Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012


Σχέση με κάποιον που έχει ήδη ένα διαζύγιο στο βιογραφικό του-Τι πρέπει να κάνεις

H σύγχρονη κοινωνία έχει αλλάξει κατά πολύ και δεν μπορούμε να τη συγκρίνουμε με τις παλαιότερες εποχές γιατί τα δεδομένα πλέον είναι διαφορετικά. Τα διαζύγια πλέον..
είναι μέσα στη καθημερινότητα μας και τα ακούμε να έρχονται και από τα καλύτερα σπίτια.

Σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε αναφορά, στα σημεία, που πρέπει να δώσουμε προσοχή καθώς θα βγούμε ραντεβού με ένα διαζευγμένο άντρα και την απαρχή μιας τέτοιας σχέσης.

Είναι ιδιαίτερα κοινό πλέον να υπάρχουν τέτοιες σχέσεις γιατί, μετά από ένα διαζύγιο δεν τελειώνει η ζωή, αλλά αλλάζει πορεία.

Γνωρίσατε όμως κάποιον άντρα, που έχει αρκετά κοινά στοιχεία, με εσάς, αλλά σας αναφέρει ότι είχε πρόσφατα διαζύγιο; Τι πρέπει να κάνετε;

Πρώτα από όλα δεν κάνετε αναφορές στο παρελθόν και δεν ρωτάτε πως, τι, γιατί, κτλ. για την προηγούμενη σχέση-γάμο. Δεν σας αφορά και καλό είναι να αφήσετε να γίνει αναφορά από τον ίδιο αλλά καθορίστε τα όρια εσείς. Δεν θα είναι ωραίο και για τους δυο σας να μιλάτε για τα προηγούμενα που πιθανά να είναι και τραυματικές εμπειρίες.

Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να προσέξετε είναι όταν ο άντρας έχει παιδιά. Εδώ τα πράγματα γίνονται λίγο περίεργα και το αίσθημα που τα ακολουθεί δεν είναι και ιδιαίτερα ευτυχές. Πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ ειδικά στη συμπεριφορά σας σε σχέση με τον χρόνο, που θα δαπανά με τα παιδιά του. Δεν του γκρινιάζετε για τίποτα και απλά πρέπει να είστε υπομονετικές. Είναι σημαντικό για εκείνο να νιώθει την αποδοχή από εσάς, σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα.

Συνήθως με τους ανθρώπους, που έχουν πάρει διαζύγιο, υπάρχει μια άποψη ότι, τους είναι δύσκολο να "σταυρώσουν" σχέση ή ότι είναι πολύ δύσκολοι άνθρωποι γενικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει με όλους και αυτό που πρέπει να κάνετε είναι πάτε με αργό ρυθμό τα πάντα για να μπορέσει εκείνος να αισθανθεί ασφάλεια αλλά και εσείς να τον γνωρίσετε καλύτερα.

Όλα τα παραπάνω θα βασιστούν και βοηθήσουν να αναπτυχθούν εφόσον υπάρχει καλή θέληση και γόνιμο έδαφος για διάλογο. Σεβασμός στην προσωπικότητα του συντρόφου και απόλυτη ειλικρίνεια σε ότι αφορά τα συναισθήματα.

Κράτα τη ζέστη έξω από το σπίτι σου χωρίς έξοδα και χωρίς να επιβαρύνεις το περιβάλλον!






Το καλοκαίρι ήρθε και οι θερμοκρασίες μόνο προς τα πάνω πηγαίνουν. Όπως, δυστυχώς, και τα τιμολόγια της ΔΕΗ που συνοδεύουν την εκτεταμένη χρήση των κλιματιστικών! Υπάρχουν και άλλοι, πιο οικονομικοί και πιο οικολογικοί τρόποι για να δροσιστείς μέσα στο σπίτι σου τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.


Βήμα πρώτο: Με βασικό ζητούμενο να μειωθεί η εσωτερική θερμοκρασία του σπιτιού, φρόντισε να μην αφήνεις τον ήλιο να μπαίνει "με όλο του το μεγαλείο" μέσα! Με πιο απλά λόγια, κράτα τα πατζούρια κλειστά -μισά ή ολόκληρα- ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες, όπως επίσης και τις κουρτίνες.


Βήμα δεύτερο: Ελάττωσε τη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών, ιδιαίτερα όσων εκπέμπουν πολλή ζέστη -για να μην αναφέρουμε και το πόσο ρεύμα καταναλώνουν, επίσης- για να μην επιδεινώνεις την κατάσταση. Αν έχεις επιλογή, βάλε πλυντήριο τις βραδινές ώρες και όχι το καταμεσήμερο! Επιπλέον, αν καταφέρεις να μαγειρεύεις αποβραδίς για την επόμενη μέρα, θα δώσεις ακόμη ένα σημαντικό χέρι βοηθείας στη θερμοκρασία του σπιτιού σου.

Βήμα τρίτο: Κλείσε τα φώτα. Η θερμότητα που εκπέμπουν οι λαμπτήρες παντός είδους επιβαρύνουν τη συνολική κατάσταση! Οι μέρες μεγάλωσαν οπότε πάτα τον διακόπτη ακριβώς τη στιγμή πριν αρχίσεις να σκοντάφτεις πάνω σε πράγματα και όχι νωρίτερα!

Βήμα τέταρτο: Ασφάλισε τις πόρτες και τα παράθυρα με ειδικές μονωτικές ταινίες σαν εκείνες που χρησιμοποιούμε τον χειμώνα για να μην βγαίνει έξω η ζέστη. Τώρα στόχος είναι να μην την αφήσεις να μπει μέσα.

Βήμα πέμπτο: Δροσίσου με πιο συχνά ντουζάκια. Σύντομα, όμως, και αυτά. Δεν είμαστε για να ξοδεύουμε το νεράκι! Αντίθετα με το τι σου φαίνεται λογικό, το κρύο ντους θα σε ανακουφίσει στιγμιαία, αλλά πολύ γρήγορα θα σε κάνει να νιώσεις χειρότερα. Θα δεις ότι ένα χλιαρό ντους θα σε κάνει να νιώσεις πολύ καλύτερα και για περισσότερη ώρα, λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας από το πιο ζεστό στο πιο κρύο.

Βήμα έκτο: Με δεδομένο ότι τα σκούρα χρώματα τραβούν περισσότερο τον ήλιο, άρα και τη ζέστη, πράξε αναλόγως. Και ξεκίνα με τα ριχτάρια στους καναπέδες. Μια έξυπνη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις απλά, βαμβακερά σεντόνια. Θα ξαφνιαστείς από το πόσο θα σε δροσίσει αυτή και μόνο η αλλαγή. Στην ίδια λογική, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να "ανοίξεις" λίγο το χρώμα των τοίχων σου, αν μέχρι πρότινος προτιμούσες τους πιο σκούρους τόνους.

Βήμα έβδομο: Όχι βόλτες χωρίς λόγο. Να κυκλοφορείς έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας, μόνο αν δεν μπορείς να το αποφύγεις και πάλι, να φοράς πάντα καπέλο και αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας.

Βήμα όγδοο: Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς από τη ζέστη πάρε δραστικά μέτρα. Βάλε τα σεντόνια για λίγα λεπτά στο ψυγείο και στρώσε τα αμέσως πριν ξαπλώσεις. Δεν φαντάζεσαι την απόλαυση.

Βήμα ένατο: Αν έχεις ένα μικρό budget και μπορείς να αγοράσεις κάτι, επένδυσε σε έναν ανεμιστήρα οροφής και δεν θα χάσεις. Ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα, η φρέσκια και δροσερή ατμόσφαιρα που δημιουργεί, για πολλούς είναι μονόδρομος απέναντι στο πρόβλημα της αφόρητης ζέστης.

Βήμα δέκατο: Ντύσου ελαφρά και άνετα. Δεν έχει νόημα να παραπονιέσαι για τη ζέστη αν δεν έχεις φροντίσει να ντυθείς ανάλογα. Λέγοντας "ελαφρά" εννοούμε και ως προς το ύφασμα και ως προς το χρώμα φυσικά γιατί ως γνωστόν, τα σκούρα χρώματα τραβούν περισσότερο τον ήλιο, άρα και τη ζέστη.

Βήμα ενδέκατο: Ρίξε λίγο νερό στα σημεία όπου "χτυπάει ο σφυγμός", π.χ. στον καρπό, στον αστράγαλο, στο πίσω μέρος του γόνατου ή στον αυχένα σου και θα δεις άμεση ανακούφιση. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια βρεγμένη πετσέτα ή βάζοντας 2-3 παγάκια σε ένα σακουλάκι.

Βήμα δωδέκατο: Αν πάλι θέλεις οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις το κλιματιστικό σου, φρόντισε να έχεις κάνει πριν τη σωστή συντήρηση και τον απαραίτητο έλεγχο από ειδικό ώστε να είσαι σίγουρος\η ότι λειτουργεί σωστά.

Πηγή: womenonly.gr

Διαρροή νερού! Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε!



Αν το σπίτι πλημμύρισε, θα διαπιστώσετε πολύ σύντομα ότι το νερό μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρές βλάβες και ανεπανόρθωτες ζημιές. Δυστυχώς πρέπει να δράσετε άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά ώστε η ζημιά να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην σας κοστίσει περισσότερα απ’ όσα ξέρετε ήδη ότι θα ξοδέψετε για την επιδιόρθωση.


1. Βρείτε την πηγή.
Αν η πηγή δεν είναι η… «μητέρα φύση» οπότε δεν είναι στο χέρι σας να σταματήσετε το νερό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διακόψετε την παροχή του νερού.
Αν η ζημιά βρίσκεται πριν τον κεντρικό διακόπτη νερού, επικοινωνήστε άμεσα με την ΕΥΔΑΠ έτσι ώστε να σας διακόψουν το νερό μέχρι να διορθωθεί η βλάβη.
 
2. Απομακρύνετε τα έπιπλα.
Το ένστικτό σας, σας οδηγεί να αρχίσετε αμέσως να αφαιρείτε το νερό. Αλλά το πιο σωστό πλάνο είναι να απομακρύνετε πρώτα έπιπλα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές από το χώρο για να μην ποτίσουν νερό και μεγαλώσει ο όγκος (και το κόστος) της ζημιάς. Όσο θα κάνετε αυτή τη δουλειά μην παραλείψετε να διακόψετε άμεσα την παροχή ρεύματος για λόγους ασφαλείας.



3. Απαντλήστε τα νερά.
Τώρα που από το χώρο έχουν αφαιρεθεί έπιπλα και συσκευές είναι η ώρα να αφαιρεθεί το νερό και να στεγνώσει ο χώρος. Αν η ζημιά είναι περιορισμένη μπορείτε να αφαιρέσετε τα νερά με μεγάλα σφουγγάρια, παλιές πετσέτες, σκούπες και σφουγγαρίστρες. Αν η ζημιά είναι εκτεταμένη ίσως χρειαστεί η συνδρομή της πυροσβεστικής ή κάποιου συνεργείου με αντλία. 

4. Αφαίρεση χαλιών και μοκετών.
Αν τα χαλιά μπορούν να σωθούν με στέγνωμα έχει καλώς, αλλιώς πρέπει να τα πετάξετε και μάλιστα άμεσα. Όπως και να έχει πάντως πρέπει να αφαιρεθούν άμεσα από το δάπεδο. Ακόμα και τα πλακάκια μπορούν να πάθουν ζημιά αν μείνει πάνω τους ένα βρεγμένο χαλί ή μοκέτα. Για ξύλινα πατώματα, δεν το συζητάμε, η αφαίρεσή τους μπορεί ίσως να τα σώσει, αν και δεν είναι σίγουρο.



5. Ασφάλεια σπιτιού.
Εξετάστε πολύ προσεκτικά το ασφαλιστήριο του σπιτιού. Ίσως να είστε τυχεροί και να προβλέπει κάλυψη σε περίπτωση πλημμύρας. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τραβήξτε φωτογραφίες και ζητήστε από τον υδραυλικό που θα επιδιορθώσει τη ζημιά να σας γράψει μια πλήρη αναφορά της ζημιάς, της αιτίας της και των εργασιών που θα πραγματοποιήσει.

Πηγή: fe-mail.gr

Μία χώρα εθισμένη στο μίσος...


Λίγα ιστορικά… διήμερα, σαν και αυτό της 30ης και 31ης Ιουλίου του 1920, προσφέρονται για τόσο ξεκάθαρα όσο και εκκωφαντικά συμπεράσματα, αναφορικά με το που μπορεί να ψάξει και να εντοπίσει κανείς τη γονιδιακή παθογένεια ενός λαού.Ώστε στη συνέχεια, να επιχειρήσει να εξηγήσει την εθνική κακοδαιμονία, που ανά περιόδους οδηγεί σε εθνικές τραγωδίες.

Στην προκειμένη περίπτωση, το «άγγιμα» της Ιστορίας αφορά την Ελλάδα, και θυμίζει με έντονο ύφος, πόσο… βουτηγμένη στο μίσος είναι η εθνική διαδρομή του τόπου μας. Από την Επανάσταση κιόλας, τότε που πριν ακόμη ο Αγώνας για την Ανεξαρτησία το 1821 φέρει απτά αποτελέσματα, στη χώρα είχε ξεσπάσει Εμφύλιος, που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε… επανακλείδωμα του ζυγού.

Στις 30 και 31 Ιουλίου του 1920 λοιπόν, η απόπειρα δολοφονίας του Ελευθερίου Βενιζέλου και η δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη, ήρθαν να αποδείξουν πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η εθνική κακοδαιμονία του διχασμού και της εμφύλιας αντιπαράθεσης, ήταν γονιδιακά καρφιτσωμένη στην ιστορική διαδρομή της Ελλάδας. Στο dna των Ελλήνων.

Δυο μέρες μετά την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών, που στα χαρτιά τουλάχιστον, διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για την πραγμάτωση της Μεγάλης Ιδέας, μιας Ελλάδας δυο ηπείρων και πέντε θαλασσών, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, που οπτικοποίησε στην αντανάκλαση του καθρέφτη του ηγετικού διαμετρήματός του εκείνη την ιστορική στιγμή, δέχτηκε δολοφονική επίθεση από δυο απότακτους βασιλόφρονες αξιωματικούς, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού.

Ο Κρητικός Εθνάρχης γλίτωσε, την επομένη ωστόσο, και σε αντίποινα εκείνης της απόπειρας, βενιζελικοί δολοφόνησαν στην Αθήνα τον Ίωνα Δραγούμη. Τσαλακώνοντας πρόωρα και βάναυσα, το κοινό μέλλον που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν οι Έλληνες, σε μια Ευρώπη που άρχιζε να αλλάζει.

Ο εθνικός αποπροσανατολισμός και η… θολούρα των πρωταγωνιστών εκείνης της εποχής, αποδεικνύεται από το μέλλον που ακολούθησε. Το τότε κοντινό, αλλά και το απώτερο. Από τα τραγικά λάθη που οδήγησαν στον εθνικό ακρωτηριασμό της Μικρασιατικής Καταστροφής, μέχρι την υπεράσπιση του Ίωνος Δραγούμη το 1965, από τον… Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτή η χώρα…



Πώς να κρατήσεις μαλακές τις πετσέτες σου!

Φρέσκες, μυρωδάτες, μαλακές πετσέτες όλο τον χρόνο; Μα φυσικά... Δες πώς μπορείς να το πετύχεις...
Σε ποιον δεν αρέσει να βγαίνει από το μπάνιο και να τυλίγεται σε φρέσκες, μυρωδάτες, μαλακές πετσέτες; Και αυτό ισχύει φυσικά τόσο για το μπάνιο στο σπίτι, όσο και στην παραλία. Για να το καταφέρεις αυτό, υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις, έτσι ώστε τα πλυσίματα να μην χαλάσουν την όμορφη αίσθηση που ζητάς.

1. Η αρχή, το ήμισυ του παντός. Βασική προϋπόθεση για να διατηρηθεί η ποιότητα μιας πετσέτας όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό, θα πρέπει να είναι καλή από την αρχή της. Για τον λόγο αυτό, φρόντισε να αγοράζεις καλή ποιότητα για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Πληροφοριακά, το αιγυπτιακό βαμβάκι που έχει μακρύτερη κλωστή, είναι πάντα πιο μαλακό και πιο απορροφητικό. Έτσι, ακόμη και ύστερα από πολλά πλυσίματα θα παραμείνει σε καλή κατάσταση.

2. Το πρώτο ξέβγαλμα. Πριν χρησιμοποιήσεις τις πετσέτες για πρώτη φορά πλύνε τις μια φορά, έτσι ώστε να φύγει η όποια κόλα μπορεί να έχει βάλει ο κατασκευαστής από πριν.

3. Το μαγικό ξίδι. Χρησιμοποίησε μία κούπα λευκό ξίδι σε μια πλύση μαζί με το απορρυπαντικό μία ή δύο φορές τον μήνα, έτσι ώστε να εξαφανιστούν τα κάθε λογής κατάλοιπα που μπορεί να αφήνουν στα ρούχα το σαπούνι ή το μαλακτικό. Τα κατάλοιπα αυτά μαζεύονται το ένα στρώμα πάνω από το άλλο και δημιουργούν μια άσχημη αίσθηση. Το ξίδι με τη σειρά του διαλύει τα υπολείμματα αυτά στη στιγμή, αφήνοντας τις πετσέτες μαλακές και φουντωτές.

4. Σόδα η ισχυρή. Αν έχεις αντιληφθεί ότι μια πετσέτα έχει σκληρύνει πολύ τότε βάλε στο απορρυπαντικό μισή κούπα μαγειρική σόδα και πρόσθεσε στο ξέβγαλμα μία κούπα λευκό ξίδι. Αυτό, σημείωσέ το κυρίως για τις πετσέτες παραλίας, που λόγω του αλατιού της θάλασσας παρουσιάζουν έντονα σημάδια "κοκαλώματος".

5. Αν χρησιμοποιείς στεγνωτήριο, βάλε μία μπάλα του τένις μέσα, μαζί με τις πετσέτες σου. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, έχει αποτέλεσμα. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

6. Πρόσεχε για να έχεις. Ότι και αν κάνεις όμως, θυμήσου ότι απαγορεύεται να βάζεις μία ολόκληρη πλύση πλυντηρίου μόνο με πετσέτες. Όταν βραχούν, βαραίνουν τόσο πολύ που θα κάνουν σίγουρα κακό στον κάδο του πλυντηρίου σου. Φρόντισε να τις μοιράζεις σε διαφορετικές "καζανιές" όπως έλεγαν και οι παλιές νοικοκυρές, μαζί με σεντόνια, μαξιλαροθήκες ή υφασμάτινες πετσέτες κουζίνας.

Έκθεση ζωγραφικής του Χάρρυ Κλυνν στην Παραλία Κατερίνης



Από το Γραφείο Τύπου
Την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012 και ώρα 20:00 στην αίθουσα τέχνης του... «Mediterranean VILLAGE hotel & spa» στην Παραλία Κατερίνης-Olympus Riviera, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Χάρρυ Κλυνν. Τίτλος της έκθεσης «ΑΠΟ ΤΟ 1 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 20» 20 καινούργιοι  πίνακες μεγάλων και μικρών διαστάσεων (λάδια, ακρυλικά και μεικτές τεχνικές σε καμβά) φιλοτεχνημένες από τον Χάρρυ Κλυνν την τελευταία διετία. Η έκθεση θα διαρκέσει από 1-10 Αυγούστου 2012.