Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012


Χάρρυ Κλυνν: Χωρίς ίχνος ντροπής οι σαπρόμυαλοι


Χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς συστολή καμία, απόμακροι, απάνθρωποι και αδάκρυτοι προαγγέλλουν την καταρράκωση του λαού των Ελλήνων, το άδοξο τέλος του Ελληνισμού…

Να ξέρετε, όμως, νενέκοι και εφιάλτες και βάλτε το καλά στα αρρωστημένα μυαλά σας ότι μόνοι σας αποφασίσατε «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» να βάλετε τα κεφάλια σας στο ντορβά…

Ούτε ως έννοια σκέψης να περάσει από το μυαλό σας ότι έχετε να κάνετε με λαό δειλών και φοβισμένων…

Έχετε να κάνετε με λαό γενναίο που ξέρει να ανταμείβει, αλλά πρωτίστως γνωρίζει και να τιμωρεί… Και η δική σας τιμωρία θα είναι αντάξια των άθλιων προδοτικών πράξεων και κακουργημάτων σας…

Προδομένοι Έλληνες…

Μη δεχθείτε την υπέρτατη ταπείνωση της πατρίδας μας…

Βάλτε τέλος στην φάρσα της σωτήριας…

Πάρτε με τις πέτρες τους ανίκανους και προδότες πολιτικούς…

Μην επιτρέψετε στους επίορκους να υποθηκεύσουν το μέλλον της χώρας, των παιδιών σας και το μέλλον των επόμενων γενεών…

Σσσσστ! Διαβάζουν!!!

 
Οπως εγινε γνωστο αυτο το αριστουργημα των 32 σελιδων μετα την ολοκληρωση του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ θα διατιθεται σε...
περιορισμενα αντιτυπα απο τα γραφεια των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ...
με δωρο μια κουκουλα!!!
"Αναρχογατούλης"

ΣΕΙΣΜΟΣ-ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑ


Στο φως ντοκουμέντα χρηματισμού κορυφαίων πολιτικών προσώπων

Αντίγραφα επιταγών που δόθηκαν από τη διαπλοκή σε κορυφαία πολιτικά πρόσωπα πρόκειται να βγουν από στιγμή σε στιγμή στη δημοσιότητα προαναγγέλει γερμανική ιστοσελίδα!

Η ίδια ιστοσελίδα κάνει λόγο και για βαλίτσες που έφευγαν από υπουργείο σε άγνωστη κατεύθυνση. Γι αυτή τη περίπτωση υπάρχουν και φωτογραφικά ντοκουμέντα από το υπόγειο γκαράζ του συγκεκριμένου υπουργείου-όπως υποστηρίζουν οι Γερμανοί!

Το πιο σοκαριστικό ντοκουμέντο αφορά τα αποδεικτικά κατάθεσης από «διάσημη» αμερικανική τράπεζα σε λογαριασμό συγγενικού προσώπου πολιτικού ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός.

Μιλάμε για ντοκουμέντα που θα στείλουν στο Καιάδα της ιστορίας πολιτικούς πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης…
πηγή :kourdistoportokali

Το μήνυμα - φωτιά στο κινητό του ΣαμαράΈνα μήνυμα που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα κινητά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας τα οποία έχουν στηρίξει με νύχια και με δόντια τον Αντώνη Σαμαρά, δίνει ανάγλυφα το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στη Συγγρού τώρα....
Το μήνυμα αυτό έχει φτάσει ακόμη και στο κινητό του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και έχει γίνει αντικείμενο ευρείας συζήτησης μεταξύ του ίδιου και των στενότατων συνεργατών του.

«Ένα φτωχό κράτος μπορεί να ορθοποδήσει. Ένα ταπεινωμένο έθνος ποτέ. Ας βάλουμε ένα τέλος στη συνεχή ροή των παράλογων απαιτήσεών τους, σώζοντας το πιο πολύτιμο. Την εθνική μας αξιοπρέπεια»

Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται αρκούντως θορυβημένος διότι γνωρίζει πλέον ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση τόσο για τον ίδιο όσο και για το κόμμα του μετά και τη δημοσιοποίηση του κειμένου – κόλαφος της τρόικας.
diktionews.gr

Επιστολή Ψωμιάδη σε Σαμαρά: "Πες το μεγάλο ΟΧΙ!"

Σε πολύ δραματικούς τόνους, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΝΔ και τον καλεί να πει το μεγάλο ΟΧΙ, που θα διατηρήσει την εθνική αξιοπρέπεια και θα απαλλάξει την Ελλάδα από τους εφιάλτες, όπως χαρακτηριστικά λέει. Καλεί τον Αντώνη Σαμαρά, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, καθώς τις "επόμενες ώρες, θα κριθεί το μέλλον της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες".
Ολόκληρη η επιστολη Ψωμιάδη:


«Κύριε Πρόεδρε,
Φτάσαμε πλέον στο σημείο μηδέν.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν τις επόμενες ώρες θα κρίνουν το μέλλον του τόπου μας για τις επόμενες δεκαετίες.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να χαθεί, επειδή έτσι θέλουν αυτοί που μεθοδικά εργάζονται εδώ και δύο χρόνια για την άνευ όρων παράδοσή της στα χέρια των δανειστών μας.
Οι κερδοσκόποι της Τρόϊκα και των συμφερόντων που υπηρετούν δεν έχουν καμία απολύτως νομιμοποίηση.
Αντιλαμβάνομαι πλέον ως δεδομένο, πως τα δήθεν «σχέδια σωτηρίας» του γαλλογερμανικού άξονα δεν έχουν στόχο να μας σώσουν, αλλά αντίθετα, πρόκειται για την επιβολή μιας βαρύτατης τιμωρίας, βασισμένης σε νοσηρές λογικές.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί, κύριε Πρόεδρε, να υπογράψουμε όταν οι ίδιοι οι ξένοι ηγέτες και προσωπικότητες διεθνούς κύρους έχουν παραδεχτεί δημόσια ότι η δική τους πολιτική που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα, παρέσυρε τη χώρα σε πρωτοφανή ύφεση;

Κύριε Πρόεδρε,
Ως εδώ, με την άνευ όρων παράδοση στα αδιάβαστα Μνημόνια.
Ως εδώ με την υποτέλεια, δεν μπορούμε να σκύψουμε άλλο το κεφάλι. Δεν έπρεπε να σηκώσουμε τα χέρια στο πρώτο «αλτ». Που χάθηκαν τα περήφανα ΟΧΙ της ελληνικής ιστορίας;
Ο λαός ζητά τον ηγέτη που θα πει το μεγάλο ΟΧΙ.
Έναν ηγέτη με κύρος, πυγμή και αποφασιστικότητα, που θα βγάλει την Ελλάδα από το εφιαλτικό αδιέξοδο, που θα φέρει πίσω τη χαμένη ελπίδα.
Ήρθε η ώρα των μεγάλων ΟΧΙ.
ΟΧΙ στη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας, του εξευτελισμού και των εκβιασμών.
ΟΧΙ στην εκχώρηση της εθνικής και ιδιωτικής περιουσίας.
ΟΧΙ στην υπογραφή της θανατικής καταδίκης του ελληνικού λαού.
ΟΧΙ στα εκβιαστικά διλήμματα και την τρομοκρατία.
ΟΧΙ στην κατάλυση του Συντάγματος, ΟΧΙ στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου.
ΟΧΙ στην άφεση αμαρτιών και στα συγχωροχάρτια σε όσους ευθύνονται για τη σημερινή, τραγική κατάσταση της χώρας.
Όποτε στη μακραίωνη ιστορία μας, κύριε Πρόεδρε, ο λαός είπε ΟΧΙ, βγήκε νικητής.
Αυτή η χώρα γέννησε ήρωες, τους ελάχιστους εφιάλτες και τους γραικύλους τους καταδίκασε η συλλογική εθνική συνείδηση.
Κύριε Πρόεδρε, μέσα σε αυτή την ασφυκτική ατμόσφαιρα, ο φόβος δίνει πλέον τη θέση του στην οργή, τα αποθέματα υπομονής έχουν εξαντληθεί, μπροστά στις ουρές των συσσιτίων, τις στρατιές των ανέργων, τη φτώχεια, την εξαθλίωση.
Πρέπει να ξέρετε, πως αυτή η οργή δεν θα σταματήσει, θα ξεσπάσει και θα παρασύρει μαζί της τους πάντες, όλους όσους συμμετείχαν ή θα συμμετάσχουν στο έγκλημα αυτό κατά της Πατρίδας. Οι Έλληνες ξεπέρασαν τα όριά τους.
Ειλικρινά, πιστεύετε, κύριε Πρόεδρε, πως μπορεί ένας εργαζόμενος με 500 ευρώ μισθό να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειάς του και να πληρώσει τα αλλεπάλληλα χαράτσια;
Ο ελληνικός λαός δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν να παραδώσει την Ελλάδα μας, τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές, τον ορυκτό μας πλούτο, στους δανειστές μας.
Αν είναι να πτωχεύσουμε, θα υπάρξει άμεσο αντίκτυπο και στους ξένους. Η ελληνική πλημμύρα, όπως εύστοχα έχει επισημανθεί, θα πνίξει και τους ξένους «φίλους» μας, που προσπαθούν να υψώσουν προστατευτικά «αναχώματα».
Καλύτερα φτωχός και ελεύθερος, παρά δήθεν πλούσιος και φυλακισμένος.

Κύριε Πρόεδρε, τολμήστε.
Διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας.
Μη γίνετε συνένοχος στην εξευτελιστική ατίμωση της Πατρίδας.
Μην αφήσετε την Ελλάδα να καταλήξει προτεκτοράτο.
Μη συναινέσετε στην υποθήκευση, στην εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειάς μας.
Ο λαός θα σταθεί στο πλευρό σας.
Η ελληνική κοινωνία περιμένει πολλά από εσάς. Μην την απογοητεύσετε, μην την εγκαταλείψετε.
Μείνετε σταθερός στις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

O Αργύρης Ντινόπουλος στο CNN απέναντι σε έξαλλο δημοσιογράφο! [video]Kαλεσμένος του… έξαλλου Richard Quest ήταν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αργύρης Ντινόπουλος ο οποίος μίλησε έξω από τα δόντια για την Ελλάδα, τη Μέρκελ, τον Σαρκοζί και την κρίση, τονίζοντας ότι ο «λαός ξέρει να μάχεται και ξέρει πώς να βγει από την κρίση»!


Ο Βουλευτής είπε ακόμη ότι δεν βοηθούν την οικονομία οι συνεχείς περικοπές σε μισθούς και τα βαριά μέτρα, και ότι οι...Ευρωπαίοι εταίροι οφείλουν να βοηθήσουν ουσιαστικά την Ελλάδα. Επέμενε πως η το πιο πιθανό σενάριο για την Ελλάδα δεν είναι η χρεοκοπία, την ώρα που ο Αμερικανός δημοσιογράφος «χτυπιόταν» για το αντίθετο

Στάθηκε ακόμα στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα »ευρωπαϊκό πρόβλημα» και ότι ενώ πολλές χώρες φτωχαίνουν, άλλες, όπως η Γερμανία πλουτίζουν. Έκλεισε τη σύνδεση , τέλος, λόεγοντας πως αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει θα ακολουθήσουν και άλλες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Δείτε το βίντεο

tsantiri.gr

Πολιτικό σκηνικό παραφροσύνης

            Συντάκτης Ανδρέας Ανδριανόπουλος

Οι φόροι εξοντώνουν την αγορά, περικόπτοντας το λαϊκό εισόδημα

Πολιτικό σκηνικό παραφροσύνης
Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου,
πρώην υπουργού και βουλευτή Α’ Πειραιώς
Υπάρχουν πράγματα που μου είναι αδύνατον να καταλάβω. Σαν ένας μανδύας παραφροσύνης να έχει τυλίξει την χώρα και απίστευτες πράξεις και γεγονότα να κατακλύζουν την επικαιρότητα. Ο υπουργός των Οικονομικών δηλώνει εξουθενωμένος και στη συνέχεια ισχυρίζεται πως θα ήθελε κάποια ημέρα να έκανε πράγματα ωφέλιμα για τον τόπο. Και βρίσκεται ακόμη στην κυβέρνηση, υπηρετώντας έναν μάλλον αποσβολωμένο Πρωθυπουργό. Που κι’ αυτός με τα σειρά του ανέλαβε ευθύνες δίχως να έχει ξεκαθαρισθεί τι δυνατότητες έχει στα χέρια του και μέχρι που τα κόμματα που τον στηρίζουν θα έχουν την δυνατότητα να του βάζουν θανατηφόρες τρικλοποδιές, υπονομεύοντας το έργο του…
Οι πολίτες τα έχουν προφανώς χαμένα παρατηρώντας το γκροτέσκο σκηνικό που έχει στηθεί μπροστά τους. Κι όσοι απ’ αυτούς σκέφτονται σοβαρά προφανέστατα αισθάνονται ανασφαλείς από την ρηχότητα και την αφέλεια κάποιων που ασκούν σήμερα δημόσια εξουσία.
Η κυβέρνηση επιβάλλει συνέχεια καινούργιες φορολογικές επιβαρύνσεις εκτιμώντας πως έτσι θα μπορούσε να αυξήσει τα δημόσια έσοδα. Στοιχειώδης όμως γνώση των μηχανισμών λειτουργίας της οικονομίας, κι’ όχι βέβαια πολλά από αυτά που διδάσκονται σε ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια, κάνει φανερή των πραγματοποιούμενη μείωση των εισπράξεων του κράτους.
Οι φόροι εξοντώνουν την αγορά, περικόπτοντας το λαϊκό εισόδημα. Όσο μειώνονται τα διαθέσιμα χρήματα περιορίζεται και η κατανάλωση. Η ζήτηση δραματικά ψαλιδίζεται μειώνοντας ανάλογα και τον τζίρο των συναλλαγών. Λιγότερες οικονομικές πράξεις σημαίνει μικρότερα εισοδήματα και δραματικά λιγότερα έσοδα από έμμεσους και άμεσους φόρους.
Ο πρώην Πρόεδρος της Αργεντινής, που προήδρευσε της χρεοκοπίας της χώρας του, το είχε δηλώσει στην τηλεόραση ευθαρσώς. «Το λάθος μου ήταν», είχε τονίσει μιλώντας πρίν από ενάμισυ χρόνο περίπου στην κάμερα του Σκάι, «πως είχα αφήσει το υπουργείο Οικονομικών τότε να βάλει μεγάλους φόρους. Αυτό οδήγησε στην κατάρρευση». Ο κ. Παπανδρέου προφανώς δεν τον άκουσε. Είτε είχε υπέρμετρη εμπιστοσύνη στις γνώσεις του τότε αρμόδιου για τα οικονομικά υπουργού του. Ο κ. Παπαδήμος όμως; Αυτός οικονομικά θα πρέπει κατά βάση να καταλαβαίνει. Γιατί τότε δεν αντιδρά; Προτιμά να αφήσει να καταρρεύσει η χώρα στα χέρια του;
Ζούμε στην Ελλάδα και σε ένα ιδιόμορφο πολιτικό περιβάλλον. Με δεξιούς αριστερούς, και αριστερούς δεξιούς!
Οι πρώτοι, κομμουνιστές ή σοσιαλιστές κατά δήλωσή τους, υπεραμύνονται της ατομικής ιδιοκτησίας, καταγγέλλουν το χαράτσι της ΔΕΗ κι αντιδρούν στα τέλη και τους φόρους. Γι’ αυτούς, ιδεολογικά απέναντι είναι ό,τι τυπικά δεν τους βολεύει. Κατηγορούν τις φορολογικές επιδρομές και την προστασία του Δημοσίου σαν νεοφιλελεύθερες πολιτικές (!!!) κι επιμένουν να αγνοούν πως στην Ελλάδα δεν κατέρρευσε η οικονομία της αγοράς και οι Τράπεζες, αλλά το ίδιο το κράτος.
Οι δεύτεροι, οπαδοί της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς, λατρεύουν το κράτος, υπεραμύνονται συχνά του οικονομικού του ρόλου και επιμένουν σε πολιτικές παροχών που διαμορφώνουν μια κοινωνία ραντιέρηδων και προσοδοθήρων. Αυτοί αντιδρούν με πάθος σε κάθε σκέψη μείωσης του δημόσιου τομέα της οικονομίας και σε περιστολές επιδοτήσεων και κάθε άλλου είδους παροχών.
Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον πολιτικής παράνοιας ταλαντεύεται η ελληνική οικονομία αγωνιώντας για τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει. Δίχως αποφασιστικότητα για ουσιαστικές και θεαματικές περικοπές στον δημόσιο τομέα κι’ επιμένοντας σε ημίμετρα που αφήνουν ανέπαφο το υπόστρωμα διαφθοράς κι’ αφοσίωσης σε ένα καταστρεπτικό κρατισμό η χώρα δεν πρόκειται να σωθεί. Παρά τις οικονομικές θυσίες του λαού και την τραγική ύφεση που έχει προκληθεί.
Ο κόσμος δυστυχώς δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τα στάδια άρνησης και θυμού που κατακλύζουν το συναίσθημα μετά από κάποιο ψυχολογικό τραύμα. Για να φτάσουμε όμως στην αποδοχή και την δημιουργική πράξη μεσολαβεί κι’ ένα στάδιο κατάθλιψης που είναι ικανό να μας καταστρέψει. Για να το ξεπεράσουμε χρειαζόμαστε σοβαρούς, γνώστες των πραγμάτων κι’ αποφασισμένους για τομές ηγέτες.

πηγή:newsbomb

Τα μαζεύουν και φεύγουν οι Παπανδρέου;

 Σιγά σιγά η “αγία οικογένεια” αποχωρεί απο την Ελλάδα. Τουλάχιστον αυτό δείχνει πως συμβαίνει, μετά από την παραίτηση του απο το ΙΣΤΑΜΕ υπέβαλε ο αδερφός του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, Νίκος.

Σύμφωνα με την επιστολή παραίτησης, η θέση του πρέπει να μείνει στη διάθεση του ΔΣ αφού ανοίγουν οι διαδικασίες εκλογής νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

      

Σχόλιο ιστολογίου: Λέτε να ξυπνήσουμε κάποια μέρα και να μάθουμε πως η οικογένεια Παπανδρέου αναχώρησε για Γαλλία, για Λονδίνο ή κάποιο άλλο "εξωτικό" μέρος, όπου έχουν ήδη αγοράσει ακίνητα (σύμφωνα πάντα με τις μέχρι τώρα φήμες που έχουν διαρρεύσει);

Μήπως θα πρέπει κάποιος εισαγγελέας να κινηθεί ώστε να υπάρξει κάποιο απαγορευτικό εξόδου για την οικογένεια; Όχι τίποτε άλλο, αλλά εάν φύγουν, τότε θα σχηματιστούν πάρα πολύ κακές εντυπώσεις...
πηγή:kostasxan

Αν είναι ψέμα, διαψεύστε το!

 


<><> <><> <><>
Image

Καλούμε τα ΜΜΕ του νομού μας να δημοσιεύσουν στις 8 Φεβρουαρίου 2012 την παραπάνω φωτογραφία και το κείμενο με τα 17 σημεία του πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 - 2015, για τα οποία ζητούνται εξηγήσεις!

Εμείς, οι 3.600 πολίτες της Πρωτοβουλίας «Κόντρα στο ρεύμα» (913 νοικοκυριά μέχρι σήμερα), μετά από ομόφωνη απόφαση της 6ης Λαϊκής συνέλευσης της 1ης Φεβρουαρίου 2012, καλούμε όλους τους δημοσιογράφους του Ν. Πιερίας, τους ιδιοκτήτες εφημερίδων, ραδιοφώνων, blogs, αλλά και την τοπική τηλεόραση, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου να δημοσιεύσουν το παρακάτω κείμενο και να χρησιμοποιήσουν ως κύριο τίτλο ειδήσεων/πρωτοσέλιδων τη φράση «Διαψεύστε το!».

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή απευθύνεται στους 4 βουλευτές του Ν. Πιερίας, τους οποίους καλούμε, μαζί με όλους τους πολίτες της Πιερίας, να διαψεύσουν όλα όσα κατά την άποψή τους δεν αληθεύουν ή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η ανοιχτή επιστολή προς του 4 βουλευτές του Ν. Πιερίας


Αξιότιμοι Βουλευτές του Ν. Πιερίας

Εξειδικευμένοι νομικοί υποστηρίζουν, πως σε περίπτωση που ψηφιστούν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο (δηλαδή και από εσάς) τα «ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 - 2015» θα συμβούν όλα όσα αναφέρονται παρακάτω.

Σας παρακαλούμε να διαψεύσετε εγγράφως, δημοσιεύοντας στα ΜΜΕ της Πιερίας, ότι κατά την άποψή σας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σας υπενθυμίζουμε, πως έχετε την υποχρέωση, όχι μόνο απέναντι σε εμάς, αλλά απέναντι και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία η οποία σας επέλεξε και σας πληρώνει για να την εκπροσωπείτε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να λάβετε σαφή θέση σε κάθε μία από τις παρακάτω αναφορές.

Σας πληροφορούμε, πως οι ερμηνείες που ακολουθούν δεν είναι αόριστες. Όλες προκύπτουν από τα συγκεκριμένα άρθρα του μεσοπρόθεσμου πλαισίου. Αναμένουμε την απάντησή σας εντός των επόμενων ημερών (το αργότερο μέχρι την 10η Φεβρουαρίου 2012, ώρα 18:00). Βεβαίως, για οποιαδήποτε διευκρίνιση θα είμαστε στη διάθεσή σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των πρότερων.
Οι Πολίτες της πρωτοβουλίας «Κόντρα στο ρεύμα»

Τα 17 σημεία του πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 - 2015 για τα οποία ζητούνται εξηγήσεις!ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 – 2015 συνιστάται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» (Ταμείο). Το Ταμείο έχει αποκλειστικό σκοπό την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου. Το Ταμείο θα πουλάει περιουσιακά στοιχεία του κράτους, αποκλειστικά και μόνο για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας. Δηλαδή, ότι θα ξεπουλιέται από το Ταμείο θα πάει κατευθείαν στους δανειστές. Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Το Ταμείο θα μπορεί να πουλήσει τα πάντα! Ακόμη και ...περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ. Δηλαδή των τριών Δήμων του Νομού μας! Ακόμα και οι αιγιαλοί, κατ’ αποκλειστική χρήση! Δηλαδή, το ταμείο θα μπορεί να πουλήσει τις ωραιότερες παραλίες των νησιών μας, της Χαλκιδικής, της Πιερίας, όπως π.χ. του Κορινού, του Αγ. Παντελεήμονα και της Λεπτοκαρυάς. Παρακαλώ, διαψεύστε το!Στην εκποιούμενη περιουσία θα περιλαμβάνεται και η περιουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Π.χ. τα δημαρχεία, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, δημοτικές επιχειρήσεις κλπ. Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Το Ταμείο θα μπορεί να πουλήσει και τα αποθεματικά σε ρευστό που έχουν χρυσοφόρες εταιρίες (π.χ. ΟΠΑΠ). Δηλαδή, οι Δημόσιοι Οργανισμοί που έχουν δικαιώματα εκμετάλλευσης π.χ. ορυκτού πλούτου (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός, ουράνιο κλπ). Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Όλα τα έσοδα από την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ, τα ενοίκια που εισπράττει το δημόσιο κλπ θα ανήκουν πλέον στο Ταμείο και θα πηγαίνουν απευθείας στους δανειστές μας. Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Αφού αποφασιστεί η μεταβίβαση ενός περιουσιακού στοιχείου προς το Ταμείο, μετά δεν θα μπορεί κανείς πια να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και να το πάρει πίσω.Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Όλα τα έξοδα λειτουργίας π.χ. του Δημόσιου Οργανισμού (ΔΕΗ, ΟΣΕ κλπ) θα συνεχίζουν να βαρύνουν το Δημόσιο, ενώ όλα τα έσοδα πηγαίνουν απευθείας στην ΤΡΟΪΚΑ. Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Αν υπάρχουν δικαιώματα (π.χ ιδιωτών), τότε το Ταμείο θα μπορεί αναγκαστικά να τα απαλλοτριώσει με μια απόφαση υπουργού, αν κρίνει το Ταμείο ή όποιος αγοραστής ως αναγκαίο! Δηλαδή θα χάσουν και οι ιδιώτες ή άλλοι επενδυτές (π.χ. ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες) τα δικαιώματά τους αναγκαστικά μέσω της απαλλοτρίωσης! Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Το ταμείο θα έχει τη δυνατότητα να πουλήσει π.χ. τα λιμάνια μας στους Τούρκους, το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στους Σκοπιανούς (αφού τους δώσει λεφτά υπογείως π.χ. ο Τζ. Σόρος). Αυτά, τους δίνουμε το δικαίωμα να τα κάνουν ή να μας απειλούν ότι θα τα κάνουν, αν δεν συμμορφωνόμαστε στο εξής και για όσα χρόνια αυτοί θέλουν, με τα άνομα ξένα συμφέροντα. Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Σε όλες τις συνεδριάσεις του Ταμείου θα παρίστανται Παρατηρητές των Δανειστών που θα παρακολουθούν και θα αναφέρουν στα αφεντικά τους (Ε.Ε., Ε.Κ.Τ, Δ.Ν.Τ) τα πάντα, ενώ θα δεσμεύονται όλοι με εχεμύθεια προς όλους τους υπόλοιπους. Δηλαδή να μην μαθαίνει τίποτα ο ελληνικός λαός για το τι κάνουν με την περιουσία του! Μόνον η ΕΚΤ, η Ε.Ε και το ΔΝΤ θα ξέρουν, ενώ μετά από τρία χρόνια, αφού φύγουν, θα μπορούν να μας λένε τις λεπτομέρειες για το ξεπούλημα. Είναι αλήθεια; Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Καμία απόφαση δεν θα επιτρέπεται χωρίς τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων όπου συμμετέχουν οι υπάλληλοι της Τρόικα! Δηλαδή, οι απόψεις των βουλευτών και η ψήφος τους δεν θα έχουν καμία αξία! Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Θα αποφασίζουν μόνοι τους να εκδίδουν ομόλογα. Το Ταμείο θα μπορεί να δανείζεται από τρίτους με εγγυήσεις δικές μας(!) και με τα λεφτά αυτά να αγοράζει από την ελεύθερη αγορά ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου σε σκοτωμένες τιμές. Δηλαδή, θα μπορούν να ξαναγοράζουν οι ίδιοι το χρέος μας, αφού το ελαχιστοποιήσουν στην ουσία με δανεικά δικά μας. Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Αν δουν ότι δεν πουλιέται ή δεν αξιοποιείται κάποιο περιουσιακό στοιχείο, τότε θα μπορούν να το διαλύουν, να το «χρεοκοπούν». Η καμπάνα χτυπάει μάλλον για τον ΟΣΕ και τα τρένα μας. Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Η Τρόικα θα μπορεί να τροποποιεί άμεσα τα καταστατικά λειτουργίας των οργανισμών που περιέχονται στην κυριότητα του Ταμείου. Θα μπορούν να διατάσσουν να αυξηθούν τα τιμολόγια του ρεύματος και του νερού, τα διόδια, τα εισιτήρια λεωφορείων κλπ κλπ κατά το δοκούν, χωρίς τη συναίνεση της κυβέρνησης (θυμηθείτε: όλα τα έσοδα θα πηγαίνουν πλέον στο Ταμείο και όχι στον οργανισμό!).Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Το εισιτήριο για την είσοδο στην Ακρόπολη ή έσοδα από εκδηλώσεις στο «Αρχαίο Δίον» θα μπορούν να πηγαίνουν κατευθείαν στους δανειστές. Επίσης, θα μπορούν να καθορίζουν το ύψος της τιμής εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους. Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Θα μπορεί π.χ. ένας αμφιβόλου προέλευσης ξένος ιδιωτικός ή κρατικός φορέας να αγοράσει γη του Δημοσίου και να ανεγείρει, χωρίς καμία άλλη άδεια από το κράτος, ένα θρησκευτικό χώρο (π.χ. Τζαμί, βουδιστικό μοναστήρι κλπ κλπ) ή να μετατρέψει προς αυτό τον σκοπό ένα ήδη υπάρχον κτίριο που ανήκει στο Δημόσιο.Παρακαλώ, διαψεύστε το!

Με απλά Προεδρικά διατάγματα, θα μπορούν να τροποποιούνται χρήσεις γης , ρυμοτομικά σχέδια, ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αγοραστές!! Δηλαδή, εν ονόματι των δανειστών καμία σημασία δεν έχουν οι πολεοδομικές διατάξεις και γενικά παραμερίζονται όλοι οι νόμοι του ελληνικού κράτους να βολευτούν αυτοί. Παρακαλώ, διαψεύστε το!http://www.otoposmou.gr/

Έρχεται αύξηση φόρων έως και 1.500%!!!  • Ασήκωτη για τα νοικοκυριά η "λυπητερή" της εφορίας, μετά τη μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ. Διαβάστε αναλυτικά τι επιφυλάσσει το 2012 για τους φορολογούμενους
Οι φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν εκατομμύρια φορολογούμενοι για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011, με την εκκαθάριση των νέων φορολογικών δηλώσεων, αυξάνονται ακόμη και σε ποσοστό άνω του 1.500%, με θύματα κυρίως τους φορολογούμενους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και τις οικογένειες με παιδιά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του "Έθνους", ο αριθμός των φορολογούμενων που θα λάβουν φέτος εκκαθαριστικό σημείωμα με επιστροφή φόρου θα είναι ελάχιστος, καθώς οι αλλαγές που έχουν γίνει στη φορολογία εισοδήματος φέρνουν μεγάλες επιβαρύνσεις για όλους.
Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Οι 13 αλλαγές στο νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης


Με 13 αλλαγές σχεδιάστηκε το νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης που θα συμπληρώσουν και θα υποβάλουν φέτος περίπου 5,5 εκατ. φορολογούμενοι. Ειδικότερα στο έντυπο που παρουσιάζει σήμερα το «Ε» έχουν γίνει οι εξής αλλαγές:

Στον πίνακα 2:

1) Καταργήθηκε ο κωδικός 027-028 που συμπλήρωναν οι δημόσιοι υπάλληλοι μόνιμοι ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

2) Eχει προστεθεί νέος κωδικός 017- 018 τον οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1981 και μετά. Για τους φορολογούμενους αυτούς ισχύει το αφορολόγητο όριο των 9.000 ευρώ εφόσον τα εισοδήματά τους δεν υπερβαίνουν το όριο αυτό.

Αν το ετήσιο εισόδημα των φορολογουμένων ηλικίας έως 30 ετών είναι μεγαλύτερο των 9.000 ευρώ, τότε εφαρμόζεται το «κουτσουρεμένο» αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και πληρώνουν περισσότερο φόρο.

3) Απαλείφθηκε η ένδειξη 019-020 δίπλα από την οποία ο φορολογούμενος δήλωνε εάν κατά το προηγούμενο έτος ήταν νέος επιτηδευματίας ηλικίας κάτω των 35 ετών και τα καθαρά του κέρδη ήταν χαμηλότερα των 30.000 ευρώ. Για κάθε φορολογούμενο αυτής της κατηγορίας ίσχυε για το 2010 απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος.

Η απαλλαγή αυτή καταργήθηκε αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2011 οπότε απαλείφθηκε και η σχετική ένδειξη από το έντυπο της φορολογικής δήλωσης.

Στον πίνακα 3:

4) Περικόπτεται σημαντικά η μείωση φόρου που προκύπτει για τους φορολογούμενους με αναπηρία 67% οι οποίοι συμπληρώνουν τον κωδικό 001-002. Το συνολικό ποσό των δαπανών που αναγνωρίζεται περιορίζεται από τα 2.400 στα 2.000 ευρώ και δεν αφαιρείται πλέον από το εισόδημα αλλά προσαυξάνει το αφορολόγητο όριο.

Με τον τρόπο αυτό, το μειωμένο από τα 2.400 στα 2.000 ευρώ ποσό των δαπανών που αναγνωρίζεται δεν εκπίπτει πλέον από το πάνω μέρος του εισοδήματος του φορολογούμενου, όπου οι συντελεστές φόρου μπορεί να είναι υψηλοί και το όφελος της έκπτωσης μεγάλο, αλλά από το κάτω μέρος του εισοδήματος όπου ο συντελεστής φόρου είναι χαμηλός.

Στον πίνακα 4:

5) Στο εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα έχει προστεθεί ο κωδικός 515-516, όπου αναγράφονται οι ζημιές προηγούμενων οικονομικών ετών από ελευθέριο επάγγελμα.

Στον πίνακα 5:

6) Στα τεκμήρια διαβίωσης που αφορούν τις κατοικίες (κύρια, εξοχική, δευτερεύουσες) έχουν προστεθεί οι κωδικοί 206-208-210 στους οποίους οι φορολογούμενοι που έχουν «τακτοποιήσει» ημιυπαίθριους και αυθαίρετους χώρους, θα πρέπει να γράψουν την επιφάνεια των χώρων αυτών.

Πολλοί φορολογούμενοι κινδυνεύουν να πιαστούν στην «παγίδα» των τεκμηρίων, καθώς θα εμφανίσουν στην Εφορία κατοικίες με μεγαλύτερη επιφάνεια και κατά συνέπεια θα έχουν μεγαλύτερο τεκμήριο.

Στον πίνακα 6:

7) Eχουν μεταφερθεί από τον πίνακα 5 των τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων οι κωδικοί (735-736 και 737-738) που αφορούν στην αγορά ακινήτων, ανέγερση οικοδομών και κατασκευή πισίνας λόγω αναστολής εφαρμογής του «πόθεν έσχες». Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τα ποσά που διέθεσαν το 2011 για την αγορά ακινήτων ή ανέγερση οικοδομών αλλά δεν θα ελεγχθούν για το «πόθεν έσχες».

Σε περίπτωση αγοράς πρώτης κατοικίας με στεγαστικό δάνειο, οι τοκοχρεολυτικές δόσεις που κατέβαλαν το 2011 οι φορολογούμενοι για την εξυπηρέτηση του δανείου θεωρούνται τεκμήριο απόκτησης περιουσιακού στοιχείου και προστίθενται στις υπόλοιπες δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων και αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης.

8) Προστέθηκε ο κωδικός 657-658 στο οποίο οι φορολογούμενοι θα συμπληρώσουν τα εισοδήματα που εξαιρούνται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης (αποζημίωση λόγω απόλυσης, εφάπαξ).

Στον πίνακα 7:

9) Eχει απαλειφθεί ο κωδικός 041-042 που αφορούσε τη δαπάνη δικηγόρου μετά την κατάργηση της έκπτωσης φόρου. Τα ποσά που δαπανούν οι φορολογούμενοι για δικηγορικές αμοιβές υπολογίζονται στις δαπάνες με αποδείξεις που μετράνε για την κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου.

10) Νέος κωδικός 075-076 για τις δωρεές χρηματικών ποσών στον «λογαριασμό αλληλοβοηθείας για την απόσβεση του Δημοσίου χρέους».

11) Eχουν συγχωνευθεί οι κωδικοί που αφορούν στους τόκους στεγαστικών δανείων. Ανεξάρτητα από την ημερομηνία σύναψης του δανείου οι φορολογούμενοι θα δηλώσουν στον κωδικό 063-064 τους τόκους που κατέβαλαν το 2011.

12) Προστέθηκαν νέοι κωδικοί 077-078 που αφορούν στα μισθώματα επιχειρήσεων τριτογενούς τομέα της περιοχής «Γεράνι» του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, πρoκειμένου να εκπέσει από αυτά έως το 80% των δαπανών αποκατάστασης.

13) Νέοι κωδικοί 033- 034- 035- 036 που καταγράφονται οι δαπάνες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών.

Και το χρέος ανέβηκε στο 160% του ΑΕΠ!!!

Που μας κατάντησαν: Μετά από 18 μήνες Μνημονίου και φρενήρη δανεισμού (ποιος μπορεί να ξεχάσει την "πανηγυρική" φράση Παπανδρέου "Πήραμε το μεγαλύτερο δάνειο στην Ιστορία";) στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2011, σε ότι αφορά στη σχέση χρέους προς ΑΕΠ, η Ελλάδα εμφάνιζε το υψηλότερο ποσοστό δημόσιου χρέους (159,1%), με την Ιταλία (119,6%) να ακολουθεί και τρίτη την Πορτογαλία με ποσοστό 110,1%.

Έπεται η Ιρλανδία με ποσοστό 104,9% ενώ στον αντίποδα βρίσκεται η Εσθονία με 6,1% και το Λουξεμβούργο με 18,5%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν την Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget