Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Πλουτήσαντες…


 
  • Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΧΕ η Ευρώπη τους ξενιτεμένους της, είχε και η Γερμανία τον Άκη της. Τον μάζεψε ο Ανδρέας με τους άλλους στη γύρα για το ΠΑΚ και ο «ωραίος» είχε μέλλον. Στο σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ που έγινε εκσυγχρονιστικό και κανένας δεν του γύρισε την πλάτη. Από υπουργείο σε υπουργείο ο Άκης, ο εξ απορρήτων του Ανδρέα και αγκαλιά με τον Σημίτη, ένιωσε δυνατός και πως χωρίς αυτόν δεν κάνουμε. Κι αν η εξουσία φθείρει, ένα Υπουργείο «αλλιώτικο» μπορεί να διαφθείρει. Κι αν σου πέσει ένα απειροελάχιστο ποσοστό «κέρδους» από μια παραγγελία μαμούθ, έφτιαξες τη ζωή σου. Κι αν η μίζα έχει να κάνει με υποβρύχια, θα χαθεί στα νερά του ωκεανού και ποιος την ψάχνει…
ΚΑΙ, βέβαια, είχαν πάρει τα μέτρα τους. Σχετικοί και άσχετοι. Οι τότε και οι κατοπινοί. Τους ενθουσίασε η ιδέα και ψήφισαν έγκαιρα και με τα δυο τους χέρια τον νόμο περί μη ευθύνης υπουργών-σωτήριο, προστατευτικό και πολύτιμο σαν το χρυσάφι. Στα… ντουζένια τους οι «σοσιαλιστές» κι οι άλλοι στο «περίμενε, έρχεται η σειρά σου». Αμάρτησαν οι πρώτοι κι ακολουθήσουν άλλοι που τους ξεπέρασαν. Πιο έμπειρα κάποια «εθνικοφρόνων» γόνοι παλικάρια το «διέπραξαν» και… την έκαναν, χωρίς ν’ αφήσουν ίχνη χειροπιαστά. Κι όταν στριμώχτηκαν στη βουλή αποχώρησαν. Κι όταν χρειάστηκε να καταθέσουν την αλήθεια για Βατοπέδια, ομόλογα κ. ά… συνήθη και προσοδοφόρα, αρνήθηκαν τις εξεταστικές, με πείσμα, φόρεσαν τα αγγελικά φτερά κι έδειξαν τον αντίπαλο.
ΝΑ ξαναπάμε στους Άκηδες και δεν είναι ένας. Τον τσάκωσε η κρίση κι αν όλα πήγαιναν καλά, κανένας δεν θα’ χε κάτι υποψιαστεί κι ίσως τότε να ξανάκανε και τρίτο γάμο στο Παρίσι. Κι αν κάποιοι πεινασμένοι δεν έψαχναν στους κάδους για τροφή, δεν θα προσέχαμε το… ταπεινό σπιτάκι του στις παρυφές την Ακρόπολης. Κι ούτε θα τον είχε «ξεγράψει» το σημερινό ΠΑΣΟΚ για να δρομολογήσει ό,τι πάει να κάνει-και θα το δούμε. Μόνο τα «κέρδη» να επιστρέφονται δεν θα δούμε, μιας κι έχουν παραγραφεί, ούτε μετανοιωμένους να χτυπούν τα στήθια, ούτε παραιτημένους.
ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ, λοιπόν, την αμαρτία σε 2-3 κι άλλοι πάμε για τον ύπνο (του δικαίου), απαλλαγμένοι από έγνοιες, φόβους και φοβίες. Ωστόσο, η ευθύνη διαχέεται κι ας μην τη νιώθουν. Από χρόνια η κα Βάσω Παπανδρέου έριξε το θανατερό της βόλι. «Οι πλουτήσαντες του ΠΑΣΟΚ» είπε, αλλά δεν έπιασε το βόλι σάρκα. Σταμάτησε στο λίπος, και τα (πολιτικά) παχύδερμα όλων των παρατάξεων συνέχισαν το γλέντι.

Το ριάλιτι των βρικολάκων

Γράφει η Λιάνα Καννέλη
 
Εξι βδομάδες μετά την έναρξη του θλιβερού υποκινούμενου από ενεργειακούς κολοσσούς «χορηγούς» εμφυλίου στη Λιβύη, η θηριωδία της μιντιακής προπαγάνδας έχει πάει τον γκαιμπελισμό εκατό χρόνια μπροστά.
Πληροφορίες βγαλμένες κατευθείαν από τα χαλκεία κολοσσών της χειραγώγησης των μαζών (καθηγητάδες πανεπιστημίων, στρατιωτικοί με ντοκτορά στον ψυχολογικό πόλεμο, διαφημιστές, επικοινωνιολόγοι και κυρίως ιδιοκτήτες ΜΜΕ διεθνώς και τα φερέφωνά τους δημοσιογράφοι) σερβίρουν αμάσητη τροφή το δράμα του λιβυκού λαού καταπίνοντας όχι μόνο τα θύματά του, αλλά τη νοημοσύνη, την Παιδεία, την κουλτούρα και εν τέλει την κλίμακα αξιών των καταναλωτών θεατών σ' όλη τη Γη....
 
Αυτός ο κυνικός πετρελαϊκός πόλεμος στη Μεσόγειο των ποιητών, των φιλοσόφων, στο χωνευτήρι τόσων και τόσων πολιτισμών δείχνει να έχει ανυπολόγιστες «παράπλευρες απώλειες». Εξευτελίζει την ανθρώπινη ζωή, την έννοια της πολιτικής οργάνωσης των κοινωνιών και της ολοκληρωτικής διεκδίκησης δικαιωμάτων, με συνέπειες τραγικές για το μέλλον όλων μας. Μια πολύ προσεκτική ακρόαση ή και τηλεθέαση των όσων λέγονται για τη Λιβύη χτυπάει κόκκινο συναγερμό σ' όλους όσοι γνωρίζουμε και σκεφτόμαστε τη δύναμη των ΜΜΕ ως υπερόπλου στις κάθε μορφής συρράξεις. Οταν η σ. Αλέκα έθεσε στη Βουλή, στη συζήτηση για τη Λιβύη, το μείζον αφυπνιστικό ερώτημα «πότε τραβήχτηκε η γραμμή οριοθέτησης του Καντάφι ως κακού», απαντώντας στις υποκριτικές δικαιολογίες νηπιακής επιχειρηματολογίας των καπιταλιστών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κάποιοι ξέραμε ότι δεν θα αναπαραχθεί από τα ΜΜΕ, γιατί κινδύνευε να ξυπνήσει και τους κοιμισμένους.
 
Μιλάνε τα χαλκεία για αμάχους, υιοθετώντας παρανοϊκά την άποψη ότι δεν υπάρχουν θύματα ανάμεσά τους όταν βομβαρδίζουν Αγγλοι - Γάλλοι - Αμερικάνοι. Η αποθέωση του τέλειου φονιά των λαών. Μιλούν για την Βεγγάζη σα να πρόκειται για το τηλεοπτικό πλατό ενός ριάλιτι που θ' αναδείξει την καλύτερη μαριονέτα των συνήθων βρικολάκων. Στήνουν μια κάμερα σε μια άσφαλτο που διασχίζει την έρημο κι επιδεικνύουν τα Datsun με τα πολυβόλα και τ' αποκαΐδια των αντιπάλων σαν τα τραπουλόχαρτα της εισβολής στο Ιράκ. Το αίμα συζητιέται αλλά δεν φαίνεται παρά μόνον επιλεκτικά, εκεί όπου χρειάζεται για να μην ακουστούν τα γουργουρητά των στομαχιών των εκατομμυρίων φτωχών Ευρωπαίων ή Αμερικανών κι ύστερα ταΐζουν το πόπολο - απόγονο του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη - με το τουριστικό πλιάτσικο, που μπορεί να καταλήξει να τους ωφελήσει το φετινό θέρος.
Ο πόλεμος στη Λιβύη, οι εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο πλασάρονται ως προϊόν ταχείας ταφής κάθε πανανθρώπινης ιεράρχησης αξιών. Είναι μια επικοινωνιακή χωματερή με τον άνθρωπο υποβιβασμένο από πιόνι σε σκουπίδι. Ξέρω ότι γίνομαι φρικιαστικά πικρή, αλλά αυτές οι εξελίξεις χρησιμοποιούνται όχι πια για να τρομοκρατήσουν, αλλά για να παραλύσουν κάθε, ακόμα και νοητική, αντίσταση των μαζών στις δυτικές κοινωνίες.
 
Το σάστισμα των Αράβων το έχει αναλάβει το Αλ Τζαζίρα καθόλου τυχαία αποκαλούμενο και αραβικό CNN.
Με την ανεργία να χτυπάει τα όρια αντοχής των πολιτισμένων, τάχα μου, δήθεν δυτικών κοινωνιών μην απορρήσετε σύντροφοι αν σε μερικά χρόνια η πρόσβαση στη βιασμένη εικόνα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων θα γίνεται με την καταβολή συνδρομής...

Κώνειο η ευρω-λιτότητα


Νύχτα έφυγε, τελικά, από την εξουσία στη Λισαβόνα η κυβέρνηση του Ζοζέ Σόκρατες. Τη νύχτα της Τετάρτης, συγκεκριμένα. «Πολιτικό κώνειο» για τον Πορτογάλο σοσιαλιστή πρωθυπουργό αποδείχθηκε η ανελέητη λιτότητα που επιβάλλει η Γερμανία μέσω της ΕΕ σε όλες τις χώρες. Τέταρτο (!) πακέτο λιτότητας μέσα σε έναν χρόνο αποπειράθηκε να περάσει από το Κοινοβούλιο ο Σόκρατες. Αγανάκτησαν πια ακόμη και οι σκληροί δεξιοί υποστηρικτές του στην αντιπολίτευση, οι κατ' όνομα σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι τον είχαν βοηθήσει με την ψήφο τους να περάσει τα τρία προηγούμενα πακέτα. Ετσι, αντί για ψήφο του έδωσαν αυτήν τη φορά να πιει το κώνειο της παραίτησης, καθώς ο Σόκρατες νόμιζε αφελώς ότι θα τους... εκβίαζε με την απειλή ότι θα πήγαινε σε εκλογές, αν δεν ψήφιζαν τα μέτρα του!
Ούτε ένας από τους 133 βουλευτές των τεσσάρων κομμάτων της αντιπολίτευσης, δύο δεξιών και δύο αριστερών, δεν βρέθηκε αυτήν τη φορά στο πλευρό των σοσιαλιστών. 'Ολοι οι Πορτογάλοι έχουν απηυδήσει πλέον με τις αλλεπάλληλες περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων που τους κουβαλούσε ο Σόκρατες ύστερα από κάθε σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Οι σοσιαλιστές θα συντριβούν από τη Δεξιά στις εκλογές που θα γίνουν στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου. Ενάμιση χρόνο έκλεισαν όλο κι όλο στην εξουσία και ήδη την εγκατέλειψαν ηττημένοι και μισητοί. Περίπου... 20 (!) μονάδες προηγούνται στις δημοσκοπήσεις οι δεξιοί, εξαιτίας της κυνικά αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης Σόκρατες. Και 5 μονάδες διαφορά να πάρουν στις κάλπες, η ουσία είναι ότι οι σοσιαλιστές θα αργήσουν πολύ να ξαναδούν εξουσία στην Πορτογαλία. Εβγαλαν μόνοι τους τα μάτια τους.Μόνο υπό Δεξιό πρωθυπουργό, συμμετέχοντας ως «τσόντα» σε κυβέρνηση συνασπισμού, μπορούν πλέον να ελπίζουν σε συμμετοχή στη νομή της εξουσίας οι υπουργοί του Σόκρατες. Οι ίδιοι δεν θα είχαν πιθανότατα κανέναν δισταγμό να το κάνουν αυτό, αλλά η λαϊκή κατακραυγή θα διέλυε το κόμμα τους. Το τραγικό για τους σοσιαλιστές είναι πως οι σχέσεις τους με τα δύο αριστερά κόμματα (που στην απερχόμενη Βουλή είχαν 31 από τις 230 έδρες και οι σοσιαλιστές 97) είναι πια ανειρήνευτα εχθρικές λόγω της πολιτικής που ακολούθησε ο Σόκρατες, οπότε ούτε κατά διάνοια η Αριστερά δεν θα στήριζε ποτέ κυβέρνηση σοσιαλιστών σ' αυτήν τη φάση.
Ο μύθος του υψηλού χρέους που προβάλλεται επίμονα στην Ελλάδα ως δήθεν αιτία της συνεχούς και κατά κύματα λεηλασίας των εισοδημάτων των εργαζομένων, των μικρομεσαίων και των συνταξιούχων, με πρόσχημα την «αποτροπή της χρεοκοπίας», καταρρίπτεται πλήρως στην περίπτωση της Πορτογαλίας. Ελιωσε ο Σόκρατες τους Πορτογάλους στη λιτότητα κατ' απαίτηση της ΕΕ, παρόλο που η Κομισιόν εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος της χώρας αυτής θα ανέλθει στο 88% του ΑΕΠ της και ο μέσος όρος του δημόσιου χρέους των 17 χωρών της ευρωζώνης σε... 87%!
Ούτε το έλλειμμα έχει πρόβλημα σοβαρό στην Πορτογαλία. Τα τελικά στοιχεία θα βγουν τον Απρίλη, αλλά υποτίθεται ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της έπεσε στο 7% το 2010 και θα πέσει στο 4,6% στο τέλος του 2011. Γιατί πρέπει με τέτοια μακροοικονομικά μεγέθη να παγώσουν οι συντάξεις των Πορτογάλων για τρία χρόνια, να αυξηθεί η φορολογία των μισθών, να περικοπούν επιδόματα;Μνημόνιο με το ζόρι θέλουν να επιβάλουν οι Γερμανοί στην Πορτογαλία. Μόνο έτσι θα είναι σίγουροι ότι θα οδηγείται μεθοδικά και σταθερά και η χώρα αυτή, όπως και η Ελλάδα και η Ιρλανδία, σε διαρκώς χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο, σε μικρότερους μισθούς και συντάξεις, σε χαμηλότερες τιμές γης και εργατικού δυναμικού για να καταστούν υπανάπτυκτες, φτωχές επαρχίες του Ράιχ. Την ίδια μοίρα επιφυλάσσουν και στους Ισπανούς και Ιταλούς, ενώ πολύ πιο κάτω θα παραμείνουν οι «παρίες» της Ανατολικής Ευρώπης.                                                                                                                                       Γ.Δελαστίκ
πηγή:citypress-gr

Πραξικοπηματική επιβολή καθεστώτος μνημονίου από τον Σόκρατες στη διάρκεια του διμήνου που θα παραμείνει έως τις εκλογές υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ώστε όλα να είναι τετελεσμένα για τη νέα κυβέρνηση, εξετάζουν στην ΕΕ. Δεν νομίζουμε ότι θα τολμήσουν. Ιδωμεν.
Γ.Δελάστικ

«Δόθηκαν οι μίζες για τα υποβρύχια»


 

Γερμανικό δικαστήριο επιβεβαιώνει τις ύποπτες συναλλαγές με στελέχη του Δημοσίου.
Απόφαση - «βόμβα» του Ειρηνοδικείου του Μονάχου αποκαλύπτει ότι μέρος των 138 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν στις εταιρείες των επιχειρηματιών κκ. Αλ. Αβατάγγελου και Μ. Ματαντού δόθηκαν ως μίζες σε ελληνικά υπουργεία, αλλά και στο Πολεμικό Ναυτικό της χώρας για την παραγγελία των υποβρυχίων. Στην απόφαση που εκδόθηκε πριν ακριβώς από έναν χρόνο, στις 25 Μαρτίου 2010, από τον δικαστή Σταϊκενμπέργκερ αναφέρονται επί λέξει τα εξής:
«Τουλάχιστον ένα μέρος των χρημάτων, τα οποία καταβλήθηκαν στην εταιρεία Dolmarton (σ. σ. : του Αβατάγγελου) εν μέρει μέσω της εταιρείας ΜΙΕ (σ. σ. : του Ματαντού) και εν μέρει απευθείας, χρησιμοποιήθηκε για να συγκαλυφθούν μίζες.
Τα χρήματα αυτά διαβιβάστηκαν σε φορείς λήψης αποφάσεων οι οποίοι ήταν στην κυβέρνηση, σε υπουργεία, σε υπηρεσίες ή στο Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας, προκειμένου να επηρεάσουν θετικά την ανάθεση της παραγγελίας των υποβρυχίων υπέρ ...
της κοινοπραξίας. Για την ανάθεση της παραγγελίας χρειαζόταν η βοήθεια ειδικών οι οποίοι έχαιραν της εμπιστοσύνης των φορέων λήψης αποφάσεων στην Ελλάδα.
Ηταν απαραίτητο να χρησιμοποιήσουν κάποιο σύμβουλο, ο οποίος είχε πρόσβαση στους υψηλόβαθμους φορείς λήψης των αποφάσεων. Ενα τέτοιο άτομο έπρεπε να διαθέτει καλή φήμη και να έχει πρόσβαση στους σχετικούς κοινωνικούς κύκλους.
Το καθήκον αυτό το ανέλαβε ο δόκτωρ κ. Αβατάγγελος. Ο κ. Ματαντός είχε άριστες σχέσεις και εξασφάλισε τις επαφές με την κυβέρνηση. Ηταν υπεύθυνος να διανέμει τα χρήματα που καταβάλλονταν σε αυτόν».

Στην απόφαση καταγράφεται επίσης ότι για τη διερεύνηση και άλλων πράξεων δωροδοκίας γίνεται έρευνα για την ανεύρεση συσκευών κινητών τηλεφώνων και άλλου τεχνικού εξοπλισμού.
Οπως αναφέρεται στην απόφαση, που είναι μέρος πλέον και της ελληνικής δικογραφίας, τα χρήματα δίνονταν από τη Ferrostaal προς τις εταιρείες συμβούλων των δύο επιχειρηματιών για να καταλήξουν σε εκείνους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το έργο. Στις 15 Φεβρουαρίου 2000 η κοινοπραξία πήρε την παραγγελία για την προμήθεια υποβρυχίων στο ελληνικό κράτος, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που έφερε την ονομασία «Αρχιμήδης».
Στις 31 Μαΐου 2002 συνήφθη και άλλη σύμβαση για τη συντήρηση των δύο υποβρυχίων, το πρόγραμμα «Ποσειδών», και η συνολική αξία των δύο συμβάσεων (παραγγελίας και συντήρησης) ανερχόταν σε 2,06 δισ. ευρώ.
Η εταιρεία Dolmarton, με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, του Αλ. Αβατάγγελου ιδρύθηκε το 1997 με αποκλειστικό σκοπό τη συνεργασία για τα υποβρύχια. Η σύμβαση μεταξύ της Ferrostaal και της Dolmarton κατατέθηκε για λόγους εμπιστευτικότητας και ασφαλείας σε θυρίδα της τράπεζας UBS στη Ζυρίχη.
Μαρτυρία Γερμανού για τις μίζες
Ιδιαίτερα σημαντική και για την ελληνική δικογραφία θεωρείται η κατάθεση στην Εισαγγελία του Μονάχου του στελέχους της Ferrostaal - Man κ. Ερβι Ερμπσλεχ που συνεργάστηκε με στελέχη της εταιρείας τα οποία ήταν υπεύθυνα για το έργο των υποβρυχίων. Χαρακτηριστικά καταθέτει στις 15 Φεβρουαρίου 2010: «Οπως και στην Πορτογαλία, έτσι και στην Ελλάδα καταβλήθηκαν μίζες σε δημόσιους λειτουργούς για την ανάληψη του έργου. Οι μίζες καταβάλλονταν μέσω εικονικών συμβάσεων συμβούλων, μεταξύ άλλων και του κ. Ματαντού ως αχυράνθρωπου, στους δημόσιους λειτουργούς και στους φορείς λήψης αποφάσεων.
Η δωροδοκία γινόταν τελικά και με τη συμμετοχή του διοικητικού συμβουλίου, δηλαδή με τη συμμετοχή του Γκεζίν Κεμπέκ της οικονομικής διεύθυνσης αλλά και του δόκτορα Μίτσερλιχ ως προέδρου του διοικητικού συμβουλίου».Με βάση αυτά τα έγγραφα εκλήθησαν 37 ύποπτοι και από την Εισαγγελία της Αθήνας, αφού τα παρέλαβαν οι εισαγγελείς κυρίες Πόπη Παπανδρέου και Ευγενία Κυβέλου διά της δικαστικής συνδρομής.

 
πηγή: ΒΗΜΑ 

Μυρμήγκια με… καλλιτεχνικές ανησυχίες!

 
Το FRAMEicarium είναι μια καινούργια ιδέα στο χώρο της τέχνης, αποτέλεσμα της δημιουργικότητας δύο νέων σχεδιαστών, του Hugh Hayden και η Katie Vitale.
Σε ένα γυάλινο πλαίσιο, προστίθεται λεπτή άμμος και αρκετά μυρμήγκια, τα οποία ως γνωστό, φτιάχνουν τις φωλιές τους δημιουργώντας περίπλοκα συστήματα στοών. Με την προσθήκη κορνίζας στο πλαίσιο, προκύπτει ένα πρωτότυπο έργο τέχνης, το οποίο αλλάζει διαρκώς καθώς τα μυρμήγκια σκάβουν όλο και πιο πολλές στοές.Το γυάλινο πλαίσιο είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να επιτρέπει την παροχή αέρα και τροφής στο εσωτερικό του. Παράλληλα, όταν είναι απαραίτητο μπορεί να αφαιρεθεί η κορνίζα για να γίνει ανεφοδιασμός με άμμο ή νέα μυρμήγκια.
perierga.gr - Μυρμήγκια έργα τέχνης
perierga.gr - Μυρμήγκια έργα τέχνης
perierga.gr - Μυρμήγκια έργα τέχνης
perierga.gr - Μυρμήγκια έργα τέχνης
perierga.gr - Μυρμήγκια έργα τέχνης
perierga.gr - Μυρμήγκια έργα τέχνης
perierga.gr - Μυρμήγκια έργα τέχνης
πηγή:perierga

Έφυγε για να μην «τρώει» … γιαούρτια


πηγή:greki

Μια είδηση που δεν θα μεταδοθεί ποτέ από τη τηλεόραση


Του Δημήτρη Μ.

Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η επιβολή στα τηλεοπτικά κανάλια του ειδικού φόρου 20% για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις.
Ο φόρος επρόκειτο να επιβληθεί την 1η Ιουλίου 2010, αναβλήθηκε για την 1η Οκτωβρίου και αυτές τις μέρες αποφασίστηκε να εφαρμοστεί την 1η Ιανουαρίου του 2013!!.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι μετατρέπονται με αλλεπάλληλα νομοσχέδια -και επίσημα πια- σε σκλάβους.



Επί ένα χρόνο έχει γίνει χαμός με τους δημοσίους υπαλλήλους που είναι υπεράριθμοι, τους κουβαλάμε στην πλάτη μας και δεν μας αφήνουν να πάρουμε ανάσα. Ωραία, το εμπεδώσαμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κακοί. Μπορεί κάποιος τώρα να μας εξηγήσει γιατί θα πρέπει να συνεχίζουμε να κουβαλάμε στην πλάτη μας τους νταβατζήδες της διαπλοκής και τα τσιράκια τους;Είναι κακό να πληρώνουμε περιττούς δημοσίους υπαλλήλους, αλλά δεν είναι κακό να πληρώνουμε τον Μπόμπολα, τον Πρετεντέρη και όλο αυτό το σκουπιδαριό που έχει μαζευτεί στα ιδιωτικά κανάλια.
 
Τα ιδιωτικά κανάλια είναι επιχειρήσεις σε ελεύθερη αγορά. Όποια δεν αντέχουν, ας βάλουν λουκέτο, όπως βάζουν λουκέτο τόσες και τόσες επιχειρήσεις Ελλήνων πολιτών. ...
Ακούσαμε για ελέγχους σε γιατρούς, σε δικηγόρους, σε εστιατόρια – παντού γίνονται έλεγχοι. Στους τηλεοπτικούς σταθμούς πότε θα γίνει έλεγχος; Τις περιουσίες των καναλαρχών και των τηλεδημοσιογράφων ποιος θα τις ελέγξει; Με τα εικονικά τιμολόγια στο Alter τι έγινε;




Έχουμε μια χούντα πολιτικών, μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών.
Ο ειδικός φόρος στα έσοδα από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις πρέπει να εφαρμοστεί τώρα. Τι; Θα χαθούν θέσεις εργασίας στα κανάλια; Ας χαθούν. Τι προσφέρουν τα κανάλια; Μήπως προσφέρουν ενημέρωση; Προπαγάνδα του κερατά προσφέρουν. Μήπως προσφέρουν ψυχαγωγία; Κάθε χρόνο η αποβλάκωση γίνεται όλο και περισσότερη.Όσο η κυβέρνηση συντηρεί άχρηστους και ζημιογόνους τηλεοπτικούς σταθμούς και τελειωμένες εφημερίδες, ας μην της κακοφαίνεται όταν κάποιοι μιλούν για χούντα.
Αυτοί οι σκουπιδοτενεκέδες που ονομάζονται «τηλεοπτικά κανάλια» συνεχίζουν να υπάρχουν επειδή τα ταΐζει το κράτος, επειδή δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν και επειδή χρωστάνε παντού. Γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τις επιχειρήσεις των απλών πολιτών; Κι από πού κι ως πού οι κλέφτες τηλεδημοσιογράφοι γίνονται κάθε βράδυ κριτές όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων;
Ήδη, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν τεράστια χρέη και επιβιώνουν εξαιτίας της κρατικής διαφήμισης. Τα χρήματα της κρατικής διαφήμισης είναι δικά μας χρήματα. Αν θέλει η κυβέρνηση να πληρώνει την Τρέμη, τον Πρετεντέρη, τον Τσίμα, την Μανωλίδου, την Κορομηλά, τον Λαζόπουλο, ας τους πληρώσει από τα δικά της λεφτά, από αυτά που φάγαμε μαζί, όπως είπε ο Πάγκαλος.
 Olympiada
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
 
πηγή:στοχασμός-πολιτική
«Μέχρι πότε θα πληρώνουμε Πρετεντέρη;»

Το νησί του Σουμάχερ

Ο «Κόσμος», το σύμπλεγμα τεχνητών νησιών που σχηματίζουν το χάρτη της Γης, στο Ντουμπάι δεν έχει ολοκληρωθεί και πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν ανακύψει (οικονομικά και τεχνικά). Ωστόσο ο διάσημος πιλότος της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ μπορεί να απολαύσει τις διακοπές του στο δικό του νησί. Είναι ένα από τα ελάχιστα που έχουν ολοκληρωθεί.
Ο σεΐχης του Ντουμπάι Mohammad Bin Rashid Al Maktoum χάρισε το νησί στον επτάκις πρωταθλητή της Formula 1, το 2007. Η αξία του εκτιμήθηκε τότε στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.
Perierga.gr - Το νησί του Schumacher!
Perierga.gr - Το νησί του Schumacher!
Perierga.gr - Το νησί του Schumacher!
Perierga.gr - Το νησί του Schumacher!
Perierga.gr - Το νησί του Schumacher!

πηγή:perierga

Προβλέπει σεισμούς

 


Ο άνθρωπος που προβλέπει σεισμούς με βάση τη Σελήνη

Υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να προβλέψει το πότε και πού θα γίνει σεισμός; Κι όμως κάτι τέτοιο ισχυρίζεται ο Ken Ring o οποίος προέβλεψε ακόμη έναν… σεισμό στη Νέα Ζηλανδία, βάσει μελετών της σελήνης.... Ο Ken Ring είχε προειδοποιήσει τους επιστήμονες για μια επερχόμενη σεισμική δόνηση την προηγούμενη Κυριακή (20.03) στην πόλη Christchurch όμως κανείς δεν τον πίστεψε. Ωστόσο, όλοι έμειναν έκπληκτοι όταν η πόλη πράγματι κλονίστηκε από τη μεγαλύτερη δόνηση μετά την καταστροφή του Φεβρουαρίου, η οποία οδήγησε σε θάνατο περισσότερους από 182 ανθρώπους.

Ο Ken Ring είχε γίνει αντικείμενο έντονων συζητήσεων στη Νέα Ζηλανδία τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω των σεισμικών προβλέψεων του, οι οποίες βασίζονται στην πεποίθηση ότι σεισμοί προκαλούνται από τη βαρυτική έλξη της Σελήνης στις τεκτονικές πλάκες. Παρόλο που οι σεισμολόγοι αρχικά απέρριψαν τη θεωρία του αυτή, οι προβλέψεις του «ανθρώπου της σελήνης», όπως χαρακτηριστικά τον ονομάζουν, τους διέψευσε.

Όταν ο κ. Ring προειδοποίησε για επερχόμενο σεισμό το πρωί της 20ης Μαρτίου, καθώς το φεγγάρι περνούσε κοντά από τη Γη, ορισμένοι κάτοικοι του Christchurch τον πίστεψαν και αποφάσισαν να φύγουν από την πόλη. Αλλά ο κ. Ring διαπομπεύτηκε από τα ΜΜΕ, τους πολιτικούς, και τον επιστημονικό κόσμο. Πράγματι, σεισμικές δονήσεις των 7 και έπειτα των 5,1 ρίχτερ συγκλόνισαν την πόλη. Αν και ήταν λιγότερο ισχυροί από ό,τι ο κ. Ring είχε “προφητέψει” και με 10 ώρες καθυστέρηση, ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός μετά την καταστροφή του Φεβρουαρίου που είχε πλήξει την περιοχή. Οι επιστήμονες όμως συνέχισαν να εναντιώνονται στις δυνατότητες και στις δηλώσεις του κ. Ring, θεωρώντας πως το να προβλέπει κανείς σεισμούς με τη συγκεκριμένη τεχνική είναι πραγματικά αδύνατο.
www.topeiraxtiri.gr

Γ.Α.Π :"Έμαθα μια γερμανική λέξη «hausaufgaben», που σημαίνει «κάνω τα μαθήματά μου»

Το αποκορύφωμα της συνέντευξης του κ. Παπανδρέου ήταν το :
"Στο διάστημα αυτό, έμαθα μια γερμανική λέξη, τη λέξη «hausaufgaben», που σημαίνει «κάνω τα μαθήματά μου».
Ο πιο καλός ο Μαθητής...