Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Οι ερωτήσεις που ξεχνούν στις δημοσκοπήσεις

Χάρρυ Κλυνν: Οι ερωτήσεις που ξεχνούν στις δημοσκοπήσεις



Χάρρυ Κλυνν: Ο φίλος και συνεργάτης μου Λάκης Μπέλλος δημοσιεύει στο «Πάμε Λουκέτο» το πρώτο γκάλοπ για τον Λουκά Παπαδήμο.
Το γκάλοπ δίνει τα εξής αποτελέσματα:

Καλός 73%
Εξαιρετικός 84%...
Περίφημος 96%
Απίστευτος 102%
Δεν παίζεται! 131%
Θεός 245%
Ο λευκός καπνός πάνω από το Προεδρικό Μέγαρο 459%
Το χείλος του γκρεμού 880%
Και γαμ@ τους πρωθυπουργούς 1069%
Δεν ψήφισα Άδωνι Γεωργιάδη, δεν απαντώ 145.689 %


Ο φίλος μου ο Λάκης δεν συμπεριέλαβε στο γκάλοπ την σπουδαιότερη κατ΄εμέ ερώτηση:
Τους έχω γραμμένους όλους στ’ @@ μου, την οποία έθεσα εγώ συμπληρωματικά εγώ και δείτε το αποτέλεσμα!


ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΟΛΟΥΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤ’ @@ ΜΟΥ 11.000.568%

Ανάστατες οι Εβραικές Κοινότητες

Ανάστατες οι Εβραικές Κοινότητες σε ολόκληρο τον πλανήτη με την κυβέρνηση ακροδεξιών του Λουκά Παπαδήμου!





Ανάστατες είναι οι Εβραικές Κοινότητες σε ολόκληρο τον πλανήτη με το κατόρθωμα του Λουκά Παπαδήμου να τοποθετήσει ακροδεξιούς και αντισημίτες στην κυβέρνησή του. Το δημοσίευμα της BILD αποκαλυπτικό, ενώ με ενδιαφέρον αναμένουμε και την αντίδραση του ΚΙΣ Ελλάδος.

Γράφει λοιπόν η BILD>

Είναι η πρώτη φορά από την πτώση της Χούντας το 1974 που μετέχει στην κυβέρνηση ένα ακροδεξιό κόμμα. Ο νέος υπουργός υποδομών και δικτύων Μάκης Βορίδης προέρχεται από την οργάνωση νεολαίας της στρατιωτικής δικτατορίας και ανήκε για πολλά χρόνια στο ακροδεξιό Λαϊκό Μέτωπο του Ζαν Μαρί λε Πεν στη Γαλλία. Ο φίλος του Βορίδη στο ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης, εκδότης μεταξύ άλλων, αντισημιτικού φυλλαδίου, αναλαμβάνει υφυπουργός στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης”. Το ΛΑΟΣ είναι γνωστό για τα ξενοφοβικά του συνθήματα. Ο Καρατζαφέρης είχε δηλώσει κατά την ίδρυση του κόμματος του το 2000 ότι ‘‘είμαστε οι μόνοι γνήσιοι Ελληνες. Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε με Εβραίους, ομοφυλόφιλους και κομμουνιστές”.

Στο δημοσίευμα ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων της Γερμανίας Ντίτερ Γκράουμαν ( στη φωτό με τη Μέρκελ), φέρεται να εκφράζει τη λύπη του ενώ προβλέπει δυσκολίες συνεργασίας της ελληνικής με την γερμανική κυβέρνηση :”Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι μετέχουν στο ελληνικό υπουργικό συμβούλιο υπουργοί αυτού του κόμματος.

Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο για κάθε γερμανική κυβέρνηση να διαπραγματεύεται με την ελληνική κυβέρνηση”.

πηγή:koyrdistoportokali

Που είσαι Μανώλη Γλέζο, που είσαι Λάκη Σάντα;

Που είσαι Μανώλη Γλέζο, που είσαι Λάκη Σάντα;





Η σημαία που κατέβασαν Γλέζος και Σάντας.
Στα τέλη Μαΐου του 1941 είχε συμπληρωθεί ένας μήνας από την παράδοση της Αθήνας στους Γερμανούς, που ολοκλήρωναν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα με την κατάληψη της Κρήτης. Ο Μανώλης Γλέζος (9/9/1922) και ο Λάκης Σάντας (22/2/1922) ήταν δύο νεαροί φοιτητές, που δάκρυζαν, όπως και χιλιάδες Αθηναίοι, βλέποντας τη γερμανική σβάστικα να κυματίζει στην Ακρόπολη. Το χιτλερικό σύμβολο προκαλούσε την ελληνική υπερηφάνεια. Έπρεπε, λοιπόν, να κατέβει… 

Το παράτολμο σχέδιο γεννήθηκε στο μυαλό τους ένα ανοιξιάτικο σούρουπο στο Ζάππειο, καθώς αντίκριζαν την Ακρόπολη και στρώθηκαν στη δουλειά για να το υλοποιήσουν. Πήγαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη και διάβασαν ό,τι σχετικό με τον Ιερό Βράχο. Στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια ανακάλυψαν όλες τις σπηλιές και τις τρύπες της Ακρόπολης. Γρήγορα, αντιλήφθηκαν ότι η μόνη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους γερμανούς φρουρούς ήταν μέσω του Πανδρόσειου Άντρου.

Το πρωί της 30ης Μαΐου 1941, ο Γλέζος και ο Σάντας πληροφορήθηκαν από το ραδιόφωνο ότι η Κρήτη είχε πέσει. Οι Γερμανοί με προκηρύξεις κόμπαζαν για το κατόρθωμά τους. Οι δύο νέοι αποφάσισαν να δράσουν το ίδιο βράδυ. Όπλα δεν είχαν, παρά μόνο ένα φαναράκι κι ένα μαχαίρι. Η ώρα είχε φθάσει 9:30 το βράδυ. Η μικρή φρουρά της Ακρόπολης ήταν μαζεμένη στην είσοδο των Προπυλαίων και διασκέδαζε με νεαρές Ελληνίδες, που πουλούσαν τον ερωτά τους, πίνοντας μπύρες και μεθοκοπώντας.
Με άγνοια κινδύνου, πήδηξαν τα σύρματα, σύρθηκαν ως τη σπηλιά του Πανδρόσειου Άντρου και άρχισαν να σκαρφαλώνουν από τις σκαλωσιές, που είχαν φτιάξει οι αρχαιολόγοι για τις ανασκαφές. Φθάνοντας σε απόσταση ολίγων μέτρων από τον ιστό της σημαίας δεν αντιλήφθηκαν κανένα φρουρό και με γρήγορες κινήσεις κατέβασαν από τον ιστό το μισητό σύμβολο του ναζισμού. Ήταν μία τεράστια σημαία, διαστάσεων 4x2 μ. Είχαν φθάσει πια μεσάνυχτα. Οι δύο «κομάντος» δίπλωσαν και πήραν μαζί τους τη σημαία και ακολουθώντας το ίδιο δρομολόγιο απομακρύνθηκαν από την Ακρόπολη, χωρίς και πάλι να γίνουν αντιληπτοί από τους Γερμανούς, που συνέχιζαν τη διασκέδασή τους.

Με έκπληξη η γερμανική φρουρά αντιλήφθηκε νωρίς το πρωί ότι η σβάστικα έλειπε από τον ιστό. Οι γερμανικές αρχές πανικοβλημένες διέταξαν ανακρίσεις. Μόλις στις 11 το πρωί ανάρτησαν μια νέα σημαία στον κενό ιστό.
Γλέζος και Σάντας καταδικάσθηκαν ερήμην σε θάνατο, οι άνδρες της φρουράς εκτελέστηκαν, οι έλληνες διοικητές των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους, ενώ για τους φύλακες της Ακρόπολης δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.
Η υποστολή της σβάστικας από την Ακρόπολη αποτέλεσε ουσιαστικά την πρώτη αντιστασιακή πράξη στην κατεχόμενη Αθήνα, μία ενέργεια με συμβολικό χαρακτήρα, αλλά τεράστια απήχηση στο ηθικό των δοκιμαζόμενων Ελλήνων. Το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ιδρύθηκαν οι δύο μεγάλες αντιστασιακές οργανώσεις ΕΑΜ και ΕΔΕΣ.

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, ο Μανώλης Γλέζος συνελήφθη τρεις φορές από τους Γερμανούς, φυλακίστηκε και κατόρθωσε να δραπετεύσει, ενώ ο Λάκης Σάντας ξέφυγε από τους διώκτες του και κατετάγη στον ΕΛΑΣ.

πηγή:kourdistoportokali

Η CIA παρακολουθεί τα κοινωνικά δίκτυα!

Twitter, Facebook και πολλά ακόμα site παρακολουθούνται από ειδικούς της CIA.

Τα κοινωνικά δίκτυα και ειδικότερα το Twitter έχουν γίνει μεγάλη πηγή πληροφόρησης, αφού κάθε μέρα μέσα από αυτά, εκατομμύρια γράφουν εκατομμύρια μηνύματα παντός περιεχομένου.

Όπως ήταν αναμενόμενο η ποσότητα των πληροφοριών αυτών “αγχώνει” τις κυβερνήσεις και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν οτι  πρέπει να ελέγχεται από κάποιον.

Γι’ αυτό το λόγο η CIA έχει δημιουργήσει μία ειδική ομάδα η οποία αναλύει καθημερινά εκατομμύρια μηνύματα στο Twitter επιδιώκοντας μέσα από αυτά να ανακτήσει διάφορες πληροφορίες,

Κάθε μέρα οι “Ninja Librarian” όπως είναι το κωδικό όνομα της ομάδας εξετάζουν κατά μέσο όρο πέντε εκατομμύρια Tweets από όλο τον κόσμο, πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Facebook, εφημερίδες, τηλεοπτικά προγράμματα, internet Chat, τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά σε διάφορες γλώσσες και στη συνέχεια τα συγκρίνουν με πληροφορίες που δημοσιεύονται στα τοπικά μέσα και τελικά τα προωθούν στον Λευκό Οίκο για αξιολόγηση και ενημέρωση του Προέδρου.


πηγή:newsit

Φρούτα: ′Ασπίδα′ κατά των ιώσεων

Φρούτα: ′Ασπίδα′ κατά των ιώσεων

 

'Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών' παρατηρούμε πολύ συχνά να γράφεται ή να ακούγεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η σύσταση της καθημερινής κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών αποτελεί μια 'μόδα' των τελευταίων χρόνων, η οποία μπήκε στη ζωή μας όταν οι επιστήμονες παρατήρησαν πως ο δυτικός τρόπος διατροφής έχει βγάλει από την καθημερινότητά μας τα πολύτιμα συστατικά της φύσης, ενώ ταυτόχρονα έχει φέρει μαζί του πολλές χρόνιες ασθένειες. Τα τρόφιμα αυτά ωστόσο δεν είναι απαραίτητα μόνο για την πρόληψη χρόνιων ασθενειών, αντίθετα μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ σημαντικό όπλο στην καθημερινότητά μας ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα ενάντια στα κρυολογήματα! 

Η 'οικογένεια' των εσπεριδοειδών με πρωταγωνιστές, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, το πορτοκάλι, το μανταρίνι και το γκρέιπφρουτ, καθώς και άλλα εποχιακά φρούτα που έρχονται στο προσκήνιο αυτή την εποχή, όπως το ακτινίδιο και το ρόδι, αποτελούν εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C. 

Η βιταμίνη C έχει συνδεθεί με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος συμμετέχοντας στην ομαλή λειτουργία πολλών παραγόντων του ανοσοποιητικού. Τα μέχρι τώρα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως αν και η βιταμίνη C δεν μπορεί να θεραπεύσει το κρυολόγημα, εντούτοις μπορεί να δράσει προληπτικά ενισχύοντας το ανοσοποιητικό, ενώ φαίνεται πως ίσως μπορεί να συμβάλει στη μείωση του χρόνου διάρκειας του κρυολογήματος. Παράλληλα, το β-καροτένιο που βρίσκεται στα πορτοκαλί, κόκκινα και κίτρινα φρούτα φαίνεται πως επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό, ενώ η ρεσβερατρόλη η οποία βρίσκεται στα κόκκινα φρούτα φαίνεται να βελτιώνει την ανοσολογική απάντηση.
Εξασφαλίζοντας τη βιταμίνη C των φρούτων στην καθημερινότητά σας:
  • Βάλτε ποικιλία στα φρούτα. Εάν τα χειμερινά φρούτα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς, φροντίστε να έχετε ποικιλία ώστε να μη βαριέστε. Εναλλάσσετε λοιπόν στην καθημερινότητά σας φρούτα που είναι καλές πηγές βιταμίνες C, όπως πορτοκάλι, μανταρίνια, ρόδι, ακτινίδιο, γκρέιπ φρουτ.
  • Προτιμήστε τα φρέσκα ώριμα φρούτα τα οποία φαίνεται να περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες βιταμίνης C.
  • Φροντίστε να καταναλώνετε τα φρούτα σας την ώρα που τα καθαρίζετε ή τα κόβετε, εφόσον η επαφή του φρούτου με τον αέρα καταστρέφει σημαντική ποσότητα βιταμίνης C.
  • Αντίστοιχα για να προστατέψετε τη βιταμίνη του φρεσκοστιμμένου χυμού των φρούτων θα πρέπει να τον καταναλώσετε αμέσως. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε τους 100% φυσικούς φρούτων όπως το πορτοκάλι, το ρόδι και το ακτινίδιο ή κόκκινων φρούτων οι οποίοι συσκευάζονται με τέτοιον τρόπο ώστε να διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά ακέραια.
  • Τα άτομα με αυξημένες ανάγκες σε βιταμίνη C, όπως οι καπνιστές, μπορούν να επωφεληθούν από την κατανάλωση εμπλουτισμένων χυμών με έξτρα βιταμίνη C.
Πηγές.nutrimed.gr