Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Καμμένος: Ποιοι έβγαλαν 600 δισ. απειλώντας με δημοψήφισμα

Σε μια νέα αποκάλυψη που προκαλεί πολλά ερωτήματα για τις δραστηριότητες της οικογένειας Παπανδρέου προχώρησε σήμερα ο βουλευτής Πάνος Καμμένος.

Καμμένος: Ποιοι έβγαλαν 600 δισ. απειλώντας με δημοψήφισμα
Ο βουλευτής που συνεχίζει να βγάζει στη φόρα τα «παιχνίδια»… της οικογένειας Παπανδρέου, αποκαλύπτει μέσω του Facebook πως η τράπεζα Dexia και ο Τζόρτζ Σόρος, θησαύρισαν με την ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα.
Ο κ. Καμμένος αποκαλύπτει πως η εταιρεία Unigestion που πληρώνει τον Ανδρίκο Παπανδρέου, είναι εκείνη που διαχειρίζεται την τράπεζα Dexia και δισεκατομμύρια ευρώ σε συνάλλαγμα.
Ο βουλευτής προχωρά ένα βήμα παραπέρα και δηλώνει πως η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, χάρισε στον μεγαλοεπενδυτή Τζόρτζ Σόρος 600 δισ. ευρώ.

πηγή:newsbomb

Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος!

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Μιας και έγινε λόγος στον χθεσινό Δευκαλίωνα για την Αχερουσία Λίμνη, καλό θα ήταν να θυμηθούμε τι ακριβώς αναφέρει γι’ αυτήν η Ελληνική Μυθολογία. Η Αχερουσία λίμνη ήταν η πύλη του Άδη. Από εκεί πέρναγαν υποχρεωτικά οι ψυχές για να κατέβουν στον Κάτω Κόσμο, στον οποίο βασίλευε ο θεός Άδης. Οι ψυχές περνούσαν την λίμνη με την βοήθεια βάρκας της οποίας λεμβούχος ήταν ο Χάρων. Όταν ο Χάρων μετέφερε μία ψυχή ζητούσε και τα αντίστοιχα ναύλα με την εξής χαρακτηριστική φράση «Άποδος ω τρισκατάρατε τα πορθμεία» (μεταφρ. Πλήρωσε τα ναύλα κακορίζικε) και ο...
νεκρός πλήρωνε την μεταφορά στον κάτω κόσμο με το νόμισμα που κατ’ έθιμο του έβαζαν στο στόμα οι συγγενείς του. Όμως ακόμα και σε αυτή την διαδικασία υπήρξε μία χαριτωμένη αλλά άκρως διδακτική εξαίρεση. Όταν ο Χάροντας μετέφερε τον Μένιππο και ζήτησε με την γνωστή φράση τα ναύλα πήρε την εξής αποστομωτική απάντηση: «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» (μεταφρ. Δεν μπορείς να πάρεις από έναν που δεν έχει).
Ακολουθεί ένας καβγάς μεταξύ του Χάροντα και του Μένιππου, η οποία καταλήγει σε πλήρη αδιέξοδο για τον Χάροντα αφού ούτε την ψυχή του Μένιππου μπορεί να γυρίσει πίσω στον κόσμο των ζωντανών, αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχει και το απαραίτητο νόμισμα λόγω άκρατης φτώχειας των συγγενών του Μένιππου για να πληρωθεί. Τη λύση την δίνει ο θεός Ερμής που εξηγεί στον Χάροντα ότι ο Μένιππος είναι ένας αληθινά ελεύθερος άνθρωπος που δεν λυγίζει μπροστά σε καμία δυστυχία.
Ο παραπάνω μύθος αναφέρεται στους νεκρικούς διαλόγους του Λουκιανού και δυστυχώς για εμάς τους νεότερους Έλληνες τείνει να έχει πρακτική εφαρμογή. Το ανιστόρητο βαθειά αντιδραστικό και νεοφιλελεύθερο ευρωπαϊκό διευθυντήριο, σε αγαστή συνεργασία με το εγχώριο κυρίαρχο πολιτικό-οικονομικό σύστημα, επιχειρεί μέσα από τις αλλεπάλληλες άκρως νεοφιλελεύθερες αλλά ταυτόχρονα και απόλυτα ανεφάρμοστες δανειακές συμφωνίες (Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο) να μεταφέρει τον πλούτο της χώρας στις τσέπες των διεθνών δανειστών. Μεταφορά πλούτου που γίνεται γρήγορα και χωρίς την τήρηση των εντελώς απαραίτητων νόμιμων διαδικασιών (αφού δεν έχει γίνει καν η απογραφή του νόμιμου χρέους) και σίγουρα με υποτιμημένες τιμές έναντι της πραγματικής του αξίας.
Γιατί όμως αποτυγχάνουν όλες αυτές οι δανειακές συμφωνίες; Γιατί υιοθετούν και στοχεύουν απολύτως ανέφικτους στόχους αφού σχεδιάζονται ακριβώς για να αποτύχουν; Σε απλά Ελληνικά, παρ’ ότι είναι απολύτως οφθαλμοφανές ότι αυτές οι συμφωνίες δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν με τον κυνικό εκβιασμό «Συμφωνείστε αλλιώς δεν θα πάρετε την δόση», επιβάλλουν τελικά την άποψη τους. Έτσι όταν προκύψει η αναμενόμενη αποτυχία, ζητάνε ακόμα περισσότερα, τα οποία παίρνουν καταδικάζοντας την χώρα στον μαρασμό και την μιζέρια.
Μοιραία αργά ή γρήγορα θα γίνουν εκλογές. Και τότε οι Έλληνες δεν θα παρασυρθούν από λόγια υποσχέσεις και εκβιασμούς. Ο χρόνος που πέρασε μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 έδειξε πόσοι από αυτούς που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας στάθηκαν όρθιοι και πολέμησαν την μνημονιακή λαίλαπα και πόσοι από αυτούς προσπάθησαν να κοροϊδέψουν τους Έλληνες. Φτάνει η ώρα που θα αναμετρηθούν οι πατριωτικές δυνάμεις που σταθερά έλεγαν ΟΧΙ και ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ, με όσους συνομιλούσαν στα παρασκήνια με το ΔΝΤ και τον Dominique Strauss-Kahn ενώ ταυτόχρονα μας έλεγαν δημόσια είτε ότι η ξένη επιτήρηση είναι τεχνική βοήθεια που θα εκσυγχρονίσει το κράτος, είτε ότι το μνημόνιο είναι απαραίτητο για να γίνει η χώρα μας σύγχρονη, είτε άλλες παρόμοιες ανοησίες.
Φτάνει η ώρα που η φράου Μέργκελ θα καταλάβει ότι οι εκβιασμοί τελείωσαν και ότι πρόλαβε να πάρει το πήρε, διότι αν συνεχίσει την ίδια άκαμπτη γραμμή θα υποχρεωθεί να πληρώσει πάρα πολλά. Και δυστυχώς για εσάς φράου Μέργκελ τα γερμανόπουλα είναι συνηθισμένα να πίνουν πολύ και άριστης ποιότητας γάλα. Αρκεί και μόνο να σκεφτούμε ότι σε μία ενδεχόμενη Ελληνική χρεοκοπία οι κάτοχοι των Ελληνικών CDS θα εισπράξουν 25 δις ευρώ, ενώ τα αγόρασαν μόνο 5 δις ευρώ. Φαντασθείτε και υπολογίστε τι έχουν να εισπράξουν οι κάτοχοι των Ιταλικών ή των Ισπανικών CDS.
Φτάνει, Φράου Μέργκελ …η ώρα του Μένιππου! Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος!

Τα οφέλη να έχεις δικό σου πρωθυπουργό κι όχι μόνο σε μια αποικία…Επικερδής εξαίρεση

thumb
Αληθεύει ότι το περιβόητο swap της Goldman Sachs δεν περιλαμβάνεται στο «κούρεμα» των ομολόγων;
Αν αληθεύει, γιατί συμβαίνει άραγε; Πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι μικρό το πόσο. Μιλάμε για περίπου 5,5δισ. ευρώ, δηλαδή για πάνω από 2,5 δισ. όφελος ή για περισσότερο από μια μονάδα του ΑΕΠ χαμη­λότερο χρέος. Το ερώτημα περιμένει απάντηση, τη στιγμή μάλιστα που τα...
ασφαλιστικά ταμεία τα οποία θα συμμετάσχουν – και άρα συνταξιούχοι και εργαζόμενοι – πληρώνουν καθημερινά πολύ ακριβά το μάρμαρο! Αλήθεια, ποιος κερδίζει από την εξαίρεση; Και πόσα; Α.Χ

Σε ραδιόφωνο του Βόλου έδωσε την απάντηση στο κουΐζ του, ο Πάνος ΚαμμένοςΔΗΛΩΣΕ ότι προβαίνει σε αποκαλύψεις για την προστασία του, γιατί "γίνονται και ατυχήματα στην ζωή και τροχαία ατυχήματα και καρκίνοι έρχονται"

Εγκαινιάστηκε η «Αψίδα της Μακεδονίας» στα ΣκόπιαΝέα πρόκληση με αφορμή τα εγκαίνια του νέου φαραωνικού έργου, της «Αψίδας της Μακεδονίας» στα Σκόπια, η οποία περιέχει...
παραστάσεις που απεικονίζουν τη «Μακεδονία» να περιλαμβάνει και την ελληνική Μακεδονία!
Ο Γκρούεφσκι προκαλεί με τα εγκαίνια του μνημείου αυτού (στα πρότυπα της Αψίδας του Θριάμβου στο Παρίσι), το οποίο κόστισε 4,4 εκατομμύρια ευρώ και εντάσσεται στο σχέδιο εμπνεύσεως του Σκοπιανού πρωθυπουργού με την ονομασία «Σκόπια 2014», που μεταξύ άλλων προέβλεπε και την κατασκευή του ακαλαίσθητου αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η «Αψίδα της Μακεδονίας» παρά την κριτική της αντιπολίτευσης εγκαινιάσθηκε την περασμένη Παρασκευή, αλλά λεπτομέρειες των ανάγλυφων παραστάσεων αποκαλύφθηκαν χθες μετά τις εντονότατες αντιδράσεις των Αλβανών.
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget