Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Τότε που είχαν ψηλά το κεφάλι!

 


stock photo : Pomegranate on a white background

Πρωτοχρονιά του 1970 ,τότε που ήμασταν παιδιά ,στο σπίτι τα άκρως απαραίτητα όχι γιατί είχαμε μικρό ψυγείο αλλά επειδή ξέραν οι γονείς μας μέχρι που να απλωθούν...το σταθερά σε εβδομαδιαία βάση κοτόπουλο αντί για γαλοπούλα,λίγο χοιρινό αντί για ψαρονέφρι ,μια μοσχαρίσια μπριζόλα για τον πατέρα (μιά φορά στις τόσες να ξεφύγει από το κοτόπουλο, αφού από τις κακουχίες στα νιάτα του στα πιο παραγωγικά του χρόνια έμεινε ανίκανος για εργασία και του απαγορευόταν το χοιρινό) αντί φιλέτο μοσχάρι ,άφθονο νερό αντί coca - cola διαφόρων τύπων ,λίγη ρετσίνα αντί μποζολέ , πολύ υπερηφάνεια , ευτυχία και φιλότιμο παντού γύρω μας!
 
Στην αλλαγή του χρόνου σπάσιμο του ροδιού στην είσοδο ,και είσοδο στην πορτα του συγγενή,του φίλου ή του γείτονα(τότε είχαμε γείτονες και φίλους-φίλους όπως τους λέει και η Κατερίνα η Γώγου και συγγενείς ατόφια διαμάντια που πόναγαν ο ένας για τον άλλο) ευχές και καλή χρονιά αντί αχαλίνωτη διασκέδαση στα ξενυχτάδικα με δανεικά!

Παραμονή του 2012 όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας με κλεισμένες(το χειρότερο) τις καρδιές,

πνιγμένοι στις έννοιες ,θα μπορέσω να πληρώσω :ΟΤΕ ,ΔΕΗ ,έκτακτους φόρους ,τέλη -ουφ πήραμε παράταση ,τώρα τι θα γίνει και θα μπορέσουμε να τα πληρώσουμε σε δέκα μέρες κανεις δεν το σκέφτεται- ,δόση σπιτιού ,καταναλωτικού δανείου -ήθελα διακοποδάνειο το 2007 για να πάω στις Μαλδίβες γαμήλιο ταξίδι-, αυτοκινήτου-εδώ δεν έχω για τα τέλη τη δόση θα σκεφτώ;τι την ήθελα την κορεάτικη τζιπάρα για να πηγαίνω στον Παρνασσό ;καλά δεν με πήγαινε το φιατάκι με την αμόλυβδη;-
γραμμάτειο στον αλβανό μάστορα που μου έβαψε το σπίτι,γραμμάτειο στο λαμόγιο που μου έφτιαξε κάτι πρόσθετα κλπ.Βγαίνουμε στο δρόμο και δε βλέπει ο ένας τον άλλο !

Τότε ο γείτονας που του λείπαν τα απαραίτητα ένοιωθε πως θα γευτεί από το φτωχικό τραπέζι των γειτόνων -όλοι διακριτικά θα του πάνε ένα πιάτο φαί σκεπασμένο -,ο φίλος και ο συγγενής ήξεραν οτι οι πόρτες είναι ανοιχτές και οι οικοδεσπότες το θεωρούσαν ύψιστη τιμή να τους επισκεφτούν και να είναι στο τραπέζι τους οι <<ΑΔΕΛΦΟΙ>> τους.

Τώρα έχουμε αρκετά ακόμα τρόφιμα σε πολλούς αλλά και την καινούργια μόδα, τα αμφιβόλου σκοπιμότητας συσίτια -θα πείτε πάλι καλά - και την έρευνα στα απορρίματα για ένα κόκκαλο με λίγο ψαχνό!

Η διαφορά τότε και τώρα; ΤΟΤΕ ΖΟΥΣΑΜΕ,ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Αναγνώστης

Δεν θέλω να κάνω καμιά ευχή για το 2012...

 



...θέλω να κάνω κάτι για να σταματήσει ο κατήφορος που έχουμε πάρει σαν ανθρώπινο είδος. Έχουμε φτάσει τα επίπεδα της...επιστήμης και της τεχνολογίας σε αστρονομικό σημείο, αλλά δε μπορέσαμε να έχουμε τα στοιχειώδη για μια ανθρώπινη ζωή. Και όλα αυτά γιατί αφήσαμε ελάχιστους ανθρώπους (απάνθρωπους) να συγκεντρώσουν όλο τον πλούτο και την εξουσία του πλανήτη μας.
Οι κυβερνήσεις που ψηφίζουμε είναι για να υπηρετούν τους λαούς και όχι για να τους εξουσιάζουν. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και να απαιτήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
Μόνο με ευχές δεν αλλάζει κάτι, χρειάζονται δραστικές αλλαγές, αλλαγές που μόνο εμείς μπορούμε να φέρουμε.

Καζαμίας 2012


 




Ιανουάριος: Ο Παπαδήμος κάνει ανασχηματισμό της Κυβέρνησης. Δεν διώχνει κανέναν, αντιθέτως προσθέτει πέντε τεχνοκράτες Υπουργούς: Βλάσης Τσάκας, Πέτρος Κωστόπουλος, Νανά Μούσχουρη, Μίμης Ανδρουλάκης και Μιμή Ντενίση ορκίζονται την πρώτη εργάσιμη μετά τα Θεοφάνεια. Είναι όλοι τους Υπουργοί Επικρατείας άνευ μεζέ, αντικειμένου και αρμοδιοτήτων, όπως και οι μισοί υπάρχοντες. Θα προσθέσουν όμως λάμψη, πειθώ, καθώς και ένα μήνα παράταση ζωής στην Κυβέρνηση. Στη ΝΔ επικρατεί ταραχή με τις λίστες, μεγαλύτερη και από αυτή που είχε ο Σίντλερ, όταν ετοίμαζε τη δική του. Στην Ιπποκράτους όποιος περνάει απέξω συλλαμβάνεται και γίνεται υποψήφιος. Ο ΓΑΠ δεσμεύεται να κινήσει ο ίδιος τις διαδικασίες διαδοχής, μόλις ανοίξει το Τριώδιο.

Φεβρουάριος: Τα πάντα κινούνται γύρω από τη σούπερ νόβα δόση του δανείου. Τα 80 δις που χρειαζόμαστε για λήξεις ομολόγων δεν μας τα δίνει η τρόικα με τίποτα. Κανονίζει όμως ο Τσάκας και φέρνει 85 δις από τους Άραβες με τη μόνη υποχρέωση να μετονομαστούμε σε Ηνωμένα Ελληνικά Εμιράτα. Με τα ρέστα θα φτιάξουμε τον λησμονημένο «τέταρτο δρόμο προς τον σοσιαλισμό». Οι εκλογές ορίζονται για την 25η Μαρτίου. Δεν προτιμήθηκε η 30ή Φεβρουαρίου, όπως ήθελαν ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, γιατί θα έπεφτε Παρασκευή. Η Αλέκα κηρύττει το τέλος του «υπαρκτού καπιταλισμού» και ο Αλέκος Αλαβάνος ζητά τη μετονομασία της πλατείας Θεάτρου σε Ταχρίρ

Μάρτιος: Μετά από τρελή κλωτσοπατινάδα, καταγγελίες, ύβρεις, τόνους λάσπης και τις λοιπές δημοκρατικές διαδικασίες, εκλέγεται υποψήφιος Πρωθυπουργός για το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκμεταλλευόμενος και την κόντρα Λοβέρδου-Βενιζέλου. Ο ΓΑΠ παραμένει Πρόεδρος του Κόμματος, Μέγας Ευεργέτης της Τρόικα και Ταξιάρχης πασών των Σοσιαλιστών. Στις εκλογές της 25ης Μαρτίου, οι πολιτικοί παρελαύνουν και οι πολίτες τους ραίνουν με φρέσκα γεωργικά προϊόντα. Σημαιοφόροι, όσοι έχουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά στην τράπεζα. Στις εκλογές ο Σαμαράς λαμβάνει το 38% των προτιμήσεων των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, όμως η αποχή και τα άκυρα κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Έτσι τελικώς λαμβάνει 49% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, εκλέγει 150 βουλευτές και μαζί με αυτούς του ψηφοδελτίου Επικρατείας σχηματίζει αυτοδύναμη Κυβέρνηση. Στην ορκομωσία της Κυβέρνησης οι Υπουργοί φορούν φόρμες εργασίας από πατροπαράδοτο ελληνικό τζιν ύφασμα.


Απρίλιος: Η νέα Κυβέρνηση μειώνει το ΦΠΑ και τις επισκέψεις των Ελλήνων στους ψυχιάτρους και τα γραφεία τελετών. Η Ντόρα μπήκε τελικά στη Βουλή από την πόρτα του Εθνικού Κήπου για να μαζέψει τα προσωπικά της αντικείμενα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Καρατζαφέρης απογοητευμένος που δεν έγινε συγκυβερνήτης και Αντιπρόεδρος γίνεται Πρόεδρος στο ΔΣ μάντρας οικοδομών με εξαγωγικό προσανατολισμό, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Πάγκαλο. Ο Κουβέλης με 4% είναι ακόμη ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός.

Μάιος: Η Αλέκα Παπαρήγα για ακόμη μία Πρωτομαγιά ανακοινώνει ότι θα αποχωρήσει από τη θέση της, καθώς το εργατικό κίνημα και ο Μπογιόπουλος ωρίμασαν. Ο Ολυμπιακός κατακτά το Europa League στο Βουκουρέστι, κερδίζοντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-3 στην παράταση. Το νικητήριο γκολ το βάζει με ανάποδο ψαλίδι ο Φετφατζίδης στο 120΄. Ο Παναθηναϊκός κατακτά το πρωτάθλημα και ο Βλάσης κάνει σε δύο ώρες το γύρο του θριάμβου στο ΟΑΚΑ. Το αντιμνημονιακό πλέον ΠΑΣΟΚ καταθέτει πρόταση εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο.


Ιούνιος: Η Κυβέρνηση ανασύρει από το βυθό ανοικτά του Καστελόριζου τους μισθούς και τις συντάξεις, ανακηρύσσει την ελληνική ΑΟΖ, βρίσκει πετρέλαιο ανοικτά της Κορώνης, φυσικό αέριο στο Κορακοχώρι Ηλείας και διαμάντια στις Κουκουβάουνες . Η Ελλάδα αποτελεί το Ελντοράντο της παγκόσμιας οικονομίας: κάνουν ουρές οι επενδυτές με τα δις, ενώ οι αγορές μας δανείζουν άτοκα με 30 χρόνια περίοδο χάριτος. Τούρκοι πράκτορες κάνουν αναδάσωση στα ελληνικά βουνά, υπό την εποπτεία του ΓΑΠ που χορεύει τσάμικο για χάρη της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Ιούλιος: Κανείς φέτος δεν πάει διακοπές: όλοι ο Έλληνες κάνουν από τρεις δουλειές και δεν προλαβαίνουν. Υπάρχει κύμα επιστροφής των μεταναστών στην πατρίδα, μέχρι έξι γενιές πίσω. Ο πληθυσμός της χώρας είναι περί τα 22 εκατομμύρια, ενώ με τους τουρίστες ξεπερνά τα σαράντα. Η οικοδομή ζει πρωτόγνωρη έκρηξη, προκειμένου να στεγάσει όλους τους επαναπατρισμένους ελληνόφωνους. Αναμένεται δημογραφική έκρηξη, καθώς οι μισές Ελληνίδες από 18-48 ετών περιμένουν παιδί από άντρες φερέγγυους.


Αύγουστος: Ο ΓΑΠ γίνεται ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, η καρέτα-καρέτα ξαναγυρνά στο Ιόνιο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ιδρύει τη Λίγκα του Βορρά και η Έλσα Παπαδημητρίου τους Οικολόγους Πουά. Ανακοινώνονται μεγάλα δημόσια έργα: Νέες φυλακές χωρητικότητας 200 χιλιάδων κρατουμένων στην Τανάγρα, διεθνές αεροδρόμιο στους Παξούς, πλωτό ξενοδοχείο -καζίνο στο Θερμαϊκό, μετρό στην Κοζάνη και τη Λάρισα, εναέριες γέφυρες Καβάλας-Θάσου και Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης. Η Μέρκελ πιέζει τον Σαμαρά να πάρουν κανένα ψίχουλο οι γερμανικές εταιρείες από τα έργα. Το ραντεβού ορίζεται μετά τη συνάντηση με τον Γκρουέφσκι. Ο Εφραίμ αποφυλακίζεται, ενώ όλοι οι κρατούμενοι θέλουν να τον ακολουθήσουν στο Βατοπέδι.

Σεπτέμβριος: Τα σχολεία ανοίγουν, αλλά δεν φτάνουν να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες επιπλέον μαθητές. Χτίζονται σε χρόνο ρεκόρ 1500 σχολεία και διορίζονται 50 χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές για να καλύψουν τις ανάγκες. Ξεσπά κυβερνητική κρίση γιατί ο Πρόεδρος της ΔΕΗ Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλει να απολύσει το μισό προσωπικό και να αυξήσει 100% την τιμή της κιλοβατώρας. Τελικά το προσωπικό παραμένει στο 100% και μειώνεται στο μισό το κόστος του ρεύματος.

Οκτώβριος: Το σκοπιανό επιλύεται οριστικά και αμετάκλητα, καθώς η πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατία ζητά την ενσωμάτωση της στην Μεγάλη Ελλάδα. Το όνομα της για όλες τις χρήσεις είναι Περιφέρεια Βορειοδυτικής Μακεδονίας. Ο Ομπάμα ζητά τη στήριξη του Σαμαρά για να επανεκλεγεί Πρόεδρος. Δημιουργείται τεράστιο θέμα, καθώς ο Αντώναρος, ο Μιλτιάδης και ο Λούλης είναι υπέρ του ρεμπουπλικάνου υποψηφίου. Στην παρέλαση τις εντυπώσεις κλέβουν οι επιζώντες από τη λαίλαπα του ΔΝΤ συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

Νοέμβριος: Είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη της αγοράς για ανειδίκευτους εργάτες, που βρίσκουν δουλειά μέχρι και οι πρώην Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Ο Γερουλάνος υποδύεται τον Υπουργό σε καθημερινό σίριαλ στο Μέγκα, ο Ρέππας γίνεται ταξιτζής και ο Παπακωνσταντίνου προϊστάμενος λογιστηρίου σε βιομηχανία κεραμοποιΐας. Με το που αναλαμβάνει τα καθήκοντα του η εταιρεία καταθέτει πρόταση υπαγωγής στο άρθρο 99. Δύο εκατομμύρια κόσμου στην πορεία του Πολυτεχνείου: Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, έξω από το ευρώ και τη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί άλλο να κερνάει ποτά τους μπεκρήδες Γερμανούς και να χρηματοδοτεί τις πολεμοκάπηλες δραστηριότητες του ΝΑΤΟ.

Δεκέμβριος: Αποδεικνύεται ότι οι Δυτικοί –λόγω νευρώσεων- δεν είχαν καταλάβει τους Μάγια, γιατί για ακόμη μία φορά δεν έρχεται το τέλος του κόσμου. Έρχεται όμως το τέλος της ΔΗΣΥ, γιατί η Ντόρα προσχωρεί στον ΛΑΟΣ, γίνεται Πρόεδρος με εκλογή από το Συνέδριο και ο Καρατζαφέρης αντιπρόεδρος. Ο Βορίδης και ο Άδωνις διαφωνούν και εντάσσονται στη ΝΔ, στο πλαίσιο της νέας διεύρυνσης για τις εκλογές του 2016. Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ισραήλ, Αίγυπτος, Συρία, Λίβανος, Τυνησία, Λιβύη, Αλγερία, Μαρόκο, ιδρύουν τη Μεγάλη Μεσογειακή Ένωση των 20 κρατών αλλά 19 Εθνών…


Μικρός Οδυσσέας


πηγή:antinews