Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΟΣΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ «MR. FINANCIAL TIMES»





Τί συμφέροντα έχει ο Μr. Financial Τimes Μορένο από τη χρεοκοπία της Ελλάδας;







Η βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times ήταν από τα έντυπα που πρωτοστάτησαν εναντίον της Ελλάδας, δημοσιεύοντας πλήθος άρθρων και απόψεων γραμμένων από αναλυτές και ειδικούς για το αβέβαιο μέλλον της χώρας μας και τη ζημιά που αυτή κάνει στο ευρώ.



Πρόεδρος του μιντιακού ομίλου Pearson, στον οποίο ανήκουν οι Financial Times, είναι από το 2005 ο γεννημένος στις Ηνωμένες Πολιτείες, 68χρονος Γκλεν Μορένο. Ο κύριος αυτός εργάστηκε για 18 χρόνια ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Citigroup στην Ευρώπη και την Ασία, ενώ ακόμα και σήμερα είναι ανώτατο διευθυντικό στέλεχος στον επενδυτικό κολοσσό Μan Group Plc, ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 44 δισ. ευρώ, «ποντάροντας» και...

στα spreads των ελληνικών ομολόγων.



Παράλληλα, το 2009 ορίστηκε διαχειριστής του πακέτου ύψους 37 δισ. λιρών που διέθεσε η κυβέρνηση Μπράουν για τη διάσωση των βρετανικών τραπεζών. Ωστόσο, το Φεβρουάριο του 2010 αποκαλύφθηκε ότι παράλληλα με αυτή του τη δραστηριότητα ήταν και συνδιαχειριστής χρηματοπιστωτικού οίκου στο Λιχτενστάιν, μέσω του οποίου Βρετανοί φοροφυγάδες διοχέτευαν τις οικονομίες τους εκτός χώρας. Η αποκάλυψη αυτή οδήγησε τον Μορένο σε παραίτηση από τη συγκεκριμένη θέση, ενώ το σκάνδαλο που προκλήθηκε έπληξε την κυβέρνηση Μπράουν.



Εφημερίδες διεθνούς κύρους, όπως η γερμανική Handelsblatt και οι Times του Λονδίνου, έχουν αναφέρει ξεκάθαρα στο παρελθόν ότι πολλά δημοσιεύματα των Financial Times εξυπηρετούν αμερικάνικα και βρετανικά κερδοσκοπικά συμφέροντα με στόχο να πλήξουν το ευρώ, καθοδηγούμενα από συγκεκριμένα κυκλώματα.



Είναι άραγε και ο Γκλεν Μορένο κομμάτι αυτών των κυκλωμάτων; Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αποδείξει, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί και να διαψεύσει, κρίνοντας από τις ενδείξεις. Αυτός που πλήττεται όμως από αυτό, δεν είναι τόσο ο ίδιος, όσο οι Financial Times που κάποτε αναγνωρίζονταν ομοφώνως ως η ναυαρχίδα των διεθνών οικονομικών εντύπων.

Από iefimerida

Το Διαδίκτυο SOPAσε!

Το Διαδίκτυο SOPAσε!




Σήμερα, Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012, πραγματοποιείται η μεγαλύτερη διαδικτυακή διαμαρτυρία στην Ιστορία για να αποτραπούν οι δύο πρωτοβουλίες: SOPA (Stop Online Piracy Act, Πράξη Διακοπής Δικτυακής/Επιγραμμικής* Πειρατείας) και PIPA (Protect Intellectual Property Act ή PROTECT IP act, Πράξη Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας), που...
αποσκοπούν στη λογοκρισία του Διαδικτύου (Internet), με πρόφαση την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.
Όλοι οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία διακόπτοντας τη λειτουργία των ιστοσελίδων τους, ή/και αποστέλλοντας έγγραφη διαμαρτυρία στο Αμερικανικό Κογκρέσο (κλικ
εδώ για να δείτε ένα έτοιμο κείμενο).
Για αυτά τα δύο αντιδημοκρατικά νομοσχέδια εκφράστηκαν σφοδρές αντιδράσεις παγκοσμίως, από χρήστες και τεχνολόγους του Διαδικτύου.
Ο συνιδρυτής της Wikipedia, Jimmy Donal “Jimbo” Wales (Τζίμι Ντόναλ «Τζίμπο» Γουέιλς),
αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία της αγγλικής εκδοχής της για 24 ώρες, ξεκινώντας από σήμερα Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου και ώρα 5:00UTC (7:00πμ), διαμαρτυρόμενος για τις προτάσεις SOPA και PIPA. Επίσης, με τον ίδιο τρόπο και για τον ίδιο λόγο θα διαμαρτυρηθούν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες υπηρεσιών Ιστού (Web) όπως: Google, Reddit, Amazon, Ebay, Yahoo κ.ά. Επίσης, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν θα υποστηρίξει τα νομοσχέδια για το SOPA και το PIPA.
Είναι φανερό ότι έχουμε ευθεία σύγκρουση, μεταξύ της παρωχημένης και κακομαθημένης επιχειρηματικότητας του κλάδου της ψυχαγωγίας που κάνει χρήση ξεπερασμένων μέσων, και της νέας επιχειρηματικότητας της υψηλής τεχνολογίας και των καινοτομιών της ψηφιακής εποχής.
Εννοείται ότι σε αυτόν τον πόλεμο χαμένος θα είναι όποιος δεν προσαρμοστεί έγκαιρα στα νέα δεδομένα της σημερινής εποχής: είτε είναι επιχειρηματίας, είτε απλός πολίτης, είτε πολιτικός.
Το ποτάμι της εξέλιξης δεν γυρίζει πίσω. Όλοι οι χρήστες και οι τεχνολόγοι των δικτύων της κοινωνίας της πληροφορίας θα υπερασπιστούν το δικαίωμα στην απρόσκοπτη ροή της πληροφορίας και την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτή.
Όχι σε οποιαδήποτε μορφή λογοκρισίας. Όχι σε SOPA και PIPA!
Ακολουθούν στιμιότυπα από τις ιστοσελίδες:
Η αγγλικής Wikipedia
(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Το μήνυμα της ελληνικής Βικιπαίδεια
(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Η αγγλική Google
(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Το μήνυμα της αγγλικής Google
(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)


-----------
*Βλ. Σχέδιο Ελληνικού Προτύπου ΕΛΟΤ 996.01 για τον αγγλικό όρο: «online»

Βασίλης Τσιτσάνης ...





Από τον Γιάννη Μυλωνάhttp://syllektiko-pazari.blogspot.com/

Ο Τσιτσάνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου του 1915. Από μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για τη μουσική και έμαθε μαντολίνο και βιολί και φυσικά μπουζούκι. Το φθινόπωρο του 1936 ο Τσιτσάνης επισκέπτεται την Αθήνα. Κύριος σκοπός του είναι να σπουδάσει Νομική, αλλά γρήγορα τον κερδίζει η μουσική. Οι πρώτες του επιρροές είναι τα τραγούδια του Βαγγέλη Παπάζογλου και του Μάρκου Βαμβακάρη. Πρώτη του εμφάνιση γίνεται...στο μαγαζί «Μπιζέλια» ενώ σύντομα γνωρίζει τον σπουδαίο αλλά αδικημένο από την Ιστορία τραγουδιστή Δημήτρη Περδικόπουλο. Ο Περδικόπουλος τον πηγαίνει στην Odeon όπου ηχογραφεί τα πρώτα του τραγούδια. «Σ’ έναν τεκέ μπουκάρανε» είναι η πρώτη ηχογράφηση του Τσιτσάνη. Την περίοδο 1938-1940 υπηρέτησε σαν Τηλεγραφητής στο Τάγμα Τηλεγραφητών Θεσσαλονίκης γράφει καταπληκτικά τραγούδια τα οποία ηχογραφεί με τις φωνές του Δημήτρη Περδικόπουλου, και των άλλων σπουδαίων τραγουδιστών εκείνης της εποχής Στράτου Παγιουμτζή, Μάρκου Βαμβακάρη Στελλάκη Περπινιάδη με τους οποίους σε πολλές ηχογραφήσεις ο Τσιτσάνης συμμετέχει σαν δεύτερη φωνή. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής ο Τσιτσάνης έμεινε στη Θεσσαλονίκη, όπου για ένα μεγάλο διάστημα είχε δικό του μαγαζί, το 'Ουζερί ο Τσιτσάνης', στη διασταύρωση Παύλου Μελά και Τσιμισκή, που έγινε διάσημο. Εκεί έγραψε μερικά από τα καλύτερα τραγούδια του, τα οποία ηχογραφήθηκαν μετά την λήξη του πολέμου. Το 1946 εγκαθίσταται ξανά στην Αθήνα και αρχίζει να ηχογραφεί. Δίπλα του έγιναν ευρέως γνωστοί τραγουδιστές όπως η Σωτηρία Μπέλλου,η Ιωάννα Γεωργακοπούλου η Μαρίκα Νίνου και ο Πρόδρομος Τσαουσάκης.
Τα επόμενα χρόνια ο Τσιτσάνης γνώρισε ευρύτατη αποδοχή. Πέθανε στις 18 Ιανουαρίου του 1984 στο Λονδίνο, όπου βρισκόταν για εγχείρηση, και κηδεύτηκε στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.
Απολαυστε το τραγουδι του ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΤΩΝ ,Ο ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗΣ

Τράγκας σε Εxtra 3

Πώς ο Ιουστινιανός έσφαξε 30.000 «αγανακτισμένους»...


 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 532 Μ.Χ ΕΓΙΝΕ Η «ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΑ»
Οι εξεγέρσεις, τα επεισόδια, οι καταστροφές αλλά και η βίαιη καταστολή δεν είναι φαινόμενο μόνον του σύγχρονου ελληνικού κόσμου. Οι Έλληνες σε οποιοδήποτε σημείο της ιστορίας τους, κάτω από οποιοδήποτε ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο και εάν βρίσκονταν, έβρισκαν τους τρόπους να εκφράζουν την αγανάκτισή τους, με τον όποιο κυβερνητικό χειρισμό δεν...
ενέκριναν.
Έτσι, πριν από 1480 χρόνια ξέσπασε μία από τις μεγαλύτερες εξεγέρσεις που γνώρισε ο ελληνικός κόσμος, δηλαδή η Στάση του Νίκα. Την εποχή εκείνη αυτοκράτωρ του Βυζαντίου (Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας) ήταν ο Ιουστινιανός (από το 527 μ.Χ.).
 
«Σύνδεσμοι φιλάθλων ιπποδρομιών»
Στα χρόνια εκείνα, όπου δεν υπήρχαν δημοκρατικοί θεσμοί στην βυζαντινή αυτή κοινωνία, αλλά και ούτε η ευκολία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους προκειμένου οι πολίτες της Κωνσταντινούπολης να εκφράσουν τις απόψεις τους αλλά και να συζητήσουν με πολύ κόσμο για τα προβλήματα που ταλάνιζαν την τότε κοινωνία ήταν τα αθλητικά δρώμενα, με πιο διαδεδομένες να είναι οι ιπποδρομίες.
Όμως οι φίλαθλοι δεν παρευρίσκονταν ανοργάνωτοι στις ιπποδρομίες. Οι Βυζαντινοί λαμβάνοντας το άθλημα αυτό ως κληρονομιά από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, έλαβαν μαζί και την οργάνωσή τους, βάσει της οποίας υπήρχαν και σύνδεσμοι φιλάθλων, οι οποίοι είχαν εξελιχθεί σε βασικούς πόλους της κοινωνίας, έχοντας μέχρι και την δύναμη να επηρεάσουν και τις πολιτικές εξελίξεις.
 
Στις ιπποδρομίες της Κωνσταντινούπολης υπήρχαν 4 ομάδες, οι Βένετοι (Γαλάζιοι), οι Κόκκινοι (Ρούσσοι), οι Πράσινοι και οι Λευκοί, οι οποίες είχαν και τους «οργανωμένους οπαδούς» τους. Ωστόσο την περίοδο του Ιουστινιανού οι μεγαλύτερες ομάδες που είχαν την μερίδα του λέοντος από άποψη απήχησης στον λαό, αλλά και την δυνατότητα να επηρεάσουν τα άνωθεν πολιτικά κλιμάκια της αυτοκρατορίας ήταν οι Βένετοι και οι Πράσινοι. Όπως ήταν φυσικό και οι εκάστοτε αυτοκράτορες υποστήριζαν την ομάδα της αρεσκείας τους, έτσι και ο Ιουστινιανός ο οποίος τουλάχιστον μέχρι την Στάση υποστήριζε τους Βένετους.
 
«Τα νέα μέτρα δεν θα περάσουν!»
Οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις του Ιουστινιανού έκαναν πολύ κόσμο να «αγανακτίσει», με αρκετούς συγκλητικούς να δράττονται της ευκαιρίας επειδή είδαν τα δικαιώματά των περισσότερων ευγενών να ψαλιδίζονται. Έτσι, παίρνοντας με το μέρος τους οπαδούς των Πρασίνων και των Βένετων, τους οποίους λέγεται πως προμήθευσαν με όπλα, ξεκίνησαν μία από τις μεγαλύτερες εξεγέρσεις.
Το πλήθος των στασιαστών ξεχύθηκε στην πόλη και για ημέρες κατέστρεφαν ό,τι έβρισκαν φωνάζοντας ένα μόνο σύνθημα. «Νίκα, Νίκα»! Το σύνθημα αυτό ήταν δημοφιλές επειδή ήταν και η ιαχή που έκανε τον Ιππόδρομο να τρέμει κατά την διάρκεια των αγώνων. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων σχεδόν η μισή Πόλη κάηκε ενώ σημειώθηκαν ζημιές ακόμη και στον, όχι όπως τον ξέρουμε σήμερα, ναό της Αγίας Σοφίας. Οι στασιαστές εκτιμώντας πως η εξέγερσή τους θα φέρει αποτέλεσμα έστεψαν μάλιστα και νέο αυτοκράτορα τον Υπάτιο, ανηψιό του Αυτοκράτορα Αναστασίου Α', τον οποίον και έβαλαν να καθήσει στην αυτοκρατορική θέση στον Ιππόδρομο.
Ο Ιουστινιανός βλέποντας την έκταση που έλαβαν τα γεγονότα αποφάσισε αρχικά να εγκαταλείψει την Πόλη, πράγμα που δεν έκανε όμως μετά από παρότρυνση της συζύγου του της Θεοδώρας.
 
«Καταστολή πάση θυσία»
Τελικά διέταξε τους στρατηγούς Βελισάριο και Μούνδο να καταστείλουν την εξέγερση με κάθε τρόπο, πράγμα και που έκαναν. Δωροδοκώντας τους ηγέτες των εξεγερμένων δημιουργήθηκαν έριδες και διαφωνίες μεταξύ του πλήθους. Εν τέλει οι εξεγερθέντες εγκλωβίστηκαν στον Ιππόδρομο, όπου και κυριολεκτικά σφαγιάστηκαν μέχρις ενός.
 
Ο σύγχρονος του Ιουστινιανού, ιστορικός Προκόπιος, στο βιβλίο του «Η ιστορία των Πολέμων», μας διηγείται πως ο αριθμός των σφαγιασθέντων έφτασε τους 35.000. Τέλος ο Ιουστινιανός μετά από αυτήν του την «επιτυχία» για να εδραιώσει την κυριαρχία του, διέταξε την εκτέλεση του Υπατίου αλλά και όλων των ευγενών και συγκλητικών που υποστήριξαν την Στάση του Νίκα, και οι περιουσίες τους δημεύθηκαν.
 
Από iefimerida, μέσω "Το Γρέκι"

Πετώντας πάνω από τη Βενετία! [video]


 

Γερανοί, πετούν πάνω από τη Βενετία και η κάμερα του BBC τους ακολουθεί. Το αποτέλεσμα είναι ένα μαγικό βίντεο...

piperies.gr

Αφιερωμένο στους εναπομείναντες ψηφοφόρους της Πασοκικής λαίλαπας


 

Δείτε ολόκληρη την εικόνα παρακάτω...

Ένα λουκάνικο την ημέρα οδηγεί σε καρκίνο;


 


Τρώγοντας ένα λουκάνικο την ημέρα ή δύο φέτες μπέικον, αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου στο πάγκρεας κατά 20%, σύμφωνα με σουηδική έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «British Journal of Cancer».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το επεξεργασμένο κρέας (σαλάμι, λουκάνικο, μπέικον κ.λπ.) μπαίνει στο στόχαστρο των ειδικών ως απειλή για την υγεία μας. Υπάρχουν ήδη αρκετά στοιχεία που ενοχοποιούν την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος για την πρόκληση καρκίνου του παχέος εντέρου.

Τώρα, οι Σουηδοί ερευνητές του Ινστιτούτου Karolinska ανέλυσαν τα στοιχεία 11 προηγούμενων ερευνών που αφορούν 6.000 ασθενείς με παγκρεατικό καρκίνο και διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μόλις 50 γρ. επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου κατά 19%.

Η κατανάλωση 100 γρ. την ημέρα, ποσότητα που περιέχεται σε ένα χάμπουργκερ, αυξάνει τον κίνδυνο κατά 38%, ενώ η κατανάλωση 150 γρ. την ημέρα τον αυξάνει κατά 57%.

Ο καρκίνος του παγκρέατος εξελίσσεται σιωπηρά και συχνά η διάγνωση γίνεται τυχαία, όταν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Πηγή: vita.gr

Aνέκδοτο

Μια μέρα, περπατώντας στο δρόμο, ένας μεγάλος πολιτικός αρχηγός κόμματος τραυματίστηκε από ένα φορτηγό και πέθανε. Η ψυχή του ανέβηκε στον παράδεισο (μάλλον κατά  λάθος) και βρέθηκε μπροστά από τον Άγιο Πέτρο...

- Καλώς ήρθατε  στον παράδεισο! Είπε o Άγιος Πέτρος πριν μπει, έχουμε ένα πρόβλημα ...   Βλέπετε, ένας πολιτικός του αναστήματός σας σπάνια περνάει από εδώ και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με σας ... Αλλά θα κάνουμε το εξής: θα περάσετε μια μέρα στην κόλαση και μία στον παράδεισο, και  εμείς θα σας αφήσουμε να επιλέξετε πού θα περάσετε την αιωνιότητα.

 Ο  άνδρας οδηγήθηκε στον ανελκυστήρα, ο οποίος τον κατέβασε , στην  κόλαση. Οι πόρτες άνοιξαν και ο άντρας βρέθηκε ακριβώς στη μέση ενός  γηπέδου γκολφ, κομψό και πράσινο. Λίγο μακρύτερα είδε μια λέσχη και             μπροστά πρώην συναδέλφους του κόμματος και φίλους του επιχειρηματίες  που είχαν ήδη πεθάνει, ντυμένους κομψά και πολύ ευχαριστημένους.  Έτρεξαν να τον χαιρετήσουν, τον αγκάλιασαν και άρχισαν να θυμούνται   τα καλά χρόνια, όταν πλούτιζαν εις βάρος του λαού ...
Έπαιξαν  χαρούμενοι μια παρτίδα γκολφ, στη συνέχεια δείπνησαν στο σύλλογο  διασκεδάζοντας και τρώγοντας χαβιάρι και το βράδυ -συντροφιά με μια  όμορφη νεαρή ... Συναντήθηκε ακόμη και με τον Διάβολο, ο οποίος             αποδείχθηκε ότι είναι ένας συμπαθητικός τύπος, διασκεδαστικός, είπαν  ανέκδοτα και χόρεψαν. Ήταν τόσο καλά που δεν κατάλαβε όταν ήρθε η  ώρα να φύγει. Όλοι τον ξεπροβόδησαν ... Ανέβηκε μέχρι την πύλη του     Παραδείσου, όπου Άγιος Πέτρος τον περίμενε:

- Τώρα είναι η ώρα να  πάς στον παράδεισο!
Ο πολιτικός ( χωρίς ενδοιασμούς, φυσικά), πέρασε τις επόμενες ώρες πάνω από το ένα σύννεφο στο άλλο,             χαϊδεύοντας μια άρπα και τραγουδώντας. Οι 24 ώρες πέταξαν, και ο  Άγιος Πέτρος ήρθε:

- Περάσατε μια μέρα στην κόλαση και μία στον             παράδεισο. Είναι η ώρα να επιλέξετε! Ο άνθρωπος το σκέφτηκε για μια στιγμή και στη συνέχεια είπε:

- Ο παράδεισος είναι πολύ όμορφος, αλλά νομίζω ότι θα ένιωθα καλύτερα στην κόλαση. Ο Άγιος Πέτρος τον συνόδευσε στον ανελκυστήρα και κατέβηκε στην κόλαση ... Όταν άνοιξε την πόρτα, ξύπνησε στη μέση μιας ερήμου που καλύπτονταν με κάθε  λογής σκουπίδια. Είδε τους φίλους του ντυμένους με κουρέλια, να             σκάβουν μέσα στα σκουπίδια. Ο Μεγάλος διάβολος τον υποδέχτηκε και τον χάιδεψε στον ώμο ...

- Δεν καταλαβαίνω, είπε ο πολιτικός,χθες ήμουν εδώ και ήταν όμορφες γυναίκες, γκολφ, έφαγα από όλα τα             καλά και διασκέδασα πολύ .... και ... και ... Τώρα το μόνο που έχετε είναι ένα ξηρό έδαφος, γεμάτο σκουπίδια ... και οι φίλοι μου φαίνονται πικραμένοι ...Ο Μεγάλος διάβολος χαμογέλασε και είπε:

- Χθες ήταν η προεκλογική εκστρατεία! ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΕΣ!

Οι πέντε «συμβουλές» Καμμένου στον Γιώργο


«Συμβουλές» προς τον Γιώργο Παπανδρέου δίνει ο βουλευτής Πάνος Καμμένος με σημερινή του ανάρτηση στο Facebook, αναφορικά με το ταξίδι του πρώην πρωθυπουργού στην Κόστα Ρίκα.

Οι πέντε «συμβουλές» Καμμένου στον Γιώργο
Ο κ. Παπανδρέου πρόκειται να μεταβεί στη χώρα της Λατινικής Αμερικής για να συμμετάσχει στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Για το λόγο αυτό ο κ. Καμμένος του δίνει ορισμένες συμβουλές ώστε ο πρώην πρωθυπουργός να μην βρεθεί εξ απροόπτου, όταν τον συναντήσουν κάποιοι «γνωστοί» του αδερφού του Αντρίκου και ορισμένων συνεργατών του.
Προτρέπει μάλιστα τον Γ. Παπανδρέου να προσέχει μην βγει καμία φωτογραφία με τον Χοσέ Μαρία Φιγουέρες Όλσεν, ο οποίος είναι στο συμβούλιο της I4CENSE του αδελφού Αντρίκου και ορισμένων «φίλων» του Γιώργου Παπανδρέου.
Η ανάρτηση του κ. Καμμένου:
«Σαν βγεις στον πηγεμό για την Costa-Rica.....
GAP, για να μην λες ότι δεν σε ειδοποίησα και να παραπονιέσαι ότι δεν χτυπώ εσένα αλλά τα αδέλφια σου εν όψη του ταξιδιού σου στην Costa Rica για το συνέδριο της σοσιαλιστικής διεθνούς σε ενημερώνω
ΠΡΟΣΕΧΕ....
Μην σε πλησιάσει ο Κύριος της φωτογραφίας και σε παρασύρει λέγοντας σου
1.Είμαι στο συμβούλιο της I4CENSE του αδελφού σου Αντρίκου.
2.Είμαι συνέταιρος του φίλου σου του Ντορή του Μαργέλλου στην IJPARTNERS Ελβετίας και Λουξεμβούργου και μου έχει πει τα ωραία σας στο Λονδίνο στην Πάρο και στο Παρίσι και γενικότερα.
3.Είμαι πρόεδρος του World Economic Forum 2008, 2009, στο Davos που με έβαλε ο George Sorros αυτός που δέχτηκες στο γραφείο σου στη Βουλή και άρχισε η κρίση και σου λένε τώρα διάφορα για κονόμες με τα CDS και με το δημοψήφισμα.
4.Eίμαι ο πρώην πρόεδρος της χώρας και αυτοεξορίστηκα γιατι βρήκαν οι παλιάνθρωποι σε συγγενικό μου πρόσωπο 900000$ απο την Alcatel που είχαμε κάτι δουλίτσες.
5.Είμαι το αφεντικό του Χάρη Μάκα και της Μιράντας Ξαφά που ζητάμε με τον Μαργέλλο 14.000.000 ευρώ από αυτό το καθίκι τον Καμμένο που σε κυνηγάει

Ότι και να σου πεί ΓΑΠ μου ενώ ξέρεις όλα αυτά ,εσύ βράχος, μακριά του μην τραβήξει καμιά φωτογραφία κανένας κακοήθης όπως στο ZUMA και τρέχεις πάλι στον 8ο που θα έλεγε και ο Ψυχάρης.
Ο μόνος μη συμμαθητής σου Πάνος»