierga.gr - Λίμνη Τικικάκα
πηγή:perierga