Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Μετά παραπονιόμαστε γιατί φτάσαμε ως εδώ..


 

Μετά παραπονιόμαστε γιατί φτάσαμε ως εδώ..

Image and video hosting by TinyPic
Έχουν γραφτεί πολλά για εμάς τους Έλληνες αναφορικά με το αν δουλεύουμε, πόσο δουλεύουμε, ότι βγαίνουμε σε μικρή ηλικία στην σύνταξη κλπ.

Για να διαλύσουμε αυτούς τους μύθους, σας παρουσιάζουμε επίσημα στοιχεία της Ε.Ε., που περιέχονται στην αναφορά: "The 2012 Ageing Report: Underlying Assumptions and Projection Methodologies".

Πιο συγκεκριμένα θα σας παρουσιάσουμε δυο πίνακες με στατιστικά στοιχεία.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία για τον μέσο όρο (μ.ο) ηλικίας εξόδου (συνταξιοδότησης) από την εργασία, σε...
κάθε χώρα και τον μ.ο όλων των χωρών της Ε.Ε.
Από τα στοιχεία του πίνακα (δεκαετία 2000-2010) προκύπτει ότι οι Έλληνες συνταξιοδοτούνται στα 61,7 σε μεγαλύτερη ηλικία από τον μ.ο των 27 χωρών, αργότερα από τους Γάλλους, τους Ιταλούς, τους Αυστριακούς και στην ίδια σχεδόν ηλικία με τους Γερμανούς...
Δείτε τώρα το ποσοστό ανά χώρα των εργαζομένων ηλικίας 55-64 στο σύνολο του εργατικού δυναμικού (20-64).

Εδώ βλέπουμε ότι στις ηλικίες 55-64 η Ελλάδα είναι στην 4η θέση, μετά την Βουλγαρία, Σλοβενία και Νορβηγία.
Είμαστε 3 μονάδες πάνω από τον μ.ο της Ε.Ε και 2 % πάνω από την Γερμανία !!!
Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους...
Αλλά εδώ τίθεται το εξής ερώτημα:
Όλα αυτά τα στοιχεία δεν τα ήξεραν οι αρμόδιοι υπουργοί εργασίας και οικονομικών;;
Αν τα ήξεραν τι διάολο δανειακές συμβάσεις υπέγραφαν και αλλαγές στο συνταξιοδοτικό επέβαλαν ;;
Τι διαπραγματεύσεις έκαναν με την Τρόϊκα ;;
Το συμπέρασμα είναι γνωστό...
Προφανώς και υπογράφουν ότι τους δίνουν..
Και για να προλάβω μερικούς, δεν αναφέρομαι στην βιωσιμότητα των ταμείων στις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας, ελέγχου και διοίκησης, αναφέρομαι στα όρια ηλικίας.
Όχι αγαπητοί μου φίλοι οι εκπρόσωποι μας δεν τα ήξεραν ούτε αυτά τα στοιχεία, ούτε άλλα πιο σοβαρά, γιατί είναι άσχετοι, τεμπέληδες και δεν τους ενδιαφέρει γιατί είναι πουλημένοι ....
Μετά παραπονιόμαστε γιατί φτάσαμε ως εδώ..
 
Από exomatiakaivlepo μέσω greki

Δείτε ποιοι μας κυβερνάνε!

Δείτε ποιοι μας κυβερνάνε !     και    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

  

Ο ένας κάθεται και λύνει σταυρόλεξο και ο άλλος διαβάζει εφημερίδα, τη στιγμή που η Ελλάδα ακροβατεί σε ένα σκοινί.
 
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη την Παρασκευή 4/11, ημέρα της κρίσιμης ψηφοφορίας
 
ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ...
ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ... ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ;;;; ΜΗΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ;;;
 
Από το on-news

Η χαριστική βολή στον Γιώργο


Η χαριστική βολή στον Γιώργο
Κοτζαμπάσηδες και νταβατζήδες «πυροβόλησαν» στο παρά πέντε της αποκάλυψης των τραπεζικών λογαριασμών τους στην Ελβετία.

Η ιστορία είναι διδακτική. Πριν από περίπου ένα μήνα, στο Βερολίνο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών, γυρίζοντας το βλέμμα του προς τον αντίστοιχο πρόεδρο του ελληνικού ΣΕΒ, είπε αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι περισσότεροι Έλληνες. Διερωτήθηκε για τον βαθμό πατριωτισμού των επιχειρηματιών στην Ελλάδα, όταν, αντί να επενδύουν στη χώρα τους και στη χειρότερη περίπτωση να διατηρούν τα χρήματά τους σε ελληνικές τράπεζες, αυτοί εξάγουν τα κεφάλαιά τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού. Οι παρόντες Έλληνες επιχειρηματίες έκαναν πως δεν άκουσαν.

Εδώ και περίπου δέκα ημέρες, έγινε γνωστό πως η Ελλάδα και η Ελβετία βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της διακρατικής συμφωνίας, η οποία προβλέπει την άρση του τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να φορολογηθούν τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί στις ελβετικές τράπεζες από Έλληνες ιδιώτες. Η Ελλάδα δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να μιμηθεί το παράδειγμα των Η.Π.Α. και της Γερμανίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι κυβερνήσεις των δύο χωρών κατάφεραν να εντοπίσουν τους λογαριασμούς των πολιτών τους, ώστε και να φορολογηθούν αλλά και σε ένα μεγάλο ποσοστό να επαναπατριστούν.

Γιατί, όμως, τα λέμε όλα αυτά. Ένα παλιό αγωνιστικό τραγούδι αρχίζει με τον στίχο «Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά…». Πολλά χρόνια μετά, φαίνεται πως το τραγούδι αυτό είναι εξαιρετικά επίκαιρο.

Η zougla.gr είναι σε θέση να γνωρίζει πως το τελευταίο διάστημα, τις τελευταίες εβδομάδες για την ακρίβεια, πριν και μετά τη δημοσιοποίηση της επερχόμενης συμφωνίας Ελλάδος - Ελβετίας, πολλοί γνωστοί επιχειρηματίες, οι οποίοι δημόσια κραδαίνουν τη σπάθη του πατριωτισμού, ανέξοδα βέβαια, εξήγαγαν στο εξωτερικό τα χρήματά τους με ρυθμό 150 εκατ. ευρώ την εβδομάδα. Συγκεκριμένος επιχειρηματίας, πασίγνωστος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα, έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει και να διαμορφώνει καταστάσεις.

Πολύ πρόσφατα, δύο από αυτούς τους επιχειρηματίες, με δραστηριότητες από τα καράβια έως τις εκδόσεις και από τον τραπεζικό τομέα έως τη… διύλιση του καπιταλιστικού κώνωπα, συναντήθηκαν. Στο μενού συμπεριλαμβάνονταν η ανάλυση περί της πολιτικής συγκυρίας, ο εντοπισμός του «εχθρικού στόχου» και στη συνέχεια ο εκμηδενισμός του. Με λίγα λόγια ,οι δύο αυτοί επιχειρηματίες συναποφάσισαν τον πολιτικό θάνατο εκείνου ο οποίος τόλμησε να απειλήσει το απυρόβλητο των τραπεζικών καταθέσεών τους.

Οι δύο αυτοί επιχειρηματίες, όπως επισημάνθηκε, διαθέτουν τη δυνατότητα άσκησης επιρροής στην κοινή γνώμη και άρα στα πολιτικά υποσυστήματα. Μετά τη συνάντηση, δρομολογήθηκε η διαδικασία «αποκαθήλωσης».

Πριν από μία εβδομάδα, ακόμη και οι αναλυτές σε διατεταγμένη υπηρεσία αναγκάστηκαν να ομολογήσουν πώς άρχισε δειλά δειλά ο πόλεμος μεταξύ Πολιτικής και Τραπεζιτών. Δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς, αφού στον πυρήνα των αποφάσεων της 26ης-27ης Οκτωβρίου εμπεριέχεται η κήρυξη αυτού του πολέμου. Με διακριτικότητα πάντα και με κομψή ορολογία, το Βερολίνο επί της ουσίας αποφάσισε να προχωρήσει στις πρώτες αψιμαχίες σε επίπεδο εμπροσθοφυλακής. Στην επόμενη φάση, η επίθεση θα αφορά στη φορολογία των χρηματιστηριακών συναλλαγών.


Ο πόλεμος αυτός στην Ελλάδα αναμένεται να διεξαχθεί σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, αφού η αντιπαλότητα ενισχύεται και από το «κούρεμα» της αξίας των ελληνικών ομολόγων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Άλλωστε, οι Έλληνες τραπεζίτες κατ’ έθιμον κατάφερναν με μία ελάχιστη μετοχική συμμετοχή να απολαμβάνουν τους πλήρους ελέγχους των τραπεζικών ιδρυμάτων, ελέω διαπλοκής.

Οι δύο συνδαιτυμόνες έλαβαν τις αποφάσεις τους. Η κοινή γνώμη δεν εντόπισε αμέσως την αλλαγή. Το Μαξίμου, όμως, την αντελήφθη αμέσως. Οι καταγγελίες του πρωθυπουργού στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν αόριστες μεν, ακριβείς δε. Οι αναφορές σε «κανάλια που χρηματοδοτούνται από τράπεζες χωρίς να πληρούν τα κριτήρια» δεν ήταν απλώς προειδοποιητικές βολές. Οι δύο επιχειρηματίες εκ των πραγμάτων και εκ των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους αντιπροσωπεύουν όλη την γκάμα των συμφερόντων που θίγονται άμεσα από τη νέα πραγματικότητα σε περίοδο πολυεπίπεδης κρίσης.

Για του μυημένους, ωστόσο, η αλλαγή ήταν εντυπωσιακά ανιχνεύσιμη από τις πρώτες μάλιστα κουβέντες των εκπροσώπων των δύο επιχειρηματιών στον γυάλινο κόσμο του πολιτικού θεάματος. Άναρθρες πολεμικές κραυγές, γυάλινα βλέμματα, ιαχές και στο τέλος... κατάρες, με την ευχή να καταπέσει στο πυρ το εξώτερον ο εχθρός.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η κατάσταση εξελίχθηκε σε παραληρηματική, εν όψει της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Διαπιστώθηκε ταύτιση ακόμη και στους τίτλους των πρωτοσέλιδων. Στην πολιτική, κυρίως δε την πολιτική που ασκεί ο θεσμικός υπόκοσμος αυτής της χώρας, αυτή η ταύτιση αποκαλείται... συντονισμός ενεργειών.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το εάν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών γνώριζε λεπτομέρειες από την εξυφαινόμενη ίντριγκα, όταν αναρωτιόταν για τον βαθμό πατριωτισμού της ελίτ των Ελλήνων επιχειρηματιών. Το μόνον σίγουρο είναι πως με τις τελευταίες εξελίξεις θα αναρωτιέται για το πώς κατάφεραν εν μία νυκτί δύο επιχειρηματίες με προφανή αντιπαλότητα να δρομολογήσουν μία τόσο περίπλοκη εκστρατεία, υψώνοντας μάλιστα μία αποτελεσματική… αντένα εκπομπής... μεγάλης εμβέλειας.

πηγή:zougla.gr

Νοίκιασε" τον γείτονα να του γονιμοποιήσει την γυναίκα του


"Νοίκιασε" τον γείτονα να του γονιμοποιήσει την γυναίκα του και τώρα θέλει
πίσω τα λεφτά του!!!
Πρωταγωνιστής της ιστορίας Ελληνας Ομογενής
"Το δικαστήριο της Στουτγκάρδης έχει κληθεί να αποφανθεί για μία πρωτοφανή
υπόθεση,  σύμφωνα  με  την  οποία  ένας άνδρας νοίκιασε τον γείτονά του για
να ... καταστήσει  έγκυο  τη γυναίκα του. Φαίνεται ότι ο 29χρονος Έλληνας ομογενής
Δημήτριος  Σούπολος  και  η όμορφη σύζυγός του Traute ήθελαν οπωσδήποτε ένα
παιδί,  αλλά  σύμφωνα  με  μια ιατρική γνωμάτευση ο Δημήτριος ήταν στείρος.
Έτσι  ο  Σούπολος,  αφού έκαμψε της αντιρρήσεις της συζύγου, του "νοίκιασε"
τον  34χρονο  γείτονά του Frank Maus για να γονιμοποιήσει τη γυναίκα του. Ο
Maus  ήταν  ήδη  παντρεμένος  και  πατέρας  δύο παιδιών και συν τοις άλλοις
έμοιαζε  πάρα  πολύ  με  τον Σούπολο. Το σχέδιο έμοιαζε τέλειο. Ο Δημήτριος
πλήρωσε  2.500  δολάρια για να γίνει η "δουλειά" και για τους επόμενους έξι
μήνες,   τρεις   φορές   την   εβδομάδα   ο  Maus  προσπαθούσε  απεγνωσμένα
γονιμοποιήσει τη γυναίκα του Δημητρίου. Συνολικά προσπάθησε, ανεπιτυχώς, 72
φορές!

Όταν  η  γυναίκα  του Maus κατάλαβε τι γινόταν, αυτός της είπε ότι «Δεν μου
αρέσει αυτό που κάνω, με τη γυναίκα του γείτονα, αλλά το κάνω για τα λεφτά.
Προσπάθησε να με καταλάβεις».

Μετά   από   έξι   μήνες  άκαρπων  προσπαθειών  ο  Σούπολος  ζήτησε  από...
τον Maus να κάνει ένα ιατρικό τεστ γονιμότητας, πράγμα που έγινε.

Ο  γιατρός  ανακοίνωσε  στον Maus ότι ήταν και αυτός στείρος! Αυτή η είδηση
σόκαρε  τους  πάντες  εκτός  από  τη  γυναίκα  του Maus, που αναγκάστηκε να
ομολογήσει ότι ο Maus δεν ήταν ο πραγματικός πατέρας των δύο παιδιών τους!

Τώρα  ο  Σούπολος  έχει μηνύσει τον Maus για αθέτηση της συμφωνίας και ζητά
πίσω τα χρήματα που πλήρωσε.

Όμως  ο  Maus αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα υποστηρίζοντας ότι δεν είχε
εγγυηθεί  την  αποτελεσματικότητα  της  μεθόδου, παρά μόνο ότι θα έκανε μια
ειλικρινή προσπάθεια να γκαστρώσει τη γυναίκα του γείτονά του!

Πως να ενισχύσεις την μνήμη σου!

 

Αν και η απώλεια μνήμης αφορά κυρίως στις μεγάλες ηλικίες, πολλοί έφηβοι και νέοι ενήλικες υποφέρουν από προβλήματα που σχετίζονται με την μνήμη. Η βελτίωση των επιδόσεων σε θέματα μνημονικής ικανότητας ίσως να μην αποτελεί τελικά ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα.

Η λύση, όπως και σε πολλά άλλα προβλήματα, μπορεί να είναι η επιλογή συγκεκριμένων τροφών προς κατανάλωση.

1. Ψάρι: ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται κατά 60% από λίπος. Το ψάρι περιέχει Ω3 λιπαρά οξέα, που δείχουν να βελτιώνουν τόσο τις αποδόσεις μας σε ζητήματα μνήμης και εγκεφαλικής λειτουργίας, όσο και σε παθήσεις κατάθλιψης και ψυχολογικής διαταραχής όπως η σχιζοφρένεια. H περιεκτικότητα του σε DHA λιπαρού οξέος εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των νευρικών κυττάρων.

2. Μήλα και μούρα: Πλούσια στην ουσία "quercetin"που ανοίκει στην φυτικής προέλευσης οικογένεια φλαβονοειδών, έχουν ισχυρή αντιοξειδοτική δράση. Η ουσία αυτή φαίνεται να θωρακίζει τον οργανισμό ενάντια στην νόσο Alzheimer και την απώλεια μνήμης που σχετίζεται με την γήρανση. Σημαντικό είναι πως μεγάλο μέρος των θρεπτικών συστατικών του μήλου βρίσκονται στην φλούδα.

3. Σπανάκι και μαυρομάτικα φασόλια: το φολικό οξύ φαίνεται να έχει άμεση σχέση με την μνήμη και την καθολική υγεία του εγκεφάλου. Προστατεύει τόσο την μνήμη όσο και την ταχύτερη επεξεργασία και ανάκληση πληροφορίας. Η δράση του έγκειται στην μείωση των επιπέδων ομοκυστεΐνης στο αίμα, ένα αμινοξύ που σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί επιπλοκές στην υγεία μας.

4. Τρόπος ζωής: για την βελτίωση της μνήμης μας δεν πρέπει να αγνοούμε τις παραπάνω τροφές. Είναι τόσο σημαντικό να εμπλουτίζουμε την διατροφή μας με ευεργετικές τροφές, όσο είναι και το καθημερινό μας πρόγραμμα. Η άσκηση, η ωμή φρουτοφαγία, και η αποφυγή βλαβερών τροφών κάνουν την μνήμη σου καλύτερη. Αντιθέτως τα υψηλά επίπεδα stress την επηρεάζουν αρνητικά - άκουσε τον οργανισμό σου, ζήσε όπως θες.
 
planitikos.com

Η Ελλάδα είναι η ισχυρότερη χώρα του κόσμου

»
«Αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να εγκρίνουν τα μέτρα και αποχωρήσουν από την ευρωζώνη, αυτό θα είναι game over για το ευρώ, την Ευρώπη και την... εξαγωγική πολιτική της Γερμανίας», αναφέρει άρθρο του αμερικανικού περιοδικού Money Week, προσεγγίζοντας διαφορετικά το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Η συντάκτης του άρθρου, Μέριν Σόμερσετ Βεμπ, προειδοποιεί επί της ουσίας τους Ευρωπαίους ότι το ενδιαφέρον τους θα πρέπει να εστιάζεται στο να πειστεί η Ελλάδα να δεχθεί κάποια μέτρα: «Η Ελλάδα είναι πανίσχυρη. Όλος ο κόσμος υποθέτει ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη και παρακολουθεί με ενδιαφέρον συνήθως τι είναι διατεθειμένη να δώσει η Γερμανία αντί να προσέξει τι είναι διατεθειμένη η Ελλάδα να δεχθεί»!

Η Ελλάδα αποκαλείται ως «η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο»: Η συγγραφέας του άρθρου καλεί τους Ευρωπαίους εταίρους – και όχι μόνο – της Ελλάδας να «είναι πιο ευγενικοί», αφού κρατάει υποτίθεται στα χέρια της η χώρα μας την επιβίωση ή την καταστροφή! Και προσθέτει, ότι «μετά από μια αναδιάρθρωση η Ελλάδα θα έχει έναν από τους πλέον υγιείς ισολογισμούς στην Ευρώπη. Το μόνο που θα κάνει είναι να βελτιώσει τη θέση της. Σαφώς κάποιοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί δεν θα θέλουν να δανείσουν μια χώρα που πτώχευσε πρόσφατα. Υπάρχουν όμως τόσοι άλλοι που θα δάνειζαν μια χώρα με καθαρό ισολογισμό, ακριβώς γιατί η περίπτωση νέας χρεοκοπίας είναι απίθανη στο κοντινό μέλλον». Σχολιάζοντας το δημοσίευμα που προκάλεσε αίσθηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναλυτής σημείωσε ότι «η εκδίκηση δεν είναι οικονομική στρατηγική»!

Το δημοσίευμα αποκαλύπτει πόσα πράγματα θα μπορούσε να πετύχει η Ελλάδα εάν ο πολιτικός της κόσμος άφηνε κατά μέρος τα παιχνίδια πολιτικής επιρροής και ισχύος και ασχολούνταν με τη διάσωση της χώρας και της Ευρωζώνης…
defence-point.gr
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget