Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Το μικρό Κουβέλη...



(μέσω "press-gr")

Το μικρο Κουβελη χορευει τσιφτετελι
χορευει τσιφτετελι στον χορο των δανειστων
και τ αλλα δυο ανθρωπακια μοιραζουν καθρεφτακια
και δινουν υποσχεσεις σε...
συγκεντρωση ληστων

Το μικρο Κουβελη που μοιαζει με τραβελι
που μοιαζει με τραβελι και το παιζει αριστερα
μιλαει ολο για λυσεις μα οχι απολυσεις
ολοι πεινανε γυρω του κι αυτο μες την χαρα.

Το μικρο Κουβελη που κανει οτι δεν θελει
που κανει οτι δεν θελει συγκυβερνηση τριων
στο τελος ειπε θελω και μπηκε στο μπ............
μα θα βγει οπως μπηκε λογω εκτακτων αναγκων.

Ν. Μπογιόπουλος: «Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε»



«Η βαθύτερη αιτία των καπιταλιστικών κρίσεων βρίσκεται στη βασική και ανίατη αντίθεση του καπιταλιστικού συστήματος: στην αντίθεση ανάμεσα στον κοινωνικό χαρακτήρα της παραγωγής, από τη μια μεριά, και στον ατομικό τρόπο ιδιοποίησης των αποτελεσμάτων της, από την άλλη». Συγγραφέας των ως άνω, ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος. Περιέχονται στο...
πρώτο κεφάλαιο του άρτι εκδοθέντος βιβλίου του με τίτλο «Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε» και υπότιτλο «Οι υπαίτιοι της Κρίσης και το “χρέος” της ανατροπής τους – Μια ευγενική απάντηση στους πραιτωριανούς των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ» (εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη). Πόσοι φτωχοί απαιτούνται για να «παραχθεί» ένας πλούσιος; Ποιοι και πώς δημιουργούν τα χρέη και τα ελλείμματα; Πού οφείλεται η κρίση στην Ελλάδα και τον κόσμο; Η κρίση έχει πρόσημο κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό; Την προκαλούν όλοι; Την πληρώνουν όλοι; Ποιοι και πώς κερδίζουν από την κρίση; Πώς γίνεται την τριετία 2008-2010, που δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι προστέθηκαν στις στρατιές της απόλυτης φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη να έχει διπλασιαστεί; Ένα βιβλίο-εργαλείο για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στον κόσμο και στην Ελλάδα, αλλά και γιατί συμβαίνει. 480 Σελίδες.
Νίκος Μπογιόπουλος

Ο Κλίντον ήρθε σε ρόλο...''πλασιέ''



Από το http://www.kalami.net/, μέσω "press-gr"

Ο Μπίλλυ σε ρόλο...''πλασιέ'': Ελληνικό φυσικό αέριο, πετρέλαιο σε αμερικάνικες εταιρίες.
Με αφορμή την επίσκεψη Κλίντον, Ελληνοαμερικανών ''φιλανθρώπων'' και ''επενδυτών'' στην Ελλάδα:
Ας αφήσουν την Ομογένεια ήσυχη, τα άσχετα MME Αθηνών
Στα σοβαρά, υπάρχει λογικός άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη που θα ''επενδύσει'' στην Ελλάδα, την μοναδική χώρα με...
γελοίο γραφειοκρατικό καθεστώς, που ουσιαστικά... διώχνει τους επενδυτές;
Η ''παρέα'' του πρ. πρόεδρου των ΗΠΑ, Κλίντον (που όπου πάει τον πληρώνουν), με... τον Τζον Κάλαμο (ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΕ άγρια εις βάρος της Ελλάδας τα δύο τελευταία χρόνια) και τον χρηματοδότη του... τουρκικού ''λόμπι'' στις ΗΠΑ, 'Ατζελο Τσακόπουλο, στα σοβαρά θα... βοηθήσουν την πατρίδα μας; Στα σοβαρά, αυτοί θα προωθήσουν... ''επενδύσεις'', θα... δώσουν 100 εκατομ. γιά ''ταμείο επενδύσεων'' και γιά... ''βοήθεια αναξιοπαθούντων'' Ελλήνων;
Γιατί τα ΜΜΕ στην Αθήνα / Ελλάδα ΔΕΝ ασχολούνται ποτέ:
1- Με το ζήτημα των καταθέσεων σε τράπεζες ΗΠΑ, Καναδά (αλλά και τις ''μπίζνες'' ή ακίνητα στις δύο χώρες) Ελλήνων πολιτικών, που ΔΕΝ δηλώνονται στο ''πόθεν έσχες'' τους;
2- Με τις ''αρπαχτές'' Ελλήνων πολιτικών που επισκέπτονται τις παροικίες της Ομογένειας, ειδικά στις ΗΠΑ;
3- Με το ζήτημα της (επιστολικής) ψήφου στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ απόδημους, που αν και προβλέπεται στο Σύνταγμα, τα κρατικοδίαιτα κόμματα δεν ψηφίζουν τον σχετικό νόμο;
( Γιατί συστηματικά παραπληροφορούν ξεδιάντροπα τον λαό της Ελλάδας, σε ζητήματα Ομογένειας; )

Τί πρέπει να προσέχει μία γυναίκα όταν τρέχει




Μου δίνει χρόνο να σκεφτώ, διώχνει το στρες, με βοηθάει να κάψω θερμίδες, με γεμίζει ενέργεια και δυναμώνει την αυτοεκτίμησή μου. Το τρέξιμο είναι κάτι που, άπαξ και το αρχίσεις, δύσκολα το σταματάς, γιατί σου δίνει πολλά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσέχεις κάποια βασικά πράγματα.

1. Να φοράς τα κατάλληλα παπούτσια. Αυτό σημαίνει αθλητικά, ειδικά κατασκευασμένα για τρέξιμο, και μάλιστα για το γυναικείο πέλμα, που συνήθως είναι πιο μαλακό από το αντρικό και χρειάζεται μεγαλύτερη ενίσχυση σε συγκεκριμένα σημεία.

2. Να φοράς τα κατάλληλα ρούχα για τρέξιμο, που απορροφούν τον ιδρώτα και επιτρέπουν στο σώμα να αναπνέει.

3. Να αρχίζεις πάντα με διατάσεις. Μην ξεκινάς ποτέ το πρόγραμμά σου, χωρίς αυτές. Οι διατατικές ασκήσεις κάμπτουν, τεντώνουν, μακραίνουν, επεκτείνουν τους μυς και τις αρθρώσεις σε όλο το εύρος της κίνησής τους. Είναι σημαντικό να διαταθούν όλες οι μυϊκές ομάδες. Μην ξεχάσεις να διατείνεις πιο ειδικά τις μυϊκές ομάδες που θα δεχτούν την προπονητική επιβάρυνση.

4. Να ενυδατώνεσαι. Αυτό ισχύει για κάθε εποχή, ειδικά όμως το καλοκαίρι που στη χώρα μας το θερμόμετρο χτυπάει 40άρια, πρέπει να δίνεις μεγάλη προσοχή. Το νερό κρατάει ενυδατωμένους τους τένοντες και τις αρθρώσεις και μεταφέρει το αίμα πιο αποτελεσματικά στα κύρια όργανα του σώματός σου. Η αφυδάτωση αντίθετα, θα σε κουράσει, θα ταλαιπωρήσει τον οργανισμό σου και θα σε κάνει να τα παρατήσεις πιο εύκολα.

5. Κάνε ένα βήμα τη φορά και προσπάθησε να έχεις ένα συγκεκριμένο στόχο. Ο βασικός ανταγωνιστής σου είναι ο εαυτός σου. Προσπάθησε να στοχεύεις να είσαι κάθε φορά έστω και λίγο καλύτερος, είτε αυτό σημαίνει ότι θα αντέξεις περισσότερο χρόνο είτε ότι θα ανεβάσεις το επίπεδο δυσκολίας της προπόνησής σου.

6. Άκου το σώμα σου. Συνέχισε να τρέχεις αν απλώς νιώθεις ότι ζορίζεσαι λίγο (αυτό σημαίνει ότι ξεπερνάς το προηγούμενο όριό σου), αλλά σταμάτα αμέσως αν νιώσεις πόνο, ζαλάδα ή τάση για λιποθυμία. Το σώμα σου προσπαθεί πάντα να σου πει τι είναι καλό για σένα και καλό είναι να το ακούς.

7. Κάνε το "τεστ της ομιλίας" για να βρεις τον ιδανικό ρυθμό, που θα σε γυμνάσει χωρίς να σε εξαντλήσει γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι ο ρυθμός που θα ακολουθείς στην προπόνησή σου θα πρέπει να σου επιτρέπει να μιλάς άνετα με κάποιον, αλλά όχι να τόσο δυνατά, όπως θα μιλούσες αν καθόσουν σε μια καρέκλα.

8. Να είσαι σταθερή στο πρόγραμμά σου. Η έλλειψη χρόνου δεν είναι δικαιολογία. Ακόμα κι αν έχεις μόνο 20 λεπτά στη διάθεσή σου για να τρέξεις, είναι καλύτερο από το τίποτα. Η σταθερότητα έχει μεγάλη σημασία για να δεις αποτελέσματα.

9. Να κάνεις την προπόνησή σου όσο γίνεται πιο ευχάριστη. Αν χάσεις το ενδιαφέρον σου και αρχίσεις να βλέπεις την άσκηση περισσότερο σαν υποχρέωση παρά σαν ευχαρίστηση, είναι πολύ πιο πιθανό να τα παρατήσεις. Το να ακούς τη μουσική που σου αρέσει, θα σε βοηθήσει, όπως και το να τρέχεις σε διαφορετικό μέρος κάθε φορά, με διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας. Μια καλή ιδέα επίσης είναι να προπονείσαι με παρέα, ώστε να παρακινεί και ο ένας τον άλλο. Κι αν κανείς δεν είναι διαθέσιμος, πάρε το σκύλο σου μαζί. Θα τρέξει παντού, κάθε ώρα μαζί σου, θα το ευχαριστηθείτε και οι δυο και θα δεθείτε περισσότερο. Μόνο φρόντισε να είναι υγιής και να ανήκει σε ράτσα που αντέχει στο τρέξιμο. Και τώρα το καλοκαίρι, να αποφεύγεις οπωσδήποτε τις πολύ ζεστές ώρες της ημέρας.

10. Να ολοκληρώνεις πάντα την προπόνησή σου με αποθεραπεία και διατάσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιβραδύνεις τους ρυθμούς σου λίγο πριν σταματήσεις την άσκηση και να κάνεις οπωσδήποτε (και πάλι) διατάσεις στις βασικές μυικές ομάδες, δίνοντας έμφαση σε αυτές που ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

cosmo.gr

Ο Αριστοτέλης για την βαριά φορολόγηση


Αριστοτέλης Πολιτικά


«…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι... οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά….»

Η αθανασία βρίσκεται μόλις 20 χρόνια μακρυά



Ray Kurzweil: H αθανασία βρίσκεται μόλις 20 χρόνια μακριά

Ο Ray Kurzweil, ο οποίος είναι ένας επιφανής επιστήμονας σε παγκόσμιο επίπεδο, πιστεύει ότι ο κόσμος όπως τον ξέρουμε θα είναι αγνώριστος σε 20 μόλις χρόνια…

Μία από τις αλλαγές που πιστεύει ότι είναι πιθανές είναι ότι οι επιστήμονες θα βρουν τελικά τον τρόπο να μας κάνουν να ζούμε για πάντα. Η επιστήμη, δηλαδή μίας αιώνιας κατάρας, πέρα από κάθε φυσικό όριο και ανθρώπινη κανονιστικότητα και φυσιολογικότητα…

Εγώ και πολλοί άλλοι επιστήμονες πιστεύουμε ότι σε 20 χρόνια θα διαθέτουμε τα μέσα για να επαναπρογραμματίσουμε το «λογισμικό των σωμάτων μας το οποίο χρονολογείται από τη λίθινη εποχή», ώστε να μειώσουμε το ρυθμό της διαδικασίας γήρανσης ή ακόμη και να αντιστρέψουμε αυτή τη διαδικασία», γράφει δημοσίευμα της Sun.

Επειτα η νανοτεχνολογία θα μας επιτρέψει να ζούμε για πάντα. Τελικώς τα κύτταρα αίματος θα αντικατασταθούν από νανομπότ που θα λειτουργούν χιλιάδες φορές περισσότερο αποτελεσματικά!!!.” Στους «οπαδούς» του Kurzweil συγκαταλέγονται δίχως αυτό να προξενεί ουδεμία έκπληξη ο Bill Gates και ο Bill Clinton.

O Ray Kurzweil προέβη και σε άλλους ισχυρισμούς: ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να αντικαθιστούν όλα τα νοσούντα ζωτικά όργανα με τεχνητά όργανα. Αναφέρει ότι θα είμαστε ικανοί να κάνουμε καταδύσεις που θα διαρκούν για ώρες και να γράφουμε ολόκληρα βιβλία σε λίγα μόνο λεπτά χάρις την ανεπτυγμένη νανοτεχνολογία…

Είναι τρελός ο ..'Ελληνας




Είναι τρελός ο ..Έλληνας

Χρέος ύψους 2,5 δισ. ευρώ αφαίρεσε από την "πλάτη" του ελληνικού δημοσίου το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Greece Debt Free, πριν καν συμπληρωθεί ένας μήνας από την εκκίνηση της σχετικής πρωτοβουλίας που...ανέλαβε ο γόνος γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας Πέτρος Νομικός. Ο κ. Νομικός δημιούργησε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας ιδιώτες και εταιρείες μπορούν να κάνουν δωρεές, τις οποίες το ίδρυμα Greece Debt Free (GDF) αξιοποιεί, αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα που διατίθενται στην δευτερογενή αγορά, στο 10 με 20% της αξίας τους, και ύστερα τα διαγράφει.

Με αυτόν τον τρόπο, διαγράφεται ελληνικό χρέος πολύ μεγαλύτερο από το ποσό της εκάστοτε δωρεάς που ακόμα κι ένας απλός πολίτης μπορεί να κάνει με μερικά ευρώ.

Το Greece Debt Free, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του, «είναι μια πλατφόρμα για όλους, ώστε να οργανωθούμε, να λάβουμε μέρος, να συνδεθούμε και να συμμετάσχουμε για να πετύχουμε μια θετική οικονομική αλλαγή».

Όπως εξηγεί ο ίδιος: «Ξεκίνησα να επεξεργάζομαι την ιδέα του GDF πέρσι, εν μέσω των κινημάτων της Αραβικής Άνοιξης. Ήταν απίστευτο πως μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι μπορούν να παρακινηθούν και να οδηγήσουν σε μια δημοκρατική αλλαγή, μέσω των social media (facebook, twitter, YouTube, κτλ) στη Μέση Ανατολή. Το GDF σχεδιάστηκε για να αξιοποιήσει αυτά τα νέα μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας. Μέσω αυτού ο καθένας μπορεί τώρα να βοηθήσει την Ελλάδα, με εμπιστοσύνη και διαφάνεια».

Εξηγεί όμως και γιατί η έδρα της πρωτοβουλίας είναι στις ΗΠΑ.: «Στην Ελλάδα, δεν μπορούσα να είμαι σίγουρος ότι τα χρήματα δεν θα έμεναν "ανέγγιχτα", δεν ήξερα τι θα γινόταν αν άλλαζε κάποιος νόμος ή άλλαζε άρδην η πολιτική κατάσταση του τόπου. Τότε οι δωρεές δεν θα ήταν ασφαλείς. Η οργάνωσή μας πρέπει να παραμείνει αποστασιοποιημένη από αυτά και από την πολιτική. Έτσι, το GDF έπρεπε να έχει την έδρα του υπό το νομικό καθεστώς των ιδρυμάτων δωρεών των ΗΠΑ για να μπορούν οι δωρητές να είναι σίγουροι πως οι προσφορές τους θα χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό ακριβώς που εξηγούμε στην ιστοσελίδα μας. Πράγμα που σημαίνει πως οι Αμερικανοί πολίτες που δωρίζουν χρήματα για τους σκοπούς του ιδρύματος, αφαιρούν την προσφορά τους από τον φόρο που πληρώνουν. Αυτό αποτελεί κίνητρο για τους ομογενείς που βρίσκονται στις ΗΠΑ. Κάθε προσφορά προερχόμενη από τις ΗΠΑ μπορεί να διαγράψει χρέος μεταξύ 11 και 12 φορές του δωρηθέντος κεφαλαίου και όχι 8 όπως για τους εκτός Ηνωμένων Πολιτειών δωρητές. Αυτό αποτελεί μια μοναδική δυνατότητα που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Όπως μπορεί να δει κανείς και στην ιστοσελίδα μας, για κάθε ένα ευρώ που δωρίζει κάποιος στο GDF, 8 ευρώ ελληνικού χρέους αγοράζονται από το GDF και αργότερα διαγράφονται».

amna.gr

Ποια είναι η ιδανική διατροφή για καλύτερες καλοκαιρινές... σεξουαλικές επιδόσεις;


Το παραδοσιακό ελαιόλαδο αλλά και γενικότερα η μεσογειακή διατροφή αποτελούν το καλύτερο φάρμακο για καλή σεξουαλική ζωή ειδικά για τους άνδρες, λένε οι ειδικοί.
Τι πρέπει να τρώτε για να αναβάσετε τη λίμπιντο μέσα στο καλοκαίρι;

Φάρμακο για την υγείας μας αποδεικνύεται τελικώς η μεσογειακή διατροφή καθώς δε μας προστατεύει μόνο από τον καρκίνο όπως δείχνουν οι έρευνες αλλά φαίνεται πως συμβάλει και στην καλή σεξουαλική ζωή ειδικά των ανδρών.

Όπως έδειξε πρόσφατη μελέτη που πραγματοποίησαν ειδικοί του πανεπιστημίου της Νάπολη και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine, η μεσογειακή διατροφή θωρακίζει τους άνδρες από τη στυτική δυσλειτουργία. Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι άνδρες που ακολουθούν μεσογειακή δίαιτα, εμφανίζουν σπανιότερα διαταραχές στύσης.

Κατά τη μελέτη ερευνήθηκαν ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 που ακολουθούσαν μεσογειακό τρόπο διατροφής. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς αυτοί παρουσίαζαν πιο σπάνια στυτική δυσλειτουργία και είχαν γενικότερα καλύτερη ποιότητα σεξουαλικής ζωής.

Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο μάστιγα για τους άνδρες κυρίως εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής και του άγχους. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 άνδρες παρουσιάζουν το πρόβλημα είτε παροδικά είτε μόνιμα ενώ μελέτη ελλήνων επιστημόνων του Ιπποκρατείου νοσοκομείου έχει δείξει πώς σχεδόν οι μισοί άνδρες άνω των 40 θα εμφανίσουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας έστω και μία φορά στη ζωή τους.

πηγή:tromaktiko

Το «σύστημα ασφαλείας» του ανθρώπινου μυαλού



Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο εντόπισαν στον ανθρώπινο εγκέφαλο σύστημα ασφαλείας, το οποίο προστατεύει... από τραυματισμούς τους ανθρώπους όταν κοιμούνται.

Οι Καναδοί επιστήμονες διευκρίνισαν ότι τις περιόδους του ελαφρύ ύπνου, όταν ακριβώς οι άνθρωποι βλέπουν όνειρα, στον εγκέφαλο τίθεται σε λειτουργία ένας περίπλοκος μηχανισμός, για τον οποίο έχουν την ευθύνη δύο χημικές ενώσεις.

Αυτός ο μηχανισμός παραλύει ορισμένους από τους σκελετικούς μύες και χάρη σ’ αυτόν ο άνθρωπος, που βρίσκεται σε μια παραισθητική πραγματικότητα δεν μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον εαυτό του ή στους γύρω του.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η ανακάλυψή τους θα επιτρέψει να σχεδιαστούν πιο αποτελεσματικές μέθοδοι θεραπείας διαφόρων διαταραχών του ύπνου.