Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Στους “εθνικούς προμηθευτές” και τα κρατικά λαχεία

 


Η προηγούμενη συγκυβέρνηση, εκείνη που ο Μητσοτάκης και ο Παπανδρέου αποκαλούσαν “Οικουμενική Ζολώτα”, ενθρόνισε στις θέσεις των εθνικών προμηθευτών την Ζήμενς και τον Σωκράτη Κόκκαλη , εξ αδιαιρέτου.

Μόλις το έκανε και άρχισε να εφαρμόζεται επισήμως η …διαπλοκή η κυβέρνηση Ζολώτα έδωσε την θέση της στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, της οποίας ποια ήταν η τελευταία πράξη πριν την …. διώξουν τάχα οι διαπλεκόμενοι που δόξασε ποικιλοτρόπως; Η ανάθεση του Ξυστού Λαχείου στον Σωκράτη Κόκκαλη.

Πέρασαν τόσα χρόνια, διαβάσαμε εκατοντάδες πρωτοσέλιδα για τα σκάνδαλα της Ζήμενς, της Ιντρακόμ και της διαπλοκής και σήμερα βλέπουμε να επαναλαμβάνονται τα ίδια ακριβώς. Όπως ανακοίνωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κ. Μητρόπουλος στο εν εξελίξει project ιδιωτικοποίησης των Κρατικών Λαχείων για περίοδο 12 ετών συμμετέχουν η κοινοπραξία ΟΠΑΠ-Intralot, ο όμιλος Κοπελούζου και ο όμιλος των Αυστριακών Λαχείων.

Φυσικά όταν λέμε “κρατικά λαχεία” εννοούμε μια τράπεζα ατέλειωτου ρευστού την οποία έχει στα χέρια του το κράτος και την παραδίδει σε ιδιώτες για να μην πτωχεύσει. Μπορεί να υπάρξει τίμημα για αυτήν την “τράπεζα” και ποιό θα είναι άραγε;

Όσον αφορά τους διεκδικητές της νέας …τράπεζας σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε γράψει ότι μαζί με τον ΟΠΑΠ και την Intralot κατεβαίνει και η ιταλική Lottomatica που εκπροσωπείται από τον κ. Μπόμπολα, καθώς και η πανίσχυρη αμερικανική Scientific. Στη χθεσινή όμως ανακοίνωση του κ. Μητρόπουλου δεν ακούστηκε η Lottomatica. Συμβαίνει τίποτα στο παρασκήνιο των συμμαχιών, ή αποφεύγουν να αναφερθούν σε αυτήν για να μην …εκτεθούν οι δημοσκοπήσεις υπέρ Παπαδήμου που δημοσιεύουν οι Έλληνες συνεταίροι;

πηγή:antinews

Τέρμα οι κόκκινες οι πράσινες και οι μπλε, μόνο εθνικές γραμμές διαπραγμάτευσης




Η είδηση δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Την είχαμε ‘’προφητέψει’’ αμέσως μετά το φορολογικό παραλήρημα του κ. Βενιζέλου, τότε που ξόρκιζε την τρόικα με βιτριολικά μέτρα, προκειμένου να εκβιάσει την απόφαση του Οκτωβρίου. Αποτελεί παράδοξο πώς η τρόικα έφαγε τότε το παραμύθι και αποδέχθηκε τις λάθος προβλέψεις και αποτελεί επίσης παράδοξο πώς οι δικοί μας φωστήρες, αφενός ο μειωμένης όπως αποδεικνύεται ικανότητας κ. Βενιζέλος και ο υπερτιμημένος κ. Παπαδήμος, πίστεψαν ότι θα πετύχαιναν τον στόχο του ελλείμματος.
Αν δε μάθατε τα νέα, θα σας πω μόνο ότι η χώρα μας είναι στη δυσάρεστη θέση, στο τέλος μιας σκληρής προσπάθειας δημοσιονομικής προσαρμογής, που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει ποτέ σε δυτική χώρα, να έχει υποστεί μια συνδυασμένη τριπλή αποτυχία (αύξηση ελλείμματος, μείωση εσόδων, αύξηση δαπανών), που την οδηγεί σε μια κολασμένη παραδοχή:
Με έσοδα μόλις 50 δις καλείται να πληρώσει 17 δις τόκους, που, σε συνδυασμό με αυξημένες δαπάνες, δημιουργούν ένα εκρηκτικό έλλειμμα που ξεπερνάει τα 22 δις και αναζητεί εναγωνίως χρηματοδότη. Αν στα παραπάνω προσθέσετε και τα περίπου 7 δις, που οφείλει το δημόσιο από τότε που ξεκίνησε η εσωτερική παύση πληρωμών, έχετε μπροστά σας το μεγαλύτερο κανόνι της χιλιετίας.
Η πικρή δικαίωση Σαμαρά
Τα παραπάνω εφιαλτικά νούμερα έρχονται καθυστερημένα να δικαιώσουν τις μέχρι υστερίας αντιδράσεις του κ. Σαμαρά στην τότε εφαρμοζόμενη πολιτική. Γιατί οι επιδόσεις της οικονομίας μετά τα πειράματα του ΠΑΣΟΚ, αντί να βελτιώσουν κάποιους δείκτες, απέτυχαν σε όλους. Ακόμα και τα έσοδα που λογικά θα έπρεπε να τσιμπήσουν κάτι μετά την εφαρμογή του τερατώδους χαρατσιού της ΔΕΗ, βαίνουν μειούμενα κατά πολύ μεγάλο ποσοστό.
Σήμερα πιέζεται πάλι ο κ. Σαμαράς να δώσει την έγκρισή του προκειμένου να συνεχιστεί η ίδια ακριβώς πολιτική με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Κάποιοι αδίστακτοι τραπεζίτες, που πλασάρονται στην κοινή γνώμη με το μαγικό μανδύα του ‘’τεχνοκράτη’’, αλληθωρίζουν ξανά προς τις λάθος προβλέψεις.
Το ερώτημα αμείλικτο. Αφού τον Οκτώβριο οι προβλέψεις τους βγήκαν λάθος, γιατί να είναι τώρα σωστές;
Αφού η πολιτική τους απέφερε τα αντίθετα των προσδοκώμενων αποτελέσματα, γιατί θα πετύχει τώρα;
Πολυχρωμία γραμμών
Ακούμε για πολύχρωμες γραμμές. Πράσινες γραμμές, κίτρινες γραμμές και της μόδας τώρα οι κόκκινες γραμμές. Πλειοδοσία σωτήρων και πληθώρα κόκκινων γραμμών. Αρκεί να μη χρεοκοπήσει η χώρα, που δυστυχώς χρεοκόπησε.
Λοιπόν, κόκκινες γραμμές τέρμα. Οι γραμμές μπορεί να είναι μόνο εθνικές. Γιατί η Ελλάδα δεν είναι ούτε οι χρεοκοπημένες της τράπεζες, ούτε τα ορφανά του σοσιαλισμού.
Για όσους η κρίση έχει θολώσει την … κρίση, θυμίζω ότι τη χώρα μας συγκροτεί το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Και η ευημερία των Ελλήνων πολιτών συγκροτεί τις Εθνικές Γραμμές, μαζί με την αξιοπρέπεια της Ελλάδος.
Ο κ. Σαμαράς σε μια αυτονόητη διατύπωση, διεμήνυσε ότι θα συμφωνήσει σε μειώσεις μισθολογικού κόστους, μόνο αν συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι.
Κάθε άλλη απόπειρα θυμίζει άλλες εποχές και άλλες πρακτικές. Δυστυχώς ο κ. Παπαδήμος εμφανίζεται ως ένας λάτρης των πρακτικών αυτών και οδηγεί την Ελλάδα στην απόγνωση.
Ξεπερνώντας τον προβληματισμό των ημερών, αντί να ασχολούμαστε με το Αγγλικό Δίκαιο, τη χρησιμότητα ή όχι του PSI και τη νέα γκάφα της δικαιοσύνης, ίσως θα έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στο θέμα των εκλογών, που γίνεται μείζον.
Γιατί αποδεικνύεται ότι ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που όλοι πια καταδικάζουν και όλοι βιάζονται να εφαρμόσουν, είναι η ανάδειξη μιας κυβέρνησης που θα είναι σε θέση να πράξει τα αυτονόητα:
Να χαράξει τις Εθνικές Γραμμές και να προτάξει την αξιοπρέπεια του Έλληνα – Ευρωπαίου πολίτη.
Όταν προσπαθώντας να λύσουμε ένα μαθηματικό πρόβλημα καταλήγουμε σε λάθος, είναι ανώφελο να επιμένουμε στην ίδια μέθοδο επίλυσης. Και δυστυχώς στο μαθηματικό πρόβλημα του ελληνικού χρέους, θυσιάζονται άνθρωποι και όχι αριθμοί.

H CIA μελετάει τον Παΐσιο! Γιατί άραγε;




  • Γι’ αυτούς που δεν ασχολούνται με προφητείες, θα εκπλαγούν όταν δουν την σύμπνοια του Παϊσίου με τον …Δαρβίνο, όσον αφορά την Τουρκική φυλή: Όταν ο ίδιος ο τουρκικός εθνικός ύμνος, δικαιώνει την θέση του Δαρβίνου…
  • Για τους λάτρεις των προφητειών: Μην ξεχνάτε ότι η Παναγιά αγαπά τα παλικάρια και όχι τα λαμόγια. Ναι, είναι στρατηγός αλλά θέλει να δει έστω μία χούφτα παλικάρια… Μην ξεχνάτε ότι πάντα στην Ελλάδα, μία χούφτα έκαναν την διαφορά, από τις Θερμοπύλες μέχρι τα Δερβενάκια.
Οπαδοί των προφητειών δεν είμαστε (πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι φτιάχνουν την μοίρα τους καθημερινά), αλλά η είδηση ότι η CIA έχει ιδρύσει πριν από δώδεκα χρόνια ένα απόρρητο τμήμα αναλυτών που ασχολούνται με την ανάλυση των … προφητειών από διάφορες θρησκείες και σε διάφορα μέρη του κόσμου, μας βάζει στον πειρασμό να αναδημοσιεύουμε ένα εντυπωσιακό ως προς την πρόβλεψή του απόσπασμα των όσων υποστήριζε ότι θα συμβούν μελλοντικά ο μοναχός Παΐσιος ο οποίος εκοιμήθη το 1994.
Το πιο κάτω κείμενο είναι το αυτοτελές 10ο κεφάλαιο από το σχετικά πρόσφατα (2001) εκδοθέν βιβλίο για τον Γέροντα Παΐσιο: “Λόγοι χάριτος και Σοφίας” από τον Αγιορείτη π. Μακάριο Αγιαννανίτη (η αφήγηση είναι του Γέροντος Παίσιου):
“Σήμερα ο νέος Ισραήλ είμεθα εμείς οι Έλληνες. Η δική μας παιδεία όμως είναι εβδομηκοντάκις επτά και όχι επτάκις (σ.σ. όπως ήταν η αιχμαλωσία των Εβραίων στους Βαβυλώνιους), διότι εμείς είχαμε τη γνώση.Το εβδομηκοντάκις επτά, που είναι η αιχμαλωσία μας (1453 Άλωση Κων/πόλεως ) από το Ισλάμ, τώρα ακριβώς τελειώνει. Αυτός ήταν ο κανόνας του Θεού για τις αμαρτίες μας .
Ένα παρόμοιο είχε γίνει με τον ρωσικό λαό. Πριν 50 χρόνια μαζί με τον γέροντα μου, τον Ιωσήφ τον Έγκλειστο, συναντήσαμε ένα Ρώσο μοναχό, γέροντα. Για να τον ενισχύσουμε για τα δεινά του ρωσικού λαού και την δοκιμασία των πιστών από τον κομμουνισμό, θελήσαμε να του δώσουμε θάρρος, λέγοντας του λόγια παρηγοριάς. Αυτός όμως λέει : «Δεν είναι τίποτα, κανόνας είναι που θα κρατήσει εβδομήντα χρόνια».

Εσύ πως το ξέρεις; ρωτήσαμε.

Και η απάντηση του : «Το 1917 , όταν επεκράτησε ο κομμουνισμός, ο Χριστιανισμός εκηρύχθει εκτός νόμου, και όποιος σκότωνε Χριστιανούς ήταν ήρωας. Οι χριστιανοί πανικοβλήθηκαν και οι μεν πλούσιοι εδραπέτευσαν προς την Ευρώπη, οι δε άλλοι έτρεχαν στους ναούς, ελπίζοντας ότι ο Θεός θα κάμει θαύμα για να τους σώσει. Σε ένα μεγάλο ναό, των Αγίων Αποστόλων, μπήκαν πέντε περίπου χιλιάδες Χριστιανοί. Οι μπολσεβίκοι όταν τους βρήκαν έβαλαν φωτιά στο ναό. Ένας από τους χριστιανούς δεν πέθανε. Είχε κατορθώσει να ανέβει ψηλά στους τρούλους και έμενε δίπλα από ένα παράθυρο και ανέπνεε. Αυτός λοιπόν μου είπε, ότι όταν ήρθε η ώρα που άρχισε ο κόσμος να πεθαίνει, κλαίγανε και φωνάζανε, παρουσιάστηκαν οι Δώδεκα Απόστολοι και τους είπαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν, διότι δεν το επιτρέπει ο Θεός. Είναι κανόνας για τις αμαρτίες μας που θα κρατήσει 70 χρόνια».

Αυτά μας είπε ο Ρώσος μοναχός 50 χρόνια πριν. Το διάστημα που διέρρευσε από τότε, είχα σχεδόν ξεχάσει τα λόγια του. Όταν όμως έπεσε ο χάρτινος πύργος του «ανατολικού ευδαιμονισμού», τότε το θυμήθηκα. Κάθισα και μέτρησα και είδα ότι ήταν ακριβώς εβδομήντα χρόνια. Τώρα και ο δικός μας κανόνας των εβδομηκοντάκις επτά τελειώνει και θα επανέλθουν. Τώρα ο πνευματικός νόμος θα εφαρμοσθεί πολυτρόπως.

Πρώτα θα παιδεύσει ο Θεός τους μεγάλους εχθρούς της Ορθοδοξίας, που είναι ο Ισλαμισμός και ο Καθολικισμός. Αυτοί που αμείλικτα χτυπούν την Ορθοδοξία, τώρα θα εκλείψουν . Ακόμα και αυτοί που κατέστρεψαν τον Βυζαντινό Πολιτισμό δεν είναι οι Τούρκοι που τον κατέστρεψαν, είναι οι σταυροφόροι, οι Ευρωπαίοι, οι καθολικοί που ενίσχυσαν τους Τούρκους για να καταστρέψουν το Βυζάντιο. (σ.σ. Σας θυμίζει τίποτα σχετικά με το Μνημόνιο και τη νέα δουλεία;)

Τους απογόνους τους, λοιπόν , θα τους μαζέψει ο Θεός εκεί μέσα και θα σφαγούν εκεί. Εσείς είστε νεότεροι και θα το δείτε, αφού θα είστε εν τη ζωή. Τώρα θα γίνει η Μεγάλη Σύρραξη, ο Αρμαγεδών. Αυτό που τώρα ξεκίνησε στα Βαλκάνια δεν θα σταματήσει.
Εκείνος που θα το εμποδίζει να απλωθεί είναι η διαιρεμένη ρώσικη ηγεσία (σ.σ. Γέλτσιν) η οποία πλευρίζει τους Αμερικανούς. Όμως ο ρωσικός λαός θα τους ρίξει και οι χριστιανικοί λαοί των Βαλκανίων θα προελάσουν (σ.σ. τα λέει πέντε-έξι χρόνια πριν την άνοδο του Β.Πούτιν στην εξουσία!).

Οι Ρώσοι θέλουν τώρα να βγουν στη Μεσόγειο (σ.σ. Αν είναι δυνατόν, να πέφτει τόσο “διάνα” σαν να το διάβασε στη χτεσινή εφημερίδα!). Αυτό θα είναι το ελατήριο. Όμως δεν θα είναι αυτή η πραγματική αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός τους προσκαλεί ως όργανα Του. Κατεβαίνοντας αυτοί θα σβήσουν και θα αφανίσουν την τούρκικη λαίλαπα μέσα σε μια εβδομάδα. Κι όταν κατέβουν οι φίλοι της Τουρκίας (οι απόγονοι δηλαδή των σταυροφόρων ) το ΝΑΤΟ, για να τη σώσουν, τότε εκεί θα γίνει, η μεγάλη Σύρραξη και θα σφαγούν. (σ.σ.: τα λέει 16 χρόνια(!) πριν κατεβεί η ρωσική αρμάδα!)

Η Κύπρος θα δεχτεί ράπισμα από τους Τούρκους (γιατί τώρα είναι ανέγγιχτη), αλλά θα είναι προσωρινό. (σ.σ. Σας θυμίζει τίποτε το γεγονός οτι η Κύπρος σήμερα, είναι η πιο ισχυρή οικονομικά χώρα στην Ε.Ε. ενώ κρατάει και το μεγάλο κλειδί του Ενεργειακού στην Α. Μεσόγειο με ισχυρούς προστάτες το Ισραήλ και τις ΗΠΑ;) Η Τουρκία θα σβήσει, αλλά δεν θα υπάρχει ούτε μια σελίδα στην παγκόσμα ιστορία που να φέρνει στη μνήμη ότι υπήρξε αυτή η καταραμένη φυλή.

Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες. Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό. Η λέξη «Έλληνας » αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων. Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά.
Είναι κρίμα , γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία. Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν.

Σήμερα πουλήθηκαν όλα. Σήμερα όμως που όλοι γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς, θα επέμβει ο Θεός των πατέρων μας για τα αίματα των Μαρτύρων μας και τα λείψανα των Αγίων μας. Το αίμα το Ελληνικό που χύθηκε για την Ορθοδοξία, εάν ενωθεί σήμερα θα γίνει πλωτό ποτάμι, να πνίξει τους κανίβαλους που λέγονται «μεγάλοι».

Όταν έγινε η πρώτη διάσπαση του ατόμου και κατασκευάστηκε η ατομική βόμβα, άκουσα ο ίδιος τον Αϊζενχάουερ να δηλώνει : «Σήμερα ευρισκόμεθα στα προπύλαια της ελληνικής μαθηματικής». Είπε την αλήθεια ο κανίβαλος!
Οι ελπίδες μας είναι μόνο στον Θεό. Κι εσείς να ζείτε χριστιανικά, γιατί σας λέω υπεύθυνα – και θα το δείτε – ότι δεν έχουμε μέρες. Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχιστεί. Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός, με το δικό Του τρόπο, θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στην γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί; Διότι οι Ευρωπαίοι λαοί θα ξαναενωθούν. Ποιος θα τους καθοδηγεί; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορθόδοξη πίστη”.

Εξακολουθούμε να τονίζουμε ότι είμαστε ορθολογιστές και δεν ασπαζόμαστε τις προβλέψεις μελλοντικών γεγονότων από τον οιονδήποτε. Αλλά όταν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ (CIA) ασχολούνται με αυτά που εμείς θα έπρεπε να είχαμε ήδη ασχοληθεί πολύ πιο πρίν, αλλά αντιθέτως τα πετάμε, θα πρέπει τουλάχιστον να μας υποψιάσει. Και σίγουρα, το παραπάνω απόσπασμα θα αποτελέσει σημείο ανάλυσης πολλών ειδικών…

Πηγή:kostasxan

Για τα χαράτσια και τους φόρους






































































 

Γιατί το PSI δεν θα εφαρμοστεί και η κυβέρνηση Παπαδήμου θα μας αποχαιρετίσει (αλα Τσαουσέσκου)


 





Τις τελευταίες ώρες έχουμε κατακλυστεί από καταιγιστικές ειδήσεις γύρω από την αναστημένη συμφωνία του Οκτωβρίου και γύρω από τη μορφή που θα πάρει η δήθεν συμφωνία για την ανταλλαγή των ομολόγων.
Καθώς εμείς υπήρξαμε όχι μόνο πολέμιοι της παπανδρεϊκής ‘’επιτυχίας’’, αλλά αναλύσαμε ουκ ολίγες φορές την αδυναμία υλοποίησής της, τώρα που οι Κασσάνδρες βουίζουν, οφείλουμε να βάλουμε μια τάξη.
Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει καμία μα καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την ουσία των διαπραγματεύσεων. Μόνο μια εκτίμηση ότι αυτές ‘’βαίνουν καλώς’’. Και διάφορα ευφάνταστα δημοσιεύματα που αναλύουν με καταιγιστικό ρυθμό σημαντικές λεπτομέρειες μιας συμφωνίας, που ακόμα δεν έχει επιτευχθεί.
Τι συμβαίνει;
Μια απλή ματιά στις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες που αναπαράγουν τους ευσεβείς πόθους της τοκογλυφικής διεθνούς αρκεί για να πάρουμε μια γεύση. Οι περισσότεροι λειτουργούν ως λαγοί, φτιάχνουν το κλίμα και προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για τα χειρότερα. Στις αναπαραγόμενες ‘’πληροφορίες’’ φυσικά δεν αναγράφεται η πηγή, αλλά αόριστα κάποιοι τύποι που υποτίθεται ότι μετέχουν στις διαπραγματεύσεις, Προσωπικά, αν μετείχα στις διαπραγματεύσεις αυτές, θα οργάνωνα ωραία πάρτι και θα περνούσαμε όμορφα την ώρα μας με τους διακεκριμένους συναδέλφους, πίνοντας ακριβά μαλτ με τα λεφτά των φορολογουμένων, συζητώντας για ποδόσφαιρο και αυτοκίνητα. Γιατί αν πιστεύει κανείς ότι διαπραγματευόμενος την ανταλλαγή των ομολόγων θα λύσει την κρίση χρέους, μάλλον πρέπει να ξανακαθίσει στα θρανία.
Ποιο αγγλικό δίκαιο;
Έχετε αναλογιστεί ποτέ ποιο είναι το πολιτικό (και ποινικό) μέλλον του κ. Παπακωνσταντίνου, μόλις αλλάξει η κυβέρνηση; Λοιπόν κανένας έλληνας πολιτικός δεν θα ήθελε να βρεθεί στην ίδια θέση. Πριν ο οποιοσδήποτε βουλευτής ψηφίσει όρους σαν αυτούς που αναπαράγουν τα φερέφωνα της διεθνούς, θα το σκεφτεί δύο φορές. Ακόμα και στην πολιτική υπάρχουν κάποια όρια. Όσο διαπλεκόμενος και αν είσαι, όσο οπορτουνιστής, δεν μπορείς να κάνεις κάτι τόσο χυδαίο απέναντι στην πατρίδα σου. Γι αυτό, αν έχετε παρατηρήσει, κανένας Έλληνας πολιτικός δεν έχει πάρει σαφή θέση έναντι του δικαίου. Το ότι συζητείται είναι σαφές. Μπορεί να συζητείται ακόμα και η ενοικίαση της Ακρόπολης είτε η πώληση της Κέρκυρας. Από τη συζήτηση όμως μέχρι την πράξη μεσολαβούν αιώνες.
Η χίμαιρα της ανταλλαγής
Για να μη μασάτε λοιπόν στις συζητήσεις που συμμετέχετε σχετικά με τη δανειακή, να έχετε κατά νου τα εξής απλά και κατανοητά:
  1. Ακόμα και αν βρεθεί τρόπος να επιτευχθεί κάποια αρχική συμφωνία για το PSI, αυτή θα παραμείνει ανενεργή, περιμένοντας τα νέα από την Ευρώπη σχετικά με την επίλυση της κρίσης χρέους και σχετικά με την επικείμενη χρηματοδότηση της Ελλάδας.
  2. Ο πιθανότατος κίνδυνος της μη εθελοντικής συμμετοχής μεγάλων θεσμικών, μπορεί να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής ευθύνης, που με τη σειρά τους θα ενεργοποιήσουν τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) και όποιον πάρει ο χάρος.
  3. Ο αντίκτυπος των παραπάνω στην ευρωπαϊκή τραπεζική κρίση μπορεί να αποδειχτεί τυφώνας που θα κάνει τη Lehman Brothers να μοιάζει με Aspis Βank.
  4. Η νέα δανειακή, που αποτελεί προϋπόθεση για το κούρεμα, θα περάσει δια πυρός και σιδήρου, με κρισιμότερο από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει, το ότι απλά δεν υπάρχουν τα διαθέσιμα κεφάλαια, τα οποία θα πρέπει να αναζητηθούν στις αγορές, οι οποίες όμως είναι ήδη αρκετά θυμωμένες από ένα ‘’εθελοντικό’’ κούρεμα μέσα στην πάλαι ποτέ αξιόχρεη ευρωζώνη.
  5. Εκτίμησή μας είναι ότι τελικά δεν υπάρχει περίπτωση να συγκλίνουν όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί ούτε σε μυθιστόρημα του Κοέλιο, και πιθανότατα η ελληνική υπόθεση θα παραπεμφθεί στις καλένδες. Για να ξεπεραστεί το ζόρι του Μαρτίου, θα δοθεί ένα ποσό 15 δις έναντι μιας συμφωνίας που θα επανακαθοριστεί περί τον Ιούνιο, όταν θα έχουν ξεκαθαριστεί οι απώλειες από το μέτωπο Ιταλίας – Ισπανίας και εφόσον η Γαλλία διατηρεί ακόμα την ύψιστη αξιολόγηση. Όσο αυτό αρχίζει να γίνεται ξεκάθαρο, κάθε μέρα που περνάει, τόσο θα πλησιάζουν και οι εκλογές.
Ο σύγχρονος Λενινισμός της κ. Μέρκελ
’Θα φάμε και χορτάρι αν χρειαστεί, αλλά δεν θα απαρνηθούμε ποτέ τις αρχές του Μαρξισμού – Λενινισμού’’
Το παλιό σύνθημα των ανατολικοευρωπαϊκών καθεστώτων, επανέρχεται επίκαιρο όσο ποτέ, με το μορφή λύκου ενδεδυμένου προβατίσια προβιά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος κατάγεται από την Ανατολική Γερμανία και στα νιάτα της κρατούσε ανάλογα πλακάτ στις σοσιαλιστικές επετείους.
Η νέα κοσμοθεωρία των Γερμανών, που βρίσκει δυστυχώς στην Ελλάδα την πρώτη της εφαρμογή, δεν είναι τίποτα άλλο από το παραπάνω σύνθημα παραφρασμένο.:
’Θα φάμε και χορτάρι αν χρειαστεί, αλλά δεν θα απαρνηθούμε ποτέ τις αρχές του νεοφιλελευθερισμού.’’
Δεν θα σχολιάσω προς το παρών καθόλου τις παρενέργειες του συνθήματος, τις οποίες βιώνουμε ως όνοι τα τελευταία χρόνια. (Θα το πράξω όμως εν καιρώ)
Θα πω μόνο ότι μου θυμίζει έντονα τις τελευταίες ημέρες του Τσαουσέσκου. Και θα προκαλέσω τους πολιτικούς που εμπλέκονται στο ζήτημα της δανειακής, να το έχουν στο μυαλό τους, παρέα με τις εικόνες από το τέλος του δικτάτορα.
YΓ: «Η εφαρμογή του ελληνικού PSI ήταν καταστροφή», υπογράμμισε σε ομιλία του σε συνέδριο στο Παρίσι ο David Riley της Fitch προσθέτοντας ότι «ενδεχόμενη κατάρρευση των συνομιλιών για το PSI μπορεί να είναι μεγάλο αρνητικό σοκ».
Στα αρνητικά του δεύτερου ελληνικού πακέτου τοποθέτησε την άρνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να υποστεί απώλειες από το «κούρεμα» στα 45 δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων που εκτιμάται πως κατέχει.
Ο κ. Riley τόνισε παράλληλα ότι «η Ελλάδα μπορεί ακόμη και τώρα να βυθίσει ολόκληρη την Ευρώπη σε κρίση» και δήλωσε με έμφαση ότι «ο χρόνος τελειώνει».
Αναφερόμενος στη Γαλλία, ο κ. Riley τόνισε ότι «το έλλειμμα και το χρέος της Γαλλίας αποδεικνύουν ότι είναι το ασθενέστερο ΑΑΑ του ευρώ» επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την αξιολόγηση της Γαλλίας και κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για τα οικονομικά στοιχεία της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας ο οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε το ΑΑΑ τονίζοντας ότι δε βλέπει λόγο υποβάθμισης της γαλλικής οικονομίας τουλάχιστον στο τρέχον έτος.

Έχετε προσέξει ότι ο Σαμαράς έχει το 90% των καταθέσεών του στο... Βέλγιο;

 

Με έκπληξη διάβασα e-mail που έφτασε στο λογαριασμό μου με σχετικό λινκ που παραπέμπει στο πόρταλ της Βουλής, το οποίο δείχνει πως ο κ. Αντώνης Σαμαράς, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πιθανός μελλοντικός πρωθυπουργός διατηρεί το 90% των καταθέσεών του στο εξωτερικό.

Το να θέτεις θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας με τους δανειστές αποτελεί πολιτική επιλογή και πολιτικό επιχείρημα που άσχετα με...
το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος, έχει μια λογική. Το να είσαι όμως αρχηγός κόμματος και σε μια κρίσιμη περίοδο για την εμπιστοσύνη στις τράπεζες και την οικονομία της χώρας και να διατηρείς το 90% των καταθέσεων στο εξωτερικό είναι αχαρακτήριστη πράξη.
πηγή:capital μέσω apneagr μοντάζ Γρέκι

SPEEDY XLAPATSAS

Πότε πρόλαβε ο Χλαπάτσας;



 

Πότε πρόλαβε ο Χλαπάτσας; Ψώρα πρέπει να έχει η γ@&^%$^# η καρέκλα του Μαξίμου! 90 θέσεις συμβούλων, συνεργατών και μετακλητών υπαλλήλων αποφάσισε να θεσμοθετήσει για το Πολιτικό Γραφείο του ως πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος! (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΕΚ)
Ούτε 5. Ούτε 10… 90 ο καπνιστός σολομός! Την ώρα που οι πολίτες στενάζουν καθημερινά όλο και περισσότερο από τα συνεχή οικονομικά μέτρα, την ανεργία και την εξαθλίωση, το κυβερνητικό σύστημα παραμένει πολυπρόσωπο και προκλητικό. Και να σκεφτείτε...
ότι ο πολύποδας στις 8 Απριλίου θα μας αποχαιρετήσει!!! Ουστ κοπρίτη…

Α. Σαμαρά, μήπως αποφάσισες να αυτοκτονήσεις;

 



Νάτα μας… Νάτα μας…
Απειλεί ο Χλαπάτσας!
Άλλον χαβαλέ (αυτόν δεν τον ψηφίσαμε κιόλας τον παπάρα) βάλαμε στ’ @@ μας...

Αποδεχτείτε χωρίς την κυβερνητική παρέμβαση τη μείωση του μισθού σας, αποχαιρετήστε τον 13ο και τον 14ο μισθό, αλλιώς θα εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου!

Δε μου λες Αντώνη Σαμαρά, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι μέσα στις συμφωνία που κάνατε εσύ, ο Χλαπάτσας και ο Κομανέτσος;

Καλά ρε, εσείς εκεί στη ΝΔ πόσο Losers είσαστε τελικά;
Πιστεύετε, δηλαδή, ότι αν ψηφιστεί με το Αγγλικό δίκαιο η καινούργια δανειακή σύμβαση και το PSI, θα έχει πλέον καμιά σημασία εάν γίνουν εκλογές η όχι;

Α. Σαμαρά, σήκω και φύγε από το μπουρδέλο και άσε να δούμε αν έχουν τα παπάρια να ψηφίσουν τη σύμβαση με το Αγγλικό δίκαιο ο Χλαπάτσας, ο μυαλοτσιμενταρισμένος με το διαλυμένο μαγαζί του και...
ο Κομανέτσος με τους Ροντουλαβοριδογιωργιάδηδές του…
ΠΡΩΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ…

Άντε μπράβο… Εκτός κι αν θέλεις να αυτοκτονήσεις… Οπότε, πάμε πάσο!

Υποχωρήσεις Αβραμόπουλου στους Γερμανούς εμπόρους όπλων...

 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρεται να διαπραγματεύεται νέα εξοπλιστικά συμβόλαια ύψους 80 δισ. ευρώ.
Αναποτελεσματική κρίνουν οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων τη στάση που τηρεί ο πολιτικός προϊστάμενός τους κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις των Γερμανών, οι οποίοι θέλουν να παίξουν το ρόλο του αποκλειστικού προμηθευτή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ώρα που οι Γερμανοί επιβάλουν στυγνά και επώδυνα οικονομικά μέτρα, την ώρα που διογκώθηκε το χρέος της Ελλάδας από τη σκανδαλώδη αγορά Γερμανικών οπλικών συστημάτων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος, φέρεται να βρίσκεται επικεφαλής των μυστικών διαπραγματεύσεων που γίνονται με τους ντόπιους εκπροσώπους των...
Γερμανικών πολεμικών βιομηχανιών προκειμένου να συναφθούν συμβόλαια ύψους 80 δισ. ευρώ.

Στρατιωτικές πηγές λένε ότι η υπόθεση των υποβρυχίων, ωχριά μπροστά στις απαιτήσεις των Γερμανών οι οποίοι απαιτούν την αγορά πολεμικών αεροσκαφών Eurofighter και φρεγατών.

Αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο κ. Αβραμόπουλος εξακολουθεί να κρατά την ίδια αναποτελεσματική τακτική με αυτή που ακολούθησε και ο προκάτοχός του κ. Πάνος Μπεγλίτης.

Αξιωματικοί που συμμετείχαν πρόσφατα στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο και γνωρίζουν πολύ καλά το περιεχόμενο εισηγήσεων προς το ΚΥΣΕΑ, επισημαίνουν ότι έτσι ανοίγει η πόρτα του «φρενοκομείου».

Από τη μια πλευρά δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για φρεγάτες, τεθωρακισμένα, αεροσκάφη, Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ), ενώ από την άλλη η πολιτική ηγεσία δεν επιδεικνύει ρανίδα πυγμής έναντι των Γερμανών.

Από την εποχή της κυβέρνησης Σημίτη με τις (περιβόητες ασκήσεις τεθωρακισμένων στον Ασκό Προφήτη Θεσσαλονίκης), οι Γερμανικές πολεμικές βιομηχανίες (που απασχολούν κυρίως Τούρκους εργάτες) έχουν λάβει τη μερίδα του λέοντος στους εξοπλισμούς, χωρίς να τηρούν χρονοδιαγράμματα και προδιαγραφές.

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης καλείται να απαντήσει γιατί δόθηκαν 2,2 δισ. ευρώ για τα γερμανικά υποβρύχια από τα οποία έχει παραδοθεί μόνο ένα;

Γιατί δεν απαιτεί επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας επικαλούμενος τη ζοφερή κατάσταση στην εθνική οικονομία και την αποκάλυψη του σκανδάλου ότι λαδώθηκαν «διάφοροι» αξιωματούχοι για να κλειστεί το συμβόλαιο;

Γιατί απέκλεισε βουλευτές από συνεδριάσεις της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας που ζητούσαν εξηγήσεις για το σκάνδαλο των υποβρυχίων; Αληθεύει ότι έχουν σχέσεις επίορκοι εφοριακοί με το σκάνδαλο και σ’ αυτούς έχει αναφερθεί ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης;

Γιατί δεν ζητεί εξηγήσεις από τους Γερμανούς για την «αμαρτωλή» σύμβαση, σύμφωνα με την οποία θα εκσυγχρονίζονταν οι φρεγάτες τύπου “S”;

Θα μας πει ο κ. Αβραμόπουλος τι έχει κάνει από τη στιγμή που διαπιστώθηκαν ρωγμές στη θωράκιση των τεθωρακισμένων τύπου Leopard και ενώ η ελληνική πλευρά έχει καταβάλει 1,7 δισ. ευρώ;

Οι απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα κρίνουν την επάρκεια ενός υπουργού, κ. Αβραμόπουλε και όχι οι επιθεωρήσεις τμημάτων φρουράς μέσα στο Πεντάγωνο.

πηγή:newsbomb μοντάζ Γρέκι

Ιδού η σπατάλη: Πάνω από 32 εκατ. ευρώ σκόρπισε το ΠΑΣΟΚ για 41 Γραμματείες και το «νέο κράτος»

Οι παλαιότεροι που υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις σίγουρα θα θυμούνται διάφορες ανύπαρκτες ειδικότητες που είχαν «δημιουργηθεί» από τους στρατολόγους για να διευκολύνουν τα βολέματα «ημετέρων» και «τσάτσων». Σήμερα το Newpost.gr αποκαλύπτει ότι η περιβόητη τομή που διαφήμιζαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πως ετοιμάζουν για το δημόσιο, ήταν απλά ασύστολα ψεύδη. Γιατί στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση Παπανδρέου, από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Mάιο του 2011, δεν μείωσε, αλλά αύξησε το δημόσιο, δημιουργώντας πάνω από 1300 θέσεις εργασίας, με ετήσιο κόστος άνω των 32 εκατ. ευρώ!

Αυτό προκύπτει αβίαστα από τη λίστα με τις 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που δημιουργήθηκαν τη συγκεκριμένη περίοδο, αλλά και τις νέες κρατικές δομές που προέκυψαν το ίδιο διάστημα, και τις οποίες φέρνουμε στη δημοσιότητα. Πρόκειται λίγο πολύ για τις λίστες του... Σίντλερ του ελληνικού δημοσίου, που δείχνουν πως...
την ώρα που η χώρα καταρρέει, χιλιάδες άτομα μπαίνουν στο κράτος και πιάνουν... θέσεις.

Μάλιστα οι περισσότερες από αυτές διαμορφώθηκαν για να καλύψουν ανύπαρκτες ανάγκες (δηλαδή για το βόλεμα φύλων) που απλά προκαλούν. Τι άλλο να πει κανείς όταν την περίοδο αυτή αποφασίζεται να διαμορφωθούν θέσεις 2 Ειδικών Συμβούλων στο υπουργείο Τουρισμού και 1 νέα θέση Ειδικού Συμβούλου για τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, με κόστος 176.000 ευρώ/έτος. Ή πάλι το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι (ΝΠΙΔ) στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Τι να πει κανείς και για την ίδρυση Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης στο Υπουργείο Παιδείας, με 65 οργανικές θέσεις και 10 θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού!

Πώς να μην γίνουν όλα αυτά, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός συγκροτεί Γενική Γραμματεία για τον εαυτό του με κόστος 70.272,96 ευρώ ετησίως.

Αν δεν πειστήκατε, υπάρχουν και τα καλύτερα:
  • Τμήμα Μουσείου και Βιβλιοθήκης στο Εθνικό Τυπογραφείο
  • Γραφείο πράσινων συμβάσεων και περιβαλλοντικών προτύπων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
  • Γραφείο ποιότητας ζωής και προώθησης ήπιων μορφών μετακίνησης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος,
  • Στο Υπουργείο Μεταφορών και στους καταρρέοντες σιδηρόδρομους ιδρύεται γραφείο Διοικητικής και Γραμματειακής Υποστήριξης της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων, αλλά και διεύθυνση Πολιτικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αεροδρομίων, την ώρα που όλα τα κρατικά αεροδρόμια βγαίνουν προς πώληση.
Μπροστά σε αυτή την επίδειξη ισχύος του βαθέος κράτους, υπάρχουν και θετικές πρωτοβουλίες, όπως η οικονομική αστυνομία, οι οποίες όμως θάβονται στο γενικότερο κλίμα...

Οι λίστες αναλυτικά:

Α. Οι 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που δημιουργήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Mάιο του 2011

1. Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Εσωτερικών Π.Δ. 11 (ΦΕΚ Α’ 15, 16.02.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 3 θέσεις Διοικητικών. Κόστος: 215.000 ευρώ/έτος.
2. Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Ν. 3818 (ΦΕΚ Α’ 17, 16.02.2010): 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων. Κόστος: 200.000 ευρώ/έτος + 160.000 ευρώ εφάπαξ.
3. Γενική Γραμματεία Τουρισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού Π.Δ. 15 (ΦΕΚ Α’ 35, 01.03.2010): 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων,3 θέσεις Διοικητικών. Κόστος: 232.000 ευρώ/έτος.
4. Νέα Αυτοτελής Υπηρεσία Ν. 3832 (ΦΕΚ Α’ 38, 09.03.2010) 10 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού και 1 θέση Νομικού Συμβούλου. Κόστος 487.000 ευρώ/έτος.
5. Νέα Ειδική Υπηρεσία με τίτλο «Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης» στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Π.Δ. 28 (ΦΕΚ Α’ 64, 06.05.2010)
6. Ερευνητικό Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής (ΝΠΙΔ) Ν. 3852 (ΦΕΚ Α’ 87, 07.06.2010)

Αυτοτελείς Υπηρεσίες Εποπτείας ΟΤΑ. Ν. 3852 (ΦΕΚ Α’ 87, 07.06.2010*) 251.640 ευρώ/έτος Π.Δ. 134 (ΦΕΚ Α’ 227, 27.12.2010). Το κόστος αντί 251.760 ευρώ που έλεγε ο «Καλλικράτης» υπολογίζεται σε 12.940.600 ευρώ, με τη σύσταση 680 θέσεων (7-13).
7. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Αττικής
8. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
9. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας
10. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων
11. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Αιγαίου
12. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Κρήτης
13. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Μακεδονίας – Θράκης
14. Νέα Ειδική Υπηρεσία που υποστηρίζει διοικητικά το ΚΕΣΑΘΕΑ (Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας ανηλίκων) Ν. 3860 (ΦΕΚ Α’ 111, 12.07.2010) στελεχώνεται με αποσπασμένους, λειτουργικού κόστους 10.000 ευρώ/έτος + 23.000 ευρώ εφάπαξ.
15. Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας Π.Δ. 72 (ΦΕΚ Α’ 132, 05.08.2010). Το κόστος λειτουργίας της Υπηρεσίας από 2.100.000 ευρώ που είχε προβλεφθεί με το Ν. 3818 (ΦΕΚ 17 Α΄) τελικά διαμορφώνεται σε 2.540.000 ευρώ/έτος.
16. Σύσταση νέας θέσης Γενικού Γραμματέα Ε.Ο.Τ. στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού Ν. 3878 (ΦΕΚ Α’ 161, 20.09.2010) 2 Ειδικοί Σύμβουλοι και 1 νέα θέση Ειδικού Συμβούλου για τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, 176.000 ευρώ/έτος.
17. Σύσταση Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Ν. 3879 (ΦΕΚ Α’ 163, 21.09.2010): 65 οργανικές θέσεις και 10 θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού που μπορούν να καλυφθούν και από προσωπικό του καταργούμενου Ο.Ε.Ε.Κ., 1.300.000 ευρώ/έτος που αντισταθμίζεται εν μέρει από την κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ.
18. Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων (ΝΠΙΔ) . 3879 (ΦΕΚ Α’ 163, 21.09.2010): 9μελές Δ.Σ., Πρόεδρος, Γενικός Διευθυντής, 75 θέσεις τακτικού προσωπικού και 5 θέσεις μετακλητών. Θέσεις καλύπτονται και από τον καταργούμενο Ο.Ε.Ε.Κ., 1.600.000 ευρώ/έτος, μόνο για το προσωπικό που αντισταθμίζεται εν μέρει από την κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ.
19. Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι (ΝΠΙΔ) στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Ν. 3879 (ΦΕΚ Α’ 163, 21.09.2010)
20. Γενική Γραμματεία Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Π.Δ. 94 (ΦΕΚ Α’ 169, 27.09.2010): 250.000 ευρώ/έτος.
21. Σύσταση του «Πράσινου Ταμείου» (με μετονομασία του Ειδικού Ταμείου Εφαρμογής Ρυθμιστικών Και Πολεοδομικών Σχεδίων) Ν. 3889 (ΦΕΚ Α’ 182, 14.10.2010). Δημιουργία θέσης Διευθυντή, 3 θέσεων δικηγόρων με έμμισθη εντολή (77.000 ευρώ/έτος) και έκδοση ΚΥΑ για σύσταση Οργανικών Θέσεων και θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (250.000 ευρώ/έτος για λειτουργικές δαπάνες και 60.000 ευρώ εφάπαξ).
22. Σύσταση Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Επενδυτών για Α.Π.Ε. στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Ν. 3889 (ΦΕΚ Α’ 182, 14.10.2010). Εκδοση Π.Δ. για τη στελέχωσή της.
23. Γενική Γραμματεία Στρατηγικών Επενδύσεων στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Π.Δ. 108 (ΦΕΚ Α’ 190, 05.11.2010): 225.000 ευρώ/έτος.
24. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΝΠΙΔ) με κατάργηση της ομώνυμης Α.Ε. Ν. 3905 (ΦΕΚ Α’ 219, 23.12.2010) à δημιουργείται θέση Γενικού Διευθυντή, 1 επιπλέον Διεύθυνση από την παλαιά Α.Ε. και αυτοτελές γραφείο Νομικής Υπηρεσίας.
25. Υπηρεσία Ασύλου Ν. 3907 (ΦΕΚ Α’ 7, 26.01.2011): Κεντρική Υπηρεσία με Διευθυντή και 52 νέες θέσεις εκ των οποίων 10 ειδικού επιστημονικού προσωπικού και 13 Περιφερειακά Γραφεία με 180 νέες θέσεις εκ των οποίων 90 ειδικού επιστημονικού προσωπικού
26. Αρχή Προσφυγών Ν. 3907 (ΦΕΚ Α’ 7, 26.01.2011): θέση Διευθυντή και 13 οργανικές θέσεις εκ των οποίων 8 ειδικού επιστημονικού προσωπικού (Συνολικά: 4.673.990 ευρώ ετησίως)
27. Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής Ν. 3907 (ΦΕΚ Α’ 7, 26.01.2011): Διευθυντής και Γραμματεία (Κεντρική Υπηρεσία, Κέντρα και Μονάδες Πρώτης Υποδοχής), 6.585.000 ευρώ.
28. Εποπτική Αρχή Τελών Αερολιμένων Ν. 3913 (ΦΕΚ Α’ 18, 17.02.2011).
29. Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού Π.Δ. 2 (ΦΕΚ Α΄ 5, —) Κόστος 70.272,96 ευρώ ετησίως.
30. Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. 3918 (ΦΕΚ Α΄31, 02.03.2011): με πρόεδρο, αντιπρόεδρο και Δ.Σ. και υπηρεσίες κεντρικές και περιφερειακές.
31. Επιτροπή Προδιαγραφών ως αυτοτελής δημόσια υπηρεσία Ν. 3918 (ΦΕΚ Α΄31, 02.03.2011)
32. Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη Π.Δ. 8 (ΦΕΚ Α’ 16, 16.2.2011): Επικεφαλής Ειδικός Γραμματέας, 1 ειδικός σύμβουλος και 1 ειδικός συνεργάτης, 120.000 ευρώ εφάπαξ + 150.000 ευρώ ετησίως, 75 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού που για την πρώτη εφαρμογή πληρώνονται με μετάταξη και απόσπαση.
33. Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης στη θέση του ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. (ισοσταθμίζονται οι δαπάνες από την κατάργηση του ΤΕΜΠΜΕ) Ν. 3912 (ΦΕΚ Α’ 17, 17.02.2011): Δυνατότητα σύστασης 40 οργανικών θέσεων ορισμένου ή αορίστου χρόνου, εκτιμώμενο κόστος κατά ΓΛΚ 68.845 ευρώ, μαζί με τα λειτουργικά έξοδα.
34. Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Π.Δ. 9 (ΦΕΚ Α’ 24, 21.02.2011): Επιτελείο και 2 Υποδιευθύνσεις, καθεμία από τις οποίες έχει 4 Τμήματα, 212.000 ευρώ ετησίως.
35. Αρχή καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης. Ν. 3932 (ΦΕΚ Α’ 49, 10.03.2011): 3 αυτοτελείς μονάδες, 70 θέσεις από τις οποίες 34 ειδικό επιστημονικό προσωπικό, όλες εκτός από 2 με απόσπαση.
36. Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (καταργείται αντίστοιχη στο Υπουργείο Εσωτερικών) Ν. 3938 (ΦΕΚ Α’ 61, 31.03.2011)
37. Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας Ν. 3938 (ΦΕΚ Α’ 61, 31.03.2011) 51.000 ευρώ.
38. Αυτοτελής Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σε επίπεδο Διεύθυνσης με παράρτημα στη Θεσσαλονίκη Ν. 3943 (ΦΕΚ Α’ 66, 31.03.2011).
39. Σύσταση ανώνυμης εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. Ν. 3943 (ΦΕΚ Α’ 66, 31.03.2011): 5μελές Δ.Σ.
40. Αυτοτελής Υπηρεσιακή Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου σε επίπεδο αυτοτελούς γραφείου Ν. 3966 (ΦΕΚ Α’ 118, 24.05.2011).
41. Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας Ν. 3965 (ΦΕΚ Α’ 113, 18.05.2011): Γενικός Γραμματέας, 1 ειδικός συνεργάτης, 1 ειδικός σύμβουλος και 3 θέσεις διοικητικού προσωπικού, μόνο με 166.600 ευρώ ετησίως.

Β. Δημιουργία νέων Κρατικών δομών από τον Οκτώβριο του 2009 έως σήμερα.

1. Γενική Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Υπουργείο Εσωτερικών Ν.3979/2011 (ΦΕΚ 138 Α΄/16.6.2011)
2. 7 θέσεις προϊσταμένων, με βαθμό 1ο κατηγορίας ειδικών θέσεων, για τις αντίστοιχες αυτοτελείς υπηρεσίες εποπτείας ΟΤΑ Ν 3852/2010, (ΦΕΚ 87 Α΄/7.6.2010)
3. Τμήμα Μουσείου και Βιβλιοθήκης στο Εθνικό Τυπογραφείο Ν.3895/2010 (ΦΕΚ 206/Α/18.12.2010)
4. Γραφείο πράσινων συμβάσεων και περιβαλλοντικών προτύπων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Υπουργική Απόφαση 45414/21.10.2010 (ΦΕΚ 1732/Β/4.11.2010)
5. Γραφείο ποιότητας ζωής και προώθησης ήπιων μορφών μετακίνησης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Υπουργική Απόφαση 7809/18.2.2011 (ΦΕΚ 446/Β/22.03.2011)
6. Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,Ν.3938/2011, κόστος 60.000 για το 2011.
7. Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Ν.3938/2011 (ΦΕΚ 61/Α/31.3.2011)
8. Γενική Δ/νση Κατάστασης Πολιτικού Προσωπικού με 4 διευθύνσεις , στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Ν.3938/2011 (ΦΕΚ 61/Α/31.3.2011)
9. Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ΠΔ 9/2011, (ΦΕΚ 24/Α/21.2.2011), κόστος 242.650 ευρώ για το 2011.
10. 6 Υποδιευθύνσεις σε κάθε μία από τις Δ/νσεις Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ΠΔ 42/2011 (ΦΕΚ 108/Α/10.5.2011)
11. Δ/νση Διαχείρισης Κρίσεων και Κινδύνων στον Αγροτικό Τομέα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων.
12. Συνοριακός σταθμός Κτηνιατρικού ελέγχου Αστακού Αιτωλοακαρνανίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
13. Μια θέση αναπληρωτή Οικονομικού δ/ντή στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ. ΥΑ 1097/Β/1.4.2011 , κόστος 48.000 ευρώ.

Στον τομέα Μεταφορών και δικτύων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων :
14. Μία θέση Γεν. Δ/ντή
15. Γραφείο Διοικητικής και Γραμματειακής Υποστήριξης της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
16. Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων Ν.3891/2010 (ΦΕΚ 188/Α/4.11.2010)
17. Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας Ν.3897/2010 (ΦΕΚ 208/10.12.10)
18. Γενική Δ/νση Οδικής Ασφάλειας Ν. 3897/2010 (ΦΕΚ 208/10.12.10)
19. Δ/νση Πολιτικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αεροδρομίων, με 2 τμήματα. Ν.3913/2011 (ΦΕΚ 18/Α/7.2.2011).

20. Στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού: Γενική Γραμματεία Τουρισμού με:1 θέση μετακλητού γενικού γραμματέα 3 θέσεις υπαλλήλων, 1 θέση ειδικού συνεργάτη, 1 θέση ειδικού συμβούλου. ΠΔ 15/2010, (ΦΕΚ 30/Α/2.3.2011), κόστος 154.000 ευρώ.
21. Γραφείο Εθνικού Χωροταξικού Αθλητικών Εγκαταστάσεων. Υπουργική Απόφαση 44781/9.11.2010
22. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) Ν.3905/2010 (ΦΕΚ 219/Α/2010).

23-25 . Στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής:
Δ/νση Εξαρτήσεων Ν.3868/2010 (ΦΕΚ 129/Α/2010)
Κεντρική Αρχή Διακρατικών Υιοθεσιών Ν.3868/2010 (ΦΕΚ 129/Α/2010)
Επιτροπή Προδιαγραφών, ως αυτοτελής δημόσια υπηρεσία Ν.3918/2010 (ΦΕΚ 170/Α/2010).
26. Γενικές Δ/νσεις Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε όλα τα Υπουργεία Ν.3979/2011 (ΦΕΚ 138/Α/2011)
27. Γενικές Δ/νσεις Οικονομικών Υπηρεσιών σε όλα τα Υπουργεία Ν.3943/2011 (ΦΕΚ 66/Α/2011).

πηγή: newpost