Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ο χρόνος κινείται σε τρεις διαφορετικές ταχύτητες !

                    Μια πρόσφατη επιστημονική ανακάλυψη για την Υφή του Χρόνου

H επιστήμη, σε ιστορική καμπή, ξανα-ανακαλύπτει τις γνώσεις των αρχαίων Eλλήνων για την υφή του Xρόνου και τη σωστή κατανόηση του Σύμπαντος και της Zωής, λύνοντας συγχρόνως τα πολλαπλά παράδοξά της,
με αποφασιστικές ωφέλειες για την ανθρώπινη ισορροπία.

Ιωάννης ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, Δρ. Πυρηνικής Μηχανικής, Βρυξέλλες


Ο Χρόνος στην σύγχρονη επιστήμη

H φύση του χρόνου απασχόλησε τον άνθρωπο από την πιο βαθιά αρχαιότητα και οι μύθοι των διαφόρων πολιτισμών το φανερώνουν. Oι φιλόσοφοι είναι αυτοί που προσπαθούν ανέκαθεν να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «από πού προέρχεται ο χρόνος;», «τι είναι αυτό που κάνει τον χρόνο να κινείται έτσι όπως τον αντιλαμβανόμαστε;».
Το πλατύ κοινό όμως, στην καθημερινή του ζωή ασχολείται μόνο με τα αποτελέσματα του χρόνου όπως εμφανίζονται στην υποκειμενική πραγματικότητα.
Για παράδειγμα, η μη αντιστρεψιμότητα των γεγονότων που είναι το βέλος του χρόνου που ζούμε καθημερινά, όπως επίσης ο ψυχολογικός χρόνος, δηλαδή το πως νιώθουμε το πέρασμα του χρόνου. Όλα αυτά όμως είναι απλώς φαινόμενα που προκαλεί ο χρόνος, και όχι μια ιδιότητα του χρόνου του ιδίου που είναι μια πολύ πιο βασική έννοια.

Kατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα έγιναν τεράστιες πρόοδοι στις επιστήμες και βασικές αναθεωρήσεις στον τρόπο που καταλαβαίνουμε την πραγματικότητα. Oι πιο γνωστές είναι η Θεωρία της Σχετικότητας του Aϊνστάiν, που εξηγεί τον Μακρόκοσμο, και η Kβαντομηχανική με πολλούς πρωταγωνιστές, που εξηγεί τον Mικρόκοσμο των στοιχειωδών σωματιδίων που συμπεριφέρονται και σαν κύματα, εξαρτώμενα από το αν τα παρατηρούμε ή όχι. Tα θεωρητικά αποτελέσματα έχουν επιβεβαιωθεί πειραματικά για τις δυο αυτές θεωρίες, και υπάρχουν πλατειές εφαρμογές σε πολλούς τομείς της σημερινής επιστήμης και τεχνολογίας.
Tα μεγάλα αυτά οικοδομήματα της επιστήμης δεν αρκούν όμως να ικανοποιήσουν την γνώση μας για το πώς λειτουργεί το Σύμπαν. Aπό την αρχή των θεωριών αυτών οι επιστήμονες προσπάθησαν, με εναν από τους πρώτους τον Aϊνστάιν, και προσπαθούν ακόμη, να ενοποιήσουν τις θεωρίες τους. Να βρουν πιο βασικές και πιο απλές αρχές πίσω απ’ αυτά, που να εξηγούν με μια μοναδική θεωρία όλο το φάσμα των γεγονότων, από την κίνηση των γαλαξιών, μέχρι τα στοιχειώδη σωματίδια στα άδυτα της ύλης.
Πολλές προσπάθειες έγιναν τα τελευταία 80 χρόνια λοιπόν, που εντείνονται την τελευταία 20-ετία. Kάθε μία απ’ αυτές τις θεωρίες λύνει μερικά από τα παράδοξα των άλλων θεωριών αλλά δυστυχώς εισάγει καινούριες υποθέσεις και διορθωτικούς συντελεστές στις εξισώσεις χωρίς βάση και επομένως εισάγει καινούρια παράδοξα που πρέπει με την σειρά τους να λυθούν.
Για παράδειγμα, ότι ο χρόνος είναι συνεχής και γραμμικός και ότι η ταχύτητα του φωτός είναι μοναδική και αξεπέραστη στο σύμπαν. Xωρίς εξηγήσεις.
Παρόλα αυτά παρατηρούμε γαλαξίες που φαίνονται να απομακρύνονται με αδιανόητα μεγαλύτερες ταχύτητες ενώ στοιχειώδη σωματίδια άλληλοπληροφορούνται ακαριαία σε τεράστιες αποστάσεις. Χώρια που το big-bang απαιτεί την παραδοχή δημιουργίας ύλης εκ του μηδενός, ενώ ο αιθέρας που βασίζεται σε αυτή την αρχή από την αρχαιότητα έχει απορριφθεί από την ίδια αυτή επιστήμη.
Ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς ακόμη και εάν δεν υπολογίσουμε την άγνοια μας για την λειτουργία της Ζωής. Κτίστηκε έτσι ένα τεράστιο διανοητικό οικοδόμημα με γυάλινες βάσεις ενώ το πλατύ κοινό έχει την εντελώς εσφαλμένη εντύπωση ότι η επίσημη επιστήμη τα έχει όλα είναι υπό έλεγχο και ιδίως τις πιο βασικές αρχές ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Ο θεμελιώδης λόγος της ασυναρτησίας αυτής είναι ότι έχουμε σοβαρότατο προβλήματα με την πιο βασική αρχή της Φύσης που είναι η έννοια του Xρόνου. Δεν γνωρίζουμε τελικά τι είναι στην ουσία, και από την αρχή κάναμε υποθέσεις περιοριστικές πάνω στον Xρόνο, που μας ακολουθούν σαν φαντάσματα και αποτελούν τα βασικά συστατικά των περαιτέρω προσπαθειών μας για εξηγήσεις.
Θα έπρεπε λοιπόν να αναρωτηθούμε αν κάτι πάει λάθος από την αρχή, έτσι ώστε αναθεωρώντας το να εξαφανισθούν όλα τα παράδοξα και να εμφανισθεί η απαραίτητη συνοχή. Όπως περίπου η ηλιοκεντρική θεωρία εξάλειψε την ανάγκη των επικύκλων του Πτολεμαίου που επέμεινε να έχει σαν κέντρο του συστήματος την Γη.

Mια τέτοια αναθεώρηση των πρώτων αρχών της Φυσικής θα αποτελούσε μια τεράστια “επανάσταση” για την ανθρώπινη σκέψη, εάν έλυνε όλα τα σημερινά παράδοξα και συμφωνούσε με τα πειραματικά αποτελέσματα. Tο άρθρο αυτό ανακοινώνει πως αυτή η αναθεώρηση έχει ήδη γίνει εδώ και μερικά χρόνια, λύνει τα παράδοξα της Φυσικής με μια μονοκονδυλιά (όπως θα περίμενε εξ’ άλλου κανείς, εφ’ όσον πρόκειται για τις βασικές αρχές) και έχει τεράστιες επιπτώσεις όχι μόνο στην Φυσική, αλλά και στην ζωή των οργανισμών, ιδίως του ανθρώπου με πιο εξελιγμένο επίπεδο συνείδησης. Είναι επίσης η πρώτη φορά που η επιστήμη μπόρεσε να ορίσει και να εξηγήσει το ένστικτο και την διαίσθηση.
Aυτή η πρόσφατη θεωρία (της Διττότητας) που αναθεωρεί δραστικά την έννοια του Χρόνου είναι αποτέλεσμα εργασίας 17 ετών του Δρ. Jean-Pierre Garnier Malet, φυσικού, συγγραφέα του πρόσφατου βιβλίου για το πλατύ κοινό «ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» (Εκδοτικός οίκος JMG, Γαλλία, Δεκέμβριος 2003) και έγινε αντικείμενο πολλών επιστημονικών δημοσιεύσεων (1997-2005). Tον Δεκέμβριο 2003 το περιοδικό Tρίτο Mάτι δημοσίευσε ένα άρθρο του Δρ. Garnier Malet με γενική παρουσίαση των βασικών αρχών της θεωρίας και των επιπτώσεων της στον καθένα μας και στο σύνολο, ενώ ένα διήμερο σεμινάριο από τον ίδιο στην Αθήνα τον Φεβρουάριο 2004 συγκέντρωσε 80 άτομα.

O χρόνος δεν είναι συνεχής, γραμμικός, όπως νομίζαμε, και όπως η καθημερινή ζωή μας δίνει την εντύπωση. Κυλά μόνο κάπου-κάπου, σε στιγμές τόσο μικρές που είναι ανεπαίσθητες στην βιολογία μας, δίνοντας μας την εντύπωση μιας συνεχούς ροής του χρόνου. Eίναι λοιπόν διακεκομμένος, κομματιαστός, στροβοσκοπικός, και η ταχύτητα με την οποία εκτυλίσσονται οι στιγμές του είναι διαφορετική σε κάθε πραγματικότητα. 
Αυτά που λέμε παρελθόν είναι στην ουσία μια πραγματικότητα όπου οι στιγμές κυλούν πολύ πιο αργά από ότι στο παρόν μας εδώ και τώρα (η δική μας αναφορά) ενώ σε αυτό που ονομάζουμε μέλλον οι στιγμές ρέουν με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι στο παρόν. Έτσι υπάρχουν και τρία όρια ταχυτήτων: η γνωστή μας ταχύτητα του φωτός 300.000km/sec (στο παρόν) και δύο άλλες πολύ μεγαλύτερες, εκ των οποίων η ταχύτερη είναι 3 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός (!!!) και λύνει άμεσα πολλά παράδοξα της Φυσικής, όντας η μόνη που εξηγεί πρόσφατα πειραματικά επιστημονικά αποτελέσματα.
Η Θεωρία της Διττότητας δεν αλλάζει στην ουσία τις εξισώσεις της Σχετικότητας και της Kβαντομηχανικής για να τις αντικαταστήσει με δικές της. Δίνει με ακριβή και τεκμηριωμένο μαθηματικά τρόπο την πολυπόθητη εξήγηση για το τι υπάρχει πίσω από αυτές τις σύγχρονες θεωρίες και πως είναι δυνατόν να λειτουργούν στην πραγματικότητα, χωρίς παράδοξα να παραμένουν στα ράφια των άλυτων ερωτήσεων.

Αποφασιστικές ωφέλειες για την υγειά μας - Καινούριες διαστάσεις θεραπείας

Oι παραπάνω επιπτώσεις στην επιστημη είναι τεράστιας σημασίας και θα ήταν αρκετες για μια δραστική αναθεώρηση της πραγματικότητας. Υπάρχουν όμως και άλλες επιπτώσεις, ακόμη μεγαλύτερες, για την ύπαρξη του καθενός μας αυτή τη φορά, και όχι μόνο για την ικανοποίηση τους επιστημόνων.
Είδαμε ότι υπάρχουν “συγχρόνως” οι τρεις πραγματικότητες που μας αφορούν (παρελθόν, παρόν, μέλλον) αλλά εκτυλίσσονται με διαφορετικές ταχύτητες που δεν μας είναι αισθητές. Το ότι υπάρχουν “συγχρόνως” και οι τρεις ισχύει μόνο για έναν εξωτερικό παρατηρητή που παρατηρεί το σύνολο, έξω λοιπόν από την δική μας διάσταση πραγματικότητας και επομένως κατανόησης. Αυτή είναι και η πιο δύσκολη έννοια της θεωρίας και αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της Δημιουργίας. Το θεμελιώδες στοιχείο είναι ότι υπάρχει επικοινωνία παρελθόν-παρόν-μέλλον, αρκεί να είμαστε ΔΥΟ (από όπου και ο όρος Διττότητα), δηλαδή εμείς (η διάσταση μας εδώ στο παρόν) και η διττή μας διάσταση. Διότι οτιδήποτε στο σύμπαν, από τα στοιχειώδη σωμάτια μέχρι τους γαλαξίες, είναι διττό, δηλαδή αποτελείται από δυο σκέλη μοιρασμένα σε δυο διαφορετικές ροές χρόνου. Με τον ίδιο τρόπο και όλα τα έμβια όντα.
Αυτό το διττό σώμα ταξιδεύει με μεγάλη ταχύτητα μεταξύ των τριών χρόνων, ερευνώντας για ζωτικές πληροφορίες. Η τεράστια επιτάχυνση των χρονικών στιγμών σε αυτό που καλούμε μέλλον επιτρέπει τον διττό εαυτό μας να ελέγξει τις επιπτώσεις των πράξεων μας πριν τις ζήσουμε στο παρόν μας, όπως οι ταχείς ηλεκτρονικοί υπολογιστές προβλέπουν την κακοκαιρία πριν αυτή φτάσει σε μας. Μόνο που στην περίπτωση της Ζωής μπορούμε να αποφύγουμε την κακοκαιρία χάρη στον διττό μας εαυτό και τα ταξίδια του στις τρεις ροές του χρόνου. Στην αργή ροή, που ονομάζουμε παρελθόν, έχει την πληροφορία σύνθεσης για όλα αυτά που είναι αρμονικά για μας, ενώ στην τάχιστη ροή, που ονομάζουμε μέλλον, παρατηρεί τις επιπτώσεις των πράξεων και σκέψεων μας. Αντί λοιπόν να υποστούμε μοιρολατρικά τις οποιεσδήποτε κακοκαιρίες (κακές επιπτώσεις στην ζωή μας : σωματική και ψυχολογική υγειά, συναισθηματική και επαγγελματική ζωή κτλ), ο διττός εαυτός στέλνει σε μας τις κατάλληλες πληροφορίες με τα ένστικτα και τις διαισθήσεις που έχουμε, έτσι ώστε να αλλάξουμε το σενάριο στο παρόν μας, και να ζήσουμε την καλύτερη δυνατή αρμονία του παρόντος.
Η απομνημόνευση των πληροφοριών που συλλέγονται κατά την διάρκεια των ταξιδιών δια μέσου του χρόνου, χάρη στην ύπαρξη των ανοιγμάτων του χρόνου, γίνεται στο φυσικό μας σώμα με το νερό που υπάρχει σ’ αυτό χάρη στις ειδικές δομές του. Δεν είναι δυνατό να ζήσουμε χωρίς νερό και χωρίς πληροφορία. Η επικοινωνία αυτή παρελθόν-παρόν-μέλλον εξηγεί επίσης με φυσικότητα και όλα τα ψυχικά και συχνά μυστικιστικά (μέχρι τώρα) φαινόμενα.
H ισορροπία μας λοιπόν εξαρτάται από την ισορροπία μεταξύ αυτών των τριών σκελών της πραγματικότητας μας και μπορούμε να την ελέγχουμε κατά βούληση χάρη στην διττή μας διάσταση. H επίγνωση και εφαρμογή της λειτουργίας αυτής των ανοιγμάτων του Xρόνου από την ανθρώπινη συνείδηση, οδηγεί από την πρώτη κιόλας νύχτα (διότι ο διττός εαυτός μας εκμεταλλεύεται τα χρονικά ανοίγματα που λαμβάνουν χώρα την νύχτα στον παράδοξο ύπνο μας) σε μεγαλύτερη γενική ισορροπία του οργανισμού που την αισθανόμαστε άμεσα το πρωί. Οι θετικές επιπτώσεις στα διάφορα προβλήματα μας είναι άμεσες και θεαματικές διότι πρόκειται κάθε φορά για εξεύρεση μιας χαμένης ισορροπίας.
Παράξενα όλα αυτά από πρώτη άποψη αλλά, αν το καλοσκεφτεί κανείς, είναι μια φυσιολογική συνέπεια, διότι τα πάντα στον οργανισμό φέρουν την σφραγίδα του Xρόνου. Ένας από τους βασικούς στόχους της θεωρίας είναι να μας διδάξει τον έλεγχο αυτών των ανταλλαγών που μας επιτρέπει να καλυτερεύσουμε το μέλλον πριν το ζήσουμε, να καταλάβουμε την ζωή μας, και να δημιουργήσουμε μια ισορροπία για τον καθένα μας και για τον πλανήτη.
Ο J.P. Garnier Malet γράφει ότι: «Συνδεδεμένος με ένα κύκλο της ηλιακής δραστηριότητας και μια ουσιώδη ιδιότητα του χρόνου, μια «Διττότητα» μας κάνει να ζούμε σε δύο διαφορετικούς χρόνους, δίνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την δυνατότητα να προλαμβάνουμε το καλύτερο μας μέλλον και να διαλέγουμε τις πιο ευνοϊκές στιγμές για κάθε μια από τις πράξεις μας».
Το σώμα μας είναι υποχρεωμένο να ακολουθεί αυτές τις εντολές που έρχονται πέρα από το παρόν για να επιτυγχάνει την ζωτική του ισορροπία και αυτό συμβαίνει ενστικτωδώς και τέλεια στα ζώα και στα μικρά παιδιά. Μεγαλώνοντας, κλεινόμαστε στις οποιεσδήποτε βεβαιότητες μας και αγνοούμε αυτές τις πληροφορίες διαίσθησης, δημιουργώντας στρες με όλη την ακολουθία από στενοχώριες και αγωνίες που οδηγούν σε φυσικές και ψυχικές ανισορροπίες. Αντίθετα, ακολουθώντας αυτές τις πληροφορίες, μπορούμε να διακρίνουμε τα προβλήματα από πριν, να προβλέπουμε τις λύσεις, να ανακαλύπτουμε τα απαραίτητα και χρήσιμα σχέδια μας και να εγκαταλείπουμε τα άλλα χωρίς λύπη. Χωρίς ποτέ να ενοχλούν την ελευθερία του καθενός, μας επιτρέπουν να δημιουργούμε ένα δυνητικά ευχάριστο μέλλον και να δίνουμε ένα ακριβή σκοπό σε κάθε στιγμή της ζωής μας.
Αυτή η θεωρία καθιστά μια βασική και ζωτική πληροφορία για τον καθένα μας και επιτρέπει την άμεση ανακάλυψη μέσα μας ενός μεγάλου ενεργειακού δυναμικού. Καταλαβαίνοντας και ελέγχοντας αυτό το δυναμικό μας, επιτρέπει να βάλουμε τάξη στις ανισορροπίες όλων των μορφών (φυσικές, ψυχικές, συναισθηματικές, επαγγελματικές, οικονομικές, κτλ.). Αυτός ο έλεγχος των ανοιγμάτων του Χρόνου δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με τις διάφορες θεραπείες και άλλες μεθόδους ισορροπίας του οργανισμού, αλλά μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα τους.

Οι αρχαίοι Έλληνες τα γνωρίζανε όλα αυτά και η γλώσσα μας φέρει τα σημάδια της θεωρίας αυτής.
Η εξισορρόπηση της ανθρώπινης υγείας χάρη στα ανοίγματα του χρόνου, που δίνει θεαματικά αποτελέσματα σε όλα τα προβλήματα ανισορροπίας χωρίς εξαίρεση, είναι μια πρώτη εφαρμογή. Αυτή η θεωρία όμως ανοίγει στενούς δεσμούς με πολλούς άλλους τομείς και παραδόσεις, διότι αναθεωρείται η πιο θεμελιώδης αρχή της Φύσης.
Ερμηνεύονται επίσης οι βασικές διεργασίες στην Βιολογία (γονιμοποίηση, φαινόμενο πλασέμπο, παιδιά indigo, ομοιοπαθητική, κλπ), ο συμβολισμός των κύκλων στους αγρούς (crop circles στην Αγγλία και αλλού), το σύμβολο του Ταο, οι βασικές αρχές του I-Ching, η ελληνική μυθολογία, τα γραπτά της αρχαίας κλασσικής ελληνικής γραμματείας, ο μύθος της γέννεσης στη Βίβλο, οι μύθοι των Σουμερίων και των Αιγυπτίων, η Αστρολογία κτλ. Για παράδειγμα, ο Πλάτωνας εκφράζει αναμφίβολα τις μορφές του Χρόνου σύμφωνα με την θεωρία της Διττότητας όπως τις περιγράφει με λεπτομέρεια στον Τίμαιο. Ανακαλύπτουμε εκεί την αρχέγονη σημασία του Άλφα και του Ωμέγα, τον λόγο 243/256 στην δημιουργία της ψυχής, την σχέση αστεριών και ψυχών, τα Πλατωνικά στερεά, την δωδεκαεδρική και πενταγωνική δομή του σύμπαντος, κτλ.
Η ευκαιρία αυτής της διάλεξης είναι ιδιαίτερα σημαντική για μας τους Έλληνες διότι ο J.P. Garnier Malet θα μας αποδείξει επιπλέον «τον κεντρικό ρόλο που έπαιξε η ελληνική γλώσσα από τα βάθη των αιώνων στην κωδικοποίηση των γνώσεων που αφορούν την διαίρεση των χρόνων (Ώρα), ορίζοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, καθώς και τις εφαρμογές στην καθημερινή ζωή μιας ζωτικής αρχής που ονομαζόταν από τους Έλληνες, η καλύτερα τους ‘’γιους του Ήλιου’’ το ‘’άλφα και το ωμέγα’’ ».
Αυτή η κωδικοποίηση των ανοιγμάτων του χρόνου που πιστοποιούμε με την μελέτη της ελληνικής γλώσσας και των αρχαίων κειμένων, αποδεικνύει το ότι η ελληνική γλώσσα υπήρξε προγενέστερη όλων των άλλων γλωσσών.
Το ηλιακό μας σύστημα εξελίσσεται σύμφωνα με ένα κύκλο 24840 ετών για να χωρίσει το παρελθόν και το μέλλον από το παρόν σε 12 περιόδους των 2070 ετών. Στην Βίβλο αναφέρεται αυτός ο κύκλος των 6 ημερών και 6 νυχτών που διαχωρίζει τον επιβραδυμένο χρόνο (φωτεινή ταλάντωση = ημέρα) από τον επιταχυνόμενο χρόνο (σκοτεινή ταλάντωση = νύχτα). Οι αρχαίοι πολιτισμοί πολύ σωστά μιλούσανε για το φως και το έρεβος που χωρίζουν το παρελθόν από το μέλλον. Οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που μετέδωσαν αυτή την βασική έννοια του διαχωρισμού (Ωρα) που επιτρέπει σε ένα δημιούργημα να μεγαλώσει στο μέλλον (αρΩ). Έχοντας τώρα πια αποδειχθεί επιστημονικά, αυτός ο διαχωρισμός ονομαζόταν από τους Έλληνες η « αρχή του άλφα και του Ωμέγα », του πρώτου (α = 1) και του τελευταίου (Ω = 800). Σε μια μακρινή εποχή όπου έχουμε την εντύπωση πως ο άνθρωπος ζούσε σαν άγριος, αυτή η αρχή επέτρεψε σε ασύγκριτους επιστήμονες, αστρονόμους και μαθηματικούς να καταγράψουν τις 54 απαραίτητες διακλαδώσεις, του χρόνου, που ονομάζονται στην σημερινή θεωρία υποχρεωτικά σημεία περάσματος, με την βοήθεια 27 μικρών και 27 κεφαλαίων σημάτων που αποτελούν το αρχαίο Ελληνικό αλφάβητο.
Χάρη στην θεωρία της Διττότητας (Doubling theory) είναι τώρα πια δυνατόν να καταλάβουμε την πρωταρχική σημασία της ελληνικής γλώσσας και του αλφαβήτου της που κωδικοποιούν στην εντέλεια τις αυστηρά επιστημονικές έννοιες αυτής της θεωρίας. Αυτό σημαίνει επίσης ότι πολύ πριν από όλους τους άλλους, ο πολιτισμός αυτός έφερε στους ανθρώπους μια ουσιώδη αρχή της ζωής, που βασίζεται στην χρησιμοποίηση των πληροφοριών από το παρελθόν και το μέλλον στο παρόν. Το κηρύκειο, σύμβολο της μαντείας του Ερμή, χρησιμοποιεί την διπλή έλικα της Διττότητας. Αυτός ο ελικοειδής δεσμός, που παρουσιάζεται σαν φίδι, ενώνει τους διάφορους χρόνους, επιτρέποντας τις προβλέψεις που ονομάζονται στην σημερινή θεωρία « προβλεπτικές » πληροφορίες (anticipatory, hyperincursive information).
Η ελληνική μυθολογία, που έχει διαστρεβλωθεί από χιλιετηρίδες σκοταδισμού, επιτρέπει την διδασκαλία της δημιουργικής αρχής του άλφα και του Ωμέγα που μπορεί να παρατηρηθεί τόσο στους γαλαξίες όσο και στα σωματίδια. Είναι από εδώ και πέρα δυνατόν να εξηγήσουμε τον δεσμό μεταξύ της αρχαίας ελληνικής γραφής και της θεωρίας της Διττοτητας. Αυτό μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα την θεμελιώδη αρχή του Χρόνου που μας δίνει την δυνατότητα να προ-καταλαβαίνουμε τα δυνητικά μας μέλλοντα. Όπως το εφαρμόζανε κάποτε οι Έλληνες που γνωρίζανε την χρήση του φιδιού της θεωρίας της Διττότητας (Πύθιος Απόλλων) για να προβλέψουν (Πυθία) τους κινδύνους και έτσι να τους αποτρέψουν, αντί να τους περιμένουν μοιρολατρικά. Όπως τότε οι Έλληνες, μπορούμε ξανά εμείς σήμερα να χρησιμοποιήσουμε την ασυνέχεια του Χρόνου που μας τροφοδοτεί με συνεχείς πληροφορίες μέσα από τα ανεπαίσθητα ανοίγματα του με την μορφή διαισθήσεων και προμηνυμάτων. Οι Πυθαγόρειοι εφαρμόζανε αυτή την αρχή καθημερινά στην ζωή τους, όπως διαβάζουμε στα χρυσά έπη.
Η διδασκαλία στα μυστήρια της Ελευσίνας και στα άδυτα των Αιγυπτιακών ιερών των ιστορικών εποχών, ήταν προσπάθειες να διασωθούν πολύ αρχαιότερες γνώσεις για την δημιουργία και την ζωή. Ο πέπλος μυστηρίου ήταν απαραίτητος για να περάσει ακέραιο το μήνυμα μέσα από τις γενιές Μυστών για τους κίνδυνους που καραδοκούσαν στο μέλλον. Σήμερα, στο τέλος του Πλατωνικού ενιαυτού των 25 000 ετών, φθάσαμε και αποτελούμε αυτό το μέλλον των πολύ αρχαίων Ελλήνων, και αντιμετωπίζουμε στο ηλιακό μας σύστημα την αμείλικτη σύγκλιση των τριών ροών του Χρόνου σε μια μόνο ροή, και επομένως τον κίνδυνο να ζήσουμε δυσάρεστα δυναμικά που έχουμε σπείρει εμείς οι ίδιοι όλες αυτές τις χιλιετίες. Ήταν λοιπόν φαίνεται απόλυτα επείγον να γίνουν τα μυστήρια αυτά κοινός τόπος, γνώσεις διαθέσιμες στον καθένα μας, για να επιτύχουμε μια προσωπική και συλλογική ισορροπία και να αποφύγουμε έτσι τους κίνδυνους.
Ο Δρ. Garnier Malet γράφει : « Η εξισορρόπηση του καθενός μας συμβάλλει στην εξισορρόπηση των άλλων και του πλανήτη. Δεν είναι λοιπόν πια καιρός για κάτι τέτοιο, ιδίως στην χώρα όπου ζουν οι απόγονοι αυτών των καταπληκτικών γιων του Ηλίου, δημιουργών και μεταδοτών μιας θεμελιώδους συμπαντικής θεωρίας που η επιστήμη μας μόνο τώρα ξανά ανακαλύπτει ; »
Ο Γάλλος επιστήμονας αποδεικνύει αναμφίβολα τον πρωταρχικό ρόλο που έπαιξαν η αρχαία ελληνική γλώσσα και σκέψη στην κατανόηση από τον άνθρωπο για το πώς λειτουργούν το Σύμπαν και η Zωή μας. Πολλές χιλιάδες χρόνια αργότερα αυτές οι γνώσεις ξανάρχονται στην επιφάνεια σαν…... “καινούργιες’’ επαναστατικές ιδέες που αποδεικνύονται επιστημονικά. H καμπή στην κατανόηση των επιστημών θα είναι τεράστια στα επόμενα μερικά χρόνια. Eμείς οι Έλληνες μπορούμε να ξαναπαίξουμε ένα πολύ σημαντικό ρόλο, διότι έχουμε πάντα την γλώσσα μας και είμαστε διαποτισμένοι περισσότερο από κάθε άλλον από την αρχαία Eλληνική σκέψη. Oι επιστήμονές μας (φυσικοί, ιατροι, θεραπευτες, γλωσσολόγοι, λατρες του Ελληνισμου, κτλ) και οι λόγιοι μας, μπορούν, πέρα από την κατανόηση, να νοιώσουν επίσης πολύ βαθύτερα από άλλους την ουσία των πραγμάτων, για να προχωρήσουν ακόμη πιο μακριά.

Jean-Pierre GARNIER MALET
Διδάκτωρ Μηχανικής των Ρευστών, είναι αυτός που ανακάλυψε, δόμησε και διαδίδει την θεωρία της Διττοτητας (Doubling Theory). Συγγραφέας των επιστημονικών άρθρων της θεωρίας αυτής, του πρόσφατου βιβλίου «Αλλάξτε την ζωή σας με τα ανοίγματα του Χρόνου» και ενός καινούριου βιβλίου το οποίο μεταφράζω τώρα στα ελληνικά. Είναι ειδικός σε θέματα Ουράνιας Μηχανικής και Σχετικότητας. Έχει εργασθεί πολλά χρόνια στο Γαλλικό εθνικό σύστημα έρευνας.

πηγη :hellenic-spirit
 

 

Αυστραλιανή εφημερίδα καταγγέλει την "προετοιμασία" νέου προέδρου των ΗΠΑ



Απίστευτο δημοσίευμα στην εφημερίδα της Μελβούρνης "The Australian" στις 28 του Φλεβάρη, που πέρασε στα... ψιλά όπως λέγονται οι "μικρές" στήλες στη δημοσιογραφική γλώσσα, αναστάτωσε μια μερίδα της παροικίας μας ή όσους τέλος πάντων ασχολούνται περισσότερο με τα της θρησκείας!

Το δημοσίευμα μιλαει για κάποιον νεαρό, γύρω στα 32, ο οποίος προετοιμάζεται απο την... μυστική λέσχη Bilderberg ως ο... επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ!

Εγώ ΠΑΛΙ συνελήφθην "αδιάβαστος", το πληροφορήθηκα μετά απο συζήτηση που είχα με κάποιον πατέρα του Ιερού Ναού του Αγ. Ιωάννου Χρισοστόμου που βρίσκεται στην συνοικία Oakleigh της Μελβούρνης. πάνω στα φλέγοντα ελληνικά θέματα και μάλιστα μου πρότεινε να διαβάσω το δημοσίευμα και μου έδωσε το συγκεκριμένο φύλλο της εφημερίδας, όπου έμεινα με το στόμα... ανοιχτό!

Σας το μεταφράζω και σας το μεταφέρω ΑΥΤΟΥΣΙΟ!

Η Bilderberg ετοιμάζει τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο!

"Μετά την αποκάλυψη
της λέσχης των Ιλλουμινάτι στο Συδνευ, κάτι άλλο μας προξένησε το ενδιαφέρον απο την άλλη άκρη του Ειρηνικού, το οποίο αν τελικώς αληθεύει, τότε θα πρέπει να αναρρωτιώμαστε όλοι μας αν πραγματικά ο Αμερικανικός Λαός ψηφίζει τους προέδρους του ή αν αυτοί οι πρόεδροι "μαγειρεύονται" και σερβίρονται στο λαό, χωρίς αυτός ουσιαστικά να μετέχει στην όλη διαδικασία της εκλογής του!

Η λέσχη Bilderberg, είναι γνωστή σχεδόν στους περισσότερους Αυστραλούς για την μυστικότητα των συνεδριάσεών της και το μυστήριο που καλύπτει τα περισσότερα θέματα που αφορούν την ατζέντα της. Για όσους απο μας δεν την ξέρουν, πρόκειται για ένα πολύ κλειστό club, στο οποίο συμμετέχουν οι πιο πλούσιοι και δυνατοί άνθρωποι του πλάνήτη, τραπεζίτες (κυρίως), στελέχη βιομηχανιών όπλων, διακεκριμένοι επιστήμονες, βασιλείς (όπως η Βεατρίκη της Ολλανδίας), ιδιοκτήτες ΜΜΕ κλπ και που συγκεντρώνονται κάθε φορά σε διαφορετικό μέρος του πλανήτη, και μέσα στις τρείς μέρες που διαρκεί η κάθε συνεδρίαση, τα θέματα που συζητώνται είναι επτασφράγιστο μυστικό για όλους τους κατοίκους της Γής! Ελάχιστα πράγματα έχουν διαρρεύσει κι αυτά σχεδόν μετά απο έρευνες του αμερικανού ακτιβιστή και ντοκυμαντερίστα-σκηνοθέτη κ.Alex Jones, ο οποίος μάλιστα είχε γυρίσει και σχετικό ντοκυμαντέρ για τη λέσχη αυτή πρίν 2 χρόνια, εκτός απο τις ραδιοφωνικές εκπομπές του που είχε κάνει σχετικά με αυτό το θέμα.

Σύμφωνα λοιπόν με μία εγκυρότατη πηγή, η οποία ήταν καλεσμένη σε πρόσφατη συνεδρίαση της λέσχης, ένας νεαρός, μόλις 31 έτους, οικονομολόγος και νομικός σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προετοιμάζεται ως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τον Μπαράκ Ομπάμα! Το μόνο που μας αποκάλυψε (προς το παρόν) η πηγή αυτή είναι το μικρό του όνομα, το οποίο είναι David(Σ.ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΑ:
Έχει γούστο)! και οτι το επίθετό του είναι εβραιογερμανικής καταγωγής, γόνος οικογένειας που δραπέτευσε κατα τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο απο τη Γαλλία και μέσω του Μαρόκου ταξίδεψε για τις ΗΠΑ. Σε ερώτησή μας γιατί η λέσχη αυτή επέλξε εναν πολύ νεαρό άνθρωπο για να αναλάβει αυτόν τον ομολογουμένως πολύ δύσκολο ρόλο, η πηγή μας είπε οτι ανάμεσα σε πολλούς υποψηφίους, αυτός συγκέντρωσε σχεδόν στο 100% τα κριτήρια τα οποία είχε θέσει η λέσχη για τον επόμενο εκλεκτό της ως Πλανητάρχη!

Είναι νεαρής ηλικίας, πράγμα που σημαίνει οτι θα έχει έρισμα στη νεολαία όχι μόνο της Αμερικής αλλά και του κόσμου όλου, πολύ γοητευτικός και χαρισματικός, ιδεολόγος και φιλειρηνιστής, μιλάει άπταιστα 8 γλώσσες και θεωρείται ένας απο τους εξυπνότερους ανθρώπους με υψηλότατο δείκτη νοημοσύνης!

Ιδεολογικώς ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου είναι μέλος απο τα φοιτητικά του χρόνια στο Harvard και για κάποιο χρονικό διάστημα υπήρξε και συνεργάτης του Randal Stevens, οργανωτή των περισσότερων προεκλογικών συγκεντρώσεων του σημερινού Προέδρου. Μέχρι σήμερα δεν είχε κανένα πολιτικό αξίωμα, πράγμα που σημαίνει οτι είναι εντελώς άφθαρτο πρόσωπο και σε συνδιασμό με την - σχεδόν - ασκητική ζωή που έκανε ως φοιτητής (δεν έχει στο μητρώο του ούτε κλήση για παράνομη σταθμευση!), θεωρείται απο τους ισχυρούς της λέσχης ως ο άνθρωπος που μπορεί να οδηγήσει τον κόσμο στην ευημερία, μέσα στην παγκοσμιοποιημένη πλέον ανθρώπινη κοινότητα!" Αν δεν το πιάσατε το... υποννούμενο αδέλφια, να σας το κάνω λιανά εγώ! Το δημοσίευμα αυτό, μιλάει ΣΑΦΩΣ για το πρόσωπο που τόσο η Αποκάλυψη, όσο και ο Προφήτης Δανιήλ ονομάζουν "Θηρίο"! Και ο απόστολος Παύλος ονομάζει ευθαρσώς ...Αντίχριστο!!!

Εχετε μείνει με το στόμα ανοιχτό ε;

Δε λέω φυσικά το πώς οι γέροντες του Αγίου Ορους (Παίσιος, Αρσένιος, Ιωσήφ κλπ) είχαν ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ τόσο την ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ όσο και την επερχόμενη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ελάχιστοι είχαν δώσει βάση στα λόγια τους και ακόμη πιο ελάχιστοι ΠΙΣΤΕΨΑΝ σ' αυτά. Εχουν γραφτεί κατα καιρούς πολλά γι αυτό το επερχόμενο συμβάν στα διάφορα blogs, οπότε, εγώ περισσεύω. Αλλά να που τώρα μάλλον ήλθε η ώρα να αντικρίσουμε την αλήθεια κατάματα. Δεν είμαι ούτε στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ θρησκόληπτος, αντιθέτως μάλιστα. Είμαι θεωρητικός επιστήμων και σαν τέτοιος δυστυχώς, είμαι "καταραμένος" στο να διυλίζω τον κώνωπα και να καταπίνω την κάμηλον. Τουτέστιν, να στηρίζομαι ΜΟΝΟ στα γραπτά ντοκουμέντα και αποδείξεις που επαληθεύουν του λόγου το αληθές.

Ομως, τούτα τα γεγονότα που ζούμε ρε παιδιά, δεν είναι πολύ παρατραβηγμένο να τα θεωρήσουμε συμπτώσεις; Ερωτώ! Είναι σαν να βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας κάποιο φάντασμα ή κάποιον εξωγήινο σαν αυτούς που βλέπυμε στα έργα του Σπήλμπεργκ ή της σειράς X-Files και που θα πρέπει, για να το δεχτούμε ως γεγονός αυτό που βλέπουμε, να τον ψηλαφίσουμε, να τον ρωτήσουμε πώς τον λένε, να μας πεί την ιστορία της ζωής του, να παίξει μαζί μας μπιρίμπα ή ό,τι άλλο παιχνίδι τέλος πάντων, να βγάλουμε φωτό μαζί του και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Θέλω να πώ δηλαδή, οτι επειδή η μεταφυσική και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα γύρω απο αυτή, στη σημερινή εποχή θεωρούνται καταστάσεις για άτομα κάτω του μετρίου IQ, αυτό έχει σαν συνέπεια η τεχνολογική και θαυμαστή εποχή μας να τα απορρίπτει εν τη γενέση τους. Και όποιος τολμήσει να αναφερθεί σε κάποιο απο αυτά, να θεωρείται εκ προοιμίου άτομο μη σοβαρό και αξιόπιστο.

Και τώρα; Τι γίνεται αδέλφια μου; Μήπως θα πρέπει όλοι μας να τρυπώσουμε σ' ένα θουλάμι τόσο βαθιά που να μη μας βρίσκουν ούτε οι ακτίνες του ήλιου και να πλακωθούμε όλοι μας στη μελέτη των θρησκευτικών θεωριών και οραμάτων του Ιωάννη, γνωστές ως Αποκάλυψη; Μήπως θα πρέπει να επισκευτούμε τα κοντινότερα χριστιανικά βιβλιοπωλεία και να προμηθευτούμε ό,τι έχουν σε Ιωάννη Χρυσόστομο, Προφήτη Δανιήλ, Απόστολο Παύλο και απο τους νεώτερους ό,τι κυκλοφορεί σε γέροντα Παίσιο, γέροντα Ιωσήφ, Κοσμά Αιτωλό και να σταυροκοπιόμαστε νυχθημερόν;

Λέω μήπως!

Διότι εγώ προσωπικά, πάμπολλες φορές βρήκα την ευκαιρία και μελέτησα τα γραφόμενα των ως άνω Μεγάλων της θρησκείας μας (δε λέω "εκκλησίας μας" γιατί τούτοι οι μεγιστάνες του πνεύματος δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ μ' αυτά τα μιαρά σκουλήκια, τους παπαδοάρχοντες και δεσποτάδες, που αποτελούν - δυστυχέστατα - την ΚΕΦΑΛΗ του Χριστιανισμού) και μαγεύτηκα απο τη δύναμη των λόγων και των κειμένων τους. Αλλά ώς εκεί. Ημουν κι εγώ ένας απο τη συντριπτική πλειοψηφία των θεωρητικών που θαυμάζοντας όλα αυτά τα κέιμενα, υποστήριζαν οτι όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον πνευματισμό, οτι είναι αναγωγή στην αιώνια πάλη μεταξύ Καλού και Κακού και οτι τέλος πάντων, είναι έννοιες που αφορούν τον καθένα μας και κατά πόσον αυτός ο καθένας μας έχει την όρεξη ή τη διάθεση να πιστέψει και να τα ενστερνιστεί. Τίποτε λιγότερο ή περισσότερο.

Νά που τώρα, αυτά που κάποτε απλώς τα θεωρούσαμε ως τέτοια, έρχονται σήμερα να πάρουν σάρκα και οστα, να γίνουν η φρικτή καθημερινή μας πραγματικότητα.

Κι ας δεχτώ οτι το πιο πάνω δημοσίευμα του "Australian" οτι είναι φτιαχτό, παραπληροφόρηση, ηλιθιότητες βλαμμένων των ΜΜΕ (που μάλλον δεν είναι).
Τότε πώς εξηγείτε εσείς (γιατί εγώ δεν μπορώ, επιστημονικώς τουλάχιστον) οτι τα "προφητικά" λόγια των γερόντων επαληθεύονται σήμερα;

Και διευκρινίζω.

Τί υποστηρίζουν οι λατρευτοί μας γέροντες; Μας δίνουν μια σειρά απο ΓΕΓΟΝΟΤΑ που θα οδηγήσουν ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στον Αρχοντα του Σκότους κι αυτά είναι:

1) Οταν οι Εβραίοι επιστρέψουν στη Σιών, Εγένετο. Οι Εβραίοι ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ στην Παλαιστίνη μετά απο σχεδόν 2.000 χρόνια περιπλάνησης (προς μεγάλη... χαρά των νύν κατοικούντων εκεί Αράβων) εν έτι 1948, τρία δηλαδή μόλις χρόνακια απο τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου! Οι Βρεττανοί που μέχρι τότε ήταν η Παλαιστίνη ήταν προτεκτοράτο τους (καί αυτό; έλεος ρε αγγλοσάξωνες!), τους παραχωρούν ανεξαρτησία με πρώτο πρωθυπουργό τους τον αλήστου μνήμης Σιωνιστή Δαβίδ Μπεν Γκουριόν. Δε λέω βέβαια τις... υποψίες μου περι... φτιαχτού ολοκαυτώματος κλπ γιατί θα με περάσουν για... ρατσιστή οι προοδευτικάνοι.

2) Μεγάλη άνοδος της γνώσης και του βιοτικού επιπέδου και ραγδαία ανάπτυξη τουρισμού. Εγένετο. Μετά το 1960, το βιοτικό επίπεδο του Δυτικού (κυρίως) κόσμου, ανέβηκε ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ, οι μετακινήσεις του κόσμου γινόταν κατα κόρον με αεροπλάνα που εκμηδένιζαν τις αποστάσεις και ο τουρισμός έγινε ένα απο τα κύρια προιόντα του ΑΕΠ των χωρών του κόσμου.
("Και σύ Δανιήλ, έγκλισον τους λόγους τούτους εώς τας ημέρας όπου οι άνθρωποι θέλουν περιτρέχει και η γνώσις θέλει πληθυνθή", Παλαιά Διαθήκη, Δανιήλ, στ. 345-347 μιλώντας για τα γεγονότα της έλευσης του Θηρίου)

3) Πείνα, θανατηφόρες αρρώστιες, συνεχείς πόλεμοι, παγκόσμια αναταραχή. Ουδέν αληθέστερον τούτου. Απο τις αρχές του 20ού Αιώνα, ο κόσμος δεν κάνει τίποτε άλλο απ το να πολεμάει. Δύο φονικότατοι Παγκόσμιοι πόλεμοι, πόλεμος της Κορέας, πόλεμος στο Βιετνάμ, Αραβοισραηλινός Πόλεμος, Πόλεμος στην Καμπότζη, Τουρκική εισβολή στη Κύπρο, εισβολή Σοβιετικών στο Αφγανιστάν, πόλεμος Ιρακ-Ιράν, εισβολή Ιράκ στο Κουβέιτ, Α' Πόλεμος του Κόλπου, Εμφύλιος πόλεμος Γιουγκοσλαβίας, εισβολή των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στη Σερβία, εισβολή των Αμερικανών στο Αφγανιστάν, Β' Πόλεμος του Κόλπου, πόλεμος κατά της ..."τρομοκρατίας".Εξαρση του καρκίνου, εξαπλωση AIDS, εξάπλωση ιού Εμπολα, Γρίππη των Χοίρων, Νόσος των τρελλών Αγελάδων μερικές απο τις πλέον διάσημες αρρώστειες. Η πείνα θερίζει τα 3/5 του παγκόσμιου πληθισμού, τουτέστιν τις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Σημειωτέον οτι ο λεγόμενος αναπτυσσόμενος κόσμος, εις τα παλαιά και παμπάλαια έτη, ήταν ο πλέον μια χαρά ΣΙΤΙΖΟΜΕΝΟΣ!

4) ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ηρθαμε και στο ζητούμενο. Τι εννοούσε τότε ο "ποιητής"; Κι όταν λέμε τότε, εννοούμε πρίν 50 χρόνια πάνω - κάτω;

Μας το εξηγούν οι παππούδες με το νι και με το σίγμα! Επαναλαμβάνω ΤΟΤΕ!
Δηλαδή ΠΡΙΝ 50 πάνω κάτω χρονάκια, όταν εμείς ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΜΕ ΚΑΝ!

Διαβάστε τί έλεγε ο γεροντας Αρσένιος, νουνός και μέντορας του θρυλικού Παίσιου:
"Οι ισχυροί του χρήματος, που προσκυνάνε τον Μαμωνά, θα προσπαθήσουν να κάμουν πραξικόπημα και να υποδουλώσουν όλον τον κόσμο! Τότες θα έρθει ο Αντίχριστος και θα πάρει την εξουσία του κόσμου για 3 μιση χρόνια. Και θα σημαδέψει όλους με το χάραγμα του ονόματος του στο δεξί χέρι για στο μέτωπο και κανείς δε θα πουλά μήτε θα αγοράζει τίποτα. Και θα τα φτιάξει έτσι ο τρισκατάρτος, που να πάνε όλοι οι άνθρωποι με τη θέλησή τους να σκλαβωθούν. Αλλά όποιος όμως τελικά δεν ακολουθήσει, θα θανατώνεται".


Διαβάσατε; ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!
Ας αρνηθεί κάποιος σήμερα, οτι το ΔΝΤ και η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, δεν υποδουλώνουν αυτή τη στιγμή τον ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΛΟΝ με καθαρά ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, συμπεριλαμβανομένης και της πατρίδας μας. Και το θέμα είναι οτι όλο αυτό το νταβαντούρι ξεκίνησε σχεδόν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τότε που τα κράτη ήσαν εξαντλημένα απ τις κακουχίες του πολέμου και δεν είχαν μία, που λένε.

Ας αρνηθεί κάποιος οτι σήμερα το Bar Code, που πολλοί ονομάζουν ως χάραγμα του Αντιχρίστου δεν κυριαρχεί παντού! Στα τρόφιμα (στην αρχή) πριν απο 30 χρόνια και μετά σιγά-σιγά στις πιστωτικές κάρτες, μετά στις έξυπνες κάρτες, μετά σε ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ, στις Ταυτότητες και στα διπλώματα οδήγησης, στα Διαβατήρια, στην Κάρτα του Πολίτη (παρεπιμπτόντως, οι Αυστραλοί είπαν ΟΧΙ σ' αυτή την κάρτα και καθάρισαν με τη μία) και σε λίγο στο ηλεκτρονικό μικροτσίπ, το περίφημο VeriChip, που θα εμφυτεύεται στο ΔΕΞΙ μας χέρι ('ακουσον-άκουσον!) και όταν ρωτήθηκε κάποιος επιστήμονας της εταιρείας Applied Digital, της οποίας είναι και εφεύρημα, γιατί και καλά στο δεξί χέρι και όχι στο αριστερό, αυτός απάντησε με ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, οτι στο αριστερό υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία του αίματος και πίεση, λόγω του ότι αυτό το χέρι βρίσκεται πιο κοντά στη καρδια και κατα συνέπεια, το VeriChip αποσυντονίζεται και ...χαλάει! Ακου να δείς φίλε μου! Ακόμη και το ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ήταν τελικά ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ, δεν έγινε δηλαδή ΤΥΧΑΙΑ, και όχι ...συμβολισμός!

Σημειώνω δε οτι το εν λόγω ...αμαρτωλό τσιπ ήδη εμφυτεύεται στην Αμερική κυρίως σε ζώα, ηλικιωμένους ανθρώπους που πάσχουν απο ανία, σε μικρά παιδιά με τη συγκατάθεση των γονιών τους για να ξέρουν αυτοί ανα πάσα στιγμη πού βρίσκονται αυτά, σε καρδιοπαθείς με βηματοδότες κλπ κλπ. Και σε λίγο καιρό, επειδή θα καταργηθούν οι πάσης φύσεως κάρτες, ταυτότητες και διαβατήρια, επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ να αποφευχθεί η αντιγραφή τους (όλα τα δοκίμασαν, κανένα δε τους έκατσε, οι χάκερ είναι πάντα ένα βήμα απο πίσω τους) και κατα συνέπεια, ΟΛΟΙ πλέον πρέπει θα έχουν το veriChip υποχρεωτικώς, αν θέλουν να ζούν ανάμεσα στους υπόλοιπους ανθρώπους και να αναγνωρίζονται απο το Κράτος. Αλλοιώς θα πρέπει να πάρουν τα ...βουνα! (Τα βουνά, τα βουνά!!!)Αν αυτά λοιπόν, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΩΣ Η ΑΠΟΛΥΤΗ, Η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, τότε όλοι μας χρειαζόμαστε Ψυχίατρο για να διαπιστώσει αν τα ...φρένα μας είναι σωα ή όχι!

Κι έτσι, επαληθεύονται τα λόγια των παππούδων μας. Μέχρι κεραίας.

ΔΝΤ λοιπόν, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ και... Goldman Sachs, σε συνεργασία με την λέσχη Bilderberg και τους πουλημένους σε αυτήν ηγέτες των κρατών (Παπανδρέου για την Ελλάδα π.χ.), ενθρονίζουν τον Υιό της Απωλείας, όπως τον αποκαλούν οι παππούδες μας, για να γίνει ο Αρχηγός της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Να γιατί λοιπόν προετοίμαζαν τόσα χρόνια, τη δική μας γενιά και τις νεώτερες κυρίως, με ΑΥΤΟΝ τον τρόπο ζωής, τού άκρατου Ηδονισμού και Σεξισμού, της Χλιδής, της ...φιρμάτης ένδυσης και του lifestyling, του μηδενισμού σε όλα.

Για να μπορέσουμε να ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ! Κι αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ! Εδώ έχουμε ήδη ...αυτοφακελωθεί ΟΛΟΙ μέσω του FaceBook, που σημειωτέον είναι... εφεύρημα του του νεαρού Εβραίου Ζούγκερμπεργκ (δεν είδατε ακόμη το Social Network του Ντείβιντ Φίντσερ; Κακώς και με τον κηδεμόνα σας!) και με την υποστήριξη της NSA και της ΜΟΣΑΝΤ γιγαντώθηκε μέσα σε τρία μόλις χρόνια. Και καλά εμείς, οι σαραντάρηδες τέλος πάντων, που ...βαριόμαστε (και δε το θεωρούμε κι απαραίτητο βρε αδερφε) να ασχοληθούμε με αυτό, τα παιδιά μας όμως, είναι ΟΛΑ ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΑ μέσα εκεί!

Η κόρη μου για παράδειγμα, είναι τόσο addictive (εθισμένη) σ' αυτό, που - προσέξτε - με το που έρχεται απ το σχολείο, θα πάει κατ' ευθείαν στον υπολογιστή για να μπεί μεσα στο λογ/σμό της και να δεί...τί διάολο βλέπει, ένας Θεός ξέρει! Μόλις δε βγάλει κάποιες φωτογραφίες, αμέσως τις ανεβάζει εκεί για να μάθουν και οι... άλλοι τί έκανε σήμερα! Και η κόρη μου έιναι απλώς ένα δείγμα του πώς ακριβώς συμπεριφέρεται ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ η σημερινή γενιά! Και το χειρότερο σας το είπα;

Δε σας το είπα! Το χειρότερο αδέλφια μου έιναι οτι εδώ στην Αυστραλία - στην Ελλάδα δε ξέρω ακόμη, εσείς πείτε μου - αν πάς κάπου να πιάσεις δουλειά, σε ρωτάνε "Facebook έχετε;" Κι αλλοίμονό σου αν πείς ψέμματα, οτι δεν έχεις δηλαδή. Ελέγχεσαι αν έχεις ή δεν έχεις! Κι αν έχεις, ο εργοδότης σου - μάλιστα! - έχει το δικαίωμα να τσεκάρει καθημερινώς ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ σου μέσα εκεί!!!! Πώς είπατε; Ακουσα κανέναν να φωνάξει Κατάργηση των...φακέλλων; Ολα λοιπόν με τη θέλησή μας! Σκλαβιά, φακέλλωμα, υποτέλεια, θάνατος.

Εκτός εάν...

Εκτός εάν θυμηθούμε οτι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, πλάσματα του ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ και ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!
πηγή:ας μιλήσουμε επιτέλους

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ







"...This island is very NICE, it's very QUIET, it's very CLEAN.
The shops and the people around here are VERY VERY FRIENDLY, they speak english,
they speak german, they speak ALL KINDS OF LANGUAGES, so that's allright because
when you are a SAILOR, you DON'T speak greek and EVERYTHING SOUNDS GREEK TO YOU..."

μετάφραση στα ελληνικά:"Ίγκλις; νο ίγκλις;...εδώ! μιλάω!...ίγκλις;...νο ίγκλις;...
Τουρκία θα σε στείλω, ντάξει; Δε θα φας! Νο!"


 


Ο Γιώργος ... αγρότης

Φάμπρικα διδακτορικών έναντι... 8.000 € !


 

Διαστάσεις έχει πάρει η απόκτηση από εκπαιδευτικούς πλαστών μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων έναντι αδράς αμοιβής. Η φάμπρικα έχει στηθεί για να αποκτούν οι επιτήδειοι τα μόρια, που τους εξασφαλίζουν διευθυντικές θέσεις
Μέχρι στιγμής, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανακοινώσει μέτρα για τα πλαστά πτυχία ενώ στο μεταξύ πλησιάζουν οι επιλογές για τους νέους σχολικούς συμβούλους, διευθυντές, υποδιευθυντές και άλλα στελέχη της εκπαίδευσης
Διδακτορικούς και μεταπτυχιακούς τίτλους-μαϊμού εμφανίζουν δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι συμμετέχουν στις διαδικασίες επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης (σχολικοί σύμβουλοι, διευθυντές, υποδιευθυντές σχολείων κ.ά.), προκειμένου να έχουν υψηλά μόρια και να πάρουν τις θέσεις και τα ανάλογα επιδόματα. Το φαινόμενο αυτό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και μάλιστα έχουν στηθεί «φάμπρικες» πλαστών τίτλων, οι οποίες έναντι αδρής αμοιβής παρέχουν στους ενδιαφερομένους τίτλους από ...
πανεπιστήμια του εξωτερικού και κυρίως από βαλκανικές χώρες.
Για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα και τις παρανομίες που διαπράττονται, στελέχη της εκπαίδευσης έχουν ενημερώσει τόσο υπηρεσιακά όσο και προσωπικά την υπουργό Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, ζητώντας της να λάβει μέτρα ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση, η οποία αποτελεί ντροπή για τον κόσμο της εκπαίδευσης και αδικεί δασκάλους και καθηγητές, οι οποίοι έχουν πραγματικά μοχθήσει, προκειμένου να κατακτήσουν έναν τίτλο μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών και δικαιούνται θέσεις στην εκπαίδευση, τις οποίες τελικά καταλαμβάνουν οι επιτήδειοι με τους πλαστούς τίτλους. Μέχρι στιγμής, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανακοινώσει μέτρα για την πάταξη του φαινομένου, ενώ στο μεταξύ πλησιάζουν οι επιλογές για τους νέους σχολικούς συμβούλους, διευθυντές, υποδιευθυντές και άλλα στελέχη της εκπαίδευσης και, όπως δείχνουν τα πράγματα, τα πτυχία-μαϊμού θα έχουν την... τιμητική τους.
Οπως καταγγέλλουν στο «Εθνος» εκπαιδευτικοί, οι περισσότεροι πλαστοί τίτλοι προέρχονται από χώρες όπως οι Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία, Κύπρο αλλά και Αγγλία.
Μάλιστα σχεδόν όλοι όσοι εμφανίζουν τέτοιους τίτλους, δεν γνωρίζουν καθόλου τη γλώσσα της χώρας από όπου προέρχονται ούτε και την αγγλική γλώσσα. Επίσης κανείς δεν έχει λάβει εκπαιδευτική άδεια, προκειμένου να κάνει τις σχετικές σπουδές και όλοι ισχυρίζονται ότι έχουν πάρει τα πτυχία τους με την μέθοδο των σπουδών εξ αποστάσεως.
Στο μεταξύ, όμως, το εμπόριο παροχής τίτλων ανθεί, αφού διάφοροι επιτήδειοι παρέχουν στους ενδιαφερομένους μάστερ και διδακτορικά, φυσικά πάντα με το ανάλογο τίμημα, το οποίο συνήθως είναι και αρκετά τσουχτερό. Για τους λόγους αυτούς μάλιστα οι εκπαιδευτικοί προτείνουν στο υπουργείο Παιδείας να εξετάζονται οι κάτοχοι των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων στη γλώσσα της χώρας από όπου προέρχονται, ώστε να πιστοποιείται τουλάχιστον η γνώση της ξένης γλώσσας.
ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

«Μου πρόσφεραν μεταπτυχιακό με... 3 συνεδρίες έναντι 8.000 €»
Ο κ. Χρήστος Καρανικόλας σήμερα είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής, αλλά την περίοδο 2007-2009 ήταν αιρετός στο ΠΥΣΠΕ. Οπως αποκαλύπτει ο ίδιος στο «Εθνος», «εκείνη την περίοδο εμφανίστηκε ένας συνάδελφος και μου είπε ότι με 8.000 μπορώ να πάρω μεταπτυχιακό χωρίς να σπουδάσω σε κάποια χώρα και ότι όλες οι συνεδρίες θα γίνονταν στην Ελλάδα. Δεν δέχτηκα, αλλά δύο συνάδελφοι το έκαναν και πήραν τους σχετικούς τίτλους. Και οι δύο, όμως, δεν κατέχουν ούτε στοιχειώδεις γνώσεις στα αγγλικά και τώρα είναι προϊστάμενοι Εκπαίδευσης. Μάλιστα είχα καταγγείλει το γεγονός στον περιφερειακό διευθυντή, αλλά δεν θέλησε να κάνει κάποιες κινήσεις. Πώς είναι δυνατόν κάποιος να πάρει ένα μεταπτυχιακό διάρκειας 2 ετών μόνο με τρεις ωριαίες συνεδρίες στην Ελλάδα; Παρ' όλα αυτά, όμως, όλοι φαίνονται νόμιμοι και ας μην μπορούν να πουν ούτε μια ξένη λέξη! Η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει, γιατί δεν αρμόζουν στον κλάδο των εκπαιδευτικών τέτοια φαινόμενα».
 
ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ζητούν μέτρα από το υπουργείο Παιδείας για αξιοκρατία
Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι το θέμα αυτό έγινε γνωστό έπειτα από καταγγελίες συναδέλφων τους. Τώρα δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να πάρει μέτρα ώστε να μην αδικούνται οι συνάδελφοί τους, οι οποίοι κοπιάζουν χρόνια προκειμένου να κατακτήσουν έναν παραπάνω τίτλο μετά το πτυχίο τους και να ενισχύσουν με αυτόν τον τρόπο τις γνώσεις και την επαγγελματική σταδιοδρομία τους.
Σχετικά με το θέμα αυτό ο κ. Δημήτρης Μπράτης, αιρετός ΚΥΣΠΕ, τονίζει στο «Εθνος» ότι «το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει σοβαρές καταγγελίες από συναδέλφους μας ως προς τη γνησιότητα μεταπτυχιακών τίτλων που αποκτήθηκαν τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, ιδιαίτερα σε βαλκανικές χώρες.
Παρατηρείται μάλιστα το φαινόμενο να έχουν πάρει κάποιοι μέσα σε 5 χρόνια δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σε διαφορετικές χώρες του εξωτερικού, ενώ υπηρετούσαν στην Ελλάδα και δεν είχαν λάβει εκπαιδευτική άδεια.
Το υπουργείο Παιδείας για να διασφαλίσει την εγκυρότητα της διαδικασίας, τόσο στην επιλογή σχολικών συμβούλων όσο και των διευθυντών σχολικών μονάδων, οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα επανεξέτασης της γνησιότητας αυτών των τίτλων».
Για το ίδιο θέμα ο κ. Θωμάς Καραγιάννης, πρώην αιρετός ΚΥΣΠΕ, συμπληρώνει: «Η βιομηχανία διδακτορικών και μεταπτυχιακών πρέπει να σταματήσει, διότι αυτό αποτελεί ντροπή για την εκπαίδευση. Πίστευα και πιστεύω ότι τα πτυχία αυτά είναι ''μαϊμού''. Ετσι παίρνουν επιπλέον μόρια και είναι ''αχτύπητοι'' στον ανταγωνισμό με τους συναδέλφους τους για διάφορες θέσεις.
Προτάσεις
Το φαινόμενο αυτό έχει πάρει μεγάλη έκταση και νομίζω ότι από εδώ και πέρα θα γίνει χειρότερο εάν δεν ληφθούν μέτρα. Θα έπρεπε επίσης να υπάρχει μια διάταξη που να ορίζει να μη γίνονται δεκτά πτυχία που δεν έχουν συνάφεια με το αντικείμενο. Για παράδειγμα, υποψήφιος για θέση προϊσταμένου μας έφερε μεταπτυχιακό από ελληνικό ΑΕΙ για τα ''ήθη και τα έθιμα του Ζαγορίου Ιωαννίνων''. Τι σχέση έχει αυτό το μεταπτυχιακό με μια θέση διοίκησης στην εκπαίδευση, ή όλα όσα μας φέρνουν με σπουδές στη Θεολογία;».
ΠΩΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ «ΠΤΥΧΙΑ»
Από ΑΕΙ του εξωτερικού και με σπουδές... εξ αποστάσεως
Οπως υπογραμμίζει ο κ. Τάσος Αμπελίδης, αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής, τα περισσότερα από αυτά τα μεταπτυχιακά είναι από ξένα ΑΕΙ και σχεδόν όλα με σπουδές εξ αποστάσεως.
«Ξέρω ότι υπάρχουν διάφορα γραφεία τα οποία με 6.000-7.000 ευρώ σου δίνουν ό,τι... θέλεις. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν ξέρουν καμία ξένη γλώσσα αλλά το μεταπτυχιακό στο ξένο πανεπιστήμιο το έχουν.
Υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία που κινείται γύρω από αυτό το ζήτημα. Η κατάσταση αυτή είναι ανήθικη και ιδιαίτερα για εκπαιδευτικούς. Εμείς έχουμε ενημερώσει την υπουργό Παιδείας και περιμένουμε να δείξει ενδιαφέρον».
Συμπληρώνοντας ο κ. Σταύρος Πετράκης, οργανωτικός γραμματέας ΔΟΕ, τονίζει ότι «υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες από συναδέλφους, για απόκτηση μεταπτυχιακών τίτλων με διαδικασίες που θα μπορούσαν το λιγότερο να χαρακτηριστούν ύποπτες.
Ιδιαίτερα στις μικρότερες κοινωνίες που τα πρόσωπα είναι γνωστά μεταξύ τους, υπάρχουν περιπτώσεις που κυκλοφορούν σχεδόν σαν ανέκδοτα.
Ξενόγλωσσοι τίτλοι που αποκτώνται μέσα σε ελάχιστο χρόνο από πρόσωπα που δεν γνωρίζουν καν τη γλώσσα! Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί και το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός αναγνωρίσεων γίνεται κυρίως σε προεκλογικές περιόδους.
Είναι γνωστή σε πολλούς η περίπτωση εκπαιδευτικού που "κόπηκε" λόγω μη επάρκειας γλώσσας από διαδικασία κατάληψης θέσης στελέχους εκπαίδευσης στο εξωτερικό και μετά από λίγο παρουσίασε μεταπτυχιακό τίτλο στη γλώσσα που δεν γνωρίζει!
Είμαι απόλυτα βέβαιος πως ένας απλός έλεγχος των ξενόγλωσσων τίτλων από το υπουργείο Παιδείας, θα φέρει στο φως τερατώδεις περιπτώσεις».
ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Κ. ΜΑΝΤΑΣ

Αναγκαία η παρέμβαση του υπουργείου
Τελευταία πληθαίνουν οι ενδείξεις για την ύπαρξη «περίεργων» τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών σε Ελληνες εκπαιδευτικούς.
Τα μεταπτυχιακά αυτά, δίνουν στους κατόχους τους μόρια για την κατάληψη θέσεων στελεχών της εκπαίδευσης, χωρίς αυτοί καν να παρακολουθήσουν μαθήματα και φυσικά με το αζημίωτο, λαμβάνοντας επιπλέον και τα μόρια για γνώση ξένης γλώσσας χωρίς άλλη πιστοποίηση. Κρίνεται αναγκαία η παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να διαπιστωθεί η εγκυρότητα του τίτλου, ιδίως στις περιπτώσεις όπου οι υπάλληλοι, ενώ βρίσκονταν αποδεδειγμένα στην υπηρεσία τους στην Ελλάδα, ταυτόχρονα ελάμβαναν μεταπτυχιακό τίτλο στο εξωτερικό.
Ο Κομνηνός Μαντάς είναι πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.
πηγή: ΕΘΝΟΣ
 

Η πολιτική της... σουίτας


  • Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΕ τις εξορμήσεις τους οι κ. κ. Στυλιανίδης και Άρης (Σπηλιωτόπουλος) ως υπουργοί, «τότε». Με τη συνοδεία (φρουρούς, φίλους, δημοσιογράφους), σε σουίτες και όλα «δημοσία δαπάνη». Με το Κράτος στα χέρια τους αδιάφορο να βάλει τάξη. Τους ρώτησαν για τις δαπάνες και τις σουίτες. Ο ένας επικαλέστηκε το «πρωτόκολλο» και ο άλλος την... τιμή της Ελλάδας στο εξωτερικό.ΕΦΥΓΑΝ κακήν-κακώς, αλλά με το αζημίωτο και χωρίς να δώσουν λογαριασμό. Ούτε «συγγνώμη» είτε μια παραίτηση για λόγους ευθιξίας(!;) μετά τις αποκαλύψεις, ούτε ένα σεντ «επιστροφή» και… ετοιμάζονται για «επανάκαμψη». Με τα Βατοπέδια ξεχασμένα και την αυτοκάθαρση μόνο στα λεξικά.
ΗΡΘΑΝ οι «άλλοι». Σε άλλο σκηνικό και με το ΔΝΤ να τους «καλύπτει». Ένα άλλοθι ισχυρό για τα καλά και τα λάθη τους, ωστόσο, η Ψωροκώσταινα δεν έβγαλε παιδιά και αποπαίδια. Τα προίκισε με τα ίδια χρωματοσώματα, για να τα ενώνουν κοινές αντιλήψεις, συνήθειες αναλλοίωτες στο χρόνο και «παραδόσεις» αθάνατες .Με συμπεριφορές ολίγον
«σοσιαλιστικές, λίαν καπιταλιστικές και, βέβαια, «φύσιν πονηράν ου ράδιον μεταβαλείν».ΔΕΝ πρόβλεψε ο κ. Πάγκαλος την αποδοκιμασία του στο Παρίσι, ωστόσο, μερίμνησε για πρώτη θέση στο αεροπλάνο, σουίτα, συνοδούς και ό,τι απαιτεί ένα «σοσιαλιστικό» ταξίδι. Λες και ήταν αναγκαίο να τσοντάρει για του Γαβρά τη φήμη («Ζ»), και να φορτώσει στο Υπουργείο τη δαπάνη. «Τα ίδια, Παντελάκη μου» και σε περίοδο κρίσης; Και, βέβαια, θα βρει λέξεις ξερής λογικής ο κ. Αντιπρόεδρος για το ταξίδι του (με τα απρόβλεπτα), ωστόσο, θα’ πρεπε να ρίξει μια ματιά έξω απ’ το αεροπλάνο του, φτάνοντας στην Αθήνα.ΘΑ ‘βλεπε ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή. Τους Άκηδες να θεώνται «οίκοθεν» την Ακρόπολη. Τους Ρουσόπουλους στην ευωχία των τριών βιλών του (απ’ τη… δημοσιογραφία). Θα άντεχε άραγε το κοντράστ; Κι αν το ‘ψαχνε παραπέρα, θα ανακάλυπτε απελπισμένους με γραμμάτια κι άλλους να μαλώνουν για ληγμένα φάρμακα. Και; Επρόκειτο να… συσπασθούν οι μύες του προσώπου του; Θα τον έλεγχε η λεγόμενη αντιπολίτευση; (Όλοι τους αμάρτησαν για το Κόμμα, για τους φίλους και τους συγγενείς, ο ένας «κρατάει» τον άλλο και άρα δεν βρίσκεται αναμάρτητος για να «βάλει τον λίθον»).ΤΙ κάνεις, λοιπόν, σαν αδύναμος να τους «αλλάξεις»; Τους σατιρίζεις στα καρναβάλια (δεν εμφανίζονται, κορδωμένοι, και καθαρίζουν). Τι άλλο; Τους γιουχάρεις (ήχος ήταν και έσβησε κι αν τους φτύσεις… έβρεχε). Άλλο; Τους καταψηφίζεις. Αυτό σου απόμεινε, αν, βέβαια, δεν είσαι τραμπούκος-και δεν είμαστε.

Υ.Γ. Οι σουίτες για την «προβολή» της Ελλάδας στις ΗΠΑ είναι κλεισμένες.

Το μεγάλο μας τσίρκο συνεχίζει τις παραστάσεις


  • Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Η Ιλιάδα και η Οδύσσεια είναι τα δύο αθάνατα έπη του Όμηρου, τυφλού ποιητή, πατέρα της ποίησης.Ανάγονται χρονολογικά 800 περίπου χρόνια πριν από τη γέννηση του Ιησού Χριστού.Το «μεγάλο μας τσίρκο» είναι το ανυπέρβλητο μεταπολεμικά θεατρικό έπος.Ανέβηκε στις 22-6-1973 στο θέατρο «ΑΘΗΝΑΙΟΝ»,, όταν το δικτατορικό καθεστώς έπνεε τα λοίσθια...


πηγή:blognews
Σκηνοθέτης ο Κώστας Καζάκος.
Πρωταγωνιστές οι: Τζένη Καρέζη, Κώστας Καζάκος, Νίκος Ξυλούρης.Μουσική επένδυση: Σταύρος Ξαρχάκος-Ιάκωβος Καμπανέλλης.
Ένα έργο που θα διηγιόταν την Ιστορία και τις ταλαιπωρίες του ελληνικού κράτους, από τον ερχομό του Όθωνα το 1833, μέχρι την Κατοχή.
Ποτέ άλλοτε δεν είχε παρατηρηθεί τέτοια προσέλευση κόσμου κάθε βράδυ.
Μέχρι που κάποια μέρα συνελήφθησαν η Τζένη Καρέζη με τον Κώστα Καζάκο και οδηγήθηκαν για ένα μήνα στα κρατητήρια.Όταν αφέθηκαν ελεύθεροι, συνέχισαν τις παραστάσεις, που άφησαν εποχή.
Στις μέρες μας, ξαναζούμε το μεγάλο μας τσίρκο, από άλλη οπτική γωνία.Δεν είναι ο αράπης, η μαϊμού, η σκοποβολή, η Γκόλφω.
Είναι οι πολιτικοί μας αρχηγοί, οι κομματάρχες, οι τομεάρχες, οι συνδικαλιστές λογής-λογής, οι πρόεδροι των ΠΑΕ, των ΚΑΕ, οι αφορολόγητοι-βιτρίνα της χώρας-κάθε μορφής, οι κοπανατζήδες, οι φιλοτομαριστές, οι αυθαίρετοι, οι αυθαιρεσίες, οι λοβιτούρες, οι απάτες, οι κομπίνες και δε συμμαζεύεται.Έχει χαθεί ο λογαριασμός.
Εκεί στην κόψη του ξυραφιού, με τον Καιάδα να μας λαχταράει, αναλογίζομαι ώρες-ώρες ποιός σκηνοθέτης θα καταφέρει να μας μεταφέρει στις επόμενες γενιές.
Ασυναρτησίας το ανάγνωσμα.
Βραχυκυκλώματος το μπλάκ άουτ.
Ασυνεπειών συνέπειες.
Κάποιοι από τους τίτλους που θα ‘χουμε σαν θεατρική παράσταση, κάποιες δεκαετίες αργότερα.
Ποτέ άλλοτε μιά γλώσσα, η ελληνική, μητρική έντεκα εκατομμυρίων Ελλήνων της Μητροπολιτικής Ελλάδας, δεν ήταν τόσο ακατανόητη, τόσο άγνωστη, τόσο μακρινή, ώστε να είναι αδύνατο και αδιανόητο να συνεννοηθούμε.
Λόγος και λογική είναι συνδεδεμένα άμεσα.Ο αλεκτικός άνθρωπος δεν μπορεί να είναι σκεπτόμενος άνθρωπος.Αυτή η αλεξία, η πρώτη αιτία του κακού.
Ακολουθούν τα όποια μικροκομματικά, μικροπολιτικά συμφέροντα, που θα πρέπει να πρυτανεύουν και να διέπουν τα πάντα.
Με όλες αυτές τις «αρετές» στο χαρτοφυλάκιό μας, θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών.
Το χρέος.
Τα ελληνοτουρκικά.
Τα ελληνοσκοπιανά.
Την ανεργία.
Την εγκληματικότητα.
Τον κακό μας τον καιρό και εαυτό.
Το μεγάλο μας τσίρκο, σαν παράσταση θεατρική ήταν η απαλλαγή του λαού από το δικτατορικό καθεστώς.
Το μεγάλο μας τσίρκο, στις μέρες μας είναι σε καρμπόν το ίδιο πράγμα.
Η απαλλαγή από τους βολεμένους και την ιδεολογία του βολέματος.Αυτό έχω να πω εγώ στον Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Την τρίτη στρατιά του Αιγαίου, με 150.000 επίδοξους εισβολείς απέναντι από τα νησιά μας εσείς;Έξι στρατιές βολεμένων εμείς.Άι μπακαλούμ.

Μυρίζει στήσιμο" κρατικός διαγωνισμός με εκατομμύρια ευρώ


  • Τελικά, λεφτά υπάρχουν, αλλά μάλλον ο νόμος έχει πάει… διακοπές
Ένα σκάνδαλο ακόμη «τρέχει», αυτή τη φορά στον χώρο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που… εκσυγχρονίζεται. Κι αυτή τη φορά, το σύστημα δείχνει να είναι αρκετά σάπιο, αφού τελικά «Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει», αλλά όπως πάντα ο λαός πληρώνει...Συγκεκριμένα, στέλεχος επιχείρησης δημοσίου φορέα, διορισμένος από τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι ταυτόχρονα και μέλος του Δ.Σ. εταιρείας που «κυνηγάει» την ανάθεση έργου ύψους 2.686.320 €.
Το ιστορικό

Στις 17/03/2010 διεξήχθη ο διαγωνισμός της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. για την υλοποίηση του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Β-ΦΑΣΗ» (με Αρ. Πρωτ. 26091/29-12-2009).Το έργο αφορά την ανάπτυξη, εγκατάσταση και υποστήριξη καινοτόμων συστημάτων πληροφορικής, τα οποία είναι απαραίτητα για την υποστήριξη της λειτουργίας της ηλεκτρονικής διαχείρισης εκτελέσεων συνταγών φαρμακείων συμβεβλημένων με τους ΦΚΑ καθώς και τους ασφαλισμένους των ΦΚΑ, με γνώμονα την ταχύτερη, ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συμβεβλημένων συνεργατών των ΦΚΑ (ιατρών, φαρμακείων).
Στο διαγωνισμό κατέθεσαν προσφορές τα κάτωθι σχήματα εταιρειών:
  • INTRACOM A.E
  • SINGULAR LOGIC INTERGRATOR A.E.
  • Q & R A.E. – IMS A.E.
  • UNISYSTEMS A.E. (αποκλείσθηκαν λόγω λάθος υπολογισμού ΦΠΑ στην εγγυητική)
  • IONIS DEVELOPMENT A.E.
  • ΟΤΕ A.E. (αποκλείσθηκαν λόγω λάθος υπολογισμού ΦΠΑ στην εγγυητική)
  • ALTEC ABEE
  • GLOBO Α.Ε. – PANSYSTEMS Α.Ε.
Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 324 απόφαση του Δ.Σ. της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. που λήφθηκε στη συνεδρίαση με αρ. 40/18.6.2010 απορρίφθηκαν οι προσφορές των εταιρειών ΟΤΕ A.E. και UNISYSTEMS A.E.Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 424 απόφαση του Δ.Σ. της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. που λήφθηκε στη συνεδρίαση του με αρ. 54/28.2.2010 απορρίφθηκε η προσφορά της εταιρείας INTRACOM A.E.Δεν θα σχολιάσουμε το περίεργο του πράγματος, αφού αποκλείσθηκαν από τον εν λόγω διαγωνισμό εταιρείες όπως ο ΟΤΕ και η INTRACOM… Το αφήνουμε στην… φαντασία του καθενός, ενώ τονίζουμε πως ο ΟΤΕ έκανε λάθος υπολογισμό στο ΦΠΑ της προσφοράς του!!!
Το «ζουμί» της υπόθεσης



Είχε βγει άλλωστε και
Το Παιγνίδι παίζεται ώστε να πάρει το Έργο η Q&R (QNR) που όπως προκύπτει, ο Νομικός Σύμβουλολς της Η.ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ, κ. Γεώργιος Σταθάκος, είναι και συνιδιοκτήτης και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας πληροφορικής QNR. Για την ιστορία, ο Σταθάκος ήταν τοποθετημένος στην Η.ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ επί Νέας Δημοκρατίας και η σημερινή κυβέρνηση του ανανέωσε την σύμβαση προσφάτως, προκειμένου να καθαρίσει το έργο.Μόλις όμως πήρε διαστάσεις η σχέση του με την εταιρία Q&R -η οποία συμμετέχει στον διαγωνισμό ως διεκδικητής του έργου- υπέβαλε ετεροχρονισμένα την παραίτηση του από μέλος του Δ.Σ. της Q&R (QNR) την 28/2/2011. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως ήταν άμεσος συνεργάτης της H.ΔΙ.Κ.Α. από το 2009...
Δεν ξέρω αν μπορούμε να καταλάβουμε πόσο «βαρύ» είναι αυτό.
ένα αρθράκι που πέρασε στα πολύ «ψιλά».
"Νέο σκάνδαλο στην Η.ΔΙ.Κ.ΑΟ Νομικός σύμβουλος της εταιρείας που προσλήφθηκε επί Κοντού (πρώην πρόεδρος) είναι και συνιδιοκτήτης και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας πληροφορικής QNR, (βλέπε ιστοσελίδα της), η οποία και έχει αναλάβει εκατοντάδες έργα στο Δημόσιο.Ο νέος πρόεδρος τα έχει βρει με τον κο Σταθάκο μετά από εντολή της κα Δρέττα (Γεν. Γραμ. του Υπουργείου).Και που γνωρίζει ο Σταθάκος την Δρέττα;Μα από το ΥΓΕΙΑ στο οποίο ήταν επίσης νομικός σύμβουλος.Άραγε θα ερευνήσει όλες αυτές τις συμπτώσεις ο εισαγγελέας;"


Ποιά είναι η H.ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ;
Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.), πρώην Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστού Κοινωνικών Υπηρεσιών (Κ.Η.Υ.Κ.Υ.), είναι φορέας παροχής Υπηρεσιών Πληροφορικής.Έχει κοινωφελή χαρακτήρα, εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και ειδικότερα από την Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΓΓΚΑ).Σκοπός της Η.ΔΙ.Κ.Α  Α.Ε. σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο είναι η πληροφορική εξυπηρέτηση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, υγείας και κοινωνικής πολιτικής, καθώς και η παροχή υπηρεσιών προς άλλους φορείς του Δημοσίου.Η  Η.ΔΙ.Κ.Α  Α.Ε. διοικείται από επταμελές Δ.Σ. που διορίζεται με τριετή θητεία από τον αρμόδιο Υπουργό, έχει έδρα την Αθήνα και δεν έχει Υποκαταστήματα εκτός Αθηνών. Δεδομένου ότι εξυπηρετεί φορείς με πανελλήνια άρθρωση, έμμεσα η Η.ΔΙ.Κ.Α Α.Ε. εξυπηρετεί και την περιφέρεια (ασφαλισμένοι, αγρότες, συνταξιούχοι).
Είναι πολλά τα λεφτά...
Εδώ μπορείτε να δείτε την σχετική διακήρυξη της οποίας ο προϋπολογισμός είναι 1.680.000 € με δικαίωμα προαίρεσης (πονηρή επέκταση) 504.000 €. Να τονίσουμε πως σε όλες τιμές δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ. Δηλαδή το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.184.000 € συν ΦΠΑ 23%, και με γενικό σύνολο 2.686.320 € .Αν σκεφθούμε πως ο τζίρος της εταιρίας Q&R για το 2010 ήταν 3.500.000 €, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ο οιοσδήποτε πως το συγκεκριμένο έργο κρύβει πολύ «λίπος»…
Κωνσταντίνος
aς μιλήσουμε επιτέλους

Στα βενζινάδικα...


Το ρεζερβουάρ γεμάτο
το χειρόφρενο μου ...κάτω!
κι ...αφηνιασμένα τ’ άλογα
στου κόσμου τα παράλογα!

Τη ζωή μου εγώ γκαζώνω
και στους ...Υπουργούς τα “χώνω”!
Όμως πληρώνω τ’ άδικα
μέσα στα βενζινάδικα!

Καύσιμα φουλαρισμένο
τ΄ όχημα μου …”πειραγμένο”
Δεν κάνω άλλη δήλωση
στη ...σκόρπια τη διαδήλωση!

Τη ζωή μου εγώ γκαζώνω
και στους ...Υπουργούς τα “χώνω”!
Όμως πληρώνω τ’ άδικα
μέσα στα βενζινάδικα!
πηγή:μαλακές κουβέντες