Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

«Το Ισραήλ των Βαλκανίων»


Λέγεται ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον ηγέτη της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τον οποίο συζητά διεξοδικά τα «εθνικά θέματα». Αυτό ίσως να εξηγεί το γεγονός ότι οι απόψεις του πρωθυπουργού αρχίζουν σιγά σιγά να επηρεάζονται από την κοσμοαντίληψη του "Δικτύου 21" που χαράζει την εξωτερική πολιτική της ΝΔ.

Διότι αλλιώς δεν εξηγείται η απόφαση του για σύσφιξη σχέσεων με την κυβέρνηση Νετανιάχου και δη με τον αρχιγέρακα του Ισραήλ Αμπιγκορ Λίμπερμαν που επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα. Για όσους δεν γνωρίζουν, το όραμα του κ.Λίμπερμαν είναι ένα «εθνικά ομογενές» Ισραήλ από το οποίο θα έχουν εκδιωχθεί οι Άραβες πολίτες. Παράλληλα ο κ.Λίμπερμαν υποστηρίζει σθεναρά την πολιτική του συνεχιζόμενου εποικισμού της Δυτικής Όχθης που οδήγησε στο πρόσφατο ναυάγιο των συνομιλιών μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Το όραμα του «Δικτύου 21» –από το οποίο φαίνεται να έχει επηρεασθεί ο πρωθυπουργός-είναι μια επικαιροποιημένη εκδοχή του μύθου του «Μαρμαρωμένου Βασιλιά»-με την διαφορά ότι την θέση του «Ξανθού γένους των Ρώσων» ως σωτήρες των Ελλήνων έχουν πάρει οι Ισραηλινοί. Ο Ελληνοισραηλινός στρατιωτικός άξονας σύμφωνα με αυτή την μυθολογία θα διαφεντεύει την Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή με την θερμή υποστήριξη φυσικά μιας αμιγούς Ρεπουμπλικανικής κυβέρνησης (με πρόεδρο την Σάρα Πέιλιν;) στην Ουάσιγκτον. Η Ελλάδα σύμφωνα λοιπόν με τις Γραφές θα γίνει το «Ισραήλ των Βαλκανίων» -πάνοπλο, χωρίς συναισθηματισμούς ηθικής φύσης και έτοιμο να κατατροπώσει κάθε εχθρό που τολμάει να σηκώσει κεφάλι: Οθωμανούς, Γυφτοσκοπιανούς, Ουτσεκάδες, Βόσνιους, με άλλα λόγια οποιοδήποτε μίασμα εμποδίζει τον Ελληνισμό (με Ε κεφαλαίο) να ολοκληρώσει την εγγελιανή υπέρβαση προς το Χαρούμενο Αύριο της εθνικής λύτρωσης. Ο εναγκαλισμός με την κυβέρνηση του Μπίμπι και η ενθουσιώδη υποδοχή του Λίμπερμαν εντάσσονται σε αυτό το σχέδιο που θα οδηγήσει την χώρα σε νέα μεγαλεία εφάμιλλα αυτών των προγόνων μας του 21…

Ο πεινασμένος, λέει η γνωστή ρήση, καρβέλια ονειρεύεται… Όσο περισσότερο η Ελλάδα θα βυθίζεται στο τέλμα της διεθνούς οικονομικής, πολιτισμικής και τεχνολογικής ανυπαρξίας τόσο περισσότερο θα φουντώνουν οι γεωστρατηγικές φαντασιώσεις και παραληρήματα του ντόπιου πολιτικοδιπλωματικού κατεστημένου...Σας προτείνω απλά ένα μεσημέρι να πάτε στο καφέ Alfiere στο Κολωνάκι και να τεντώσετε τα αυτιά σας για να ακούσετε τις γεωπολιτικές ασκήσεις επί χάρτου που κάνουν οι διπλωμάτες μας (όταν φυσικά δεν παραπονούνται για το κόψιμο των επιδομάτων τους...). Θα διασκεδάσετε πολύ.

Είναι κρίμα ότι ο πρωθυπουργός φαίνεται να υιοθετεί αυτές τις φαντασιώσεις (Για τον Δημήτρη Δρούτσα δεν το συζητώ: αυτός, όπως ο Οβελίξ, γεννήθηκε σε μια χύτρα όπου ξεχείλιζαν οι μεγαλοϊδεατικές φαντασιώσεις). Είναι επί πλέον επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα να καλείς στην Ελλάδα τον αρχιτέκτονα του ναυαγίου των Αραβοϊσραηλινών συνομιλιών. Είναι προσβολή όχι μόνο για τους Παλαιστινίους αλλά επίσης για τον «φίλο» του ΓΑΠ, Πρόεδρο Ομπάμα τον οποίο ο Νετανιάχου έχει «φτύσει» επανειλημμένα τον τελευταίο καιρό.

Επίσης δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνο για μια χώρα όπως η Ελλάδα, που προσυπέγραψε μαζί με τον Κάραζιτς και τον Μιλόσεβις τις «εθνικές εκκαθαρίσεις» των Βόσνιων Μουσουλμάνων να θυμίζει τα κατορθώματα της ξεδιπλώνοντας το κόκκινο χαλί για ένα άτομο όπως τον Λίμπερμαν για τον οποίο οι «εθνικές εκκαθαρίσεις» αποτελούν την πεμπτουσία του πολιτικού του πιστεύω.


πηγή: protagon

"ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ"


 
1353308   Αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη , με φωτογραφικό υλικό και ταινίες από την καλλιτεχνική της πορεία, την κοινοβουλευτική της παρουσία και την αγωνιστική της δράση στο εξωτερικό , τα χρόνια της δικτατορίας, εγκαινιάζει στις 20 Ιανουαρίου, το παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, στην Οδησσό.

Το αφιέρωμα, με τίτλο «Γεννήθηκα Ελληνίδα» παρουσιάζεται με αφορμή τα 90 χρόνια από την γέννηση της Μελίνας Μερκούρη και πλαισιώνεται επίσης από έκθεση βιβλίων για την ζωή και το έργο της , από την συλλογή της επιστημονικής βιβλιοθήκης «Γκόρκι» Οδησσού και του παραρτήματος του Ε.Ι.Π.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, φοιτητές της ελληνικής γλώσσας του Ινστισούτου Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Οδησσού θα παρουσιάσουν την βιογραφία της Μελίνας Μερκούρη, ενώ η χορωδία του παραρτήματος θα ερμηνεύσει τραγούδια της αξέχαστης Μελίνας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΣΤΟ ΖΑΡΟ ΚΡΗΤΗΣ



  Ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης, 92 ετών σήμερα, είναι ιδιοκτήτης ενός παραδοσιακού νερόμυλου στο Ζαρό, 45 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου στην Κρήτη.
   Στις μέρες μας, ο νερόμυλος, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του χωριού εδώ και εκατό χρόνια καθώς προμήθευε με σιτάρι τους κατοίκους, θεωρείται πλέον τουριστικό αξιοθέατο.    
                                       


AΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ


Η ανατροπή των εδώ και αιώνες καθιερωμένων ρόλων και η αποσταθεροποίηση της οικογένειας, οδηγούν τα παιδιά σε σύγχυση που δεν τους επιτρέπει να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να φτιάξουν τη δική τους ταυτότητα.
Συχνά βαδίζουν στα τυφλά, χωρίς καθοδήγηση, πρότυπα ζωής και κυρίως χωρίς αξίες.
Το να είναι κανείς γονέας είναι τέχνη. Διδάσκεται. Καλός γονέας δεν είναι πλέον ο θυσιασμένος γονέας, αλλά ο ευτυχισμένος γονέας! Καλός γονέας είναι αυτός που προσπαθεί να γίνεται καλύτερος. Κι ας κάνει και λάθη. Οι τύψεις, οι ενοχές, ο θυμός γίνονται ενέργεια, ενδυνάμωση, δύναμη αλλαγής.
 Δε «μεγαλώνουμε» πλέον τα παιδιά μας, αλλά τον εαυτό μας: τις ανάγκες μας, τα θέλω μας, το όραμά μας. Βοηθήστε τα παιδιά σας, βοηθώντας τον εαυτό σας. Το φροντισμένο «δέντρο» είναι αυτό που δίνει καλό «καρπό».
Συνήθως, κάτω από το μαθησιακό πρόβλημα ή την παραβατική συμπεριφορά του παιδιού κρύβεται κάποιο ψυχολογικό αίτιο ή/και κάποια δυσλειτουργία της οικογένειας. Εξάλλου, οι ίδιοι οι γονείς, από άγνοια ή ακόμα και με την πολλή τους αγάπη δημιουργούν κάποιες φορές την ενοχλητική αυτή συμπεριφορά. Η λύση (που δίνουν) είναι το πρόβλημα.
Η «αγάπη» τους πολλές φορές ευνουχίζει, παραλύει τα παιδιά. Η αυθεντική αγάπη προπονεί, βοηθά το παιδί να γίνει ο εαυτός του, να αυτοποιηθεί.
Ας αναγνωρίσουμε τ’ αυτονόητο: δεν υπάρχουν προβληματικά παιδιά. Υπάρχουν «κόμποι» που θέλουν λύσιμο ή κόψιμο... Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει φως! Τα ίδια τα παιδιά μάς δείχνουν το δρόμο. Ας τον ακολουθήσουμε...
Ο Νίκος Μαρκάκης σπούδασε παιδαγωγικά στη Θεσσαλονίκη και από το 1987 δουλεύει ως δάσκαλος. Αποσπάστηκε για 5 χρόνια σε ελληνικά μονοθέσια δημοτικά σχολεία της Γερμανίας. Πήρε προδίπλωμα ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και πτυχίο ψυχολόγου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αποσπάστηκε για ένα χρόνο στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Παιδαγωγικής ψυχολογίας, όπου συμμετείχε σε διδακτικό και ερευνητικό έργο. Για μια σχολική χρονιά υπήρξε διευθυντής δημοτικού σχολείου, αλλά παραιτήθηκε και ξαναγύρισε στην τάξη, γιατί «εκεί ένιωθε την ψυχή του γεμάτη, εκεί ένιωθε πληρότητα και χαρά».
Για 4 χρόνια υπήρξε μέλος θεραπευτικής ομάδας αντρών (group therapy) στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου, όπου συνεχίζει να εκπαιδεύεται για θεραπευτής, αλλά και να συνεργάζεται στο ρόλο του Συντονιστή μικρών ομάδων. Εκπαιδεύτηκε στα ψυχομετρικά τεστ W.I.S.C και Τ.Α.Τ. Τον καιρό αυτό συμμετέχει σε Γενεόγραμμα και εκπαιδεύεται και στη Διεργασία ομάδας.
Από το 1999 διοργανώνει και συντονίζει Ομάδες και Σχολές Γονέων σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, ιδιωτικούς φορείς, παρέχοντας έτσι εκπαίδευση, συμβουλευτική, πρόληψη και θεραπεία.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί το παρθενικό του βήμα στο χώρο της συγγραφής. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε παιδαγωγικά περιοδικά και εφημερίδες.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΓΚΥΡΑ
ΣΕΙΡΑ: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ- ΑΝΑΤΡΟΦΗ

Αστέρι μου φεγγάρι μου ( Φαίδρα || Αγάπη μου )







Στίχοι: Γιάννης Θεοδωράκης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Μελίνα Μερκούρη

Άλλες ερμηνείες:
Χαρούλα Αλεξίου
Γιώργος Νταλάρας
Δημήτρης Μπάσης
Βασίλης Παπακωνσταντίνου & Θάνος Μικρούτσικος ( Ντουέτο )
Δήμητρα Γαλάνη & Τάνια Τσανακλίδου ( Ντουέτο )


Αστέρι μου, φεγγάρι μου, της άνοιξης κλωνάρι μου
κοντά σου θά 'ρθω πάλι, κοντά σου θά 'ρθω μιαν αυγή
για να σου πάρω ένα φιλί και να με πάρεις πάλι.

Αγάπη μου, αγάπη μου, η νύχτα θα μας πάρει,

τ' άστρα κι ο ουρανός, το κρύο το φεγγάρι.

Θα σ' αγαπώ, θα ζω μες στο τραγούδι

θα μ' αγαπάς, θα ζεις με τα πουλιά
θα σ' αγαπώ, θα γίνουμε τραγούδι
θα μ' αγαπάς, θα γίνουμε πουλιά.

Ο ποταμός είναι ρηχός

κι ο ωκεανός είναι μικρός
να πάρουν τον καημό μου.

Να διώξουνε τα μάτια σου

να πνίξουνε τους όρκους σου
από το λογισμό μου.

Αποκάλυψη: Η νέα Mercedes SLK (video)


 

    Τέλος στην αναμονή για τον αντίπαλο της BMW Z4 βάζει η γερμανική εταιρία δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία για τη νέα γενιά της SLK. Για πολλούς αυτή είναι η ομορφότερη SLK καθώς η σχεδίασή της υιοθετεί πολλά χαρακτηριστικά από την εξωτική SLS. Οι διαστάσεις του αμαξώματος δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά εικάζεται πως θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με του τωρινού μοντέλου.
    Από την στιγμή που ακόμη και ο κλασικός ανταγωνιστής (η Z4) υιοθέτησε την μεταλλική διαιρούμενη οροφή (αντί της υφασμάτινης) οι Γερμανοί δεν είχαν κανέναν λόγο να μην διατηρήσουν την ίδια «CC» λογική -ως πρωτοπόροι άλλωστε του είδους. Αυτή τη φορά όμως η οροφή διατίθεται σε τρεις τύπους με αποκορύφωμα την προαιρετική γυάλινη «Magic Sky Control» όπου με το πάτημα ενός κουμπιού περιορίζεται η ηλιακή ακτινοβολία που εισέρχεται στην καμπίνα. 



ΠροβολήΠερισσότερα απόΣχετικά βίντεοΣχόλιαΔιαμοιρασμόςΑποστολήΣελιδοδείκτηςΤwitterFacebοοk

    Όσο για την αισθητική στο εσωτερικό θα έλεγε κανείς πως είναι ότι πιο σύγχρονο συναντά σε μοντέλο της Mercedes με επιρροές (και εντός) από την SLS ενώ στον λίστα με τον τεχνολογικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου υπάρχουν διάφορα συστήματα όπως το Airguide που ελέγχει την ροή του αέρα όταν η οροφή είναι κατεβασμένη «προστατεύοντας» τους επιβάτες.  
    Το δάπεδο στο οποίο βασίζεται η νέα SLK είναι ολοκαίνουργιο ενώ η γκάμα των κινητήρων που ανακοινώθηκε περιλαμβάνει τις εκδόσεις SLK 200, SLK 250 και SLK 350. Οι δύο πρώτες εκδόσεις εξοπλίζονται με τον τούρμπο 1.800άρη κινητήρα (που συναντάμε στις C-Class και E-Class) και αποδίδουν 184 και 204 PS αντίστοιχα. H SLK 350 με τον 3.5 V6 κινητήρα αποδίδει 306 PS ενώ αργότερα θα δούμε και άλλες εκδόσεις με αποκορύφωμα την AMG που θα κινείται από τον κινητήρα 5.5 V8 ισχύος 420 PS.

Οι πωλήσεις στην ελληνική αγορά θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο ενώ οι παραγγελίες στην
Γερμανία ξεκινούν στις 17 Ιανουαρίου με τις παρακάτω τιμές που περιλαμβάνουν και τους φόρους.
SLK 200 BlueEFFICIENCY: 38.675 €
SLK 250 BlueEFFICIENCY: 44.256.10 €
SLK 350 BlueEFFICIENCY: 52.300.50 €



Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

 

                        ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΑΝΩ ΜΗΛΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

                                              Στις δυτικές πλαγιές των Πιερίων,
                                              στα όρη των Μουσών,                                               συναντάς την Ανω Μηλιά




    Η ΄Ανω Μηλιά   Ιστορικός οικισμός στα Πιέρια όρη, σε υψόμετρο ΊΟΟΟμ, μέσα σε πλούσιο δάσος από πεύκα, έλατα και οξιές. Η ’νω Μηλιά, μητρόπολη της σημερινής Μεσαίας και Κάτω Μηλιάς, πρωτοκατοικήθηκε τον 17ο αιώνα. Μετά τη μάχη της Μηλιάς (2 Απριλίου 1822), καταστράφηκε από τους Τούρκους. Ξαναχτίστηκε και λειτούργησε ως παραθεριστικός οικισμός μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 1943, οπότε πυρπολήθηκε από τις γερμανικές αρχές κατοχής. 





         Εκεί στην Πιερία , γεννήθηκαν οι εννέα Μούσες  ,  κι εκεί λατρεύτηκαν. Πατέρας τους ο Ολύμπιος Δίας και μητέρα τους η Μνημοσύνη, που κοιμήθηκαν μαζί για εννιά διαδοχικές νύχτες
και μετά από έννα χρόνο η Μνημοσύνη γέννησε εννιάδυμα.

    Εννιά κόρες: την Κλειώ, μούσα της ιστορίας, την Ευτέρπη της αυλητικής τέχνης, τη Θάλεια της κωμωδίας, τη Μελπομένη της τραγωδίας, την Ερατώ της ερωτικής ποίησης, την Τερψιχόρη της λυρικής ποίησης, την Πολύμνια των ιερών ύμνων και της ευγλωττίας, την Ουρανία της αστρονομίας και τέλος την Καλλιόπη, τη μούσα του ηρωικού έπους και πιο σεβαστή.
 


  


κλίμα αλλά και πανέμορφη θέα του Ολύμπου, του κάμπου της
                                                

   Πιερίας και της θάλασσας του Θερμαϊκού. 
 

   

 




     Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 50 νέες κατοικίες και ένα Ορειβατικό Καταφύγιο που ανήκει στον Ορειβατικό Σύλλογο Ε.Ο.Σ. Κατερίνης, λειτουργεί όλο το χρόνο και μπορεί να φιλοξενήσει 60 άτομα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με το υπέροχο καμπαναριό της,

τα  
                                                                                                                              

ερείπια του νεκροταφειακού ναού του Αγίου Αθανασίου,








καθώς και τα ερείπια του Πύργου της θρυλικής κλεφταρματωλικής οικογένειας των Λαζαίων.


Αξιόλογο είναι επίσης το ιστορικό κειμήλιο, ο "Σιδερένιος Σταυρός", που κατά την παράδοση έμπηξε ο Κοσμάς ο Αιτωλός στη διχάλα ενός πεύκου και σώζεται μέχρι σήμερα. Το πεύκο διατηρείται ακόμη, όπως ήταν τότε, χωρίς να μεγαλώσει ή να ξεραθεί. Αριστερά ο νέος ναϊσκος αφιερωμένος στον ΄Αγιο.       




Αξίζει να περπατήσετε στο μονοπάτι της "Αγάπης", σε διαφορετικές εποχές.                                     




να δροσιστείτε στις παραδοσιακές βρύσες 

(Παλιόβρυση, Βιοτριάνη, Φούρνος) και να απολαύσετε την πλούσια βλάστηση της χλωρίδας των Πιερίων.

    
   Η περιοχή προσφέρεται ακόμη για ορειβασία (από εδώ περνά και το γνωστό ευρωπαϊκό ορειβατικό μονοπάτι Ε4) μέχρι τις κορυφές των Πιερίων και για διαδρομές με οχήματα παντός
εδάφους. 


   Ο δρόμος είναι πλέον ασφαλτοστρωμένος και
η διαδρομή από ένα σημείο και μετά έχει θέα 
τις αγριοκαστανιές και από τις δύο πλευρές του δρόμου.









Εκδηλώσεις:  Στις 26 Ιουλίου γίνονται εκδηλώσεις στη μνήμη της Αγίας Παρασκευής και στις 24 αυγούστου στην μνήμη του 
 Αγίου Κοσμά του Αιτωλού .

 
Διαδρομές 4x4:  Η περιοχή ενδείκνυται για εκτός δρόμου εξορμήσεις.  Οι διαδρομές πολλές (Πέντε Πύργοι, Αγριομάνθα, Σέλωμα, Αβδέλλα κ.α.) αφού χωμάτινοι δρόμοι ξεκινάνε μέσα από δάση δρυός και οξιάς.  Ενδεικτικά αναφέρουμε τις δασικές θέσεις Φλάμπουρο και Ντίτσιος εκεί όπου υπάρχει το Μνημείο Αεροπορικού Δυστυχήματος του ουκρανικού αεροσκάφους «Γιάκοβλεφ» που προσέκρουσε στο σημείο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στις 17 Δεκεμβρίου 1997.
Από το Καταφύγιο μπορείτε επίσης να διανύσετε διαδρομή 14 χλμ. μέχρι την κορυφή Φλάμπουρο (2.194μ)


χρήσιμα

Ορειβατικό Καταφύγιο Ε.Ο.Σ. :                   23510 -79277 
χωρητικότητα (52 κρεβάτια)                                  ή
θέρμανση τζάκι, ξυλόσομπα                           23510-23102
ύδρευση από πηγή με δίκτυο
κουζίνα οργανωμένη 
τουαλέτες εντός του καταφυγίου 


Παραδοσιακός Ξενώνας Μελίες  :      2310-903657  





Το Αγνάντι του Κώστα:                                 23510-78840        ταβέρνα










 


δείτε το μικρό σε διάρκεια video





 



    Στο χωριό δραστηριοποιείται Οικιστικός Σύλλογος ο οποίος διοργανώνει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη λαϊκό πανηγύρι με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στο Καταφύγιο