Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Ο λαός στήνει κρεμάλες κι αυτοί... διαδοχές!
  • Ο λαός θέλει να τους κρεμάσει κι εκείνοι επιμένουν να σχεδιάζουν διαδοχή στο ΠαΣοΚ και μακροημέρευση των δανειακών, με υπογραφές της ΝΔ
Η κοινωνία και ο λαός ζυγώνουν στο έσχατο σημείο εξαθλίωσης και απόγνωσης. Δεν είναι μόνο το χαράτσι της ΔΕΗ (αυτό θέλουν να συζητάμε τώρα όλη μέρα). Είναι η συνολική μας κατάσταση.
Δηλωμένοι άνεργοι κοντά στο εκατομμύριο. Χώρια και άγνωστο πόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι είναι επίσης άνεργοι.
Τα νέα παιδιά φεύγουν κατά χιλιάδες για ξένες χώρες και αναζήτηση καλύτερης τύχης. Χάνουμε μέρα με τη μέρα τον “στρατό” εκείνον που θα μας οδηγούσε στο μέλλον.
Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν ήδη μεταφερθεί στις γειτονικές χώρες. Οπως και δισεκατομμύρια καταθέσεις.
Η αγορά στεγνή σαν έρημος. Κανείς δεν μπορεί να πληρώσει κανέναν. Οι μόνοι που επιβιώνουν είναι ορισμένοι στην λιανική (φούρνοι κλπ) κι αυτό άγνωστο για πόσο. Οι B2B (από επιχείρηση προς επιχείρηση) είναι σχεδόν στο σύνολό τους κατεστραμμένοι. Δεν υπάρχει πλέον η έννοια της “υγιούς επιχείρησης”. Ούτε ισχύει το “τον ξέρω αυτόν, είναι έντιμος επιχειρηματίας και άνθρωπος”. Η αγορά, η πιάτσα, είναι ένα ναρκοπέδιο.
Πέφτει ο ένας, διότι του αφήνουν χοντρή τόγκα ένας-δυο πελάτες του και παρασέρνει στην πτώση και τους προμηθευτές του. Και πάει ντόμινο. Και με το κάθε κλείσιμο κι άλλοι άνεργοι. Κι άλλη απόγνωση κι άλλη απελπισία. Στήριξη στην μικρομεσαία επιχείρηση από πουθενά. Παρά το ρευστό και τις εγγυήσεις που έχουν πέσει στις τράπεζες. Μόνο στις τράπεζες, στον άνεργο, στον κατεστραμμένο και στον απελπισμένο τίποτε.
Δύο απορροφητήρες μαζεύουν το ρευστό από την αγορά: οι φόροι και τα παλιά δάνεια, όσα τέλος πάντων συνεχίζουν να αποπληρώνονται. Στέγνα και έρημος.
Οικογένειες που κρυώνουν και πεινάνε. Γονείς απελπισμένοι που αυτοκτονούν. Γέροντες στα συσσίτια και χωρίς φάρμακα και πετρέλαιο. Οσοι αντέχουν το γεροντικό δάκρυ, ας κάνουν μια βόλτα να δουν.
Ο λαός θεωρεί τις κομματικές ηγεσίες που τον κυβέρνησαν, και ειδικά τους τελευταίους, ως τους υπεύθυνους για την μεγάλη καταστροφή. Απειλεί με κρεμάλες και εκτελέσεις.
Κι αυτοί στην κοσμάρα τους. Στον χαβά τους. Σαν να μην τρέχει τίποτε. Συζητάνε για την διαδοχή στο ΠαΣοΚ και για την υπογραφή Σαμαρά στη ΝΔ. Σαν να είναι τα σοβαρώτερα ζητήματα από καταβολής κόσμου. Και φυσικά όλοι μαζί συμφωνούν πως
  1. το ξεπλήρωμα των “δανεικών” στους τοκογλύφους και
  2. οι νέες τοκογλυφικές δανειακές
είναι η μόνη λύση για την “σωτηρία” μας. (Η ΝΔ θα “διαπραγματευτεί” τα μέτρα, αλλά συμφωνεί μέχρι και με την πρώτη δανειακή, εκείνη του Μνημονίου, για τη σωτηρία μας και εντελώς πατριωτικά πάντα)
Ενώ ακόμα και ο πιο μαλάκας, ο έχων μια στάλα εντιμότητα έστω, θα έβγαινε να πει θαρρετά πως είναι πια ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ οτι ο λαός ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Αυτοί το χαβά τους.
Τι περιμένουμε τώρα; Να αρχίσουν οι ληστείες και οι επιθέσεις συμμοριών απελπισμένων στα σούπερ μάρκετ και στις εύπορες συνοικίες. Το πλιάτσικο. Ωστε να έχουν μια καλή δικαιολογία να σκληρύνουν κι άλλο την καταστολή και την αστυνομική και ενδεχομένως και στρατιωτική παρουσία. Μέχρι να μας κάνουν Συρία στο τέλος.
Αυτό το κομματικό καθεστώς και αυτή η κυβέρνηση υπάρχουν ακόμη διότι διαθέτουν μια ισχυρή ένοπλη στήριξη: τα ΜΑΤ. Οι άνδρες των ΜΑΤ, οι αξιωματικοί τους και η ηγεσία της αστυνομίας διαπράττουν ένα τεράστιο και διαρκές έγκλημα εμποδίζοντας την έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας που προβλέπει το κουρελιασμένο Σύνταγμα.
Την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου έχουμε πάλι Γενική Απεργία. Το πιθανώτερο είναι πως θα έχουμε μια από τα ίδια. Ανεξάρτητα όμως από το τι θα “αποδώσει” η Γενική Απεργία, αρχίζει και γίνεται σίγουρο ένα πράγμα: το δράμα μας δεν έχει πολιτική λύση. Με ευθύνη του καθεστώτος το οποίο σπρώχνει τα πράγματα στην βίαιη έως και την ένοπλη αναμέτρηση.
Ουσιαστικά δηλαδή το πρόβλημά μας είναι πολύ απλό: ή θα μας γ@μήσουν ή θα τους γ@μήσουμε.
Ζυγώνει η ώρα που θα πρέπει να συγκροτήσουμε διμοιρίες και λόχους ενός στρατού του λαού, αρχικά χωρίς όπλα, που θα απελευθερώσει την χώρα από την τραπεζική κατοχή και τον κομματικό δωσιλογισμό.
Πάρτε τις αποφάσεις σας σύντομα.

Τεχνολογία υποταγής συνειδήσεων - Η σύγχρονη προπαγάνδα

Ο σύγχρονος προπαγανδιστής μπορεί να χρησιμοποιήσει μια ευρεία περιοχή σημάτων, συμβόλων και μέσων για να μεταδώσει το μήνυμά του. Για να επιτύχει τους σκοπούς του επιλέγει σκόπιμα γεγονότα, επιχειρήματα και σύμβολα και τα παρουσιάζει έτσι, ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οτιδήποτε άλλο σχετικό το παραλείπει επίτηδες, το υποβαθμίζει ή το παραμορφώνει και προσπαθεί να εκτρέψει τη προσοχή των ανθρώπων απ' οτιδήποτε άλλο εκτός από τη δική του προπαγάνδα.

Τα σήματα που χρησιμοποιεί περιλαμβάνουν ήχους (λέξεις, μουσική, ηχητικά εφέ), χειρονομίες με συμβολική σημασία (στρατιωτικός χαιρετισμός, υψωμένος αντίχειρας, πιάσιμο της μύτης κ.λ.π.), στάσεις του σώματος, ειδικές δομές (ένα μνημείο, ένα κτίριο), ρούχα (μια στολή, μια τουαλέτα), ειδική κόμμωση, διάφορα ορατά σήματα (ένα πόστερ, μια σημαία, ένα σφυροδρέπανο, ένα σταυρό, μια πεντάλφα) κ.ο.κ..
Τα μέσα τώρα που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να μεταδώσει τα μηνύματά του είναι πάρα πολλά και με τη φαντασία του και επινοητικότητά του μπορεί να βρει ακόμα περισσότερα. Τα προφορικά μέσα περιλαμβάνουν την ομιλία, τη συζήτηση, το σλόγκαν, το σύνθημα, τον ψίθυρο, τις φήμες και το ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό λόγο. Τα γραπτά μέσα περιλαμβάνουν τις εφημερίδες, τα βιβλία, τα περιοδικά, τις επιστολές (ανοικτές και ιδιωτικές), κατάλληλα επιλεγμένα αποσπάσματα απ' όλα αυτά (για να αποδεικνύει ο προπαγανδιστής αυτό που θέλει, ακόμα και αν είναι αντίθετο από την άποψη του συγγραφέα), τα πλακάτ, τα φυλλάδια, τις προκηρύξεις, τις αφίσες, τις διαφημίσεις στους δρόμους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους πίνακες ανακοινώσεων και το γράψιμο στους τοίχους.
Άλλα μέσα περιλαμβάνουν τη γλυπτική, τη ζωγραφική, τη μουσική (τρομερό σύγχρονο μέσο με το τρόπο που χρησιμοποιείται στο ρυθμό, στους στίχους των τραγουδιών και στη κουλτούρα ή υποκουλτούρα που διαδίδει. Όπως είπε ο Γκαίμπελς, "πρώτος προπαγανδιστής είναι ο τυμπανιστής"), τη ποίηση, το χορό (χορευτικά κλαμπ, μπαλέτο, χορευτικά συγκροτήματα, χορευτικές εκδηλώσεις, χορευτικές βραδιές), την αρχιτεκτονική, τα μνημεία, τα αγάλματα, τους ναούς, τη διακοσμητική, το θέατρο (ιδίως οι επιθεωρήσεις, αλλά και το σοβαρό θέατρο), το κινηματογράφο (ένα άλλο τρομερό προπαγανδιστικό μέσο που μαζί με τη Δυτική λεγόμενη μουσική, που εξιτάρει τη νεολαία, έχει επιβάλλει σε όλο σχεδόν το κόσμο τον Αμερικάνικο τρόπο ζωής), το ραδιόφωνο, τη τηλεόραση, τη μόδα, την επίσημη ένδυση (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πολιτικοί, πλούσιοι με σμόκιν και τουαλέτες σε δεξιώσεις), τα ινδάλματα (από το μουσικό ή το κινηματογραφικό στερέωμα σαν πρότυπα ένδυσης, κόμμωσης και συμπεριφοράς), τις υποσχέσεις (που καθησυχάζουν συνειδήσεις, συνεχώς αναβάλλεται η εκπλήρωσή τους και που συνήθως δεν πραγματοποιούνται ποτέ), τη κολακεία, τις φωτεινές επιγραφές, τα χρώματα (π.χ. το κόκκινο για τη διέγερση, το πράσινο για τη γαλήνευση, το λευκό για την αγνότητα, το μαύρο για το φόβο ή το πένθος κ.λ.π.), τις συγκεντρώσεις, τις διαδηλώσεις, τις πορείες (π.χ. η πορεία ειρήνης των Λαμπράκηδων), τις κηδείες επιφανών προσώπων (π.χ. του Γεωργίου Παπανδρέου, του Γεννηματά, της Μελίνας, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Καραμανλή), τις μπάντες, τα εμβατήρια, τα εθνικά και θρησκευτικά σύμβολα (σημαία, σταυρός, εθνικός ύμνος), τις στρατιωτικές επιδείξεις, τις παρελάσεις, τις Εθνικές εορτές, τους διαγωνισμούς (π.χ. ο διαγωνισμός ομορφιάς, που δημιουργεί τα διάφορα ανόητα πρότυπα), τις εκθέσεις (ζωγραφικής κ.λ.π.), τα καλλιτεχνικά σόου, τους εράνους (κομματικοί π.χ. ο ετήσιος έρανος της ΚΝΕ, θρησκευτικοί π.χ. "προς αποπεράτωσιν του ιερού ναού" κοινωνικοί: Ερυθρού Σταυρού, Αντικαρκινικός κ.λ.π.), τα φεστιβάλ (π.χ. το φεστιβάλ της ΚΝΕ, μουσικά φεστιβάλ), τα νόμιμα τυχερά παιχνίδια (λαχεία, προπό, λόττο, τζόκερ, σουϊπστέικ, που είναι όλα μια άλλη μορφή ανεκπλήρωτων υποσχέσεων κι εφησυχασμού), τις διεθνείς αθλητικές συναντήσεις (που προπαγανδίζουν τη χώρα των νικητών), και τα δημοφιλή σπορ (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, που δημιουργούν φανατικούς, αλληλοσπαρασσόμενους οπαδούς πάνω στην απλή ιδέα ότι "είμαστε οι καλύτεροι" και θα πρέπει γι' αυτό να νικάμε συνεχώς και αν καμιά φορά μας νικήσετε, θα τα κάνουμε λίμπα και θα σας πλακώσουμε στο ξύλο".

Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ
"Αισθάνομαι μερικές φορές οίκτο γι' αυτούς που διαβάζουν μια ή περισσότερες εφημερίδες και νομίζουν ότι γνωρίζουν τι συμβαίνει πραγματικά στο κόσμο". (Πρόεδρος Τζέφερσον ΗΠΑ). Να κάνεις αυτά που νομίζεις ότι είναι σωστά, έστω και αν κάνοντάς τα θα σε κακολογήσουν, γιατί ο όχλος είναι κακός κριτής κάθε καλού πράγματος. (Πυθαγόρας) Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει η γνώμη των πολλών, αλλά η γνώμη των επαϊόντων για τα δίκαια και άδικα. (Πλάτωνας, Κρίτων)

Όσο για τη περίφημη κοινή γνώμη, η οποία επηρεάζει τόσο πολύ τις καταστάσεις και την οποία φαίνονται να υπολογίζουν τόσο πολύ οι πολιτικοί μας έχουμε να πούμε ότι είναι στη πραγματικότητα το πιο αναξιόπιστο πράγμα στο κόσμο: συναισθηματική, εύπιστη, ασαφής, ευμετάβλητη, ευάλωτη, κενόδοξη, ανόητη και βασικά συντηρητική. Με βάση αυτές τις ποταπές και νεφελώδεις ιδιότητές της, μπορούν οι αναλυτές της να την διαμορφώνουν και να τη χειραγωγούν. Μπορούμε να την παρομοιάσουμε με μια αυτάρεσκη, ματαιόδοξη και τελικά κενή και ανόητη νέα γυναίκα.

Τα γκάλοπ ή σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης αποτελούν ένα μέσο που χρησιμοποιεί η σύγχρονη προπαγάνδα για να επηρεάζει ψηφοφόρους, για να τους πείσει να είναι και αυτοί "in", μέσα στο ρεύμα, με άλλα λόγια να ψηφίσουν, ή να δεχθούν τις απόψεις των "πρώτων".

Από την άλλη μεριά σε περιόδους προεκλογικών αγώνων μεγάλες εταιρίες κάνουν σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης και ανακαλύπτουν τι ακριβώς ζητούν οι ψηφοφόροι. Με βάση τα συμπεράσματά τους, φτιάχνουν μετά μια όσο το δυνατόν πιο "τέλεια" εικόνα ενός υποψηφίου, την οποία πουλάνε στη συνέχεια αδρά σε κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτου κόμματος. Στη συνέχει ο υποψήφιος μαθαίνει σαν ηθοποιός το ρόλο του και πλασάρεται ανάλογα στο κοινό, παρουσιαζόμενος σα να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του. Κατά τα άλλα βέβαια ψηφίζουμε δημοκρατικά! Και βέβαια αυτό το ακριβό πακέτο των εταιριών σφυγμομετρήσεως δεν το αγοράζει όποιος κι όποιος, αλλά οι πλούσιοι βασικά υποψήφιοι. Έτσι και αλλιώς όμως η "δημοκρατία" μας έχει χιλιάδες τρύπες και καταντάει στο τέλος μια σιωπηρή, έντεχνα καμουφλαρισμένη ολιγαρχία.

Γενικότερα οι εταιρίες σφυγμομετρήσεων διαπλάθουν συνέχεια τη κοινή γνώμη σύμφωνα με τα σχέδια των πελατών τους. Στην Αμερική τα τρία βασικά δίκτυα CBS-NBC-ABC, οι Τάιμς της Νέας Υόρκης και η Ουάσιγκτον Ποστ παίρνουν συνεχώς σφυγμομετρήσεις. Τα περισσότερα δεδομένα τους αναλύονται από το Ερευνητικό Κέντρο για την Εθνική Κοινή Γνώμη (National Opinion Research Center), όπου αναπτύσσεται τελικά ένα ψυχολογικό προφίλ για ολόκληρο το Αμερικανικό έθνος. Στη συνέχεια τα ευρήματά τους εκτιμούνται συγκριτικά στους υπολογιστές της Gallup Poll και της Yankelovich, Skelley & White. Πολλά από αυτά που διαβάζουν οι Αμερικανοί στις εφημερίδες τους ή βλέπουν στις τηλεοράσεις τους, έχει προηγουμένως ραφιναριστεί από τις εταιρίες σφυγμομετρήσεων. Αυτό που βλέπουν είναι αυτό που οι αναλυτές της κοινής γνώμης θεωρούν ότι πρέπει να δουν. Αυτό ονομάζεται "Κατασκευή της Κοινής Γνώμης". Ο κόσμος θεωρείται σαν "πληθυσμιακές ομάδες - στόχοι" και αυτό που μετρούν οι αναλυτές των σφυγμομετρήσεων είναι πώς αντιδρά ο κόσμος σε αυτά που του παρουσιάζονται στα βραδινά δελτία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον Ντανιέλ Γιανκέλοβιτς, της εταιρίας σφυγμομετρήσεων Yankelovich, Skelley & White", η σφυγμομέτρηση είναι απλώς ένα εργαλείο για την αλλαγή της κοινής γνώμης". Και από συνωμοσιολογικής πλευράς ο ερευνητής και συγγραφέας Δρ. Τζων Κόουλμαν παρατηρεί:

"Σήμερα οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι καλά πληροφορημένοι, αλλά αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι οι γνώμες που έχουν δεν είναι στη πραγματικότητα δικές τους, αλλά έχουν κατασκευαστεί στα ινστιτούτα ερευνών και έχουν διοχετευθεί μετά στα μέσα ενημέρωσης και στους αναλυτές της κοινής γνώμης...Η Επιτροπή των Τριακοσίων (Η Μυστική Κυβέρνηση) με τους χιλιάδες κοινωνιολόγους που έχει στη διάθεσή της και με τη βοήθεια των ΜΜΕ σταθερά στα χέρια της, μπορεί να δημιουργεί ΝΕΕΣ γνώμες για το κοινό πάνω σε οποιοδήποτε σχεδόν θέμα και να τις διασπείρει μετά σε όλο το κόσμο, το πολύ σε δυο βδομάδες. Αυτές οι αλλαγές της κοινής γνώμης αναφέρονται κατευθείαν στη Λέσχη της Ρώμης, η οποία με τη σειρά της αναφέρεται στην Επιτροπή των 300, στη κορυφή της οποίας κάθεται η Βασίλισσα της Αγγλίας, κυβερνώντας ένα απέραντο δίκτυο από στενά συνδεδεμένες εταιρίες, οι οποίες δεν πληρώνουν ποτέ φόρους και δεν είναι υπόλογες σε κανένα και οι οποίες χρηματοδοτούν τα ινστιτούτα ερευνών τους μέσω ιδρυμάτων των οποίων οι συνδυασμένες δραστηριότητες έχουν ένα πλήρη σχεδόν έλεγχο πάνω στη καθημερινή μας ζωή".

"Μαζί με τις αλληλοσυνδεόμενες εταιρίες τους, τις ασφαλιστικές εταιρίες, τις τράπεζες, τις οικονομικές επιχειρήσεις, τις πετρελαϊκές επιχειρήσεις, τις εφημερίδες, τα περιοδικά, τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, αυτός ο αχανής οργανισμός κάθεται καβάλα στο σβέρκο του κόσμου. Δεν υπάρχει πολιτικός στην Ουάσιγκτον που να μην είναι με κάποιο τρόπο υποχρεωμένος σε αυτήν"...

Από το Βιβλίο του Δ. Ευαγγελόπουλου «Τεχνολογία Υποταγής Συνειδήσεων» μέσω kostashan

ο Βίσμαρκ στο Λούνα Πάρκ


Δεν φταίει ο κ. Βορίδης ή ο κ. Αδώνιδας Γεωργιάδης. Ο Παπανδρέου φταίει για τον κ. Βορίδη. Και ο κ. Σαμαράς που συνεργάζεται μαζί τους. Ο κ. Βορίδης ένας «εθνικόφρων με τσεκούρι» υπήρξε, και ο κ. Γεωργιάδης έγινε διάσημος (και βουλευτής) διότι διάφοροι μαυροντυμένοι ανεγκέφαλοι (ήγουν μελανοχίτωνες) του έκαιγαν κάθε τρεις και λίγο το βιβλιοπωλείο. Είναι όμως ανατριχιαστική η ειρωνεία της Ιστορίας: σε μιαν κυβέρνηση που απολογείται κυρίως στους Γερμανούς, όπως η κυβέρνηση του κ. Γκόλντμαν Σακς Παπαδήμου, να συμμετέχουν σήμερα οι ιδεολογικοί επίγονοι εκείνων που συμμετείχαν επίσης στις Γερμανικές κατοχικές κυβερνήσεις τότε, των δωσιλόγων και των προδοτών, που αργότερα
επί εμφυλίου και μετά τον εμφύλιο «μεταμορφώθηκαν» σε εθνικόφρονες κλείνοντας τη λέξη «πατρίς» σε όλες τις πτώσεις (η πατρίς, της πατρίς, την πατρίς, ω πατρίς) - σχοινί κορδόνι απ' την Κατοχή έως τη χούντα, απ' τον φασιστικό πέλεκυ έως το τσεκούρι στο χέρι του κ. Βορίδη...
Η Γερμανία «επανεξοπλίζεται»...
Η Γερμανία έχει μπει πάλι στον «ευρωπαϊκό πειρασμό της». Από την εποχή που συνετέθη ως ενιαίο αστικό κράτος, επί Βίσμαρκ, είναι η τέταρτη φορά (αν συνυπολογίσουμε και τον Γαλλοπρωσικό πόλεμο του 1870-71) που η Γερμανία δείχνει να αντιλαμβάνεται την Ευρώπη ως ζωτικό χώρο των Οστρογότθων ανατολικώς και των Βησιγότθων δυτικώς.
Οι εξελίξεις είναι ταχύτατες - μπλιτς κριγκ, σαν να γίνεται κεραυνοβόλος πόλεμος.
Μέσα σε λίγα χρόνια η Γερμανία υπερφαλάγγισε το άτυπο Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο (ήδη δεσποτικό για την Ενωση) των τεσσάρων (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία με ολίγον από Αγγλία) και τώρα, μέσα σε λίγους μήνες, έσπασε τον Γαλλογερμανικό Αξονα και φέρεται πλέον ως μονοκράτορας της Ενωσης.
Σε αυτήν την, από ένα σημείο και μετά, φρενήρη πορεία της Γερμανίας προς την «αυτο-κρατορική μονοκρατορία επί της και επί την Ευρώπη, οι ομοιότητες της συμπεριφοράς της με εκείνες του παρελθόντος της, είναι ανατριχιαστικές.
Αντιθέτως προς τον Γερμανικό λαό, η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου βδελύσσεται το μιλιταριστικό, ρατσιστικό και και φασιστικό παρελθόν της χώρας, η Γερμανική ελίτ δείχνει να «ξεχνά»,
ακριβώς επειδή δεν ξέχασε! όπως αποδεικνύει ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας, τον άτυπο «Ανσλους» που επιχειρείται με την Ολλανδία, την Τσεχία, τη Φινλανδία, την Αυστρία, ο «ζωτικός χώρος» προς Ανατολάς, η ταπείνωση της Ελλάδας
και η υπαγόρευση πολιτικής στην Ισπανία (όπου προχθές εξελέγη πρωθυπουργός η κυρία Μέρκελ, καθώς άλλωστε το Σύνταγμα Θαπατέρο πλέον προβλέπει), ή στην Ιρλανδία. Για τη διακυβέρνηση της οποίας νομοθετεί απ' ευθείας το ...Γερμανικό Κοινοβούλιο...
.......................................
Και είμαστε ακόμα στην αρχή αυτού του
κεραυνοβόλου πολέμου -ο οποίος διεξάγεται εν καιρώ ειρήνης με «άλλα μέσα»: το Ευρώ, πράγμα
που δεν αποκλείει στο μέλλον, μάλιστα το εγγύς, να διεξαχθεί επίσης με «άλλα μέσα», τα όπλα.
*****
Η πολιτική που ασκεί η Γερμανία είτε με την κυρία Μέρκελ είτε με άλλον Κάιζερ ή Φύρερ επικεφαλής, ήδη παράγει μίσος.
Μίσος των λαών εναντίον της Γερμανίας, μίσος των λαών μεταξύ τους - όπου ο ένας «φταίει» για την πενία και τη δυσπραγία του άλλου - παλιά κλισέ του ρατσισμού σηκώνουν κεφάλι και ο εθνικισμός τρέφεται πλουσιοπάροχα από ληστρικές ταξικές πολιτικές που πλουτίζουν τους πλούσιους και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους.
Η Γερμανία σκοτώνει τις χώρες γύρω της κι ύστερα αναλαμβάνει τη σωτηρία τους, αν υποταχθούν και μετατραπούν σε προτεκτοράτα.
Αίφνης προχθές η Μάλτα μπήκε προληπτικώς στον γύψο. Στην Ελλάδα έχουμε ακόμα τύποις δημοκρατία, στην ουσία όμως Γερμανική.
Ο ίδιος της ο Πρωθυπουργός, ο κ. Γκόλντμαν Σακς Παπαδήμος αρνείται να βεβαιώσει ενώπιον του Δ' Ράιχ το γνήσιον της υπογραφής του κ. Αντώνη Σαμαρά, αν δεν αποδεχθεί ο ίδιος ο κ. Σαμαράς να παρουσιασθεί όμηρος στην πλησιέστερη κομαντατούρ της περιοχής του.
Η κυβέρνηση της Γερμανίας και πέντε καραγκιόζηδες οργανέτα του νέου Ράιχ στην Ενωση, όπως ο κομίντιαν Μπαρόζο κι εκείνο το γκόλουμ ξωτικό ο Βαν Ρόμπαϊ μιλούν για την Ελλάδα και τους Ελληνες με εκείνον τον απαξιωτικό τρόπο που παραπέμπει σε Βογιάρους, Πασάδες, Βαρώνους και λοιπά περιττώματα της ιστορίας...
Αν οι (φονιάδες των λαών) Αμερικάνοι μάς μιλούσαν με τον τρόπο που μάς μιλούν επ' εσχάτοις οι οφειλέτες μας κι όχι πιστωτές μας Γερμανοί, θα καιγόταν στην Ελλάδα το πελεκούδι.
Πράγμα που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να καεί εν τέλει το πελεκούδι και μάλιστα λείαν συντόμως κι όχι μόνον στην Ελλάδα...

«Δίνουν» 65 δισ. ευρώ, αρπάζουν 79 δισ. ευρώ!

«Δίνουν» 65 δισ. ευρώ, αρπάζουν 79 δισ. ευρώ!Image and video hosting by TinyPic
To αισχρό παραμύθι με την 6η δόση συνεχίζεται.
Πρωταγωνιστές του αίσχους δεν είναι άλλοι από αυτούς που έκοψαν τους μισθούς, από αυτούς που έκοψαν τις συντάξεις.
Ολοι αυτοί οι σεσημασμένοι της βαρβαρότητας, εμφανίζονται τώρα ενώπιον εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων και χωρίς τσίπα, χωρίς φιλότιμο παριστάνουν ότι τους τρώει η έγνοια για το «πώς θα καταβληθούν οι μισθοί και οι συντάξεις»!
*
Αλλά για ποιους μισθούς, για ποιες συντάξεις μιλούν;
Μα για τους μισθούς και τις συντάξεις που αυτοί ισοπέδωσαν! Που αυτοί εξανέμισαν! Που αυτοί αφάνισαν!
Φυσικά, για τούτη την «πατριωτική» πράξη τους δε μιλούν.
Την προσπερνούν και με τον αέρα του ταγού της «εθνικής σωτηρίας», καθώς παρελαύνουν από...
τα κανάλια και τα μικρόφωνα, φορούν τη μάσκα του φτηνού θεατρίνου τρίτης διαλογής και αρχίζουν να βγάζουν σπαραξικάρδιες κορόνες ότι αδημονούν για την εκταμίευση της 6ης δόσης διότι - όπως εξηγούν οι «φιλεύσπλαχνοι» - αγωνιούν για την ...πληρωμή μισθών και συντάξεων.
*
Πρόκειται για ελεεινούς ψεύτες!
*
Κατ' αρχάς - και δε θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε - αυτοί που καμώνονται ότι «νοιάζονται» για την πληρωμή μισθών και συντάξεων, είναι σαν τους κροκόδειλους που δακρύζουν ακριβώς την ώρα που καταβροχθίζουν τα θύματά τους.
Οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ, η κυρία Μπακογιάννη «κλαίνε» για εκείνους τους μισθούς και εκείνες τις συντάξεις που οι ίδιοι πετσόκοψαν!
«Κλαίνε» για την καταβολή εκείνων των δώρων Χριστουγέννων που οι ίδιοι κατάργησαν!
*
Η τιποτένια δημαγωγία τους ξεπερνάει κάθε όριο μαυρογιαλουρισμού.
*
Δεύτερον, η τρομοκρατία περί την 6η δόση ουδεμία σχέση έχει με την καταβολή των (εναπομεινάντων) μισθών και των (εναπομεινασών) συντάξεων.
*
Ολα τα ποσά της 6ης δόσης, όπως συνέβη με την 5η, την 4η, την 3η δόση κ.ο.κ., όπως θα συμβεί με την 7η, την 8η, την 9η δόση κ.ο.κ., δεν πάνε σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, δεν πάνε για μισθούς και συντάξεις.
Πάνε στους τοκογλύφους!
Πάνε στους κερδοσκόπους!
Πάνε στους κατόχους των ομολόγων του ελληνικού δημόσιου χρέους!
Οι δόσεις, μέσω των τραπεζών, πάνε σε εκείνα τα συνδεδεμένα και διαπλεκόμενα με χίλια νήματα με τους τραπεζίτες μονοπώλια, πάνε στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές και στους κεφαλαιοκράτες.
Οι δόσεις τους, δηλαδή, πάνε στα ταμεία της πλουτοκρατίας, για να συνεχίσουν να παραγεμίζουν τα θησαυροφυλάκια εκείνης της τάξης που προκάλεσε το χρέος και που τώρα το πληρώνει ο λαός!
***
Οσο κι αν η άθλια προπαγάνδα τους έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας,
η αλήθεια είναι συγκεκριμένη και είναι η εξής:
*
1) Με την μέχρι σήμερα πολιτική του μνημονίου,
από τις 5 δόσεις που έχουν εκταμιευτεί προς την Ελλάδα,
το συνολικό ποσό της εκταμίευσης ισούται
με 65 δισεκατομμύρια ευρώ.
*
Ομως,
2) κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου
- της περιόδου που υποτίθεται ότι «οι Ελληνες ζουν με τα δανεικά από την τρόικα» (!!) -
η Ελλάδα, δηλαδή ο ελληνικός λαός, έχει πληρώσει για τόκους και χρεολύσια προς τους εγχώριους και ξένους τοκογλύφους και κάθε λογής κατόχους ελληνικών ομολόγων
το ποσό των 79 δισεκατομμυρίων ευρώ!
*
Με άλλα λόγια:
Τα 65 δισ. ευρώ των δόσεων όχι μόνο δεν πήγαν σε μισθούς και συντάξεις, αλλά, αντίθετα, από τους ρημαγμένους μισθούς και τις λεηλατημένες συντάξεις αφαιρέθηκαν κι άλλα 14 δισ. ευρώ,
κι όλα αυτά μαζί, τα 65 δισ. των δόσεων συν τα 14 δισ. της αρπαγής,
σύνολο 79 δισ. ευρώ,
επέστρεψαν στους «πιστωτές» μας! Ξαναγύρισαν (με τόκο!) στους «δανειστές» μας! Τα έφαγαν οι ντόπιοι και ξένοι «σωτήρες» μας!
*
Μας «δίνουν», δηλαδή, λεφτά για να μη χάνουν οι ίδιοι τα τοκογλυφικά τους,
μας «δίνουν» λεφτά για να διατηρείται «βιώσιμο το χρέος μας» απέναντί τους που σημαίνει να μας ξεζουμίζουν μια ολόκληρη ζωή,
μας «δίνουν» λεφτά για να μας κρατάνε αιωνίως χρεωμένους,
μας «δίνουν» λεφτά με το ένα χέρι για να τα παίρνουν με το άλλο χέρι στο πολλαπλάσιο,
και πάνω σ' αυτά τα νέα δάνεια - που επιστρέφουν στους ίδιους - προσθέτουν νέα, μεγαλύτερα, ακόμα πιο δυσβάσταχτα τοκογλυφικά!
*
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με την περίφημη 6η δόση.
Οι τόκοι και τα χρεολύσια για τους μήνες Νοέμβρη - Δεκέμβρη ανέρχονται σε 15,5 δισ. ευρώ!
Οπως, λοιπόν, θα 'ρθουν τα 8 δισ. ευρώ της 6ης δόσης, έτσι ακριβώς και θα φύγουν, αφού, όμως, πρώτα προστεθούν δίπλα σε αυτά κι άλλα 7,5 δισ. ευρώ που θα έχουν αφαιρεθεί από το αίμα του ελληνικού λαού, έτσι ώστε να εξοφληθούν οι τοκογλύφοι!
*
Να, επομένως, πού θα πάει (και) η 6η δόση: Σε τόκους και χρεολύσια!
Να τι θα «εισπράξουν» οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι: Νέους τόκους, για μια δόση που θα φέρει νέες δόσεις, που με τη σειρά τους θα φέρουν νέους τόκους κ.ο.κ.!
*
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με την πολιτική που έχει καθοριστεί από τις «ιστορικές» αποφάσεις της 26ης Οκτώβρη.
Συμπέρασμα:
Κάθε τους «δόση» ισούται με νέα δυσβάσταχτα μέτρα, με νέες περικοπές των μισθών και των συντάξεων (για την... πληρωμή των οποίων «αγωνιούν» οι πρασινο-γαλαζό-μαυροι κυβερνώντες)
ώστε δίπλα στα λεφτά της εκάστοτε δόσης να προστίθενται τα κλεμμένα από τα νέα χαράτσια, τα κλεμμένα από τους νέους φόρους, τα κλεμμένα από τη νέα βαρβαρότητα εναντίον μισθωτών και συνταξιούχων,
και όλα αυτά μαζί,
οι δόσεις από τη μια, τα χαράτσια, οι φόροι, οι περικοπές, από την άλλη,
να ενώνονται, να προστίθενται και να επιστρέφουν (με τόκο!) στους εγχώριους «πατριώτες» και στους ξένους «εταίρους» και «φίλους» μας.
*
Αυτόν τον φαύλο κύκλο τον βαφτίζουν «σωτηρία».
Αυτή την στυγνή ταξική πολιτική υπέρ του κεφαλαίου την αποκαλούν «πατριωτισμό».
Δεν πάει άλλο!

                                                                                                   Nίκος Μπογιόπουλος
 
πηγή:greki

BENETTON-BΓΑΙΝΕΤΟΝ

(Ευχαριστώ τον καλό αναγνώστη για αυτό που μου έστειλε. Επίσης, ευχαριστώ όλους τους καλούς φίλους που μου στέλνουν κάθε μέρα της Παναγιάς τα μάτια. Αν κάποια δεν τα ανεβάζω στο μπλογκ ή δεν απαντώ στα μέιλ, συγγνώμη. Ο καπιταλισμός με έχει κάνει τεμπελχανά και bon viveur. Μόλις έρθει ο σοσιαλισμός ή η αμεσοδημοκρατία, υπόσχομαι να σκάβω τη γη με τα χέρια όλη μέρα.)
πηγή:pitsirikos

Η χούντα Παπαδήμου ανέλαβε έργο...

Όποιος αντιστέκεται, συλλαμβάνεται - Η χούντα Παπαδήμου ανέλαβε έργο...Σήμερα πήραμε όλοι μας μία πρόγευση της δημοκρατίας Παπαδήμου (με συγχωρείτε, της τρομοκρατίας των τραπεζών), βλέποντας την σύλληψη Ελλήνων πολιτών επειδή αντιστάθηκαν στον κυβερνητικό εντελλόμενο παραλογισμό…

Το μήνυμα, πλέον, είναι απολύτως σαφές. Με συνοπτικές διαδικασίες οι πραιτωριανοί του καθεστώτος (βλ. Ελ. Αστυνομία) θα συλλαμβάνει...
οποιονδήποτε υπερασπίζεται τα ανθρώπινα, τα εργασιακά και ό,ποια άλλα δικαιώματα έχει αποφασίσει (ή πρόκειται να αποφασίσει) η κυβέρνηση των δανειστών εις βάρος της χώρας και των πολιτών.

Η Δημοκρατία, το έχουμε γράψει πολλές φορές, έχει πάψει να βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα. Οι Έλληνες έχουν στοχοποιηθεί από τις «αγορές» (βλ. τράπεζες και διάφορους καλοπληρωμένους υπαλλήλους τους εντός και εκτός της χώρας). Κανένα δικαίωμα σε κανέναν Έλληνα δεν υπάρχει πια. Ούτε το δικαίωμα της αυτοπροστασίας και το δικαίωμα στην ζωή απέναντι στα μίσθαρνα υπαλληλικά όργανα που υποτίθεται ότι κυβερνούν.

Όποιος αντιστέκεται θα συλλαμβάνεται…! Έτσι απλά.

Άραγε, αναρωτιέμαι, αν το ένα δέκατο από τα μέτρα που επιβάλλουν σήμερα οι παγκοσμιοποιητές (βλ. άθλιους τραπεζίτες, διεθνείς οικονομικούς τρομοκράτες και Ευρωπαίους φασίστες) το επέβαλαν σε μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, τι θα γινόταν; Είναι δεδομένο πως μέσα σε δύο ή τρία εικοσιτετράωρα οι πολίτες αυτής της χώρας θα είχαν αποκαθηλώσει και θα είχαν τιμωρήσει με συνοπτικές συνταγματικές διαδικασίες εκείνους που θα αποτολμούσαν να τους στερήσουν όλα όσα ο νόμος και τα ανθρώπινα δικαιώματα προστατεύουν.

Εδώ όμως, είναι Ελλάδα… δεν είναι παίξε – γέλασε… Εδώ, ο κάθε άχρηστος, γομάρι ή τομάρι, μπορεί να αποφασίζει καταπατώντας οποιοδήποτε δίκαιο εναντιώνεται στα προσωπικά του συμφέροντα. Οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν καταντήσει (ναι, περί κατάντιας πρόκειται) ένας άβουλος λαός, που άγεται κα φέρεται από ένα τσούρμο ανίκανων και δοτών πολιτικών. Καταστρέφεται ένας λαός για να διασωθούν οι λίγοι, οι «εκλεκτοί», οι οικογένειες και ο μηχανισμός εκείνος που έχει καταχραστεί το Σύνταγμα, έχει κατακλέψει τη χώρα και έχει αποφασίσει την άτυπη μεταβολή του σημερινού (ή χθεσινού άραγε…;) πολιτεύματος. Βουβοί, άτολμοι και σε θέση θεατή, οι πολίτες που δεν τιμούν ούτε τους προγόνους τους, αλλά ούτε και τους απογόνους τους, παρακολουθούν την συστηματική εξολόθρευσή τους, την σχεδιασμένη παραδειγματική καταστροφή της πατρίδας τους. Οι Έλληνες σήμερα, αποκτούν με την αξία τους τον τίτλο του μ@λ@κ@!!!

Και όμως, αν αποφασίσουν να βγούνε στους δρόμους, αν αποφασίσουν να εκπαραθυρώσουν τους Παπαδήμιους, τους στυγνούς βασανιστές και εξολοθρευτές τους, αν μαζευτούν ένα, δύο ή τρία εκατομμύρια στην πλατεία Συντάγματος, όλα θα τελειώσουν στην στιγμή. Αλλά… προτιμούν οι σημερινοί Έλληνες να σωπαίνουν, προτιμούν να ζούνε και να πορεύονται με τα μικροσυμφέροντά τους, προτιμούν κάθε μέρα να χάνουν ολοένα και περισσότερα, ευελπιστώντας πως στο τέλος θα απομείνει κάτι…

Μάταια. Τίποτε δεν πρόκειται να απομείνει. Θα πάρουν όλα όσα μπορούν και θα καταστρέψουν όλα όσα θα απομείνουν, οι σημερινοί «άρχοντες». Και για όσο διάστημα δεν το καταλαβαίνουμε αυτό, τόσο περισσότερο θα βυθιζόμαστε στον ρόλο του μ@λ@κ@...

Ίσως, στον κόσμο της Νέας Τάξης, να μην είναι τίτλος ντροπής, αλλά τίτλος τιμής να είσαι πρώην Έλληνας, δηλαδή… μ@λ@κ@ς!

Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget