Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Πόσο κινδυνεύετε από τη λακ και τα βερνίκια νυχιών;



Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν βερνίκια νυχιών και λακ ίσως αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν….
διαβήτη.

Πολλά προϊόντα προσωπικής περιποίησης περιέχουν φθαλικές ενώσεις που μιμούνται τις ορμόνες του σώματος. Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν αλόγιστα προϊόντα τεχνικού μαυρίσματος, λακ, βερνίκια νυχιών και άλλα προϊόντα περιποίησης, αντιμετωπίζουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η ερευνητική ομάδα από το νοσοκομείο Brigham και το νοσοκομείο γυναικών στη Βοστόνη, διαπίστωσαν ότι υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ των φθαλικών ενώσεων (δηλ. των χημικών που περιέχονται σε αυτά τα προϊόντα) και μεταβολικού συνδρόμου.

Συγκεκριμένα ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που έχουν υψηλές συγκεντρώσεις αυτών των ενώσεων στον οργανισμό τους, αντιμετωπίζουν έως και διπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη, σε σχέση με τις γυναίκες που εμφάνιζαν μικρότερες συγκεντρώσεις στο αίμα τους.

Ανακάλυψαν επίσης ότι υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ των υψηλών συγκεντρώσεων των φθαλικών ενώσεων στις γυναίκες και στην αντίσταση στην ινσουλίνη που αποτελεί συχνά μια πρόδρομη κατάσταση του διαβήτη τύπου 2.

Οι φθαλάτες (ή φθαλικές ενώσεις) αποτελούν μια ομάδα χημικών που έχουν δημιουργηθεί από τον άνθρωπο καιπεριέχονται σε αρκετά προϊόντα προσωπικής φροντίδας , όπως σαπούνια, σαμπουάν, βερνίκια νυχιών, λακ κ.α. Επίσης βρίσκονται σε πολλά πλαστικά και συσκευασίες. Τα συγκεκριμένα χημικά μιμούνται τις ανθρώπινες ορμόνες.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από 2.350 των αμερικανίδων ηλικίας 20 έως 80 που συμμετείχαν σε έρευνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και Διατροφής που διενεργήθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το διάστημα μεταξύ 2001 και 2008. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι συμμετέχουσες υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και έδωσαν δείγματα ούρων, ενώ 217 ανέφεραν ότι είχαν διαβήτη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι γυναίκες που συγκέντρωναν υψηλότερα επίπεδα δύο χημικών ουσιών (mono-benzyl phthalate και mono-isobutyl phthalate ) στα δείγματα ούρων τους, αντιμετώπιζαν διπλάσιο κίνδυνο να έχουν διαβήτη σε σχέση με όσες είχαν χαμηλότερα επίπεδα αυτών των ουσιών.

Οι γυναίκες με μετρίως υψηλά επίπεδα δύο άλλων φθαλικών ενώσεων (mono-n-butyl phthalate and di-2-ethylhexyl phthalate) εμφάνιζαν περίπου 70 % αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη. Τα ευρήματα αυτά δεν διαφοροποιήθηκαν όταν ελήφθησαν υπόψη και άλλοι παράγοντες κινδύνου, όπως λ.χ. η κακή διατροφή.


lifezone.gr

Οι σύντεκνοι στο καφενείο...


-Κουμπάρε ευτυχώς εμείναμε στο ευρώ…

-Ντα έχεις, μωρέ σύντεκνε, ευρώ;

-Όι

-Κι ίντα σε νοιάζει τοτεσάς.

-Κατέω γω; Άμα κάμω παράδες θα ν έχω ευρώ, όι δραχμούλες. Μωρέ και φάρμακα έχομε, που αν έβγαινε ο αντίχριστος μηδέ τσιρότο δε θα χαμε.

-Έχεις μωρέ σύντεκνε λεφτά, για ν αγοράζεις φάρμακα;

-Όι

-Κι ίντα σε νοιάζει που τα χει ο φαρμακοτρίφτης;

-Μωρέ κουμπάρε, θαρρώ πως είσαι παράξενος. Δε θωρείς πως ντελόγο εσάξανε τα πράματα με την οικονομία;

-Γιάντα, μωρέ, σύντεκνε; επειδή θα πέμπουνε τα χαράτσα σε δυο φάκελα, αντί για ένα κι επειδή τσι ντεμεσούκες θα τσι πλερώνουμε σε πέντε δόσεις αντί για μια, εσάξανε τα πράματα; Ετσά σάζουνε;

- Εμένα εκειοσάς ο Στουρνάρας μου φαίνεται σπουδαίο πρόσωπο και θα τσι ζορίσει τσι ξαθομπούμπουρες τσι Γερμανούς.

-Οπωσδήποτε, δεν είδες που πήγε στο Γιουρογκρούπι και τα κάμανε ούλοι «ψιλά» και «χοντρά».!!!

- Δεν παρακαλείς που παίρνεις ακόμη τη σύνταξη, μόνο έχεις και σκοτούρες.

-Ποια απ όλες τσι συντάξεις λες, κουμπάρε;

-Ντα πολλές παίρνεις;

-Όι, μια παίρνω, μα δε κατέχω μπλιο αν είναι σύνταξη γή φιλοδώρημα. Κάθε μήνα μου τη δίνουνε κι εκατό ευρώ πιο λειψή και μια στιγμή θα τσι πλερώνω εγώ, αντί για να με πλερώνουνε αυτοί. Ο συχωρεμένος ο κύρης μου στη Κατοχή πια πολλά μου δινε χαρτζηλίκι…

-Εδά, μωρέ σύντεκνε, θα πάνε οι τρεις τως τσι Ευρώπες και θα κάμει ο Βενιζέλος μια επιμήκυνση ωσάν τη κοιλιά του, κι ο Κουβέλης μια απαγκίστρωση ωσάν να βγάνει από τα αγκίστρι την τσιπούρα και ο Σαμαράς μια επανα-τέτοια που θα μας εχαρίσουνε αυτά κι άλλα τόσα.

-Ναι μόνο να χαίρεσαι... Αυτοί μωρέ δε κατέχουνε ίντα Θεό λατρεύουνε…

-Σύντεκνε θαρρώ πως από «βαθύ» ΠΑΣΟΚ εγίνηκες βαθύς ΣΥΡΙΖΑΣ…

-Από βδομάδα που θα σου ρθει η λυπητερή θα μου πεις εσύ ίντα σαι, κουμπάρε

-Η εγγονή σου μωρέ, σύντεκνε έδωκε εξετάσεις;

-Κι αμέ…

-Και πέρασε ποθές;

-Κι αμέ… στην Αμερική..

- Μα ίντα λες μωρέ κουμπάρε;

-Επέρασε σου λέω. Θα κάμει 5 χρόνια στην Αθήνα στο Πάντειο, 3 χρόνια στο Λοντίνο να τα μάθει πια καλά και μετά θα μολάρει στην Αμερική. Από εδά εβγάλανε το πρόγραμμα οι γονέοι τζη. Ίντα θα κάνει επαέ; Εσένα η δική σου επήρε το πτυχίο;

- Εδά πάλι!!! Φιλόλογος τελείωσε κι είναι εδά στο μανάβικο ενός σούπερ-μάρκετ…

-Κι ίντα κάνει στο μανάβικο;

-Κι αμέ καλλιά είναι να πάει στην Αμερική σαν τη δικιά σου;

- Η μεσαία σου κοπελιά εβρήκε δουλειά;

-Ακόμη, μα εδά απού ρθε ο Φούχτελ στην Κρήτη θα τσι πέψει λέει στη Γερμανία να τσι κάμει ξεφτέρια, θα γενεί κι η κόρη μου «ανταγωνιστικιά» κι από κεια θα βρει μια καλή δουλειά επαέ στο τόπο τσι.

-Κι ίντα δουλειά θα τσι βρει ο Φούχτελ, σύντεκνε;

-Τσι καθρέφτες, απού θα βάλουνε στην Κρήτη θα σκουπίζει, να ναι καθαροί καθαροί να μαζώνουνε ήλιο για να χουνε ρεύμα στη Γερμανία.

-Μωρέ σύντεκνε, έχεις ακόμη τα αμπέλι σου στο μετόχι; Ω, το παντέρμο κρασί που το βγανε…

-Εξεπάτωσά το, σύντεκνε. γιατί με τα λεφτά απού δινα μόνο στα ψεκάσματα αγοράζω 10 καφάσα γαλλικά κρασά απ το σούπερ-μάρκετ, μα τα παντέρμα ξεβάφουνε και κάνουνε άχρηστα τα ποτήρια…

-Τελικά, είχες δίκιο σύντεκνε, ευτυχώς εμείναμε στο ευρώ γιάντα μηδέ κρασί…γαλλικό δε θα πίναμε!!!

Του Μιχάλη Τζανάκη 

Διατροφή για δυνατούς μυς!


Ιδιαίτερα χρήσιμες για τη μυϊκή ανάπλαση είναι οι πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και βιοδιαθεσιμότητας, δηλαδή αυτές που...
περιέχονται στο γάλα, στο γιαούρτι, στο τυρί, στα αυγά, στο κρέας, στα ψάρια και στα πουλερικά.

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Βιργινία Παπαεμμανουήλ -Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Θεσσαλονίκη Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Συνδυάζοντας τις πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας με τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά σε ένα μικτό και επαρκές θερμιδικά γεύμα, έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στη μυϊκή σύνθεση. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η παρουσία υδατανθράκων. Οι υδατάνθρακες που βρίσκονται στο ψωμί, το ρύζι, την πατάτα, το καλαμπόκι αλλά σε άλλες πηγές προκαλούν έκκριση ινσουλίνης. Η ινσουλίνη είναι ορμόνη με αναβολικές ιδιότητες άρα η έκκρισή της είναι σημαντική για την ενίσχυση του μυϊκού συστήματος.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δε χρειάζεται να καταναλωθούν μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνων για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής μυϊκής ανάπτυξης. Μία ήπια αύξηση στη συγκέντρωση των αμινοξέων (βασικών δομικών μονάδων της πρωτεΐνης) στο αίμα με παρατεταμένη χρονική διάρκεια οδηγεί σε καλύτερη ρύθμιση του πρωτεϊνικού ισοζυγίου. Μικρές και διαδοχικές δόσεις πρωτεΐνης, κατά την περίοδο αποκατάστασης σε συνδυασμό με τους υδατάνθρακες, έχουν ευεργετικά αναβολικά αποτελέσματα, ξεκινώντας μία ώρα μετά το πέρας της άσκησης αντιστάσεων. Η απότομη αύξηση της μυϊκής μάζας είναι σχεδόν αδύνατη. Μόνο με ιδανική διατροφή και άσκηση είναι δυνατό να επιτευχθεί η προστασία της μυϊκής μάζας (Jeor et al 2001).

H ενεργειακή πρόσληψη θα πρέπει να προέρχεται από ζωικής προέλευσης πρωτεΐνες και από ποικιλία τροφών καλής ποιότητας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι καλό να προσλαμβάνονται πολλά και μικρά γεύματα και δεν πρέπει να περνάει διάστημα μεγαλύτερο των 3-4 ωρών χωρίς την κατανάλωση ενός σνακ. Οι πρωτεΐνες πρέπει να είναι υψηλής βιολογικής αξίας και μοιρασμένες μέσα στην ημέρα, γιατί ο οργανισμός δεν μπορεί να απορροφήσει παραπάνω από μία ορισμένη ποσότητα σε κάθε γεύμα. Για τη αποκατάσταση των πρωτεΐνών των μυών αλλά και την επιπλέον σύνθεση, είναι πολύ σημαντικό το γεύμα αμέσως μετά την προπόνηση να περιέχει υδατάνθρακες για την αποκατάσταση του γλυκογόνου και την προστασία του μυϊκού ιστού αλλά και πρωτεΐνες για σύσταση νέου.

Τέλος, η πρόσληψη υγρών (υδάτωση) κατά τη διάρκεια της άσκησης είανι πολύ σημαντική! Συνεπώς η επαρκής λήψη υγρών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από την άσκηση είναι απαραίτητη για την υγεία. Οι ασκούμενοι θα πρέπει να καταναλώνουν αρκετά υγρά, ώστε να εξισορροπούν τις απώλειές τους κυρίως μέσω της εφίδρωσης. Δύο ώρες πριν από την άσκηση θα πρέπει να καταναλώνονται 400-600 ml υγρών, ενώ κατά τη διάρκεια της άσκησης θα πρέπει να καταναλώνονται 150-350 ml υγρών κάθε 15-20 min, ανάλογα με την ανοχή του ασκούμενου. Μετά την άσκηση θα πρέπει να καταναλώνονται αρκετά υγρά, ώστε να αποκαθίστανται οι εκτεταμένες απώλειες. Τα επαρκή επίπεδα υδάτωσης εξασφαλίζουν σταθερό όγκο αίματος, σωστή θερμορρυθμιστική και μεταβολική λειτουργία, καθώς και παρατεταμένη αντοχή.


Απεχθάνομαι τη φιλανθρωπία, γιατί είναι προσβλητική!



Δεν ανέχομαι ούτε τη λέξη!
Δεν εννοώ πώς είναι δυνατό μια μερίδα ανθρώπων να εξαρτάται από τα χρήματά μου για να ζήσει.
Φυσικά είμαι υποχρεωμένη να κάνω ευτυχισμένους ορισμένους ανθρώπους με τα δικά μου μέσα. Για φιλανθρωπία ούτε συζήτηση.
Τους άλλους θέλω να τους αισθάνομαι σαν...
φίλους μου και ποτέ σαν δούλους.
Εκείνος που οφείλει να επουλώνει τις πληγές του λαού είναι το Κράτος και όχι εγώ.
Μελίνα

Οι δωσίλογοι;
 Μέσω "farmakoglwssa-kirki"

Τα προφητικά λόγια του Αριστοτέλη Ωνάση για την κρίση!





    Τα προφητικά λόγια του Αριστοτέλη Ωνάση για την κρίση!
    Μια προφητική δήλωση είχε κάνει πριν πολλά πολλά χρόνια πριν ο Αριστοτέλης Ωνάσης.
    Ο μεγιστάνας είχε μιλήσει για όλα αυτά που βιώνει σήμερα ολόκληρος ο πλανήτης λόγω της κρίσης.
    Διαβάστε τι είχε πει:
    «Θα 'ρθει μέρα, που η απληστία της ιδιοκτησίας, του πλούτου και της έπαρσης, θα αποθηκευτεί στις τράπεζες, στις πολυεθνικές και σε τόσο λίγους, που οι πολλοί, μη κατέχοντες, θα ξεσπάσουν σαν θεομηνία που θα κάνει την ζωή των ολίγων κατεχόντων, κόλαση...».

    πηγή:prionokordela

    ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΣΟΚ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ: Θα γίνω φονιάς, όχι αυτόχειρας



    Με μία επιστολή – βόμβα, ο κ. Αρετούλης από την Ιεράπετρα στέλνει το δικό του μήνυμα…
    μόλις παρέλαβε το εκκαθαριστικό της Εφορίας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Για να ξέ­ρουν ότι δεν θα γίνουμε αυτόχειρες»...Στην επιστολή – υπόμνημα που απέστειλε ο φορολογούμενος από την Ιεράπετρα κ. Ν. Αρετούλης και στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», αναφέρει:

    «Προς το υπουργείο Οικονομικών, ΔΟΥ Ιεράπετρας

    Του φορολογούμενου πολίτη Αρετούλη Γ. Νικολάου, κατοίκου του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας.

    Εις το εκκαθαριστικό σημείωμα που μου αποστείλατε «προσάπτε­ται» τεκμαρτό εισόδημα 8.863 ευρώ, ποσό το οποίο εγώ ποτέ δεν είδα κι ούτε θέλησα να αποκτήσω.

    1.Για την οικία μου, αντικειμενικής αξίας 13.653,68 ευρώ (ΕΤΑΚ 10.8.2010), ευρισκόμενη στον οικισμό Πανακιανά του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας, χωρίς καν ηλεκτροδότηση, θεωρείται τεκ­μαρτό εισόδημα 4.080 ευρώ, περίπου το 1/3 της αξίας της, τη στιγ­μή που πολύ καλύτερα σπίτια τα βρίσκει κανείς στην περιοχή μας με μόλις 150 ευρώ τον μήνα ενοίκιο (1.800/έτος).

    2.Θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα διαβίωσης 3.000 ευρώ. Δυστυχώς για σας, λόγω της αντικαταναλωτικής και οικολογικής ιδεολογίας και τρόπου ζωής που έχω επιλέξει από το 1995, εγώ και η σύντροφός μου (2 άτομα) επιζήσαμε με μόλις 2.126,5 ευρώ για ένα ολό­κληρο έτος, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων της βενζίνης του αυτοκινήτου μου, που χρησιμοποιώ κυρίως για τις αγροτικές εργασίες μου. Δηλαδή ζητάτε για φόρο το 1/4 του ετήσιου εισοδή­ματος επιβίωσής μου!!!

    3.Όσο για το αυτοκίνητό μου, μοντέλο ’91 και κυβισμού 750 κ.εκ., με έξοδα ασφάλισης – τελών κυκλοφορίας 300 ευρώ και συντήρη­ση από εμένα τον ίδιο (ως πρώην μηχανικός), θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα 2.000 ευρώ.

    Κατόπιν όλων αυτών που ανέλυσα παραπάνω και επικαλούμενος το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος, δηλώνω τα εξής:
    α) Μεταξύ της επιλογής να μην τρώω για τρεις (3) μήνες

    και να πλη­ρώσω τον φόρο που ζητάτε, θα προτιμήσω να μην πληρώσω ούτε ένα ευρώ.

    β) Μεταξύ της επιλογής να γίνω αυτόχειρας ή φονιάς, θα προτιμή­σω να γίνω φονέας σας.

    γ) Αν δεν έχετε κάνει κάποιο λάθος με αυτό το εκκαθαριστικό που μου αποστείλατε, τότε είστε αχρείοι και απατεώνες και κλέφτες. 7.7.2012».

    cretalive.gr

    Τα 5 ΤΟΡ τρόφιμα για να πείτε: αντίο…φωτογήρανση!



    Η φωτογήρανση, η γήρανση και η φθορά δηλαδή του δέρματος από τον ήλιο είναι μια διαδικασία που επέρχεται φυσιολογικά και επηρεάζει κυρίως όσους εκτίθενται στον ήλιο για...
    μεγάλα χρονικά διαστήματα, αλλά και σε άτομα με φωτότυπο δέρματος 1 και 2, δηλαδή άτομα με πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα. Η φωτογήρανση δεν είναι δυνατόν να σταματήσει, αλλά μπορεί να καθυστερήσει σε μεγάλο βαθμό. Μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα κατά της φωτογήρανσης του δέρματος.

    Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Αθηνά Ρούντου-Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Bsc. Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Κατερίνη Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας .

    Τα αντιοξειδωτικά είναι γνωστό ότι καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μειώνοντας, έτσι το οξειδωτικό στρες και κατ’ επέκταση τη γήρανση και τη φωτογήρανσή του δέρματος. Οι κυριότερες αντιοξειδωτικές ουσίες που ενισχύουν την υγεία του δέρματος και βοηθούν στο αποτελεσματικό μαύρισμα είναι οι ακόλουθες:

    Βιταμίνη Ε:
    λιποδιαλυτή βιταμίνη που έχει φωτοπροστατευτική δράση προλαμβάνοντας τη γήρανση του δέρματος, την αφυδάτωση, την ξηρότητα και τη δημιουργία ραγάδων της επιδερμίδας.

    Βιταμίνη C: συμβάλλει στη διατήρηση της σφριγηλότητας του δέρματος προάγοντας την έκκριση κολλαγόνου. Η ανεπαρκής πρόσληψή της οδηγεί στην αποδυνάμωση των αιμοφόρων αγγείων και στη ρήξη των τριχοειδών που βρίσκονται στις εξωτερικές στοιβάδες του δέρματος και κατά συνέπεια, στη χαλάρωση του δέρματος.

    Ψευδάργυρος: Ιχνοστοιχείο το οποίο βρίσκεται σε όλους τους ιστούς του σώματος. Προστατεύει από την UV υπεριώδη ακτινοβολία, ενισχύει την επούλωση των πληγών και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

    ΤΟΡ 5 ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ

    Καρότα: Είναι πλούσια σε β-καροτίνη και είναι ευεργετικά για την αντιοξειδωτική τους δράση.

    Παντζάρια: Ενισχύουν την ενυδάτωση του δέρματος μέσω του υαλουρονικού οξέος που περιέχουν. Επίσης, καθαρίζουν το δέρμα και του χαρίζουν λάμψη.

    Ελιές: Πλούσιες σε βιταμίνη Ε, η οποία ενισχύει την υγεία και τη λάμψη του δέρματος.

    Θαλασσινά: Διαθέτουν αυξημένη περιεκτικότητα ψευδάργυρου.

    Ακτινίδια και λεμόνια
    : Αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμίνης C και έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις επιβλαβείς ιδιότητες των ελεύθερων ριζών.

    Φυσικά το νερό είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που ευνοούν την υγεία του δέρματος.

    Η μακροζωία των κατοίκων της Ικαρίας στο μικροσκόπιο των επιστημόνων



    Το ενδιαφέρον των επιστημόνων έχει προκαλέσει η Ικαρία και αυτό διότι στο ελληνικό αυτό νησί υπάρχει η παγκόσμια ιδιαιτερότητα του να υπάρχουν πολλοί υπερήλικες. Κάτι παρόμοιο συναντάς σε ελάχιστα άλλα μέρη του πλανήτη.
    Μπορείς να τα μετρήσεις στα δάχτυλα του ενός χεριού. Σαρδηνία της Ιταλίας, Οκινάουα της Ιαπωνίας, Νικόγια του Πουέρτο Ρίκο, Λόμα Λίντα του Μεξικού, αλλά και φυσικά η Ικαρία, είναι τα μέρη στα οποία συναντάμε τα μεγαλύτερα ποσοστά υπερηλίκων.

    Στην δεν έχουμε υπερανθρώπους, αλλά σύμφωνα με την Πανεπιστημιακή Κλινική του Ιπποκράτειου, οι Ικαριώτες αρρωσταίνουν το ίδιο και από τις ίδιες ασθένειες με τον υπόλοιπο πληθυσμό, ωστόσο ζουν περισσότερο.

    Ο λόγος; Σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι η ερωτική διάθεση ως τα βαθειά γεράματα, η συντροφικότητα, οι στενοί οικογενειακοί δεσμοί, η καθημερινή άσκηση, αλλά και τα χαμηλά επίπεδα άγχους, είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τους Ικαριώτες να ζουν όχι μόνο πολύ, αλλά και καλά...

    Σάλος με την κατάργηση φωνηέντων και συμφώνων της ελληνικής γλώσσας!



    Σάλος και αντιδράσεις τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στην ελληνική κοινωνία προκαλεί η επίθεση που δέχεται η ελληνική γλώσσα, με την επιχειρούμενη κατάργηση φωνηέντων και συμφώνων.
    Μεθόδευση, η οποία εκπορεύεται από το ίδιο το υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα από το βιβλίο της Νέας Ελληνικής Γραμματικής της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού. Οι μαθητές και μαθήτριες, τα βλαστάρια του έθνους, από την επόμενη σχολική χρονιά
    θα διδάσκονται ότι τα σύμφωνα της γλώσσας μας δεν είναι επτά αλλά πέντε, τα δε σύμφωνα 18! Τα νέα εκπαιδευτικά βιβλία, ακολουθώντας επιταγές παγκοσμιοποίησης και το δόγμα Κίσιντζερ, που στοχεύει στην άλωση της ιστορίας, του πολιτισμού, της θρησκείας και της παιδείας μας, καταργούν τα φωνήεντα «η» και «ω», καταργούν επίσης τα διπλά σύμφωνα «ξ» και «ψ», ενώ προσθέτουν ως νέα και αυτόνομα σύμφωνα το «ντ», «μπ» και το «γκ»!!!

    Το υπουργείο Παιδείας, το οποίο από την εποχή που ανέλαβε ο Γ. Παπανδρέου μετέτρεψε το όνομα, από "Εθνικής Παιδείας" σε "Διά βίου Μάθησης", έβαλε στην θέση της υπουργού την κ.
    Α. Διαμαντοπούλου. Μέλος της λέσχης Bilderberg, η οποία ως γνωστόν επιβουλεύεται την Ελλάδα, η κ. Διαμαντοπούλου κατέστη πανελληνίως γνωστή από την επιδίωξή της να ανακηρυχθεί η αγγλική γλώσσα σε επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους (!), θεωρείται δε  ο ιθύνων νους της επιχειρούμενης διάβρωσης της ελληνικής γλώσσας, μέσω των βιβλίων της Ε' και ΣΤ'΄Δημοτικού. O κ. Μπαμπινιώτης, που ανέλαβε κατόπιν τα ηνία του υπουργείου Παιδείας, ούδεν έπραξε, αφήνοντας τα εκπαιδευτικά αυτά σκύβαλα να διαλύουν την ελληνική γλώσσα.
    Ο
    Α. Σαμαράς, επίσης  μέλος της λέσχης Bilderberg, είναι ο Πρωθυπουργός που επί των ημερών του ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη διάβρωση της ελληνικής γλώσσας και της μετατροπής της σε γλώσσα έκτρωμα!
    Ο βουλευτής Β' Αθηνών της Ν.Δ.
    Βύρων Πολύδωρας, μπροστά σε αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις, σηκώνει ανάχωμα και είναι διατεθειμένος να ανοίξει πόλεμο, φτάνοντας στα άκρα ακόμη και με το κόμμα του, σε περίπτωση που υλοποιηθεί η παραμόρφωση της ελληνικής γλώσσας. Άλλωστε, είναι γνωστή η ευαισθησία του κ. Πολύδωρα σε θέματα ιστορίας, πολιτισμού και ελληνικής γλώσσας. Να θυμίσουμε, τις πρόσφατες παρεμβάσεις του στα αρχαιολογικά ευρήματα του Υμηττού, τα οποία, προηγούμενες κυβερνήσεις επιχείρησαν να υποβαθμίσουν, αμφισβητώντας όχι μόνον την αξία τους αλλά δίνοντας "πράσινο φως" για μελλοντικό ξεπούλημα των περιοχών (στο σημείο των ευρημάτων), σε διεκδικητές του Υμηττού!
    Ο Βύρων Πολύδωρας, κάνει σημαντική παρέμβαση, με ερώτηση που καταθέτει σήμερα στην βουλή, στην οποία μεταξύ άλλων μιλάει για απόπειρα  "αντικατάστασης" του ελληνικού αλφαβήτου από το λατινικό".

    Η ερώτηση-βόμβα του κ. Πολύδωρα έχει ως εξής:

    Θέμα : Κατάργηση φωνηέντων και συμφώνων στο βιβλίο της «Νέας Ελληνικής Γραμματικής» της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.


    Σε πρόσφατα δημοσιεύματα και σε πολλούς ιστότοπους του διαδικτύου, διαβάσαμε την είδηση μετά ποικίλων σχολίων πως στο βιβλίο της «Νέας Ελληνικής Γραμματικής» για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού διδάσκεται πλέον πως τα φωνήεντα είναι πέντε και τα σύμφωνα 18. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής καταργούνται το «η» και το «ω», προστίθεται ως φωνήεν ο δίφθογγος «ου», καταργούνται τα διπλά σύμφωνα «ξ» και «ψ» ενώ προστίθενται ως νέα και αυτόνομα σύμφωνα το «ντ», το «μπ» και το «γκ».

    Ταυτόχρονα, η νέα διδασκαλία της «Νέας Ελληνικής Γραμματικής» εισάγει την αμφίβολη συζήτηση για φθόγγους φωνηεντικούς (!) με πέντε λατινικά γράμματα (a, e, i, o, u) και για 12 γράμματα, εκ των οποίων 7 είναι μονά γράμματα (ε, ο, η, ω, α, ι, υ) και πέντε διγράμματα (ει, οι, υι, αι, ου). Προφανώς αναφέρεται σε πέντε (από τις οκτώ κύριες) παλαιές διφθόγγους, χωρίς να μας φωτίζει κανείς γιατί παραλείπονται οι άλλες τρεις κύριες (αυ, ευ, ηυ) αγνοώντας ή παραμερίζοντας τις τρεις καταχρηστικές.

    Επειδή δεν πρόκειται για μια απλή γλωσσολογική άποψη ή άσκηση.

    Επειδή κατά τα φαινόμενα είναι μέγα παιδαγωγικό λάθος να επιχειρείται ακουσίως ή εκουσίως μια τόση και τέτοια σύγχυση και ασάφεια στο θεμελιώδες μάθημα της διδασκαλίας των γραμμάτων της Ελληνικής γλώσσας με τη σύμμιξη Ελληνικών και λατινικών χαρακτήρων.

    Επειδή όλα δείχνουν και μας κάνουν να υποψιαζόμαστε πως τα πράγματα οδηγούνται και καθοδηγούνται ύπουλα και ταχέως στη λεγόμενη φωνητική γραφή και κατ’ επέκταση στην αντικατάσταση του ελληνικού αλφαβήτου από το λατινικό, όπως θεαματικά, προοιμιακά όσο και προκλητικά φαίνεται από τα εισαγόμενα νέα σύμφωνα «μπ, ντ, γκ».

    Επειδή τα γράμματα, φωνήεντα και σύμφωνα και δίφθογγοι, είναι ο πυρήνας και η καρδιά του συστήματος σκέψεως, ομιλίας και επικοινωνίας που λέγεται Ελληνική γλώσσα και τυχόν τραυματισμός τους είναι αυτομάτως θανάσιμος για την ίδια τη γλώσσα.

    Επειδή ευτυχώς υπήρξε και υπάρχει ως οδηγός αξεπέραστος η Γραμματική του Αχιλλέως Τζαρτζάνου, ενώ τα πειραματικά κακέκτυπα γραμματικής αρκετή ζημιά έχουν επιφέρει στη γλώσσα μας χάριν της ματαιοδοξίας και της ιδιοτελούς καινοτομίας των «συγγραφέων».

    Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και μέγα και δεν μπορεί να περιορισθεί στην αποκλειστική αρμοδιότητα καμμιάς «Επιτροπής» κανενός «Ινστιτούτου» και κανενός Πανεπιστημιακού «Τμήματος», αλλά πρέπει να θεωρηθεί ως εθνικό ζήτημα που αφορά όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα και κατ’ εξοχήν την εμβληματική και ουσιαστική μονάδα κύρους όπως είναι η Ακαδημία Αθηνών, προφανώς όλους τους διανοούμενους και σε τελευταία ανάλυση όλον τον Ελληνικό λαό, παρεκτός του τραγικού γεγονότος ότι δεν υπάρχει άρθρο στο Σύνταγμα μας (όπως το 107 του Συντάγματος του 1952 το οποίο κακουργηματικά και ολέθρια κατηργήθη στο Σύνταγμα του 1975) που να προβλέπει την διατήρηση, την προστασία, το αναλλοίωτο και το απαραβίαστο της Ελληνικής γλώσσας ως αδιάσπαστου στοιχείου της εθνικής μας ταυτότητας και του Ελληνικού πολιτισμού.   

    Ερωτάται ο Υπουργός:

    1.      Ποια θέση παίρνει το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το θέμα;
    2.      Θα επιτρέψει την κυκλοφορία του εν λόγω βιβλίου της «Νέας Ελληνικής γραμματικής» και την επί τη βάσει τούτου διδασκαλία των μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού;
    3.      Άλλως, πώς σκέπτεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της καθημερινής κακοποίησης και κατ’ επέκταση της συνολικής υποβάθμισης της Ελληνικής γλώσσας από τα περισσότερα ΜΜΕ σε πολλές καλούμενες ψυχαγωγικές εκπομπές και τώρα από τα σχολικά βιβλία;

    indobserver.blogspot.gr