Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΩΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Γράφει ο diaskronos

Η φιλοσοφική πρόταση του Χριστού ως στάση ζωής ήταν μια απόπειρα συγκινητική, τολμηρή, πολύ καλή αλλά ατύχησε και αυτή διότι δεν απάντησε στα ανθρώπινα ένστικτα όπως και τόσες άλλες φιλοσοφίες. Ίσως σε ένα βαθμό βοήθησε τις κοινωνίες τους δυο-τρεις πρώτους αιώνες με τις αδελφότητες των πρώτων χριστιανών και την καθοδήγηση τους από κάποια συνετά άτομα ,φωτεινές εξαιρέσεις, μέχρι που άρχισε η αλλοίωση, οι παρερμηνείες συνειδητές και ασυνείδητες, η εκμετάλλευση, η χειραγώγηση, οι αιρέσεις, τα μαχαιρώματα εξουσίας, οι διασπάσεις ,τα σχίσματα κ.λ.π. με αποτέλεσμα στο πέρασμα του χρόνου να έχει καταντήσει μια ειδωλολατρική μάσκα εκμετάλλευσης των πιστών και όχι μόνο από το ιερατεία και αχαλίνωτου εμπορίου αέρα κοπανιστού. «Ο έχων δύο ιμάτια»… «αγάπα τον πλησίον σου»… Ο εσύ μισείς εταίρο μη ποιήσεις»… «δώσ`ημίν σήμερον»…πήγαν περίπατο και έμειναν οι λιμουζίνες, οι Μετοχές, οι offshore, τα τσιφλίκια, οι ίντριγκες, οι εικόνες ειδωλολατρίας που δακρύζουν ακατάπαυστα, τα περιφερόμενα διαμελισμένα κόκαλα και κρανία που τάχα είναι άγια, τα χρυσοποίκιλτα φρου-φρου, τα τίμια ξύλα ….αλλά και μπίζνες, σύγχρονα πράγματα, και ανταλλαγές και φιλέτα…. Αρκεί να γεμίζουν τα παγκάρια και οι λογαριασμοί των Τραπεζών και τελειωμό δεν έχουν.
Με όλα τα μέσα , καταστροφές, διωγμούς, πολέμους, εκβιασμούς κατάφερε να επιβληθεί και στην Βυζαντινή ακόμα περίοδο, να εγκατασταθεί στην εξουσία και στην Κυβερνητική δομή..και είναι αυτός ο λόγος κυρίως που και σήμερα εναγκαλίζεται την εξουσία διότι έτσι καταφέρνει να διαιωνίζεται και να τρέφεται. Στην πραγματικότητα είναι η πιο ανελεύθερη θρησκεία όλου του κόσμου μαζί μα τον φανατικό Ισλαμισμό . Μια ειδωλολατρική μάσκα εμπορίου και καταπίεσης.
Ιδιαίτερα στην Ελλάδα και λόγω των περιπετειών με τη Ρωμαϊκή κατοχή , την Βυζαντινή Λατινοδιαφθορά, την Οθωμανική σκλαβιά, αργότερα την ημιανεξαρτησία κάτω από την Γερμανο-αγγλική και Αμερικάνική μέγγενη δεν καταφέραμε ποτέ να ανοίξουμε το ζήτημα Θρησκεία-Κράτος. Μοναδικό φαινόμενο σήμερα στο Δυτικό κόσμο η Ελλάδα που η Θρησκεία έχει το πάνω χέρι στο Κράτος. Η θρησκεία σχεδόν ταυτίζεται με το κράτος ή το λιγότερο υπαγορεύει στο κράτος τα δικά της θέλω, δεν επιτρέπω, έτσι θα γίνει, δεν θα γίνει, κ.λ.π.!!!
Ενώ οικειοποιήθηκε όλη την περιουσία του Ελληνικού λαού με τα περιβόητα κιτάπια –οθωμανικά συμβόλαια λόγω της αδυναμίας των Ελλήνων για ιδιοκτησία (χαράτσια-φορολογία)… ενώ έχει τεράστιο αριθμό δωρεών από επέβαλαν να μισθοδοτούνται από το κράτος !!! δηλαδή να τους πληρώνει και επιπλέον ο Ελληνικός λαός θέλει δε θέλει, μπορεί δεν μπορεί!! Επέβαλαν «πιστούς»…τα αφήνει αναξιοποίητα ή τα αξιοποιεί κατά το προσωπικό του συμφέρον κάθε Μητροπολίτης χωρίς καμία διαφάνεια, χωρίς να δίνει λόγο πουθενά με αποτέλεσμα οι πιστοί όχι μόνο να μη γνωρίζουν τα περιουσιακά της εκκλησίας τους αλλά ούτε αν αυτά αλλάζουν χέρια ούτε πως, ούτε γιατί, ούτε έναντι ποίου τιμήματος. Πόσοι και ποίοι πολιτικοί «αγόρασαν» κτίρια, οικόπεδα…από τις Μητροπόλεις;;; Και ενώ συμβαίνουν αυτάνα επιχορηγούνται με κρατικά και κοινοτικά κονδύλια !!!Ένα τεράστιο καθαρά παρασιτικό στρώμα που έχει τυλίξει το Ελληνικό Δημόσιο σαν πανούκλα και το πνίγει διαχρονικά και ασφυκτικά। Επιτέλους πρέπει να γίνει άμεσα ο διαχωρισμός Εκκλησίας και κράτους σε όλους τους τομείς και πεντακάθαρα.
Το ιερατείο εδώ έχει καταφέρει να επιβάλει ένα ιδιόμορφο μεσαιωνικό σκοταδισμό χρησιμοποιώντας το ίδιο κράτος και τους θεσμούς που το ιερατείο υπαγόρευε με τις απειλές, τις πιέσεις, τους εκβιασμούς, την βία ,την τρομοκρατία, την τιμωρία , τους αποκλεισμούς μέχρι και βασανιστήρια. Π.χ. Δεν μπορούσε να διοριστεί κάποιος αν δεν ήταν Χ.Ο… η μεταχείριση του στο στρατό αλλά και στην κοινωνία ήταν άνιση, προσβλητική, ταπεινωτική και καταπιεστική. Μη ξεχνάμε το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» ,τα βασανιστήρια στα Ξερονήσια με την απαίτηση να ομολογούν πίστη στο Θρήσκευμα. Άλλο πράγμα το να ασπάζεται κάποιος ελεύθερα τις διδαχές του Χριστού, του Σωκράτη, του Βούδα, του Μωάμεθ και ως πιστεύω ελεύθερου ανθρώπου πρέπει να είναι σεβαστό και άλλο πράγμα το εμπόριο, ο πειθαναγκασμός, ο εκβιασμός, η καταπίεση στο όνομα της όποιας θρησκείας.
Αν η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε αυτό το χάλι… τρείς είναι οι βασικοί λόγοι. Η Δυτική ποικίλη ανά τους αιώνες ανάμειξη- επιβολή-κατοχή-εκμετάλλευση… Η ντόπια διαφθορά των εγκάθετων-δοσίλογων πολιτικών… και ο μεσαιωνικός σκοταδισμός που το ιερατείο έχει επιβάλει διαχρονικά στην Ελλάδα. Και με τα τρία πρέπει να γίνουν πολλά … και αναθεωρήσεις και αλλαγές και ανατροπές… διαφορετικά δεν θα υπάρξει φωτεινό μέλλον.

ΥΓ Τόμοι ολόκληροι κι αν γραφούν το θέμα δεν εξαντλείται. Με την παραπάνω περίληψη απλά δίνουμε μια αφορμή περίσκεψης και δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας .

Diaskronos 16/01/2011

ΑΣΥΛΟ ΨΑΧΝΕΙΣ … Η ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;


 

Γράφουν diaskronos και antromeda
Πολύ μελάνι… πολύ δάκρυ… πολλές απόψεις… λίγα επιχειρήματα…χωρίς ουσία.
Σε τι διαφέρει η κλαματολογία περί ασύλου …από την επετειακή επαινολογία των τριών ιεραρχών;;; H απόσταση του Λένιν και του Τσε από τους σημερινούς εκφραστές της Αριστεράς, είναι όση και η απόσταση του Χριστού από τους σύγχρονους ρασοφόρους εμπόρους!
Η (επαναστατική) ΑΛΗΘΕΙΑ ξεχειλίζει πάνω από άσυλα και μπιχλιμπίδια… Το άσυλο ήταν που μας έσπρωξε το Φλεβάρη του 73 στη Νομική; Το άσυλο ήταν που μας έκλεισε στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 73; Ποια ασυλία είχαμε στα κρατητήρια και την Ασφάλεια; Ποια ασυλία είχαν οι σύντροφοί μας στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και τα ξερονήσια;
Η (επαναστατική) ΑΛΗΘΕΙΑ … δεν φοβάται, δεν κρύβεται, δεν προστατεύεται, δεν φυλακίζεται, δεν εκκολάπτεται, δεν νομοθετείται, δεν διακινείται, δεν περιχαρακώνεται δεν μονοπωλείται, δεν εγκλωβίζεται σε άσυλα… ξεχύνεται, περπατάει ελεύθερα- χύμα στην κοινωνία!... Διαφορετικά δεν είναι ΑΛΗΘΕΙΑ αλλά ενέσιμο προσθετικό κατασκεύασμα σκοπιμοτήτων. .. είναι ένα ψέμα που χρειάζεται χώρο και χρόνο να καλλιεργηθεί, να εντυπωθεί, να ριζώσει ως τάχα αλήθεια… είναι ψέμα που χρειάζεται στούντιο για να μακιγιαριστεί ως αλήθεια… είναι ψέμα που θέλει να πάρει αληθοφάνεια και θέση δίπλα στην ιστορική αλήθεια…
Η (επαναστατική) ΑΛΗΘΕΙΑ δεν χρειάζεται άσυλο, δεν έχει ανάγκη ασύλου... θα λέγαμε μάλλον πνίγεται, διαστρεβλώνεται, ασφυκτιά κάτω από την προστατευτική τάχα ομπρέλα του οποιουδήποτε έστω καλοθελητή… Πρέπει να είναι ελεύθερη από κάθε άποψη και όχι μεταλλαγμένο παρασκεύασμα των εθελοντών εμπορίσκων.
Άσυλο χρειάζεται η ενοχή, η ημιμάθεια, η αβεβαιότητα, ο φόβος, το ψέμα, η διαστροφή, η απάτη. Άσυλο χρειάζονται οι κλέφτες, οι ψεύτες, τα λαμόγια, οι απατεώνες, οι καταχραστές. Την ασυλία εγκλημάτων επικαλούνται οι καταχραστές πολιτικοί… οι κλέφτες με τις ανώνυμες offshore… οι απατεώνες με τις νομοθετημένες παραγραφές… οι καρχαρίες με το φορολογικό απόρρητο και τις Ελβετικές καταθέσεις… τα λαμόγια με την Αρχή προστασίας τάχα προσωπικών δεδομένων… Άσυλο χρειάζονται οι Βουλευτές .
Η ( επαναστατική ) ΑΛΗΘΕΙΑ είναι δυνατή, ξεχωρίζει πολύ εύκολα, είναι άμεσα αποδεκτή από το λαό, προστατεύεται από το λαό, δεν ξεχνιέται και δε χρειάζεται ντάντεμα από αυτόκλητες τάχα νταντάδες… Είναι αυτό ακριβώς που απουσιάζει σήμερα από τα «υψηλά κλιμάκια» της Ελληνικής κοινωνίας.
Αντί να μιξοκλαίμε την μοίρα μας και το άσυλο… αντί να σηκώνουμε σημαίες πλαστικές… αντί να παριστάνουμε τους δαρμένους… αντί να κρυβόμαστε πίσω από δόγματα και άσυλα… δεν είναι καλύτερα να αναζητήσουμε την (επαναστατική) ΑΛΗΘΕΙΑ;
Αν θέλεις τόσο πολύ το άσυλο μείνε σπίτι σου αγκαλιά με το φόβο… Αν θέλεις την ΑΛΗΘΕΙΑ ψάξε , διάβαζε και περπάτα… δεν χρειάζεσαι άσυλο αλλά ψυχή και τσαγανό!
Εμείς δεν χρειαζόμαστε κανένα άσυλο… και αν δεν δίνουμε στα ονόματά μας νομισματική αξία ανταλάξιμη … είναι από άποψη και όχι από φόβο.

 

ας λέμε εμεις…diaskronos, antromeda 29/11/2011

"ανασήκωσε τα χέρια σου Ολυμπε ... και ενωσέ μας..."**

ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ… "ανασήκωσε τα χέρια σου Ολυμπε ... και ενωσέ μας..."**Θα μπορούσαμε τάχα να «κάνουμε αυτό που δεν μπορούμε»;
Θα μπορούσαμε να σηκωθούμε πριν σαπίσουμε;
Θα μπορούσαμε όλοι εμείς οι ανένταχτοι , αδέσμευτοι, διαγραμμένοι, ασυμβίβαστοι, περιθωριοποιημένοι, απομονωμένοι , ονειροπόλοι, αποθηκευμένοι, αιρετικοί, αυτόνομοι, πατριώτες, απροσκύνητοι, αριστεροί ,σοσιαλιστές, δημοκράτες, αντιεξουσιαστές, εξτρεμιστές, …να βρεθούμε ξανά; Να συγκλίνουμε; Να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα, ένα κίνημα… ν`ανοίξουμε δρόμο…να πάρουμε και να ξαναδώσουμε ελπίδα…να δώσουμε ξανά τα χέρια και να βάλουμε πλάτη να σηκώσουμε την Ελλάδα από το βούρκο;
Θα μπορούσαμε… « να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα»!
Θα μπορούσες τάχα… ν`απλώσεις τα μακριά σου χέρια και να ενώσεις όλους εμάς μαζί με άλλους … ακόμα μια φορά; Θα μπορούσαμε τάχα…να σηκωθούμε ακόμα μια φορά!...δεν μπορεί να σάπισαν όλα! …Δεν μπορεί ν`αρνηθηκαν τόσους αγώνες!! Δεν μπορεί να έχουν αρνηθεί τον καλύτερό τους εαυτό!!! Είμαστε δυό.. είμαστε τρείς…είμαστε χίλιοι δέκα τρεις… δεν μπορούμε ν`αφήσουμε τα παιδιά μας δίχως πατρίδα!!! Ίσως αύριο να είναι αργά.
Είναι αλήθεια ότι σε θαυμάσαμε αλλά …και σε στραβοκοιτάξαμε και σε κατακρίναμε και σε αποστραφήκαμε και σε αδικήσαμε … μα πιο πολύ σ`αγαπήσαμε και το ξέρεις… Ποιός είναι ο αλάθητος; Εσύ, εμείς ή όλοι μας;;; Θες οι περιστάσεις …θες οι ανταγωνισμοί… θες η ανυπομονησία… θες οι εγωισμοί… θες από λάθη… αν θες και η άγνοια… «πήραμε τις ζωές μας λάθος» ...και καταλήξαμε στο βούρκο.
Πρόταση εξουσίας για Δημοκρατία –Ισονομία-ελευθερία- κοινωνική Δικαιοσύνη θα γεννήσουμε, θα χτίσουμε… και οι αγωνιστές …και ο λαός θ`ανταποκριθούν… ΕΝΟΤΗΤΑ μας λείπει και ΟΡΑΜΑ…Ένας Όλυμπος…ένας φάρος…γιατί χαθήκαμε!
Μίκη Θεοδωράκη… «εσέ κράζουμε»!..Θα μπορούσες τάχα μια ύστατη φορά να σηκωθείς σα λάβαρο ψηλό για την Ελλάδα; Σαν Ψηλορείτης που καλεί της Μεσογείου τα πλεούμενα!... σαν φάρος Αλεξανδρινός μεσ` την ομίχλη!
Κάλεσέ τους ανοιχτά με ονόματα όλους, και εναν εναν...
Και πως θ`αρνηθούν τότε ένα κάλεσμα για την πατρίδα;…
Μίκη Θεοδωράκη…θα μπορούσαμε ;
20/11/2010
Υ.Γ. Τι πιο ωραίο απ`το να μας αποκαλέσουν παιδιά(!) και γεγιέδες ...σαν άλοτε;!
Τι πιο ωραίο να ξέρουν τα παιδιά μας πως δεν σκύψαμε;!
Τι πιο ωραίο να μάθουν οι εχθροί μας οτι... ειμαστε ακόμα ζωντανοί!
**(κατα το Μάριο Τόκα)

πηγή:galaxiako

Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ . . . . . ΚΑΙ ΤΑ ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


- Σήμερα με την κατανοητή απ` όλους σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος...ενώ έχει αποκαθηλωθεί και αποκαλυφθεί το πολιτικό κατεστημένο...μέχρι και οι δοσίλογοι δημοσιογραφίσκοι αναγκαστικά δείχνουν ότι ο λαός σιχάθηκε την οικογενειοκρατία και ζητάει προτάσεις, κάτι καινούργιο, μια διέξοδο.. Οι λεγόμενοι "Αριστεροί", "κομουνιστές", "οικολόγοι"...φλυαρώντας ομφαλοσκοπούν χωρίς να μπορούν να δουν ούτε τη μύτη τους.- Όλοι οι γνωστοί σχηματισμοί διαπλεκόμενοι με τις παρυφές, την ίδια την εξουσία, τα μικρο -golden boys του υποτιθέμενου κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, και τις ίντριγκες είναι ανίκανοι να παράγουν πολιτική...να διαχειριστούν τις παρακαταθήκες της Αριστεράς...να κάνουν προτάσεις... να δώσουν διέξοδο στο λαό και τον τόπο.

- Οι λαϊκές δυνάμεις της Αριστεράς εγκλωβισμένες στα διάφορα σχήματα ασφυκτιούν και μη υπάρχουσας προοπτικής διεξόδου αναλώνονται σε γελοίες ενδοπαραταξιακές-κομματικές φαγωμάρες. Ο λαός δεν ζητάει κοσμοθεωρία, ζητάει έστω μικροπροτάσεις αλλά ρεαλιστικές που να δίνουν διέξοδο...και την Αριστερά και τα στελέχη της νάναι μπροστά, αποφασισμένοι έμπρακτα...ζητάει παράδειγμα...ζητάει χρόνια τώρα ενωμένη δυνατή Αριστερά που να εννοεί αυτά που λέει... Προτάσεις για ανάπτυξη, Ανεργία, Λαθρομετανάστες, Εγκληματικότητα, Αστυφιλία, Γεωργία, Κτηνοτροφία, Τουρισμό, Αλιεία, ενέργειας, αλλά και Βιοτεχνίας-Βιομηχανίας παρότι οι δυο τελευταίοι κλάδοι είναι πλέον μη ανταγωνιστικοί..εν ανάγκη με βέτο για τροποποίηση των κοινοτικών τάχα πλαισίων. Προτάσεις για Εθνικά ζητήματα άκρως αναγκαίες...
- Ποιοι από τους αστεροσυλλέκτες των εκλογών αλλά και του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι το παράδειγμα; Κατάφεραν 37 χρόνια από την πτώση της Χούντας να εξοβελίσουν, στραγγαλίσουν, εκδιώξουν, συκοφαντήσουν, διαγράψουν, περιθωριοποιήσουν κάθε γνήσια αριστερή φωνή... με αποτέλεσμα να μείνουν άφωνοι, άχρωμοι, άβουλοι, βαλτωμένοι αριβίστες, μικροβολεμένα ημιμαθή ανθρωπάκια, ξεπεσμένοι στη μιζέρια της κομματικής τους άνοιας...εξαντλώντας το όραμά τους στο 1 ευρώ αύξηση, στο επίδομα θέρμανσης... επιδιώκοντας να πείσουν το λαό για αγώνες και νίκες. Κατάφεραν να παραδώσουν μια σειρά από επιστημονικές, ανθρωπιστικές, κοινωνικές οργανώσεις σε ανθρώπους του κεφαλαίου και των μυστικών υπηρεσιών. Κατάφεραν να παραδώσουν τομείς όπως η Οικολογία σε τσαρλατανοειδή απροσάρμοστα, με ανθελληνικές διαθέσεις και σκοπούς. Κατάφεραν να αφήσουν ακάλυπτα, χωρίς προτάσεις με εθνική προοπτική, ολόκληρα τμήματα της Ελληνικής επικράτειας και έρμαια των ορέξεων του g.Soros, της Τουρκίας, των Σκοπίων, της Αλβανίας και τoυ κάθε ανεγκέφαλου Τρεμόπουλου, Δραγώνα,....Νταβούτογλου.
- Οι συνέπειες αυτής της διαδρομής είναι η σημερινή τραγική κατάσταση σε όλα τα μέτωπα. Και μην ακούτε ότι δήθεν ευθύνεται το κακό ΠΑΣΟΚ,η επάρατη ΔΕΞΙΑ, η Διεθνής κατάσταση...μπούρδες!!! Ο Λαός και τους ξέρει και τίποτε από αυτούς δεν περίμενε ποτέ...Έλπιζε όμως πάντα στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!! Δεν θα μπορούσαν όλοι αυτοί να καταστρέψουν τη χώρα αν η Αριστερά ΥΠΗΡΧΕ! Κανένα σκάνδαλο δεν θα γινόταν και αν γινόταν δεν θα έμενε ατιμώρητο. Η σαπίλα δεν θα ειχε αυτές τις διαστάσεις αν τα κοματόσκυλα συνδικα-λ(η)σταράδες δεν ήταν βρώμικοι. Δεν θα τολμούσαν τα τρωκτικά να διαμελίσουν κάθε παραγωγικό ιστό αυτής της χώρας. Δεν θα μπορούσαν να αλυσοδέσουν τον Ελληνικό λαό αν η "Αριστερά".. Ήταν ΥΠΑΡΚΤΗ και ΕΝΩΜΕΝΗ .
- Δυστυχώς η σαπίλα και η κατάπτωση ακολουθεί τη δική της προδιαγεγραμμένη πορεία. Το να ανακοπεί αυτή η κατρακύλα είναι πλέον πολύ δύσκολο εγχείρημα..μάλλον αδύνατο λόγω της μη ύπαρξης δυνατού φορέα ανάσχεσης της. Μοιραία θα φτάσουμε στον πάτο. Που σημαίνει και επίσημη πτώχευση, ανεργία 40%,εσωτερικές διαμάχες, ρατσιστικές- θρησκευτικές αντιπαραθέσεις, εθνικιστικές παλινδρομήσεις και εξωτερικές πιέσεις για να μη πω τα χειρότερα γιά Εθνικούς ακρωτηριασμούς.
- Θα τους θυμίσω λοιπόν ότι πριν το 1967...είχαν τις ίδιες εκφυλιστικές διαμάχες και με το πραξικόπημα βρεθήκαν αγκαλιά στα ξερονήσια...Σήμερα με την ίδια φαγωμάρα φτάσαμε στο μη χειρότερα...Τίποτε δεν διδάχτηκαν;Αν όλοι αυτοί λοιπόν είναι ,κομμουνιστές, αριστεροί, οικολόγοι, πράσινοι, Μαρξιστές, Λενινιστές, Τροτσκιστές, εκσυγχρονιστές, ανανεωτές, Μαοιστές, αντιεξουσιαστές... επειδή δεν είμαι σαν αυτούς ...δηλώνω....
Αναρχος.

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ…ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ!


 
Απο galaxiako.blogspot.com
Φίλοι –ες θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους και όσες bloggers μετείχαν στην κοινή προβολή ενός Εθνικού όπως πιστεύουμε προβλήματος.
Γνωρίζαμε ότι είναι δύσκολος ο συντονισμός συμμετοχής… μάθαμε και νέες αδυναμίες που υπάρχουν όπως διαφωνίες των συνδιαχειριστών των blog όταν μάλιστα είναι πολλοί… και άλλες ακόμα.
Παρ` όλα αυτά όπως είδαμε πάνω από 50 blog συμμετείχαν λιγότερο ή περισσότερο. Από τα μεγάλα blog to ksipnistere, bloggers ενωμένοι.., ο Άνεμος, η Διολκος… αλλά και μικρότερα. Είπαμε και το ξαναγράφουμε εμείς ως ομάδα δεν διεκδικούμε τίποτε απολύτως εκτός αυτών που λέμε και γράφουμε φανερά «πάντα στα ίσια» όπως γράφει ένας φίλος blogger. Μακριά κάθε υστεροβουλία από μας. Ούτε κόμμα φτιάχνουμε, ούτε άγχος για μεγάλο blog έχουμε, ούτε για Δήμαρχοι πάμε, ούτε διαφημίσεις επιδιώκουμε. Εξ άλλου θα δείτε ότι τα άρθρα που θα ανεβάζουμε θα αραιώσουν αρκετά διότι τα πιο πολλά που είχαμε να πούμε …τα είπαμε και είναι γραμμένα στο blog σε διάφορα άρθρα… «ουκ εν τω πολλώ το ευ». Αν θέλαμε να γίνουμε «μεγάλοι».. ίσως βάζαμε και μεις σεχ, ποδόσφαιρο ,τρικάκια κ.λ.π. Προσπαθούμε να είμαστε κατά τη γνώμη μας ουσιαστικοί ,χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο..
Συν-bloggers δεν νικήσαμε!.. Μόλις αρχίσαμε!.. Δεν έχουμε, ούτε είχαμε αυταπάτες. Ιδιαίτερα τα μεγάλα δημοσιογραφικά blog … μάλλον σνομπάρισαν την προσπάθεια. Θα μπορούσε να έχει πιο μεγάλη ανταπόκριση. Υπήρξε και δυσπιστία σε κάποιο βαθμό αδικαιολόγητη κατά τη γνώμη μας διότι το θέμα ήταν καθαρό και ο καθένας είχε απόλυτη δυνατότητα να προβάλει τις δικές του θέσεις με μόνο κριτήριο να συμφωνεί βασικά με τον τίτλο κι αν θέλετε με το νόημα του τίτλου.
Ήταν όμως μια καλή αρχή για κάποια επόμενη συνάντηση… ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ! Και να είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν αιτίες να ξαναπροσπαθήσουμε, όλοι μαζί, πιο οργανωμένοι, με συμμετοχή όλων μας. Ένα χρόνο τώρα και τα μεγάλα blog ανταγωνίζονται μεταξύ τους χωρίς να προσπαθούν για συνεργασία. Δεν μας πέφτει λόγος και αν το σχολιάζουμε το κάνουμε μόνο για αποφυγή ανταγωνισμού. Δεν έχουμε ούτε καταναλωτικές οργανώσεις ούτε συνδικαλιστικές… είναι αλωμένες και παροπλισμένες.
Θα μπορούσαμε σε επόμενη φάση να μποϊκοτάρουμε προϊόντα εταιρειών που αισχροκερδούν για παράδειγμα. π.χ. Ας πούμε για απορρυπαντικά. Μια πρόταση πρόχειρα θα ήταν ο καταναλωτής όπου ψωνίζει να ρωτά πιο είναι το ακριβότερο σε αυτή τη συσκευασία; …Και να το αποκλείει… να αγοράζει οποιοδήποτε άλλο που είναι φθηνότερο. Το αποτέλεσμα θα ήταν αν γινόταν μαζικά να ρίξει την τιμή και μάλιστα πολύ σύντομα. Αυτό όμως θέλει πλατιά ενημέρωση που θα μπορούσε να γίνει με όλους μας. Θα μπορούσαμε πάρα πολλά και να μη γράφουμε σοφίες μόνο και μόνο για να αυτοϊκανοποιούμαστε. Θέλει σκέψη, συζήτηση, ευρηματικότητα…και μεις δεν είμαστε οι μόνοι που μπορούμε.
Φίλοι bloggers δεν νικήσαμε…. Μόλις αρχίσαμε!... Μπορούμε και να «νικήσουμε» όλοι μαζί!
Παρακάτω δημοσιεύουμε ένα κείμενο-διαμαρτυρία φίλου που είναι ενδεικτικό του πόσο λείπει ενας συντονισμένος αγώνας από όλους μας
Galaxiako.blogspot.com ……2 Μάρτη 2011
ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Συμμετεχοντας και παραλληλα,στηριζοντας την υπεροχη πρωτοβουλια του μπλοκ galaxiako.blogspot.com,το οποιο αξιζει πραγματικα να επισκεπτειτε,[σ αυτο το σημειο επισημαινω οτι η αναφορα μου στο συγκεκριμενο μπλοκ,δεν εχει ως σκοπο την διαφημιση του],θα ηθελα με την σειρα μου να προσθεσω δυο λογια οσο αναφορα , στην προσπαθεια ξεπουληματος της χωρας μας,απο τους προδοτες πολιτικους.
Στο ερωτημα που μπορει καποιος,να θεσει,γιατι κατηγορω και παραλληλα ριχνω ευθυνες και στους 300,θα απαντησω παρακατω.
Προτιστως θα ηθελα να σταθω,σε καποια απλα πραγματακια που αφορουν εμας τους απλους Ελληνες-Ελληνιδες,βιοπαλαιστες-βιοπαλαιστριες.
Πολυ καλα κανουμε και αναζητουμε τροπους διεξοδου,να ξεσκασουμε με αλλα λογια απο τα καθημερινα μας προβληματα,αλλοι βγαινοντας εξω[οικονομικα,διοτι που χρηματα για κατι παραπανω],οι περισσοτεροι,χρησιμοποιωντας το διαδυκτιο,η ανοιγοντας το χαζοκουτι ξοδευοντας ωρες ατελειωτες σε φαρμες,ποκερ στην πρωτη περιπτωση,ενω στην δευτερη αφιερωνουμε ατελειωτες ωρες σε πρωιναδικα και μεσημεριαναδικα.Εχουμε ομως αναρωτηθει ποτε,οτι ολα τα παραπανω εχουν δημιουργηθει,τεχνηεντως ,απο καποιους ,με σκοπο τον αποπροσανατολισμο μας?
Διοτι προσωπικα,εχω ακουσει παρα πολλα σχολια τυπου"ποια μπλοκ,wordpress,κινηματα και.....[πιπερι στο στομμα μου],απο αλλους,"ελα μωρε 700 εγω και 700 η γυναικα μου την βγαζουμε,ασε τους αλλους να βγαινουν στους δρομους και να φωναζουν,αν κερδιδει κατι,θα επωφεληθω και εγω,διχως να φανω"
Για ολα τα παραπανω,κατα την προσωπικη μου παντα εκτιμηση,αποκλειστικα την ευθυνη την εχουμε εμεις και μονο εμεις,διοτι,δεχομαστε αδιαμαρτυρητα αυτα που μας σερβιρουν,ενω παραλληλα,τρεχουμε να χειροκροτησουμε με τα σημαιακια μας,τους πασπαρτου δημοκρατες,αυτους που δηθεν κοπτονται για το καλο της Ελλαδας ενω ουσιαστικα την προδιδουν και την ξεπουλανε.
Πολυ καλος ο καναπες,μηπως ομως ηρθε η ωρα να σηκωθουμε απ αυτον?Μηπως θα πρεπει να ξεφυγουμε απο τον κλοιο που εχουν δημιουργησει γυρω μας και που ολοενα ,μερα με την μερα σφιγγει?Νομιζω οτι,επρεπε να εχουμε αντιδρασει εδω και παρα πολλα χρονια πριν,αλλα καλλιο αργα ,παρα ποτε.
Μπορει να με ρωτησει καποιος," ποιος εισαι εσυ που εκφερεις αποψη για εμας",προσθετωντας,ισως στο ερωτημα του και καποιο κοσμητικο επιθετο.Η απαντηση ειναι απλη,αυτα που γραφω,τα γραφω με σκοπο να διαβασω και παραλληλα,να υιοθετησω,πρωτος εγω,διοτι δεν ειμαι τιποτ αλλο παρα ενας καθημερινος ανθρωπος του μοχθου.
Ως επιλογο θα δωσω τωρα την απαντηση μου γιατι θεωρω υπευθυνους και τους 300 για το ξεπουλημα της χωρας μας και οχι μονο.
Οι χουντικες μεθοδοι της κυβερνησης,ειναι πλεον πασιγνωστες,τα εγκληματα και τα σκανδαλα της σημερινης αντιπολιτευσης,πασιγνωστα επισης,τα κομματα της αριστερας?Φωναζουν για το θεαθηναι διοτι γνωριζουν πολυ καλα,λογω συστηματος,οτι δεν προκειται να κυβερνησουν ποτε,κανενας τους ομως δεν αρνηθηκε τα ολα τζαμπα και τους παχουλους μισθους και φτανουμε στο κομμα του Καρατζαφερη.Καποιοι "βουλευταδες του"διαφημιζαν κατα καιρους βιβλια[Αδωνης -Βελοπουλος]με τον τελευταιο,ιδιως,να διαρυγνυαι τα ιματια του στις τοτε εκπομπες του,οτι δεν θα πολιτευτει ποτε και σε ενα απο τα βιβλια του,να γραφει για τον ορυκτο πλουτο της Πατριδας μας και ευλογα ρωτω λοιπον.1.Τελικως γιατι αποφασισατε να πολιτευτειτε κυριε Βελοπουλε?και 2.Εφ οσον εχετε στοιχεια στα χερια σας για τον ορυκτο πλουτο της χωρας μας και για τον τροπο με τον οποιον μπορουμε να τον εκμεταλλευτουμε,γιατι εσεις και το κομμα σας,υπογραψατε το μνημονιο μετατρεποντας ,εσας και το κομμα σας σε δεκανικι της κυβερνησης?Οσο για τον "Αδωνη",καλα κανει τονιζοντας μας δια στοματος του και μεσω των βιβλιων του την σπουδαιοτητα της Αρχαιας Ελληνικης Γλωσσας,τα παραπανω ομως φαινεται να τα"ξεχασε"υπογραφοντας το μνημονιο και να του θυμισω οτι αν παψει να υφισταται Ελλαδα,παραλληλα,θα χαθουν μαζι με ολα και τα Αρχαια Ελληνικα.
Παρα πολυ απλα πραγματακια παιδια για να αντιληφθουμε,ολονων,το μεγεθος της προδοσιας που διεπραξαν κατα της Χωρας μας και ηρθε η στιγμη να φωναξουμε δυνατα ολοι μαζι.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ,ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΡΩΜΟΧΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
Θα ηθελα να ευχαριστησω για πολλοστη φορα,ολους σας που με ανεχτηκατε,ζητωντας σας παραλληλα συγνωμη,αν σας κουρασα,να ειστε ολοι και ολες καλα.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!


... δικάζει ο anarxos
Χρόνια και χρόνια η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα εγκληματεί συνειδητά σε βάρος της Χώρας και του Ελληνικού λαού σε ένα διαρκές και ειδεχθές έγκλημα.
Γνωρίζουν όλοι οι Δικαστές τις καταχρήσεις, τις κλοπές, τις υπεξαιρέσεις, την φοροκλοπή ,την φοροδιαφυγή ,την ποικιλότροπη ληστεία του κράτους και του Ελληνικού λαού από τα πολυπληθή λαμόγια, καρχαρίες μικρούς και μεγάλους. Γνωρίζουν τις αδικαιολόγητες μίζες, τους μιζοαποδέκτες, το Χρηματιστήριο, τα ομόλογα, το Βατοπέδιο, τις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές, το άδειασμα των Ασφαλιστικών Ταμείων, τη Ζήμενς… αλλά κυρίως το κουρέλιασμα του Ελληνικού Συντάγματος από τους μαφιόζους-διαπλεκόμενους εντός και εκτός Βουλής… και δεν κάνουν το παραμικρό!!! Ολόκληρη Μεραρχία από Δικαστές –εισαγγελείς στέκουν ως απλοί θεατές – παρατηρητές απαθείς μοιραίοι και άβουλοι στη ληστρική επιδρομή , το κατάντημα, στη Χρεοκοπία της Χώρας …σαν να μη συμβαίνει τίποτε!!!!
Ενώ γνωρίζουν τα πάντα… βραχυκυκλωμένοι κι ανύμποροι δεν επεμβαίνουν σε τίποτε!!! Κι αν αυτό γίνει είτε χάνεται η δικογραφία στο χρόνο είτε παραγράφονται τα αδικήματα είτε βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα!!!...Αποτέλεσμα όλοι ΑΘΩΟΙ !!! και η σαπίλα εξαπλώθηκε σαν πανούκλα που διέλυσε τη Χώρα και το λαό. Και αν ισχύει η παραγραφή για κάποιους πολιτικούς για όλους τους άλλους τι ισχύει;;; Γιατί τα ονόματα των εμπόρων ναρκωτικών ,των βιαστών, των δολοφόνων, των καταχραστών δεν τα ανακοινώνουν ενώ τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δήθεν τρομοκρατών δίνονται ελεύθερα στη δημοσιότητα χωρίς να έχει αποφανθεί κανείς για ενοχή;;;
Συμετείχαν με δική τους δικαστική απόφαση σε τεράστια αναδρομικά ποσά ( όταν έλεγε ο Αλογοσκούφης οτι θα τινάξουν τα Δημ.Ταμεία στον αέρα ...) που επανειλημένα έχουν πάρει,και τεράστιες αυξήσεις στους μισθούς τους... 50% αυξήσεις για όσους δεν θυμούνται!!!. Το 1992 επι Μητσοτάκη άδειασαν ενα ολόκληρο Ταμείο των Δημ. υπαλλήλων παίρνοντας ολα τα αποθεματικά ...απο 7-16 εκατομ. δρχ κάθε δικαστικός!!!
Δεν θα ισχυριστούμε ότι όλοι οι Δικαστές μετέχουν της διαπλοκής…αντίθετα εμείς πιστεύουμε ότι στο σώμα αυτό λίγοι είναι οι επίορκοι- διαπλεκόμενοι…οι υπόλοιποι όμως δεν έχουν τα κότσια να τα βάλουν με τα διαπλεκόμενα και παραιτούνται, πιάνουν την άκρη από ευθυνοφοβία, από ατομικό συμφέρον ανέλιξης, από αδυναμία, από φόβο απέναντι στα συμφέροντα και αυτό είναι πολύ κακό για όλους μας. Αποφεύγουν να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα αλλά ούτε και τα μικρότερα λόγω βολέματος και ατομικισμού, με τη λογική..»δεν θα βγάλω εγώ το φίδι…» Και φαίνεται αυτό πολύ καθαρά…όταν πάει κάποιος για τροχαίο αδίκημα ή μικροκλεφτρόνια ή μικροπρεζόνια...δεν τους χαρίζονται ισα-ισα εκεί εξαντλούν όλα τα περιθώρια επιείκειας ως εξουσία και δείχνουν την πυγμή τους…
Ευθυνόφοβοι, άφωνοι, άβουλοι και μοιραίοι τυλιγμένοι στη χλαμύδα του αδέκαστου… παρακολουθούν ένα διαρκές, ειδεχθές έγκλημα σε βάρος του λαού και της Χώρας ενώ πληρώνονται αδρά από το λαό να τον προστατεύουν… κατά συνέπεια είναι συνεργοί έστω και αν δεν συμμετέχουν άμεσα στο έγκλημα ( όσοι δεν μετέχουν), διότι από το Σύνταγμα έχουν ορισθεί να δικάζουν και μάλιστα αδέκαστα όλα τα αδικήματα .
Τρία μόνο ερωτήματα έχουμε για όλους:
1) Δεν ντρέπονται ( και ο Αρειος Πάγος) γιαυτή την κατάντια... ;;;
2) Από ποιόν περιμένουν να υπερασπιστεί το Σύνταγμα;;;
3) Από ποιόν περιμένουν να κάνει κάθαρση; Θα πάμε σε αυτοδικίες;;;
Θα θέλαμε μια απάντηση από κάποιο φιλότιμο Δικαστή… γιατί όπως πάμε σε λίγο δεν θα υπάρχει χώρος ούτε για Δικαστές … αν αναλάβει ο ίδιος ο λαός τότε θα έχουμε δυστυχώς Εμφύλιο σπαραγμό… και η παροιμία λέει … «ότι κάνεις πάθεις καρδιά μη σε πονέσει!»
Το καμπανάκι σταμάτησε…όσο χτύπησε…χτύπησε και όσοι άκουσαν-άκουσαν!!!


Anarxos-galaxiako 21/12/2010
ΥΓ Και μη μαs κάνει μύνηση κανείς γιατί θα πούμε πιο πολλά.

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ προς συζήτηση:


 


Ανανέωση-τροποποίηση προηγούμενης πρότασης του... GALAXIAKO.BLOGSPOT.COM
ΠΡΟΤΑΣΗ
1) Nα μπουν εισαγγελείς και ορκωτοί λογιστές ( εν ανάγκη ξένοι )στη Βουλή ,στην ΕΡΤ, στους Δήμους ,τις ΔΕΚΟ, ΔΕΗ, τις πολεοδομίες, τους Συνεταιρισμούς, τα Δασαρχεία τους Οργανισμούς…. γιατί είναι άντρα διαφθοράς και ρεμούλας και να έχουμε αποτελέσματα στις αναθέσεις έργων, στις πλασματικές υπερωρίες , αποζημιώσεις κ.λ.π. Επιτέλους οι καταχραστές να αποκαλυφθούν και να μπουν φυλακή..μικροί και μεγάλοι.
2) Να επιστραφούν άμεσα τα (πόσα;) δις ευρώ ζεστό χρήμα που ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου χάρισαν στους Τραπεζίτες χωρίς δεύτερη κουβέντα .
3) Φορολογία μέχρι και 5% των κεφαλαίων όλων των Τραπεζών ως αντιστάθμισμα των υπέρογκων και παράνομων ποσών που εισέπρατταν δεκάδες χρόνια από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού και τα υπερκέρδη πανωτόκια και την ανεξέλεγκτη διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων των ασφαλισμένων από ιδρύσεώς τους μέχρι την πλήρη και τελειωτική αφαίμαξή τους.
4) Φορολογία ακίνητης περιουσίας μεγαλύτερης απο 1 εκατομ ευρω μέχρι και 5% ειτε ειναι ιδιωτική ειτε εταιρική ειτε offshore …..
5) Η εκκλησιαστική περιουσία κινητή και ακίνητη να περάσει στο Δημόσιο ολόκληρη εκτός από τους ναούς, τα μοναστήρια, και τα ιδρύματα ως κτιριακά συγκροτήματα και ένα αντίστοιχο περιβάλλοντα χώρο όπου υπάρχει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει αυτό. Διαφορετικά να σταματήσει κάθε μισθοδοσία και συντάξεις των Μητροπολιτών και ιερέων κ.λ.π. καθώς και κάθε επιχορήγηση από το Δημόσιο προς εκκλησίες ,μοναστήρια κ.λ.π.
6) Να εφαρμοσθεί το πόθεν έσχες για όλους και να φορολογηθούν αναλόγως οι περιουσίες καθώς και τα τεκμήρια διαβίωσης.
7) Να αξιοποιηθεί η Δημόσια ακίνητη περιουσία με διαφάνεια, με διαδικασίες συμφέρουσες για το Δημόσιο και οχι με πλιάτσικο... και με αυστηρές προϋποθέσεις για τις παραμεθόριες περιοχές.
8) Να καταρτιστεί εθνικό μισθολόγιο απο τον πρόεδρο Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο με στόχο να πάει ο καθένας στον πάγκο του. Δηλαδή ανώτερος μισθός 4000-4500 ευρώ και κατώτερος μισθός 1200 ,ή σύνταξη απο 1000 εως 2000 ευρώ και βέβαια με πολύ προσοχή, αξιοκρατία, απόδοση και δικαιοσύνη.. Χωρίς κανένα επίδομα και για κανέναν ,μπόνους, πριμ, ενοίκια, εκτός έδρας, συμβούλια, εκλογικά, πλασματικές υπερωρίες, στολών, καυσόξυλων…και χίλια δυο, φαιδρές δικαιολογίες για αγρίους…. εκτός απο το οικογενειακό- παιδιών, θέσης, μεταπτυχιακά και βαρέα ανθυγιεινά.
9) Να καταβληθούν ολες οι εισφορές στα Ταμεία, και το ΙΚΑ απο όλους τους οφειλέτες…ΜΜΕ, Εφημερίδες, Επιχειρήσεις, Δημόσιο κ.λ.π.
10) Ιδιαίτερα για τις Ασφαλιστικές εταιρείες αμεσα πρέπει να μπουν εισαγγελείς και να δεσμευτούν τα κεφάλαια και τα ακίνητα διότι πάνε όλες για δήθεν πτώχευση… αφού για χρόνια συσσώρευσαν τεράστια κεφάλαια απο τις ασφαλιστικές εισφορές λειτουργώντας σαν «πυραμίδες» με πρότυπα την “ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ” την “Comercial valiu” κ.λ.π.
11) Να σταματήσει άμεσα κάθε επιχορήγηση σε ποδοσφαιρικά και αθλητικά σωματεία πλην των Εθνικών ομάδων και μόνο καθώς και των πολιτιστικών συλλόγων κάθε ειδους πλήν των Δημοτικών-κρατικών –ενικών θεάτρων –μουσικής κ.λ.π..
12) Να παραχωρηθούν-πωληθούν αδειες για τις συχνότητες των ΜΜΕ-καναλιών-ραδιοσταθμών και όσοι ενδιαφέρονται να τις αγοράσουν, διαφορετικά να κλείσουν. Εννοείτε οτι στις συμβάσεις θα περιέχεται και δεσμευτικό επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα καθορίζεται απο το Υπουργείο Παιδείας.
13) Τα κεφάλαια αυτά να χρησιμοποιηθούν για απόσβεση του μισού χρέους τουλάχιστον και για νέες θέσεις εργασίας Η διαχείριση των κεφαλαίων ως ΑΕΠ να γίνεται από συγκεκριμένα πρόσωπα με πλήρη διαφάνεια, με ελεγκτικό διακοματικο μηχανισμό μέχρι δεκάρας και ποινικές ευθύνες απο κακούργημα ως έσχατη προδοσία και ισόβια για οποιοδήποτε μεγάλη κατάχρηση και στραβοπάτημα.
14) Να ανοίξουν άμεσα όλα τα κλειστά επαγγέλματα.
15) Nα γίνει διακομματικό Εθνικό Συμβούλιο για χάραξη εξωτερικής-εθνικής πολιτικής με βάση το Σύνταγμα απαρέγκλιτα.
16) Να μειωθούν οι βουλευτές σε 150 και να σταματήσει άμεσα η συνταξιοδότηση των βουλευτών.
17). Να διατεθούν όλα τα παραπάνω κεφάλαια για Δημόσια έργα και μελετημένες παρεμβάσεις σε δυναμικούς –παραγωγικούς τομείς σε συνδυασμό με πραγματικά πράσινη ανάπτυξη με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και του μαρασμού της χώρας। Φράγματα, Ταμιευτήρες, ανεμογεννήτριες, Ηλιακά-φωτοβολταικά πάρκα, Ουσιαστικούς ελεγχόμενους Συνεταιρισμούς (Γεωργικών, κτηνοτροφικών, Ιχθυοκαλλιέργειες) με τυποποίηση προϊόντων και ανταγωνιστική ποιότητα εν ανάγκη και με υποχρεωτικούς αναδασμούς σε επιλεγμένες περιοχές।
18) Να δοθεί πολιτικό άσυλο σε ενα 5-6% που πληρουν τις προυποθέσεις και υπόλοιποι λαθρομετανάστες ή να απελαθούν με συνοπτικές διαδικασίες ή και σε ενα μέρος να τους δοθούν χαρτιά να πάνε σε άλλες χώρες।Σε κάθε περίπτωση να μη ξεπερνούν το 5-6 % του Ελληνικού πληθυσμού και μάλιστα ισόροπα॥δηλαδή να μη πάνε όλοι ας πούμε ..σε ενα νομό.
19) Eαν δεν αρέσουν τα παραπάνω στην Τρόικα... να επανέλθουμε σε ελεγχόμενη οικονομία και δασμολόγηση των εισαγωγών με ταυτόχρονη προώθηση των εγχώριων προιόντων।
20) Αναδιαπραγμάτευση του μισού χρέους και παραγραφή του άλλου μισού
Ολα τα παραπάνω πρέπει να τα ψηφίσουν σε μια συνεδρία οι 300 της Βουλής και να αρθούν οι κάθε ειδους παραγραφές, εν ανάγκη με αλλαγή του Συντάγματος. Δεν μπορούν πλέον ουτε να κρύβονται πίσω απο το Σύνταγμα . Ολα γίνονται αν υπάρχει θέληση . Διαφορετικά να πάνε στα σπίτια τους και θα την βρούμε την άκρη.
Τέλος… όποιος ισχυρίζεται ότι έχει άλλη πρόταση…προφανώς θα εννοεί ότι οι μισοί Έλληνες πρέπει να μείνουν άστεγοι και άνεργοι।
ΥΓ Αν κάποιος δεν γνωρίζει πως εφαρμόζονται... είμαστε πρόθυμοι να τους εξηγήσουμε με λεπτομέρειες τα πάντα।
galaxiako.blogspot.com 25/12/2010

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ… «ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΜΟΥ»;;;-Μην είναι η συνδιοίκηση στα Πανεπιστήμια –τσιφλίκια και οι τράμπες του…ψηφίζω πρύτανη και περνάω εξεταστική;;;… Δεν θα συμμετείχα!...
-Μην είναι η συνκυβέρνηση τύπου 89; …Δεν συμφώνησα ποτέ…
-Μην είναι η σύσκεψη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ των 31 !!! κεκλεισμένων των θυρών;.. Έξω οι παλιοκλεφταρέοι… θα φώναζα…
Μην είναι η κάλυψη του Ρίζου ομοφώνως από τους 31;;; Θα φώναζα τον εισαγγελέα…
- Μην είναι οι επαναστατικές εκδρομές στο Λιμάνι, στην Ακρόπολη; Δεν θα πήγαινα από ντροπή…
- Μην είναι το κλείσιμο της Ακρόπολης; Καλύτερα να πεινάσω…
- Μην είναι η συμπαράσταση στα υψηλόμισθα και όχι μόνο ρετιρέ; Δεν θέλω ούτε να τα βλέπω…
-Μην είναι το «δεν πληρώνω»;;; Διαφωνώ είναι ασήμαντο ॥θα ζητούσα αποκλεισμό της Βουλής μέχρι να πληρώσουν τα λαμόγια…
- Μην είναι το αδέρφια μας μετανάστες ελάτε να σας ταΐσουν οι άλλοι; Διαφωνώ στην ποσότητα…
- Μην είναι το «δεν επιτρέπουμε έλεγχο στο κομματικό Ταμείο»;;; Γιατί;;; Θα το απαιτούσα μάλιστα…
- Μην είναι τα χαριεντίσματα στους διαδρόμους της Βουλής;;; Όσο οι κλέφτες είναι έξω από τη φυλακή θα απείχα από τη Βουλή!...
- Μην είναι το κάνουμε πλάτες στις παραγραφές;;; Θα είχα παραιτηθεί πρώτος εγγράφως από την ασυλία…θα την κατέθετα στον πρόεδρο της Βουλής και θα απαιτούσα κάθε μέρα! …κάθε μέρα!... μα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!.. να παραιτηθούν και όλοι οι άλλοι και να μπουν εισαγγελείς από τη Ζιμπάπουε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση…
Βρε Τσίπρα,… ρε Αλέκα… Αλαβάνο ,Παπαδημούλη, Δαμανάκη, Λαφαζάνη, Χαλβατζή, Ανδρουλάκη, Κανέλη…που είστε;;;
Ρε παιδιά καθώς φαίνεται αν εσείς είστε Αριστεροί …δεν με αναγνωρίζω... εγώ ο μαλάκας τι είμαι ρε;;;
Οι Δεξιοί με λεν αρχικομμουνηστή!..οι Πασόκοι με κόβουν για αναρχικό και βάλε!.. Οι Συριζαίοι με βρίζουν ως Πασόκο!... και οι ΚΚΕδες με συκοφαντούν με όλα τα κοσμιτικά …από Γεωργαλά μέχρι Μπααντερ!... Τους τα λέω και `γω κατάμουτρα από παλιά… έχω εκ γενετής μια δόση διαστροφής… Δε θέλω ταμπέλα ρε!.. Δε θέλω…
Άσε ευτυχώς υπάρχει το περιθώριο όσο υπάρχει…μπορώ ακόμα να γελάω ελεύθερος και του σκασμού!!!

anarxosimoritis 08-2-11

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ


 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ-ΑΝΕΡΓΙΑ-ΦΤΩΧΕΙΑ-ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΙ.


(Το άρθρο εχει δημοσιευθεί στις07/11/2008 στο blog
kiklonas με τίτλο:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΣΜΟ

. To δημοσιεύουμε ξανά γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει.Πίσω από τη διεθνή οικονομική κρίση, διαπράττεται η μεγαλύτερη σύγχρονη απάτη !!!
Η παγκόσμια κρίση διαρκώς θα εντείνεται… το σύστημα μεταλλάσσεται.
Στο παγκόσμιο καπιταλιστικό-καταναλωτικό σύστημα ο άκρατος «δημοκρατικός» καπιταλισμός με κατευθυνόμενες επιλογές αλλά και επιλογές ανάγκης , στα αδιέξοδα που το ίδιο σύστημα έχει σωρεύσει, φτάνει στην κατάρρευση του μοντέλου και άρα στην τελική φάση μετάλλαξης του.
Μετά το Β. Παγκόσμιο πόλεμο και αφού με πολέμους (Βιετνάμ, Ιράκ ,Γιουγκοσλαβία,…) με πραξικοπήματα ( Ελλάδα, Ισπανία, Χιλή…) , με εμφύλιες διαμάχες-πολέμους (Σομαλία, Νικαράγουα ,) δολοφονίες ( Τσέ, Ουλαφ Πάλμε, Αλιέντε ,Μιλόσεβιτς…), με δολοπλοκίες-τρομοκρατία (δίδυμοι πύργοι…), Διαμέλισαν την Ευρώπη (ψυχρός πόλεμος…), υπονόμευσαν κάθε άλλο σύστημα, και τάση, όπως τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και οργανισμούς (Ο.Η.Ε…), διέλυσαν το κίνημα των Αδεσμεύτων, διέσπασαν τις Αραβικές χώρες (Ο.Π.Ε.Κ.), διχοτόμησαν, λεηλάτησαν, σαλαμοποίησαν χώρες στην (Ασία, Κεντρική-Λατινική Αμερική,… ),
αφού σταδιακά και κυρίως μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, το οικονομικό-πολιτικό κατεστημένο μεθοδευμένα στόχευσε και πέτυχε την οικονομική υπερεκμετάλλευση των εργατικών στρωμάτων όπου γης, εφαρμόζοντας πάντα διαφορετικά μοντέλα και πολιτικο-οικονομικά περιτυλίγματα προσαρμοσμένα κατά περίπτωση (Δόγμα Τρούμαν, Μάρσαλ, Δάνεια -Δ.Ν.Τ., Συμμαχίες-ΝΑΤΟ., Μάαστριχτ…),
αφού εκμεταλλεύτηκε με τον πιο βάρβαρο τρόπο κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή του πλανήτη στο βωμό του υπερκέρδους και του ασύδοτου καταναλωτισμού σε βάρος των αυτοχθόνων πληθυσμών και του περιβάλλοντος (Πόλεμος της μπανάνας, καρτελ πετρελαϊκών εταιρειών-επτά αδελφές, μεταλλαγμένων- Monsanto, καρτέλ όπλων- ναρκωτικών …),
αφού διάβρωσε, διέσπασε, χειραγώγησε, απαξίωσε κάθε κοινωνικό, συνδικαλιστικό, πολιτικό, οικολογικό ,ανθρωπιστικό, επαναστατικό, κίνημα, κόμμα, ομάδα, και οργανισμό,
αφού διέλυσε κάθε κοινωνικό ιστό, έκαμψε κάθε μορφής αντίσταση (ρατσισμός ,Μακαρθισμός, αντικομουνισμός, δήθεν τρομοκρατία, προβοκάτσιες, δολοφονίες…) , χειραγώγησε παγκοσμίως τα Μ.Μ.Ε. (μέσα μαζικής ενημέρωσης σε όλες τις εκφάνσεις), φίμωσε ουσιαστικά κάθε ελεύθερη ανεξάρτητη φωνή……,
το σύστημα μετά το ξέφτισμα των διαφορετικών μοντέλων ( Παχ Αμερικάνα! Νέα τάξη πραγμάτων! Νεοφιλελευθερισμός! Παγκοσμιοποίηση!) επιχειρεί τη μετάλλαξη του.
Οι ηγετικές ομάδες του οικονομικο-πολιτικού κατεστημένου κατάφεραν να γίνουν η Λερναία Ύδρα του Καπιταλιστικού συστήματος… Τα ασύδοτα, άπληστα νεοφεουδαρχικά κλάμπ ( Μέτοχοι –Ιδιοκτήτες των ; Mosanto, Καλιφορνέζικο Στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα ,Επτά Αδελφές, Gazprom, μια σειρά Πολυεθνικών στην Ενέργεια στα Οπλικά συστήματα ,Μασονικές στοές ,Κλειστά κλαμπ Ευρωπαίων- Αμερικάνων-Ιαπώνων, Βιομηχάνων και θεσμικών επενδυτών … οδηγούν σήμερα τον πλανήτη ολόκληρο…
… σε ένα ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΣΜΟ!
Έχοντας πάντα ως υπηρετικά εργαλεία τις μυστικές υπηρεσίες, τα ανώτερα κλιμάκια των στρατιωτικών δομών- σωμάτων ασφαλείας- αστυνομίες και αφού υπονόμευσαν-απαξίωσαν-καταπάτησαν κάθε δημοκρατικό θεσμό Ισονομίας, Ισοπολιτείας, Δικαιοσύνης, Ελευθερίας, Ανεξαρτησίας, κατάφεραν να εντάξουν στην
υπηρεσία τους τη Δικαστική εξουσία ,τα Μ.Μ.Ε., τις ερευνητικές ομάδες εργασίας, τα ηγετικά στελέχη των πολυεθνικών εταιρειών των στρατιωτικοβιομηχανικών συγκροτημάτων, των πολυεθνικών ενεργειακών-πετρελαϊκών-πυρηνικών ομίλων, των επιστημονικών –τάχα- ενώσεων, των ανθρωπιστικών -τάχα –οργανώσεων, των απανταχού-σχεδόν- κομματικών ηγετικών ομάδων, τα νεοφεουδαρχικά κλαμπ οδηγούν την ανθρωπότητα στη μεγαλύτερη πολιτικο-οικονομική κρίση αδιαφορώντας κυριολεκτικά για τις επιπτώσεις στους ανθρώπους αλλά και στον Πλανήτη γενικότερα..
Στην παγκόσμια οικονομικό-πολιτική κρίση που το ίδιο δικό τους σύστημα τους οδήγησε ,οι ηγεμόνες των νεοφεουδαρχικών κλαμπ… εύκολα ξετσίπωτα, πριμοδοτούν με δισεκατομμύρια ευρώ, δολάρια, γεν…τους ήδη ζάμπλουτους αλλά δήθεν πτωχεύσαντες εαυτούς τους, όχι με χρήματα των λαών (Δημοσίου) γιατί αυτά ήδη τα έχουν εξαντλήσει αλλά με υποθήκευση του μελλοντικού δημόσιου πλούτου που θα παράγουν στο εξής οι εργαζόμενοι και εναποθέτουν στις πλάτες των πολιτών ως δήθεν αναγκαίο χρέος ,με αποτέλεσμα ο κάθε νέος πολίτης που γεννιέται να ξεκινά με αβάσταχτο χρέος που δήθεν του κληροδότησε ο γονιός του και η κρίση.
Γενικά και αφηρημένα ενώ στην ουσία πρόκειται για ένα καλά στημένο παιγνίδι ώστε ο πολίτης να φαίνεται πάντα χρεωμένος στις Τράπεζες ,στα ελλείμματα του κράτους ,στο εξωτερικό χρέος ,στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κ.λ.π.. και θέλουν να εμφανιστούν ως οι σωτήρες του καταρρέοντος συστήματος.!
Πίσω από την ευμάρεια της εικονικής οικονομίας (των υπεραξιών, του Χρηματιστηριακού τζόγου, των ομολόγων, των ρέπος, του μαύρου χρήματος, τα ναρκοδολάρια… ) που δεκάδες χρόνια διαφημίζουν, υπάρχουν τα πραγματικά προβλήματα της πραγματικής οικονομίας της εκ βάθρων ξεμπουντουλωμένης σε παγκόσμιο επίπεδο που κ α ν έ ν α ς δ ε ν α γ γ ί ζ ε ι !!! Τα παιγνίδια ο τζόγος,
οι υπεραξίες πάνω στην πυραμίδα της εικονικής οικονομίας (δώδεκα φορές του μεγέθους της πραγματικής με δικά τους στοιχεία) τελείωσαν.
Για εκατοντάδες χρόνια οι Δυτικές –Ανεπτυγμένες κοινωνίες ευημερούσαν σε αγαθά και οικονομικά μεγέθη εκμεταλευόμενες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τα φτηνά εργατικά χέρια μέσα από αποικιοκρατικές, διακρατικές σχέσεις αλλά και με την ισχύ των όπλων, Επέβαλαν την εξαγωγή της κρίσης στις αδύναμες χώρες της Κεντρικής-Λατινικής Αμερικής, στις Αφρικανικές και Αραβικές χώρες ,στις χώρες της Κεντρικής και νοτιοανατολικής Ασίας. Σήμερα το ίδιο σύστημα τους έφερε στη θέση να επανεισαγάγουν την δική τους πολιτικο-οικονομική κρίση. Τη στιγμή που οι αναπτυσσόμενες χώρες κυρίως με Δυτικά κεφάλαια έχουν μια ραγδαία ανάπτυξη και μάλιστα χωρίς μεγάλη αποδιοργάνωση της παραγωγικής τους βάσης όπως η Κίνα, Ινδία ,Βραζιλία, Ινδονησία, Πακιστάν κ.λ.π. οι παραγωγικές μονάδες των ανεπτυγμένων χωρών -πρώτα οι μικρές στη συνέχεια οι μεγάλες- θα αποδομηθούν λόγω του κόστους παραγωγής και κατά συνέπεια του ανταγωνισμού. Οι αναπτυσσόμενες χώρες με τα πολύ φτηνά μεροκάματα, και με τους πρωτογενείς τομείς σχεδόν άγγιχτους στην επόμενη δεκαετία θα βρεθούν ίσως και σε προνομιακή θέση έναντι των Δυτικών Ανεπτυγμένων Χωρών όπου τα ποσοστά ανεργίας και φτώχιας θα εκτοξευθούν σε τεράστια νούμερα και ταυτόχρονα τα συστήματα Υγείας, Παιδείας, Κοινωνικής Πρόνοιας θα καταρρεύσουν διότι κανένας τομέας δεν θα μπορεί να τα υποστηρίξει.
Σήμερα ούτε χώρες ούτε άλλοι πληθυσμοί , υπάρχουν ώστε να ξαναγίνει εξαγωγή της κρίσης. Αναγκαστικά οι ανεπτυγμένες χώρες θα κολυμπήσουν στα δικά τους απόβλητα. Περισσότερο απ όλες τις χώρες επόμενο είναι να υποφέρουν αυτές που έχει αποδιοργανωθεί η βάση της παραγωγής, που δεν έχουν πλουτοπαραγωγικές πηγές-κερδοφόρους παραγωγικούς τομείς και προϊόντα αναγκαίας κατανάλωσης, δηλαδή όπως η χώρα μας.
Τώρα τα νεοφεουδαρχικά κλαμπ αποσκοπούν μια νέα «αναδιανομή» του πλούτου μέσα σε ένα «καθαρό»δήθεν μη «τοξικό» νέο μοντέλο «ιδιωτικής πρωτοβουλίας (καπιταλιστικής ανανέωσης…) που όμως είναι ένας ολιγαρχικός φεουδαρχικός καπιταλισμός, όπου με παγκοσμιοποιημένα κέντρα εξουσίας τα ηγετικά κλαμπ των κεφαλαιοκρατών με εν μέρει εναλλασσόμενα στελέχη golten boys και τροποποιημένες Μεσαιωνικές δομές θα διαφεντεύουν κατά βούληση τις μάζες «ελέω θεού».
Σπρώχνουν με αναγκαστικούς πλειστηριασμούς των Τραπεζών της ακίνητης περιουσίας πλέον του κάθε πολίτη ( με τοκογλυφικά δάνεια-στεγαστικά ,καταναλωτικά ,εμπορικά, μικροεπιχειρηματικά…..) στην απόλυτη προλεταριοποίηση των πολιτών. .Δηλαδή αφού λεηλάτησαν και τα τελευταία ίχνη κρατικής-δημόσιας και άρα λαϊκής περιουσίας, με ιδιωτικοποιήσεις –αποκρατικοποιήσεις ,αποθεματικά ταμείων, στήριξη δήθεν επιχειρήσεων, στήριξη χρηματιστηρίων, στήριξη των αγορών, χαριστικά πακέτα στην εξαγορά των Μ.Μ.Ε….) αποσκοπούν στην παραπέρα συσσώρευση του πλούτου αφαιρώντας απ τους πολίτες την τελευταία μορφή ιδιοκτησίας που διαθέτουν το ίδιο το σπίτι τους . Οδηγούν στη μετατροπή του εργαζόμενου από ελεύθερο, ανεξάρτητο, διεκδικητικό, ενημερωμένο πολίτη σε προλετάριο, άστεγο, άνεργο, υποαπασχολούμενο, εξαθλιωμένο, και άρα ανίκανο να αντιδρά, να παρεμβαίνει να απαιτεί να επιλέγει να καθορίζει .
Τα νεοφεουδαρχικά κλαμπ εξοπλισμένα με κάθε αρχέγονο αλλά και σύγχρονο μέσο (Echelon, χρήμα, μυστικές υπηρεσίες, κρατικές δομές, διακρατικές συμφωνίες ς, Μ.Μ.Ε., Δικαστήρια. Ιδιωτικούς στρατούς,..) οδηγούν τον Πλανήτη σε ένα σύστημα Φεουδαρχικού Καπιταλιστικού Μεσαιωνισμού που θα εκμεταλεύται, θα πειθαναγκάζει ,θα φυλακίζει θα εξοντώνει τον είλωτα εξαθλιωμένο πολίτη της γης, χωρίς αντίσταση και άρα χωρίς κόστος για το νέο σύστημα. Θα μπορεί να διαχειρίζεται ως εμπόρευμα και κυριολεκτικά να εξαφανίζει το άτομο πολίτη με την πιο απλή υπόνοια αντίστασης στα απανταχού κρυφά και φανερά Γκουαντάναμο.
Στο Φεουδαρχικό Καπιταλιστικό Μεσαιωνισμό οι εργασιακές σχέσεις, οι κοινωνικές παροχές, οι κοινωνικές ανάγκες, το δικαίωμα επιλογής, το δικαίωμα συμμετοχής στα κοινά, το δικαίωμα κριτικής, το δικαίωμα της ελεύθερης γνώμης,…η ελευθερία ,η Δικαιοσύνη, Δημόσια Υγεία-Παιδεία ,Κοινωνική πρόνοια θα είναι πλέον έννοιες αδιανόητες και απαγορευμένες! για τον πολίτη της γης που ως νέοπρολετάριος άνεργος άστεγος, οικονομικός μετανάστης, υποαπασχολούμενος, δούλος τριωρίτης των 300 ευρώ δεν θα «έχει πια τίποτε άλλο να χάσει, παρά μόνο τις αλυσίδες του».
Οι αντιθέσεις του νέου συστήματος που θα προκύψει θα είναι αγεφύρωτες.
Η σύγκρουση των νεοφεουδαρχικών παγκοσμιοποιημένων ομίλων (οχυρωμένων πίσω από Κρατικούς σχηματισμούς- Προταικτωράτα, οργανισμούς και συμμαχίες -Ν.Α.Τ.Ο.-Σύμφωνο Σαγκάης-Ε.Ο.Κ.-Αραβικές χώρες.) για τον έλεγχο της παγκόσμιας αγοράς, τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών –κοιτασμάτων, τον έλεγχο της τεχνολογίας του μέλλοντος, αλλά και καθαρών οικολογικά νησίδων (περιοχών) του πλανήτη θα είναι τεραστίων διαστάσεων και σε συνδυασμό με τις δομές εξουσίας που θα έχουν εκκολάψει το αυγό του φιδιού θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση τις φυλετικές , ρατσιστικές, θρησκευτικές διαμάχες, σε ναζιστικές παλινδρομήσεις και με τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο προ των πυλών. Με δεδομένο ότι κανένα κρατικό ή πολιτικό φράγμα δεν θα έχει τη δύναμη να βάλει φραγμό στα αδίστακτα νεοφεουδαρχικά κλαμπ, αν δεν καταφέρουν οι λαοί να ορθοποδήσουν εγκαίρως να οργανωθούν με βάση ένα νέο μανιφέστο- μπούσουλα, ώστε να ανακάμψει ολόκληρος ο πλανήτης σε δρόμο σοσιαλιστικής Δημοκρατίας, και ελεγχόμενης οικολογικής ισορροπίας τότε θα οδηγηθούμε στον όλεθρο πολύ σύντομα, χωρίς καν να χρειαστούμε επιπτώσεις του φαινόμενου του θερμοκηπίου ή υπερπληθυσμού.
Διέξοδο της Παγκοσμιοποιημένης κρίσης θα μπορούσε να υπάρχει με παγκόσμια αναδιανομή του πλούτου και ταυτόχρονα αναδιοργάνωση των οικονομιών. Το σύστημα όμως δεν γίνεται να αναιρέσει τον εαυτό του και άλλη δύναμη να το επιβάλει δεν υπάρχει. Μια παράταση αναζωογόνηση του ίδιου καπιταλιστικού συστήματος θα μπορούσε να γίνει με επιστροφή σε ελεγχόμενες κλειστές οικονομίες και πάλι όμως με αναδιάρθρωση τους, πράγμα πού οι παντοδύναμες πολυεθνικές ούτε θέλουν γιατί θα αποδομηθούν ούτε πρόκειται να επιτρέψουν αφού έχουν τη δύναμη.
Επειδή δεν γνωρίζω κανένα υπαρκτό κίνημα, κόμμα , οργάνωση, που να μη είναι χειραγωγημένο, απαξιωμένο, αν όχι εντελώς πουλημένο στη υπηρεσία του κεφαλαίου ή περιχαρακωμένο ,αγκυλωμένο σε ξεπερασμένες δομές και άγονες ανακυκλιόμενες
-τάχα δημοκρατικές- ψευτοδιεκδικήσεις, νομίζω ότι υπάρχει προς το παρών αδιέξοδο! .
Το μόνο που βλέπω είναι η ανάγκη αντίστασης.
Αντίσταση μέσα κι έξω από το σύστημα με κάθε μέσο.
Αντίσταση με προσοχή χωρίς βιασύνη, με σοβαρή -επιλεγμένη οργάνωση, με προοπτική και σχεδιασμό, με οξυδέρκεια και διορατικότητα, με δικλίδες ασφαλείας σε κάθε επίπεδο, με λεπτομερή μελέτη-ανάλυση ανάπτυξης δομών-μεθόδων- στόχων.
Το βάρος και την ευθύνη αυτής της Αντίστασης δεν μπορεί παρά να την φέρουν τα πραγματικά Αριστερά- Προοδευτικά κόμματα, Κινήματα, Οργανώσεις που θα πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά σε επίπεδο πολιτικής, ταχτικής στρατηγικής και πάνω απ` όλα στρατηγικών και τακτικών συμμάχων και στόχων κάνοντας βαθιά εμπεριστατωμένη ανάλυση της διαστρωμάτωσης κάθε κοινωνίας και άρα να γνωρίζουν τα φιλικά και εχθρικά στρώματα αυτής της πορείας, προχωρώντας στην επανίδρυση τους με απαρέγκλιτες δικλίδες ασφαλείας στα καταστατικά, και δικλίδες αποτελεσματικού αυτοελέγχου στην πράξη.

diaskronos 07/11/2010
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget