Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Δοκίμασε να χαμογελάσεις








 Της Μαριτίνας Τζαβέλλα
«Την μια μονότονην ημέραν άλλη μονότονη, απαράλλακτη ακολουθεί» γράφει ο Καβάφης. Η μονοτονία είναι αυτό που ο καθένας προσπαθεί να αποφύγει στο πέρασμα του χρόνου. Τι κάνει όμως γι’αυτό;
Είναι απλό. Μπορείς να βρεις άπειρες στιγμές και λόγους μέσα στη μέρα για να χαμογελάσεις. Είσαι στο μετρό και βλέπεις τριγύρω, πρόσωπα άγνωστα σφιγμένα και ανέκφραστα ,αλλά πάντα υπάρχει μια ευχάριστη έκπληξη.
Ένα παιδάκι γύρω στα 6, ενώ καθόταν δίπλα στην μητέρα του που κρατούσε αγκαλιά τον μικρό του αδερφό  ακούγεται φωναχτά να λέει «Δεν θέλω μωρό, γιατί δεν θα ασχολείται μαζί μου η μαμά !» απάντησε στην άγνωστη κυρία που του μιλούσε.
Εκείνη τη στιγμή γύρισαν γύρω στα δέκα, πρόσωπα και ξαφνικά χαμογέλασαν. Και μετά δειλά – δειλά χαμογελούσαν ο ένας στον άλλο. Ήταν μια μικρή στιγμή που η μονοτονία  «έσπασε» και μαζί της πήρε και τις αρνητικές αγχωδεις σκέψεις απ’τα «στεγνά» πρόσωπα.
Επιστήμονες λένε πως το να χαμογελάς για μικρά πράγματα μέσα στη μέρα προσθέτει χρόνια στη ζωή σου. Το να ζεις «καλά», δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι τα πάντα σε μια αρμονία στη ζωή σου. Διότι πολύ απλά ακόμα κι αυτή την αρμονία θα την βαρεθείς και θα την καταστρέψεις μόνος σου.
Ο  άνθρωπος ως γνωστόν, είναι ένα φύσει «άπληστο» ον που εύκολα θα παρασυρθεί στη μιζέρια αν υπάρχει και πρόσφορο έδαφος που θα την επιβεβαιώνει.
Το να γελάς δεν κάνει καλό μόνο σε σένα αλλά και στους γύρω σου και αυτό σου «γυρνάει πίσω».
Το ίδιο συμβαίνει και με την γκρίνια αν πειστείς πως τίποτα δεν θα πάει καλά δεν θα δεις και τίποτα που να πηγαίνει καλά, έχεις χαράξει ήδη την πορεία της μέρας σου.
Παρά τις αντιξοότητες λοιπόν, σε μια φορμαλιστική πραγματικότητα είναι απαραίτητο να δράττουμε ή και να δημιουργούμε  μικρές αφορμές μέσα στη μέρα για να  χαμογελάμε.

Δοκιμάστε το.

πηγή:ellispoint

Η Αννούλα ...γκαλοπίζεται


Απαντώντας στον Π. Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησε στη Βουλή την κυβέρνηση ότι αυξάνει την τιμή του εισιτηρίου στις συγκοινωνίες, ο Σ. Βούγιας έκανε την εξής εκπληκτική παρατήρηση, κουνώντας μάλιστα με περίσσια δύναμη πειθούς τον δείκτη του χεριού του: Το ξέρετε ότι έχουμε το χαμηλότερο εισιτήριο στην Ευρώπη;

Αυτό όντως αποτελεί μέγιστο σοσιαλιστικό επίτευγμα. Επίτευγμα μάλιστα τις διαστάσεις του οποίου η κυβέρνηση, από υπερβολική αίσθηση μετριοφροσύνης, σπεύδει να περιορίσει με ανατιμήσεις, μην τυχόν κατηγορηθεί για υπέρμετρη κομπορρημοσύνη.

Ενα άλλο κορυφαίο σοσιαλιστικό επίτευγμα της κυβέρνησης είναι ότι διαθέτουμε και τους χαμηλότερους μισθούς στην ευρωζώνη (και όχι μόνο). Εκεί όμως καμία αίσθηση μετριοπάθειας δεν λέει να την οδηγήσει σε αυξήσεις, λες και σε αυτό το θέμα βάλθηκε να επιδείξει όλη την υπερφίαλη σοσιαλιστική της ιδιότητα.

Αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο, παρόμοια ήταν και η αντίδραση του βουλευτή της ΔΗ.ΑΡ., Θ. Λεβέντη, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τους παχυλούς βουλευτικούς μισθούς σε καιρούς οικονομικής κρίσης. «Πληρωνόμαστε λιγότερο από ό,τι οι συνάδελφοί μας στην Ευρώπη», ήταν η αποστομωτική απάντηση του αριστερού πολιτικού.

Αλλά το αμίμητο επίτευγμα ήταν της υπουργού Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου. Πληρώνει δημοσκοπήσεις με λεφτά από τα ΕΣΠΑ, δηλαδή τα μισά δικά τους (των κορόιδων) και τα άλλα μισά δικά μας (των άλλων κορόιδων) για θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής. Μάλιστα, κάνει γκάλοπ για ζητήματα που άπτονται της πολιτικής που της έχει ανατεθεί από τον πρωθυπουργό να υλοποιήσει. (Αν δεν ρωτήσεις, πώς θα μάθεις. Και αν δεν πληρώσεις, πώς θα ρωτήσεις.)

Κοντά 60.000 ευρώπουλα θα πάρει η MRB HELLAS, για να πραγματοποιήσει σφυγμομέτρηση «επί ζητημάτων ανώτατης εκπαίδευσης». Το δείγμα θα είναι αντιπροσωπευτικό και θα περιλαμβάνει τον κυρ Μήτσο, την κυρα-Ευφροσύνη, τον μπαρμπα-Στάμο κ.ά. οι οποίοι θα κληθούν να γνωμοδοτήσουν επί θεμάτων δομής και λειτουργίας της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Μα θα μου πείτε τι ξέρουν αυτοί από τέτοια πράγματα.

 Πρώτον, έχουν κατατοπιστεί από τον έντονα διδακτικό και μαθησιακό χαρακτήρα της κρατικής και ιδιωτικής τηλεόρασης.
 Δεύτερον και κυριότερον, έχουν επιμορφωθεί αναπτύσσοντας ειδικευμένες γνώσεις και υψηλής ποιότητας δεξιότητες μέσω του προγράμματος της διά βίου μάθησης, για το οποίο:
Η υπουργός θα πληρώσει 40.000 ευρώπουλα, προκειμένου η κοινή γνώμη να σφυγμομετρηθεί και επ' αυτού. Τι λέει, δηλαδή, ο κυρ Μένιος για τη διά βίου εκπαίδευση, χάριν της οποίας εξάλλου ο ίδιος πολίτης είναι σε θέση να μας πληροφορήσει κατά τρόπο έγκριτο για το τι σκέφτεται περί της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε γκάλοπ, στο οποίο ήδη αναφερθήκαμε.

Το ωραίο είναι ότι για τη διά βίου εκπαίδευση το νομοσχέδιο έχει ήδη καταρτιστεί. Ερήμην του κυρ Στέλιου, ο οποίος θα ερωτηθεί κατόπιν εορτής. Δεν βαριέσαι. Λεφτά υπάρχουν.
Προϋπολογισμός 60.000 ευρώ έχει εγκριθεί για δημοσκόπηση επί θεμάτων λυκειακής εκπαίδευσης. Καλά, εδώ αποφανθήκαμε επί της πανεπιστημιακής, στο Λύκειο θα κωλώσουμε;

Η METRON ANALYSIS θα εισπράξει 33.000 ευρώπουλα «για τη διεξαγωγή έρευνας κοινής γνώμης επί ζητημάτων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης». Καλά ακούσατε, ο Μπάμπης ο διαπολιτισμικός. Εχει χαθεί το METRON, γεγονός που χρήζει ιδιαίτερης ANALYSIS.

 πηγή:ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Νευροεπιστήμη



Ενας υπνάκος δεν ξεκουράζει μόνο, αλλά και μεταφέρει τις γνώσεις στο βάθος του εγγεφάλου
Ενας υπνάκος δεν ξεκουράζει μόνο, αλλά και μεταφέρει τις γνώσεις στο βάθος του εγγεφάλου
Ο καλύτερος τρόπος για να μην ξεχνάει κανείς κάτι, ειδικά αν είναι μαθητής, είναι να παίρνει ένα γρήγορο υπνάκο μετά το διάβασμα και γενικότερα την μάθηση νέων πραγμάτων, σύμφωνα με μια νέα γερμανο-ελβετική επιστημονική έρευνα, που επιβεβαιώνει προηγούμενες μελέτες ότι ο εγκέφαλος συγκρατεί καλύτερα τις μνήμες, όταν έχει μεσολαβήσει ύπνος.

Οι ερευνητές, υπό την Σουζάν Ντίκελμαν του Τμήματος Νευροενδοκρινολογίας του πανεπιστημίου του Λούμπεκ και τον Μπιόρν Ρας του Τμήματος Γνωσιακής Νευροεπιστήμης του πανεπιστημίου της Βασιλείας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Nature Neuroscience», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, έκαναν πειράματα απομνημόνευσης με 24 εθελοντές. Η μελέτη έδειξε ότι ο εγκέφαλος διαφυλάσσει καλύτερα τις μνήμες αν έχει μεσολαβήσει ύπνος.

Η διαδικασία αποθήκευσης και ανάκλησης πληροφοριών (πιο απλά η μάθηση και η μνήμη) είναι άκρως πολύπλοκη. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι φρέσκες μνήμες αποθηκεύονται προσωρινά στην περιοχή του ιππόκαμπου του εγκεφάλου. Η νέα
ενεργοποίηση αυτών των μνημών λίγο μετά την μάθηση παίζει καθοριστικό ρόλο στην μεταφορά τους στον πιο μόνιμο «αποθηκευτικό χώρο» του εγκεφάλου, το νεοφλοιό.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αν κανείς είναι ξύπνιος, αυτή η περίοδος επανεργοποίησης καθιστά τις μνήμες πιο ευάλωτες στην αμνησία. Αν, για παράδειγμα, κανείς μάθει μια δεύτερη εξίσωση ή ένα δεύτερο ποίημα λίγο μετά την μάθηση της πρώτης εξίσωσης ή του πρώτου ποιήματος, θα είναι πιο δύσκολο να μεταφερθούν το πρώτο ποίημα και η πρώτη εξίσωση στην μακροχρόνια μνήμη και έτσι θα είναι πιο εύκολο να ξεχαστούν. Αν όμως κανείς κοιμηθεί στο μεταξύ, μετά την αρχική μάθηση, τότε αυτά που έμαθε, μένουν καλύτερα στην μνήμη του.

Οι γερμανοί επιστήμονες, με βάση τις σχετικές λειτουργικές μαγνητικές απεικονίσεις του εγκεφάλου των εθελοντών, εκτιμούν ότι αυτό συμβαίνει επειδή κατά τα πρώτα κιόλας λεπτά του ύπνου τα αρχικά δεδομένα της μάθησης μεταφέρονται από τον ιππόκαμπο στο νεοφλοιό. Μετά από 40 λεπτά ύπνου, σημαντικά τμήματα της βραχυπρόθεσμης μνήμης είχαν μεταφερθεί στην μακροπρόθεσμη, οπότε δεν ήταν δυνατό πλέον να διαταραχθούν και να επικαλυφθούν από νέες πληροφορίες-μνήμες που αργότερα θα εισέρχονταν στον ιππόκαμπο.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τους ερευνητές, η διαπίστωση αυτή μπορεί να βοηθήσει στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και στην αποκατάσταση ασθενών με μετα-τραυματικό σύνδρομο λόγω ακραίων εμπειριών (η μεσολάβηση ύπνου, στο πλαίσιο της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας, θα μπορούσε να συμβάλει στο «σβήσιμο» των αρνητικών αναμνήσεων).

Η Ντίκελμαν διευκρίνισε ότι η ανθρώπινη μνήμη δεν είναι παρόμοια με αυτή του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Αντίθετα με την τελευταία, είναι απολύτως δυναμική και υπόκειται σε συνεχείς αλλαγές υπό την επίδραση διαφόρων επιρροών. Έτσι, η ανάμνηση δεν αποτελεί απλώς την «ανάγνωση» αποθηκευμένων δεδομένων σε ένα «σκληρό δίσκο», αλλά μια διαδικασία «ανακατασκευής», όπου οι μνήμες αδιάκοπα μεταβάλλονται και διαστρεβλώνονται.

Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (στα αγγλικά) κοιτάξτε στη διεύθυνση:
http://www.nature.com/neuro/journal/vaop/ncurrent/abs/nn.2744.html
πηγή:το βήμα online 

«Φορολογήστε τους πλούσιους!»

Ρίτσαρντ Γουόλφ
Αιρετικός ο γνωστός μαρξιστής οικονομολόγος και καθηγητής του Πρωθυπουργού στο Κολέγιο Αμχερστ κατακεραυνώνει τα μέτρα λιτότητας στην Ευρώπη και προβλέπει αναδιάρθρωση του χρέους

ΕΙΡΗΝΗ ΨΥΧΑΡΗ
«Η αναδιάρθρωση του χρέους θα είναι η επόμενη πράξη του δράματος για την Ελλάδα» λέει μιλώντας στο «Βήμα» ο διακεκριμένος αμερικανός οικονομολόγος Ρίτσαρντ Γουόλφ, περιγράφοντας με μελανά χρώματα τις προοπτικές
της ελληνικής οικονομίας και όχι μόνο. Για τον ίδιο τα σκληρά μέτρα λιτότητας που λαμβάνουν διαδοχικά οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μόνο να επιδεινώσουν μπορούν τις ήδη καταπονημένες οικονομίες τους, ενώ έχουν αποκλειστικά έναν σκοπό:να εξυπηρετήσουν τους πλουσιότερους των πλουσίων και τις μεγάλες
επιχειρήσεις. Θιασώτης του μαρξισμού, πολυγραφότατος συγγραφέας και ακαδημαϊκός, διαχωρίζει τη θέση του από τη σημερινή πεπατημένη των οικονομικών θεωριών, ενίοτε με αιρετική διάθεση, και προβλέπει: «Ηρθε η ώρα ο καπιταλισμός, όπως όλα τα συστήματα, να δώσει τη θέση του σε κάτι άλλο».
O Ρίτσαρντ Γουόλφ παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και αυτό δεν είναι τυχαίο: ως καθηγητής Οικονομικών στο Κολέγιο Αμχερστ στη Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών δίδαξε τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου όταν εκείνος σπούδαζε Κοινωνιολογία τη δεκαετία του 1970. Δεν είναι όμως αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Πιστεύω ότι η Ελλάδα και άλλες χώρες θα προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους» μας λέει.

Και εξηγεί: «Τα φορολογικά μέτρα που βαρύνουν τους πολίτες και οι περικοπές στις κρατικές δαπάνες εξυπηρετούν μόνο εκείνους που μπορούν να τα αποφύγουν με ευκολία,δηλαδή τους πολύ πλούσιους και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα δεινά των μαζών από τη λιτότητα θα λύσουν τα υποκείμενα οικονομικά προβλήματα. Καθώς οι πληγείσες από τη λιτότητα οικονομίες της Ελλάδας,της Ιρλανδίας και άλλων χωρών θα αγοράζουν λιγότερο από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, η ευρωπαϊκή ενοποίηση και το ευρώ θα κινδυνεύσουν».

Παράλογη αντίδραση
Για τον κ. Γουόλφ τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας ήταν μια πρώτη, «αυτόματη» όσο και παράλογη, αντίδραση στην κρίση· το επόμενο βήμα θα είναι η αναδιάρθρωση του χρέους. «Για την Ελλάδα το πρόγραμμα λιτότητας είχε στόχο να προστατεύσει τους πλούσιους και τις μεγάλες επιχειρήσεις από τον πόνο της κρίσης.Το βασικό ερώτημα που αφορά την αναδιάρθρωση είναι και πάλι το εξής:Ποιοι τομείς- επιχειρήσεις, πλούσιοι ή η πλειονότητα των πολιτών- θα πληρώσουν το κόστος αυτού του μέτρου ως στρατηγικής εξόδου από τη βαθιά ύφεση;» διερωτάται.

Γνωστός για τη θεωρία του που προτείνει τη φορολόγηση 10% επί του χαρτοφυλακίου των πλουσιότερων Αμερικανών για τον μηδενισμό του δημοσίου ελλείμματος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο κ. Γουόλφ πιστεύει ότι το ίδιο μπορεί να ισχύσει και για την Ελλάδα. Τον ρωτήσαμε όμως αν κάτι τέτοιο θα επιδείνωνε το ήδη αρνητικό επενδυτικό κλίμα. «Ο δείκτης ανάπτυξης ενός κράτους και η ελκυστικότητά του στους ιδιώτες επενδυτές δεν εξαρτάται μόνο από τους φορολογικούς συντελεστές αλλά και από το πώς χρησιμοποιεί τα έσοδά του από τη φορολογία. Αν η Ελλάδα αύξανε τους φόρους για τους πλουσιότερους πολίτες της και χρησιμοποιούσε αυτά τα χρήματα για να βελτιώσει τη δημόσια εκπαίδευση, το αποτέλεσμα θα ήταν μια άνοδος στην ποσότητα και στην ποιότητα των μορφωμένων νέων ανθρώπων, γεγονός που θα βελτίωνε τους δείκτες ανάπτυξης και θα προσείλκυε επενδυτές» απαντά.

Επιπλέον, συνεχίζει ο κ. Γουόλφ, «μια πραγματικά ανεξάρτητη κυβέρνηση θα έλεγε στους έλληνες καπιταλιστές ότι οι ανεπαρκείς επενδύσεις στην Ελλάδα θα οδηγούσαν την ίδια να προχωρήσει σε επενδυτικές κινήσεις στον δημόσιο τομέα.Απλώς και μόνο η απειλή ενός αληθινού ανταγωνισμού από τον δημόσιο τομέα και τις δημόσιες επενδύσεις θα μετέβαλλε την οικονομική συμπεριφορά του ιδιωτικού τομέα. Η κυβέρνησηειδικά όταν είναι δημοφιλής- έχει πραγματική επιρροή στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στην κοινωνική κατανομή του πλούτου και του εισοδήματος.Το ερώτημα είναι προς το συμφέρον ποιου χρησιμοποιείται αυτή η δύναμη».

Το τέλος του καπιταλισμού
Θα μπορούσε η τρέχουσα παγκόσμια οικονομική κρίση να σημάνει την «αρχή του τέλους» του καπιταλιστικού συστήματος; «Οι αντιθέσεις και τα εγγενή προβλήματα του καπιταλισμού οδήγησαν σε μια κρίση που δεν μπορεί να ξεπεραστεί.Οπως συνέβη με όλα τα προγενέστερα συστήματα,όπως με τον φεουδαλισμό, ο καπιταλισμός θα δώσει τη θέση του σε κάτι καινούργιο» εξηγεί ο κ. Γουόλφ. Και καταλήγει: «Η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος έχει ανανεώσει το ενδιαφέρον για τις μαρξιστικές κριτικές αναλύσεις που εγείρουν το ζήτημα μιας νέας σύνθεσης, ενός νέου οικονομικού συστήματος. Αλλά πρόκειται για έναν νέο μαρξισμό, αναδιοργανωμένο και επαναδιατυπωμένο, που έχει προχωρήσει σε αποτίμηση των δυνάμεων και των αδυναμιών των 150 πρώτων χρόνων του. Οι κυβερνήσεις που σήμερα περιφρονούν τον μαρξισμό αντιγράφουν τις κυβερνήσεις του 19ου και του 20ού αιώνα. Η θεωρία και η πρακτική του μαρξισμού όμως θα βοηθήσουν σήμερα ώστε να ξεπεραστεί ένας βαθιά πληγωμένος από την κρίση καπιταλισμός και το συνακόλουθο κοινωνικό του κόστος».

Εκπαιδεύοντας τον Γιώργο
- Υπήρξατε καθηγητής του Γιώργου Παπανδρέου. Πώς θα σχολιάζατε τη σημερινή του πορεία ως πρωθυπουργού; Σε πρόσφατη διάλεξή σας είχατε πει αστειευόμενος ότι θα έπρεπε να είχατε κάνει καλύτερη δουλειά όταν τον διδάσκατε.
«Στόχος μου ως καθηγητής ήταν να βοηθήσω τους φοιτητές να καταλάβουν το πώς λειτουργεί το καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό που θυμάμαι από τον Γιώργο Παπανδρέου ως φοιτητή είναι ότι τότε επιθυμούσε να γίνει ένας σύγχρονος και σοσιαλιστής οικονομολόγος. Η υπόθεση ότι ο καπιταλισμός είναι αέναος- και επομένως ότι η κυβερνητική πολιτική πρέπει να τον ακολουθεί ως έχει- έρχεται σε αντίθεση με την Ιστορία».
Ο Ομπάμα βάθυνε τις ανισότητες
- Τι πιστεύετε για τον Μπαράκ Ομπάμα, για την πορεία του ως προέδρου των ΗΠΑ;
«Ο πρόεδρος Ομπάμα υποσχέθηκε “ελπίδα και αλλαγή” αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει παραγάγει τίποτε από τα δύο. Το πρόγραμμα “ανάκαμψης” που εφάρμοσε απλώς βάθυνε τις κοινωνικές διαχωριστικές γραμμές στις ΗΠΑ.Οι οικονομικές συνθήκες για τη μεγάλη πλειονότητα των Αμερικανών έχουν επιδεινωθεί: ο δείκτης ανεργίας παραμένει στο 10%, ένα εκατομμύριο οικογένειες τον χρόνο χάνουν τα σπίτια τους,μειώθηκαν οι παροχές και τα επιδόματα και οι ΗΠΑ γίνονται με διαφορά η πλέον άνιση από τις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες».

 
πηγή:tovima

ΕΙΠΑΝ....

«Κάποτε ήμουν αναποφάσιστος. Τώρα δεν είμαι σίγουρος».
Ανώνυμος



Η εμπειρία είναι μια χτένα που σου δίνει η ζωή αφού όμως έχεις χάσει τα μαλλιά σου.
Judith Stern


Η μίνι φούστα της ήταν τόσο στενή που ανέπνεα με δυσκολία.
Benny Hill


Αν η ομοφυλοφιλία ήταν φυσιολογική, ο Θεός θα έφτιαχνε τον Αδάμ και τον Γιώργο.
Ανώνυμος


Διπλωμάτης είναι ο άνθρωπος που σου λέει να πας στο δ......... με τέτοιο τρόπο, που πραγματικά αδημονείς να αρχίσεις το ταξίδι.
Caskie Stinnet


Όταν ήμουν παιδί προσευχόμουν κάθε βράδυ για ένα καινούργιο ποδήλατο. Μετά κατάλαβα πως ο Κύριος δεν δουλεύει έτσι, οπότε έκλεψα ένα και του ζήτησα να με συγχωρέσει.
Emo Philips


H αποταμίευση είναι πολύ ωραίο πράγμα. Ειδικά όταν οι γονείς σου το έχουν κάνει για σένα.
Winston Churchill


Για τις γυναίκες το καλύτερο αφροδισιακό είναι οι λέξεις. Το σημείο G είναι στα αυτιά. Όποιος ψάχνει πιο κάτω χάνει το χρόνο του.
Ιζαμπέλ Αλιέντε


Είναι περίεργο. Στέκεσαι στη μέση μιας βιβλιοθήκης και φωνάζεις άαααααα και όλοι κάθονται και σε κοιτάζουν περίεργα. Κάνεις το ίδιο πράγμα σε ένα αεροπλάνο και όλοι σε ακολουθούν.
Τόμι Κούπερ


Θα ήθελα ο αγαπητός μου Καρλ να μπορούσε να ασχοληθεί λίγο και με την απόκτηση του κεφαλαίου, εκτός από τη συγγραφή του.
Τζένι Μαρξ


Κάποτε ήθελα να γίνω άθεος, αλλά τα παράτησα. Δεν έχουν αργίες.
Henry Youngman


Κάποτε έκοψα το ποτό και τις γυναίκες. Ήταν τα χειρότερα 20 λεπτά της ζωής μου.
George Best


Στο σπίτι μου είμαι το αφεντικό , η γυναίκα μου είναι απλά αυτή που παίρνει τις αποφάσεις.
Γούντι Άλεν
 
Υπάρχουν τρεις καλοί λόγοι για να γίνει κανείς καθηγητής: ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος.
Ανώνυμος


Με περιέθαλπαν ένα – δύο φοιτητές Ιατρικής που δεν μπορούσαν να διαγνώσουν ούτε αποκεφαλισμό.
Τζέφρι Μπέρναρντ


Όταν ο γείτονας σου χάνει τη δουλειά του, μιλάμε γα ύφεση. Όταν εσύ χάνεις τη δική σου, μιλάμε για κατάθλιψη.
Χάρι Τρούμαν


Ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε για να δουλεύει. Απόδειξη γι’ αυτό είναι το γεγονός ότι η εργασία τον κουράζει.
Βολταίρος


Δεν φοβάμαι να πεθάνω. Απλώς δεν θέλω να ‘μαι εκεί όταν γίνει.
Woody Allen


Ποτέ μην τα βάζεις με ένα γουρούνι. Και οι δυο θα βρωμίσετε αλλά το γουρούνι θα το ευχαριστηθεί.
David Miles


Μαθηματικός είναι ένας τυφλός άνθρωπος σε ένα σκοτεινό δωμάτιο που ψάχνει να βρει μια μαύρη γάτα η οποία δεν είναι εκεί.
Κάρολος Δαρβίνος


Ποτέ δεν ξέρεις πόσους φίλους έχεις μέχρι να νοικιάσεις ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα.
Ανώνυμος


Λέμε αυτόν που έχασε τον πατέρα του ορφανό και χήρο, εκείνον που έχασε τη γυναίκα του. Αλλά εκείνον που γνώρισε την τεράστια δυστυχία του να χάσει ένα φίλο, πως τον λέμε; Εδώ κάθε γλώσσα είναι σιωπηλή και ανίκανη να εκφραστεί.
Ζόζεφ Ρου


Οι κανόνες της Εκκλησίας όσον αφορά τη νηστεία και τη εορτή τηρούνται αρκετά καλά. Οι πλούσιοι τηρούν τις εορτές και οι φτωχοί τις νηστείες.
Σερ Φίλιπ Σίντνεϊ


Όποιος είπε ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία δεν ήξερε που να πάει για ψώνια.
Μπο Ντέρεκ


Στο Μπέβερλι Χιλς δεν πετάνε τα σκουπίδια τους. Τα κάνουν τηλεοπτικές σειρές.
Γούντι Άλεν


Βρίσκω την τηλεόραση πολύ εκπαιδευτική. Όποτε ανοίγει πάω στο διπλανό δωμάτιο και διαβάζω ένα βιβλίο.
Groucho Marx


Όταν κάθεσαι με ένα ωραίο κορίτσι για δυο ώρες, σου φαίνεται σαν δυο λεπτά. Αν καθίσεις σε μια αναμμένη σόμπα για δυο λεπτά, σου φαίνεται σαν δυο ώρες. Αυτό είναι η σχετικότητα.
Άλμπερτ Αϊνστάιν


Πλατωνικός έρωτας ίσον μαλακόν παξιμάδιον δια τους μη έχοντας οδόντας.
Εμμανουήλ Ροΐδης


Έμπαινε Γιούτσο!
Ποδοσφαιρικό σύνθημα της δεκαετίας του 60


Μην παίρνετε ναρκωτικά, δεν φτάνουν για όλους.
Τζίμης Πανούσης


Οι μόνοι αναντικατάστατοι άνθρωποι στην ιστορία ήταν ο Αδάμ και η Εύα.
Sam Ewing


Εάν θέλετε να παντρευτείτε όμορφη, έξυπνη και πλούσια, θα πρέπει να παντρευτείτε τρεις φορές.
Ανώνυμος
 
Ο γιατρός βλέπει τον άνθρωπο σε όλη του την αδυναμία· ο δικηγόρος σε όλη του την κακία· και ο θεολόγος σε όλη του τη βλακεία.
Άρθουρ Σοπενχάουερ
 
Υπάρχει Θεία Πρόνοια που προστατεύει τους ηλίθιους, τα παιδιά, τους μεθυσμένους και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όττο Φον Μπίσμαρκ

Δεν ελπίζω τίποτα. Δεν φοβάμαι τίποτα. Είμαι ελεύθερος.
Νίκος Καζαντζάκης
 
Δεν σκέφτομαι τίποτα. Δεν φοβάμαι τίποτα. Δεν ελπίζω τίποτα. Είμαι πίθηκος.
Ανώνυμος
 
Πίστη (η) ουσ. Το να αποδέχεσαι άνευ αποδείξεων, τα λεγόμενα κάποιου, που μιλά άνευ γνώσεων, για πράγματα άνευ προηγουμένου.
Ambrose Bierce
 
Μην κρατάς αρνητική στάση λέγοντας «Δε θα επιτύχω, δε θα επιτύχω». Προτιμότερη είναι η θετική στάση: «Θα αποτύχω, θα αποτύχω».
Ανώνυμος
 
Και με τι ακριβώς ασχολείστε;
Ελισάβετ Β’ (απευθυνόμενη στους Μπήτλς, την εποχή που μεσουρανούσαν!)
 
Η δουλειά δεν είναι ντροπή, είναι μ.......
Σύνθημα τοίχου

Εκατομμύρια είχαν δει το μήλο να πέφτει, αλλά μόνο ο Νεύτων ρώτησε «γιατί».
Bernard Baruch

Η διαφορά μεταξύ πορνογραφίας και ερωτισμού είναι στο φωτισμό.
Gloria Leonard
 
Μην παίρνεις σοβαρά τη ζωή. Κανείς δεν βγαίνει απ’ αυτή ζωντανός.
Elbert Hubbard

Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.
Σιμωνίδης (Επιτύμβιο των εν Θερμοπύλαις πεσόντων)
 
Η μεγαλύτερη τραγωδία σε ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας ίσως να είναι ο σφετερισμός της ηθικής από τη θρησκεία.
Arthur C. Clarke
 
Αν θες να πας μπροστά, κάνε πίσω και πάρε φόρα.
Ανώνυμος
 
Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν να φυλάγουν Θερμοπύλες.
Κωνσταντίνος Καβάφης
 
Το ότι ένας θρήσκος είναι πιο ευτυχισμένος από έναν σκεπτικιστή δεν λέει τίποτα παραπάνω από το ότι ένας μεθυσμένος είναι πιο ευτυχισμένος από έναν νηφάλιο.
George Bernard Shaw
 
Εάλω η Πόλις!
Γεώργιος Φραντζής

 Αν αυτός είναι ο Θεός σας, δεν είναι πολύ εντυπωσιακός. Έχει τόσο πολλά ψυχολογικά προβλήματα, είναι τόσο ανασφαλής. Απαιτεί λατρεία κάθε επτά ημέρες. Πηγαίνει και φτιάχνει ατελείς ανθρώπους και ύστερα τους θεωρεί υπεύθυνους για τα δικά του λάθη. Είναι αξιολύπητος για υπέρτατο ον.
Gene Roddenberry
 
Αλίμονο, τι μεγάλος καλλιτέχνης χάνεται.
Νέρων (τα τελευταία του λόγια)

 
Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς.
Ανώνυμος
 
Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, το πολύ χρήμα ουδείς.
ΚΥΡ
 
Όταν οι ιεραπόστολοι πρωτοήρθαν στην γη μας, αυτοί είχαν τις Βίβλους και εμείς τη γη. Πενήντα χρόνια μετά, εμείς  έχουμε τις Βίβλους και εκείνη είχαν την γη.
Τζόμο Κενιάτα
 
Ο μόνος σωστός τρόπος να δεχτείς μια προσβολή είναι να την αγνοήσεις. Αν δε μπορείς να την αγνοήσεις, απάντησέ της. Αν δε μπορείς να απαντήσεις, γέλα μ΄αυτήν. Αν δε μπορείς να γελάσεις, προφανώς σου αξίζει.
Russel Lynes
 
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη.
Ανώνυμος
 
Θα ‘θελα να ‘ξερα ποιος βάζει τις βιταμίνες στο σπανάκι, στο καρότο και στο ρετσινόλαδο και δεν τις βάζει στα παγωτά, στα πατατάκια και στις καραμέλες.
Ένας εφτάχρονος
 
Ο γενναίος πεθαίνει μια φορά, ο δειλός κάθε μέρα.
Ουίλιαμ Σαίξπηρ
 
Επιτέλους, τώρα θα σταματήσω τα τσιμπ......
Marilyn Monroe (όταν υπέγραψε το πρώτο κινηματογραφικό της συμβόλαιο)
 
Όταν ένας άντρας λέει πρόστυχα λόγια σε μια γυναίκα, είναι σεξουαλική παρενόχληση. Όταν μια γυναίκα λέει πρόστυχα λόγια σ’ έναν άντρα, είναι 4 ευρώ το λεπτό.
Steven Wright
 
Θυμάμαι την πρώτη φορά που έκανα έρωτα… Κράτησα και την απόδειξη.
Grouchο Marx
 
Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το ευκολότερο πράγμα. Εγώ το ‘χω κόψει τουλάχιστον δέκα φορές.
Mark Twain
 
Παρ’ ότι λέγεται ότι η πίστη μπορεί να μετακινήσει βουνά, η πείρα έχει δείξει ότι ο δυναμίτης δουλεύει καλύτερα.
Άγνωστος

Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες.
Bertrand Russell
 
Αν θέλεις να κάνεις κάποιον πλούσιο, μην του προσθέτεις χρήματα, να του αφαιρείς επιθυμίες.
Επίκουρος
 
Εγκράτεια; Η χειρότερη σεξουαλική διαστροφή.
Aldous Huxley
 
Οι τελευταίες λέξεις του Ιησού στον σταυρό «Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;» δεν μοιάζουν λέξεις ενός ανθρώπου που τις είχε σχεδιάσει. Δεν χρειάζεται να είσαι Σέρλοκ Χολμς για να καταλάβεις ότι κάτι πάει στραβά εδώ.
Ντόναλντ Μόργκαν
 
Μόλις ο πρώτος απατεώνας συνάντησε τον πρώτο βλάκα, ο πρώτος θεός γεννήθηκε.
Μιλόρ Φερνάντες
 
Χαιρέτα καβαλάρης, για να σε χαιρετούν όταν ξεπεζέψεις.
Γεώργιος Καραϊσκάκης
 
Κάθε τόπος έχει την πληγή του και η Ελλάς τους Έλληνες.
Εμμανουήλ Ροΐδης
 

Πιστεύω πως το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων είναι πολύ ωραίο πράγμα. Μεταξύ πέντε είναι φανταστικό.
Woody Allen