Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Δημιούργησαν ποσότητα αντιύλης οι επιστήμονες στο CERN

Δηµιούργησαν ποσότητα αντιύλης οι επιστήµονες στο CERN

  
Ενα ακόµη  βήµα πιο  κοντά στην  αντιύλη  έκαναν επιστήµονες   στο CERN
Μια ακόµη κλεφτή µατιά στην αινιγµατική αντιύληκατάφεραν να ρίξουν επιστήµονες από το CERN. Στις αρχές της εβδοµάδας πέτυχαν να δηµιουργήσουν και να αιχµαλωτίσουν σε µια περίτεχνη µαγνητική... παγίδα άτοµα αντιυδρογόνου. Το επίτευγµα αυτό τούς κάνει να πιστεύουνότι σύντοµα θα οδηγηθούν στη λύση ενός εκ των µεγαλύτερων κοσµικών µυστηρίων.

Η αντιύλη λέγεται ότι δηµιουργήθηκε στις ίδιες ακριβώς ποσότητεςµε τη συµβατική ύλη – που συνίσταται σε ό,τι είναι ορατό στο Σύµπαν, περιλαµβανοµένης και της ζωής στη Γη – όταν συνέβη η Μεγάλη Εκρηξη πριν από 13,7 δισεκατοµµύρια χρόνια. Ορισµένοι ειδικοί πιστεύουν ότι η αντιύλη, η οποία µέχρι στιγµήςέχει περιγραφεί µόνο σε µυθιστορήµατα επιστηµονικής φαντασίας, θα µπορούσε να αποτελέσει πηγή απεριόριστης και πάµφθηνης ενέργειας. «Με τις εναλλακτικές µεθόδους που έχουµε αναπτύξει για τηνπαραγωγή και τη µελέτη του ανδρογόνου πιστεύουµε ότι η αντιύλη δεν θαεξακολουθήσει για πολύ να µας κρύβει τα µυστικά της», ανέφερε ένας από τους ειδικούς στο CERN, ο δρ Γιασουνόρι Γιαµαζάκι.

Ορισµένοι φυσικοί και κοσµολόγοι υποθέτουν ότι η λεγόµενη σκοτεινή ύλη,η οποία καλύπτει το 25% του σύµπαντος αλλά παραµένει αόρατη επειδή δεν αντανακλά καθόλου φως, µπορεί να δικαιολογήσει εν µέρει την ύπαρξη της αντιύλης. Και όλα αυτά µαζί, ίσως να έχουν σχέση µε τη θρυλούµενη σκοτεινή ενέργεια που αποτελεί το 70% του Σύµπαντος και η οποία επίσης παραµένει αόρατη και ακατανόητη.

πηγή : tanea.gr

Χριστουγεννιάτικο δένδρο φωτίζεται από χέλι



 Το ενυδρείο της πόλης Καμακούρα στην Ιαπωνία, αποφάσισε να πρωτοτυπήσει με τον τρόπο της διακόσμησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Χρησιμοποίησε ένα ηλεκτροφόρο χέλι για να φωτίσει το δέντρο που έχει ύψος δύο μέτρα.
 Από κάθε κίνηση που κάνει το χέλι, παράγεται μια μικρή ποσότητα ηλεκτρισμού, η οποία μαζεύεται σε δύο πάνελ αλουμινίου. Στη συνέχεια μεταφέρεται στα λαμπάκια του δέντρου και τα ανάβει!
 Το ενυδρείο δεν σταματά εκεί και συνεχίζει την εξοικονόμηση ενέργειας, καλώντας τους επισκέπτες να χοροπηδούν πάνω σε μία εξέδρα που είναι συνδεδεμένη με ηλεκτρικά καλώδια και με αυτό τον τρόπο να τροφοδοτούν τον «Άγιο Βασίλη», που στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για ένα ρομπότ που τραγουδάει και χορεύει.
 Ο υπεύθυνος των δημοσίων σχέσεων του ενυδρείου δήλωσε: «Το χέλι κινείται χρησιμοποιώντας τους μύες του για να παράγει ηλεκτρισμό, έτσι θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε τους επισκέπτες σε θέματα ενέργειας, τους προτρέπουμε να κάνουν το ίδιο για να εκτελέσει κι ο Άγιος Βασίλης το έργο του»!
  
                   Δείτε το βίντεο

  
 

πηγή : pyles.tv

Καλύτερη ατμόσφαιρα στο χώρο σας

  
Φυτά εσωτερικού χώρου

Καλύτερη ποιότητα ατμόσφαιρας στο χώρο σας

  http://img.protothema.gr/1BA2EA9BA77443D37D75C24E0CA928AF.jpg

Ένας πολύ καλός και απλός τρόπος για να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα ενός εσωτερικού χώρου, είτε αυτός είναι του σπιτιού σας, είτε είναι του γραφείου σας, είναι η τοποθέτηση των κατάλληλων φυτών εσωτερικού χώρου.

Εκτός από τον απαραίτητο αερισμό που απαιτείται σχεδόν κάθε μέρα  ανοίγοντας τα παράθυρα του χώρου, ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού ή του γραφείου σας, είναι και τα φυτά τα οποία έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τις βλαβερές ουσίες και να ελευθερώνουν οξυγόνο.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν ομορφαίνουν μόνο, αλλά απορροφούν τις χημικές ουσίες που απελευθερώνονται από απορρυπαντικά, συσκευές κ.α. Γίνονται «φίλτρα» για τον αέρα που αναπνέετε. Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα φυτά μειώνουν κατά 20% τη σκόνη και τα αιωρούμενα σωματίδια και μικροσωματίδια που ευθύνονται για αλλεργίες, ευαισθησίες και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ μια άλλη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τη βοήθεια των φυτών μπορούμε να «ρυθμίσουμε» την επιθυμητή σχετική υγρασία στο εσωτερικό των κτιρίων, ακόμα και να εξοικονομήσουμε... ενέργεια. Μπορείτε λοιπόν να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα που αναπνέετε τοποθετώντας μερικά φυτά . Στο μεταξύ, οι διάφορες ηλεκτρικές συσκευές που υπάρχουν στους κλειστούς χώρους, όπως κλιματιστικά, καλοριφέρ κ.α. ξηραίνουν την ατμόσφαιρα, και όταν ο αέρας είναι ξηρός είναι πολύ πιο εύκολο να προσληφθούμε από ιούς και αλλεργίες..

Καθώς οι εσωτερικοί χώροι μπορεί να περιέχουν πολύ πιο μολυσμένο αέρα σε σχέση με τους εξωτερικούς χώρους, τα άμεσα συμπτώματα του κακού εξαερισμού και της κακής ποιότητας αέρα στο χώρο μας μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην αναπνοή, αλλεργική ρινίτιδα, τσούξιμο στα  μάτια, βήχα, φτέρνισμα, ζαλάδες, δυσφορία. Κάνοντας λοιπόν τη σωστή επιλογή φυτών, μπορείτε να ομορφύνετε και να βελτιώσετε την ατμόσφαιρα στο χώρο που ζείτε.

Tips:

Στο καθιστικό: Φίκος, Σεφλέρα, Φυλλόδενδρο, Κέντια
Στην κουζίνα: Καλαθέα ή Φιττόνια, και  στο περβάζι της κουζίνας γλάστρες με αρωματικά για τις συνταγές.
Στο γραφείο: Διεφενμπάχια και Σανσεβιέρια, ενώ σε δωμάτια με λίγο φως Σπαθίφυλλο.
Στην κρεβατοκάμαρα: Μικρά φυτά, χωρίς πολύ πλούσιο φύλλωμα, καθώς τη νύχτα με τη φωτοσύνθεση τα φύλλα αποβάλλουν διοξείδιο του άνθρακα.  Σαιντπώλιες ή Ορχιδέες
Στο μπάνιο: Σπαθίφυλλα, Μπαμπού, Φτέρη (έχει ανάγκη από φως)


πηγή : πρώτο θέμα

Christmas

Κάλαντα Χριστουγέννων KALANTA Christmas Kabarnos Νικόδημος

Χρόνια Πολλά
  με ακλόνητη υγεία,ειρήνη και γαλήνη στο νου μας και στην καρδιά μας γεμάτοι από αγάπη πρώτα για τον εαυτό μας,για να μην επιτρέπουμε να μας εξευτελίζουν οι κάθε είδους επιβολείς και τότε σίγουρα θα αγαπάμε και τους άλλους,θέτοντας τα όρια μας θα τους μάθουμε να μας σέβονται,οπότε δεν θα μας πατάνε.

NIKOS LANGAS O MIKROS TYMPANISTHS (LITTLE DRUMER BOY- IN GREEK LANG.)

Το μέλι σώζει από την Χριστουγεννιάτικη μέθη


Αν είστε ζαλισμένοι από τη χριστουγεννιάτικη μέθη, τότε το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να φάτε μέλι, συνιστούν βρετανοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, το μέλι αποτελεί το ιδανικό αντίδοτο στον πονοκέφαλο που προκαλεί ένα γερό μεθύσι.

Χημικοί της Βασιλικής Εταιρείας Χημείας ισχυρίζονται ότι το μέλι, που είναι φυσικό γλυκαντικό, αποτελεί θαυμάσιο τρόπο για να αντιμετωπίζει το σώμα τις τοξικές συνέπειες της υπερκατανάλωσης αλκοόλ.

Η φρουκτόζη που περιέχει, βοηθά σημαντικά τον οργανισμό να διασπάσει σε αβλαβή υπο-προϊόντα το αλκοόλ που κυκλοφορεί στο αίμα μετά τη μέθη.

Σύμφωνα με τον Δρ. Τζον Έμσλεϊ, ο βασικός λόγος που μετά το μεθύσι οι άνθρωποι συχνά νιώθουν τόσο άσχημα, είναι επειδή το αλκοόλ διασπάται σε ακεταλδεϋδη, μια ουσία τοξική για το σώμα.

Η ακεταλδεϋδη, στη συνέχεια, μετατρέπεται -με την χρήση φρουκτόζης- σε οξικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του καίγεται κατά τη διάρκεια της φυσικής διαδικασίας του μεταβολισμού, με συνέπεια από την καύση να παράγεται διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται από το σώμα.

Τα κατάλοιπα του μεθυσιού εξαφανίζονται πιο γρήγορα, στο βαθμό που η ακεταλδεΰδη μετατρέπεται ταχύτερα σε άλλες λιγότερο τοξικές χημικές ουσίες. Και σε αυτό βοηθά ιδιαίτερα το μέλι.

Μάλιστα, αν κανείς φάει το μελί με ψωμί (π.χ. σε τοστ), προσθέτει κάλιο και νάτριο στον οργανισμό του, που βοηθά περαιτέρω το σώμα του να τα βγάλει πέρα με το αλκοόλ.

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να μετριαστούν οι συνέπειες του αλκοόλ, όπως να πιει κανείς ένα ποτήρι γάλα πριν πιει αλκοόλ.

Επίσης, να φροντίζει να πίνει καθαρά αλκοολούχα ποτά και περιστασιακά να τα ανακατεύει με αναψυκτικό.

Το γάλα επιβραδύνει την απορρόφηση του αλκοόλ, με συνέπεια να παράγεται λιγότερη τοξική ακεταλδεΰδη στο σώμα. Από τα διάφορα ποτά, σύμφωνα με τον Δρ. Έμσλεϊ, το τζιν είναι συγκριτικά πιο ασφαλές για να αποφύγει κανείς το μεθύσι.

Από την άλλη, το αλκοόλ αυξάνει την απώλεια νερού από τον οργανισμό, εξ ου και η τάση να πηγαίνει κανείς συχνά στην τουαλέτα, όταν πίνει πολύ. Η αφυδάτωση επιδεινώνει το μεθύσι και κάνει τα κατάλοιπά του πιο οδυνηρά και χρονοβόρα.

πηγή: tanea.gr

Tα ζωντανά χριστουγεννιάτικα δένδρα ωφελούν το περιβάλλον

Σε αντίθεση με ότι νομίζουν οι περισσότεροι, τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, όχι μόνο δεν   βλάπτουν, αλλά ωφελούν το περιβάλλον, σύμφωνα με τους καλλιεργητές του είδους.

  Ο Γιάννης Τσιούνης από το Καρπενήσι, του οποίου η οικογένεια καλλιεργεί και πουλά έλατα από το 1966, εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Όταν το κράτος μάς παραχώρησε χωράφια με καστανιές, φυτέψαμε γύρω στα 4.000 έλατα, ακριβώς γι αυτό τον σκοπό. Τα άγρια έλατα φύονται πολύ εύκολα σε τέτοιου είδους χωράφια, γιατί το χώμα της καστανιάς είναι πολύ θρεπτικό για τα έλατα».

  Διευκρινίζει δε πως τα παλιά μεγάλα έλατα δεν τα πειράζουν. «Αυτά ρίχνουν τους σπόρους τους στο έδαφος και φυτρώνουν από κάτω άλλα μικρότερα, κάποια από τα οποία κόβουμε κάθε χρόνο και τα πουλάμε στην Αθήνα για Χριστουγεννιάτικα».

  Τα έλατα σε αυτά τα χωράφια δεν μειώνονται αν και οι καλλιεργητές κόβουν 200 με 300 κάθε χρόνο. Με αυτή τη διαδικασία, σύμφωνα με τον κ. Τσιούνη, το καλό για το περιβάλλον είναι διπλό: «Γίνεται αναγέννηση του χωραφιού με τις καστανιές και βοηθιούνται και τα μικρά έλατα να μεγαλώσουν».



http://ak.imgag.com/imgag/product/preview/flash/bws8Shell_fps24.swf?ihost=http://ak.imgag.com/imgag&brandldrPath=/product/full/el/&cardNum=/product/full/ap/3166187/graphic1      
Ανοίξτε την εικόνα με αριστερό κλίκ στην διεύθυνση.΄Οταν ολοκληρωθεί το άνοιγμα κάντε 
 κλικ επάνω στις μπάλες για να μπει η μία μπάλα επάνω στην άλλη και να σχηματισθεί  χιονάνθρωπος.Περιμένετε να τον στολίσουν.Είναι όμορφο.

Γιατί όταν περνάμε καλά ο χρόνος "τρέχει";

  «Τα καλά πράγματα διαρκούνε λίγο» είθισται να λέγεται, αφού η αίσθηση του χρόνου που περνάει όταν εμείς διασκεδάζουμε είναι σύντομη. Αντίθετα όταν βαριόμαστε, τα λεπτά φαίνεται να μοιάζουν με ώρες, μέρες, βδομάδες χρόνια. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Ισχύει το παράδοξο του χρόνου;
  Με βάση τα ανθρώπινα μέτρα και σταθμά, μετράμε την ταχύτητα του χρόνου με τους εξήντα χτύπους του ρολογιού ανά δευτερόλεπτο.  Για να ρίξουν φως οι επιστήμονες στην άγνωστη σχέση μεταξύ χρόνου και διασκέδασης ή ανίας, σχεδίασαν ένα πείραμα στο οποίο προκάλεσαν συναισθήματα ευχαρίστησης σε άτομα, προσομοιώνοντας την αίσθηση του χρόνου που φεύγει όταν περνάμε «καλά».
  Η μελέτη που έλαβε χώρα στο πανεπιστήμιο St. Thomas της Μινεσσότα, δημιούργησε την εντύπωση στους συμμετέχοντες στο πείραμα, ότι μια εργασία  διήρκεσε είτε πέντε είτε είκοσι λεπτά, αφού προηγουμένως το χρονόμετρο ανοιγόκλεινε αόριστα.
  Ο καθηγητής Aaron Sackett δήλωσε πως στα πειράματα ήταν εύκολη η διαχείριση των συναισθημάτων των ανθρώπων για τον χρόνο, υπό ελεγχόμενες συνθήκες. Το αποτέλεσμα της μελέτης έδειξε ότι άτομα που πίστεψαν ότι ο χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα δήλωσαν πως η εργασία τους γινόταν πιο ευχάριστη, ενώ αντίθετα εκείνοι που πείστηκαν ότι ο χρόνος κυλάει πολύ αργά εκδήλωσαν δυσαρέσκεια για την εργασία που τους ανατέθηκε.
  Συμπέρασμα της μελέτης αυτής ήταν πως τα συναισθήματα που αφορούσαν το πέρασμα του χρόνου σε διαφορετικές ταχύτητες, επηρέαζαν περισσότερο ή λιγότερο την όρεξη μας για ζωή.

 Πηγή: pyles.tv