Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Γιώργο Παπακωνσταντίνου, της μάνας σου!

 

Γιώργο Παπακωνσταντίνου, της μάνας σου; Της μάνας σου!!! (το δασικό αυθαίρετο)

Νέος Χρόνος και αποφάσεις που δεν θα τηρήσουμεΟι αποφάσεις είναι για να αναθεωρούνται. Άλλωστε, κάθε τέλος έτους λαμβάνετε αποφάσεις που ποτέ δεν τηρείτε! Αποφασίστε λοιπόν κάτι πρωτοποριακό. Τι δεν θα κάνετε για τον Νέο Χρόνο:

1. Να χάσετε 5 κιλά

Πολλή πίεση. Απολαύστε τη ζωή σας μόνο με τη σκέψη ότι είστε υγιής.
2. Να γίνετε καλύτερος άνθρωπος
Μια χαρά είστε. Αφήστε τα ταλέντα σας να βγουν στην επιφάνεια. Συμβιβαστείτε με τις αδυναμίες σας και να θυμάστε ότι είστε καταπληκτικοί.
3. Να επαναπροσδιορίσετε τη ζωή σας
Λίγο παραπάνω απ’ ό,τι μπορείτε να χειριστείτε. Δείτε τι δεν σας βγαίνει σωστά και δοκιμάστε άλλον τρόπο. Κάποτε θα τα καταφέρετε
4. Να περνάτε περισσότερο χρόνο με φίλους και συγγενείς
Θα λέτε στον εαυτό σας ότι είστε πολυάσχολος. Δείτε γιατί επιζητάτε περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους σας. Τι σας εμποδίζει; Γιατί είστε μακριά; Τότε κάθε μέρα χαρίστε αγκαλιές όπου επιθυμείτε και δείτε πώς θα είναι η ζωή σας.
5. Να αρχίσετε γυμναστήριο
Συνήθως το αρχίζετε Ιανουάριο και το σταματάτε τον Φλεβάρη. Βρείτε μία δραστηριότητα που σας γεμίζει και ασχοληθείτε καθημερινά. Σκεφτείτε το γυμναστήριο από Μάρτη κι αν ακόμη σας ενδιαφέρει ξεκινήστε.
6. Να διασκεδάζετε περισσότερο
Έχει μέτρο η διασκέδαση; Όχι. Βγείτε και διασκεδάστε. Μην το σκέφτεστε. Κάντε το τώρα!
7. Να βρείτε νέο έρωτα
Ηρεμήστε. Δεχτείτε τα δώρα της ζωής. Θα έρθει ο έρωτας τη στιγμή που θα σταματήσετε να αγχώνεστε γι’ αυτό.
8. Να γίνετε πιο πλούσιοι
Χαρίστε σε όσους έχουν ανάγκη. Όσα δίνετε, τόσο πλουσιότεροι αισθάνεστε.
9. Να βρείτε καλύτερη δουλειά
Μέσα στην κρίση τι καλύτερη δουλειά να βρείτε; Τι δεν σας αρέσει στη δουλειά σας; Λύστε το πρόβλημα και αντλήστε ικανοποίηση από τον χώρο εργασίας σας.
10. Να σταματήσετε το κάπνισμα, το ποτό ή την περισυλλογή
Μην δίνετε υποσχέσεις που σας προκαλούν πίεση. Αν έχετε πρόβλημα υγείας κλείστε ραντεβού με έναν ειδικό.

Οι αποφάσεις της νέας χρονιάς είναι καταραμένες και λαμβάνονται μέσα στον ενθουσιασμό του νέου ξεκινήματος
. Αλλάξτε συμπεριφορά και μυαλά, αποδεχθείτε τον εαυτό σας και αγαπήστε τον. Η νέα χρονιά θα είναι τέλεια!

Πανηγυρίζει και η Πλατφόρμα...

 Του Κώστα Μαυρίδηmavrides@ucy.ac.cyΟ κυπριακός ενεργειακός πλούτος αποτελεί άλλη μια δικαίωση της απόρριψης του Σχ. Ανάν που «φρόντιζε» την αντικατάσταση του Κυπριακού Κράτους με τον ανανικό συνεταιρισμό όπου Τουρκία-Αγγλία μπορούσαν πλέον να ελέγξουν το παιγνίδι. Όταν λοιπόν διάφοροι επιδιώκουν σήμερα δάφνες για...

την επιτυχία, καλό είναι να υπενθυμίσουμε τη στάση τους στην κρίσιμη ώρα το 2004, όσο και μετά. Το 2004 είχαμε πρωτοστατήσει στην αποκάλυψη της συνωμοσίας με στόχο τον υποθαλάσσιο πλούτο μέσω του Σχ. Ανάν (με τις 10,000 σελίδες). Πριν και μετά το δημοψήφισμα, με παρεμβάσεις υποδείκνυα εκείνο που όφειλαν να πράξουν οι επαγγελματίες της πολιτικής. Αναφέρω μερικούς τίτλους άρθρων μου: «Ο πλούτος της Κύπρου παραδίνεται», «Γνωστό και Άγνωστο Μέρος του Σχεδίου Ανάν», «Μια γνωστή-άγνωστη Αγγλοτουρκική Συνομωσία». Επειδή στην πολιτική αξιολογείται η ευθυκρισία και η διορατικότητα την κρίσιμη ώρα των εξελίξεων, ποια θέση είχαν όσοι σήμερα (πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι) διαγκωνίζονται ενόψει προεδρικών; Κάποιοι λούφαξαν. Άλλοι μας χλεύαζαν.

Το αδιανόητο είναι που η πλατφόρμα του ΝΑΙ του 2004, σήμερα πανηγυρίζει, βλέπει δικαίωση και δίνει μαθήματα διαχείρισης για το φυσικό αέριο! Δύο περιπτώσεις βγάζουν μάτι. Σε κομματική ανακοίνωση υποδεικνύεται ότι δικαιώνονται οι θέσεις αυτών «που είχαν προωθήσει, διαχρονικά, την υπόθεση της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων και αναδεικνύει τη στρατηγική σημασία των συμφωνιών οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής μας Ζώνης». Μόνο που η ανακοίνωση είναι του ΔΗΣΥ του οποίου ο αρχηγός στήριζε παθιασμένα το σχέδιο Ανάν το οποίο ακύρωνε ουσιαστικά κάθε δυνατότητα εξόρυξης φυσικού αερίου, όσο και την μοναδική ως τότε συμφωνία Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης Κύπρου-Αιγύπτου κατόπιν τουρκικής απαίτησης. Επιπλέον, ο ίδιος ζητούσε επαναφορά του Σχεδίου Ανάν σε νέο δημοψήφισμα και επέμενε (μαζί με Ερντογάν και Νταβούτογλου) ως πρόσφατα ότι η Τουρκία έχει εγγυητικά δικαιώματα σ΄ όλη την Κύπρο, προφανώς και στην ΑΟΖ μας.

Η άλλη περίπτωση είναι της κ. Πρ. Αντωνιάδου, σημερινής αρμόδιας Υπουργού ενέργειας, που το 2004 στήριζε με απαράμιλλο πάθος τον ανανικό συνεταιρισμό χωρίς λέξη για τον ενεργειακό πλούτο. Μετά το δημοψήφισμα, σε έκδοση (2008 με χρηματοδότηση του PRIO) προτείνει συνεργασία με την Τουρκία στον ενεργειακό τομέα. Η ευκαιρία αιώνων που ο λαός διέσωσε και η σημερινή Κυβέρνηση συγκυριακά διαχειρίζεται δεν μπορεί να αφεθεί σε εκείνους που βρέθηκαν στο λάθος μέρος της Ιστορίας το 2004 και έκτοτε ονειρεύονται «συνεργασία» χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι η Τουρκία επιδιώκει να μας υποτάξει στο άρμα της σε βάθος χρόνου. Εκείνο όμως που αποτελεί ξεπεσμό είναι που στην εν λόγω έκδοση (την οποία διαβάζουν και ξένοι), αποκαλείται η Κυπριακή Δημοκρατία ως «το νότιο μέρος της Κύπρου» και τα «κρατικά» όργανα του κατοχικού καθεστώτος χωρίς καν εισαγωγικά τα οποία και ευχαριστούν για την συνεργασία. Για παράδειγμα, η Στατιστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας αποδίδεται στο νότο και ανάλογη υπηρεσία του κατοχικού καθεστώτος αποδίδεται ως Κρατική Υπηρεσία του βορρά. Αυτά από Υπουργό της Κυπριακής Δημοκρατίας αρμόδια σε θέματα ενέργειας που εκ καθήκοντος οφείλει να προασπίζεται την κυριαρχία και τη νομιμότητα του κράτους.

Πρόσφατα, τουρκικά δημοσιεύματα που έφεραν την Ε/κ πλευρά να προτείνει συνεργασία στην Τουρκία σε θέματα ενέργειας χαρακτηρίστηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανοησίες, πράγμα που ικανοποίησε κάθε καλόπιστο παρατηρητή. Άλλωστε, αρκετές φορές τα τουρκικά ΜΜΕ λειτουργούν κατ΄εντολήν στήνοντας παιγνίδια εναντίον μας. Ωστόσο, τα όσα γράφτηκαν στην Τουρκία και χαρακτηρίστηκαν ανοησίες δεν διαφέρουν επί της ουσίας από το «όνειρο» της κ. Πρ. Αντωνιάδου. Επομένως, αν θέλουμε ενότητα, η ευκαιρία αιώνων για αξιοποίηση του ενεργειακού μας πλούτου που ο λαός διέσωσε, απαιτεί ανάλογη υπεύθυνη διαχείριση. Το να αφήνεται στην περιορισμένη μειοψηφία της πλατφόρμας του ΝΑΙ και να παραμερίζεται η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που διαφωνεί, είναι άκρως επικίνδυνο για να «σαμποτάρει» ένα τέτοιο επίτευγμα. Αν όντως θέλουμε ενότητα.

"Φιλελεύθερος", Σαββάτο 31 Ιανουαρίου 2011

Δύο ολόκληρα χρόνια μας έβριζες και με συκοφαντούσες ανά την υφήλιο ρε κάθαρμα... 

...πάρε τώρα τους Δεκεμβριανιστές και το Προειδοποιητικό Τραγούδι. Μπορεί να έστειλες κάποια στο ψυχιατρείο, όμως τους Ελληνες δεν θα τους τρελάνεις. Ερχεται έτος δύσκολο για σένα.

Το site που μεταφράζει στίχους τραγουδιών!


Όσο καλά κι αν είναι τα αγγλικά σου, σίγουρα έχουν υπάρξει περιπτώσεις που ένας αγγλικός στίχος σε έχει δυσκολέψει στην μετάφραση.

Κι όμως υπάρχει λύση!
Το
lyricstranslate.com, ένα site το οποίο περιέχει περισσότερα από 61.770 τραγούδια μεταφρασμένα σε όλες τις γλώσσες.
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget