Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

"Καυτά" ερωτήματα Καμμένου προς ΓΑΠ (μέσω facebook!)...


 


Δια την e-μεταφορά: Ένας μακρινός ξάδελφος του Κ. Αγοραστού
 

Λέτε ο ΓΑΠ να αποδείξει ότι και οι "πρωθυπουργοί πηγαίνουν φυλακή";






Οι τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τρέμει πλέον το Ειδικό Δικαστήριο. Γι αυτό και επιλέγει να παραμείνει στην ηγεσία του Κινήματος για να το κάνει κόμμα – συνήγορο και να το παρασύρει έτσι μαζί του στην καταστροφή.

Ο Σαμαράς δυο πράγματα έχει δηλώσει για την κάθαρση και θα τα κάνει: Πρώτον θα γίνει μία και μόνο εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο. Δεύτερον, επί κυβέρνησής του θα ερευνηθεί το πόθεν έσχες όλων των πολιτικών από το 1974. Αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα έχουν ζητήσει εξεταστικές επιτροπές για την οικονομία και θα το κάνουν. Πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο; Ποιοι απαξίωσαν την ελληνική οικονομία; Γιατί έγιναν τα τραγικά λάθη που μας έφεραν τη χρεοκοπία; Ποιοι στο ΠΑΣΟΚ και πέριξ αυτού κέρδισαν δις ευρώ από την ελληνική τραγωδία;

Ο κ. Παπανδρέου θα κληθεί να λογοδοτήσει για όλα αυτά.
Η “διαρχία” (αν φυσικά του περάσει) εξυπηρετεί λοιπόν τον ΓΑΠ για τους εξής απλούς λόγους: Όποιος κι αν είναι αυτός που θα κατεβεί στις εκλογές ως υποψήφιος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ θα “καεί”. Έτσι μετά τις εκλογές ο ΓΑΠ θα μείνει μόνος του αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, θα καλέσει τους οπαδούς του με την γνωστή ευθυκρισία σκέψης να αγωνιστούν κατά της “παλινόρθωσης της δεξιάς” και έτσι θα τραβήξει το πράγμα μέχρι να καταφέρει να ξεμπερδέψει.

Φυσικά έχει τόσες ελπίδες να του βγει το σενάριο αυτό, όσες ακριβώς είχε η Ελλάδα να μην χρεοκοπήσει με το Μνημόνιο. Και τελικά ο Καρλ Μαρξ είχε πει πολύ μεγάλη κουβέντα: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται – την πρώτη φορά ως τραγωδία και τη δεύτερη ως φάρσα».

Τα όσα έγιναν χθες στο ΠΑΣΟΚ και τα όσα είπε ο Γ. Παπανδρέου για τον Ψυχάρη θυμίζουν πολύ την εποχή Κοσκωτά και το σπάσιμο τότε του αποστήματος της διαπλοκής.

Δεκαετία του ’80 και ο Κοσκωτάς με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ (με το αζημίωτο φυσικά) γίνεται κυρίαρχος της Ελλάδας. Αγοράζει τα πάντα με ξένα χρήματα, είναι το μεγάλο αφεντικό. Όταν όμως ο Ανδρέας Παπανδρέου χάνει τη μπάλα άρχισε και η μεγάλη κατηφόρα. Η αποκάλυψη της κομπίνας του Κοσκωτά άνοιξε το δρόμο για να βγουν τα άπλυτα στη φόρα. Βγήκαν οι σκελετοί που έκρυβε το ΠΑΣΟΚ στο ντουλάπι. Βγήκαν τα πάμπερς, οι βίλες, οι μίζες, οι σκιές φωτίστηκαν και το ΠΑΣΟΚ μπήκε στη γωνία.

Τότε ήταν μια χρυσή ευκαιρία να καθαρθεί το μεταπολιτευτικό σκηνικό της χώρας, αλλά δυστυχώς η Ελλάδα έπεσε στα νύχια του Μητσοτάκη. Το Ειδικό Δικαστήριο κατέληξε σε φιάσκο και σε συναλλαγή κάτω από το τραπέζι. Κι επειδή ο κόσμος στην τελική σιχαίνεται την άγια οικογένεια του Κρητικού, ξαναγύρισε στην άλλη άγια οικογένεια του Παπανδρέου. Με την βοήθεια φυσικά της σημερινής κρατικοδίαιτης διαπλοκής που αφού ξήλωσε τον Παπανδρέου που δεν της έκανε πια, τα μάζεψε στο Ειδικό Δικαστήριο επειδή όπως είχε πει και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής “οι πρωθυπουργοί δεν πηγαίνουν φυλακή“!.

Τότε η υπόθεση κατέληξε σε τραγωδία… για την ελληνική κοινωνία. Τώρα έρχεται και η φάρσα. Και μέσα στον πανικό του υπάρχουν … ελπίδες ότι ο ΓΑΠ θα κάνει τόσα λάθη που θα καταφέρει στο τέλος να διαψεύσει τον Καραμανλή και να αποδείξει ότι και οι πρωθυπουργοί πάνε φυλακή. Όλα τα είδαμε, γιατί να μην το δούμε κι αυτό;

Οι χθεσινές αποκαλύψεις του γιου του Ανδρέα δρομολογούν εξελίξεις. Για ακόμη μια φορά η ελληνική κοινωνία έχει τη χρυσή ευκαιρία να καθαρθεί από το απόστημα της διαπλοκής. Ο Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς μάλλον καν να το έχει καταλάβει, έβγαλε στο φως τους πράσινους διαπλεκόμενους σκελετούς.
Μιας διαπλοκής όμως που ο ίδιος έστησε. Διότι είναι ανήκουστο να παίρνει ο μεγαλύτερος τραπεζίτης της χώρας τον πρωθυπουργό και να τον ρωτά σε ποιον να δώσει δάνεια.
 Εδώ αποκαλύπτονται δύο πράγματα: Ότι το Μαξίμου κανόνιζε ποιοι και πότε θα πάρουν δάνεια, είτε είναι επιχειρηματίες, είτε μέσα ενημέρωσης και δεύτερον ότι ο Απ. Ταμβακάκης θα πρέπει αύριο το πρωί να παραιτηθεί. Άνθρωπος του ΠΑΣΟΚ, διορίστηκε από το ΠΑΣΟΚ στην Εθνική τράπεζα, προφανώς με αποστολή του να μοιράζει δάνεια όπου θέλει το κόμμα.

Αυτό το είδος της διαπλοκής αποκαλύφθηκε.
Στο ταγκό χρειάζονται δύο πάντα και ο κ. Παπανδρέου ήταν πρόθυμος χορευτής με τους διαπλεκόμενους. Όταν οι δεύτεροι τον άδειασαν η μόνη άμυνα του ΓΑΠ ήταν να πει ότι… δεν χόρευαν καλά στο Dancing on ice.

Με τις καταγγελίες κατά του Ψυχάρη, με τις καταγγελίες ουσιαστικά κατά της διαπλοκής από την οποία ο ίδιος ωφελήθηκε, προσπαθεί να γλιτώσει τα Ειδικά Δικαστήρια. Γι΄αυτό και δε φεύγει από την ενεργό πολιτική σκηνή. Πιστεύει ότι θα τον προστατεύσουν. Πόσο αφελής είναι…

Και για να τελειώσουμε όπως αρχίσαμε, ο Μαρξ είπε κι άλλα σπουδαία πράγματα που ταιριάζουν με τα όσα ζούμε στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Όπως για παράδειγμα:
«Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος».

Προστάτεψε εσύ κ. Βενιζέλο τον τέως πρωθυπουργό, την οικογένειά του και το ΠΑΣΟΚ …από τα “καταραμένα” CDS!


 

Της Μαργαρίτας Ισιδώρου
Τι πίνουν και δεν μας δίνουν;
Ο κύριος που μαζί με όλους όσους σήμερα διεκδικούν την καρέκλα του συνδιαλεγόταν με τους εργολάβους δημοσίων έργων-καναλάρχες, «επιχειρηματίες» με τα χρήματα του ελληνικού λαού και τους ζητούσε τη «σωστή αντιμετώπιση»…
 
Ο κύριος και η παρέα του διέλυσαν τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και έγραψαν κανονικά (ουχί στα παλαιά τους υποδήματα, γιατί τέτοια δεν διαθέτουν αφού ντύνονται στους καλύτερους οίκους μόδας), έτρωγαν και έπιναν με τους... ψυχάρηδες και μπόμπολες, έκαναν σπορ (ποδήλατο, κανό, ιππασία και ταξιδάκια για την «ανάπτυξη»), κατόπιν την «κρίση δανεισμού» την έκαναν χρεωκοπία και μας έχωσαν στο ΔΝΤ και την τρόικα…
 
Σήμερα θέλουν να φορέσουν την αποκριάτικη μάσκα των επαναστατών, να θυμηθούν το λαό που έσπρωξαν στην ανέχεια, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, ώστε ως νέοι σωτηράκηδες να διεκδικήσουν την χαμένη τιμή του Ελλαδιστάν που κατασκεύασαν.
 
Μεταξύ πολλών φαιδρών, ο τέως πρωθυπουργός εκφρασε τις έντονες διαμαρτυρίες του και για τη δικαιοσύνη, αναφορικά με τα ελληνικά CDS…
Γιατί με πολύ απλό τρόπο δεν επιλύει κι αυτό το θέμα ο κύριος Παπανδρέου;
Πως;
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών -τόσο στην κυβέρνηση ΓΑΠ, όσο και Παπαδήμου-, υποψήφιος ηγέτης του νέου ΠΑΣΟΚ, μιας και προΐσταται του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, προχωράει στις εξής απλές πράξεις, νόμιμες, νομότυπες και που επιλύουν κάθε κακόπιστη ή καλόπιστη απορία και προστατεύουν το προσωπικό και οικογενειακό κύρος του κυρίου Γ. Παπανδρέου:
 
- Ανακοινώνει επακριβώς τις ημερομηνίες που πούλησε τα περίστροφα της χώρας (CDS) το κρατικό ΤΤ του οποίου είναι πολιτικός προϊστάμενος.
- Ανακοινώνει ποιο Υπουργικό Συμβούλιο ή αρμόδιος Υπουργός πήρε την απόφαση και έδωσε εντολή να πουληθούν τα CDS.
- Ανακοινώνει σε ποιους πουλήθηκαν τα CDS και πως αυτοί οι πανέξυπνοι αγοραστές έγιναν πολυεκατομμυριούχοι, μιας και στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς «μάντεψαν» τι σημαίνει να «επενδύσουν» σε μια τέτοια κατεύθυνση.
Στις παραπάνω απλές πράξεις δεν υπάρχει κανένα κρατικό μυστικό, δεν εμπίπτει καμία νομική εμπλοκή, άλλωστε ως έγκριτος Συνταγματολόγος Πανεπιστημιακός το γνωρίζει πολύ καλύτερα από την αμαθή λαϊκή πλέμπα…
Κι εδώ ο ρόλος της αριστεράς είναι κρίσιμος… Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε να θέλουν να μάθουν -έστω από περιέργεια βρε αδελφέ- τι είναι αυτό που έκανε τον τέως πρωθυπουργό έξαλλο με την «δικαιοσύνη» και ταλαιπωρεί την ελληνική πολιτική σκηνή;
 
πηγή:sibilla

Κι όπως λέει μια γνωστή διαφήμιση: «Αγαπούλα, πούλα»!...

 



Του Βελισσάριου Δραγάτση
Οι μπίζνες των αδελφών Παπανδρέου
Ο Νίκος Παπανδρέου φέρεται να μπαινοβγαίνει στα γραφεία των υφυπουργών Μανιάτη και Μωραΐτη σαν κυβερνητικός παράγοντας!
Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας Παπανδρέου και γεγονότα που συνέβησαν την κρίσιμη νύχτα που συζητήθηκε η πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος συζητιούνται εντονότατα από κομματικά στελέχη και παράγοντες της Ιπποκράτους.
 
Η επιμονή του κ. Γιώργου Παπανδρέου να παραμείνει στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ κινεί πολλές υποψίες για τους σκοπούς που...
εξυπηρετεί. Αυτήν την επισήμανση κάνουν στελέχη του Κινήματος, τα οποία έχουν ανοίξει το στόμα τους και λένε διάφορα για τις δραστηριότητες του κ. Αντρίκου Παπανδρέου στην Ελβετία και του Νίκου στις αραβικές χώρες.
Λίγες ημέρες μετά τη δημόσια μομφή του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Πάνου Καμμένου εναντίον του κ. Νίκου Παπανδρέου, κορυφαίο στέλεχος που υποστηρίζει ανοικτά πλέον τις νέες τάσεις στο ΠΑΣΟΚ μας πληροφόρησε τα εξής: «Με τον πρέσβυ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συναντήθηκε παραπάνω από δύο ώρες, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», ο κ. Νίκος Παπανδρέου λίγο καιρό πριν παραιτηθεί ο Γιώργος από τη θέση του πρωθυπουργού. Υπάρχει σχέδιο εκμετάλλευσης τουριστικών και άλλων ακινήτων μέσω της ΕΤΑ Α.Ε. ενώ σχεδιάζονται επενδύσεις ενεργειακού ενδιαφέροντος».
 
Κι εμείς ρωτάμε: Ο κ. Νίκος Παπανδρέου είχε θεσμικό ρόλο στη συνάντηση αυτή; Κι αν «ναι» ποιον; Έχει διορισθεί βοηθός του αρμοδίου αντιπροέδρου κ. Θεόδωρου Πάγκαλου και δεν το γνωρίζουμε ή έχει αντικαταστήσει τον κ. Χάρη Παμπούκη ο οποίος είχε αυτές τις αρμοδιότητες επί πρωθυπουργίας Γ.Α.Π.;
 
Τι θα γίνει την Τετάρτη
Αν δεν πάρουμε απάντηση σήμερα, σίγουρα θα βρεθεί ένας από τους συνεργάτες μας στο ίδιο ξενοδοχείο, τη «Μεγάλη Βρετάνια» την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, 11 και 12 Ιανουαρίου. Αυτές τις δύο ημέρες θα πραγματοποιηθεί το διήμερο φόρουμ επιχειρηματικότητας και επενδύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Κι αυτή η πρωτοβουλία που αποδίδεται στον κ. Νίκο Παπανδρέου, ο οποίος έχει προτείνει ανάλογες δράσεις με το Κατάρ και το Κουβέιτ.
 
Για τη διοργάνωση αυτού του φόρουμ, λέγεται ότι ο αδελφός του τέως πρωθυπουργού εισβάλλει όποτε κρίνει σκόπιμο στα γραφεία του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και των υφυπουργών Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Μανιάτη και Ανάπτυξης κ. Θάνου Μωραΐτη. Υποτίθεται ότι ο Νίκος προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες για να συντονίσει τη διοργάνωση, για την οποία τυπικά υπεύθυνος είναι ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.
 
Κανείς δεν κρύβει άλλωστε τον εκνευρισμό που προκαλεί όλη αυτή η επιμονή του αδελφού Παπανδρέου γι’ αυτές τις διημερίδες.
 
Αν όλη αυτή η ενεργητικότητα δεν σχετίζεται με επιχειρηματικές δραστηριότητες (όσο κάποιος άλλος βρίσκεται στην ηγεσία του πλειοψηφούντος κοινοβουλευτικού κόμματος) τότε με τι άλλο μπορεί να σχετίζεται;
 
Κι όπως λέει μια γνωστή διαφήμιση: «Αγαπούλα, πούλα»!

Πόσο αξίζει η Αφροδίτη της Μήλου, κύριοι διαπραγματευτές του... (συγγνώμη του PSI, ήθελα να πω)

 



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Πέρασε στα ψιλά, αν και ήταν η σημαντικότερη ίσως είδηση των ημερών – και πάντως σημαντικότερη από την καταστροφολογία και την κινδυνολογία περί εξόδου από το ευρώ και οπωσδήποτε σοβαρότερη από τα νυχτέρια στα Πολιτικά Συμβούλια του ΠΑΣΟΚ.
Όπως πληροφορηθήκαμε επισήμως, το Μουσείο του Λούβρου εδραίωσε τη θέση του ως το υπ’ αριθμόν 1 μουσείο του κόσμου, σημειώνοντας κατά το 2011 ρεκόρ επισκεψιμότητας, με 8,8 εκ επισκέπτες.
Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι εδώ και τρία χρόνια, ο αριθμός των επισκεπτών στο Λούβρο έχει...
σταθεροποιηθεί στους 8,5 εκ επισκέπτες ετησίως.
Βάλτε τώρα πως ο καθένας από αυτούς πληρώνει εισιτήριο των 10 ευρώ και κάντε τον λογαριασμό: Περί τα 80 εκ ευρώ ετησίως έσοδα για το γαλλικό κράτος μόνο από το Λούβρο – όταν το άχρηστο ελληνικό κράτος των άχρηστων διαχειριστών του μετά βίας συγκεντρώνει 50 εκ ευρώ τον χρόνο από όλα τα μουσεία του (συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Ακρόπολης) και όλους τους αρχαιολογικούς του χώρους.
Σημειώστε επίσης πως από τον περασμένο Οκτώβριο που λειτουργεί η μεγάλη έκθεση «Ο Μεγαλέξανδρος στο Λούβρο» ή «Το Βασίλειο της Αρχαίας Μακεδονίας», ουρές χιλιομέτρων στρίβουν κανονικά γωνίες.
Με λίγα λόγια, εκεί, στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα κάποιοι (από αυτούς που μας κουνούν το δάχτυλο) κόβουν μονέδα.
Και δεν κόβουν μονέδα μόνο φέτος που παρουσιάζονται τα μοναδικά εκθέματα από την ανασκαφή της Βεργίνας (φυσικά μαζί με όλα τα άλλα κλεμμένα, συμπεριλαμβανομένων και των «Μαγεμένων» της Θεσσαλονίκης, για τις οποίες (οι κλέφτες) μας πρόσφεραν ως αντίδωρο – για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης –αντίγραφα αξίας μόλις 180.000 ευρώ).
Κόβουν σταθερά μονέδα εδώ και δύο τουλάχιστον αιώνες χάρη στις δικές μας αρχαιότητες, που στο Λούβρο καταλαμβάνουν 25 αίθουσες!Με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 200 εκ ευρώ τον χρόνο, το Μουσείο του Λούβρου δεν κερδίζει μόνο από τα εισιτήρια, αλλά και από τις δωρεές και τον επί πληρωμή δανεισμό συλλογών του σε άλλα μουσεία, αλλά και τη διάθεση των χώρων του για γυρίσματα ταινιών, όπως ο «Κώδικας Ντα Βίντσι».
Σε αυτά τα έσοδα, πρέπει να προσθέσουμε και τα γενικότερα έσοδα για το γαλλικό κράτος, που προκύπτουν από τον τουρισμό, καθώς αμέτρητοι είναι οι επισκέπτες που φθάνουν στο Παρίσι μόνο και μόνο για να θαυμάσουν τα εκθέματα του μοναδικού αυτού μουσείου.Ερχόμαστε τώρα στο… ψητό.
Ποια είναι τα σημαντικότερα εκθέματα του Λούβρου;
Μα η (κλεμμένη) Αφροδίτη της Μήλου, που ο (αρχαιοκάπηλος) μαρκήσιος Ντε Ριβιέρ χάρισε στον Λουδοβίκο, η (επίσης κλεμμένη) Νίκη της Σαμοθράκης, που σύμφωνα με τους υπευθύνους του Λούβρου «ανακαλύφθηκε» το 1863 από τον Σαμπουαζό, η Τζοκόντα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και το γλυπτό του Κανόβα «Έρως και Ψυχή».
Δύο στα τέσσερα δηλαδή, από τους αρχαιοκάπηλους και τοκογλύφους.
Και να ήταν μόνο αυτά! Στο Λούβρο βρίσκονται και οι «Εργαστίνες», τμήμα της ζωφόρου του Παρθενώνα, που λέγεται πως είναι έργο του Φειδία και βρέθηκε στα χέρια του Γάλλου πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη το 1792, αφού πέρασε από τα χέρια του Γάλλου προξένου στην Αθήνα Φοβέλ. Ο κλέψας του κλέψαντος, δηλαδή.
Στο Λούβρο βρίσκεται και ο «Ηρακλής και το ταύρος της Κρήτης», από τη δυτική μετόπη του ναού του Δία στην Ολυμπία – αυτό δώρο της Ελληνικής Γερουσίας.
Στο Λούβρο βρίσκεται και η «Κενταυρομαχία», ένα τμήμα από την μετόπη του Παρθενώνα, το οποίο επίσης έκλεψε ο πρόξενος Φοβέλ.
Στο Λούβρο βρίσκονται και το κεφάλι του Ιππέα του Ραμπέν (το σώμα βρίσκεται στο Μουσείο της Ακρόπολης) και κυκλαδικά ειδώλια και η Αφροδίτη της Κνίδου και αρχαιότητες από το ναό της Αρτέμιδας στη Μαγνησία, τη Σάμο, την Τανάγρα, την Ολυμπία, κούροι, ανάγλυφα αμφορείς, το ακέφαλο μαρμάρινο άγαλμα της Αθηνάς, η Κεφαλή της Ίριδος από τον Παρθενώνα, τα μαρμάρινα ανάγλυφα «Απόλλων και οι Νύμφες» και «Ερμής Αγοραίος και Νύμφες» και ένας μαρμάρινος κορμός άνδρα του 5ου αιώνα π.Χ. ο οποίος άγνωστο πώς βρέθηκε στην κατοχή της οικογένειας Ρότσιλντ και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.
Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και σε όλα τα μουσεία αυτών που μας κουνούν το δάχτυλο. Και οι οποίοι δεν διανοούνται να αποχωριστούν τα λάφυρά τους – διότι τότε τα μουσεία τους θα έχαναν την αίγλη τους και θα έπαυαν να κόβουν μονέδα.Στο Μουσείο της Περγάμου, στο Βερολίνο, υπάρχει ολόκληρος ο Βωμός από την Ακρόπολη της Αρχαίας Περγάμου και ένα σωρό γλυπτά από την Μίλητο, τη Σάμο και τη Νάξο. Και βέβαια, οι επεξηγηματικές επιγραφές είναι γραμμένες στα γερμανικά, στα αγγλικά και στα… τούρκικα!
Για να μην μιλήσουμε για τα κλεμμένα του Έλγιν στο Βρετανικό Μουσείο, αλλά και για όλα τα κλεμμένα σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες – με καραβάνια έφευγαν οι αρχαιότητες από την Ελλάδα επί Ρωμαίων και Οθωμανών και, αργότερα, επί όλων των κατακτητών συμμάχων μας, με αποκορύφωμα την μεγάλη ληστεία αρχαιολογικών μας θησαυρών από τους Ναζί.Η Ιταλία, μάλιστα, που αντιμετωπίζει τώρα και αυτή προβλήματα, αλλά τα μουσεία της είναι γεμάτα από κλεμμένα, ανακοινώνοντας προχθές τα οικονομικά της στοιχεία, αναφέρθηκε και στη συμμετοχή της στο δάνειο προς την Ελλάδα!

Συγγνώμη, αλλά όλα αυτά τα μυθώδη ποσά που έχουν κερδίσει χάρη στην Ελλάδα δεν έπρεπε να γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και να συνυπολογιστούν στα χρωστούμενα;

Μόνο η Ελλάδα χρωστάει; Αυτοί δεν χρωστάνε τίποτε;
Δονκιχωτισμοί αιθεροβαμόνων, θα έλεγαν οι τεχνοκράτες χαμογελώντας συγκαταβατικά.
Διαπραγματευτικά όπλα, θα έλεγαν οι ρεαλιστές που αρνούνται να φθάσουν στο τελευταίο στάδιο του ραγιαδισμού.
Ακραίες αντιδράσεις, θα έλεγαν οι ασχολούμενοι με το (σκαλωμένο) PSI.

Όταν η πατρίδα σου κινδυνεύει, βάζεις στο τραπέζι όλα σου τα επιχειρήματα, θα απαντούσαν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για τη σωτηρία της χώρας.
Διαλέγετε και παίρνετε – εσείς, γιατί οι μεγάλοι διαπραγματευτές του... (συγγνώμη του PSI, ήθελα να πω), συζητούν ακόμη με ποιο Δίκαιο θα γίνει η ανταλλαγή των ομολόγων.

Υ.Γ.1 Προχθές και η Ισπανία ανακοίνωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας στα τρία μεγάλα μουσεία της (Πράδο, Βασίλισσα Σοφία και Τίσεν Μπορνεμίτσα), ανακοινώνοντας συγχρόνως και σημαντική αύξηση της τουριστικής της κίνησης.

Η Ελλάδα για έκτο χρόνο κρατά κλειστό το Μουσείο του Ηρακλείου της Κρήτης, αλλά και τον μοναδικό παλαιολιθικό οικισμό στη Θήρα εκεί που έπεσε το σκανδαλώδες σκέπαστρο σκοτώνοντας και έναν τουρίστα, επειδή ζούμε στη χώρα των ανικάνων και διεφθαρμένων διαχειριστών (και όχι του λαού).

Υ.Γ.2 Κατόπιν όλων αυτών να ρωτήσουμε πόσο αξίζει η Αφροδίτη της Μήλου ή θα θεωρηθούμε υπονομευτές του έργου της κυβέρνησης και γραφικοί; Από τους ανελλήνιστους ραγιάδες, βέβαια, που ούτε για λογιστές δεν κάνουν. Διότι, αν έκαναν, θα έκαναν και τον λογαριασμό των εσόδων από τα εισιτήρια που κόβουν τα μουσεία των δανeιστών μας…

Μην κάνετε θόρυβο και τους ξυπνήσετε...

 



Ο κ. Παπανδρέου είπε χτες ότι ο κ. Ψυχάρης ζήτησε δάνειο 10 εκατ. ευρώ από την Εθνική κι επειδή ο κ. Ταμβακάκης δεν του το έδωσε, ο κ. Σταύρος ξεκίνησε τον πόλεμο. Πετούσε δημοσιεύματα ο Ψυχάρης και εισέπραττε κοτρώνες ο Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Ψυχάρης είπε ότι μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου από την πίσω πόρτα. Μέσα απ’ όλα αυτά ας κρατήσουμε την αισιόδοξη πλευρά της ιστορίας: Υπήρξε κάποιος που τα τελευταία 90 χρόνια αρνήθηκε δάνειο σε μεγαλοεκδότη.

Αν θυμόμαστε καλά, τις ημέρες εκείνες υπήρχε πλήθος επικριτικών δημοσιευμάτων των εφημερίδων του Συγκροτήματος κατά της διοίκησης της Εθνικής. Μήπως επειδή δεν έδωσε το δάνειο; Μπα, δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε αυτή την άγια χώρα.

Εμένα, πάντως, δεν μου αρέσει αυτό το γκρίζο κλίμα που έχει επισκιάσει τα πάντα στον Αττικό ουρανό. Θέλω, όπως και κάθε Έλληνας πολίτης, διαφάνεια. Να βγει ένας εισαγγελέας και...
να κάνει μία έρευνα και να μας πει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Δηλαδή, αν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λέει ο κ. Πρωθυπουργός ή κάπως αλλιώς. Ή όπως τα λέει ο κ. Ψυχάρης. Διότι ο κ. Ψυχάρης καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι δεν του έδωσε δάνειο. Δηλαδή, σαν να λέμε ότι το δάνειο έπρεπε να το πάρει και δεν το πήρε. Σαν να άκουσα, δηλαδή, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου διαπραγματεύτηκε το δάνειο μιας τράπεζας προς ένα Μέσο Ενημέρωσης για κάτι. Να φωνάξουν, λοιπόν, τους μεν και τους δεν (έδωσαν το δάνειο) και τους άλλους. Για να δούμε ποιος λέει αλήθεια, ποιος λέει μισές αλήθειες και ποιος λέει ψέματα.

Με μία πρώτη έρευνα, πάντως, και δίχως να θέλω να αναπληρώσω τον κ. εισαγγελέα, διαπιστώνω ότι η Εθνική έχει γενικώς κόψει τα δάνεια προς τα Μέσα Ενημέρωσης. Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ. Ψυχάρης δεν κατήγγειλε τότε εκείνα τα περιστατικά. Και τέλος δεν μπορώ να αντιληφθώ αν επιβεβαιώθηκαν ή διαψεύστηκαν εκείνα τα πρωτοσέλιδα που κατήγγειλαν την διοίκηση της Εθνικής για χιλιάδες άλλα πράγματα πέραν αυτού για το οποίο την καταγγέλλουν σήμερα: Ότι δεν έδωσε δάνειο σε μία υγιή επιχείρηση, όπως ο ΔΟΛ. Ανάλογες, καταγγελίες, νομίζουμε ότι έκανε πρόσφατα και η κυρία Τεγοπούλου. Οπότε, ευκαιρία είναι ο κύριος εισαγγελέας να ασχοληθεί σφαιρικά με το θέμα...

Θα μας πείτε ότι αυτά είναι πταίσματα στον μαγικό κόσμο των media. Θα διαφωνήσουμε. Εμείς εξακολουθούμε και πιστεύουμε ότι όλα αυτά μπορεί να είναι προϊόν παρεξήγησης. Να άκουγαν την ίδια ώρα σε κασέτα κάποια ψαλμωδία με τον Εφραίμ και να παρεξήγησαν έτσι ο ένας τον άλλον.

Προς το παρόν έχουμε ένα και μόνο δεδομένο. Ότι η Εθνική δεν έδωσε δάνειο στον κ. Ψυχάρη και όλως τυχαίως η τράπεζα βομβαρδίστηκε με αρνητικά δημοσιεύματα. Όλα τα υπόλοιπα μπορεί στο μέλλον να διαψευστούν. Ότι ζήτησε ο κ. Ψυχάρης δάνειο. Ότι το κατήγγειλε ο κ. Παπανδρέου. Ότι εξακολουθούμε και αναπνέουμε τον ίδιο αέρα σε αυτή την χώρα. Ειδικά αυτό το τελευταίο μπορεί να διαψευστεί με χαρακτηριστική άνεση. Το κάνουν με στυλ εδώ και δεκαετίες...

Δεν υπάρχει αμφιβολία, κυρίες και κύριοι, ότι ζούμε ιστορικές ημέρες. Από κάθε πλευρά. Μία και μόνο παρατήρηση προς τα εκλεκτά μέλη της Ένωσης Συντακτών: Μην κάνετε θόρυβο, θα τους ξυπνήσετε...

Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά όσο έχουν αυξημένο το αίσθημα της ασφάλειας λόγω της εξουσίας κάνουν κι απίθανες δηλώσεις, από τις οποίες κάτι μπορεί να μάθουμε κι εμείς οι κοινοί θνητοί. Λέει, ας πούμε, ο κ. Ψυχάρης στην δήλωσή του κάτι ωραίο, με το οποίο και επιλέγουμε να κλείσουμε το σημερινό φτωχικό μας σημείωμα: «Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!». Μην μας πείτε ότι δεν πρόκειται για μία ιστορική δήλωση; Μάθαμε, επιτέλους, αυτό που υποψιαζόμασταν εδώ και καιρό: Ο πρωθυπουργός βλέπει κόσμο και από την πίσω πόρτα!

Θανάσης Μαυρίδης
από capital μοντάζ Γρέκι

Σεξ: το καλύτερο πρωινό

Ξεχάστε το γάλα και τα δημητριακά. Το σεξ είναι το καλύτερο πρωινό.Ξέρουμε πως το πρωί ο χρόνος είναι περιορισμένος και όταν το ξυπνητήρι ουρλιάζει το μόνο που δεν μπορείτε να σκεφτείτε είναι το «πνίξιμο του κούνελου» με τον καλό σας. Έχετε,
όμως, σκεφτεί την θετική επίδραση του πρωινού σεξ στον οργανισμό σας;
Μετατρέψτε, λοιπόν, τον ήχο του ξυπνητηριού σε ερωτικό κάλεσμα καθώς σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες οι άνθρωποι που ξεκινούν την ημέρα τους με σεξ είναι πιο υγιείς και ευτυχισμένοι από εκείνους που δεν δοκιμάζουν το σπορ πρωινιάτικα. Βλέπετε το σεξ το πρωί απελευθερώνει στον οργανισμό την χημική ουσία οξυτοκίνη που προκαλεί ευδιαθεσία (κάτι σαν βιταμίνη για την ψυχολογία σας) αλλά και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύοντας τα επίπεδα του αντισώματος IgA. Και δεν σταματά εδώ. Απελευθερώνονται χημικές ουσίες που αυξάνουν τα επίπεδα των οιστρογόνων που αυτόματα σημαίνει βελτιωμένη όψη των μαλλιών και του δέρματός σας. Άρα καλύτερη διάθεση, πιο υγιής και πιο όμορφη. Μήπως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε και να αρχίσετε να παίρνετε το πρωινό σας στο γραφείο για να μην χάνετε και χρόνο;
 
πηγή:lagogianis
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget