Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Έλληνες δεν τελειώσαμε ακόμα! [video]Γράφει ο Αρτ Κυδωνάκης, Πολιτικός Επιστήμων - Αναλυτής
Νομίζουν ότι θα τελειώσουν εύκολα με εμάς τους Έλληνες.. Ότι θα μας τσακίσουν με την κατάντια και τα δανεικά.
Με 11ωρη απλήρωτη εργασία και με συντάξεις πείνας, για όσους βέβαια προλάβουν να πάρουν... Με ανεργία που σου σκοτώνει την ψυχή και με εισαγόμενη εγκληματικότητα που σε σκοτώνει στην πραγματικότητα.

Όμως περάσαμε χίλια μύρια κύματα σε αυτό το κομμάτι της γης που μας έδωσε ο Θεός. Πολέμους και oδύνες, κατοχές και πείνες. Μα πάντα γεννιόμασταν εκ του ενός, από το μυρωμένο φως της θάλασσας και του αγέρα. Στεκόμασταν όρθιοι στο τέλος, γιατί είχαμε αξίες, ταυτότητα, ιδανικά.. Αλλά κι αυτά κοιτάξανε να μας τα γκρεμίσουν, για μην έχουμε από πού να πιαστούμε.. Πάντα οι κυβερνήτες ευθύνονται για το πώς εκπαιδεύουν τους λαούς τους.. Αντί για Ελληνική αγωγή και ήθος, βουλιάξαμε στην ρεμούλα, την μίζα και τον ωχαδελφισμό.. Ο Ελληνας γίγαντας πιέσθηκε να χωρέσει ανάμεσα στις Συμπληγάδες του Ευρωπαϊσμού και του διεθνισμού. Πιεσθήκαμε να φορέσουμε στο σώμα μας μοντέρνα ψευτοϊδανικά, για να περνάμε πιο ωραία.. Να, τώρα τα χάλια μας...! Απαξιώσαμε και γελοιοποιήσαμε τις πατροπαράδοτες μας αξίες, ως οπισθοδρομικές.. Αυτές όμως μας έδιναν έπαρση και κουράγιο, πνοή και δύναμη να υπάρχουμε σαν Εθνος και να δημιουργούμε θαύματα ακόμα και στο πιο πυκνό σκοτάδι.

Εμείς λοιπόν τσακίσαμε μόνοι μας τον εαυτό μας και όχι η Τρόικα. Αυτοί ήρθαν απλά να δώσουν την χαριστική βολή επί των πτωμάτων..

Νομίζουν ότι θα τελειώσουν εύκολα πλέον με μας.. Απομένει να δούμε εάν σε αυτές τις ιστορικές στιγμές που ζούμε, ο Ελληνας Ανθρωπος θα ξεφυτρώσει από το πουθενά και θα αποτινάξει περήφανα από πάνω του την στιβαρή μπότα των νεοταξικών χρηματιστηρίων.. Δεν τελειώσαμε ακόμα..!


erosellas.blogspot.gr

Το σκάνδαλο της κινίνης και η δυσφημιστική εκστρατεία του Τύπου κατά της κυβέρνησης του Ελευθέριου Βενιζέλου (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 1930)Στις 14 Δεκεμβρίου 1929 ο Αλέξανδρος Ζαΐμης εκλέχθηκε με την στήριξη των "Φιλελευθέρων" δεύτερος πρόεδρος της Δημοκρατίας διαδεχόμενος τον γηραιό Παύλο Κουντουριώτη.
Η εκλογή αυτή αποτέλεσε βαρύ πολιτικό σφάλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, καθώς ο υπέργηρος Ζαΐμης (όπως άλλωστε αποδείχθηκε λίγα χρόνια μετά) δεν είχε ούτε την διάθεση αλλά ούτε και το σθένος να στηρίξει με πρωτοβουλίες τον νεόκοπο θεσμό που κλήθηκε να εκπροσωπήσει. άλλωστε πολλοί αναλυτές της περιόδου και ιστορικοί θεωρούν πως η εκλογή Ζαΐμη ήταν η αρχή της παλινόρθωσης της Βασιλείας. Ακόμα χειρότερα για τον Βενιζέλο, το παρασκήνιο της εκλογής Ζαΐμη αποτέλεσε έναν εμπαιγμό του Καφαντάρη που αρχικώς είχε προβληθεί ως ο επικρατέστερος υποψήφιος, αλλά και του Παπαναστασίου που επίμονα προωθούσε την λύση αυτή. Η εκλογή ενός αδύναμου προσώπου για έναν τόσο κρίσιμο Θεσμό εξόργισε τους βενιζελογενείς πολιτικούς αρχηγούς (Καφαντάρης, Παπαναστασίου, Κονδύλης) αλλά και βενιζελογενείς ανεξάρτητες προσωπικότητες όπως ο Κωνσταντίνος Ζαβιτσάνος.

Αλέξανδρος Ζαϊμης

Οι Καφαντάρης και Παπαναστασίου επιτέθηκαν με άρθρα τους στον Τύπο κατά του Βενιζέλου κατηγορώντας τον για πολιτικό συγκεντρωτισμό αλλά και για εσκεμμένη προσπάθεια να συντηρεί το Πολιτειακό για λόγους πολιτικής εκμετάλλευσης. Ο Ζαβιτσάνος με αρθρογραφία του κατηγόρησε την κυβέρνηση Βενιζέλου για την σπάταλη οικονομική πολιτική της η οποία δεν υπολόγιζε την παγκόσμια οικονομική κρίση που είχε ξεσπάσει το Φθινόπωρο του 1929. Τον Ιούνιο του 1930 οι Καφαντάρης και Κονδύλης κατήγγειλαν τα σύμφωνα της Ελληνοτουρκικής Φιλίας ως ασύμφορα και τα καταψήφισαν στην βουλή. Γενικότερα ο Τύπος που επηρεαζόταν από τους τρεις Βενιζελογενείς πολιτικούς αρχηγούς διεξήγαγε σκληρότατες επιθέσεις όχι μόνο κατά της πολιτικής της κυβέρνησης αλλά κατά και του ίδιου του Βενιζέλου προσωπικά. 

Σε αυτή την εκστρατεία συμμετείχαν οι βενιζελικές εφημερίδες «Πατρίς», «Ακρόπολις», «Ημερήσιος τύπος», ενώ επανακυκλοφόρησαν οι αντιβενιζελικές εφημερίδες «Ημέρα» και «Πολιτεία». Πάντως υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για χρηματοδότηση της επίθεσης κατά του Βενιζέλου από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Στα τέλη του 1930 η επίθεση των εφημερίδων εντάθηκε λόγω του σκανδάλου του "λογιστικού λάθους" στην τιμή του ψωμιού αλλά κυρίως λόγω του σκανδάλου της κινίνης. Το σκάνδαλο του "λογιστικού λάθους" στην τιμή του άρτου, ήταν ένα λάθος της αγορανομίας που χρέωνε εκ παραδρομής ακριβότερα 50 λεπτά την οκά του ψωμιού. Το λάθος το βρήκε ο Γενικός Διευθυντής του Χημείου του Κράτους Ευστράτιος Γαλόπουλος.

Η είδηση του "λογιστικού λάθους" πήρε αμέσως διαστάσεις με την αντιπολίτευση να προσπαθεί να την εκμεταλλευθεί. Ο Βενιζέλος απέδειξε εύκολα πως από το λάθος κανείς δεν ευνοήθηκε και εξήρε δημοσίως τον ρόλο του Γαλόπουλου ως εξαίρετου υπαλλήλου που απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του. Λίγες εβδομάδες πριν στα μέσα Οκτωβρίου του 1930 είχε ξεσπάσει το μεγάλο σκάνδαλο της νοθευμένης κινίνης στην Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα βρέθηκαν δισκία κινίνης τα οποία δεν περιείχαν την προβλεπόμενη ποσότητα κινίνης αλλά στην θέση της περιείχαν...αλεύρι. Η βασική υποψία ήταν ότι οι Φαρμακευτικές εταιρείες που παρασκεύαζαν τα δισκία παρακρατούσαν την κινίνη που τους παρείχε το κράτος και την εμπορεύονταν προς ίδιο όφελος. Το σκάνδαλο είχε σημαντικό αντίκτυπο στην κοινή γνώμη καθώς στρεφόταν άμεσα κατά της δημόσια υγείας. Ο Βενιζέλος όταν πληροφορήθηκε το σκάνδαλο διέταξε αμέσως κατεπείγουσα έρευνα για να βρεθούν οι ένοχοι.

Στα τέλη Νοεμβρίου αμέσως μετά το σκάνδαλο του "λογιστικού λάθους" ο Γαλόπουλος κλήθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή για το σκάνδαλο της νοθευμένης κινίνης και μετά την απολογία του προφυλακίστηκε ως βασικός ύποπτος. Η αντιπολίτευση έφερε το θέμα στο κοινοβούλιο με πρόθεση να εκθέσει τον Βενιζέλο που είχε επαινέσει τον Γαλόπουλο. Η επερώτηση έγινε από τον βουλευτή του Λαϊκού κόμματος Νικολίτσα, αλλά στηρίχθηκε επίσης από τους Παπαναστασίου, Κονδύλη και Ζαβιτσάνο που επιτέθηκαν ομαδικά κατά του Βενιζέλου. Ο πρωθυπουργός ήρθε σε 

Γεώργιος Καφαντάρης

δύσκολη θέση, αλλά δεν εγκατέλειψε την υπεράσπιση του Γαλόπουλου. Ανέφερε μάλιστα πως θεωρούσε τον Γαλοπουλο εντιμότατο και αυτή την άποψη θα υποστήριζε μέχρι να αποφανθούν διαφορετικά τα αρμόδια δικαστήρια. Η λέξη "εντιμότατος" από τον λόγο Βενιζέλου έγινε την επομένη ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο αντικυβερνητικό σύνθημα που προβλήθηκε από την αντιπολίτευση αλλά και από τον τύπο. Οι εφημερίδες κατηγόρησαν τον Βενιζέλο για προσπάθεια επηρεασμού της δικαιοσύνης υπέρ του Γαλόπουλου, ενώ η λέξη "εντιμότατος" χρησιμοποιήθηκε ειρωνικά για συλλήβδην όλα τα Βενιζελικά στελέχη, αλλά και γενικότερα για πρόσωπα αμφίβολης ηθικής.

Ο Γαλόπουλος όμως ήταν αθώος. Το πενταμελές εφετείο με απόφαση του στις 20 Ιουνίου 1931 τον απάλλαξε από της κατηγορίες ύστερα από μια εξονυχιστική διαδικασία. Αυτό όμως δεν κόπασε καθόλου την πολεμική του αντιπολιτευόμενου τύπου, που είτε πέρασε την είδηση στα "ψιλά", είτε κατηγόρησε την δικαιοσύνη ότι μερολήπτησε υπέρ του προστατευόμενου του Βενιζέλου. Όπως όμως αναφέραμε ο Γαλόπουλος ήταν αθώος και ήταν όντως εντιμότατος. Αυτό πιστοποίησε ο επόμενος διευθυντής του Χημείου του Κράτους Δόσιος που τοποθετήθηκε στην θέση αυτή από το Λαϊκό κόμμα όταν αυτό ήρθε στην εξουσία. Σύμφωνα με τον Δόσιο από τους ελέγχους που έγιναν, η νοθευμένη κινίνη βρέθηκε μόνο σε μια μερίδα πό κουφέτα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σε όλα τα υπόλοιπα δείγματα που εξετάστηκαν βρέθηκε μια αστάθεια της ποσότητας κινίνης ανά κουφέτο που όμως δεν ξεπερνούσε τα 2 χιλιοστά του κιλού ενώ η αστάθεια ήταν μερικές φορές προς τα πάνω (περιείχαν δηλαδή περισσότερη κινίνη). Αυτή η αστάθεια όμως ήταν νόμιμη καθώς προβλεπόταν από την σύμβαση με τους εργολάβους. Ουσιαστικά σε κάθε κιλό κινίνης που έβγαινε στην αγορά έλειπαν 2 η 3 γραμμάρια στην χειρότερη περίπτωση.

Έτσι λοιπόν εντελώς αυθαίρετα ο εισαγγελέας πολλαπλασίασε τους τόνους που είχαν διατεθεί με την φύρα αυτή και μήνυσε -άδικα- τον Γαλόπουλο ως καταχραστή. Το 1934 επί κυβερνήσεως Τσαλδάρη έγινε αναθεώρηση της δίκης Γαλοπουλου ο οποίος αθωώθηκε τελεσίδικα. Ο ίδιος όμως βγήκε ένα ψυχικό ερείπιο από την διαπόμπευση του ονόματος του. Έζησε για λίγα χρόνια στον Βόλο όπου και πέθανε, η σύμφωνα με άλλη εγκυρότερη μαρτυρία τον προσέλαβε ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας Κοσμάς Πανούτσος ως διευθυντή του μύλου της "Αλλατίνη" μετά από προσωπική παράκληση του Βενιζέλου. Το όνομα του έμεινε για πολλά χρόνια στην συνείδηση της κοινής γνώμης ως συνώνυμο της κρατικής διαφθοράς, φήμη που συντηρήθηκε και στα μεταπολεμικά χρόνια.

Τρεις τρόποι να ενισχύσετε τον καλλιτέχνη, που κάθε παιδί κρύβει μέσα τουΗ ζωγραφική είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ενθαρρύνουμε την καλλιτεχνική φύση του παιδιού μας αλλά η δημιουργικότητα σημαίνει πολλά περισσότερα πράγματα.
Κατά τη διάρκεια της ζωγραφικής τους αποσπάστε την προσοχή τους

από την οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή.


Για να κάνετε την ζωή του παιδιού σας πολύ πιο δημιουργική, σε όλους τους τομείς της ζωής του, είναι προτιμότερο να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να του δείξετε νέους τρόπους, καινούργιες ασχολίες και ανανεωμένα περιβάλλοντα στα οποία θα μπορεί να δημιουργήσει. 
Βρήκαμε τρεις ασχολίες, που μπορείτε να μοιραστείτε μαζί του, οι οποίες θα του ανοίξουν την πόρτα σε καινούργιες, δημιουργικές εμπειρίες.

1) Βάλτε τα στην κουζίνα

Δημιουργήστε λίγο χώρο για το παιδί σας ώστε να βρίσκετε μαζί σας στο καθημερινό μαγείρεμα. Μάθετέ του τις διαφορετικές μυρωδιές των μπαχαρικών ή συνδυασμούς φαγητών. Αφήστε τα να δημιουργήσουν τις δικές τους συνταγές, ή να δοκιμάσουν νέες γεύσεις. Πάρτε τα μαζί σας στη λαϊκή και αφήστε τα να δουν, να πιάσουν και να δοκιμάσουν καινούργια φρούτα και λαχανικά. Δίνοντάς τους μία εικόνα του τι συμβαίνει στα γεύματά τους εξάπτει την φαντασία τους και μπορεί να είναι αφορμή για να παθιαστούν με κάτι νέο.
2) Κλείστε την τηλεόραση, ανοίξτε το ραδιόφωνο


Είτε κατά τη διάρκεια της ζωγραφικής τους, ή την ώρα που κάνουν τα μαθήματά τους, αποσπάστε την προσοχή τους από την οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή. Βάλτε μουσική που μπορεί να μην έχουν ξανακούσει- από την κλασική μουσική, μέχρι τους Beatles και indie μπάντες, το να ακούσουν κάτι διαφορετικό μπορεί να εξάψει την δημιουργικότητά τους με νέους, απρόσμενους τρόπους.
3) Κάντε τους ερωτήσεις και απαντήστε τις δικές τους

Μπορεί να είστε αγχωμένη και κουρασμένη, και να μην έχετε όρεξη να απαντάτε συνέχεια σε όλα τα «γιατί» του. Είναι απολύτως λογικό. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να ενισχύετε την περιέργεια του παιδιού σας. Ρωτήστε τα κι εσείς, πράγματα, με την σειρά σας και αρχίστε να συζητάτε μαζί τους τις απαντήσεις που θα σας δώσουνε.


hamomilaki.blogspot.gr

Αναγνώστης με μνήμες του παρελθόντος... Μη χτυπάτε το σκύλο σας...Θυμάμαι το 1994 ο Γεώργιος Παπανδρέου ως υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε εκδιωχθεί από το Τ.Ε.Ι Καβάλας και είχε θεωρηθεί ...
"persona non grata" . Αυτό που μου έκανε εντύπωση σε αυτό τον άνθρωπο ήταν η ανικανότητα του να μιλήσει , να προβάλλει αντίλογο και η έκφραση του προσώπου του καθώς έφευγε. Μου θύμισε τον "χλαπάτσα" από την σειρά του ΑΝΤ1 , "Της Ελλάδος τα παιδιά" . Μόνο το "θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε" δεν είπε. Φυσικά κράτησε το λόγο του και πάθαμε αρκετά.....

Από την άλλη μεριά ο Αντώνης Σαμαράς, συγκάτοικος με τον Παπανδρέου στα φοιτητικά χρόνια στις Η.Π.Α , ο οποίος το 1992 πάλευε για την πατρίδα και την Μακεδονία ως δεύτερος Κολοκοτρώνης, εν έτη 2012 παραδίδει την εθνική κυριαρχία στις τράπεζες αφού προεκλογικά δούλεψε κανονικά τον Ελληνικό λαό , λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση μισθών και συντάξεων και πολλά πολλά άλλα....

Αυτοί οι δύο λοιπόν , αφού ανακάλυψαν ξαφνικά και τελείως αναπάντεχα ότι η Ελλάδα δεν πάει καλά οικονομικά , αποφάσισαν να αναλάβουν δράση για να την σώσουν.

Μέχρι στιγμής λοιπόν τι κατάφεραν;

-Εισαγωγή της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ
-Κούρεμα του χρέους.

-Δανεισμός δισεκατομμυρίων ευρώ από τον μηχανισμό στήριξης και την Ε.Ε με αντάλλαγμα μέτρα που θα εξαφανίσουν το έλλειμμα της χώρας και θα φέρουν επενδύσεις.

Αυτά λοιπόν τα μέτρα έφεραν:

-Ανεργία στο 23,6%

-Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν την τελευταία τριετία κατά 22,5%

-Η αγορά έχει νεκρώσει και 70.000 επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα βάλουν λουκέτο μέσα στο 2012 εκτός από τις χιλιάδες που έχουν κλείσει έως τώρα.

-Η τιμή της βενζίνης στο 1,95 και συνεχώς ανεβαίνει, ενώ τα εισοδήματα έχουν υποστεί μείωση 25 - 30% κατά μέσο όρο.

-Η υγεία έχει μπει στην εντατική και μόνο οι έχοντες και κατέχοντες θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε αυτήν.

- Το κοινωνικό κράτος έχει εξαφανιστεί και οι αδύναμες ομάδες του πληθυσμού είναι πλέον απροστάτευτες.

-Η φορολογική καταιγίδα δεν έχει τελειωμό και παίρνει ότι έχει απομείνει από τον μισθωτό και τον συνταξιούχο.

-Ετοιμάζεται ξεπούλημα όλων τον κρατικών επιχειρήσεων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας , σε τιμές κόστους.

-Οι Έλληνες μεταναστεύουν. Όχι μόνο το εργατικό δυναμικό , αλλά και επιστήμονες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση της χώρας , αν φυσικά υπήρχε μία στρατηγική ανάπτυξης και ένα σχέδιο για το μέλλον.

- Η ιδιοκτησία σε λίγα χρόνια θα είναι αδύνατη και όλα θα περάσουν στα χέρια των λίγων (ξένων ή Ελλήνων).

-Παράλληλα πολύ λίγα γίνονται για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής , για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος , για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας ,για την συγκράτηση των τιμών, για την τήρηση των νόμων και έτσι οδηγούν τον κόσμο προς τα άκρα με την κοινωνική έκρηξη να φαντάζει αναπόφευκτη.

Πάρα πολλοί οικονομολόγοι, εκφράζουν την άποψη ότι αυτή η οικονομική πολιτική δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Επειδή λοιπόν δεν νομίζω ότι άνθρωποι τέτοιας μόρφωσης και τέτοιου επιπέδου , πάσχουν από κάποιο είδος μικροβίου που κατατρώει τα εγκεφαλικά κύτταρα και δεν μπορούν να καταλάβουν τα αυτονόητα, θα πρέπει να απαντήσω σε ένα ερώτημα που γεννιέται.

Γιατί καταστρέφουν την χώρα;

1.Δεν υπάρχει άλλος δρόμος;

2.Υπάρχει κάποιος σκοπός που δεν μπορούμε να δούμε;

Αυτές είναι οι δύο πιο λογικές απαντήσεις που μπορούν να ισχύουν στο παραπάνω ερώτημα. Υπάρχουν βέβαια και άλλες πιθανές απαντήσεις , αλλά θα θεωρηθώ εγκάθετος, φαντασιόπληκτος και κακόβουλος.

Όσο αφορά την πρώτη απάντηση , πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι δρόμοι. Ίσως αν πεινούσαμε λιγότερο αλλά περισσότεροι, ίσως αν χτυπούσαμε το χέρι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.Ίσως αν ζητούσαμε αλλού υποστήριξη. Μπορούσαμε πάλι μέχρι και εκβιασμό να κάναμε , εκμεταλλευόμενοι την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας στο κόσμο. Πάντως δεν νομίζω κανένας να διαφωνεί ότι παραδοθήκαμε πολύ εύκολα.

Ερχόμαστε έτσι στην δεύτερη απάντηση στο ερώτημα.Τι σκοπός άραγε μπορεί να υπάρχει πίσω από αυτό που γίνεται;

Αν πάρουμε την ροή των πραγμάτων και την ακολουθήσουμε , πού θα φτάσουμε;

Σε μία Ελλάδα εξαθλίωσης όπου το μεγάλο τμήμα του πληθυσμού θα έχει μόνο τα απαραίτητα προς το ζην(αν τα έχει). Χωρίς ιδιοκτησία , χωρίς φωνή , αφού τα εργατικά συνδικάτα , στο όνομα του γενικότερου καλού δεν θα έχουν καμία δύναμη. Με το νερό το ρεύμα , την υγεία ,την παιδεία , να ανήκει στους ιδιώτες και με ένα κράτος χωρίς καμία εξουσία παρά μόνο αυτή της καταστολής.

Θα υπάρχει όμως και ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού , το οποίο ,μαζί με τους ξένους (επενδυτές!!!) θα συγκεντρώσει όλο τον πλούτο της χώρας.

Αυτό το συμπέρασμα δεν είναι αυθαίρετο. Έτσι όπως βαδίζουμε είναι βέβαιο.

Δεν ξέρω αν αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα. Δεν ξέρω αν έχω δίκιο ή όχι. Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν ο αφέντης χτυπάει τον δεμένο σκύλο του και τον αφήνει να πεινάσει, τότε ο σκύλος αγριεύει επικίνδυνα.

Αναγνώστης

πηγή:tromaktiko

Πιερία: Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικινδύνων καιρικών φαινομένωνΣας διαβιβάζουμε το (2) σχετικό έγγραφο της ΓΓΠΠ, με το συνημμένο ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ που ισχύει από...
Πέμπτη 13-09-2012 έως Κυριακή 16-09-2012, για ενημέρωση σας και ανάλογη εφαρμογή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Οι Δήμοι παρακαλούνται να ενημερώσουν τους πολίτες, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες.να συστήσουν ειδικότερα στους πολίτες, να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gr) και ειδικότερα:

•• Να βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και ότι οι υδρορροές λειτουργούν κανονικά.

•• Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.

•• Αν βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο, να μένουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια όπως και από περιοχές στις οποίες έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

•• Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

•• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

•• Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από την ΕΜΥ μέσω των ΜΜΕ.

•• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
Αγρ/μος Τοπ/φος Μηχανικός με Β΄βαθμό

Νικήστε την άνοια τρώγοντας σπανάκι!
Γερμανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ulm ανακάλυψαν έναν συσχετισμό μεταξύ των χαμηλών επιπέδων βιταμίνης C και β-καροτίνης και της άνοιας. Οι ερευνητές μελέτησαν τις διαφορές ανάμεσα σε 74 ανθρώπους με Αλτσχάιμερ ήπιας μορφής, ηλικίας 65-90 ετών, και 158 υγιείς ενηλίκους.

Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε νευροφυσιολογικές εξετάσεις, απάντησαν σε ερωτήσεις για τον τρόπο ζωής τους, έκαναν εξετάσεις αίματος και ελέγχθηκαν ως προς το βάρος τους. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επιδημιολόγο καθηγήτρια Gabriele Nagel και τη νευρολόγο Christine von Arnim, διαπίστωσαν ότι η συγκέντρωση στον ορό του αίματος των αντιοξειδωτικών βιταμινών C και β-καροτίνης ήταν σημαντικά χαμηλότερη στους ασθενείς με άνοια σε σχέση με την ομάδα ελέγχου.

Υποστηρίζουν ότι μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία περιέχεται στα εσπεριδοειδή, καθώς και σε β-καροτίνη, που περιέχεται στο σπανάκι, τα καρότα και τα βερίκοκα, θα μπορούσε να καταπολεμήσει την άνοια. 

Επισημαίνουν, όμως, ότι απαιτούνται περισσότερες μακροχρόνιες έρευνες για να επιβεβαιωθεί το εύρημα της έρευνάς τους.

Πηγή: vita.gr
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget