Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Το νόημα της ζωής σε πέντε φράσεις




Perierga.gr - Το νόημα της ζωής σε πέντε φράσεις
H Bronnie Ware είχε μια δίψα για τη ζωή από τη στιγμή που γεννήθηκε. Σαν παιδί, ήταν το μαύρο πρόβατο της οικογένειας καθώς είχε αποκτήσει μια διαφορετική αντίληψη για τη ζωή.
Η επαγγελματική της ζωή ανάστατη, νομαδική, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Από καλλιεργητής λαχανικών στη Μέση Ανατολή, μπαργούμαν σε τροπικά νησιά…διευθύντρια τράπεζας.
Η Bronnie δεν φοβήθηκε ποτέ τις αλλαγές, βρήκε το δρόμο της αυτόν της φιλοσοφίας όπου κάθε άνθρωπος εάν κάνει ευχάριστα πράγματα τότε βρίσκει την πραγματική γαλήνη μέσα του, όπως λέει η ίδια.
Παραμένει ευγενής χωρίς να χάνει την πίστη της προς τον συνάνθρωπο μοιράζοντας τις εμπειρίες της μαζί μας.
Για αρκετά χρόνια εργάστηκε σε οίκους ευγηρίας. Ήταν ο τελευταίος σταθμός των ανθρώπων λίγο πριν το θάνατο. Όπως λέει μοιραζόταν πολλά μαζί τους τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής τους.
Η Bronnie θεωρεί ότι οι άνθρωποι ωριμάζουν όταν έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο. Αρνητικά συναισθήματα κυριεύουν το περισσότερο κόσμο φόβος, θυμός, τύψεις ωστόσο κάθε άνθρωπος προσπαθεί να βρει τη γαλήνη λίγο πριν φύγει από τη ζωή.
Συνομιλώντας μαζί τους πέντε είναι τα κύρια πράγματα για τα οποία λυπόντουσαν και μας τα παρουσιάζει.
1. Μακάρι να είχα το θάρρος να ζήσω τη ζωή μου όπως ήθελα και όχι όπως μου επέβαλαν
Αυτό το λένε οι περισσότεροι άνθρωποι όταν συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους έχει σχεδόν τελειώσει και κοιτούν στο παρελθόν είναι εύκολο να δουν πόσα όνειρα έμειναν ανεκπλήρωτα Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εκπλήρωσαν ούτε τα μισά από όσο είχαν ονειρευτεί.
Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να προσπαθήσετε να εκπληρώσετε μερικά από τα όνειρά σας στην πορεία. Από τη στιγμή που αρρωστήσεις είναι πολύ αργά. Η υγεία φέρνει μια ελευθερία που πολύ λίγοι συνειδητοποιούν, έως ότου έρθει ο καιρός και δεν την χάνουν.
2. Μακάρι να μην εργαζόμουν τόσο σκληρά
Αυτό το λένε κυρίως άνδρες ασθενείς. Είναι όλοι αυτοί που δεν πρόλαβαν να χαρούν τα παιδιά τους, δεν κατάφεραν να τα πάρουν μια αγκαλιά, να τα μεγαλώσουν, να χαρούν την εφηβεία τους. Είναι όλοι αυτοί που δεν έψαξαν αγάπη από το σύντροφό τους.
Η Bronnie από την πλευρά της μας συμβουλεύει να απλοποιήσουμε τον τρόπο ζωής μας κάνοντας συνειδητές επιλογές στην πορεία. Δημιουργώντας περισσότερο χώρο στη ζωή σας, γίνεστε πιο ευτυχισμένοι και πιο ανοικτοί σε νέες ευκαιρίες.
3. Μακάρι να είχα το θάρρος να εκφράσω τα συναισθήματά μου
Πολλοί άνθρωποι δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους, προκειμένου να διατηρήσουν ισορροπίες με τους άλλους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είμαστε μέτριοι ως οντότητες. Υπάρχουν πολλές ασθένειες που σχετίζονται με την πικρία και τη δυσαρέσκεια.
Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις αντιδράσεις των άλλων. Ωστόσο όταν αλλάζετε τον τρόπο επικοινωνίας μιλώντας ειλικρινά, θα θέσετε τις σχέσεις σε ένα εντελώς νέο και υγιές επίπεδο.
4. Μακάρι να είχα διατηρήσει επαφή με τους φίλους μου
Συχνά δεν συνειδητοποιούμε τα πραγματικά οφέλη της φιλίας. Ο πολυάσχολος τρόπος ζωής φθείρει τη φιλία. Αυτό όμως που μένει στο τέλος είναι αυτό γι’ αυτό διαφυλάξετε την ως κόρη οφθαλμού.
5. Μακάρι να είχα αφήσει τον εαυτό μου να είναι πιο ευτυχισμένος
Πολλοί δεν είχαν αντιληφθεί μέχρι το τέλος της ζωής τους ότι η ευτυχία είναι μια επιλογή. Είχαν μείνει κολλημένοι σε παλιά πρότυπα και συνήθειες. Ο φόβος της αλλαγής τους έκανε να προσποιούνται ακόμα και στον ίδιο τους το εαυτό.
πηγή: news247.gr

Πώς να ζεσταθείς το χειμώνα, χωρίς να ανάψεις το καλοριφέρ του σπιτιού σου

 




Κλείσε για λίγο το κλιματιστικό σου (κάτι που ούτως ή άλλως επιτάσσουν οι μέρες) και δες μερικούς εναλλακτικούς και έξυπνους τρόπους για να ζεσταθείς τις χειμωνιάτικες κρύες νύχτες. Οικονομικά και υγιεινά.
Φάε, κοινωνικοποιήσου και κάνε γυμναστική: κοινώς, συνέχισε την καθημερινότητά σου, μόνο πού αυτόν το χειμώνα, κάν'το διαφορετικά.
Βγες (από το καβούκι σου)
Μπορεί τις κρύες νύχτες του χειμώνα να προτιμάς τη ζεστασιά της κουβέρτας σου από το να τρέχεις στα μπαρ και τα εστιατόρια, όμως οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο, μέσα από μια παλαιότερη μελέτη διαπίστωσαν ότι όσο παραμένεις κοινωνικά αποκλεισμένος, τόσο αισθάνεσαι κρύο στον οργανισμό σου, κυριολεκτικά. Αντίθετα, όταν περνάς ώρα με την παρέα σου η θερμοκρασία σου αυξάνεται, συγκριτικά τουλάχιστον με ένα βράδυ μοναξιάς στο σπίτι σου.
Οι ξηροί (θερμοί) καρποί
Οι ξηροί καρποί περιέχουν τα περίφημα (στον κόσμο της διαιτολογίας) "καλά" λιπαρά, τα οποία βοηθούν το σώμα να διατηρήσει την θερμοκρασία του. Οι άνθρωποι που δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα καθημερινά λιπαρά από τη διατροφή τους έχουν την τάση να νιώθουν εντονότερα το κρύο. Πρόσθεσέ τα στο γλυκό, τη σαλάτα ή το φαγητό σου μερικά καρύδια, φιστίκια ή αμύγδαλα και ζέστανε τον οργανισμό σου με τον πιο υγιεινό τρόπο.
Γυμνάσου
Δε θα το κάνεις μόνο για να παραμείνεις στα κιλά σου: Θα δεις (μακροπρόθεσμα) οφέλη και στην υγεία σου. Η γυμναστική αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να ιδρώνεις και να ζεσταίνεσαι, ενώ σε βοηθά να χειρίζεσαι καλύτερα το άγχος και το στρες.
Άνοιξε την αγκαλιά σου
Ένας ακόμη λόγος για να έρθεις κοντά με το ταίρι σου, αλλά και με τα άτομα που εκτιμάς. Εκτός από τη ζέστη που παράγεις στο σώμα σου, η αγκαλιά απελευθερώνει την οξυτοσίνη, μια ορμόνη που σε βοηθά να μειώσεις το στρες και αλλά και την πίεση του αίματος.
Πιες κάτι ζεστό
Από πράσινο τσάι και σοκολάτα βιενουά, μέχρι γαλλικό καφέ: όταν πιάσεις την τσουρουφλιστή κούπα με τα κρύα χέρια σου αισθάνεσαι ήδη την πρώτη μικρή ηδονή. Ένα ζεστό ρόφημα θα "ανεβάσει" τη θερμοκρασία σου, ενώ ταυτόχρονα, (αν δεν έχει ζάχαρη ή κρέμα γάλακτος) θα κάνει καλό και στον οργανισμό σου.
Ξεκίνα με σούπα
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί όταν αρρωσταίνει τρως κρύα σουπίτσα; Το κατ'εξοχήν αυτό χειμωνιάτικο πιάτο τρώγεται καυτό με σκοπό να ζεστάνει τον οργανισμό σου και να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το κρυολόγημα. Η σούπα βοηθάει και στην δίαιτα. Μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια έχει δείξει πώς όταν τρώμε για ορεκτικό σούπα καταναλώνουμε 20% λιγότερες θερμίδες.
Kαν΄το πικάντικο
Προσθέτοντας λίγα παραπάνω καυτερά μπαχαρικά στο φαγητό σου δε θα καταφέρεις μόνο να κάψεις τη γλώσσα σου, αλλά και να ζεσταθεί εσωτερικά. Πάρε για παράδειγμα το τζίντζερ το οποίο βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να ζεσταίνεται πιο εύκολα ο οργανισμός σου.
Κράτα τα πόδια σου ζεστά
Αν κρυώνεις την ώρα που κοιμάσαι, όσο κι αν έχεις σκεπαστεί, βάλε κάλτσες. Όταν έχει κρύο, τα πόδια ανταποκρίνονται στη θερμοκρασία περισσότερο, συνεπώς κρυώνουν πιο εύκολα. Αν φροντίσεις να τα προστατέψεις, θα δεις πού όλο το σώμα σου θα κρυώνει λιγότερο. Με διαφορά.
 
Πηγές: Huffingtonpost.com, self.com