Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Νέο εισπρακτικό μέτρο που δεν ομολογούν

Το νέο εισπρακτικό μέτρο που δεν ομολογούν και το «έγκλημα» των Ανανεώσιμων…

Νέος γύρος αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ έρχεται να επιβαρύνει άμεσα, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και παραγωγή. Θυσία για πολλοστή φορά- νισάφι! έχει χαθεί το μέτρημα πια- το εισόδημα των εργαζόμενων, συνταξιούχων αλλά και η ανάπτυξη στον βωμό της κακοδιαχείρισης, της σπατάλης και της ανερμάτιστης οικονομικής πολιτικής.

Ποιάς πολιτικής θα πείτε, όταν τα τελευταία τρία χρόνια έχουν επιβληθεί τρεις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, που μεσοσταθμικά υπολογίζεται στο 18-20% για τα νοικοκυριά και στο περίπου 15% για την βιομηχανική παραγωγή και...
οι εμπλεκόμενοι μεθοδεύουν ήδη την τέταρτη. Και υποτίθεται, πως ο υπουργός Ενέργειας εκ της πρότερης θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών θα γνώριζε από πρώτο χέρι τη σημαίνει πρακτικά ακόμη μία επιβάρυνση όχι μόνο στα νοικοκυριά αλλά και στις επιχειρήσεις.

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες ακόμη ενός παράδοξου, να παρακολουθούμε ανήμποροι την διελκυστίνδα μεταξύ των αρμόδιων για το ύψος της αύξησης. Με την διοίκηση της ΔΕΗ, που αδυνατεί να συμμαζέψει το μαγαζί, να προτείνει αυξήσεις έως 15%, την υποτίθεται πιο σώφρονα Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να αντιπροτείνει μονοψήφιο ποσοστό και τον Γ. Παπακωνσταντίνου σε ρόλο μεσολαβητή-συμβιβαστή να προκρίνει ένα ποσοστό της τάξης του 8%, μεγαλόψυχος ων.

Σαν να μην φτάνει το νέο βάρος σε νοικοκυριά-επιχειρήσεις οι ίδιοι φωστήρες προωθούν μέχρι και διπλασιασμό του τέλους για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Είναι δυνατόν σε μία χώρα υπό διάλυση, σε μία κοινωνία στα όρια…έκρηξης και σε μία οικονομία ολοταχώς για πέμπτο χρόνο ύφεσης (και τι ύφεσης…) να υιοθετούνται τέτοιες πολιτικές. Και μάλιστα άκριτα χωρίς καμία συνεννόηση, έστω μία απλή ενημέρωση, των καθ΄όλα θιγόμενων καταναλωτών, επαγγελματιών και επιχειρηματιών. Αλήθεια τα οράματα του Γ. Παπανδρέου, της οικο-ευαίσθητης Τ. Μπιρμπίλη, του… μαθητευόμενου- μάγου της οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και της αναποτελεσματικής διοίκησης της ΔΕΗ (του κ. Ζερβού) για πόσο θα τα πληρώνει η κοινωνία, η οικονομία. Είναι δυνατόν σε μία χώρα με ύφεση στο 5-6% να παράγεται ενέργεια από ΑΠΕ.

Οι Ανανεώσιμες λόγω του υψηλότατου κόστους παράγονται μόνον από πλούσιες οικονομικά χώρες και εύρωστες κοινωνίες με πλούσια παραγωγή
. Οι ΑΠΕ αποτελούν σε μεγάλο βαθμό πειραματικό-καινοτόμο τομέα στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας και προυποθέτει υποδομές, ευρεσιτεχνία, επαρκείς χρηματοδοτήσεις και εγχώρια παραγωγή σε λογικές τιμές. Τι από όλα αυτά έχει η ταλαίπωρη η χώρα μας για να επιμένουν στην επίδειξη (τάχα ) οικολογικής ευαισθησίας και καινοτόμου ανάπτυξης. Πομφόλυγες και έργα του (α! όλα και όλα καθαρού) αέρα με τους εξαντλημένους, εξαθλιούμενους καταναλωτές να πληρώνουν προσχηματικά άλλο ένα εισπρακτικό μέτρο. Γιατί περί αυτού πρόκειται και τίποτε περισσότερο.

Πού ακούστηκε, σε πτωχευμένη χώρα να παράγουν ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η ΑΠΕ λόγω του πολύ υψηλού κόστους παραγωγής είναι μόνο για πλούσιες χώρες. Τώρα, ο συνταξιούχος και ο μισθωτός θα επιβαρυνθούν με μεγαλύτερο τέλος ΑΠΕ ώστε να τον τελειώσουν μια και έξω. Στον δρόμο για την τελευταία τους κατοικία θα αναπνέουν καθαρό αέρα (οι άλλοι βέβαια). Οι ευθύνες θα αναζητηθούν και να είστε βέβαιοι ότι στο τέλος ο «βιασμός» των Ελλήνων θα πληρωθεί πολύ ακριβά.

Αρίστος Οικονομίδης από newpost

Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011


 

Πανέμορφες ή σκληρές, ρομαντικές ή ρεαλιστικές, παράξενες ή ανατριχιαστικές…

Το Time επιλέγει τις φωτογραφίες του χρόνου που φεύγει, οι οποίες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αφήνουν ισχυρό το αποτύπωμά τους στη μνήμη μας.

photo times 2011 1 ΔΕΙΤΕ: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011!

Ένας άντρας από τη φυλή Mundari στο Νότιο Σουδάν πλένει τα χέρια του με ούρα αγελάδας! (Goran Tomasevic / Reuters)

photo times 2011 2 ΔΕΙΤΕ: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011!

Μία νεκρή βελανιδιά λάμπει κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι σε μία αλυκή κοντά στο Νάιλαντ της Καλιφόρνια. (Jim Lo Scalzo / EPA)

photo times 2011 3 ΔΕΙΤΕ: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011!

Μία από τις πολλές πανέμορφες φωτογραφίες της Γης που έχει τραβήξει ο αστροναύτης της ESA, Παόλο Νεσπόλι, κατά την παραμονή του στον Δ.Δ.Σ. (ESA / NASA)

photo times 2011 4 ΔΕΙΤΕ: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011!

Η 13χρονη Hallel Goldamna φορά νυφικό και κρατά πανό με τον οποίο ζητά σε γάμο τον Justin Bieber, πριν από τη συναυλία του στο Τελ Αβίβ. (Ariel Schalit / AP)

photo times 2011 5 ΔΕΙΤΕ: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011!

Ένας πίθηκος στην Τζακάρτα φορά μάσκα κατά τη διάρκεια του Topeng Monyet, μιας παραδοσιακής ινδονησιακής παράστασης δρόμου. (Beawiharta / Reuters)

photo times 2011 6 ΔΕΙΤΕ: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011!

Μυστικός Ισραηλινός αστυνομικός, ντυμένος σαν Παλαιστίνια γυναίκα, ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου ύστερα από τη σύλληψη διαδηλωτή κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο στρατόπεδο προσφύγων Shuafat, στη Δυτική Όχθη (Baz Ratner / Reuters)

photo times 2011 7 ΔΕΙΤΕ: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011!

Παγόβουνα καλυμμένα με στάχτη ύστερα από την έκρηξη του ηφαιστείου Grimsvotn, στην Ισλανδία (Ingolfur Juliusson / Reuters)

photo times 2011 8 ΔΕΙΤΕ: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011!

Φύλακες στέκονται γύρω από τον κρατούμενο Juan Ramirez Tijerina, που έχει κρυφτεί σε μία βαλίτσα, κατά τη διάρκεια αποτυχημένης απόπειρας απόδρασης από τη φυλακή. (Government of Quintana Roo-Secretary of State for Public Security / Reuters)

photo times 2011 9 ΔΕΙΤΕ: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011!

Η Ν. Υόρκη θυμάται τη 10η επέτειο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Παγκόσμιου Εμπορίου. (Eric Thayer / Reuters)

photo times 2011 10 ΔΕΙΤΕ: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011!

Ένας αναισθητοποιημένος μαύρος ρινόκερος μεταφέρεται με στρατιωτικό ελικόπτερο, από τους του Ανατολικού Ακρωτηρίου της Νοτίου Αφρικής στο καινούργιο του σπίτι, 15 μίλια πιο μακριά. (Green Renaissance / EPA)

Ο Άρειος Πάγος δέχτηκε μήνυση πολίτη με την οποία κατηγορούνται βουλευτές για εσχάτη προδοσία

 



Πριν ένα μήνα σας είχαμε γράψει ότι η υπόθεση της μήνυσης του ιατρού κ. Αντωνίου, δεν είναι μια «χαμένη υπόθεση» όπως έσπευσαν αρκετοί να προεξοφλήσουν!
Είναι αλήθεια ότι, μιλώντας με πολλούς παράγοντες όταν κατατέθηκε η μήνυση για «ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ» κατά του συνόλου των βουλευτών που ψήφισαν το μνημόνιο, μας «βομβάρδιζαν» με πληροφορίες του τύπου ότι δεν έχει καμία απολύτως τύχη.

Και μέχρι σε ένα βαθμό δεν είχε μιας και στα δικαστήρια είχε απορριφθεί.

Η επιμονή όμως του γιατρού, τον ώθησε να προωθήσει την μηνυτήρια αναφορά ακόμα και στο Ανώτατο δικαστήριο της χώρας στον Άρειο Πάγο.

Εκεί φαίνεται ότι οι όροι αντεστράφησαν!

Η μήνυση όχι απλά δεν κατέπεσε, όχι απλά δεν θεωρήθηκε αβάσιμη αλλά αντίθετα:

Κρίθηκε ως βάσιμη με δεδομένα που στοιχειοθετούν κατηγορητήριο.

Κι έτσι, ο αρμόδιος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που την εξέτασε, Αθανάσιος Κατσηρώδης, την παρέπεμψε στη Βουλή, διότι κάποιοι από τους «κατηγορούμενους» είχαν διατελέσει και υπουργοί. Θεώρησε δηλαδή, ότι πρέπει να δικαστούν με το νόμο περί ευθύνης υπουργών ο οποίος «συμπαρασύρει» και τους λοιπούς βουλευτές που δεν είχαν διατελέσει υπουργοί!

Ετσι, εδώ και μερικές εβδομάδες, στη βουλή, έχει φτάσει το πόρισμα στην ουσία του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, το οποίο έκρινε ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για «εσχάτη προδοσία» εκ μέρους των βουλευτών!

Το γεγονός αυτό ίσως δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού Κράτους και είναι εξόχως σοβαρό. Ανεξάρτητα της έκβασης που θα έχει η υπόθεση και ανεξάρτητα πόσο συντεχνιακά θα λειτουργήσουν οι βουλευτές, τώρα, πρέπει να βρεθεί ένας αριθμός εν ενεργεία βουλευτών, που δεν τους «αγγίζει» το κατηγορητήριο, και να συγκροτήσουν επιτροπή που θα διερευνήσει το όλο ζήτημα!
Θα διερευνήσει δηλαδή κατά πόσο οι «κατηγορούμενοι» διέπραξαν το υπέρτατο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας!

Κι εδώ προκύπτουν μια σειρά από σοβαρότατα ερωτήματα. Ερωτήματα που αφορούν στο σύνολο της κοινωνίας μας και ειδικότερα προς τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης!

Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, είδατε εσείς πουθενά έστω ένα σχόλιο στα λεγόμενα "επίσημα" ή παραδοσιακά μμε;

Ένα μονόστηλο σε εφημερίδα ή ένα ρεπορτάζ 30 δευτερολέπτων σε κάποιο από αυτά τα ΜΜΕ;

Ολοι έχουν μείνει στο μεγάλο ντόρο της υπόθεσης, ότι κατέπεσε ως κατηγορία στο εφετείο και τελείωσε!!

Η βουλή, δεν έκανε τον κόπο να εκδώσει ούτε καν ένα δελτίο τύπου. Την στιγμή που όταν ο πρόεδρος συναντά το Σωματείο προσκόπων της Αυστραλίας, εκδίδεται δελτίο τύπου συνοδευόμενο από φωτογραφίες!

Για την σοβαρότατη αυτή υπόθεση … τίποτα! Ακρα του τάφου σιγή!

Σας παραθέτουμε λοιπόν σήμερα ένα βίντεο, από μια τετράωρη σύσκεψη της βουλής, στην οποία ήλθε το ζήτημα και η βουλή έπρεπε να ενημερώσει τους βουλευτές!

Διότι δεν γινόταν αλλιώς!

Η διαδικασία ενημέρωσης κράτησε … 28 δευτερόλεπτα!!!

Μάλιστα! Τόσο χρειάστηκε το προεδρείο της Βουλής για να ενημερώσει το Σώμα ότι σχεδόν οι μισοί βουλευτές κατηγορούνται για … εσχάτη προδοσία!


Στο βίντεο που βλέπετε, ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο ενημερώνεται η βουλή και συνεπώς οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι, είναι … συντεχνιακός και καλυμμένος, μιας και η αναφορά γίνεται με έναν τρόπο που σε κάνει να πιστεύεις ότι το θέμα αφορά σε … παράβαση του ΚΟΚ !!!

Έίναι πλέον προφανές, ότι το Κοινοβούλιό μας, λειτουργεί συντεχνιακά!

Δεν γνωρίζω αν τα κόμματα και οι βουλευτές που ΔΕΝ κατηγορούνται γνωρίζουν το θέμα αυτό. Σίγουρα κάποιοι έχουν ενημερωθεί από τον μηνυτή!

Το ζητούμενο είναι ότι η πληροφόρηση στο λαό για ένα τέτοιο ζήτημα δεν ήταν καν η στοιχειώδης. Τέτοιοι αποκλεισμοί δεν συμβαίνουν σε καμία χώρα του πλανήτη παρά μόνο σε στυγνά δικτατορικά καθεστώτα!

Στο θέμα θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία.

Είναι γεγονός πάντως, ότι η επιμονή ενός γιατρού από το Βόλο ήταν ικανή, να ξεμπροστιάσει το σάπιο πολιτικό-οικονομικό σύστημα της χώρας μας που καταρρέει!

«Του λέοντος παρόντος τα ίχνη του ζητείς;»

 



του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΥΤΟΙ βαρέθηκαν να τα δηλώνουν κι εμείς να τα διαβάζουμε. Αυτά που θέλουν, όσα γουστάρουν. Μια φορά το χρόνο-τώρα στο διαδίκτυο.
Άλλοτε κρυφά, τώρα φανερά, ωστόσο, υπολογισμένα. Απ’ το 2009 για μικρότερους κραδασμούς και βλέπουμε. Μια στιγμή οργής κι ύστερα λήθη και ανοχή. Με την πηγή των εισοδημάτων τους άγνωστη στο χώρο και το χρόνο. Με διαδρομές του χρήματος κάποιων μερακλήδων «ελβετικές» και «υπεράκτιες». Κι αν ψάξεις για ίχνη, θα κουραστείς. Κι αν φανταστείς πως κάποιου άρπαγα θα του τραβήξεις το γιακά-θα σου ορμήξουν οι άλλοι. Μέλη του ίδιου «σωματείου», θαμώνες του κλαμπ με μπράβους και βαστάζους.

ΔΕΝ παίρνουν από λόγια οι άνθρωποι, δεν θα μας κάνουν το χατίρι. Δεν πρόκειται να δηλώσουν την προέλευση των κεκτημένων τους και μόνο εμείς θα συζητάμε μια φορά το χρόνο με μάτια γουρλωμένα. Τι (κατ)έχει, για παράδειγμα, η κα Μπακογιάννη; Μην ξεχνάς τίνος είναι γόνος και τίνος σύζυγος. Πόσα ο κ. Καρατζαφέρης; Πούλαγε σανό, στα νιάτα του, ήταν και δημοσιογράφος. Κι αν δεν πιστεύεις πόσο…αποδοτικό είναι το επάγγελμα, κίνησε για τις τρεις βίλες ενός πρ. συναδέλφου του. Με πόσους…σάκους ταξίδεψε για την Ελβετία η κα Νταλάρα; Μην το ξεχνάς πως ρέει χρυσάφι από το στόμα του συζύγου της, που δεν άφησε συναυλία (έτσι λένε την ιεροτελεστία με το μπουζούκι) ανεκμετάλλευτη και «ιερό» χώρο απάτητο. Και του κ. Σηφουνάκη τα αστρονομικά ετήσια έσοδα (μικτά μετά της συζύγου), του κ. Βενιζέλου τα…ψιλά (της τάξεως των 3 εκατομμυρίων) για έξοδα της στιγμής και του κ. Πάγκαλου τα ακίνητα; Για τους παλιούς και τους παμπάλαιους να θυμηθούμε τα «βραχώδη» που έκαναν πλούσιο ένα σόι φτωχών πολιτικών και το αδήλωτο της Αρεοπαγίτου. Και, βέβαια, ξεχάσαμε τους ευρωβουλευτές μας που επαναπατρίζονται πνιγμένοι στο χρήμα (όσο θέλουν), μιας και οι καρμίρηδες της Εσπερίας νομοθετούν μετρώντας τη δεκάρα.

ΕΙΝΑΙ ενωμένοι-δυνατοί οι άνθρωποι και πάρ’ το απόφαση, μην τρέφεις αυταπάτες. Δεν θα σου κάνουν τη χάρη για το «πόθεν» και θα πεθάνεις με απορίες. Δεν χαλούν φιλίες μεταξύ τους-εκτιμούν το ψωμάκι που τρώνε, στηρίζουν το σινάφι. Κι αν αύριο δεν τους δεις σε καφενεία και εξέδρες-θα τους δεις μεθαύριο. Ως έλληνας που ξεχνάς και ψηφοφόρος μη τους χάσεις και σου λείψουν, μη τους αλλάξεις και χαθεί η συνέχεια, τα «ήθη» η παράδοση.