Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Συγκλονιστικό φωτορεπορτάζ του "Antinews.gr" για τη χυδαία συγκάλυψη του λαδώματος των κομμάτων από την Siemens! - ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Συγκλονιστικό φωτορεπορτάζ του "Antinews.gr" για τη χυδαία συγκάλυψη του λαδώματος των κομμάτων από την Siemens! - ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Ο γυάλινος κόσμος



Στίχοι: Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
Μουσική: Απόστολος Καλδάρας
Πρώτη εκτέλεση: Ελευθερία Αρβανιτάκη

Άλλες ερμηνείες:
Στέλιος Καζαντζίδης
Σταμάτης Κόκοτας


Ποιος θα μου δώσει δύναμη
τον κόσμο αυτό ν’ αλλάξω,
να φτιάξω όμορφες καρδιές
μεγάλες και πονετικές,
τις σκάρτες να πετάξω;

Να σου δώσω μια να σπάσεις,
αχ βρε κόσμε γυάλινε,
και να φτιάξω μια καινούργια
κοινωνία άλληνε.

Να φτιάξω φίλο αληθινό
το φίλο να πονάει.
Τα βάσανα και οι καημοί
να λείψουνε απ’ τη ζωή
κι όμορφη να κυλάει.

Και στης γυναίκας την καρδιά
να βάλω λίγη μπέσα,
να της ανάψω μια φωτιά
να καταστρέψω την ψευτιά
που ’χει στα στήθια μέσα.

Προκήρυξη μέσω Α.Σ.Ε.Π. για 65 θέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011, 15:06
Εκδόθηκε από το Α.Σ.Ε.Π. η 1Ε/2010 προκήρυξη (Φ.Ε.Κ. 4/31.12.2010, τεύχος προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.), που αφορά στην πλήρωση 65 θέσεων εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το Φ.Ε.Κ. της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) και διανέμεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Μάρνη 8, Αθήνα), από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Α.Σ.Ε.Π. (Πουλίου 6, Αθήνα), καθώς και από τις Περιφερειακές Ενότητες και τις Περιφέρειες της χώρας.

Τα έντυπα των αιτήσεων συμμετοχής διατίθενται από τις Περιφερειακές Ενότητες και Περιφέρειες της χώρας, καθώς και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.). Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να αναζητήσουν το έντυπο της αίτησης στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π.. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει με την πάροδο της 18ης Φεβρουαρίου 2011.

Η αίτηση υποβάλλεται στο Α.Σ.Ε.Π. μόνο ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή σε φάκελο μεγέθους Α4 ή στον ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST, ο οποίος διανέμεται από τα ΕΛ.ΤΑ., στην ακόλουθη διεύθυνση: Α.Σ.Ε.Π., Αίτηση για την Προκήρυξη: 1Ε/2010, Κατηγορία: Εξειδικευμένο Επιστημονικό Προσωπικό, Τ.Θ. 14308, Τ.Κ. 115 10 ΑΘΗΝΑ.

Βίτσια

 του Δημήτρη Δανίκα

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Με όποιο δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.

Το γλέντι της παραβατικότητας αρχίζει από τα πάνω. Ολα από το ρετιρέ προέρχονται και τους πάντες εκτροχιάζουν προς την ανομία και την αυθαιρεσία. Το καλό παράδειγμα από ψηλά.
Από τη συντεχνία της Βουλής η ασυλία. Συντεχνία ο παχυλός μισθός. Από τη συντεχνία των αστών πολιτικών η διαφθορά, η διαπλοκή, η συναλλαγή και η εκλογική πελατεία η εκλεκτή. Ακόμη και η οικογενειοκρατία από εκεί αρχίζει και εκεί θριαμβεύει. Ετσι, οικογενειοκρατία στα φαρμακεία. Οικογενειοκρατία στα πανεπιστήμια. Μα το είπε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Οι νόμοι δεν εφαρμόζονται. Εκείνοι που τους ψηφίζουν, εκείνοι πρώτοι τους παραβιάζουν. Γι΄ αυτό κυριαρχεί χάος και ασυδοσία. Γι΄ αυτό ουδείς λαμβάνει σοβαρά τους νόμους. Ο καθένας για τον εαυτό του. Εθνική συνείδηση επιπέδου μύγας. Κοινωνική ευαισθησία επιπέδου παχυδερμίας. Το μνημόνιο είναι το πολυβόλο που έχει στραφεί εναντίον των πληβείων. Οι ανώτεροι, οι κυβερνώντες και τα αφεντικά διαρκώς στην ασυλία από παλιά. Κανονικά το μνημόνιο έπρεπε να πυροβολήσει την εξουσία. Ακόμη, να μάθουμε την πορεία του χρήματος κάθε πολιτικού ξεχωριστά. Ακόμη, κάποιος διαπλεκόμενος να καθήσει στο σκαμνί. Ακόμη, κάποιο σκάνδαλο επισήμως να αποκαλυφθεί. Μα πώς μπορεί μια χώρα να αλλάξει όταν η πολιτική της ελίτ παραμένει ίδια όπως πριν; Και πώς είναι δυνατόν ο ένοχος να μεταμορφωθεί σε δικαστή; Μία και μοναδική η ελπίδα για πραγματική εκσυγχρονιστική αλλαγή. Αν όλα αλλάξουν από την αρχή. Με απλά λόγια, η χώρα επειγόντως έχει ανάγκη από μια βαθιά επαναστατική τομή. Με τα ίδια μυαλά, με τους ίδιους χθεσινούς πολιτικούς, με την ίδια ασυλία και με κουκουλωμένα όλα τα προσωπικά τους δεδομένα, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει επί της ουσίας. Η πτώχευση και η χρεοκοπία είναι δομικά υλικά και χαρακτηριστικά βίτσια της ελληνικής πολιτικής εξουσίας. Θέλουν να τα αλλάξουν όλα σε βάρος του λαού, ώστε στο τέλος να μην αλλάξει τίποτε γι΄ αυτούς! 


πηγή :tovima

Ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια επικίνδυνος όσο τα ναρκωτικά



ΛΟΝΔΙΝΟ. «Είναι τα βιντεοπαιχνίδια περισσότερο εθιστικά από βαριά ναρκωτικά, όπως η κοκαΐνη και η ηρωίνη;». Αυτό είναι το ερώτημα που ταλανίζει μεγάλη μερίδα επιστημόνων στη Βρετανία. Ψυχίατροι και ερευνητές υποστηρίζουν πλέον πως ο εθισμός σε βιντεοπαιχνίδια ενέχει σοβαρούς κινδύνους στον ψυχισμό των νέων κυρίως ανθρώπων. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει και από ένα σχετικό ντοκυμαντέρ που προβλήθηκε πριν από έναν μήνα στη Βρετανία και το οποίο παρουσιάζει τα βιντεοπαιχνίδια εξίσου επικίνδυνα με την ηρωίνη. Στο ντοκυμαντέρ του ΒΒC με την ονομασία «Αddicted to Games?» (Είστε εθισμένοι στα βιντεοπαιχνίδια;) αυτά παρουσιάζονται ως μια εθιστική και άκρως επικίνδυνη ασχολία. Η απάντηση της βιομηχανίας κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών ήταν, όπως ήταν αναμενόμενο, άμεση και σκληρή, κατηγορώντας το εν λόγω ντοκυμαντέρ ότι δεν είχε καμία ουσιαστική απόδειξη και ότι τα παρουσίαζε όλα υπερβολικά.

Σύμφωνα όμως με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 3.034 νέων στη Σιγκαπούρη, το 10% των φανατικών παικτών εμφανίζουν όντως συμπτώματα σοβαρού εθισμού, με επιπτώσεις σε διάφορους τομείς της ζωής τους. Η εξάρτηση από τα βιντεοπαιχνίδια ορίζεται με βάση το «Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ενωσης», κατά το οποίο ένα άτομο ορίζεται ως εξαρτημένο όταν πληρούνται ορισμένες συνθήκες που συνδέονται με μειωμένη λειτουργικότητα στο κοινωνικό, εκπαιδευτικό και επαγγελματικό περιβάλλον. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι από αυτούς που διαγνώστηκαν αρχικά ως παθολογικοί παίκτες, το 84% εμφάνιζε τα ίδια συμπτώματα έπειτα από δύο χρόνια.

Παράλληλα, από αυτούς που δεν ήταν παθολογικοί, μόλις το 1% εμφάνισε συμπτώματα εθισμού δύο χρόνια μετά. Μερικά από τα ψυχιατρικά συμπτώματα που συνοδεύουν τους εξαρτημένους παίκτες είναι η κατάθλιψη, οι κοινωνικές φοβίες και το άγχος. Οι επιστήμονες συμβουλεύουν πως «αν είστε ένας από τους πολλούςπου έχουν αγοράσει ένα παιχνίδι και στη συνέχεια έχετε μείνει πάνω του για τουλάχιστον τρεις συνεχόμενες ημέρες, αφότου έφθασε στα χέρια σας, τότε είστε εθισμένοι». Για όλους όσοι η συνήθεια αυτή έχει γίνει τόσο κακός εθισμός, άνοιξε ήδη η κλινική απεξάρτησης βιντεοπαιχνιδιών με την επωνυμία Smith and Jones Αddiction Consultancy που εδρεύει στο Αμστερνταμ.

πηγή:tovima

Η αποδόμηση της Εθνικής Συνείδησης


 


thumbΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως. Το έχουμε γράψει πολλές φορές, ωστόσο δεν μας πειράζει να κουραστούμε επί του προκειμένου, αν διατηρούμε την ελπίδα να φανούμε χρήσιμοι. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να υπερασπίζεσαι τα προφανή. Η Ιστορία κάθε έθνους συγκροτεί αυτό που ονομάζουμε Εθνική Συνείδηση. Πάνω στις ιδιαιτερότητες κάθε λαού αναπτύχθηκε μέσα από αντιθέσεις - συγκρούσεις ο πολιτισμός.
Η ιδιαιτερότητα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του πολιτισμού μας ο Άλλος συγκροτεί τη βασική συνθήκη του αυτοπροσδιορισμού μας. Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο που να θέλει να καταργήσει το παρελθόν του ή, τέλος πάντων, να το θέσει υπό περιορισμό. Αυτή η παγκοσμίου εμβέλειας γελοιότητα που προωθείται στα ελληνικά σχολεία έρχεται ως αποτέλεσμα μιας σειράς απλουστεύσεων που προωθούνται στο όνομα μιας ομιχλώδους αντίληψης περί παγκοσμιοποίησης.

Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας πολύ απλά προωθείται μια «προοδευτική» αντίληψη που μεταφράζει τη φυσιολογική αγάπη που τρέφει κάθε πολίτης για την πατρίδα του και κατά συνέπεια για την ιστορία του ως σύμπτωμα Ρατσισμού. Αυτή η αντίληψη πριν από όλα βρήκε πρόθυμους και, ω του θαύματος, υπερκομματικούς θιασώτες, που καλύπτουν το φάσμα από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, τον Συνασπισμό, μέρος του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ έως και τους νεοφιλελεύθερους της Νέας Δημοκρατίας.

Για παράδειγμα, η ιέρεια αυτής της τάσης, η κ. Θάλεια Δραγώνα, ισχυρίζεται ότι η διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας στη μέση εκπαίδευση υποκρύπτει ρατσιστικές τάσεις («Τι είν’ η Πατρίδα μας; Ο Εθνοκεντρισμός στην Εκπαίδευση», εκδόσεις Αλεξάνδρεια, σελίδα 86).
Στο μεταξύ, τα Αρχαία Ελληνικά, ενώ ως γλώσσα διδάσκονται στα εκλεκτότερα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης σε πάμπολλες χώρες όλου του κόσμου, στην Ελλάδα αποτελούν χαρακτηριστική περίπτωση ρατσισμού. Δεν θα είμαι ευγενής: Αυτή η αλλόκοτη ανοησία, αυτός ο εξωφρενικός εξτρεμισμός κάθε λογικής, που εκτρέφεται ποιος ξέρει από ποιους κύκλους, δεν με αφήνει αδιάφορο. Όπως δεν με αφήνει αδιάφορο το ότι σε όλη τη Μακεδονία υπάρχουν διάσπαρτα και αδιαμφισβήτητα μνημεία του ελληνισμού και πρέπει να δέχομαι τις ιστορικές διαστρεβλώσεις που θέλουν τον Μεγάλο Αλέξανδρο Σκοπιανό για να νιώθω αντιρατσιστής!
Το ότι ως κοινωνία αφήσαμε την αγάπη προς την πατρίδα μας να γίνει συνώνυμο με τις πιο απεχθείς φασιστικές εκδοχές της χώρας αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιστώ τη μεγάλη της Ιστορία, το παρελθόν της, τις μικρές και τις μεγάλες της στιγμές.
Οικοδομήσαμε μια κοινωνία βλακώδη, η οποία εξορίζει τα Αρχαία Ελληνικά, πάνω στην κληρονομιά των οποίων οικοδομήθηκε και βασίζεται όλος ο σύγχρονος κυρίαρχος Δυτικός Πολιτισμός. Την αποκλειστική ευθύνη για την αγράμματη και αστοιχείωτη χώρα έχουν οι μεταπολεμικές δεξιές κυβερνήσεις, οι οποίες την ταύτισαν με τους δωσίλογους, τους μαυραγορίτες και όλους τους αλήτες που συγκρότησαν το παρακράτος της.
Από την άλλη, οι «προοδευτικές δυνάμεις» του τόπου κατάφεραν τον περίφημο άθλο να θεωρείται φασίστας όποιος δεν μιλά τη «γλώσσα του λαού». Αν δεν λες «Ιούλης» και λες «Ιούλιος», θεωρείσαι... δεξιός. Αφήνοντας τη βαρυσήμαντη πνευματική μας κληρονομιά στα χέρια των απογόνων των δωσιλόγων καταφέραμε να ταυτίσουμε τη γλώσσα και την ιστορία μας, δηλαδή το Σώμα και την Ψυχή της πατρίδας, με την πιο απεχθή εκδοχή της Ακροδεξιάς.

Ωστόσο, για την αλήθεια του θέματος, η πατρίδα ουδέποτε συγκινήθηκε για τον πραγματικό της Πολιτισμό, για την Παιδεία της. Η Αριστερά, από τη μεριά της, που διέθετε κύρος και άποψη στον πολιτισμό και την παιδεία, κατανάλωσε τα πνευματικά της αποθέματα στα φεστιβάλ, στα δωρεάν εισιτήρια θεάτρου και στις παραστάσεις… καραγκιόζη.

Εν κατακλείδι, σήμερα λανσάρεται ένα νέο μεταμοντέρνο μοντέλο που τείνει να κάνει μόδα την... αποδόμηση της «Εθνικής Συνείδησης» πάνω στο δρομολόγιο ενός είδους φιλοπατρίας, το οποίο καταλήγει στους βορβορώδεις τόπους της Ακροδεξιάς και των αποβλήτων της.

πηγή:ποντίκι

Κολοκυθόσουπα










Υλικά (για 4 άτομα):

περίπου 1 κιλό κολοκύθα πορτοκαλί, καθαρισμένη, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, στα 6
2 μεσαία καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά
2½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο, ή 1 κουτ. σούπας σκόνη
1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Παρασκευή: 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το κάρι και το μοσχοκάρυδο.

Σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα και τα καρότα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για ακόμη 2 - 3 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά.

Αφήνουμε τη σούπα να κοχλάσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μη φουσκώσει το γάλα και χυθεί. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς η κολοκύθα και τα καρότα. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε λίγα-λίγα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτοντας κάθε φορά και λίγο υγρό από την κατσαρόλα. Οσο υγρό περισσέψει το κρατάμε κατά μέρος.

Περνάμε τον πολτό από ψιλό σουρωτήρι (σινουά ή ψιλή σήτα) και τον μεταφέρουμε στην κατσαρόλα, που έχουμε εν τω μεταξύ καθαρίσει. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα, προσθέτουμε λίγο από το υγρό που κρατήσαμε στην άκρη (ή βραστό νεράκι), ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση. Αν είναι πολύ αραιή, τη βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε.

Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δοκιμάζουμε. Σερβίρουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με φρεσκοτηγανισμένους σε λίγο λάδι κύβους ψωμιού (κρουτόν).

Μικρά μυστικά για το κυριακάτικο μπάρμπεκιου



Είναι αλήθεια πως το Κυριακάτικο ψήσιμο δεν είναι γυναικεία δουλειά. Κάρβουνο, λίπη, ωμά κρέατα, πολύ καπνός, είναι καλύτερα να τα αφήσουμε στο σύντροφο μας αυτά. Είναι όμως άκρως γυναικεία δουλειά η αποκάλυψη των μυστικών για ένα τέλειο μπάρμπεκιου.
Συμβουλέψτε τον να μην βάζει ποτέ το κρέας σε ανοιχτή φωτιά με κατακόκκινα κάρβουνα. Μία φλόγα που καίει είναι αποτέλεσμα ατελούς καύσης, η φωτιά θα αποχρωματίσει το κρέας και θα το κάνει κάρβουνο, με αποτέλεσμα να μαυρίσει από έξω και να μην ψηθεί σχεδόν καθόλου από μέσα. Το κρέας σας θα ψηθεί καλά όταν τα κάρβουνα σας έχουν μαύρο χρώμα. Μην γυρνάτε ποτέ το κρέας με πιρούνι, η πιρουνιές πάνω στην σάρκα θα την κάνουν να χάσει τους χυμούς της και να γίνει το κρέας σκληρό και στυφό. Μία σπάτουλα είναι ιδανική για να κάνει αυτή τη δουλειά. Και για το τέλος, μην ξεχνάτε να προσθέτετε τις σος λίγο πριν βγάλετε τα κρέατα σας από τη φωτιά, έτσι θα πάρουν γεύση και δεν θα κινδυνέψουν να σας καούν.

πηγή:newsbomb

Κινώντας μια BMW με ένα ...κινητό Nokia!

Ποιος James Bond;

Αν και νομίζαμε πως τα έχουμε δει όλα στo CES σε ό,τι αφορά τα smartphones, ο ιστότοπος Symbian World απέδειξε πως ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

H Νοkia Asia συνέδραμε στην προσπάθεια δύο Κίνεζων coders, του An Jiaxuan και ενός φίλου του, και όλοι μαζί κατάφεραν να βάλουν μία εφαρμογή στο Nokia C7 η οποία μπορεί να ελέγξει μία BMW σειρά 1, από απόσταση.  


Η όλη προσπάθεια επισήμως προετοιμάσθηκε μέσα σε μόνο 20 ημέρες.   


H παρακάτω επίδειξη του βίντεο μπορεί να πείσει και τους επίδοξους James Bond!

 

Αποκάλυψη: Η πρώτη τετρακίνητη Ferrari! (video)

Ferrari



Τέλος στη φημολογία δίνει η Ferrari δημοσιεύοντας τις πρώτες φωτογραφίες της FF, του πρώτου τετρακίνητου μοντέλου που έχει κατασκευαστεί στην ιστορία της ιταλικής εταιρίας. Η ονομασία της FF προκύπτει από τα αρχικά των λέξεων Ferrari Four αφού εκτός από την τετρακίνηση στο εσωτερικό υπάρχει διάταξη 2+2. Η FF θα αντικαταστήσει την 612 Scaglietti και η παρθενική της επίσημη εμφάνιση στο κοινό θα γίνει στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το αμάξωμα έχει σχεδιαστεί από τον πασίγνωστο οίκο Pininfarina και αποτελεί μία μίξη στοιχείων από τις 458 Italia, California και 599 GTB Fiorano. Δίχως αμφιβολία εδώ έχουμε να κάνουμε με μία ξεχωριστή Ferrari που το shooting brake σχήμα της σε συνδυασμό με τα 4,907 m μήκους της δημιουργούν ένα πρακτικό εσωτερικό. Για την ακρίβεια η FF είναι η πιο πρακτική Ferrari που θα μπορεί κανείς να αποκτήσει αφού διαθέτει 450 lt για τις αποσκευές (800 lt με πεσμένα τα πίσω καθίσματα).



Το ολοκαίνουργιο πλαίσιο της FF (που συνολικά ζυγίζει 1.790 kg) συνδυάζεται με μαγνητικά αυτορυθμιζόμενα αμορτισέρ και με κεραμικά δισκόφρενα της Brembo. Άλλωστε χρειάζονται κάτι παραπάνω από δυνατά φρένα για να σταματήσει ένα supercar που «πιάνει» τα 0-100 km/h σε 3,7 sec και το κοντέρ του μπορεί να «δείξει» τα 335 km/h. Φυσικά, για τις καυτές επιδόσεις ευθύνεται ο V12 κινητήρας των 6,2 lt που βρίσκεται στον εμπρός άξονα και αποδίδει 660 PS με την ροπή να αγγίζει τα 70 kgm.

Ένα διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο με 7 σχέσεις μεταφέρει την ισχύ στους τέσσερις τροχούς. Η μέση τυποποιημένη κατανάλωση είναι 15,4 lt/100km ενώ οι εκπομπές CO2 είναι ανάλογες ενός supercar και φτάνουν τα 360 g/km. Περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες που να δείχνουν το εσωτερικό θα δημοσιευθούν προσεχώς και όσο πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης της ελβετικής έκθεσης. Για αυτό μείνετε συντονισμένοι στο «Car+Speed»!

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας:
Σε διάταξη V12
Χωρητικότητα: 6.262 cc
Ισχύς: 660 PS/8.000 rpm
Ροπή: 69,6 kgm/6.000 rpm
Διαστάσεις: 4.907x1.953x1.379 mm
Βάρος: 1.790 kg
Κατανομή: 47/53 εμπρός/πίσω
0-100 km/h: 3,7 sec
Τελική ταχύτητα: 335 km/h
Μέση τυποποιημένη κατανάλωση: 15,4 lt/100 km
Εκπομπές CO2: 360 g/km









πηγή:protothema

Σαντορίνη - Βίντεο - Νέα από τις Κυκλάδες , KykladesNews.gr

Μύρισε … άνοιξη !

Πολύ rock o Αντώνης, έσβησε τη φλόγα αφού προηγουμένως έστησε το άγαλμα στον ιδρυτή της, αποδέχθηκε την παραγραφή σκανδαλών και νομίζει ότι . .. μύρισε άνοιξη.
 
πηγή:greki

“Σύντροφοι, τι δωμάτια να σας κλείσω;

Μπεν Αλί (ανατραπείς Πρόεδρος της Τυνησίας), προς Ιπποκράτους: “Σύντροφοι, τι δωμάτια να σας κλείσω; Με θέα θάλασσα ή με θέα βουνό; Σας προτείνω Σουίτες με θέα πισίνα!”


 Γράφει ο Δευκαλίων

Τελειώνοντας την αναφορά μας στα οικονομικά αίτια που διαμόρφωσαν τους κοινωνικούς και πολιτικούς όρους της εξέγερσης της Τυνησίας, συνοψίζουμε τα κυριότερα συμπεράσματα:
1.                         Η Τυνησία ήταν μία χώρα πρότυπο, κατά την συλλογιστική του νεοφιλελευθερισμού, αφού τα κυριότερα -κατά τον χωροφύλακα του ΔΝΤ- δημοσιονομικά μεγέθη, όπως το Δημόσιο Έλλειμμα, το Χρέος και το ΑΕΠ, παρουσίαζαν τα μεν σαφέστατη πτωτική τάση, ενώ το δεύτερο μεγάλωνε κάθε χρόνο.
2.                         Παρ’ όλο που η Τυνησία, σύμφωνα με τα κριτήρια του ΔΝΤ, κατατάσσονταν στις ανεπτυγμένες οικονομίες, στη βάση του κοινωνικού εποικοδομήματος η ανεργία και κατά συνέπεια η φτώχεια και η εξαθλίωση, διέλυαν τον κοινωνικό ιστό και καθημερινά έθεταν τα θεμέλια μίας βίαιης κοινωνικής εξέγερσης.
3.                         Τα αίτια της ανεργίας και ευλόγως της αυξανόμενης φτώχιας και εξαθλίωσης, πρέπει να αποδοθούν στους μηχανισμούς του νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου, το οποίο διανέμει τον παραγόμενο πλούτο ανισομερώς, προς όφελος των κυριάρχων οικονομικά και πολιτικά τάξεων.
4.                         Το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο, για ακριβώς αυτούς τους λόγους (αυξανόμενη φτώχια και εξαθλίωση), είναι καταδικασμένο να ηττάται σε όλο και περισσότερα πεδία και όσο η διεθνής οικονομική κρίση θα εντείνεται.
Η σκέψη και ενόραση όλων των πατριωτικών δυνάμεων σε κάθε χώρα, πρέπει σήμερα -εκτός από την ενασχόληση με την καθημερινή πολιτική πάλη εναντίον των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού- να προβληματίζεται για το οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο της μετά –νεοφιλελεύθερης εποχής. ...
Για εμάς, η δόμηση μίας αξιόπιστης πολιτικής πρότασης για το οικονομικό-κοινωνικό μοντέλο της μετά-νεοφιλελεύθερης εποχής, είναι και το πιο σημαντικό πολιτικό διακύβευμα, το οποίο θα πείσει την καταρρέουσα πολιτικά οικονομικά και κοινωνικά μεσαία τάξη, ότι πρέπει να συστρατευθεί με τα λαϊκά στρώματα για να αλλάξει δραστικά το μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης.
Αλλιώς ελλοχεύει ο κίνδυνος π.χ. να ανατραπεί ο Γιώργος Παπανδρέου και να αντικατασταθεί από τον Φίλιππο Πετσάλνικο (ο ανατραπείς Πρόεδρος της Τυνησίας Μπεν Αλί αντικαταστάθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής που είχε όμως διοριστεί από τον Μπεν Αλί). Δηλαδή αγώνες και θυσίες να πάνε χαμένα.
Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και προς τις δύο κατευθύνσεις.
Θα αποκαλύπτουμε καθημερινά τις αντιφάσεις, την υποκρισία και τα αδιέξοδα της πολιτικής σας. Θα προσπαθούμε, με τις μικρές μας δυνάμεις, να συνεισφέρουμε στον διάλογο για την νέα μετά-νεοφιλελεύθερη εποχή.
Μόνο με αυτή την λειτουργία όλων των πατριωτικών δυνάμεων, πολύ σύντομα θα πληροφορηθούμε ότι ο Μπεν Αλί (ανατραπείς Πρόεδρος της Τυνησίας), θα απευθυνθεί προς την Ιπποκράτους: «Σύντροφοι, τι δωμάτια θέλετε να σας κλείσω;
Με θέα θάλασσα ή με θέα βουνό; 
Σας προτείνω Σουίτες με θέα πισίνα!»
 
πηγή:στοχασμος-πολιτικη

Πράσινα άλογα και πράσινη ύφεση

Image and video hosting by TinyPic
Η πράσινη ανάπτυξη όπως την έχει φανταστεί ο επικοινωνιόπληκτος πρωθυπουργός περιλαμβάνει φανφαρονικές εξαγγελίες για επενδύσεις μαμούθ στις ΑΠΕ και την ίδια ώρα τη διάλυση των συγκοινωνιών ακόμα και των πιο φιλικών στο περιβάλλον όπως ο σιδηρόδρομος.

Χωρίς λεπτομέρειες, αλλά με ασυγκράτητη μεγαλοστομία και αερολογία ο πρωθυπουργός εξήγγειλε χτες από την Κοζάνη «επένδυση φωτοβολταϊκού σταθμού, πολύ μεγάλου βεληνεκούς, που θα συνδυαστεί με τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων στην περιοχή». Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα είναι σε θέση να παράγει ...

 ηλεκτρική ενέργεια ισχύος 200 MW, μεγαλύτερη από οποιοδήποτε φωτοβολταϊκό πάρκο λειτουργεί μέχρι σήμερα σε όλο τον κόσμο.

Αλίμονο. Η μικρή και αγρίως χειμαζόμενη από την κυβέρνησή του και την τρόικα Ψωροκώσταινα πρέπει να διαθέτει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο το οποίο βεβαία θα δημιουργηθεί χάρη στα ευγενικά αισθήματα κάποιου φιλάνθρωπου στρατηγικού επενδυτή από την Εσπερία. Από την άλλη υπάρχει πάντα η περίπτωση να έχουμε να κάνουμε με επένδυση τύπου Κατάρ – σήμερα είναι, αύριο το πρωί δεν είναι. Αυτό προς το παρόν δεν το ξέρουμε.

Την ίδια ώρα οι αστικές συγκοινωνίες στο επιβαρυμένο από τους αέριους ρύπους και το κυκλοφοριακό λεκανοπέδιο μετατρέπονται σε είδος πολυτελείας μέσα από τις τεράστιες αυξήσεις εισιτηρίων και την διακοπή ή συγχώνευση δρομολογίων τροφοδοτώντας ένα ακόμη κίνημα «Δεν πληρώνω», αυτό των επιβατών που αποφάσισαν να διεκδικήσουν τον χαρακτήρα του δημόσιου αγαθού που παρέχεται δωρεάν για τα μέσα μαζικής μεταφοράς ακολουθώντας το παράδειγμα των επιβατών της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον η κυβέρνηση καταργεί δρομολόγια του ΟΣΕ που θεωρεί ζημιογόνα αλλά και τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου ακόμα κι αν αυτά χρηματοδοτήθηκαν με κοινοτικά κονδύλια για τη συντήρησή τους.

Ιδού τα «πράσινα» κατορθώματα της κυβέρνησης: Με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης και Ευαγγελία Αμανατίδου – Πασχαλίδου σημειώνουν ότι η «η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του ν. 3891/10 που αφορά τον Ο.Σ.Ε., προχώρησε ήδη στη δραστική περικοπή δεκάδων περιφερειακών δρομολογίων και στην ανακοίνωση της συρρίκνωσης κατά 2/3 του σιδηροδρομικού δικτύου. Σε αυτό συμπεριέλαβε και το τμήμα Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας, στο οποίο μάλιστα έγιναν πρόσφατα έργα ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής από Κοινοτικούς και Εθνικούς πόρους ύψους 75 εκ. ΕΥΡΩ»!

Γνωρίζει η κυβέρνηση ρωτούν οι βουλευτές ότι «παραβιάζει τον ευρωπαϊκό κανονισμό συγχρηματοδοτούντων έργων με την κατάργηση του σιδηροδρομικού δικτύου Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας, στο οποίο έγιναν πρόσφατα έργα ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής από Κοινοτικούς και Εθνικούς πόρους ύψους 75 εκ. ΕΥΡΩ, γεγονός το οποίο θα επισύρει μια σειρά από πρόστιμα σε βάρος της χώρας»;

Για το τι συμβαίνει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες με τις περιφερειακές γραμμές και δρομολόγια οι δύο βουλευτές αναφέρουν:

«Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, όμως, περιλαμβάνουν και διατηρούν αυτό που έχει καθιερωθεί να λέγονται «περιφερειακές» (regional) ή «επαρχιακές» (rural) γραμμές. Στο πλαίσιο, μάλιστα, μιας υγιούς, ισορροπημένης και κυρίως κοινωνικά προσανατολισμένης πολιτικής μεταφορών, οι σιδηροδρομικές εταιρείες λειτουργούν επιχορηγούμενες από το δημόσιο. Η κρατική αυτή επιχορήγηση αφορά και τα περιφερειακά δρομολόγια.

Ενδεικτικά τονίζουμε ότι, οι κρατικοί Γερμανικοί σιδηρόδρομοι (DB) επιδοτούνται με περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για να εκτελούν περιφερειακά δρομολόγια.

Οι 100% κρατικοί Αυστριακοί σιδηρόδρομοι επιδοτούνται με πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως από τη κυβέρνηση για περιφερειακά δρομολόγια.

Οι Σιδηρόδρομοι της Δανίας (DSB), από όπου κατάγεται ο κ. Π. Τόμσεν της τρόικας, επιδοτούνται με 600 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (με δίκτυο σε μέγεθος αντίστοιχο του ΟΣΕ)».

Βέβαια, ό,τι και να λέει ο πρωθυπουργός η διεθνής γνώση κι εμπειρία λέει ότι ΔΝΤ και ανάπτυξη δεν πάνε χέρι χέρι. Με καμία κυβέρνηση όμως. Επομένως ποια «πράσινη» ανάπτυξη. Μάλλον «πράσινη» ύφεση είναι αυτό που εφαρμόζει....

Το Μαρικάκι από το "Ποντίκι" μοντάζ "Γρέκι"

Οι μετρ του σκακιού «χρησιμοποιούν διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου»




Στο γιαπωνέζικο σκάκι «σόγκι», οι επαγγελματίες παίκτες αξιοποιούν περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου από τους ερασιτέχνες παίκτες, και καταφέρνουν έτσι να μεγιστοποιήσουν τη διαίσθηση, το σχεδιασμό κινήσεων και την αντίληψη των θέσεων στη σκακιέρα, δείχνει μελέτη στο περιοδικό Science.

Για τις ανάγκες της μελέτης, πεπειραμένοι και άπειροι παίκτες του σόγκι τοποθετήθηκαν σε μαγνητικό τομογράφο (fMRI) και κλήθηκαν να φανταστούν τις επόμενες κινήσεις τους στη σκακιέρα, αναφέρει το AFP.

Παρακολουθώντας τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο των παικτών, οι ερευνητές αναγνώρισαν δύο περιοχές που παρουσίαζαν αυξημένη δραστηριότητα στους επαγγελματίες παίκτες, όχι όμως και τους ερασιτέχνες.

Η πρώτη είναι το προσφηνοειδές λοβίο του βρεγματικού λοβού, μια περιοχή που σχετίζεται με τη δημιουργία νοερών εικόνων, την αντίληψη του χώρου, την ενδοσκόπηση και την επεισοδιακή μνήμη, η οποία αφορά γεγονότα.
Το προσφηνοειδές λοβίο βρέθηκε να ενεργοποιείται όταν ο παίκτης είχε όσο χρόνο ήθελε για να σκεφτεί την επόμενη κίνησή του. Αυτό παρατηρήθηκε και στους ερασιτέχνες του σόγκι, πολύ περισσότερο όμως στους επαγγελματίες.

Οι μετρ του παιχνιδιού φαίνεται ότι πλεονεκτούν ειδικά κάτω από πίεση χρόνου, έδειξε το πείραμα: όταν έπρεπε να σκεφτούν γρήγορα τις επόμενες κινήσεις τους, οι επαγγελματίες παίκτες εμφάνισαν ενεργοποίηση μιας άλλης περιοχής, του κερκοφόρου πυρήνα στο κέντρο του εγκεφάλου.
H περιοχή αυτή πιστεύεται ότι σχετίζεται με τη μάθηση και τη μνήμη, ειδικά την αυτοβιογραφική μνήμη.
Στους άπειρους παίκτες, η περιοχή αυτή παρέμενε σιωπηλή στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο Δρ Ζιαοχόνγκ Γουάν, επικεφαλής της μελέτης στο Ινστιτούτο Επιστήμης Εγκεφάλου (τμήμα του ιαπωνικού ερευνητικού οργανισμού RIKEN), θεωρεί ότι η πολυετής ενασχόληση των παικτών με το γιαπωνέζικο σκάκι διευκολύνει τη συνεργασία ανάμεσα στο προσφηνοειδές λοβίο και τον κερκοφόρο πυρήνα.

Χάρη στην ανάπτυξη των κατάλληλων νευρικών κυκλωμάτων ανάμεσα στις δύο περιοχές, οι μετρ του σκακιού μπορούν να σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους γρήγορα, αυτόματα και αβίαστα.

Με άλλα λόγια, οι κορυφαίοι παίκτες λαμβάνουν στρατηγικές αποφάσεις διαισθητικά: «Το να λειτουργεί κανείς διαισθητικά σημαίνει ότι η ιδέα για μια κίνηση [στο παιχνίδι] παράγεται γρήγορα και αυτόματα χωρίς συνειδητή αναζήτηση» γράφουν οι ερευνητές.
«Η διαισθητική αυτή διαδικασία συμβαίνει συχνά στους εξπέρ, και επομένως είναι διαφορετική από την έμπνευση, η οποία συμβαίνει λιγότερο συχνά και πιο απρόβλεπτα».
 
  πηγή :tanea.gr

Αεροπλάνο-τηλεσκόπιο εντόπισε νεογέννητα άστρα

Την πρώτη του επίσημη αποστολή ολοκλήρωσε με επιτυχία το SΟFΙΑ, ένα τηλεσκόπιο που ερευνά στο υπέρυθρο του φάσματος και είναι εγκατεστημένο σε ένα αεροσκάφος Βoeing 747. Η ΝΑSΑ αποφάσισε να δημιουργήσει αυτό το εναέριο διαστημικό παρατηρητήριο ώστε να ξεπεράσει τους διαφόρους παράγοντες (σκόνη, νέφη, υδρατμούς κ.ά.) που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα της Γης και εμποδίζουν τη διαστημική παρατήρηση.
Βασική επιδίωξη των επιστημόνων είναι να χρησιμοποιήσουν το SΟFΙΑ (Στρατοσφαιρικό Παρατηρητήριο για την Υπέρυθρη Αστρονομία) για να μελετήσουν κοσμικά φαινόμενα όπως ο σχηματισμός άστρων και πλανητών καθώς και η εξαφάνιση ύλης μέσα σε μαύρες τρύπες.
Στην πρώτη αποστολή το τηλεσκόπιο κατάφερε να καταγράψει εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες από το νεφέλωμα του Ωρίωνος,(φωτογραφία: στην πρώτη εικόνα το νεφέλωμα όπως φαίνεται στο ορατό φως και στις υπόλοιπες δύο όπως φαίνεται στο υπέρυθρο ) το οποίο βρίσκεται στις νότιες περιοχές του αστερισμού του Ωρίωνος και αποτελεί ένα εργοστάσιο παραγωγής άστρων. Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία: το νεφέλωμα καλύπτεται από πυκνά νέφη σκόνης τα οποία αλλοιώνουν τις εικόνες που καταγράφει ένα τηλεσκόπιο και με το SΟFΙΑ κατάφεραν τελικά να ξεπεράσουν αυτό εμπόδιο. Οι επιτελείς της αποστολής αναφέρουν ότι το τηλεσκόπιο κατέγραψε πλήθος νεογέννητων άστρων, η μελέτη των οποίων θα αποκαλύψει σημαντικά στοιχεία στους επιστήμονες.

Πηγή: pyles.tv

Πως να βγάλετε τον λεκέ από κρασί

 Λερωθείτε άφοβα με το αγαπημένο σας ποτό.
Είναι αλήθεια, υπάρχουν δεκάδες tips και κοινά μυστικά για τους δύσκολους λεκέδες στα ρούχα. Ακόμα μεγαλύτερη φήμη έχουν οι μαγειρικοί λεκέδες. Σοκολάτα, καφές, κρασί. Aχ, αυτό το κρασί. Ο τρόμος και ο φόβος κάθε μαγείρισσας μετά από ένα εορταστικό δείπνο είναι οι λεκέδες από κρασί στα τραπεζομάντιλα και τις ατομικές υφασμάτινες πετσέτες της.
Είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγεί το λινό σας τραπεζομάντιλο από κρασί, αλλά ποτέ ακατόρθωτο. Αν ο λεκές είναι παλιός και σκληρός, δοκιμάστε να περάσετε το τραπεζομάντιλο σας με λίγο γλυκερίνη, πριν το βάλετε στο πλυντήριο. Εναλλακτικά της γλυκερίνης, θα μπορούσατε να βουτήξετε τον λεκέ σε λίγο γάλα και μετά ξεβγάλετε με σαπούνι και νερό. Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλετε λίγο αλάτι στον λεκέ και λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού, το αφήνετε για 1-2 ώρες και το βάζετε για πλύση. Ποτέ δεν θα φανείτε πιο δυνατή μπροστά σε ένα λεκέ από κρασί.

Πηγή: Queen.gr

Κάντε τη μπουγάδα σας οικολογική

 Θα χρειαστείτε: σαπούνι Μασσαλίας, νερό, κουζίνα (το μάτι της), μια ανοξείδωτη κατσαρόλα, αιθέριο έλαιο, μαγειρική σόδα.
Πέρα από τα βιολογικά απορρυπαντικά -και παντός είδους καθαριστικά- που μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα μπορείτε, επίσης, να φτιάξετε το δικό σας απορρυπαντικό με το οποίο δε θα βλάψετε διόλου τη φύση. Για πλύσιμο στο πλυντήριο βάλτε σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα κρύο νερό και 1/10 της ποσότητας του νερού σαπούνι Μασσαλίας και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά ώσπου να λιώσει το σαπούνι. Καθώς το μείγμα θα κρυώνει προσθέστε 5 ml αιθέριο έλαιο με το άρωμα της προτίμησής σας και έτοιμο το home made απορρυπαντικό. Για πλύσιμο στο χέρι αναμείξτε 2 μέρη (ανάλογα με την ποσότητα του νερού) σαπουνιού Μασσαλίας, ένα μέρος βόρακα (που θα βρείτε στο φαρμακείο) και 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου.
tip: Φρέσκος χυμός λεμονιού αραιωμένος σε νερό είναι ένα εξαίσιο λευκαντικό για τα ρούχα σας.

Πηγή: Queen.gr

Ο Άκης, η πρώην σύζυγος και η εταιρία τους

 Με αποκλειστικό άρθρο το
newsbomb.gr αναφέρεται στο
πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
'Ακη Τσοχατζόπουλο,στην πρώην
σύζυγό του και στην εταιρεία τους.



Το 1989 – όταν έσερναν στο Ειδικό Δικαστήριο τον Α. Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά – η πρώην σύζυγός του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γερμανίδα Γκούντρουν Μολντενχάουερ με τη βοήθεια του συζύγου της έστηνε την αναπτυξιακή εταιρία με την επωνυμία «Medittera».
Σκοπός της εταιρίας η εκμετάλλευση ακινήτων στην Ελλάδα και η πώλησή τους σε ξένους. Μόνο που η έκταση έκανε τις δουλειές της η κα Γκούντρουν ήταν μία πανέμορφη βουνοπλαγιά (κατεπειγόντως αποχαρακτηρισμένη δασική έκταση την εποχή εκείνη ) στον πανέμορφο Κόρφο Κορινθίας.
Με τη συνεργασία ξένων μεσιτών ερχόντουσαν τα σαββατοκύριακα ζευγάρια Ελβετών, Αυστριακών, Γερμανών και τους περίμενε η κα υπουργού για να τους δείξει την έκταση που θα τους πουλούσε κι αμέσως μετά στο γειτονικό Σοφικό τους περίμενε ο συμβολαιογράφος της «Medittera» κι ετοίμαζε τα σχετικά προσύμφωνα αγοράς μεταξύ της κας Γκούντρουν και των πελατών της.
Κομμάτι από την έκταση κράτησε και η ίδια κα Γκούντρουν Μολντενχάουερ, όπου ανέγειρε και το δικό της εξοχικό για να περνάει εκεί με τον κ.’Ακη κάποια σαββατοκύριακα.
Ήδη στην περιοχή αυτή υπάρχουν 30 εξοχικές επαύλεις, και πλέον έχει ονομαστεί ελβετικό χωριό.
Να σημειωθεί ότι ο κ. ‘Ακης Τσοχατζόπουλος ήταν από τους υπουργούς της οικουμενικής κυβέρνησης, μετά το βρώμικο ‘89 και βεβαίως ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ της εποχής με το γνωστό τότε σύστημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».
Τα στοιχεία προέρχονται από άνθρωπο ο οποίος συνεργαζόταν τότε με την κα Γκούντρουν και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, γιατί υπάρχουν και σχετικές φωτογραφίες που επαληθεύουν τις αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr