Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ΕΝΑ 100% ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ


ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 
Αυτό που τον διαφοροποιεί από τα άλλα πολυβιταμινούχα σκευάσματα είναι ότι εκτός των βιταμινών και των μετάλλων περιέχει ακόμη 22 ΑΜΙΝΟΞΕΑ και 47 ΛΙΠΙΔΙΑ. 
Βλέποντας το αναλυτικό του προφίλ παρατηρούμε ότι περιέχει 14 ΒΑΣΙΚΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ συμπεριλαμβανομένων των ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ A, C, E και 12 ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Είναι γνωστό οτι οι βιταμίνες και τα μέταλλα επιδρούν μαζί στο μεταβολισμό και με αυτήν την έννοια ένα συμπλήρωμα διατροφής για να θεωρηθεί όσο το δυνατόν πληρέστερο πρέπει απαραίτητα να συνδυάζει βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. 

Ας σταθούμε λίγο στα αμινοξέα.
Στη φύση υπάρχουν πάνω από 150 διαφορετικά αμινοξέα από τα οποία τα 20 αποτελούν δομικά στοιχεία των πρωτεινών.10 αμινοξέα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΘΕΣΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ. Είναι υποχρεωτικό να τα προσλάβουμε με την τροφή μας γι' αυτό και είναι γνωστά ως "απαραίτητα αμινοξέα". ΚΑΙ ΤΑ 10 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ. Π.χ. η αργινίνη είναι απαραίτητη σε περιπτώσεις έντονης μυϊκής προσπάθειας και στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Η γλουταμίνη συμβάλει στην τόνωση των πνευματικών λειτουργιών και ενισχύει τη δράση των αντιοξειδωτικών βιταμινών, είναι δε απαραίτητη και σε αθλητές οι οποίοι ακολουθούν ιδιαίτερα έντονο πρόγραμμα προπόνησης. 

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ΦΥΣΙΚΟΣ - ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΜΙΝΟΞΕΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ & ΣΑΚΧΑΡΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ
ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ. 

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ (τα συστατικά που περιέχει έχουν αποδειχθεί ασφαλή ακόμη και κατά τη μακροχρόνια χρήση, ή και σε υπερδοσολογία) 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ – ΕΝΑ ΕΞΥΠΝΟ ΤΡΟΦΙΜΟ 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ 

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: 
* Κάθε κατάσταση με έλλειψη ή με αυξημένες ανάγκες σε βιταμίνες και αμινοξέα 
* Ιατρογενής δημιουργία έλλειψης βιταμινών (π.χ. χορήγηση αντιβιοτικών) 
* Καπνιστές και όσοι καταναλώνουν αλκοόλ 
* Ηλικιωμένοι 
* Χορτοφάγοι 
* Άτομα ασθενή ή σε φάση ανάρρωσης 
* Παιδιά (βοηθά στη μυοσκελετική ανάπτυξη) 
* Δυσκοιλιότητα 
* Βοηθά στη χώνεψη 
* Διεγείρει τις ορμονικές λειτουργίες 
* Επιταχύνει το μεταβολισμό 
* Εχει αντιβιοτικές ιδιότητες 
* Προσφέρει ανοσία σε αρρώστιες και λοιμώξεις 
* Ενισχύει την τόνωση του οργανισμού στις εποχικές αλλαγές 
* Τονώνει τον οργανισμό σε περιόδους έντονης σωματικής καταπόνησης 
* Τονώνει το πνεύμα σε περιόδους σκληρής πνευματικής εργασίας 
* Προστατεύει το ήπαρ και τη χολή 
* Ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας και των ρευματισμών 
* Επαναφέρει σε φυσιολογικά επίπεδα την αρτηριακή πίεση 
* Αναζωογονεί τους γεννητικούς αδένες και εντείνει την επιθυμία 
* Χαρίζει υγεία στο δέρμα 
* Περιέχει τον αντικαρκινικό παράγοντα 10 υδροξύ 2 δεκενοικό οξύ 

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ - ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 
Χορηγείται το πρωί με άδειο στομάχι (αφήστε τον μερικά δευτερόλεπτα κάτω από τη γλώσσα να απορροφηθεί). Η ημερήσια κατανάλωση καλό είναι να γίνεται με σταθερότητα και σχολαστικότητα την ίδια πάντοτε ώρα. 

* παιδιά 2 - 5 ετών 100mg 

* παιδιά 5 - 12 ετών 200mg 
* έφηβοι 12 - 18 ετών 300 - 500mg 
* ενήλικες 800 - 1000mg 
* ώριμοι οργανισμοί 300 - 500mg 
* αθλητές 1000 - 1500mg 

Για τους αθλητές και τους υποβαλλόμενους σε ειδικές θεραπείες καλό είναι να ερωτάται και γιατρός τους ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ¨Η ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΦΑΣΗ.


Επιστημονικό Κέντρο Μελισσοθεραπείας

Μια τρελή ιντερνετική ιδέα δύο Ελλήνων για παγκόσμιο ρεκορ
Kλικ εδώ: clockular.com για να δεις πως πουλάνε τον...χρόνο τους δυο 28χρονοι άνεργοι Έλληνες!!!
Τελικά, ο χρόνος είναι χρήμα; Δύο Έλληνες προσπαθούν να αποδείξουν ότι αν όχι, τουλάχιστον μπορεί να γίνει. Ο Κώστας και ο Γιώργος , δύο Έλληνες άνεργοι, αξιοποίησαν μία ιδέα τους και πουλούν το...
χρόνο τους. Χωρίζοντας ένα έτος σε δεκάδες δευτερολέπτων, πωλούν χρόνο σε όσους ενδιαφέρονται να τον αγοράσουν.
Ο στόχος είναι να γίνει το ρολόι, το πιο ακριβό στον κόσμο, βασιζόμενο στα χρήματα που θα '' επενδύσει'' ο κόσμος.

Η ιδέα πολύ απλή, όσο και πρωτότυπη. Έφτιαξαν μία ιστοσελίδα, ονόματιclockular.com, με μότο “It's you o'clock!” και ένα ψηφιακό ρολόι, με θέση για μία εικόνα δίπλα του. Ποια εικόνα θα προβάλλεται στη θέση αυτή; Εξαρτάται με το ποιος έχει αγοράσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που διανύεται τη συγκεκριμένη στιγμή. Οι ενδιαφερόμενοι λοιπόν, αγοράζουν χρόνο προβολής στο ψηφιακό αυτό ρολόι, με ελάχιστο τα 10 δευτερόλεπτα , (να προλάβει να γίνει αντιληπτή η εικόνα που θα φανεί!) με δυνατότητα προβολής ονόματος και δημιουργία link με οποιαδήποτε ιστοσελίδα μπορεί κάποιος να προβάλει νόμιμα. Από απλούς χρήστες, μέχρι πολυεθνικές εταιρίες, όλοι μπορούν να αξιωθούν λίγο χρόνο προβολής.

Οι βλέψεις των δημιουργών του ψηφιακού αυτού ρολογιού μεγάλες. Όταν πουληθεί όλος ο χρόνος, το παγκόσμιο αυτό ψηφιακό ρολόι ελπίζουν να παραμείνει εν λειτουργία για πολλές γενιές. Προς το παρόν, μπορούν να εγγυηθούν τρία συνεχή χρόνια λειτουργίας του. Τέλος, ελπίζουν να γράψουν τη δική τους σελίδα στην ιστορία του διαδικτύου, σπάζοντας ταυτόχρονα, ή δημιουργώντας, κάποιο ρεκόρ.

Απ' ότι φαίνεται, από την εδώ και λίγες μέρες λειτουργία του, η ιδέα αυτή έχει τραβήξει κόσμο. Αρκετοί έχουν αγοράσει το δικό τους χρόνο προβολής στην ιδιότυπη αυτή ψηφιακή κορνίζα, και το πλήθος των ιδιοκτητών αυξάνεται συνεχώς. Καλή επιτυχία στα παιδιά για την απλή ιδέα τους. Αφού δεν είχαν κάτι να κάνουν με το χρόνο τους, γιατί να μην τον πουλήσουν;

7 Τσάκρας ή Ενεργειακά Κέντρα Στα σανσκριτικά τσάκρα σημαίνει τροχός


7 Τσάκρας ή Ενεργειακά Κέντρα    
Παραδοσιακά κείμενα αναφέρουν ότι υπάρχουν 88.000 τσάκρα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και το μικρότερο μέρος του ανθρώπινου σώματος είναι ένα ευαίσθητο όργανο που δέχεται, μετασχηματίζει και μεταβιβάζει ενέργειες. Τα περισσότερα από αυτά τα τσάκρα είναι πολύ μικρά και παίζουν δευτερεύοντα ρόλο στο ενεργειακό σύστημα.
Μόνο 40 περίπου δευτερεύοντα τσάκρα μπορούν να θεωρηθούν σημαντικά. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην περιοχή της σπλήνας, στον τράχηλο, στις παλάμες των χεριών και στα πέλματα των ποδιών.
Τα πιο σημαντικά για τη λειτουργία των πιο σπουδαίων πλευρών του σώματος, του νου και της ψυχής είναι τα 7 κύρια τσάκρα, που βρίσκονται κατά μήκος ενός κεντρικού, κατακόρυφου άξονα στο μπροστινό μέρος του σώματος.

Στα σανσκριτικά τσάκρα σημαίνει τροχός.

Τα τσάκρα βρίσκονται σε μια κατάσταση συνεχούς περιστροφής. Η περιστροφή αυτή προσελκύει ενέργεια που είτε την απορροφά είτε την εκπέμπει, ανάλογα με τη φορά της.
Τα τσάκρα περιστρέφονται είτε δεξιόστροφα (κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού) είτε αριστερόστροφα ανάλογα με το φύλο, πράγμα που επιτρέπει στην ενέργεια του άντρα και της γυναίκας να συμπληρώνει η μία την άλλη. Αυτό συμβαίνει γιατί τα τσάκρα που περιστρέφονται δεξιόστροφα στον άντρα περιστρέφονται αριστερόστροφα στη γυναίκα, και αντίστροφα.

Η δεξιόστροφη περιστροφή έχει χαρακτήρα αρσενικό ή yang και αντιπροσωπεύει τη δύναμη της θέλησης και της δραστηριότητας καθώς και τα πιο αρνητικά χαρακτηριστικά της δύναμης, την επιθετικότητα.
Η αριστερόστροφη περιστροφή έχει χαρακτήρα θηλυκό ή yin, και αντιπροσωπεύει τη δεκτικότητα και τη συμφωνία, καθώς και το πιο αρνητικό χαρακτηριστικό, την αδυναμία.
Η κατεύθυνση περιστροφής αλλάζει από τσάκρα σε τσάκρα. Για παράδειγμα, το ριζικό τσάκρα (έχει σχέση με την επιβίωση και μεταφέρει τις κοσμικές ενέργειες σε γήινο επίπεδο),περιστρέφεται δεξιόστροφα για τον άντρα, εκφράζόντας τα χαρακτηριστικά αυτού του κέντρου με την έννοια της κατάκτησης και της κυριαρχίας, τόσο υλικά όσο και σεξουαλικά ενώ για τη γυναίκα το ριζικό τσάκρα περιστρέφεται αριστερόστροφα κάνοντας τις γυναίκες πιο δεκτικές στη ζωοδότρα δύναμη της Γης που ρέει μέσα από το ριζικό κέντρο.
Η γνώση της φοράς περιστροφής των τσάκρα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε κάποιες μορφές θεραπείας. Για παράδειγμα στην αρωματοθεραπεία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αρώματα με κυκλικές κινήσεις (δεξιόστροφες ή αριστερόστροφες) ανάλογα με το τσάκρα, ή αν δουλεύουμε με κρυστάλλους, μπορούμε να ακολουθήσουμε τη φορά περιστροφής, του συγκεκριμένου ενεργειακού κέντρου.
Τα τσάκρα των περισσοτέρων ανθρώπων, εκτείνονται γύρω στα 10 εκατοστά προς κάθε κατεύθυνση από το κέντρο τους. Κάθε ενεργειακό κέντρο περιέχει όλες τις χρωματικές δονήσεις, αλλά πάντα κυριαρχεί ένα συγκεκριμένο χρώμα που αντιστοιχεί στη κύρια λειτουργία του τσάκρα. .Όσο πιο πολύ το άτομο εξελίσσεται τόσο τα τσάκρα εξαπλώνονται όλο και περισσότερο, η συχνότητα των δονήσεων τους αυξάνεται και τα χρώματα τους γίνονται πιο καθαρά και λαμπερά.
Το μέγεθος και η συχνότητα δόνησης των τσάκρα καθορίζει την ποσότητα και την ποιότητα των ενεργειών που μπορούν να απορροφήσουν από διαφορετικές πηγές. Οι ενέργειες μπορεί να προέρχονται από το σύμπαν, , τα άστρα, τη φύση, τους ανθρώπους και τα πράγματα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή.
Τα τσάκρα ενεργούν σαν δέκτες των ενεργειακών δονήσεων και πληροφοριών που υπερβαίνουν τα όρια του φυσικού πεδίου, και μας συνδέουν με τον απεριόριστο κόσμο των λεπτών ενεργειών.
Τα τσάκρα ακτινοβολούν επίσης ενέργεια απευθείας από το περιβάλλον, και με αυτό τον τρόπο αλλάζουν την ατμόσφαιρα γύρω μας. Μέσα από τα τσάκρα μπορούμε να εκπέμψουμε θεραπευτικές δονήσεις, η να στείλουμε συνειδητά ή ασυνείδητα μηνύματα που να επηρεάσουν ανθρώπους ή καταστάσεις με θετικό ή αρνητικό τρόπο.
Για να βιώσουμε την πληρότητα, τη δημιουργικότατα και την αγάπη πρέπει τα τσάκρα να είναι ανοιχτά και να συνεργάζονται αρμονικά. Αυτό είναι δύσκολο να συμβεί για διάφορους λόγους. Ένας λόγος είναι ότι το κάθε τσάκρα είναι ενεργοποιημένο στον καθένα μας σε διαφορετικό βαθμό. Για παράδειγμα στα άτομα που έχουν υψηλή κοινωνική θέση ή ασκούν κάθε μορφή εξουσία, το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος παρουσιάζει συχνά δυσανάλογα μεγάλη δραστηριότητα.
Ένας άλλος λόγος είναι ότι υπάρχει κάθε δυνατός συνδυασμός των ανοιχτών, μπλοκαρισμένων ή μονόπλευρα ενεργών τσάκρα. Αυτό μεταβάλλεται ανάλογα με τις εκάστοτε δραστηριότητες και τα θέματα που μας απασχολούν.
Γι’ αυτό το λόγο η γνώση των τσάκρα μπορεί να μας βοηθήσει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να ενεργοποιήσει τις δυνατότητες μας για να ζήσουμε μια ζωή γεμάτη αφθονία και δημιουργικότητα.

πηγή:astrology.gr

Δέκα ασυνήθιστες χρήσεις του κρασιούΤο κρασί είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό συνοδευτικό του φαγητού και του τυριού μας. Σίγουρα δε θα αφήνατε το καλό σας κρασί να...ωριμάσει για χρόνια, για να διαπιστώσετε ότι έχει ξινίσει.

Για αυτό λοιπόν, μην το σπαταλάτε! Χρησιμοποιήστε το με τρόπους που ούτε καν τους φαντάζεστε και βγείτε κερδισμένοι…

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι με κρασί για να βάψετε ένα ξεθωριασμένο ύφασμά σας, για να καθαρίσετε τον πάγκο της κουζίνας σας και για να κάνετε το δέρμα σας να μοιάζει σαν… μωρού.

Δοκιμάστε τις παρακάτω ασυνήθιστες χρήσεις στο κρασί που σας περίσσεψε…

Καθαρίστε τους λεκέδες από… κρασί

Η ομοιοπαθητική στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι λειτουργεί με επιτυχία. Αν σας έχει χυθεί κόκκινο κρασί στη μοκέτα, δοκιμάστε να το αφαιρέσετε με λίγο ακόμα κρασί. Λευκό αυτή τη φορά. Ρίξτε στον λεκέ λευκό κρασί και στεγνώστε τον αμέσως. Τι έχετε να χάσετε;

Πλύνετε το πρόσωπό σας

Όλες οι αντιοξειδωτικές ουσίες που φημίζεται ότι έχει το κρασί και οι οποίες το καθιστούν τόσο υγιεινή επιλογή, δεν σκεφτήκατε ότι μπορεί να κάνουν πολύ καλό και στο δέρμα σας;

Σε ορισμένες γυναίκες συνιστάται η χρήση κόκκινου κρασιού ως τονωτικό για το δέρμα τους. Το κρασί συμβάλλει στη βελτίωση του δέρματος, το μαλακώνει και το βελτιώνει χάρη στην οξύτητά του που μοιάζει με αυτή του ξυδιού. Στην Ινδία συνηθίζουν να το χρησιμοποιούν σε διάφορες υπηρεσίες ομορφιάς και περιποίησης.

Βάψτε τα υφάσματά σας


Σίγουρα σας έχει χυθεί κόκκινο κρασί σε ένα ύφασμα και το οποίο στη συνέχεια πετάξατε γιατί νομίζατε ότι καταστράφηκε. Δεν δοκιμάσατε όμως, μετά το ατύχημα, να βάψετε όλο το ύφασμα με κρασί. Το αποτέλεσμα θα ήταν από ανοιχτό ροζ μέχρι βαθύ μοβ, ακόμα και γκρι.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, ζεστάνετε το κρασί σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσει. Βάλτε μέσα το ύφασμα που θέλετε να βάψετε, ανακατέψτε το με μια ξύλινη κουτάλα απαλά για 10 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει. Ξεπλύνετε καλά και έτοιμο! Μην τρομάζετε, το πολύ πολύ να πετάξετε το ήδη κατεστραμμένο σας ρούχο.

Φτιάξτε κρασο-παγάκια
Αδειάστε σε μια παγοθήκη, ό,τι κρασί έχει απομείνει στο ανοιχτό σας μπουκάλι, έτσι ώστε να έχετε έτοιμες μερίδες για να τις προσθέτετε στο μαγείρεμα, σε σάλτσες, σούπες και άλλα.

Πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας
Όπως ακριβώς και η μαγειρική σόδα, έτσι και το κρασί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απολυμαντικό. Το αλκοόλ στο κρασί διαλύει τις ακαθαρσίες και διώχνει τα μικρόβια από την επιφάνεια των φρούτων και των λαχανικών και σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Oregon, τα συστατικά του κρασιού, σκοτώνουν πολλούς παθογόνους μικροοργανισμούς, όπως τη σαλμονέλα και το E.coli.

Απολυμάνετε τον πάγκο σας

Ο ίδιος μικροβιολόγος που ανακάλυψε την απολυμαντική ιδιότητα του κρασιού στα φρούτα και τα λαχανικά, διαπίστωσε επίσης, ότι το αλκοόλ του κρασιού μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά τους λεκέδες από τον πάγκο και τις επιφάνειες της κουζίνας σας. Αν θέλετε να το επιχειρήσετε στο σπίτι μόνοι σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξηρό κρασί όπως το Sauvignon Blanc που δεν αφήνει λεκέδες ή κολλώδη υπολείμματα. Προσοχή όμως, να μη ρίξετε κρασί στον γρανίτη γιατί μπορεί να τον αλλοιώσει με την οξύτητά του.

Αφαιρέστε λεκέδες από γράσο

Ακούγεται παράδοξο αλλά λειτουργεί. Ρίξτε λίγο κρασί σε λεκέδες από χυμένο γράσο ή λάδι στο πεζοδρόμιο ή στην αυλή σας και το αλκοόλ του θα τους βοηθήσει να διαλυθούν.

Κάνει τα τζάμια αόρατα

Το κρασί είναι ένα στάδιο πριν το ξύδι, οπότε λογικά μπορεί να φανταστεί κάποιος ότι θα βοηθάει και στον καθαρισμό των γυάλινων επιφανειών και των τζαμιών.

Δοκιμάστε να βάλετε μερικές κουταλιές μαζί με νερό σε ένα μπουκάλι με στόμιο για ψέκασμα και καθαρίστε με αυτό τα τζάμια και τους καθρέφτες σας, ενώ για καλύτερα αποτελέσματα, σκουπίστε με μια εφημερίδα.

Βοηθήστε την καρδιά σας


Τα αντιοξειδωτικά και η ρεσβερατρόλη που περιέχονται στο κόκκινο κρασί καθιστούν το συγκεκριμένο ποτό αρκετά ωφέλιμο για την καρδιά. Μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης και να προστατεύσει από ενδεχόμενες φθορές στις αρτηρίες.

Φτιάξτε νόστιμη κρασάτη μαρινάτα

Δεν είναι μόνο ότι το κόκκινο κρασί κάνει το μαριναρισμένο κρέας τόσο νόστιμο, αλλά επιπλέον μειώνει τις καρκινογόνες ουσίες που περιέχονται στο κρέας. Το τηγάνισμα και το ψήσιμο στη σχάρα σε υψηλές θερμοκρασίες, μετατρέπουν τα σάκχαρα και τα αμινοξέα του κρέατος σε καρκινογόνες ουσίες. Το μαρινάρισμα όμως, σε κόκκινο κρασί για τουλάχιστον 6 ώρες μπορεί να μειώσει ορισμένους τύπους καρκινογόνων ουσιών μέχρι και 90%. Για την τέλεια μαρινάτα χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι κόκκινο κρασί, ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και ό,τι καρυκεύματα σας κάνει κέφι.

Διώξτε τη δυσπεψία


Το κρασί μπορεί να θεωρείται για ορισμένους ως ο ένοχος για τις καούρες, για άλλους όμως, είναι το βάλσαμό της. Τουλάχιστον αυτό λένε οι λαϊκές σοφίες που πάντα είναι υπέρ του… πίνοντος. Αυτές λοιπόν, λένε ότι ένα ποτήρι λευκό κρασί με λίγο αλκοόλ βοηθάει στη χώνεψη. Πολλά λευκά κρασιά λέγεται ότι εμπεριέχουν μαγειρική σόδα, η οποία εξοουδετερώνει τα οξέα από το στομάχι, γεγονός που επιβεβαιώνει την παραπάνω σοφία.
Σταματήστε τον χρόνο

Αμερικανοί γιατροί υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση κόκκινου κρασιού έχει αντιγηραντική δράση και αποτελεί μια από τις καλύτερες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε εκτός από το να κόψετε το κάπνισμα.

Μαγειρέψτε με κρασί

Ίσως να περιμένατε να το ακούσετε πρώτο στη λίστα. Είναι αλήθεια ότι είναι πολύ συνηθισμένο να χρησιμοποιούμε το υπόλοιπο του κρασιού μας στο μαγείρεμα. Ταιριάζει υπέροχα με το κόκκινο κρέας και φτιάχνει υπέροχες σάλτσες.

Ακονίστε το μυαλό σας


Νέες μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο κρασί (και τη σοκολάτα) βοηθούν στην αύξηση της ροής του αίματος και του οξυγόνου προς τον εγκέφαλο, γεγονός που βοηθά στην ενίσχυση των λειτουργιών του εγκεφάλου. Το αποτέλεσμα αυτό είναι ακόμα πιο ευεργετικό, καθώς μεγαλώνει ο άνθρωπος και φυσιολογικά, μειώνεται η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Αδράξτε την ευκαιρία και πιείτε ένα ποτηράκι μαζί με μια πάστα σοκολάτας…

Φτιάξτε το δικό σας ξύδι


Αν όλα τα παραπάνω δεν σας έπεισαν, αφήστε τη φύση να κάνει τη δουλειά της όπως κάνει χρόνια τώρα και φτιάξτε το δικό σας ξύδι από κρασί. Για να το πετύχετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα ανοιχτό μπουκάλι με κρασί γεμισμένο μέχρι τα ¾ και σε μερικές εβδομάδες θα έχετε το δικό σας ξύδι. Αν σας έχει περισσέψει περισσότερο κρασί, προσθέστε το σε μια κανάτα μαζί με ένα φλιτζάνι έτοιμο ξύδι για κάθε λίτρο του, καλύπτοντας το και ανοίγοντάς το για μισή ώρα κάθε μέρα.

tromaktiko

Τα σωστά παπούτσια για την αποφυγή μυοσκελετικών παθήσεωνΗ επιλογή κατάλληλου υποδήματος, δε θα πρέπει να στηρίζεται μόνο στο προσωπικό γούστο ή το στυλ που επιτάσσει η μόδα, έτσι ώστε να...αποφύγουμε διαταραχές στο μυοσκελετικό μας σύστημα.

-Το υλικό του υποδήματος είναι σημαντικό, να είναι καλής ποιότητας, μαλακό, να επιτρέπει στο πόδι να αναπνέει και να προστατεύει από κρύο, υγρασία, ή ανωμαλίες του εδάφους.
-Η σόλα να είναι ευλύγιστη ώστε να επιτρέπει την άνετη έκταση των δακτύλων κατά τη βάδιση. Ταυτόχρονα να είναι ικανή να απορροφά τους κραδασμούς από το έδαφος.

-Προσέξτε το ύψος του τακουνιού να κυμαίνεται μεταξύ 3-5 εκατοστών. Στα υποδήματα με μεγαλύτερο τακούνι υπάρχει κίνδυνος σχηματισμού βλαισού δακτύλου, και τραυματισμού της σπονδυλικής στήλης από τις βιομηχανικές ανισορροπίες που δημιουργούνται.

-Αποφύγετε τα υποδήματα με στενό ψίδι (μπροστινή άκρη). Τα συγκεκριμένα υποδήματα είναι από τα πιο επικίνδυνα, αφού αναγκάζονται τα δάκτυλα να τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο, και να έχουμε αρθρικές αλλοιώσεις.

-Αν παρόλα αυτά επιμένετε σε υπόδημα με στενό ψίδι, φροντίστε να προεξέχει από το μπροστινό τμήμα του ποδιού για να προλάβετε τυχόν παρεκκλίσεις των δακτύλων.

-Φροντίστε να εφαρμόζει καλά στο πόδι σας, και να δένει μαζί του, μεταξύ πτέρνας και κουντεπιέ.

-Όσο για το μέγεθος του υποδήματος που θα διαλέξετε, προσέξτε να είναι 0.5 εκατοστό πιο μακρύ από το πόδι, με δεδομένο ότι αφήνουμε ένα περιθώριο στο πόδι να μετατοπίζεται ελάχιστα κατά τη βάδιση.

-Πριν αγοράσετε το υπόδημα είναι χρήσιμο να το δοκιμάσετε και να κάνετε μερικά βήματα, για να δείτε πως προσαρμόζεται το πόδι κατά τη βάδιση.

-Μη διστάσετε να επιλέξετε ένα υπόδημα που έχει λίγο αυξημένη τιμή λόγω της ποιότητας του, αφού πρόκειται για το καλό της υγεία σας.

fe-mail

Πρωταρχική σημασία για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, έχουν η σωστή διατροφή και η άσκηση


Επιμέλεια Αγγελική Μήλιου, βιολόγος


Η οστεοπόρωση μπορεί να προληφθεί με την υιοθέτηση κατάλληλων υγιεινών διαιτητικών συνηθειών αλλά και με συστηματική σωματική δραστηριότητα. Χαρακτηριστική σε αυτό το σημείο είναι...
η παρατήρηση πως στους ασθενείς δε δίνεται απαραίτητη πληροφόρηση σε σχέση με το πώς μπορεί να προληφθεί η ασθένεια. Επίσης, σύμφωνα με το πόρισμα των κατευθυντήριων οδηγιών, πολλοί ασθενείς δεν έχουν και την τύχη να τους γίνει εκτίμηση του οστεοπορωτικού κινδύνου που διατρέχουν πριν ακόμα εκδηλωθεί το οστεοπορωτικό κάταγμα.


Η πρόληψη της οστεοπορώσης ξεκινά από την παιδική ηλικία. Τουλάχιστον το μισό από το ασβέστιο του ενήλικου ατόμου καθορίζεται κατά την διάρκεια της εφηβείας με μεγαλύτερους ρυθμούς προσαύξησης κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων της παιδικής ηλικίας και των πρώτων χρόνων της εφηβικής. Οι κρίσιμες ηλικίες στις οποίες η οστική μάζα προσεγγίζει τις μέγιστες τιμές είναι αυτές των 11 – 14 ετών στα κορίτσια και 13 – 17 ετών στα αγόρια. Πλούσια διατροφή λοιπόν σε ασβέστιο, φρούτα και λαχανικά και όχι αντικατάσταση του γάλακτος από αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά πρέπει να αποτελεί τον οδηγό των γονέων και των παιδιών.
Πόσο όμως ασβέστιο είναι αρκετό; 

Οι συστάσεις ανά χώρα και ηλικιακή ομάδα ποικίλουν και κυμαίνονται από τα 500 mgr ημερησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι και τα 1300 mgr ημερησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για επαρκείς ποσότητες βιταμίνης D επιβάλλεται έκθεση στον ήλιο ιδιαίτερα σε μια μεσογειακή χώρα σαν τη δική μας. Τα παιδιά πρέπει να βγαίνουν στις γειτονιές να παίζουν και όχι να εγκλωβίζονται συνέχεια σε επιτραπέζιους και ηλεκτρονικούς τρόπους ψυχαγωγίας. Το σχολείο και η πολιτεία επίσης μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλία για να ωθήσουν τους νέους σε ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που εμπεριέχουν έντονη σωματική δραστηριότητα. Με το παιχνίδι στη γειτονιά ή σε άλλους εξωτερικούς χώρους τα παιδιά θα εξασφαλίσουν έκθεση στο ηλιακό φως, σωματική δραστηριότητα ( απαραίτητος παράγοντας για αύξηση της οστικής μάζας ) και καλύτερη ψυχολογία.

Από την άλλη πλευρά, οι ηλικιωμένοι είναι αυτοί που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για ένα οστεοπορωτικό κάταγμα. Χαρακτηριστικό επίσης είναι πως τα άτομα με χαμηλό βάρος και δείκτη μάζας σώματος (BMI) διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για οστεοπορωτικό κάταγμα. Για παράδειγμα, ένα άτομο με BMI 20 έχει διπλάσιο κίνδυνο οστεοπορωτικού κατάγματος από ένα άλλο με BMI 25. Η παρατήρηση αυτή δε θα πρέπει να παρεμηνευθεί και να θεωρήσει κάποιος πως με το να είναι παχύσαρκος είναι προστατευμένος έναντι των οστεοπορωτικών καταγμάτων σε σχέση με κάποιον που έχει φυσιολογικό βάρος.

Μετά την ηλικία των 65 ετών λοιπόν παρατηρείται έλλειψη ασβεστίου, πρωτεΐνης και βιταμίνης D. Μια διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D με την κατάλληλη συμπληρωματική χορήγηση ασβεστίου και βιταμίνης D έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μειώσει και τον κίνδυνο πτώσης εφόσον η ημερήσια δόση βιταμίνης D ξεπερνά τις 700 διεθνείς μονάδες (IU) και του ασβεστίου τα 1000 mgr/ημέρα. Παρ’ολ’αυτά η χορήγηση συμπληρωμάτων ασβεστίου θα πρέπει να σχεδιάζεται προσεκτικά και αν οι ανάγκες καλύπτονται μόνο από τη διατροφή θα πρέπει να αποφεύγεται. 

Οι ασθενείς με οστεοπόρωση θα πρέπει επίσης να λαμβάνουν από τη διατροφή τους 1 γραμμάριο πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους ημερησίως. Η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί να μειώσει τις συνέπειες ενός οστεοπορωτικού κατάγματος όπως για παράδειγμα την αναιμία που πολλές φορές παρατηρείται. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται επιπρόσθετα ο χρόνος νοσηλείας των ασθενών αυτών.

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ επίσης έχει συνδεθεί με κίνδυνο για οστεοπορωτικό κάταγμακαι η σχέση μάλιστα φαίνεται να είναι δοσοεξαρτώμενη. Όταν η κατανάλωση είναι περίπου 2 μονάδες αλκοόλ ημερησίως, ο κίνδυνος δεν είναι αυξημένος. Αντίθετα, πολλές μελέτες δείχνουν πως ο κίνδυνος μειώνεται σε αυτά τα επίπεδα κατανάλωσης. Ποσότητες όμως μεγαλύτερες των 3 μονάδων αυξάνουν τον κίνδυνο κατάγματος με δοσοεξαρτώμενο τρόπο. Οι ασθενείς μπορούν να συμβουλεύονται το διαιτολόγο τους ή το γιατρό τους για το πώς μπορούν να πετύχουν τους προαναφερθέντες διατροφικούς στόχους.

Ανακεφαλαιώνοντας θα πρέπει να επισημανθεί πως κοιτώντας μέσα από το διατροφική θεώρησης της νόσου,θα πρέπει να καλλιεργηθεί αρχικά στα παιδιά η έννοια της σωστής διατροφής. Αυτό μπορεί να γίνει τόσο από το οικογενειακό όσο και από το σχολικό περιβάλλον. Τόσο στα παιδιά όσο και σε αυτούς που διατρέχουν κίνδυνο ή στους ήδη ασθενείς να δίνεται η συμβουλή για επαρκή πρόσληψη διαιτητικής ποσότητας ασβεστίου, βιταμίνης D, πρωτεΐνης, φρούτων και λαχανικών τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη K. Αν όλα αυτά συνδυαστούν και με επαρκή επίπεδα σωματικής δραστηριότητας τότε μπορούμε να αναμένουμε μειωμένους ρυθμούς εμφάνισης οστεοπορωτικών καταγμάτων.

medlabgr.blogspot.gr
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget