Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Η «προφητεία» της Στάη για το μέλλον της ΕλλάδαςΈχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τότε. Ήταν 7 Ιουλίου 2011, όταν η γνωστή δημοσιογράφος και κυρία της ελληνικής δημοσιογραφίας, κυρία Έλλη Στάη, σε ραδιοφωνική της εκπομπή στο ραδιόφωνο του Flash είχε ανακοινώσει –ή προφητεύσει- πως το Νοέμβριο (του 2011) περίμενε ανασχηματισμό, ενώ ήταν αρκετά σαφής στην επόμενη προφητεία της στην οποία αναφέρθηκε χαρακτηριστικά λέγοντας πως «Να κατανοήσουμε πως θα αλλάξει ο χάρτης της Ελλάδας η οποία θα μικρύνει»!!! Ήταν πραγματικά μία βόμβα για τον μελλοντικό χάρτη της χώρας!

Από τότε πέρασε σχεδόν ένας χρόνος και η προφητεία της κυρίας Στάη εκπληρώθηκε κατά το ήμισυ, αφού πραγματικά το Νοέμβριο του 2011 υπήρξε ένας άτυπος ανασχηματισμός της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία κατέρρεε υπό το βάρος των σκανδάλων, της γενικότερης ανθελληνικής πολιτικής της και της οικονομικής κατάρρευσης που δημιούργησε η διαχείριση του βραβευμένου σκεπτόμενο, με τη βοήθεια των Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, οι οποίοι συνοδεία των κηπουρών του Μαξίμου κατόρθωσαν και μετέτρεψαν την Ελλάδα από χώρα σε χώρο ευκαιρίας πλουτισμού του κάθε τοκογλύφου, τραπεζίτη και άλλων συναφών ανθρωποειδών…
Ο ανασχηματισμός όντως έγινε, αφού η παραπαίουσα κυβέρνηση Βενιζέλου (ο Γ. Παπανδρέου είχε ήδη αποχωρήσει από την σκηνή και υπήρχε τυπικά, για να του πληρώνει ο Ελληνικός λαός διάφορα ανώφελα για την χώρα ταξίδια) μπόρεσε και εξασφάλισε την συνδρομή – στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά.
Ακολούθησαν διάφορα άλλα ευτράπελα του ΓΑΠ (π.χ. δημοψήφισμα) και περνώντας ο χρόνος φτάσαμε στο σήμερα, που η χώρα συνεχίζει να απειλείται με κατάρρευση, αφού οι διασώστες της δεν μπόρεσαν να διασώσουν κανέναν άλλον εκτός από τους εαυτούς τους.

Σήμερα, λοιπόν, οι Τσάμηδες οργανώνουν διαμαρτυρία στα σύνορα με την Ελλάδα, οι Σκοπιανοί μας αποκαλούν προτεκτοράτο της Γερμανίας ενώ ο πρόεδρος τους μας προειδοποιεί να συμμορφωθούμε διαφορετικά θα έχουμε πρόβλημα στα σύνορα και την έκταση της χώρας μας, η Τουρκία μας απειλεί ποικιλοτρόπως, η ΑΟΖ είναι κάτι που έχει ξεχαστεί και υπάρχουν πλέον φόβοι απώλειας μέρους της, το Καστελλόριζο, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Λαδόξερα (μέχρι και η Γαύδος) αμφισβητούνται ευθέως από τους νέο-οθωμανούς του Ερντογάν, η Ανατολική Μεσόγειος είναι έτοιμη να εκραγεί, η Γερμανία απαιτεί παραχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων για να αποκτήσει την κυριαρχία του ορυκτού πλούτου της χώρας, η Θράκη απομακρύνεται καθημερινά από την Ελλάδα, αφού η δράση της Τουρκίας έχει κορυφωθεί και έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανεκτικότητας…

Όλα αυτά δείχνουν πως επίκειται η ολοκλήρωση και της υπόλοιπης «προφητείας» της κυρίας Στάη. Για εμάς, το ζητούμενο είναι ένα και μοναδικό: Πώς η κυρία Στάη μιλούσε με αυτή την βεβαιότητα για τα δύο αυτά θέματα; Είναι μία νέα ιέρεια των Δελφών ή μήπως γνώριζε κάτι που της είχαν εκμυστηρευθεί;
Σήμερα η γνωστή εταιρεία Carrefour έχει πουλήσει ένα σημαντικό ποσοστό της στον προηγούμενο ιδιοκτήτη και έχει ουσιαστικά αποχωρήσει από την Ελλάδα. Η είδηση είναι στο ότι έβγαλε εκτός Ελλάδας και όλους τους Γάλλους υπαλλήλους της. Προηγουμένως είχε κάνει σεμινάρια στα υποκαταστήματά της (σε ολόκληρη την χώρα) πώς να αντιδράσουν οι υπάλληλοι σε περίπτωση μαζικής και βίαιης εισόδου πολιτών…!
Και η Carrefour δεν είναι η μοναδική εταιρεία η οποία αποχώρησε άτακτα από την χώρα. Υπάρχουν πολλές ξένες εταιρείες οι οποίες από πέρυσι έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα. Πολλές από τις εναπομείνασες έχουν καταστήσει σαφές στο προσωπικό τους πως δεν έχουν πλέον κανέναν προσανατολισμό κέρδους στην χώρα, πως έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε άλλες βαλκανικές χώρες και πως ενδέχεται λίαν συντόμως (και αιφνιδίως;) να κλείσουν τα καταστήματά τους στην Ελλάδα.

Λοιπόν, μπορεί η κυρία Στάη να μας εξηγήσει αν γνώριζε κάτι για το αύριο της χώρας ή εάν έχει «κληρονομικό χάρισμα» το οποίο της επέτρεψε να δει στο μέλλον;
Βέβαια, μαζί με την κυρία Στάη, ρωτάμε και την κυρία Ψαρούδα Μπενάκη για την γνωστότατη δήλωσή της περί «σμικρύνσεως» της Ελλάδας, όταν παρέδιδε στον Κάρολο Παπούλια την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας (σήμερα βέβαια ασκεί και χρέη ταχυδρόμου για να βγάλει το παντεσπάνι του, αφού η Δημοκρατία έχει φύγει από την Ελλάδα).

Σε αναμονή απαντήσεων, λοιπόν, από την γοητευτική κυρία Στάη. Απαντήσεις που οφείλει να δώσει, αν και είναι συνηθισμένη να υποβάλει ερωτήσεις…
πηγή:kostasxan

Συγκυβερνητικό ατύχημα!

Διατροφική προετοιμασία για υγιή εγκυμοσύνη


Η διατροφή επηρεάζει σημαντικά την πιθανότητα σύλληψης, καθώς και την επιτυχή έκβαση της εγκυμοσύνης και αφορά τόσο τη γυναίκα, όσο και τον άντρα.
Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τη διατροφική προετοιμασία της γυναίκας πριν την εγκυμοσύνη.

Η διατήρηση φυσιολογικού βάρους, η ισορροπία στη διατροφή, καθώς και η ήπια σωματική άσκηση πριν την εγκυμοσύνη ωφελούν σημαντικά εσάς και το παιδί σας. Μελέτες υποδεικνύουν πως το αυξημένο σωματικό βάρος πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει την πιθανότητα καισαρικής τομής, καθώς και εμφάνισης ασθενειών, όπως διαβήτη και υπέρτασης κυήσεως, προεκλαμψίας στη μητέρα, και παιδικής παχυσαρκίας στη μετέπειτα ζωή του παιδιού. Επιπρόσθετα, πάρα πολύ ή λίγο σωματικό λίπος μειώνει την πιθανότητα σύλληψης.

Άρα λοιπόν, αν ξεκινήσετε την εγκυμοσύνη σας με υγιές βάρος έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες το παιδί σας να αναπτυχθεί φυσιολογικά και η εγκυμοσύνη σας να έχει τις λιγότερες δυνατές επιπλοκές. Για να βρείτε αν έχετε υγιές βάρος υπολογίστε τον Δείκτη Μάζας Σώματος διαιρώντας το βάρος σας (σε κιλά) με το ύψος σας (σε μέτρα) στο τετράγωνο. Αν το αποτέλεσμα είναι μεταξύ 18.5 και 24.9 kg/m2 τότε έχετε φυσιολογικό βάρος, σε περίπτωση που είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο θα ήταν καλό να το ρυθμίσετε και να το σταθεροποιήσετε τρεις μήνες πριν την έναρξη των προσπαθειών σας για σύλληψη. Εκτός από το σωματικό βάρος η ισορροπία στη διατροφή είναι επίσης σημαντική πριν την εγκυμοσύνη όπως και σε κάθε άλλη στιγμή της ζωής σας.

Ισορροπημένη διατροφή σημαίνει κατανάλωση:
Άφθονων φρούτων και λαχανικών (τουλάχιστον 5 μερίδες την ημέρα)
Αρκετών αμυλούχων τροφίμων (όπως ψωμί, ρύζι, πατάτες, ζυμαρικά) – προτιμήστε ολικής άλεσης
Πρωτεΐνης όπως από: ψάρι, όσπρια, κόκκινο κρέας χαμηλό σε λιπαρά, κοτόπουλο και αυγά
Ποικιλίας ψαριών, δύο μερίδες (συνολικά 260γρ.) ανά εβδομάδα. Αποφύγετε ψάρια όπως καρχαρία, ξιφία και σκουμπρί καθώς περιέχουν υδράργυρο σε ποσότητες που βλάπτουν το αναπτυσσόμενο νευρικό σύστημα του εμβρύου. Το ίδιο ισχύει και για περισσότερες από μια μερίδες τόνου (130γρ.) την εβδομάδα. Μερικά δημοφιλή παραδείγματα ψαριών με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο είναι ο σολομός, ο μπακαλιάρος, η ρέγγα, ο γαύρος και οι σαρδέλες
Γαλακτοκομικών προϊόντων όπως γάλατος, τυριού και γιαουρτιού που περιέχουν ασβέστιο – προτιμήστε εκείνα που είναι χαμηλά σε λιπαρά.

Είναι επίσης καλό να μειώσετε την κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη, όπως είναι τα κέικ, τα μπισκότα, κτλ. Αυτό θα σας βοηθήσει στην προσπάθειά σας να αποκτήσετε και να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.

Εκτός από την ισορροπία στη διατροφή συνολικά, είναι επίσης σημαντικό να προσέξετε και ορισμένα θρεπτικά συστατικά που έχουν ιδιαίτερη σημασία. Είναι καλό να καταναλώνετε αρκετές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, όπως το κόκκινο κρέας, όσπρια, πράσινα λαχανικά, αποξηραμένα φρούτα καθώς και δημητριακά εμπλουτισμένα σε σίδηρο. Ενώ αν την ίδια στιγμή καταναλώνετε και τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως φρούτα και λαχανικά (καλές πηγές: πιπεριές, μπρόκολο, πορτοκάλια, ακτινίδια, κτλ) ή ένα ποτήρι χυμό αυξάνεται η απορρόφηση σιδήρου.

Σημαντικό είναι επίσης να λαμβάνετε 400 mcg φυλλικού οξέος καθημερινά τουλάχιστον ένα μήνα πριν τη σύλληψη και μέχρι τη 12η εβδομάδα κυήσεως. Μελέτες δείχνουν πως προστατεύει ενάντια στις δυσπλασίες του νωτιαίου σωλήνα, ο οποίος στη συνέχεια αναπτύσσεται στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη του εμβρύου. Προτιμήστε τρόφιμα που περιέχουν φυλλικό οξύ όπως σπανάκι, πράσινα λαχανικά, ρύζι ολικής άλεσης, εμπλουτισμένα δημητριακά κτλ.

Αποφύγετε μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α, για παράδειγμα το συκώτι ή προϊόντα του όπως το συκώτι πατέ, συμπληρώματα ή φάρμακα που περιέχουν μεγάλες ποσότητές της, γιατί μπορεί να προκαλέσουν γενετικές ανωμαλίες στο βρέφος.

Η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει αρνητικά τη γονιμότητα, όπως επίσης και τη φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου, άρα να αποφεύγεται. Καλό είναι επίσης να διακόψετε το κάπνισμα το οποίο μπορεί να επηρεάσει το έμβρυο (π.χ. πρόωρος τοκετός, χαμηλό βάρος νεογνού) ως προετοιμασία για την εγκυμοσύνη. Επιπρόσθετα, να είσαστε προσεκτικές με την υγιεινή των τροφίμων σας (π.χ. ωμό κρέας) καθώς μολύνσεις που προκαλούνται από την τροφή αποτελούν ιδιαίτερο κίνδυνο για το έμβρυο.

Τέλος, η ήπια άσκηση βελτιώνει την κατάσταση της υγείας και τη διάθεση, βοηθά στη ρύθμιση βάρους, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων. 30 λεπτά ήπιας έντασης άσκηση για τις περισσότερες, αν όχι όλες τις μέρες της εβδομάδας, είναι μια εξαιρετική αρχή.

Η διατροφή είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν και την ανδρική γονιμότητα εκτός από τη γυναικεία. Ευκαιρία λοιπόν να ξεκινήσετε τις αλλαγές μαζί και να στηρίζει ο ένας τον άλλον! Οι συστάσεις που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο δεν καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις. Απευθυνθείτε σε πτυχιούχο Διαιτολόγο – Διατροφολόγο για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πώς να προστατευθείτε από τη ζέστη


Καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες σφυροκοπούν ήδη τις αντοχές του οργανισμού μας, η θερμική εξάντληση και η θερμοπληξία απειλούν με σοβαρές επιπλοκές... την υγεία μας αν δεν πάρουμε τα σωστά μέτρα.

Οι επιστήμονες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών και της Κλινικής Μάγιο στις ΗΠΑ ενημερώνουν για τα «must» της προστασίας μας από τον καύσωνα.

Πώς ο οργανισμός μας καταπολεμά τη ζέστη;
Οταν ο καιρός είναι ζεστός, ο οργανισμός μας δροσίζεται κυρίως με την εφίδρωση. Η εξάτμιση του ιδρώτα ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος. Αν όμως έχετε έντονη σωματική δραστηριότητα ή συνυπάρχει ζέστη και υγρασία, το σώμα σας γίνεται λιγότερο ικανό να δροσιστεί ικανοποιητικά. Ως αποτέλεσμα, εμφανίζει θερμικές κράμπες (συνήθως στην κοιλιά, στα μπράτσα ή στα πόδια), κόπωση, βαριά εφίδρωση και έντονη δίψα.

Ποιοι παράγοντες αυξάνουν τον κίνδυνο για θερμική εξάντληση;
Καθένας μπορεί να αναπτύξει θερμική εξάντληση, αλλά ορισμένοι παράγοντες αυξάνουν την ευαισθησία σας στη ζέστη. Αυτοί είναι:
* Η μικρή και η μεγάλη ηλικία. Στα βρέφη και στα παιδιά κάτω των 4 ετών η ικανότητα του οργανισμού να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, ενώ στους μεγάλους αυτή μειώνεται από ασθένειες ή φάρμακα.
* Ορισμένα φάρμακα. Φάρμακα που επηρεάζουν την ικανότητα του οργανισμού να παραμένει ενυδατωμένος και να αντιδρά κατάλληλα στη ζέστη είναι ορισμένα αντιυπερτασικά και καρδιολογικά (βήτα αναστολείς, διουρητικά), αντιισταμινικά, ηρεμιστικά και αντιψυχωτικά. Επιπλέον, η κοκαΐνη, οι αμφεταμίνες και το έκσταση επηρεάζουν τη θερμοκρασία του σώματος.
* Η παχυσαρκία. Τα περιττά κιλά επιδρούν στην ικανότητα του σώματος να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του και προκαλούν κατακράτηση της ζέστης.
* Οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας (π.χ. όταν ταξιδεύετε από έναν τόπο με κρύο κλίμα σε έναν με θερμό).
* Η μεγάλη υγρασία. Οταν η υγρασία είναι υψηλή, ο ιδρώτας δεν μπορεί να εξατμισθεί εύκολα και το σώμα σας έχει μεγαλύτερη δυσκολία να μειώσει τη θερμοκρασία του.

Ποιες είναι οι επιπλοκές της θερμικής εξάντλησης;
Η θερμική εξάντληση που δεν έχει αντιμετωπιστεί μπορεί να οδηγήσει σε θερμοπληξία, μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση, κατά την οποία η θερμοκρασία του σώματος φθάνει στους 40 βαθμούς Κελσίου ή και ψηλότερα. Η θερμοπληξία χρειάζεται άμεση ιατρική αντιμετώπιση, για να προληφθούν μόνιμες βλάβες στον εγκέφαλο, την καρδιά, τους νεφρούς και τους μυς.

Πώς γίνεται η διάγνωση της θερμοπληξίας;
Εάν ο γιατρός υποψιάζεται θερμοπληξία, μπορεί να ζητήσει ειδικές εξετάσεις, όπως μέτρηση του νατρίου και του καλίου, έλεγχο των αερίων του αίματος, απεικονιστικές εξετάσεις για έλεγχο των ζωτικών οργάνων ή και τεστ αίματος για ραβδομυόλυση (σοβαρή βλάβη στον μυϊκό ιστό).

Πoια λάθη γίνονται συνήθως στην πρόληψη;
Πολλοί πίνουν αλκοολούχα αναψυκτικά για να ξεδιψάσουν, ενώ αυτά αντιθέτως συμβάλλουν στην αφυδάτωση του οργανισμού. Επίσης, συχνά αφήνουν το αυτοκίνητό τους για λίγο στον ήλιο και μετά μπαίνουν για να οδηγήσουν αμέσως. Σε μια ζεστή μέρα, όμως, η θερμοκρασία σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο μπορεί να ανέβει κατά 7 βαθμούς Κελσίου σε 10 μόνο λεπτά!

Να περιμένετε λοιπόν για να κρυώσει λίγο το αυτοκίνητο πριν ξεκινήσετε και μην αφήνετε κανέναν μέσα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Τέλος, ορισμένοι ξεκινούν από την πρώτη ημέρα των διακοπών να κάνουν αθλητικές δραστηριότητες κάτω από τον ήλιο, ενώ χρειάζεται να περάσουν λίγες μέρες για να προσαρμοσθεί ο οργανισμός στις νέες περιβαλλοντικές συνθήκες .

O xυμός cranberry ασπίδα στην γυναικεία υγεία


Ο γυναικείος οργανισμός, πολύπλοκος και ευαίσθητος, χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση και φροντίδα. Το cranberry είναι...
ένας φυσικός καρπός που αποδεικνύεται –επιστημονικά πλέον- πολύτιμος σύμμαχος της άμυνας του γυναικείου οργανισμού.

Ένας χυμός cranberry της OCEAN SPRAY περιέχει όλα εκείνα τα ευεργετικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας για την καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης, την πρόληψη και αντιμετώπιση των βασανιστικών ουρολοιμώξεων και την εξουδετέρωση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών οξυγόνου που παράγονται στο σώμα μας.


Η αντικαρκινική δράση του cranberry προστατεύει μεταξύ άλλων από τον καρκίνο του μαστού, ενώ οι θρεπτικές του αξίες αναζωογονούν το δέρμα και δίνουν λάμψη στη γυναικεία ομορφιά.


Η OCEAN SPRAY προσφέρει ευεργετικούς χυμούς cranberry, σάλτσες και αποξηραμένους καρπούς με μοναδική ποιότητα και χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση.


Τα προϊόντα cranberry πλούσια σε φυτικές ίνες και φτωχά σε θερμίδες, είναι η απαραίτητη ασπίδα της γυναικείας υγείας.
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget