Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Χημικές ουρές / Chemtrails

Θεωρίες Συνωμοσίας  





"Τα μεγάλα μυστικά κρύβονται πάντα σε κοινή θέα"
Άλντους Χαξλεϋ
Λέγοντας "χημικές ουρές, ή αλλιώς chemtrails, εννοούμε τις μεγάλου μήκους ουρές που αφήνουν πίσω τους τα αεροσκάφη. Τα chemtrails, διαφέρουν από τα κανονικά ίχνη των αεροπλάνων (contrails)τόσο στη χημική τους σύσταση, όσο και στη διάρκεια παραμονής τους στον ουρανό. Τα chemtrails άρχισαν να παρατηρούνται πριν περίπου 10 χρόνια σε πολλές περιοχές ανά τον κόσμο, ενώ ο αριθμός των εν λόγω παρατηρήσεων αλλά και καταγγελιών να αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τις αρχές του 2011.




Επίσημη Εκδοχή

Για πολλά χρόνια η πολιτεία αρνούνταν ακόμα και για την ύπαρξη του φαινομένου chemtrail. Καθώς όμως οι καταγγελίες και οι επιστολές με τον καιρό αυξάνονταν, η απάντηση που δόθηκε ήταν πως τα συγκεκριμένα αεροπλάνα ψεκάζουν αυτές τις αέριες μάζες, έχοντας ως στόχο την επιβράδυνση του φαινομένου του θερμοκηπίου, ώστε να μειωθεί ο ρυθμός αύξησης της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη. Μια άλλη όχι και τόσο δημοφιλής εκδοχή, είναι πως οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται, για να αυξηθεί η αγωγιμότητα της ατμόσφαιρας σε ηλεκτρομαγνητική ενέργεια έτσι ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία του HAARP (High-Frequency Active Auroral Research Program) στην Αλάσκα. Το αμερικανικό στρατιωτικό επιτελείο ισχυρίζεται ότι ο σκοπός αυτού του συστήματος είναι η έρευνα των δυνατοτήτων της ιονόσφαιρας.




Θεωρία Συνωμοσίας

:Όπως προαναφέραμε, πολλοί ήταν αυτοί που λόγω συχνής παρατήρησης, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν και κατέθεσαν ερωτήσεις στο Υπουργείο περιβάλλοντος. Η απάντηση που λάμβαναν, εάν τη λάμβαναν, ήταν πως τέτοια δράση δεν υφίσταται στην Ελλάδα και πως η ουρές που σχηματίζονται, είναι οι συνηθισμένες ουρές που αφήνει πίσω του ένα αεροπλάνο. Στη συνέχεια και αφού ο αριθμός των παρατηρήσεων και των καταγγελιών αυξήθηκε, κάποιοι πολίτες, προχώρησαν σε ανεξάρτητη χημική έρευνα ώστε να διαπιστώσουν τι πραγματικά ισχύει και τι όχι. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι "χημικές ουρές" διασπείρουν στην ατμόσφαιρα μικροσκοπικά σωματίδια αποτελούμενα από οξείδια του αλουμινίου και οξείδια του βαρίου. Αξίζει να σημειώσουμε πως γενικότερα η εισπνοή αερίων προερχομένων από αεροσκάφη προκαλεί προβλήματα υγείας, κυρίως αναπνευστικά, καθώς και η εισπνοή πυριτίου (αφορά τα πολυμερή) προκαλεί σιλίκωση, η οποία είναι βαριά πνευμονολογική βλάβη.
Όσο αφορά τις χημικές ουρές τώρα τα οξείδια του βαρίου και του αλουμινίου μπορούν να προκαλέσουν:


1.αρνητικές επιπτώσεις στη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης,
2.Παρόμοια συμπτώματα με τη νόσο Alzheimer,
3.Χρόνια κόπωση (μέσω χρόνιας αύξησης του μυϊκού τόνου),
4.καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, αυξάνοντας την πιθανότητα νόσου.
5.Δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.


Οι υποστηρικτές της θεωρίας αυτής μας λένε επίσης πως οι ψεκασμοί γίνονται οριζόντια και μετά κάθετα. Δηλαδή τα αεροπλάνα ψεκάζουν μερικές φορές προς μια κατεύθυνση και μετά αλλάζουν πορεία κατά 90 περίπου μοίρες έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα από αέριες μάζες. Σημαντικό επίσης στοιχείο, είναι το γεγονός ότι τα εν λόγω αεροπλάνα, δεν γίνονται αντιληπτά στα ραντάρ των αεροσκαφών και κανείς δεν ξέρει από ποιο σημείο εκτελούν τις πτήσεις τους.





Η γνώμη των ειδικών



Ο Χρ. Γεωργίου, αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, λέει: «Η ύπαρξη τέτοιων ιχνών στον ουρανό βασίζεται τόσο σε βιντεοσκοπημένες καταγραφές τους σαν ουρές άσπρου καπνού (π.χ. στην Καλιφόρνια, στον Καναδά, ακόμη και στην Αίγινα), που παραμένουν στον ουρανό πολύ περισσότερο από το μισό περίπου λεπτό (που διαρκούν οι συνήθεις εξατμίσεις των αεροπλάνων), όσο και σε αναλύσεις βρόχινου νερού που έδειξαν την ύπαρξη υπολειμμάτων αλουμινίου 7 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο στην πόλη Εσπανιόλα του Καναδά. Η χρήση των χημικών ιχνών είναι επιστημονικά εφικτή εδώ και πολλά χρόνια, με δεδομένο ότι είχαν προταθεί και για στρατιωτικούς σκοπούς από αμερικανούς επιστήμονες».


Ο χημικός και πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ν. Κατσαρός τονίζει ότι οι «χημικές ουρές» μέχρι σήμερα ούτε έχουν επιβεβαιωθεί αλλά ούτε έχουν απορριφθεί. Αναρωτιέται, αφού πρόκειται για πειράματα που θα λύσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, γιατί η επιστημονική κοινότητα δεν τα γνωρίζει ώστε να μπορεί να συμβάλλει;


Σχετικά με τους αεροψεκασμούς ο καθηγητής πυρηνικής και σωματιδιακής φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Γεράνιου, είπε: «Ακόμη και εάν υφίστανται, οι ψεκασμοί δεν μπορούν να διαμορφώσουν το κλίμα (ραγδαίες πλημμύρες), μπορούν μόνο να μολύνουν την ατμόσφαιρα εάν είναι τοξικοί»




Videos









Προτείνουμε ακόμα το ντοκιμαντέρ "τι στο καλό ψεκάζουν" το οποίο υπάρχει με ελληνικούς υπότιτλους στο διαδίκτυο.

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ


 
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Μεγάλος Έλληνας μαθηματικός και φιλόσοφος, αρχηγός αρχαίου θρησκευτικού και πολιτικού κινήματος. Γιος του Μνήσαρχου και της Πυθαΐδας, γεννήθηκε το 580 π.Χ. στη Σάμο και πέθανε γύρω στα 490 π.Χ. στο Μεταπόντιο της Κάτω Ιταλίας. Το όνομά του, μάλλον το οφείλει στην Πυθία, η οποία είχε προβλέψει τη γέννησή του και τη σοφία του, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Μνήσαρχο. Μολονότι η προσωπικότητα και το έργο του Πυθαγόρα υπήρξαν τόσο σημαντικά στην αρχαία Ελλάδα, εξαιτίας της μυστικότητας με την οποία περιβαλλόταν η διδασκαλία του, δεν έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες για τη ζωή του. Λέγεται ότι ήταν μαθητής του φιλόσοφου Φερεκύδη στη Λέσβο και του Θαλή και Αναξίμανδρου στη Μίλητο.
 Είναι βέβαιο ότι έμεινε 22 χρόνια στην Αίγυπτο κοντά στους ιερείς της Μέμφιδας, της Ηλιούπολης και της Διόσπολης. Όταν όμως ο βασιλιάς των Περσών Καμβύσης κατέλαβε την Αίγυπτο, ο Πυθαγόρας. μεταφέρθηκε αιχμάλωτος στη Βαβυλώνα και έτσι είχε την ευκαιρία να συναναστραφεί και με τους Πέρσες μάγους. Ελευθερώθηκε μετά από 12 χρόνια με τη μεσολάβηση του Έλληνα προσωπικού γιατρού του βασιλιά Δημοκήδη. Λέγεται ακόμα ότι πήγε και στην Ινδία, και μυήθηκε εκεί στα τελετουργικά των Βραχμάνων, στους ναούς σπηλιές της Ελόρα και της Ελεφάντα. Αυτές οι σπηλιές, απ ότι λέγετε πήγαιναν μέχρι το Θιβέτ, περνώντας, μέσα από κανάλια ανάμεσα από διάφορες μυστηριακές σχολές. Επίσης του είχαν δώσει το όνομα Γιαβαντσάρια ή Γιουναντσάρια, δηλαδή Ίωνας Δάσκαλος και ήταν ο πρώτος μη-Βραχμάνος που έγινε δεκτός στα Ινδικά μυστήρια. Αυτό μπορεί να είναι πιθανό, αν λάβουμε υπ όψιν μας ότι στη σχολή του, στο Κρότωνα, ήταν πολύ Ινδοί. Eπέστρεψε στη Σάμο σε ηλικία πλέον 56 χρόνων. Αλλά και στη Σάμο δεν έμελλε να παραμείνει αρκετά, γιατί ο τύραννος Πολυκράτης διοικούσε απολυταρχικά την πατρίδα του. Έφυγε λοιπόν και εγκαταστάθηκε στον Κρότωνα της Κάτω Ιταλίας, όπου μαζί με άλλους ομόφρονές του ίδρυσε σχολή. Οι ιδέες του έκαναν ξεχωριστή εντύπωση, κυρίως στους νέους, και γρήγορα οδηγήθηκε στο δικαστήριο με την κατηγορία της διαφθοράς των νέων και της αθεΐας, όπου όμως τελικά αθωώθηκε. Σχετικά με το θάνατό του, κατά μία άποψη πέθανε εξόριστος στο Μεταπόντιο, κατ' άλλη όμως σκοτώθηκε σε μια επιδρομή των δημοκρατικών κατά της σχολής με αρχηγό τον Κόνωνα. Πάντως είναι βέβαιο ότι η σχολή του Πυθαγόρα. στον Κρότωνα έκλεισε για πολιτικούς λόγους και πολλοί από τους μαθητές του σκοτώθηκαν.
Η ιδιόρρυθμη φιλοσοφία του και ο αυστηρός τρόπος ζωής του δεν άργησαν να δημιουργήσουν αρκετούς θρύλους γύρω από το πρόσωπό του. Έτσι αναφέρεται πως κάποτε, όταν περνούσε μαζί με συντρόφους του τον ποταμό Κάσα, άκουσε από το ποτάμι μια μεγάλη φωνή: "Πυθαγόρα, χαίρε". Λέγεται επίσης ότι φάνηκε να συνομιλεί με μαθητές του την ίδια μέρα και ώρα στο Μεταπόντιο και στον Κρότωνα. Ακόμα, πως, όταν του επιτέθηκε ένα θανατηφόρο φίδι στην Τυνησία, το δάγκωσε και το σκότωσε.
Η εισδοχή των νέων μαθητών στη σχολή του Πυθαγόρα. γινόταν μετά από αυστηρή και πολύχρονη άσκηση. Ο υποψήφιος έπρεπε να παραμένει σιωπηλός, να είναι εγκρατής, να έχει ισχυρό χαρακτήρα. Ταυτόχρονα ήταν απαραίτητο να συνδέεται με στενή φιλία με τους άλλους μαθητές. Ο Πυθαγόρας. υποστήριζε ότι "φίλος εστίν άλλος εγώ" και "φιλίαν τ' είναι εναρμόνιον ισότητα". Διάφορα ρητά ήταν γραμμένα στις αίθουσες της σχολής, όπως "επί χοίνικος μη καθίζειν" (να μη φροντίζεις για το μέλλον), "τας λεωφόρους μη βαδίζειν" (να μην παρασύρεσαι από τη γνώμη του πλήθους, αλλά μόνο τη γνώμη των "επαϊόντων" να θεωρείς σεβαστή). Πριν από το βραδινό τους ύπνο, οι μαθητές έπρεπε να ελέγχουν όσα έγιναν ή δεν έγιναν κατά την ημέρα που πέρασε. Γενικά όμως η ηθική διδασκαλία των Πυθαγορείων περιέχεται μέσα σε 71 στίχους που είναι γνωστοί ως "χρυσά έπη" του Πυθαγόρα.
Στους στίχους αυτούς υπάρχουν προτροπές για σεβασμό στους θεούς και στους γονείς, για εγκράτεια "κρατείν δ' ειθίζεο γαστρός μεν πρώτιστα και ύπνου, λαγνείης τε και θυμού", για σωφροσύνη "βουλεύου δε προ έργου, όπως μη μωρά πέληται. Δειλού τοι πράσσειν τε λέγειν τ' ανόητα προς ανδρός. Αλλά τα δ' εκτελέειν, α σε μη μετέπειτ' ανιήσει" (να σκέφτεσαι πριν από κάθε σου πράξη, για να μην κάνεις ανοησίες. Είναι γνώρισμα του δυστυχισμένου ανθρώπου να κάνει και να λέει ανοησίες. Αλλά να πράττεις εκείνα για τα οποία δε θα μετανιώσεις). Ο Πυθαγόρας επιπλέον πίστευε στη μετεμψύχωση, επηρεασμένος μάλλον από την αιγυπτιακή διδασκαλία ή την Ινδικη. Παραδεχόταν ότι η ουσία των όντων είναι οι αριθμοί και ότι το Σύμπαν προήλθε από το χάος και απέκτησε μορφή με το μέτρο και την αρμονία, γι' αυτό και πρώτος το ονόμασε "κόσμο", δηλαδή τάξη και αρμονία.
 Κατά τη γνώμη του, οι αριθμοί είναι αυτή η ίδια η ουσία του κόσμου και όχι απλώς σύμβολα ποσοτικών σχέσέων, γι' αυτό και είναι ιεροί. Η μονάδα (1) συμβολίζει το πνεύμα, τη δύναμη εκείνη από την οποία προέρχεται το παν. Η δυάδα (2) δείχνει τις δύο μορφές της ύλης - Γη και Νερό. Η τριάδα (3) φανερώνει το χρόνο στις τρεις του διαστάσεις - παρόν, παρελθόν, μέλλον κ.ο.κ. Η κατανόηση των κοσμικών φαινομένων ήταν δυνατή με τη αριθμολογία, τη γεωμετρία και τη μουσική. Κατά το Διογένη το Λαέρτιο ο Πυθαγόρας θεωρούσε ως αρχή όλων των πραγμάτων τη μονάδα. Από τη μονάδα προερχόταν η αόριστη δυάδα με την εκδήλωση της μονάδας και ως ύλης. Από τη μονάδα και την αόριστη δυάδα γίνονταν οι αριθμοί. Από τους αριθμούς τα σημεία. Από αυτά οι γραμμές, από τις οποίες σχηματίζονται τα επίπεδα, και από αυτά τα στερεά.
Από τα τελευταία τα αισθητά σώματα, με τα τέσσερα στοιχεία φωτιά, νερό, γη, αέρας που μεταβάλλονται και που με την αλλαγή τους γίνεται ο κόσμος έμψυχος, νοερός, σφαιροειδής, που περιέχει στο μέσο του τη Γη". Επίσης στους Πυθαγόρειους πρέπει να οφείλεται η γνώμη ότι η Γη στρέφεται γύρω από τον άξονά της και ταυτόχρονα γύρω από τον Ήλιο. Η ταχύτατη κίνηση όλων των ουράνιων σφαιρών δημιουργεί ήχους και οι τελευταίοι την αρμονία. Αρμονία επίσης για το σώμα είναι η ψυχή, η οποία διατηρεί κάποια συμμετρία ανάμεσα στο υλικό και το πνευματικό στοιχείο του ανθρώπου. Η ψυχή έχει τις ιδιότητες της ταυτότητας, της ετερότητας, της στάσης και της κίνησης (τετρακτύς).
Πυθαγόρειος πίνακας ή άβακας ονομάζεται ο πασίγνωστος πίνακας πολλαπλασιασμού, δηλαδή η εύρεση του γινομένου των πρώτων εννέα μονοψήφιων αριθμών, ο οποίος επίσης επινοήθηκε κατά την παράδοση από τον Πυθαγόρα.
Αλλά και οι κοινωνικές και πολιτικές αντιλήψεις του μεγάλου αυτού φιλοσόφου δεν υπήρξαν λιγότερο σημαντικές. Θεωρεί ύψιστες αρετές τη σωφροσύνη, τη δικαιοσύνη και την ανδρεία. Κατά τη γνώμη του, η σωφροσύνη αποτελεί το μέτρο αρετής ενός ανθρώπου, η δικαιοσύνη είναι αρετή που υπάρχει σε μια κοινωνία και η ανδρεία είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να αποκτηθούν οι δύο προηγούμενες. Για τον Πυθαγόρα. αυτά δεν ήταν μόνο θεωρία, αλλά ο ίδιος προσπάθησε να τα πραγματώσει στον Κρότωνα. Πίστευε πως κατά την αρχή της δικαιοσύνης τα πράγματα όλα πρέπει να ήταν κοινά και ο καθένας να θεωρεί και δικό του και ξένο οτιδήποτε. Αυτό κυρίως εφαρμόστηκε, όπως αναφέρθηκε, στη σχολή του.
ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
ΠΥΘΑΓΩΡΕΙΟ ΘΕΩΡΗΜΑ Κάθε τριάδα (χ,ψ,ζ) αριθμών που επαληθεύουν τη σχέση χ222 (Υποτείνουσα2 = πρώτη πλευρά2 + δεύτερη πλευρά2), αποτελούν δηλ. πλευρές ορθογώνιου τριγώνου, σύμφωνα με τη σχέση του Πυθαγόρα (πυθαγόρειο θεώρημα). Ο αρχαίος μαθηματικός Διόφαντος έδωσε πρώτος αυτός τύπους για τον προσδιορισμό τέτοιων τριάδων πυθαγόρειων αριθμών, που είναι: χ=μ2-42, ψ=2μ.ν και ζ=μ22, όπου μ,ν ακέραιοι αριθμοί μ>ν. Μια τέτοια τριάδα αποτελούν οι αριθμοί 3,4,5.
HOME
πηγή:Eλληνική Μυθολογία

Σκεφτόμαστε έξυπνα, τρεφόμαστε υγιεινά

Γράφει: Καραφυλλίδης Π. Ευμένης, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος  



Προβολή


Τέλειο σώμα τέλεια ζωή
Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι αν αδυνατίσουν, θα είναι αυτό που θα τους βοηθήσει να κατορθώσουν κάποια πράγματα - όπως μια καλύτερη δουλειά ή το γάμο - που στο παρελθόν ίσως να είχαν αποτύχει κιόλας. Δυστυχώς τα πράγματα δεν γίνονται έτσι. Κάποιοι νομίζουν ότι αν τρώνε σωστές και υγιεινές τροφές ή αν αγοράσουν συγκεκριμένα όργανα γυμναστικής θα αποκτήσουν ένα τέλεια σχηματισμένο σώμα όπως ακριβώς το έχουν ονειρευτεί.


Αυτές οι λανθασμένες αντιλήψεις έχουν αρνητικά αποτελέσματα γιατί οδηγούν σε απογοήτευση και σε διάψευση ελπίδων. Η αποτυχία επηρεάζει αρνητικά τη διάθεσή μας και μπορεί ακόμα να οδηγήσει και σε κατάθλιψη. Η κατάθλιψη μπορεί να μας οδηγήσει να θέσουμε ακόμα πιο αυστηρούς και μη πραγματοποιήσιμους στόχους και να ξεκινήσει ένας φαύλος κύκλος.


Σκεφτόμαστε υγιεινά
Το σωστό βάρος ωφελεί την υγεία μας. Κάντε την υγεία σας και όχι τόσο την εμφάνιση σας σκοπό όταν σκέφτεστε το βάρος σας. Η εμπειρία έχει δείξει ότι είναι δύσκολο να αποκτήσουμε και να διατηρήσουμε το ιδανικό μας βάρος χωρίς να μάθουμε να τρώμε ισορροπημένα και υγιεινά. Το να χάσουμε βάρος με σκοπό να βρούμε το ιδανικό μας δεν ωφελεί πάντα και την υγεία μας. Ο πρωταρχικός μας στόχος όταν ελέγχουμε το βάρος μας πρέπει να είναι να χάσουμε κιλά σε σημείο τέτοιο που να μην υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι αν χάσουμε 5-10% του βάρους του σώματος μας, μειώνουμε τους κινδύνους για παχυσαρκία, ενώ το αντίθετο μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν.


Τρώτε κανονικά. Εστιάστε στην υγιεινή διατροφή, η οποία πρέπει να είναι και απολαυστική. Σκοπός πρέπει να είναι να μειώσουμε τα λίπη και τις θερμίδες.


Μην στερείστε τίποτα. Προσπαθήστε να μην θεωρήσετε κάποια φαγητά απαγορευτικά και να μην σκέφτεστε αρνητικά π.χ ‘αυτό δεν πρέπει να το φάω’ ή ‘δε θα ξαναφάω τέτοιο φαγητό ποτέ’. Αυτή η απαγόρευση είναι που σας κάνει να θέλετε μανιωδώς τα συγκεκριμένα φαγητά. Και μόνο η σκέψη ότι δεν θα ξαναφάτε τα αγαπημένα σας φαγητά θα σας οδηγήσει να πέσετε με τα μούτρα όταν τα βρείτε μπροστά σας. Μπορείτε να δοκιμάζεται από όλα, με σύνεση, 2-3 φορές το μήνα για να μην αισθάνεστε και τύψεις.


Μην κατηγοριοποιείτε τα φαγητά σε καλά και κακά και θα αποφύγετε τις αρνητικές σκέψεις. Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει να σκέφτεστε κάπως έτσι: ‘είμαι καλή όταν τρώω τα καλά φαγητά, αλλά είμαι κακιά όταν τρώω τα απαγορευτικά’. Αυτό μπορεί να αλλάξει και τον τρόπο σκέψης μας σε κάποια θέματα όπως ‘όταν αισθάνομαι ψυχολογικά άσχημα πρέπει να φάω πατατάκια, μπισκότα και παγωτά’.


Αλλάξτε τη διατροφή σας, μην ακολουθείτε απλά μια δίαιτα. Αντί να λέτε στον εαυτό σας ότι κάνετε δίαιτα, πείτε ότι κάνετε μια αλλαγή προς το καλύτερο στον τρόπο διατροφής σας.


Οι στόχοι σας πρέπει να είναι βραχυπρόθεσμοι και ρεαλιστικοί. Δεν είναι παράλογο να θέσετε σαν στόχο να χάσετε 1 κιλό σε μια βδομάδα, παράλογος στόχος θα ήταν να θέλετε να χάσετε 40 κιλά σε ένα χρόνο. Θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους αποκτούμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και βέβαια καλύτερο αποτέλεσμα στη διατροφή μας.


Κάντε σταδιακές αλλαγές και όχι δραστικές και απότομες. Θα προσαρμοστείτε στην καινούργια σας διατροφή αν αυτό γίνει σταδιακά. Μην αλλάξετε όλες σας τις συνήθειες κατευθείαν, συγκεντρωθείτε στην κάθε μια ξεχωριστά. Αλλάξτε μια σας συνήθεια σε κάθε γεύμα ή τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, π.χ στο πρωινό αντί να βάζετε διπλή στρώση βουτύρου στις φρυγανιές σας βάλτε μια ή αντικαταστήστε το βούτυρο με μαρμελάδα. Στο μεσημεριανό αντί για πατάτες τηγανητές αλλάξτε τις με πατάτες ψητές. Αν αλλάζετε ένα πράγμα κάθε φορά θα απαλλαγείτε από το αίσθημα της στέρησης.


Μην αποκτήσετε εμμονές. Αν κόψετε εντελώς το φαγητό ή κάνετε μια δίαιτα πείνας, αυτό δεν θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά, απλά θα χάσετε υγρά. Το να μην τρώτε σχεδόν τίποτα δεν είναι υγιεινός τρόπος ζωής. Αντίθετα έχει πολύ επικίνδυνες επιπτώσεις στον οργανισμό μας και οδηγεί αυτόματα σε διατροφικές διαταραχές.


Μην έχετε τύψεις. Για παράδειγμα το να γυμναζόμαστε κάθε μέρα δεν είναι εφικτό για όλους. Μην αισθάνεστε τύψεις γι αυτό, γιατί είναι κατανοητό. Να έχετε σαν στόχο να γυμνάζεστε 2-3 φορές την εβδομάδα. Έτσι αν κάποια στιγμή καταφέρετε να πάτε στο γυμναστήριο περισσότερες φορές θα νιώσετε καλά με τον εαυτό σας. Οι ρεαλιστικοί στόχοι βοηθούν επίσης να μην αποκτάτε τύψεις. Για παράδειγμα, αν θέσετε σαν στόχο να χάσετε 5 κιλά την εβδομάδα, πράγμα πολύ δύσκολο έως αδύνατο, το αποτέλεσμα θα είναι να σκεφτείτε αρνητικά όταν δε θα το υλοποιήσετε. Αν όμως αποφασίσετε να χάσετε 1-2 κιλά την εβδομάδα, πράγμα εφικτό, και καταφέρετε να το κάνετε ή και να χάσετε λίγα παραπάνω θα δείτε πόσο καλά θα αισθανθείτε με τον εαυτό σας. Να ξέρετε ότι δεν θα χάνετε κάθε εβδομάδα τα ίδια κιλά. Όσο περνά ο καιρός θα χάνετε λιγότερα κιλά. Κάποια στιγμή θα παρατηρήσετε ότι θα μείνετε σταθεροί στα κιλά σας. Μην απογοητεύεστε όμως και μην το εκλάβετε σαν αποτυχία. Σκοπός σας πρέπει να είναι να μην παίρνετε παραπάνω κιλά.


Τα λάθη επιτρέπονται. Κανείς δεν είναι τέλειος. Το να μην τηρήσετε τη δίαιτά σας 1-2 φορές δεν σημαίνει ότι αποτύχατε ούτε ότι οι προσπάθειές σας είναι ανώφελες. Η πολύ αυστηρότητα είναι αυτή που οδηγεί στην αποτυχία. Να θυμάστε ότι ο συνδυασμός των φαγητών είναι αυτός που μετρά.


Να σκέφτεστε θετικά. Οι θετικές σκέψεις και ο ενθουσιασμός για ότι έχετε καταφέρει είναι αυτά που σας οδηγούν σε καλύτερα αποτελέσματα και επιτυχία.


Κάντε τα πάντα με μέτρο. Το μέτρο και όχι οι ακραίες λύσεις είναι αυτό που έχει σημασία


Μην τυποποιείτε τις μεθόδους σας. Ότι δούλεψε για κάποιον φίλο σας στο να χάσει κιλά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα δουλέψει και για σας. Ούτε ότι λειτουργεί σε εσάς σήμερα σημαίνει ότι θα ισχύει για πάντα.


Μάθετε από το παρελθόν. Πολλοί έχουν προσπαθήσει να χάσουν κιλά και παλαιότερα. Μάθετε από τα προηγούμενά σας λάθη για να πετύχετε αυτή την φορά.


Επιβραβεύστε τον εαυτό σας. Όταν πραγματοποιείτε τον εβδομαδιαίο στόχο σας, κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας π.χ ένα μασάζ ή λίγη σοκολάτα, ένα μπισκότο.

πηγή: iatronet.gr