Η Μισέλ Ομπάμα βοήθησε παιδιά να εντοπίσουν τον Αϊ Βασίλη



Επί 40 λεπτά η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα απαντούσε την Παρασκευή στα παιδιά που καλούσαν τηλεφωνικώς τη Διοίκηση της βορειοαμερικανικής αεροδιαστημικής άμυνας (Norad) και ζητούσαν να μάθουν πού ακριβώς βρίσκεται ο Αϊ Βασίλης, μια παράδοση που διαρκεί πάνω από 50 χρόνια στη βόρεια Αμερική.

Η Norad, που επιβλέπει τον εναέριο χώρο της βορείου Αμερικής, θέτει στη διάθεση του κοινού μια ιστοσελίδα (www.noradsanta.org) σε επτά γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, γερμανικά, ιαπωνικά και κορεατικά) που επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να διαπιστώσουν πού ακριβώς βρίσκεται ο Αϊ Βασίλης με το έλκηθρο του.

Στον ίδιο ιστότοπο μπορεί κανείς να λάβει και άλλες πληροφορίες σχετικά με τον Αϊ Βασίλη όπως την ηλικία του ή ακόμα και τεχνικά χαρακτηριστικά για το έλκηθρό του.

Η Norad, που λειτουργεί υπό καναδο-αμερικανική διοίκηση, έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από 50 χρόνια το πρόγραμμά της για την «εναέρια επιτήρηση» του Αϊ Βασίλη, μια παράδοση που ξεκίνησε κατά λάθος το 1955. Τότε ένα πολυκατάστημα στο Κολοράντο Σπρινγκς, όπου έχει την έδρα της η Norad, είχε δημοσιεύσει διαφήμιση, η οποία έδινε το τηλέφωνο επικοινωνίας του Αϊ Βασίλη, το οποίο έτυχε να είναι εκείνο της διοίκησής της.

Έκπληκτος από τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε στα παιδιά, ο αξιωματικός υπηρεσίας εξηγούσε τούς εξηγούσε πώς βοηθά τον Αϊ Βασίλη να βρίσκει την πορεία του μέσα από τα ραντάρ.

Το Σάββατο, ορισμένα από τα χιλιάδες παιδιά που καλούσαν το τηλέφωνο της διοίκησης της Norad βρέθηκαν στην ευχάριστη έκπληξη να ακούσουν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής τη Μισέλ Ομπάμα, η οποία από τον τόπο των διακοπών της στη Χαβάη, όπου βρίσκεται μαζί με το σύζυγό της και τις δυο τους κόρες, είχε την ευκαιρία να απαντήσει στις ερωτήσεις των παιδιών επί 40 λεπτά.

«Με ρώτησε τί δώρο ήθελα από τον Αϊ Βασίλη. Tής είπα ότι θέλω ένα MP3 και μού είπε ότι αυτό ζητάει και η κόρη της», είπε η μικρούλα Τζουλιάνα Κρικ από τη Νότια Καρολίνα.

Όσο η Μισέλ απαντούσε στις ερωτήσεις των παιδιών, ο Μπαράκ Ομπάμα και οι κόρες τους Μάλια και Σάσα κολυμπούσαν στη θάλασσα, σε βάση των πεζοναυτών κοντά στο σπίτι που νοικιάζουν στο Καϊλούα, στη βορειοανατολική ακτή του νησιού Οάχου, όπου η θερμοκρασία νωρίς το απόγευμα έφθανε τους 27 βαθμούς Κελσίου.
πηγή : ant1online.gr