Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Δήμος Κατερίνης. Καθαρισμός οικοπέδων για πρόληψη πυρκαγιών

 


                   
katerini prolipsi pirkagiwn Δήμος Κατερίνης. Καθαρισμός οικοπέδων για πρόληψη πυρκαγιών
Ο Δήμος Κατερίνης βάσει των ισχυουσών πυροσβεστικών διατάξεων και του Ν. 3852/ 2010 που αφορούν στην αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, καλεί τους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων , κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι και 100 μέτρων από τα διοικητικά όρια του, να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες αποψίλωσης αυτών από ξερά χόρτα και απομάκρυνσης τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών.
Επισημαίνεται ότι στους χώρους που αναφέρονται στην ανωτέρω παράγραφο απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου.
Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται, επιβάλλεται πρόστιμο 50 λεπτά το τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του Δήμου, βεβαιώνεται δε εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση στους παραβάτες για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.


Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος
Τζουμέρκα – Μπατάλα Καλλιόπη

πηγή:portalpierias

Από τι κινδυνεύετε να πεθάνετε και που! - Χάρτης

Αρρώστιες, ατυχήματα, πέσιμο από σκάλα, ακόμα και πέσιμο από το κρεβάτι. Όλες οι γωνιές της γης και από τι κινδυνεύετε να χάσετε την ζωή σας αν τις επισκεφθείτε.

Ο ευφάνταστος "χάρτης" δημιουργήθηκε από το BBC και αν τον μελετήσετε καλά μπορεί και να γελάσετε παρά το μακάβριο θέμα του. Ο χάρτης φτιάχτηκε κομμάτι - κομμάτι με βάση την στατιστική.
Στην Ρωσία είναι πολύ πιθανόν να σας δηλητηριάσουν, στην Τσεχία να πεθάνετε από πέσιμο από σκάλα, στις ΗΠΑ από μηχανή του γκαζόν, στην Ιαπωνία από... βαθιά γεράματα, στην Ανταρκτική από μετεωρίτη που μπορεί να σας πέσει στο κεφάλι, στη Νότια Αφρική από μεθυσμένο οδηγό και στην Ουγγαρία από πέσιμο από το κρεβάτι.






πηγή:newsit