Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Καλά, αυτός είναι αλλού...

 

Το καλύτερο (από τα χθεσινά) ήταν ο χαιρετισμός του κ. Κρίτωνα Αρσένη, με τον οποίο γέλασε πολύς κόσμος.
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έστειλε συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό επειδή πέτυχε το ακατόρθωτο, δηλαδή πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα.
Προφανώς...,ο συμπαθέστατος Κρίτωνας έχει ακολουθήσει το παράδειγμα του διαστημόπλοιου Enterprise στο Star Trek και έχει με τόλμη ταξιδεύσει εκεί που κανένας δεν έφτασε στο παρελθόν.
Τόσο μακριά από τη Γη τα μηνύματα φτάνουν με μεγάλη καθυστέρηση και οι παρεξηγήσεις είναι αναπόφευκτες.

http://katestimeno.blogspot.com/

Σκάνδαλο Διαμαντοπούλου...

 

thumb

Να χαρώ εγώ διαφάνεια, αντικειμενικότητα και ολίγη από σωτηρία της χώρας! Αν τα στοιχεία που μέχρι πρότινος κυκλοφορούσαν στην πιάτσα των Eκτυπώσεων και τελικά αφίχθησαν στις 25/10  –δια στόματος Αργύρη Ντινόπουλου- στη Βουλή, είναι αληθινά…, με τι πρόσωπο, με τι ταγιέρ, με τι μαλλί θα ξανατολμήσει η αδυσώπητη υπουργός Παιδείας να εκσφενδονίσει κατά την προσφιλή της συνήθεια τον επόμενο λίθο εναντίον των αμαρτωλών εκπαιδευτικών και μαθητών;  Ακούσατε- ακούσατε λοιπόν τι έχει τελικά, όπως όλα δείχνουν, συμβεί με τα σχολικά βιβλία:
  • Ενώ ο διαγωνισμός για την προμήθεια χαρτιού έληγε τον Οκτώβριο του 2010, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΕΔΒ έστειλε το φάκελο στο Ελεγκτικό Συμβούλιο (το οποίο δαχτυλοδείχτηκε από την υπουργό ως υπεύθυνο για το γνωστό πρόβλημα με τα βιβλία)με καθυστέρηση 6 μηνών. Καθ’ όλο αυτό το διάστημα οι συμβουλάτορές της στο υπουργείο περί άλλα τύρβαζαν…
  • Επειδή η διαδικασία, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν περατώθηκε με τον ορθόδοξο τρόπο, το Υπουργείο «αναγκάστηκε» να λύσει το θέμα καταφεύγοντας στη συνταγή της απευθείας ανάθεσης… Άχου το μωρέ, σύρθηκε το παντέρμο στην παρατυπία…
  • Ενώ ο διαγωνισμός αφορούσε την προμήθεια 13 τόνων χαρτιού έγινε ανάθεση για 9.915 τόνους. Τα πονηρά μυαλά, οι κακές γλώσσες κι ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος (που είχε προγραμματίσει να θέσει πριν δυο μήνες το συγκεκριμένο ερώτημα στη Βουλή αλλά τελικά δήλωσε κώλυμα…) υπαινίσσονται ότι η ποσότητα προσαρμόστηκε προκειμένου, πολλαπλασιαζόμενη επί την τιμή της απευθείας ανάθεσης, να δίνει (μαντέψτε) το ποσό του προϋπολογισμού που προοριζόταν για χαρτί…
  • Επίσης, ούτε λόγος δεν έγινε για την αξιοποίηση των 5.000 τόνων χαρτιού που βρίσκονταν αποθηκευμένοι στα υπόγεια του Ο.Ε.Δ.Β..
  • Από τα 5.000.000 σχολικά βιβλία που ήδη υπήρχαν (!) τα 3.000.000 πουλήθηκαν στην Κύπρο (πού να πήγε το παραδάκι;) και τα υπόλοιπα 2.000.000 στα ελληνικά βιβλιοπωλεία για την εξυπηρέτηση των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων…
  • Κι ενώ, σε ό,τι αφορά τα φετινά βιβλία, όλες οι συμβάσεις έχουν παγώσει, το ΙΤΥΕ «Διόφαντος», προνομιούχο τέκνο της κυρίας Άννας με έδρα την Πάτρα,  προεισέπραξε στα τέλη του Σεπτέμβρη 25.800.000 ευρώ για τα βιβλία του 2012….Ήμαρτον!
  • Την παραπάνω διαδικασία ανέλαβε να εποπτεύσει, όχι κάποιο προβλεπόμενο όργανο της Πολιτείας, αλλά ιδιώτης δικηγόρος… Πώς μπαμπά; Με απευθείας ανάθεση παιδί μου…
  • Ο «Διόφαντος» επιπλέον ήταν που επέλεξε κατόπιν «διαπραγμάτευσης» (άλλα λόγια να αγαπιόμαστε αλλά πρόκειται πάλι για την προσφιλή συνοπτική τακτική) την εταιρία που παρήγαγε τα cd…
  • Τέλος, (η χαριστική βολή) στο «Διόφαντο» έχουν γίνει πολυάριθμες προσλήψεις παιδιών του υπουργείου χωρίς κανέναν απολύτως διαγωνισμό…
  • Φρίξατε ή όχι ακόμα;;;;
Κατόπιν όλων αυτών και εφόσον δεν υπάρξουν τεκμηριωμένες απαντήσεις από πλευράς υπουργείου, ευχόμεθα από καρδιάς, ο Διόφαντος να γίνει Διο- φάντης Μπαστούνι για την περαιτέρω πορεία της υπουργού…


πηγή: το ποντικι

Αρχαίων Ελλήνων γεύσεις!

 


  •  Βρισκόμαστε στην Αρχαία Ελλάδα! Οι καλεσμένοι κάθονται  στο τραπέζι για να δοκιμάσουν τις γαστρονομικές προτάσεις του μάγειρα. Ένα ολόκληρο τελετουργικό στήνεται καθώς η ώρα του γεύματος είναι ιερή!
  Ο στόχος είναι ένας: μέσα από το φαγητό, να διεγερθούν και οι πέντε αισθήσεις. Για να επιτευχθεί αυτή η δύσκολη αποστολή, δεν αρκεί μόνο η καλή διάθεση. Μια μεγάλη αίθουσα με φωτισμό ειδικό που ξυπνά τις κρυφές επιθυμίες αποτελεί το ιδανικό σκηνικό που θα φιλοξενήσει εκείνους που τολμούν να διεισδύουν στο μαγικό κόσμο της γαστρονομίας.

  Συμπόσια που αποτελούνται από λουκούλλεια γεύματα λαμβάνουν χώρα σε όλους τους τόπους, ευλογημένους και μη. Τηγανίτες με μέλι και λάδι, τυρί αλογίσιο που προσφέρεται στους πολεμοχαρείς για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, βραστοί βολβοί για την αποτοξίνωση από τη πολύ κατανάλωση οίνου, πίτες, φάβα, ζωμός από μπιζέλια, δαμάσκηνα και άλλα πολλά σηματοδοτούν τις διατροφικές συνήθειες των Αρχαίων Ελλήνων που είναι οπαδοί της έκφρασης: Νους υγιής και σώματι υγιή.

"Αρχαίες διατροφικές συνήθειες"

  Tα δημητριακά είναι το κύριο συστατικό στις συνταγές τους. Ο άρτος είναι  ιερό προϊόν και απαραίτητο. Χωρίς αυτό, δεν υπάρχει ολοκληρωμένο γεύμα. Αλεύρι από κριθάρι ζυμωμένο σε γαλέτα είναι η συνηθισμένη εκδοχή και ονομάζεται μάζα. Η μεγάλη ποικιλία θεωρείται πολυτέλεια και πλούτος .
  Για το λόγο αυτό συναντάμε τον "Ιπνίτη" (ψωμί σε θερμή σκάφη), τον "Εσχαρίτη" (ψωμί στη σχάρα), τον "Άρτο τυρέοντα" (η λεγόμενη τυρόπιτα), τον "Κριβανίτη άρτο" (από σιμιγδάλι), το "όφωρος", τις λαγάνες και άλλα πολλά που στολίζουν το γιορτινό τραπέζι.

  Φασόλια, φακές, κουκιά υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Απαραίτητο υλικό για την δημιουργία λαχταριστών εδεσμάτων το λάδι. Λάδι από τη Σάμο και την Ικαρία θεωρείται το καλύτερο και νοστιμότερο όλων.
  Επίσης το γάλα αποτελεί σταθερή διατροφική συνήθεια. Τυρί, σκόρδα, κρεμμύδια, κοχλιοί, σαλιγκάρια, μικρά πουλιά (τσίχλες, σπίνοι), σούπες, ζωμός από μπιζέλια συνθέτουν το πορτραίτο της καθημερινής και αναγκαίας βρώσης.

  Ο Αριστοφάνης περιγράφει γεύσεις περίεργες στα έργα του: "ξίγκι βοδινό ψημένο με συκόφυλλα", "πελανό" (κράμα από αλεύρι, μέλι, λάδι), "έκχυτος" (μείγμα από αλεύρι και ψημένο τυρί με κρασί μελωμένο), "μυττωτός" (πίτα με τυρί ανακατεμένο με μέλι και σκόρδα) κλπ. Ποτέ στην αρχή του γεύματος δεν σερβίρεται σούπα για να μην κοπεί η όρεξη.

  Δεν απουσιάζει ποτέ το επιδόρπιο που ευχαριστεί ακόμα και τον πιο περίεργο και απαιτητικό καλεσμένο. Τα νωγαλεύματα, όπως συνηθίζουν να αποκαλούν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι τις λιχουδιές σερβίρονται ως τελευταίο πιάτο. Οι μελόπιτες, διάσημες ως "μελιτούπες", φτιάχνονται από λιναρόσπορους με μέλι.
  Δεύτερη επιλογή είναι η γαλατόπιτα και τα γλυκίσματα από αλευρωμένο γάλα με μέλι και σουσάμι. Τα φρούτα, όπως η ορβικλάτα ( γλυκά μήλα), στρουθιά και κοδύματα (κυδώνια ), κοκκύμπα (ροδάκινα) , σταφύλια, σύκα αποτελούν μεγάλη αδυναμία γι αυτό και δεν λείπουν από κανένα δείπνο.

"Οίνος ευφραίνει καρδία..."

  Ο οίνος ευφραίνει τη καρδιά και υπάρχει σε αφθονία. Πίνουν το κρασί νερωμένο. Η αναλογία με το νερό είναι η ακόλουθη: στο μισό ή τρία μέρη νερό και δύο κρασί. Η φαντασία παίζει μεγάλο ρόλο ακόμα και στη σύνθεση του. Μέντα, γλυκάνισο, δεντρολίβανο, μυρτιά και μέλι ανακατεύονται με λευκό ξηρό προκειμένου να επιτευχθεί το ιδιαίτερο, κάτι που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

  Κάθε μέρος έχει το δικό του τρόπο παραγωγής. Τα πιο γνωστά είδη είναι όμως τέσσερα: κιτρινωπό, μαύρο, κόκκινο και άσπρο. Το τελευταίο είναι χωνευτικό και διουρητικό, το ξανθό έχει ξινή γεύση και τα υπόλοιπα δυο είναι γλυκά. Η λατρεία των Αρχαίων Ελλήνων για τον οίνο είναι δεδομένη. Για το λόγο αυτό εντοπίζουμε πολλούς κρασότοπους και θρησκευτικές τελετές με κύριο συστατικό το κρασί.

  Όσον αφορά τους Θεούς του Ολύμπου προτιμούν την  πασίγνωστη Αμβροσία που απαγορεύεται να γευτεί ένας απλός θνητός. Το νέκταρ, το μέλι, ο βασιλικός πολτός εξασφαλίζει την αθανασία. Ο άνθρωπος ζει από τη τροφή. Ο Θεός διατηρείται αθάνατος από την αμβροσία. Εκτός από την πείνα, επουλώνει τις πληγές κάθε είδους, χρησιμοποιείται ως καλλυντικό και αντισηπτικό. Η τροφή των Δώδεκα Θεών αποτελεί το κύτταρο της ζωής και μέσα από το πρίσμα του αναγεννιέται η πλάση.
πηγή: pyles.gr 

Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Γιώργη, δεν είναι η βροχή, που σ΄έκανε μουσκίδι



Γιώργη, δεν είναι η βροχή

που σ' έκανε μουσκίδι,
είναι που κατουρήθηκες
από το ντουφεκίδι!
*
Είναι που και το φτύσιμο
εσύ το λες ψιχάλα,
κι απ' του μπαμπά σου το μυαλό
δεν κράτησες μια στάλα!

Αποκάλυψη taxalia: Κανένας συγγενής Υπουργού δεν μένει αδιόριστος!

 


Ο Γιάννης Ραγκούσης είναι σήμερα Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Όπως ξέρετε κατάγεται από την Πάρο και ο πεθερός του ήταν ...ταξιτζής. Θα το ακούγατε με τις απεργίες των ταξιτζήδων. Ο πεθερός του ονομάζεται Παντελής Ρούσσος κι έχει δυό παιδιά: τη σύζυγο του Υπουργού Κατερίνα Ρούσσου (στη φωτογραφία με τον κ.Ραγκούση), που γεννήθηκε το 1972 και τον...
 Χρήστο Ρούσσο, που γεννήθηκε το 1982, στην Πάρο.

Αμέσως μόλις το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας και ο κ.Ραγκούσης, το Υπουργείο Εωτερικών, ένα από τα πρώτα πράματα που έκανε, ήταν να διορίσει τον κουνιάδο του Χρήστο Ρούσσο, στο πολιτικό του γραφείο, με βαθμό ΔΕ στο 17ο μισθολογικό κλιμάκιο (Δημόσιας Εκπαίδευσης, που σημαίνει ότι δεν είχε πτυχίο ΤΕΙ ή ΑΕΙ). Ιδού το ΦΕΚ (ΦΕΚ 528/16-12-2009):

Η θητεία των συνεργατών των Υπουργών λήγει όταν αυτοί παύονται από το Υπουργείο τους. Έτσι, όταν έγινε ανασχηματισμός και ο κ.Ραγκούσης, έφυγε από το Υπουργείο Εσωτερικών, απελύθη κι ο κουνιάδος.
Ιδού το ΦΕΚ της απόλυσης (η σχέση εργασίας λύθηκε αυτοδικαίως στις 27/6/2011):



Αλλά φυσικά δεν έμεινε άνεργος ο κουνιάδος.
Λίγες μέρες μετά ξανα-διορίζεται στο νέο γραφείο του Υπουργού, αυτή τη φορά, στο Υπουργείο Μεταφορών.
Λεπτομέρεια:  "Η (ορθογραφικό λάθος;) ανωτέρω κατατάσσεται στο 7ο μισθολογικό κλιμάκιο της ΤΕ κατηγορίας", λέει το ΦΕΚ


δηλαδή, ανέβηκε 10 μισθολογικά κλιμάκια, μέσα σε 1,5 χρόνο και έγινε από ΔΕ, ΤΕ κατηγορίας; Ή πρόκειται για ορθογραφικό λάθος (αν και σε ΦΕΚ απαγορεύονται τα λάθη!) ; Ή απέκτησε το πτυχίο του από ΤΕΙ στο μεταξύ;

Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία περί της ταυτοπροσωπίας, ιδού οι οικογενειακές μερίδες των δύο:


Για να μην ξαναλέμε τα ίδια: Νόμιμο, ίσως είναι. Αλλά πόσο δεοντολογικό είναι να διορίζεις τον κουνιάδο σου, που δεν έχει κανένα πτυχίο, σε Υπουργείο, σε αξιοζήλευτη θέση, σε ηλικία 29 ετών;

taxalia.blogspot.com,

Μπράβο Καμμένε. Δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή...

 



Το δήλωσε σήμερα το πρωϊ σε τηλεοπτικό κανάλι. Δεν θα ψηφίσει την νέα δανειακή σύμβαση, ακόμα και αν τον διαγράψουν από την Νέα Δημοκρατία.
Μάλιστα υποστήριξε, ότι η νέα δανειακή σύμβαση νομιμοποιεί και την πρώτη και γι’ αυτό θα προσπαθήσει να....
αλλάξει την απόφαση του κόμματος.

Όλοι γνωρίζουμε πως η πρώτη δανειακή σύμβαση είναι άκυρη, καθόσον ποτέ δεν κυρώθηκε από την ελληνική Βουλή και ως εκ τούτου δεν παράγει έννομα αποτελέσματα και υποχρεώσεις για τον ελληνικό λαό, αφού εκτελείται κατά παράβαση του Συντάγματος με σαφή σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας.  

Ο Δημ. Καζάκης σχολιάζει την ομιλία Παπανδρέου


 




πηγή:kourdistoportokali

Ποιός πολιτικός μάς ταιριάζει;

 

Του Θάνου Δημάδη
Ο έντιμος πολιτικός λέει αλήθειες και τις υποστηρίζει μέχρι τέλους.


Ανέντιμος πολιτικός είναι εκείνος που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για να την προσαρμόσει μετά βίας στη δική του μονομερή αλήθεια.



Ο πατριώτης πολιτικός θέτει τις προτεραιότητες με κριτήριο το εθνικό και μόνο συμφέρον.


Μειοδότης πολιτικός είναι εκείνος που ανταλλάσσει το συμφέρον της χώρας με το προσωπικό και κομματικό του συμφέρον.


Ο ειλικρινής πολιτικός παραδέχεται τα λάθη του και, ει δυνατόν, προσπαθεί να τα διορθώσει.


Υποκριτής πολιτικός είναι εκείνος που ενώ βλέπει ότι τα λάθη του κοστίζουν στη χώρα, παρ' όλα αυτά επιχειρεί να τα επιβάλλει για λόγους εγωισμού στους πολίτες αγνοώντας για το όποιο κόστος στις πλάτες τους.


Οραματιστής πολιτικός είναι εκείνος που καθημερινά ονειρεύεται κάτι καλύτερο για τη χώρα του και μπροστά στον στυγνό ρεαλισμό προτάσσει την ικανότητα ενός λαού στη δημιουργία.


Ο παρωχημένος πολιτικός συντάσσεται με τις παγιωμένες νόρμες ενός συστήματος διακυβέρνησης, το οποίο ενώ παραδέχεται ότι έχει φθάσει στα όριά του, εντούτοις το τροφοδοτεί και το διαιωνίζει.


Ο συνεπής πολιτικός δίνει υποσχέσεις, τις κρατάει και όταν δε συμβαίνει αυτό παραιτείται.


Ψεύτης πολιτικός είναι εκείνος δίνει αφειδώς πλαστές υποσχέσεις με μοναδικό σκοπό την άνοδο στην εξουσία από την οποία γαντζώνεται χωρίς αιδώ.


Ο δημοκρατικά ευαίσθητος πολιτικός αποχωρεί οικειοθελώς όταν νιώσει ότι ο λαός που τον εξέλεξε τον απαξιώνει και του γυρίζει την πλάτη.


Κατ' επίφαση δημοκράτης πολιτικός είναι εκείνος που χρησιμοποιεί τους θεσμούς αλά καρτ, διαστρεβλώνει την πολιτική βούληση, και χρησιμοποιεί εκβιαστικά διλήμματα στο όνομα της Δημοκρατίας.


Σε όλα τα παραπάνω είδη πολιτικών, έρχεται κάποια στιγμή το πλήρωμα του χρόνου όπου η ιστορία αναλαμβάνει να κάνει το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών όταν χρειάζεται με τον τρόπο που πρέπει. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που ένας λαός δεν μπορεί να περιμένει το τρένο της ιστορίας για να κατεβάσει στο μέσον της διαδρομής έναν ηγέτη κατώτερο των περιστάσεων. Σε στιγμές κρίσιμες και σε συγκυρίες που το μέλλον της χώρας παίζεται κορώνα γράμματα, ένας λαός μαζί με εκείνους τους πολιτικούς του που στέκουν ακόμα όρθιοι, καλούνται να πάρουν στους ώμους τους ευθύνες ιστορικές. Όταν η επικινδυνότητα ενός ηγέτη αποτειπώνεται σε επιλογές και αποφάσεις που εκθέτουν την χώρα και- ακόμα περισσοτερο- θέτουν σε κίνδυνο την ίδια της την προσωπική και ευρωπαϊκή της επιβίωση  τότε η ιστορία δεν γράφεται από κανέναν άλλον, παρά μόνο από τα ίδια τα ιστορικά υποκείμενα.

 πηγή:protagon.gr


ΒΟΜΒΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:Ετοίμαζαν πραξικόπημα

 

Δείτε και διαβάστε την ανάρτηση του Γάλλου δημοσιογράφου που κάνει λόγο για πραξικόπημα στην Ελλάδα.

Είδηση βόμβα μετέδοσε πριν λίγο ο Ν.Χατζηνικολάου από την εκπομπή του στον real fm.Όπως είπε Γάλλος δημοσιογράφος ανέβασε στο twitter του πως ο Σαρκοζί του είπε εμπιστευτικά ότι, ο Παπανδρέου του εξομολογήθηκε πως...
αναγκάστηκε να ρίξει στο τραπέζι την πρόταση για δημοψήφισμα επειδή είχε πληροφορίες για πραξικόπημα στην χώρα μας.Αν ισχύει κάτι τέτοιο, έρχεται και κουμπώνει με την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης να "ξηλώση" εν μία νυκτί ολόκληρη την στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Διαβάστε στη συνέχεια: Γάλλος δημοσιογράφος κάνει λόγο για πραξικόπημα στην Ελλάδα.

Θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν τόσο τραγικό: όπως προκύπτει από γαλλικές πηγές, είναι πολύ πιθανό η ξαφνική καρατόμηση των τεσσάρων αρχηγών των Επιτελείων να οφείλεται στην προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να δικαιολογήσει την προκήρυξη δημοψηφίσματος προς...τους αιφνιδιασμένους Ευρωπαίους ηγέτες! Ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος Jean Quatremer στο λογαριασμό του στο twitter έγραψε ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου στις Κάννες την Τετάρτη το βράδυ, ο κ. Παπανδρέου είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η προκήρυξη δημοψηφίσματος ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πραξικοπήματος!


Πηγή: himaira

Η ακριβής διατύπωση του Quatremer είναι: "Papandréou, lors du diner mercredi, a notamment justifié son référendum par le risque d'un coup d'Etat. Pas moins..."Παπανδρέου: Είπα για δημοψήφισμα για να μη γίνει πραξικόπημα !
Σημειωτέον ότι η πηγή δεν είναι τυχαία, καθώς ο J. Quatremer ήταν παρών στις Κάννες, είναι συνεργάτης της εφημερίδας Liberation εξειδικευμένος στα ευρωπαϊκά θέματα και συγγραφέας του blog "Παρασκήνια των Βρυξελλών" (Coulisses de Bruxelles).

Αν αυτή η πληροφορία αληθεύει, τότε πράγματι έχουμε την εξήγηση του "μυστηρίου" της ξαφνικής αποστρατείας των τεσσάρων αρχηγών: ο κ. Παπανδρέου, ενώπιον της οργής των Ευρωπαίων ηγετών για το δημοψήφισμα που αναγγέλθηκε χωρίς συνεννόηση μαζί τους, αναζήτησε δικαιολογία σε άθλιες και χονδροειδείς θεωρίες συνομωσίας, τις οποίες δεν ντράπηκε να διατυπώσει προς το Ν. Σαρκοζί και την Α. Μέρκελ.
Και για να δώσει κάποιο βάρος στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του και κάποια δραματικότητα στις στιγμές, φρόντισε να έχει προηγουμένως "καρατομήσει το σύνολο της στρατιωτικής ηγεσίας.

Το τίμημα που πλήρωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις για να δοθεί κάποια επίφαση αλήθειας και δραματικότητας στην ψεύτικη δικαιολογία του πρωθυπουργού ήταν βαρύτατο: στο Στρατό Ξηράς, αποστρατεύτηκε σχεδόν το σύνολο του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου που είχε τοποθετηθεί το Μάρτιο του 2011 και άλλαξαν διοικήσεις όλοι οι μεγάλοι σχηματισμοί, ενώ ο νέος Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Ζαζιάς εγκατέλειψε τη θέση του σωματάρχη του Δ΄ ΣΣ με μόλις 6 μήνες στο πόστο. Στο Πολεμικό Ναυτικό, η επιλογή του ως τότε αρχιεπιστολέα της Διοίκησης Διοικητικής Μερίμνης, ένατου στην ιεραρχία, υποναυάρχου Χρηστίδη, οδήγησε στην αποστρατεία ολόκληρου σχεδόν του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου.

Ενώ στην Πολεμική Αεροπορία, ο αντιπτέραρχος Τσαντιράκης αναλαμβάνει Α/ΓΕΑ μετά από 6 μόλις μήνες στη θέση του ΑΤΑ. Ασχέτως των προσόντων των νέων αρχηγών, το αποτέλεσμα είναι ότι σε μια στιγμή κρίσης, τόσο εσωτερικής όσο και εξωτερικής, με την ένταση στη Ν.Α. Μεσόγειο να συνεχίζεται αμείωτη, η ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι στο σύνολό της άπειρη, και αυτό όχι μόνο σε επίπεδο αρχηγών, αλλά και στα αμέσως χαμηλότερα επίπεδα σχηματισμών.

Αλλά εκτός από το πλήγμα σε επίπεδο εμπειρίας και συνέχειας της ηγεσίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται και ένα ηθικό πλήγμα, βαρύτατο και άδικο: μετά από 37 χρόνια δημοκρατικού βίου και απόλυτης προσήλωσης στα καθήκοντά τους, με την προσήλωσή τους στο δημοκρατικό πολίτευμα να είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βλέπουν τον πρωθυπουργό της χώρας να διασύρει τη φήμη τους στο εξωτερικό, ως πιθανές υπαίτιες πραξικοπήματος! Και τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας όχι μόνο να μην προστατεύει τα στελέχη του, αλλά και να επικυρώνει αυτές τις λογικές εκτελώντας αδιαμαρτύρητα το έργο της καρατόμησης.

Ντροπή, κύριε Παπανδρέου! Ντροπή, κύριε Μπεγλίτη! Πόση ζημιά ακόμα θα κάνετε στην Ελλάδα; Φύγετε επιτέλους, αρκετό κακό κάνατε.




Το τραγούδι που σαρώνει στην Ευρώπη: «Fu*k you Papandreou!»

 

 

Είμαστε σίγουροι οτι αυτό το hit θα παίζεται απο απόψε σε όλα τα clubs της Ελλάδας.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ...




Fuck You Papan­dreou