Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ

Προειδοποίηση ασφαλείας από τη Μicrosoft για spam emails

 

Η Microsoft Ελλάς, με ανακοίνωσή της, εφιστά την προσοχή των χρηστών για τη διακίνηση παραπλανητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (spam e-mails), που ζητούν από τους παραλήπτες την προώθησή τους, καθώς και τη συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων με πρόσχημα ότι έχουν «ανταμειφτεί» με κάποιο χρηματικό ποσό από την Microsoft.

Στόχος των συγκεκριμένων μηνυμάτων, όπως επισημαίνεται, είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων και όσα αναφέρουν σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα τέτοιου πλαστού μηνύματος αποτελεί e-mail, το οποίο αναφέρει παραπλανητικά, ότι η Microsoft διενεργεί έρευνα επ' αμοιβή. Για τη συμμετοχή στην υποτιθέμενη...
αυτή έρευνα, οι χρήστες καλούνται να προωθήσουν το συγκεκριμένο μήνυμα στις προσωπικές τους επαφές, ενώ στη συνέχεια προτρέπονται να αποστείλουν τα προσωπικά τους στοιχεία προκειμένου να λάβουν την υποτιθέμενη αμοιβή τους.

Η Microsoft Ελλάς διευκρινίζει, ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τέτοια πλαστά μηνύματα και καλεί τους χρήστες που τυχόν τα λάβουν, να τα αγνοήσουν και να προχωρήσουν στην άμεση διαγραφή τους. Οι χρήστες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση και αποστολή των προσωπικών τους δεδομένων, ενώ δεν θα πρέπει να ανοίγουν επισυναπτόμενα αρχεία από άγνωστους παραλήπτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από newpost

Γιώργος - Αστέρω Παπανδρέου (ΓΑΠ)

 



Από το "massmedia-gr"
Το μοιραίο πρόσωπο, που αδιαπραγμάτευτα και ύπουλα υποδούλωσε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και την τρόικα. Ο άνθρωπος που προσέβαλε το Σύνταγμα της Ελλάδας και τα...
θέσμια που αυτό προστατεύει με τα προδοτικά και αποτυχημένα μνημόνια που υπέγραψε, εξακολουθεί να επιδιώκει θώκους και αξιώματα, εκτός κι εντός της χώρας που κατέστρεψε.
Αντί να απολογείται ως κατηγορούμενος σε κάποιο ειδικό δικαστήριο, είτε με την κατηγορία της εξαπάτησης του ελληνικού λαού (βλ. άποψη Β. Κόκκινου, τέως προέδρου του Αρείου Πάγου), είτε με την κατηγορία για εσχάτη προδοσία (βλ. μηνύσεις: του ιατρού Δ. Αντωνίου, και των ψυχολόγων Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου) έχει το θράσος να θεωρεί εαυτόν «σωτήρα της Ελλάδας» και «θύμα» των εκδοτικών (κι άλλων) συμφερόντων.
Αν αυτά που λέει ο νεοταξικός ΓΑΠ (και οι τσανακογλείφτες που έχει γύρο του) για τον εαυτό του τα πιστεύει, τότε μόνο ο ελληνικός κινηματογράφος μπορεί να μας βοηθήσει για να ερμηνεύσουμε με ακρίβεια το τι του συμβαίνει: Ο άνθρωπος «τα έχει χάσει» και συμπεριφέρεται σαν την Αστέρω. Το αρκτικόλεξο ΓΑΠ αποχτά νέα σημασία: Γιώργος – Αστέρω Παπανδρέου.
Παρόλα αυτά, οι πολίτες δεν του αναγνωρίζουν το ακαταλόγιστο, το αντίθετο…

Σκάνδαλο στο σκάνδαλο με τον πρώην συνεργάτη του Παπανδρέου στη ΔΕΗ.

Νέο σκάνδαλο στη σκιά του σκανδάλου με τον πρώην συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ο πρώην συνεργάτης του πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Θέος, ο οποίος πρόσφατα διορίσθηκε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ με μισθό 9.000 ευρώ, διορίστηκε και στη Βουλή για να… συμπληρώσει το εισόδημά του!

Όπως προκύπτει από το δημοσιευμένο ΦΕΚ της 23 Δεκεμβρίου του 2011 που μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, ο κ. Θέος διορίστηκε από τις 11 Νοεμβρίου 2011 και στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή στην «ΠΕ5 μισθολογική κατηγορία», που σημαίνει περίπου 2.000 ευρώ μηνιαίως!

Σε μια εποχή που στο στόχαστρο της κυβέρνησης έχουν μπει και οι μισθοί και οι συντάξεις των 700 ή 400 ευρώ, ο κ. Θέος, ένας από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού, συμπληρώνει το απίστευτο εισόδημα των 11.000 ευρώ μηνιαίως! Όσο το επίδομα ανεργίας 24 ανθρώπων δηλαδή, μιας και το συγκεκριμένο «άθλημα» γνωρίζει μεγάλη άνθηση τελευταία στη χώρα μας. Νόμιμα, βέβαια, τα παίρνει ο άνθρωπος τα λεφτά. Αν τώρα είναι και ηθικό, ας το κρίνει ο καθένας…

πηγή:star.gr

Προσοχή στα αποσμητικά: Είναι ύποπτα για καρκίνο!




Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση ότι τα αποσμητικά τα οποία χρησιμοποιούνται από άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, περιέχουν μια επικίνδυνη χημική ουσία η οποία συναντάται και σε άλλα προϊόντα προσωπικής περιποίησης αλλά και στην διατροφή ως συντηρητικό!


Μετά από έρευνα του Πανεπιστημίου Ρίντινγκ στην Βρετανία, οι επιστήμονες βρήκαν πως η ουσία αυτή είναι ένοχη για πυροδότηση της νόσου του καρκίνου.


Πρόκειται για την ουσία Paraben η οποία όπως έχει διαπιστωθεί μιμείται την δράση των γυναικείων ορμονών, των οιστρογόνων, τα οποία έχουν εμπλοκή στην εμφάνιση εκδήλωση και πορεία της νόσου.


Σημειώνεται πως τα προϊόντα τα οποία δεν περιέχουν Paraben συνήθως το αναγράφoυν στην συσκευασία. Γράφουν δηλαδή Paraben Free.


Εκτός λοιπόν από τα αποσμητικά η ουσία αυτή μπορεί να υπάρχει σε υδατικές κρέμες, αφρούς ξυρίσματος, οδοντόκρεμες, αντηλιακά και άλλα προϊόντα περιποίησης. Επίσης ως συντηρητικό περιέχεται σε επεξεργασμένα κρέατα, όπως λουκάνικα,αλλαντικά αλλά και σε ορισμένα φαρμακευτικά προϊόντα.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας στο 99% των δειγμάτων ιστών που είχαν πάρει οι επιστήμονες από 40 γυναίκες που είχαν καρκίνο του μαστού από το 2005 έως το 2008, βρήκαν τουλάχιστον έναν τύπο του Paraben.


Όπως εξηγεί ο Δημήτρης Κούβαρης, καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακολογίας, «πρόκειται για ένα χημικό έκδοχο που το έχουν πολλά προϊόντα καθημερινής χρήσης και φάρμακα.Η ουσία αυτή έχει μεγάλη δυνατότητα διείσδυσης στο δέρμα και το λίπος. Επίσης όταν μπει στο λίπος εγκλωβίζεται και παραμένει εκεί. Άρα και μη καρκινοπαθείς να εξέταζαν θα το ανίχνευαν. Σίγουρα θα πρέπει να γίνει περαιτέρω μελέτη και σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό».


Πηγή: Τα Νέα

Η μόνη λύση είναι οι εκλογές (με τα άλλα απλώς χάνουμε χρόνο)





Αίφνης όλοι αρχίζουν να βλέπουν ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα έχει φέρει καταστροφικά αποτελέσματα:
- Οι FTD, διαπιστώνουν ότι «η ελληνική οικονομία πεθαίνει»!
- Η Suddeutsche Zeitung παραδέχεται ότι «Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος. Το μέλλον φαίνεται ολοένα και πιο δυσοίωνο στους Έλληνες. Το πρώτο από τα πακέτα διάσωσης ετοιμάστηκε πριν από ενάμισυ χρόνο, αλλά τα πακέτα αυτά δεν κατάφεραν να σώσουν κανέναν. Απεναντίας, η κατάσταση στη χώρα χειροτερεύει μήνα με το μήνα.»
- Ο Antony Faiola της Washington Post , γράφει: “Η Ελλάδα αναγκάστηκε να λάβει σκληρά μέτρα λιτότητας για να μειώσει το έλλειμμά της και να εξασφαλίσει ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης. Παρ’ όλα αυτά η οικονομία της βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 18,8% από 13,3% που ήταν μόλις πριν από ένα χρόνο“,
- Ο Χόλγκερ Σμίντινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank δηλώνει: «Τα μέτρα ήταν υπερβολικά σκληρά. Η χώρα έκανε περικοπές μέχρι τελικής πτώσης. Αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερος χρόνος προκειμένου να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της μέσω μεταρρυθμίσεων που ευνοούν την ανάπτυξη, όπως είναι τα ανοίγματα στην αγορά εργασίας και μια πιο αποτελεσματική διοίκηση».
- Η Κριστίν Λαγκάρντ εκτίμησε ότι θα πρέπει να αυξηθεί κατά «ένα σημαντικό ποσό δεκάδων δισεκατομμυρίων» ευρώ η βοήθεια προς την Ελλάδα, κατά την επίσκεψή της στο Βερολίνο,
- Tο Spiegel Online, με …έκπληξη διαπίστωνε: «Μπορεί οι γείτονες να υποφέρουν, όμως η ευρω-κρίση έχει δημιουργήσει συνθήκες που ευνοούν τη γερμανική οικονομία, αφού τα ομόλογά της είναι περιζήτητα, η ανεργία είναι χαμηλή και οι εξαγωγές έχουν εκτοξευθεί» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του του Γερμανικού περιοδικού Spiegel! «Η Γερμανία απολαμβάνει το όνειρο του κάθε δανειολήπτη, καθώς οι τράπεζες πληρώνουν για να την δανείσουν, σε ένα πρωτοφανές σκηνικό στην οικονομική ιστορία, που εξέπληξε ακόμη και τους ίδιους τους υπεύθυνους του γερμανικού οργανισμού διαχείρισης δημοσίου χρέους. Μοιάζει με παραμύθι, αλλά τη Δευτέρα συνέβη», αναφέρει το δημοσίευμα, για το δανεισμό 3,9 δισ. ευρώ με το απίστευτο επιτόκιο του -0,01%.
- Κοντά σ’ αυτούς το βράδυ της Τετάρτης, το Υπουργείο του Βενιζέλου επιβεβαίωσε με αριθμούς την αποτυχία και του 2011. «Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος Νοεμβρίου του 2011 ανήλθε σε 22,8 δις ευρώ (10,4% του ΑΕΠ), ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου ανέρχονται στα 6,6 δισ. ευρώ για το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου.» Δηλαδή, αν το κράτος ήταν συνεπές στις υποχρεώσεις του, το έλλειμμα ίσως έφτανε και πάνω από το 13% του ΑΕΠ!
Υπάρχουν και πολλά άλλα δημοσιεύματα, αλλά δεν έχει νόημα η παράθεσή τους.
Τώρα τι περιμένουν; Να τους πούμε μπράβο για τις καθυστερημένες διαπιστώσεις τους; Ετσι, όπως, πάνε σε λίγο θα μας μοιρολογήσουν κιόλας.
Ποιό είναι το συμπέρασμα:
1. Η Ελλάδα (με τεράστια ευθύνη του Γεωργίου Β του Ελάσσονος) υπέστη μια οικονομική καταστροφή και βρίσκεται στα πρόθυρα κοινωνικής κατάρρευσης.
2. Τέτοια βίαια προγράμματα λιτότητας δεν έχουν επιβληθεί ποτέ και σε κανέναν άλλο λαό της Ευρώπης. Πρόκειται για την πιο άγρια μεταπολεμική βαρβαρότητα.
3. Η συνέχιση του προγράμματος της Τρόϊκα δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Όπως και η συζήτηση για νέα μέτρα. Τα νέα μέτρα θα φέρουν μεγαλύτερη ύφεση και η αντιμετώπισή της θα απαιτήσει νέα μέτρα. Πρόκειται για ένα βίαιο σπιράλ θανάτου.
4. Μόλις και εφ΄όσον ολοκληρωθεί το PSI, η χώρα να πάει αμέσως σε εκλογές για να πάρει μια ανάσα. Τα κόμματα να πούνε την αλήθεια στο λαό και εμείς οι πολίτες να αναλάβουμε τις ευθύνες των επιλογών μας. Όχι άλλα «λεφτά υπάρχουν». Όμως, της Καθάρσεως και της Λυτρώσεως πρέπει να προηγηθεί η Νέμεσις….
5. Η νέα Κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα εθνικό σχέδιο ανάταξης της χώρας. Αρκετά με τις πομφόλυγες της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ένα σχέδιο για την Ελλάδα, το οποίο να είναι ρεαλιστικό. Ας ματώσουμε για να το υλοποιήσουμε, αλλά τουλάχιστον να έχουμε ελπίδα. Αυτή την ελπίδα πρέπει να τη δημιουργήσουμε εμείς.

πηγή:kostasxan

Ένα διδακτικό παράδειγμα από την λειτουργία της δημοκρατίας στην αρχαία Αθήνα


 


Επειδή κάποια πράγματα έχουν τη σημασία τους και το κυριότερο δεν πρέπει να ξεχνάμε… Βέβαια, μερικά χρειάζεται να τα ξαναθυμηθούμε ή να τα μάθουμε αν δεν τα γνωρίζουμε. Η ιστορία μας έχει ιδιαίτερη σημασία και τα συμπεράσματα δικά σας.
Ο Φωκίων, ξυλουργός στο επάγγελμα συμμετείχε, εκπροσωπώντας τον Δήμο Κoλυττού (πέριξ των Πεζόδρομων σήμερα Αποστόλου Παύλου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου) στην Εκκλησία του Δήμου όπως ο νόμος όριζε. Η Εκκλησία του Δήμου ήταν η κύρια δημοκρατική συνέλευση στην αρχαία Αθήνα, και πραγματοποιούνταν στο λόφο της Πνύκας, στην Αγορά ή στο Θέατρο του Διονύσου. Κατά τον 5ο αιώνα π.Χ. έως και 43.000 Αθηναίοι πολίτες συμμετείχαν στη διαδικασία των αποφάσεων της Αθηναϊκής δημοκρατίας. Η συνέλευση ήταν αρμόδια για γενικά θέματα της πόλης, αλλά και για την κήρυξη του πολέμου, τις επιλογές στρατιωτικής στρατηγικής, και την εκλογή στρατηγών και άλλων ανώτερων αξιωματούχων. Κάθε πολίτης είχε τη δυνατότητα να μετέχει στις συνεδρίες, από το εικοστό έτος της ηλικίας του, οπότε είχαν λήξει οι διετείς στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Έτσι και ο Φωκίωνας όταν «αποστρατεύτηκε» θέλησε και εκείνος να μετάσχει στα κοινά της πόλης του. Κάθε πολίτης είχε δικαίωμα να ζητήσει τον λόγο, για να κάμει παρατηρήσεις (για να είναι απαραβίαστος ο ομιλητής φορούσε στο κεφάλι του στεφάνι από μυρτιά, όπως φαίνεται από την Αττική κωμωδία). Αυτά όλα ίσως σας είναι γνωστά. Αυτό όμως που αξίζει να επισημανθεί και γι αυτό άλλωστε ο πρόλογος, έχει να κάνει με την παρέμβαση που είχε δικαίωμα να κάνει ο Αθηναίος πολίτης.
Εκείνος λοιπόν που θα πρότεινε οτιδήποτε, έπρεπε να έχει συνείδηση της ευθύνης του και να προσέχει πολύ τις εισηγήσεις του, εφόσον μπορούσε με τους λόγους του να παρασύρει τον δήμο…! Γι’ αυτό στα ψηφίσματα γινόταν μνεία του ονόματος εκείνου που είχε κάμει την πρόταση για το θέμα («ο τάδε είπεν»), οπότε ήταν δυνατόν, αργότερα, αν η εισήγησή του δεν ήταν σωστή, να τιμωρηθεί.
Σκληρές ήταν οι τιμωρίες που επιβάλλονταν σε εκείνους που επιχειρούσαν να εκμεταλλευθούν το δικαίωμα του λόγου, που με γενναιοδωρία προσέφερε ή δημοκρατία, για να επιτύχουν αποφάσεις αντίθετες προς το κρατικό συμφέρον. Έτσι ο Φωκίων πρότεινε πρόσωπο από τον Δήμο του για τη θέση ενός από τους δέκα άρχοντες. Όμως, μετά από μήνες, αποδείχθηκε ότι ο «άρχοντας» έκανε καταχρήσεις, ζημιώνοντας την πόλη. Και έτσι, συνελήφθη και φυλακίσθηκε. Οι στρατιώτες (κυρίως Σκύθες τοξότες ή σκλάβοι που εκτελούσαν αστυνομικά καθήκοντα) πήγαν μια ωραία πρωία στο ξυλουργείο του Φωκίωνα και τον συνέλαβαν. Ποινή: εξορία.
Φανταστείτε λοιπόν πως λειτουργούσε εκείνη η Δημοκρατία, όταν τιμωρούσε και εκείνους που πρότειναν τον διορισμό κάποιου. Για τα σημερινά δεδομένα τα σχόλια δικά σας…!
Τ.Κ.