Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

16χρονος Πιέριος έλληνας στο ΜΙΤ!

  Η τύχη χτύπησε τη πόρτα ενός 16χρονου μαθητή από το Λιτόχωρο Πιερίας! Ο Χάρης Τσαμπασίδης ετοιμάζει «βαλίτσες» για το πανεπιστήμιο ΜΙΤ των ΗΠΑ καθώς προσκλήθηκε από τη διοίκηση του ιδρύματος χάρη στην διάκρισή του σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας σε διαγωνισμούς των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Παγκόσμιας Μαθηματικής Ολυμπιάδας.

 Ο 16χρονος, μαθητής της β' τάξης του λυκείου Λιτοχώρου, έχοντας συμμετάσχει σε όλους τους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (ΕΜΕ) και σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής οχτώ μετάλλια, μεταξύ των οποίων δύο χρυσά, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα και εύφημο μνεία από την Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα.
 Η Μαθηματική Εταιρία προτείνει κάθε χρόνο ένα παιδί από τη β' λυκείου, το οποίο έχει ξεχωρίσει για τις γνώσεις του στα μαθηματικά.
 
πηγή:newsbomb

Η... κοροϊδία με τα 17 πιστοποιητικά στη διαδικασία έκδοσης του ενεργειακού πιστοποιητικού

Αν δεν πρόκειται για κοροϊδία, τότε η διαδικασία έκδοσης του ενεργειακού πιστοποιητικού ορίστηκε για να μην εφαρμοστεί ποτέ! Και αυτό γιατί για να πάρει κάποιος ιδιοκτήτης σπιτού το πιστοποιητικό από τον ενεργειακό επιθεωρητή, θα πρέπει να έχει στον φάκελό του 17 πιστοποιητικά!
Μάλιστα τα περισσότερα από τα πιστοποιητικά αυτά ουδείς ιδιοκτήτης τα έχει αλλά και ούτε πρόκειται να τα βρει ποτέ. Συγκεκριμένα, για την έκδοση του πιστοποιητικού, αυτά που θα ζητήσει ο εντεταλμένος ενεργειακός επιθεωρητής είναι:
1. Iδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου ή κατοικίας (αριθμός ιδιοκτησιών, αριθμός ιδιοκτητών).

2. Πίνακας χιλιοστών.

3. Πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη (ΑΦΜ, ΔΟΥ).

4. Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) στην περίπτωση που το κτίριο έχει ενταχθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

5. Δήλωση και Κωδικός Ιδιοκτησίας Εθνικού Κτηματολογίου.

6. Αρχιτεκτονικά σχέδια ως κατασκευασθέν σε ηλεκτρονική μορφή.

7. Ηλεκτρομηχανολογικά σχέδια ως κατασκευασθέν σε ηλεκτρονική μορφή.

8. Μελέτη θερμομόνωσης κατατεθειμένη στην Πολεοδομία σε ηλεκτρονική μορφή.

9. Πίνακας Κατανομής Δαπανών κεντρικής θέρμανσης.

10. Οικοδομική Άδεια.

11. Τοπογραφικό σχέδιο σε ηλεκτρονική μορφή

12. Ύπαρξη ηλιακών κατόπτρων (τετραγωνικά μέτρα)

13. Ύπαρξη κλιματιστικών μονάδων (split).

14. Φωτογραφία του κτιρίου σε ψηφιακή μορφή που να διακρίνεται η ιδιοκτησία ή το διαμέρισμα

15. Τιμολόγια ενεργειακών καταναλώσεων του κτιρίου ή κατοικίας της τελευταίας τριετίας (ΔΕΗ, Φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ξύλα)

16. Φύλλο συντήρησης και ρύθμισης της κεντρικής θέρμανσης της τελευταίας τριετίας (συντήρηση καυστήρα)

17. Πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του υπευθύνου του κτιρίου (διαχειριστής) ή της κατοικίας (ιδιοκτήτης).


πηγή:alfavita.gr

Δεν έχεις ψωμί; Φάε μίσος που είναι δωρεάν

Τι να πει κανείς; Για την προπαγάνδα; Για τα ψέματα; Για τους γκεμπελίσκους των καναλιών; Για την υποκρισία; Για το θάνατο κάθε έννοιας δημοκρατίας και ανθρωπισμού σε μια χώρα που έχει το θράσος να θέλει και το copyright; Είναι να ντρέπεσαι που ζεις σε αυτή τη χώρα.
146 χρόνια μετά το τέλος του αμερικάνικου εμφυλίου οι οπαδοί της δουλείας επιστρέφουν. Γιατί τι άλλο είναι ένας άνθρωπος χωρίς χαρτιά αν όχι ένας σύγχρονος σκλάβος; Δεν έχει άλλο δικαίωμα από το να εργαστεί, χωρίς καμία δυνατότητα να διεκδικήσει οτιδήποτε, χωρίς κανένας νόμος να τον καλύπτει σε οτιδήποτε, χωρίς καμία υποχρέωση κανενός απέναντι του. Τον βλέπεις μόνο αν θες να τον δεις, αν τον χρειαστείς είτε για να σε υπηρετήσει, είτε για να ξεσπάσεις τον θυμό σου πάνω του.
Γι’ αυτό και είναι 100% σίγουρο ότι ούτε θέλουν να νομιμοποιήσουν μετανάστες, ούτε και να απελάσουν. Πουλάνε απελάσεις και φράχτες στον κόσμο που καταπίνει αμάσητα τα ψέματα και το ρατσισμό ενώ στην πραγματικότητα αυτή η κατάσταση τους βολεύει όσο τίποτα. Αν αύριο ξαφνικά εξαφανίζονταν όλοι οι μετανάστες θα εξαφανίζονταν και τα μαύρα κέρδη τους και ένα βολικό εργαλείο για να κάνουν την κοινωνία αντί να εξεγείρεται για τα προβλήματα της να βρίζει τον διπλανό εξαθλιωμένο. Τι θα ήταν το ΛΑΟΣ και οι Χρυσαυγήτες χωρίς μετανάστες. Μόνο οι Τούρκοι θα τους έμεναν για να πουλάνε την πραμάτεια τους και γι’ αυτό οι εθνικιστές συντηρούν και αυτή τη φάμπρικα μίσους.
Κρύβονται σήμερα διάφοροι “καθωσπρέπει” πίσω από το θέμα του ασύλου της Νομικής. Πολύ βολικό για να πουλήσεις εκδούλευση στην εξουσία χωρίς να καρφωθείς ως ρατσιστής. Αλλά αυτό που θέλουν να ξηλώσουν δεν είναι το άσυλο αλλά κάθε δημοκρατικό δικαίωμα. Θέλουν όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους μετανάστες χωρίς χαρτιά. Δηλαδή κανένα. Αυτό είναι το ιδανικό για μια ανταγωνιστική οικονομία.
Αυτοί που ποδοπατήσανε τη ζωή μας και εξαφάνισαν σε λίγους μήνες το μέλλον της κοινωνίας μας για λογαριασμό τραπεζιτών, τοκογλύφων, εργολάβων και κάθε λογής ισχυρών, πουλάνε νταηλίκι και αποφασιστικότητα απέναντι σε αόρατους ανθρώπους. Σε ανθρώπους που δεν έχουν κανένα μέσο να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Και το πουλάνε όχι για να το αγοράσουν οι μετανάστες, αλλά εμείς. Εμείς είμαστε οι πελάτες του μίσους. Θα ψωνίσουμε;
Οι Στέρεο Νόβα το 1994, μέσα από τη δική τους μοναδική αισθητική ένιωσαν τον αόρατο άνθρωπο.



Αφιερωμένο στους μετανάστες της Νομικής από κάποιον που νιώθει ξένος στη χώρα του.
πηγή:antista/chef

Εθνική Ελλάδος γειά σου!!!!οεεεεεοεεεε

www.epikairo.gr

Μνήμη... ελέφαντα με βιταμίνη Β12!

Αύξησε τις πνευματικές σου ικανότητες βάζοντας τη βιταμίνη Β12 στη ζωή σoυ ή ακόμη καλύτερα στο πιάτο σου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως κάποιες από τις πιο διάσημες κυρίες του Χόλυγουντ (μεταξύ τους και η Αντζελίνα Τζολί) πρσέχουν πολύ, έτσι ώστε η διατροφή τους να περιέχει την θαυματουργή βιταμίνη Β12.
Στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, η πρόσληψη περισσότερης βιταμίνης Β12 μέσω των τροφών συμβάλλει στην προστασία του εγκεφάλου. Αποδείξεις για τη σπουδαιότητά της και το ρόλο της στην αποτροπή της εγκεφαλικής συρρίκνωσης (ατροφία) δίνουν τα ευρήματα μελέτης του Παν/μίου της Οξφόρδης. Σημειωτέον ότι η ατροφία ευθύνεται για την απώλεια μνήμης και τη μείωση των πνευματικών ικανοτήτων, ενώ επίσης συνδέεται στενά με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας.
Η έρευνα...Στη συγκεκριμένη μελέτη συμμετείχαν συνολικά 107 υγιείς εθελοντές, 61-87 ετών, που όλοι αρχικά είχαν κανονικές γνωστικές δυνατότητες. Τέθηκαν υπό παρακολούθηση για διάστημα 5 ετών και υποβάλλονταν ετησίως σε κλινική εξέταση, μαγνητική τομογραφία, αναλύσεις αίματος και τεστ αξιολόγησης γνωστικών δυνατοτήτων όπως η μνήμη.
...και τα αποτελέσματαΜετά την ολοκλήρωση των ερευνών τους, οι επιστήμονες κατέληξαν στο παρακάτω συμπέρασμα: όσοι από τους εθελοντές είχαν χαμηλότερα του μέσου όρου επίπεδα βιταμίνης Β12 αντιμετώπιζαν έξι φορές μεγαλύτερο κίνδυνο συρρίκνωσης του εγκεφάλου τους συγκριτικά με εκείνους που είχαν υψηλά επίπεδα της βιταμίνης.
Ποιοί κινδυνεύουν από έλλειψη Β12;Οι αποκλειστικά χορτοφάγοι, ηλικιωμένοι, έγκυοι, γυναίκες που θηλάζουν, βρέφη, αλκοολικοί και άτομα που αποφεύγουν τις ζωικές τροφές ή υποσιτίζονται διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β12 ή να παρουσιάσουν έλλειψή της. Έλλειψη μπορεί να εμφανιστεί επίσης σε άτομα που ναι μεν προσλαμβάνουν τις ενδεικνυόμενες ποσότητες της βιταμίνης, αλλά έχουν πρόβλημα στην απορρόφησή της, καθώς και σε άτομα που λαμβάνουν φάρμακα τα οποία ελαττώνουν τα αποθέματά της στον οργανισμό (νεομυκίνη, κολχικίνη, βιν-πλαστίνη, μπιγουανίδη, φαινοβαρβιτάλη, πριμιδόνη και ορμονικά σκευάσματα).
Σημείο προσοχής: η υπερβολική πρόσληψη φολικού οξέος (βιταμίνη Β9) με τη μορφή συμπληρώματος διατροφής μπορεί να καλύπτει τα συμπτώματα έλλειψης βιταμίνης Β12.
Πού θα τη βρειςΗ βιταμίνη Β12 υπάρχει σχεδόν αποκλειστικά στα ζωικά τρόφιμα. παρξη της βιταμίνης, σε όχι όμως άξια λόγου ποσότητα, παρατηρείται και σε ορισμένες φυτικές τροφές και φύκια, όπως λ.χ. στη σπιρουλίνα, λόγω της σύνθεσής της από διάφορους μικροοργανισμούς του εδάφους ή του νερού. Η πλουσιότερη διατροφική πηγή της είναι το συκώτι. Υπάρχει επίσης σε κόκκινα κρέατα, πουλερικά, αβγά, ψάρια, οστρακοειδή, γαλακτοκομικά και σε εμπλουτισμένα με αυτήν προϊόντα. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη Β12 είναι 1-2 μg και μπορεί να καλυφθεί με δύο ποτήρια γάλα, μια μικρή μοσχαρίσια μπριζόλα ή μια μερίδα θαλασσινά.
Γιατί δεν θυμάμαι;Είναι σημαντικό σε περίπτωση που παρατηρήσεις απώλεια μνήμης να εξετάσεις το κατά πόσο αυτή οφείλεται σε έλλειψη βιταμίνης Β12 ή άλλων απαραίτητων για τον εγκέφαλο ουσιών (βιταμίνες Α, Β6, φολικό οξύ, Ε και C, β-καροτένιο, ψευδάργυρος, φλαβονοειδή κ.ά.). Η διόρθωση της έλλειψης μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το πρόβλημα. Αντίθετα, η παράτασή της ίσως προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση της μνήμης και πιθανώς μη αναστρέψιμη βλάβη.
Πηγές βιταμίνης Β12ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ Β12 (μg)
Συκώτι ψητό μερίδα 130 g 29,9
Γαριδόψιχα, βρασμένη 1 φλιτζάνι 3,1
Μοσχάρι φιλέτο μερίδα 130 g 1,8
Εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού 1/2 φλιτζάνι 1,5
Τόνος ψάρι κονσέρβα 112 g 1,5
Σαρδέλες ψητές μερίδα 150 g 1,1
Γιαούρτι 2%200 g 0,9
Χοιρινό ψαχνό μερίδα 130 g 0,9
Γάλα 1,5%1 φλιτζάνι 0,9
Φέτα τυρί μερίδα 40 g 0,8
Αβγό βρασμένο1 μικρό 0,7
Κότατζ 4%1/2 φλιτζάνι 0,6
Γαλοπούλα φιλέτο μερίδα 130 g 0,5

πηγή:womenonly.gr

Λαχανικά και φρούτα αντί για ασπιρίνη


Αλλη μία έρευνα επιβεβαιώνει τις ευεργετικές ιδιότητες λαχανικών και φρούτων στον ανθρώπινο οργανισμό. Η νέα έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωσή τους προστατεύει από τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες...
Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, διατροφή πλούσια σε λαχανικά και φρούτα ισοδυναμεί με μια μικρή δόση ασπιρίνης ημερησίως, η κατανάλωση της οποίας έχει αποδειχθεί σε διάφορες έρευνες ότι έχει εξαιρετικά θετική επίδραση στην υγεία του ανθρώπου. Τα λαχανικά και τα φρούτα διαθέτουν εκτός των άλλων σαλικυλικά, αντιφλεγμονώδεις ουσίες που αποτελούν και τα βασικά συστατικά της αντιφλεγμονώδους δράσης της ασπιρίνης. Σε προηγούμενες έρευνες είχε διαπιστωθεί ότι οι φυτοφάγοι έχουν μειωμένα ποσοστά ανάπτυξης καρκίνων διαθέτοντας αυξημένα επίπεδα σαλικυλικών. Σύμφωνα όμως με τους ερευνητές, για να μπορέσει ο άνθρωπος να εκμεταλλευθεί αυτές τις ευεργετικές ουσίες, θα πρέπει τα λαχανικά και τα φρούτα που θα καταναλώνει να είναι προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας. Οι συμβατικές μέθοδοι καλλιέργειας στις οποίες γίνεται χρήση φυτοφαρμάκων περιορίζουν σημαντικά τα επίπεδα των σαλικυλικών. Στην έρευνα αναφέρεται επίσης ότι τα συγκεκριμένα συστατικά που υπάρχουν στα φρούτα και στα λαχανικά έχουν αποτελεσματικότερη δράση απέναντι στον καρκίνο απ΄ ό,τι οι διάφορες αντιοξειδωτικές ουσίες που βρίσκονται σε πολλά είδη τροφών, οι οποίες αποτελούν τα τελευταία χρόνια μόνιμο αντικείμενο έρευνας και προτείνονται συνεχώς ως ασπίδα απέναντι στον καρκίνο.

ΠΗΓΗ:tovima.gr

 

Μήπως να το κόψεις τελικά το κάπνισμα; Δες τι μπορείς να κάνεις

Φωτό: © Fotolia
Το γνωρίζεις καλά πως είναι πολύ κακή συνήθεια... Γνωρίζεις επίσης πως σου κοστίζει ακριβά και στην υγεία σου και στην τσέπη σου. Μήπως να πάρεις την μεγάλη απόφαση;
 
Βγήκες τις προάλλες μια βόλτα στην παραλία και στις δύο “απλωτές” ένιωσες τον αέρα να κόβεται. Περπατάς μέχρι το σούπερ μάρκετ και στο γυρισμό με τις σακούλες τα βρίσκεις σκούρα. Στα σκαλιά... να μην το συζητήσουμε.

Το δέρμα σου είναι θαμπό, κάποιες ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους στα χείλη κάθε φορά που εισπνέεις καπνό, τα δόντια χάνουν τη λευκότητά τους και τα ρούχα σου μυρίζουν. Και τα μαλλιά σου. Και το σπίτι σου!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και η αύξηση στην τιμή. Κάθε μέρα δίνεις 3,80€ (115 ευρώ το μήνα) για να αγοράσεις πρόωρη γήρανση, ελεύθερες ρίζες, αφυδάτωση, κυτταρίτιδα... και πολύ χειρότερα! Μήπως να το σκεφτείς πιο σοβαρά το θέμα και να σταματήσεις να το αναβάλλεις;

Μια κουβέντα είνα θα μου πεις. Από τη θεωρία στην πράξη μεσολαβεί ένα χάος, με τεράστια προσπάθεια που συνήθως σε νικάει. Μην ανησυχείς όμως. Το TLIFE έψαξε και σου προτείνει τρόπους να βοηθηθείς στην προσπάθειά σου να κόψεις το τσιγάρο. Εσύ το μόνο που χρειάζεται είναι να επιστρατεύσεις την θέληση και την επιμονή σου. Δεν θα χάσεις, πίστεψέ με...
Ιατρεία Διακοπής του Καπνίσματος
Απευθυνθήκαμε στον διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΙΑΣΩ General Σπύρο Τζανέ ο οποίος μας εξήγησε πως λειτουργούν τα διάφορα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος (ΙΔΚ). Θα βρεις αντίστοιχα Ιατρεία σε δημόσια αλλά και ιδιωτικά νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, για να λάβεις την απαραίτητη θεραπεία. Κάλεσε στο 1535 για βρεις το ΙΔΚ που βρίσκεται κοντά σου. Ενδεικτικά δες εδώ τη λίστα με τα νοσοκομεία και δημοτικά ιατρεία που διαθέτουν ΙΔΚ. Γενικά αν θες να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό για να πάρεις απαντήσεις σχετικά με τον τρόπο που θα καταφέρεις να κόψεις το κάπνισμα κάλεσε Δωρεάν το  800-801.80.80!
“Σε ένα πρώτο στάδιο η ομάδα του ΙΔΚ διερευνά τη θέληση του καπνιστή να κόψει το κάπνισμα, την ποσοτική και την ποιοτική εξάρτησή του από το τσιγάρο. Έτσι, με την κατάλληλη ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη θα πάρει από μόνος του την απόφαση να το κόψει” αναφέρει ο πνευμονολόγος Σπύρος Τζανές και συμπληρώνει... “Αν δεν μπορέσει με απλή ψυχολογική υποστήριξη, τότε η ομάδα του ΙΔΚ παρεμβαίνει φαρμακευτικά, με υποκατάστατα νικοτίνης ή ειδική φαρμακευτική αγωγή που θα δημιουργήσει αίσθημα απέχθειας στον χρήστη".

Η διαδικασία απαιτεί προσπάθεια που ξεπερνά ακόμη και τους 6 μήνες. Το πρώτο διάστημα θα πρέπει να επισκέπτεσαι 2-3 φορές το μήνα και στη συνέχεια ανά δύο μήνες. Το ποσοστό επιτυχίας είναι εξαιρετικά μεγάλο και ξεπερνά ακόμη και το 50%. Παρόλα αυτά ο πνευμονολόγος Σπύρος Τζανές προειδοποιεί: "Η επιτυχία είναι να μην επιστρέψει στη συνήθεια του καπνίσματος μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς, μόλις το 20%-30% καταφέρνει να να απαλλαγεί τελείως από την συνήθεια του τσιγάρου!"
Εναλλακτικές θεραπείες
- Ηλεκτροβελονισμός. Η σύγχρονη εκδοχή του κινέζικου βελονισμού φαίνεται πως μπορεί να σε βοηθήσει σύμφωνα με τους ρεφλεξολόγους να κόψεις την κακή συνήθεια του καπνίσματος.
- Antismoking centers. Υπάρχουν διάφορα κέντρα που υπόσχονται να σε βοηθήσουν στην προσπάθειά σου αλλά δεν είναι αναγνωρισμένα ιατρεία διακοπής καπνίσματος.

Παρόλα αυτά ο πνευμονολόγος Σπύρος Τζανές τονίζει πως "οι παραϊατρικές αυτές μέθοδοι έχουν μη αναγνωρίσιμα αποτελέσματα και δεν προσφέρουν σαφή στατιστικά στοιχεία επιτυχίας".

Προϊόντα κατά του καπνίσματος

Κυκλοφορούν τσίχλες και ειδικά patch που μπορούν να σε βοηθήσουν να κόψεις το κάπνισμα. Βέβαια, πρέπει να γνωρίζεις πως τα περισσότερα από αυτά τα σκευάσματα απαιτούν συνταγή γιατρού. Για το λόγο αυτό μια επίσκεψη σε ένα ΙΔΚ είναι επιβεβλημένη.
Το Internet σε βοηθά να κόψεις το κάπνισμα

Η Ε.Ε. έχει δημιουργήσει ένα ειδικό ιστοχώρο που θα σε βοηθήσει να κόψεις το κάπνισμα. Εκτός από τις διάφορες καμπάνιες, με διαφημιστικά σποτ και σειρές κινουμένων  σχεδίων, μπορείς, προσθέτοντας το e-mail σου να λαμβάνεις ενθαρρυντικά mail σε καθημερινή βάση, που θα σε υποστηρίζουν ψυχολογικά προς αυτή την κατεύθυνση.
πηγή:tlife

Παλιοί συμφοιτητές του Παπανδρέου,

 Καμιά 20αριά χιπιά,είναι έτοιμοι να καταλάβουν την πρωθυπουργική κατοικία στο Καστρί!



Χαμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες μια ομάδα από καμιά εικοσαριά χίπηδες ετοιμάζονται να καταλάβουν το σπίτι της οικογένειας Παπανδρέου στο Καστρί.
Πολλοί απ αυτούς είναι συνομήλικοι του πρωθυπουργού και συμφοιτητές του από τα νεανικά χρόνια.
Προέρχονται από πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά επειδή δεν κατάφεραν να κάνουν καριέρα αντίστοιχη με τον φίλο τους και πρωθυπουργό μας, είναι άστεγοι και γι αυτό αποφάσισαν να μπουκάρουν στην πρωθυπουργική κατοικία και να διαμείνουν εκεί κάνα δίμηνο στο χύμα.
Η οικογένεια Παπανδρέου που είναι φιλόξενοι άνθρωποι, δεν αρνήθηκαν να φιλοξενήσουν εσαεί τα χιπιά, μόνο που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το Καστρί και να ζητήσουν με τη σειρά τους, από τον Τηλέμαχο Χυτήρη να τους φιλοξενήσει.
Ο λόγος που ο πρωθυπουργός θέλησε να μείνει στο σπίτι του Χυτήρη, είναι για να κουβεντιάσει μαζί του, το πως κατάφερε ο πρώην έμπιστος της Μιμής, να προσλάβει τους συγκεκριμένους συμβασιούχους στην ΕΡΤ.
Στο διάστημα που η οικογένεια του πρωθυπουργού θα φιλοξενηθεί από τον Χυτήρη, ο κος Παπανδρέου θα μπορέσει να πληροφορηθεί λεπτομέρειες από το σχέδιο "Αλληλεγγύη στους μεγαλονταβατζήδες των ΜΜΕ" που ετοιμάζει  ο καλός ποιητής.
πηγή:kourdisto portokali
 

Βρέθηκε ο αρχέγονος μηχανισμός του βιολογικού ρολογιού

Λονδίνο

  
Επιστήμονες εντόπισαν έναν μηχανισμό που ελέγχει το βιολογικό ρολόι όλων των μορφών ζωής. Σύμφωνα με δημοσιεύσεις ερευνητών από τα Πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ και του Εδιμβούργου στην επιθεώρηση «Nature» το νέο εύρημα μπορεί να ρίξει φως σε νόσους όπως ο διαβήτης, η κατάθλιψη και ο καρκίνος που συνδέονται με απορρύθμιση του βιολογικού ρολογιού και «πλήττουν» τους ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν σε βάρδιες.
Παράλληλα από τις νέες μελέτες προκύπτει ότι ο 24ωρος κιρκαδικός ρυθμός των κυττάρων δεν αποτελεί ανθρώπινο «προνόμιο», αλλά είναι κοινός σε όλους τους οργανισμούς, ακόμη και στα φύκη. Η ηλικία του ανέρχεται σε δισεκατομμύρια έτη και εμφανίστηκε όταν εμφανίστηκαν και οι πρώτες μορφές ζωής.
Στο πλαίσιο της πρώτης μελέτης ερευνητές από το Κέιμπριτζ ανακάλυψαν για πρώτη φορά ότι τα ερυθρά αιμοσφαίρια διαθέτουν βιολογικό ρολόι. Το εύρημα αυτό είναι άκρως σημαντικό, διότι, όπως εξήγησαν οι επιστήμονες, μέχρι σήμερα πιστευόταν ότι ο κιρκαδικός ρυθμός συνδέεται αποκλειστικώς με το DNA και τη γονιδιακή δραστηριότητα. Ωστόσο τα ερυθρά αιμοσφαίρια, σε αντίθεση με τα περισσότερα κύτταρα του οργανισμού, δεν διαθέτουν DNA, περιέχουν μόνο αιμοσφαιρίνη, την πρωτεΐνη η οποία δεσμεύει το οξυγόνο στους πνεύμονες και το μεταφέρει σε όλους τους ιστούς του οργανισμού.
Η νέα γνώση εκτιμάται ότι θα φέρει επανάσταση στην αντιμετώπιση νόσων που εμφανίζονται σε άτομα που δουλεύουν σε βάρδιες, όπως οι νοσοκόμοι, οι πιλότοι κα. Οπως σημείωσε ο επικεφαλής της μελέτης δρ Ακιλες Ρέντι «γνωρίζουμε ήδη ότι η απορρύθμιση του βιολογικού ρολογιού συνδέεται με μεταβολικές διαταραχές όπως ο διαβήτης, με προβλήματα ψυχικής υγείας, ακόμη και με καρκίνο. Ελπίζουμε ότι τα νέα στοιχεία σχετικά με το πώς δουλεύει το 24ωρο ρολόι των κυττάρων, θα καταστήσει πιο σαφείς αυτές τις σχέσεις».
Το πείραμα Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους οι ειδικοί έλαβαν ερυθρά αιμοσφαίρια από υγιείς εθελοντές και τα «εγκλώβισαν» στο σκοτάδι και σε θερμοκρασία σώματος επί αρκετές ημέρες. Καθόλη τη διάρκεια του πειράματος εξέταζαν τα επίπεδα ορισμένων βιοχημικών δεικτών - πρωτείνες που ονομάζονται peroxiredoxins - που εντοπίζονται σε όλες τους ζώντες οργανισμούς και παράγονται σε μεγάλες ποσότητες στο αίμα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εμφανίστηκαν διαφορές στην παραγωγή των πρωτεϊνών σε ένα μοτίβο που ακολουθούσε κυκλική πορεία στη διάρκεια του 24ωρου.
Περαιτέρω πειράματα έδειξαν παρόμοιο 24ωρο κύκλο παραγωγής των συγκεκριμένων πρωτεϊνών στα φύκη, γεγονός που δείχνει ότι το βιολογικό ρολόι ήταν πάντα άκρως σημαντικό, ακόμη και για τις αρχαίες μορφές ζωής.
Από τη δεύτερη μελέτη που διεξήχθη από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου προέκυψε επίσης ότι το βιολογικό ρολόι αποτελεί έναν αρχαίο μηχανισμό ο οποίος υπάρχει εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια. «Ο μηχανισμός αυτός είναι πολύ πιο σημαντικός και εκλεπτυσμένος από ό,τι πιστεύαμε» είπε ο επικεφαλής της μελέτης, δρ Αντριου Μίλαρ και προσέθεσε ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες προκειμένου να προσδιοριστεί πώς και γιατί αναπτύχθηκε το βιολογικό ρολόι των ανθρώπων καθώς και με ποιους τρόπους ελέγχει τον ανθρώπινο οργανισμό.

πηγή:tovima online

To μεγάλο θανατικό των ζωντανών οργανισμών της γης.

Νέα Θεωρία

Το "μεγάλο θανατικό" στα τέλη της Πέρμιας περιόδου σκότωσε το 90% των θαλάσσιων οργανισμών και το 70% των χερσαίων σπονδυλωτών. 
  Οι θεωρίες που έχουν προταθεί για το δραματικό συμβάν περιλαμβάνουν την πρόσκρουση αστεροειδή, τη δηλητηρίαση των θαλασσών και τις μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις στη Σιβηρία.  
  Η νέα μελέτη φαίνεται να ενισχύει τη θεωρία των ηφαιστειακών εκρήξεων, με τη διαφορά ότι προσθέτει το νέο στοιχείο της πτητικής τέφρας.
Το θανατηφόρο σύννεφο τέφρας!
 Το μεγαλύτερο κύμα μαζικής εξάλειψης ειδών που γνώρισε ο πλανήτης, το οποίο εξαφάνισε τους περισσότερους ζωντανούς οργανισμούς πριν από 250 εκατομμύρια χρόνια, δεν αποκλείεται να προκλήθηκε από τοξικά σύννεφα ηφαιστειακής τέφρας.

  Καναδοί ερευνητές αναφέρουν στο Nature Geoscience ότι εντόπισαν στην Αρκτική ύποπτες αποθέσεις τέφρας από λιθάνθρακα, οι οποίες προέρχονται πιθανότατα από μαζικές ηφαιστειακές εκρήξεις στη Σιβηρία.
  Το περίεργο με αυτές τις αποθέσεις, οι οποίες χρονολογούνται λίγο πριν από τη μαζική εξαφάνιση της Περμίου, είναι ότι περιέχουν πτητική τέφρα άνθρακα, ένα υλικό σαν αιθάλη που παράγεται από την ανάφλεξη λιθάνθρακα σε υψηλές θερμοκρασίες.

  Τα μικρόβια που αποδομούσαν τους νεκρούς θαλάσσιους οργανισμούς εξάντλησαν τελικά όλο το διαθέσιμο οξυγόνο, και έκαναν έτσι τη ζωή αδύνατη για όσους είχαν επιζήσει. Ο μαζικός θάνατος ήταν πολύ πιο σαρωτικός από την πρόσκρουση αστεροειδή που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.
Η νεά θεωρία
  Ο Στίβεν Γκράσμπι και η ομάδα του στη Γεωλογική Υπηρεσία του Καναδά εντόπισαν αποθέσεις της τέφρας στη λίμνη Μπιουκάναν της Αρκτικής, όπου θα μπορούσε να είχε μεταφερθεί από ανέμους ψηλά στην στρατόσφαιρα.

  Η αρχή του τέλους ήρθε 500.000 με 750.000 χρόνια πριν από τη μαζική εξαφάνιση, όταν ένα τρισεκατομμύριο μετρικοί τόνοι μάγματος άρχισαν να αναδύονται από το υπέδαφος κάτω από τη Σιβηρία.

  Όταν τελικά έφτασε κοντά στην επιφάνεια, το μάγμα έλιωσε και έκαψε τεράστιες αποθέσεις λιθάνθρακα, από τις οποίες παράχθηκε η τοξική τέφρα. Περίπου τρία τρισεκατομμύρια τόνοι άνθρακα εκτιμάται ότι απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα και κάλυψαν μεγάλο μέρος της Γης.

  Όμως η τέφρα αυτή δεν αποκλείεται να ήταν ένα μόνο από τα συστατικά της καταστροφής: Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι οι ηφαιστειακές εκρήξεις στη Σιβηρία δεν αποκλείεται να προκάλεσαν όξινη βροχή και να δημιούργησαν τρύπα στο στρώμα του όζοντος.
Πηγή: tanea.gr

Γιατί δεν πάνε στο Καστρί οι λαθρομετανάστες;

  Tις τελευταίες ώρες το ζούμε ΚΑΙ αυτό! 250 λαθρομετανάστες έχουν καταλάβει χώρο της Νομικής Σχολής - ο οποίος ήταν άδειος και θα δινόταν ανακαινισμένος το Μάρτιο στους φοιτητές - και δηλώνουν αποφασισμένοι να μη βγουν από αυτόν αν δε λυθεί το πρόβλημα της παραμονής τους, στην Ελλάδα.

Οι "αρμόδιοι" υπουργοί, η αστυνομία και οι πρυτάνεις "παίζουν την κολοκυθιά" πετώντας ο ένας στον άλλον τις ευθύνες, οι φοιτητές διαμαρτύρονται γιατί  "μία μειοψηφία ελεγχόμενη από τον ΣυΡιΖα" - όπως λένε - "παρέδωσε στους λαθρομετανάστες τη Νομική", οι αριστεριστές απαντούν ότι το έκαναν "γιατί κάπου πρέπει να στεγαστούν αυτοί οι άνθρωποι", η αντιπολίτευση καταγγέλει την κυβέρνηση, ενώ οι καταληψίες απλώς ακολουθούν εκείνους που  "τους τάζουν" λύση!

  Το πρόβλημα είναι τεράστιο - κανείς πλέον δε διαφωνεί! Οι κορώνες περί "ρατσισμού" και "φασισμού" από τη μια ή " κουκουλοφόρων" και "υποκινούμενης αναρχίας" από την άλλη, προσφέρονται μόνο ως θέαμα προς άγραν ψηφοφόρων ή τηλεθεατών!

  Αναρωτιέμαι όμως: μήπως οι 250 λαθρομετανάστες θα έκαναν καλύτερα αν καταλάμβαναν ένα ωραιότατο οικόπεδο που υπάρχει κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού στο Καστρί;

  Ή εκεί θα αναλάμβαναν "μαγικά" τις ευθύνες τους, οι γνωστοί- άγνωστοι ανεύθυνοι και δε θα προλάβαιναν καν να προσεγγίσουν την Αττική Οδό;

 πηγή:pyles.tv