Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Υποβρύχιοι Άγιοι Βασίληδες!





Δύο Άγιοι Βασίληδες από τη Σανγκάη με σκοπό να προωθήσουν την ενημέρωση για την προστασία των ωκεανών, κολύμπησαν στο Ενυδρείο της χώρας ανάμεσα σε δεκάδες ψάρια.

  Οι δύο άνδρες, εξοπλισμένοι με φιάλες οξυγόνου, βούτηξαν στο ενυδρείο και τάισαν τα ψάρια, ενώ οι επισκέπτες παρακολουθούσαν με ενθουσιασμό την κατάδυσή τους!
 Δείτε το βίντεο


πηγή: pyles.tv

Απογευματινή ποδηλατοπορεία στην Κατερίνη

«Φορέστε τα γιορτινά σας, προμηθευτείτε σκουφάκια του Άη Βασίλη κι ελάτε να κάνουμε μια νυχτερινή, εορταστική ποδηλατάδα στο κέντρο της πόλης της Κατερίνης την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 19:30!
Ελάτε να στείλουμε, για μια ακόμη φορά, το δικό μας μήνυμα για μια πόλη, όπως τη δικαιούμαστε:

Μια πόλη με πεζόδρομους για τους πεζούς και όχι για τις πραμάτειες των καταστημάτων και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Μια πόλη, στην οποία, επιτέλους, πρέπει κάποτε να μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια και οι ποδηλάτες.

Ελάτε να απαιτήσουμε, όλοι μαζί:

* Άμεση διαβούλευση με τις ποδηλατικές ομάδες και τα κινήματα πολιτών για κάθε έργο υποδομής στο Δήμο Κατερίνης.

* Άμεση ένταξη του ποδηλάτου σε κάθε σχεδιασμό έργου οδοποιίας και υποδομών».

Στους ποδηλάτες θα διατεθούν από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο τόπος μου» σκουφάκια του Άη Βασίλη, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην πρόσφατη εκδήλωση κατά των διοδίων. Την ποδηλατοπορεία διοργανώνει η «Από-Δρασης Πιερίας».

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ 2010

http://2.bp.blogspot.com/_o0tvqRA0PI8/TRnGOkJUx3I/AAAAAAAABzU/fIixGruxEtE/s1600/%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2583%25CF%2589%25CF%2580%25CE%25B12010.JPG
πηγή : φρέσκο πράγμα

Ηλεκτρονική απάτη στα βενζινάδικα - Πληρώνουμε αέρα αντί βενζίνη – Ατιμώρητοι οι παραβάτες

 



http://www.newsit.gr/files/Image/28-12-10/resized/ANTLIA1_533_355.jpg

- Δείτε πως “πειράζουν” την αντλία και κλέβουν ολόκληρα λίτρα
- Επίσημη καταγγελία από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών
- 1,70 με 1,80 η τιμή και ... πληρώνουμε αέρα
- Κενά στο νόμο ... αφήνουν ελεύθερους όσους κλέβουν

Επί δεκαετίες έρχονται στο φως τρόποι κλοπής στα βενζινάδικα, επί δεκαετίες οι ηγεσίες του υπουργείου υπόσχονται πάταξη και τιμωρία, αλλά τίποτε δεν γίνεται. Η κόντρα μεταξύ των ενώσεων των βενζινοπωλών οδήγησε αυτή τη φορά σε νέες καταγγελίες για όργιο κλοπής κάτω από τη μύτη των ελεγκτών και κυρίως των καταναλωτών.
Η ΠΟΠΕΚ καταγγέλλει συναδέλφους της ότι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιπ με τηλεχειρισμό και κατακλέβουν τον κόσμο την ώρα που οι τιμές έχουν φτάσει στα ύψη.


Πως γίνεται η κλοπή;
Κάθε αντλία διαθέτει έναν ογκομετρητή.
Υπάρχει ένας μετρητής που περιστρέφεται και μετράει την ποσότητα καυσίμου και ένας παλμοδότης που μετατρέπει την πληροφορία σε ηλεκτρονικό σήμα και καταγράφει την ποσότητα του καυσίμου.

Οι επιτήδειοι τοποθετούν ένα τσιπ (έναν ψηφιακό μηχανισμό) στον παλμοδότη και αλλοιώνουν το σήμα, αλλάζουν δηλαδή τον αριθμό των παλμών, τον αυξάνουν.
Αποτέλεσμα με μια αύξηση της τάξης του 5% στα 40 ευρώ καυσίμου οι επιτήδειοι κλέβουν περίπου 2 ευρώ.
Συνήθως φροντίζουν να μην κλέβουν πολύ σε κάθε γέμισμα για να μην αντιλαμβάνεται την κλοπή ο πελάτης.
Στην περίπτωση που γίνει έφοδος ο βενζινοπώλης με ένα τηλεκοντρόλ απλά απενεργοποιεί τον παράνομο μηχανισμό και έτσι όταν κάνουν ογκομέτρηση οι ελεγκτές τα βρίσκουν όλα καλά.
Για να εντοπιστεί ο μηχανισμός πρέπει να ανοιχτεί η αντλία και αυτό γίνεται σπάνια.
Ακόμη όμως και όταν γίνεται έλεγχος στο εσωτερικό της αντλίας και εντοπίζεται ο παράνομος μηχανισμός το μόνο που γίνεται είναι να σφραγιστεί η αντλία, όχι το πρατήριο.
Αποτέλεσμα ο κλέφτης αφού πληρώσει ένα πρόστιμο την επόμενη ημέρα να συνεχίσει να δουλεύει και... λίγες ημέρες μετά να... συνεχίσει να κλέβει!

πηγή :newsit.gr

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20101227/engine/assets_LARGE_t_420_41427537_type11486.jpg

Πηγή :  Ε Θ Ν Ο Σ  Ο n l i n e

Joyeux Noël (Merry Christmas) (2005)

Joyeux Noël (Merry Christmas) (2005) (c.Sony/Everett / Rex Features;)
Τρυφερό και καυστικό δράμα το Joyeux Noel είναι ένα κλασσικό χριστουγεννιάτικο φιλμ.Μας πάει
πίσω στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και σε όσα συμβαίνουν σε χαρακώματα της Σκωτίας,Γαλλίας
και Γερμανίας.

Παπαγαλιστάν

Του Δημήτρη Μυ

 
Θα χορτάσουμε το προσεχές διάστημα να ακούμε και να διαβάζουμε ... πουπουλένιους και πολύχρωμους αναλυτές οι οποίοι θα κελαηδούν το παραμύθι της σπουδαίας και σωτήριας επιμήκυνσης. Ωστόσο ο δράκος της χρεοκοπίας («ελεγχόμενης» ή ανεξέλεγκτης ποιος νοιάζεται;) της ανεργίας και της μαύρης φτώχιας δε μπορεί να κρυφτεί πια ούτε από τους επαγγελματίες παραμυθάδες.

Μαζί, λοιπόν, με το παραμύθι της επιμήκυνσης που κατάφερε η «σπουδαία μας κυβέρνηση» θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας και τις εξής εντολές του ΔΝΤ, οι οποίες θα πρέπει να υλοποιηθούν από την αρχή του χρόνου και μέσα στην επόμενη διετία:

Νέα δημοσιονομικά μέτρα (με απλά λόγια, άγριο χαράτσι σε μισθούς και συντάξεις) ύψους 12 δισ. ευρώ δηλαδή το 5% του ΑΕΠ μέσα στην τριετία 2012 - 2014.  Τα «νέα» μέτρα θα αποσαφηνιστούν τον Μάρτη, γεγονός που μας επιτρέπει να διακρίνουμε τον διαρκή εκβιασμό των πιστωτών οι οποίοι αν ήταν κοινοί τοκογλύφοι (οι τύποι που μπλέξαμε δεν είναι κοινοί λωποδύτες , αλλά εξπέρ του είδους) θα το έθεταν ως εξής: «Θέλετε τέταρτη δόση; Ολοκληρώστε την καταστροφή και την εσωτερική υποτίμηση για να αγοράσουμε τζάμπα ότι κομμάτι της οικονομίας και της χώρας γουστάρουμε».
Καθώς , απ’ ότι ακούγεται «λείπει» κοντά ένα δίσ ευρώ από τους λογαριασμούς που είχε προϋπολογίσει η κυβέρνηση δεν αποκλείεται μέχρι τον Μάρτη να ξανασκεφτεί τα πορτοφόλια των εργαζομένων για ένα ακόμη χαράτσι.
Πέραν τούτων, με το ξεκίνημα του 2011 και κατ’ εντολή του ΔΝΤ η κυβέρνηση θα προχωρήσει, μεταξύ άλλων και σε:
Κατάργηση και συγχωνεύσεις (με πιο απλά λόγια απολύσεις και έναρξη ξεπουλήματος) στο Δημόσιο Τομέα.
Αύξηση των ωρών εργασίας από τις 7 στις 8
Αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ (έτσι ώστε αυτοί που θα της πάρουν στα χέρια τους να ξεκινήσουν με μεγάλες εισπράξεις)
μείωση των επιδοτήσεων στους συγκοινωνιακoύς φορείς, πάγωμα προσλήψεων, συρρίκνωση προσωπικού, περιορισμό λειτουργικών δαπανών και μείωση του μισθολογικού κόστους (δηλαδή, πακετάρισμα για ξεπούλημα)

...Ευτυχώς, βέβαια, που (όπως λένε και οι ... αναλυτές) η κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει την επιμήκυνση, αλλιώς τι άλλο θα μας έβρισκε...
Έλα ντε;